10 alternative N-sposobnom N-centru

10 alternative N-sposobnom N-centru

Ako ste čuli sjajne stvari o tome N-Central po N-Sposoban, vjerojatno se pitate zašto tvrtka toliko teško može pronaći svoju web stranicu. Razlog je taj što N-Able više ne postoji.

Dakle, želite alternativu N-Centralu. Došli ste na pravo mjesto jer imamo deset jakih kandidata koji će ispuniti sve funkcije koje ste mogli dobiti od N-Able-a N-Central.

Ovdje je naš popis deset najboljih N-centralnih alternativa:

 1. Paessler PRTG (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sveobuhvatni alat za upravljanje sustavom koji se može primijeniti za daljinsko nadgledanje. Radi na Windows Serveru.
 2. SolarWinds RMM (BESPLATNO ISPITIVANJE) Dio stabilnog MSP SolarWinds-a, ovaj RMM dostupan je u oblaku ili lokalno.
 3. OpenRSM Besplatan RMM s otvorenim kodom koji se može proširiti dodacima ili prilagoditi interno.
 4. OpenNMS Open Source RMM dostupan je u besplatnoj i plaćenoj verziji.
 5. Nagios Core Besplatan i otvoreni sustav za nadzor mreže koji može raditi na daljinu. Instalira se na Windows i Linux.
 6. Comodo One Besplatan daljinski sustav upravljanja temeljen na oblaku. Sigurnost komunikacije dodatno košta.
 7. Microsoft SCCM Microsoft System Center Configuration Manager radi na Windows-u, ali također može nadzirati Linux, Mac OS, Unix, iOS, Android, Windows Phone i Symbian.
 8. ConnectWise Automate Sustav upravljanja mrežom koji može raditi na daljinu. Uključuje visok stupanj automatizacije zadataka.
 9. Pulseway Platforma za upravljanje mrežom utemeljena na oblaku naplaćuje se pretplatom po operateru.
 10. Kaseya VSA Sveobuhvatan paket svih funkcija koje MSP treba i s atraktivnom konzolom.

O N-sposobnom N-Centralu

Ciljana baza klijenata za N-Central je bio Upravljani davatelji usluga (MSPs). Jezgra usluge je a Platforma za daljinsko nadgledanje i upravljanje (RMM). Sustav N-Central mogao bi se preuzeti i instalirati na licu mjesta ili koristiti kao a Software-as-a-Service (SaaS) model. N-Able je također ponudio an Endpoint Security Manager poboljšati status zakrpe svake krajnje točke kupca i pomoći MSP-ovima da lako uvode nove verzije softvera. Tvrtka je ponudila tu dodatnu uslugu svojim korisnicima N-Central besplatno za godinu dana.

N-Central konzola omogućila je više operatora za podršku više klijenata. Menadžer tima mogao je dodijeliti osoblje između projekata klijenta bez potrebe za instaliranjem novog softvera ili promjenom postavki konzole. Ta sposobnost je to također značila pomoćno osoblje moglo bi se dijeliti između projekata. Svaki skup projekata dobiva “operativce” pristup krajnjoj točki korisnika, mrežnom uređaju i poslužitelju na mreži korisnika.

Paket N-Central također je uključivao alat za čarobnjake za automatizaciju i rješavanje problema koji osoblju pomaže bržem rješavanju problema. Modul za izvješćivanje u paketu uključuje SLA izvješćivanje o ciljevima i druge formate praćenja uspješnosti.

N-Able je imao puno uspjeha s N-Centralom i nastavio ga je razvijati u novijim izdanjima radi poboljšanja sustava iz godine u godinu. Tvrtka nije poslovala. Umjesto toga, uspjeh N-Central-a učinio je tvrtku atraktivnom akvizicijom, a kupilo ju je SolarWinds.

Ovaj RMM paket još uvijek možete kupiti, samo sada trebate potražiti SolarWinds N-Central.

SolarWinds N-Central

Centralni ekran SolarWinds

SolarWinds N-Central 12.2 je sada dostupan. SolarWinds je kupio N-sposoban 2013. i obnovio paket, dodajući ključne značajke od vlastite stabilne alate za upravljanje infrastrukturom do N-Central.

SolarWinds je na N-Central donio svoje visoke standarde korisničke podrške, što je mnogo korisnika koji su vjerovali da nedostaje tijekom ere N-Able-a. Softver N-Central vlasništvo je MSP odjeljenja SolarWinds i plasira se u konkurenciji s SolarWindovim RMM paketom. Tvrtka pomiruje potencijalni sukob između N-Ablea i SolarWinds RMM-a usmjeravajući N-Central na mala i srednja poduzeća.

Ova najnovija inačica N-Central dizajnirana je za pomoć MSP-u, a također i korporativnim IT odjelima koji upravljaju udaljenim stranicama s središnjeg mjesta. Alat može pokriti lokalne, oblačne i hibridne mreže. Alat je skalabilan i plaća se pretplatom – značajke koje su posebno atraktivne za mala i srednja poduzeća.

Od 2013. godine SolarWinds je integrirao neke od svojih ključnih programa za nadzor mreže u N-Centralu. Oni daju operativcima pogled na živi statusi svih veza i usluga koje pružaju aplikacije krajnjim korisnicima. To uključuje web usluge, aplikacije Microsoft Office 365, uključujući e-poštu i lokalne aplikacije. Klijenti mogu dobiti performanse svoje interne informatičke infrastrukture i svojih sustava isporučenih vlastitim kupcima pod nadzorom MSP-ova pomoću N-Central.

Ključna promjena koju su SolarWinds implementirali u N-Središnji 12.2 je zamjena zaostavštine Endpoint Security Manager sa vlastitim superiornim modulima. To su a Patch Manager, Upravitelj automatizacije, i a Disk Encryption Manager.

Disk Encryption Manager štiti tvrde diskove krajnjih točaka u vlasništvu klijenata MSP-a jer je disk u potpunosti zaštićen. Vanjski korisnici ne mogu dobiti pristup podacima tvrtke čak i ako su te krajnje točke izgubljene ili ukradene.

Patch Manager samostalni je modul i ima snažnije mogućnosti od prethodnih funkcija zakrpanja Endpoint Security Manager-a. Upravitelj automatizacije donosi više automatskih procesa na N-Central. Mogućnosti Upravitelja automatizacije proširuju se na dinamično upravljanje resursima koji podržavaju VMWare virtualizacije.

Sva poboljšanja SolarWinds u prethodnim verzijama N-Central prebačena su u verziju 12.2. Najvažnija od tih naziva se NetPath. Ovo pokazuje sve mrežne elemente i usluge koji doprinose isporuci aplikacije svakom krajnjem korisniku.

SolarWinds NetPath

Učinkovitost svakog elementa koji doprinosi iskustvu krajnjeg korisnika prikazana je uživo; pa će osoblje za podršku odmah vidjeti je li isporuka ograničena i koja je mrežna usluga uzrok problema s performansama.

N-Ableov Endpoint Security Manager i dalje je dostupan kao dio SolarWinds N-Central paketa. Ova se značajka fokusira na upravljanje zakrpama i omogućuje upravljačkom davatelju usluga da vodi kartice na verzije svih aplikacija, usluga i operativnih sustava koji rade u klijentovom okruženju. Na središnjoj konzoli se pitaju davatelji softvera za ažuriranja. Voditelj IT centra može odlučiti trebaju li se sve zakrpe automatski izvesti ili se njima upravlja na zahtjev. Popis dostupnih zakrpa može se pretraživati, što menadžerima usluga omogućuje isticanje i prioriteti zakrpa bitnom softveru.

Ažuriranja zakrpa mogu se zakazati izvan maksimalnog prometa i vremena korištenja. Planer N-Central uključuje automatizaciju procesa koja uključuje povratak i obavijesti o pogreškama ako nadogradnje pođu krivo. Upravljač zakrpa, zajedno s ostalim planerima u sustavu, bilježe kada su pojedinačni čvorovi izvan mreže ili prikazuju neko drugo stanje koje je spriječilo ažuriranje. Ovo je sjajna pomoć koja vam omogućuje da postupak upravljanja zakrpama ostanete bez nadzora u izvođenju izvan radnog vremena. Ostala rješenja problema izvanmrežne opreme koja su moguća uz pomoć N-Central uključuju red izvršavanja zadataka koji će se obaviti kada se taj uspavani dio opreme ponovno uključi.

Paket SolarWinds N-Central može se integrirati s drugim alatima SolarWinds, kao što su njegov MSP Manager i Manager Desk Help. Ova integracija stvara protok informacija koji omogućavaju automatizaciju podizanja ulaznica u Help Desk-u, dodjelu zadataka i nadzora performansi. Svi ovi tokovi informacija usmjeravaju statistike i prema modulima za naplatu.

Ako više želite koristiti usluge Help Deska koje pružaju druge softverske kuće, API-ji unutar N-Central-a prosljeđivat će podatke i primati informacije iz niza najčešće korištenih alata, kao što su Autotask, Tigerpaw i ConnectWise. Ova povezanost znači da operativci mogu obavljati sve svoje zadatke unutar nadzorne ploče N-Central. Ako upotrebljavate druge programe Help Desk-a, tada će osoblje za podršku prvog reda trebati upotrebljavati samo određeni sustav Help Desk. Raspored zadataka prelazi u osoblje podružnice koje ima podršku N-Central.

Ostale administrativne pogodnosti ugrađene u N-Central uključuju jednu prijavu (SSO) mehanizam koji pokreće račune Google G Suite kroz OpenID Connect protokol.

SolarWinds N-Central ne zahtijeva operativni sustav. Instalirate ga na goli poslužitelj jer je implementacija CentOS-a ugrađena u paket. Vaš domaćin za ovaj softver mora imati Red Hat certifikat. Neki elementi paketa N-Central zahtijevaju zaseban domaćin na kojem se nalazi Windows ili Windows Server. Jedan primjer ovog zahtjeva je NetPath modul. SolarWinds nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje za N-Central.

  12 najboljih zaštitnih zidova web aplikacija (WAFs)

SolarWindsMSP N-CentralStart 30-dnevna BESPLATNA proba

Opcije RMM-a

Iako sada znate da N-Central još uvijek postoji, možda biste mogli biti zainteresirani za istraživanje drugog RMM softvera. Sve alternative N-Central-u koje smo istražili mogu se slobodno koristiti ili vam ponuditi besplatno probno razdoblje.

Sljedeći dio ovog vodiča sadrži detalje o svakoj od tih mogućnosti.

Najbolji alternativni alati N-Central

Nastavljanjem radnog vijeka N-Central SolarWinds je zapravo osigurao dugovječnost jednog od rivala vlastitom RMM alatu. Ovo je vodeća alternativa SolarWinds N-Central i ona je opcija broj jedan, detaljno opisana na vašem popisu u nastavku. Međutim, dajemo vam opis devet ostalih RMM alata koji bi djelovali kao alternativa N-Centralu.

1. Paessler PRTG (BESPLATNO ISPITIVANJE)

PRTG RMMPaesslerova strategija nadzora mreže jedinstvena je. Dok druge softverske kuće proizvode specijalizirane module, Paessler plasira jedini jedini proizvod, a to je PRTG. Paket sadrži veliki broj senzora. Senzor nadgleda jedan specifični aspekt infrastrukture ili obavlja uslugu, poput Pinga. Sustav može nadzirati mreže, poslužitelje i aplikacije. No alat možete prilagoditi odabirom broja senzora koje želite aktivirati. Sustav je potpuno besplatan za uporabu ako aktivirate samo do 100 senzora.

PRTG se može primijeniti kao RMM alat. Pretpostavka ove primjene PRTG-a je da s centralnog mjesta može nadzirati mreže, krajnje točke, mrežne uređaje, operacijske sustave i softver za WAN. Na temelju toga, MSP-ovima savršeno dobro upravlja više web mjesta u ime klijenata.

Iako je strategija PRTG jedna od primjene općeg alata za praćenje WAN na MSP scenarije, paket uključuje prilagođene nadzorne ploče i upravljanje računima. To vam omogućuje da dodijelite različite mogućnosti različitim članovima tima.

Jedna slabost PRTG-a za MSP-ove je ta što je to čisto nadzorno sredstvo. Iako su te funkcije nadgledanja vrlo sveobuhvatne, sustav PRTG ne uključuje funkcije upravljanja infrastrukturom, poput upravljanja ulaznicama ili upravljanjem zakrpama. PRTG bi vjerojatno bio prikladniji korporacijskom informatičkom centru koji djeluje kao troškovno mjesto, a ne izravno neovisnim MSP-ovima..

Alat ima izvrsne mogućnosti mapiranja i praćenja, što vam omogućuje upravljanje prometom za svoje kupce. Mogućnosti PRTG-a proširuju se i na elemente oblaka i bežične mreže.

Paessler nudi PRTG-u lokalni softver, a također i dostupan Usluga u oblaku. Stopa koju plaćate za alat ovisi o tome koliko senzora želite aktivirati. Tvrtka provodi besplatno probno razdoblje za nove kupce i to se proteže na oba formata. Softver se instalira na Windows Server, čak i ako se odlučite za uslugu temeljenu u oblaku, i dalje ćete morati instalirati sakupljače podataka na svoj vlastiti sustav za koji je potreban Windows Server. Besplatna probna verzija daje vam neograničene senzore. Možete preuzeti PRTG na 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Probno prestaje raditi na datum isteka, ali vam se nakon toga neće naplatiti.

Paessler PRTGPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

2. SolarWinds RMM (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds RMM

SolarWinds RMM dio je niza pomoćnika za daljinsku podršku koje je proizvela tvrtka. Ostali alati usmjereni na MSP jesu MSP Manager, Sigurnosna kopija SolarWinds, SolarWinds Mail Assure, SolarWinds Intelligence Risk, i SolarWinds preuzimaju kontrolu. Svi su ovi alati dizajnirani da rade zajedno s RMM modulom, iako se prodaju zasebno.

SolarWinds MSP modul koji se izravno izravno preslikava na funkcionalnost N-Central-a je SolarWinds RMM. Tvrtka je postavila dva rivalska RMM paketa kada je preuzela N-Central. Ostali njegovi MSP alati također su u mogućnosti komunicirati s N-Centralom, tako da ako odlučite nabaviti sav svoj MSP softver od SolarWinds, imate dvije mogućnosti pri odabiru softvera za pokrivanje RMM-a.

Glavne značajke ovog alata vrlo su slične onima koje nudi SolarWinds N-Central. Sustav vam omogućuje upravljanje imovinom klijenata na udaljenim web lokacijama, izravnim kontaktom i automatiziranim postupcima. Upravljanje patchom i koordinacija ažuriranja antivirusa su vrlo jaki elementi SolarWinds RMM-a. Dodatak kompanijskog modula za istraživanje rizika uvelike će poboljšati sigurnosne značajke ovog alata, uključujući zaštitu od zlonamjernog softvera i zaštitu web mjesta. Sustav također štiti od mogućnosti da se zaražene web stranice koriste kao ulazna točka u mrežu.

Alat može nadzirati širok raspon uređaja, a također može otkriti i pratiti prateće usluge radi virtualizacije. Kombinacija funkcija ugrađenih u RMM omogućuju operativcima da pratite uvjete sustava na stranicama klijenta s jedne konzole. Nadzorna ploča uključuje značajke automatizacije, kao što su dodjele aktivnosti povlačenja i ispusta. Izvješća koja se isporučuju s paketom pomoći će vam i u nadzoru performansi vašeg osoblja kao i uvjetima na web lokaciji klijenta. Pomoću kombinacije izvješća alata RMM i njegovih uslužnih programa na nadzornoj ploči vaš će tim moći bolje prepoznati prijetnje sigurnosti i izvedbe za sustave vaših klijenata i odbiti ih prije nego što nanesu štetu. Jednostavnost RMM-ovog sučelja jedna je od prednosti ove alatke jer omogućuje tehničkom osoblju brzo pristupanje alatima koji se najčešće koriste.

SolarWinds nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje svog RMM paketa. Ne morate prezentirati nikakve podatke o plaćanju da biste primili ovu ponudu; prema tome, uopšte ne postoji rizik da je pokušate.

BESPLATNO suđenje SolarWinds RMMDownload na SolarwInds.com

3. OpenRSM

OpenRSM

Iako PRTG ima besplatnu verziju i obje RMM rješenja SolarWinds mogu se naći na besplatnoj probnoj verziji, niti jedna od tih opcija nije bila planirana kao besplatne usluge od početka. OpenRMS je projekt otvorenog koda, čiji je domaćin Sourceforge. Možete jednostavno preuzeti programski kôd i instalirati paket besplatno.

Biće besplatni nekomercijalni projekt, OpenRMS nije tako sofisticiran kao najbolje opcije u ovom vodiču i od tvrtke nemate nikakvu tehničku podršku – jer nema tvrtke. Međutim, pristup izvornom kodu znači da možete biti sigurni da nema skrivenih trikova. Također, ako imate na raspolaganju programske resurse, postoji i mogućnost prilagodbe koda kako bi se dobilo savršeno RMM rješenje za vašu organizaciju.

Jezgra OpenRMS sustava je usluga praćenja udaljenog pristupa. Dodaci za središnji modul omogućuju sve mogućnosti nadgledanja bežičnih mreža, pa čak i IoT uređaja. Sustav uključuje agentski softver koji se instalira na udaljenu opremu. Ovo komunicira s modulom poslužitelja, koji pruža naredbeni centar.

Tri glavne kategorije zadataka koje obavlja konzola za daljinsko upravljanje su:

 • Upravljanje imovinom
 • Nadgledanje mreže
 • Daljinsko upravljanje radnom površinom

Vrste zadataka koje ove ustanove mogu obavljati uključuju raspodjelu staza, upravljanje vjerodajnicama korisnika, i izvještavanje o statusu. Softver za OpenRSM može se instalirati na Windows i Linux operativne sustave. Postoje i agenti koji djeluju na ugrađenim sustavima.

Ako radite virtualizaciju na svojoj mreži ili na web stranicama klijenta, usluga OpenRSM može upravljati tim uslugama za vas. Također može zaobići VM okruženje kad god se zahtijevaju osnovni hardver i operativni sustavi.

Modul izvještavanja OpenRSM nudi mogućnost za kreirajte vlastita izvješća. Program se ne isporučuje s mnogim unaprijed napisanim formatima izvješća i nije posebno osmišljen da služi kao izvjestitelj za usklađivanje sa SLA-om, tako da te kategorije izvješća morate postaviti sami.

Ako vas ne privlače rješenja „urezača kolačića“ koje nude velike softverske kuće, tada bi trebalo što tražite prilagodljiva opcija otvorenog koda. Ovaj softver treba posao. Međutim, potpuno je besplatna za upotrebu.

4. OpenNMS

OpenNMS Horizon

OpenNMS vam nudi još jednu besplatnu, open source RMM mogućnosti. Ovaj sustav se razlikuje od formata proizvodnje u odnosu na volonterski vođen OpenRMS. OpenNMS usluga je otvorenog koda i svatko može pročitati kôd. Međutim, ovo je komercijalni proizvod i zaštićen je autorskim pravima. Postoji i plaćena verzija OpenNMS-a.

Besplatni OpenNMS naziva se Horizon i plaćena verzija naziva se Meridian. Verzija Meridian ima više značajki i podvrgnuta je jačim testiranjima softvera od Horizonta. Ima tehničku podršku, uključujući izdanje redovitijih ažuriranja i ispravke programskih pogrešaka nego što su dostupna za besplatnu verziju. Obje verzije tijekom vremena se ažuriraju putem ažuriranja.

  15 najboljih besplatnih alata i softvera za udaljenu radnu površinu

Otkrivanje pogrešaka i ispravke za Horizon generira korisnička zajednica, dok namjensko osoblje nadgleda kôd za plaćenu verziju. Dakle, upozorenja o pogreškama i inovacije koje su primijetili ili stvorili korisnici na kraju se integriraju u plaćenu verziju, ali samo kad se procijeni da je kôd stabilan. U osnovi, koristeći Horizon, dobivate beta verziju Meridian.

NMS znači „Sustav nadzora mreže.”Ovo je nadzor prometa koji se može primijeniti na WAN podršku i tako bi također bio pogodan za davatelje upravljanih usluga da provjere aktivnosti klijentskih mreža.

Tvrtka koja stoji iza ove usluge neprestano poboljšava vizualizacije koje upravljački modul pruža na svojoj nadzornoj ploči. Međutim, stražnji kraj ostaje isti i to prvenstveno an SNMP-based servis. Ovo je rješenje za MSP-ove koji prate rad mreže i imaju ugovore koji se okreću oko stalne dostupnosti mrežnih uređaja. U paketu nema modula za rješavanje problema; Međutim, uređaji za daljinski pristup mogu se koristiti za provjeru konfiguracija i za postavljanje zakrpa.

Ovo je sustav praćenja koji bi bolje odgovarao sustavu stražnjih ureda za IT odjel srednjih poduzeća.

5. Nagios Core

NagiosNagios Core je besplatni sustav nadziranja za mrežu otvorenih izvora. Alat se beskonačno može proširiti pomoću dodataka. Možete ili napisati vlastite dodatke ili ih dobiti iz korisničke zajednice. Alat ima vrlo široku korisničku bazu, a postoje čak i drugi sustavi za upravljanje mrežama koji su adaptacije Nagios Core-a. Korisnici Nagiosa komuniciraju putem foruma i nude svoja proširenja za osnovni sustav besplatno. Možete odabrati proširenja koja će Nagios Core učiniti odličnim RMM alatom za nadmetanje s N-Centralom.

Osnovni Nagios Core ne uključuje sučelje, ali možete pregledavati prednje krajeve koji su besplatno dostupni u zajednici korisnika. Core paket vrlo je volio zbog svoje fleksibilnosti, ali njegov izvorni standard za nadzor poruka može preopteretiti sustav velike mreže dodatnim prometom. No možete to prilagoditi uključivanjem SNMP dodatka za nadgledanje i oslanjanjem na taj protokol umjesto Core sustava nadzora.

Nagios Core može raditi i nadzirati i jedno i drugo Windows i Linux domaćini. Sustav može nadzirati servere i aplikacije kao i mrežnu opremu. Alat se također može postaviti tako da se usredotoči na web aplikacije. Dodatni besplatni projekt Nagios, nazvan Nagios Fusion, povezuje različite stranice zajedno. Dakle, ako ste koristili Nagios za nadgledanje web mjesta klijenta, vjerojatno biste na kraju instalirali Nagios Core na svaku web lokaciju klijenta, a zatim ih administrirali sve iz svog sjedišta, iako ovaj sustav povezivanja.

Ako želite sofisticiraniji prednji kraj Nagios-a i ne možete se mučiti da pogledate sve stranice zajednice za smjernice i dodatke, možete se odlučiti za Nagios XI, cjelovit sustav nadzora infrastrukture, s atraktivnim sučeljem i uključena tehnička podrška Nagios XI ima pune značajke za više stanara, što bi ga učinilo bržim rješenjem za postavljanje MSP-ova od Nagios Core-a. Potpunu verziju Nagios XI možete dobiti na 60-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

6. Comodo One

Comodo RMM

Comodo One je besplatna RMM platforma. Sigurnosni aspekti softvera za upravljanje su plaćeni. Međutim, osnovni RMM sustav je besplatan. Comodo se specijalizirao za cyber-sigurnost, pa mu One platforma omogućuje prodaju niza svojih sigurnosnih značajki u integriranu jedinstvenu pristupnu točku. Sustav je u mogućnosti nadzirati LAN, Cloud usluge i hibridne sustave. Posebno je jak u zaštiti web aplikacija.

Ključni modul Comodo One za MSP-ove je Comodo daljinsko nadgledanje i upravljanje (CRMM). Glavni elementi ove usluge su pristup krajnjoj točki, daljinsko dijeljenje radne površine Professional Automation Services (PSA) – što znači izdavanje karata, raspoređivanje zadataka, provođenje pravila i evidentiranje.

Središnja konzola pruža jedan kraj komunikacijskog tunela između vas i web mjesta vašeg klijenta. Drugi element je agentski program, koji se mora instalirati na svaku udaljenu krajnju točku. Softver agent može se instalirati na daljinu prilikom upisa imovine u vaš plan usluga. Jednom kada se web mjesto poveže kroz njegov gateway, mrežni monitor ugrađen u EMM paket automatski će tražiti i zapisati svu imovinu na toj mreži. Osim nadzora mreže, poslužitelja i aplikacija, Comodo sustav će stalno nadzirati rizike za mrežu, s 18 različitih testova otkriti sigurnosne slabosti.

Kad je uspostavljena RMM veza, tada dobivate mogućnost dodavanja drugih Comodo usluga, poput rubne sigurnosti web poslužitelja koji uključuju DDoS zaštitu i DNS usluge. Konzola također pruža upravitelja zadataka za vođe osoblja podrške i upravitelja zakrpa za administratora sustava. Usluzi sigurnosne kopije podataka u Cloudu možete dodati i svoju tarifu.

RMM usluga temelji se na oblaku, ali može nadzirati imovinu na licu mjesta koja se pokreće Windows, Linux, i Mac OS. Usluga se može proširiti i na upravljanje mobilnim uređajima i distribuciju softvera. Izgledi za dobivanje besplatnog RMM-a od uglednog izvora poput Comodoa izgledaju previše dobro da bi bili istiniti. Međutim, imajte na umu da ćete za sastavljanje cjelovitog IT sustava za podršku MSP-a morati platiti neke module.

7. Microsoft SCCM

Microsoft SCCM

Microsoft System Center Configuration Manager je alat sa sustavom Windows koji može nadzirati računala koja imaju Windows, Linux, Unix, i Mac OS operativni sustavi. Također može upravljati mobilnim uređajima koji rade Windows Phone, iOS, Android, i Symbian.

Ovo je vrlo sveobuhvatna alternativa N-Centralu. Uključuje brojne značajke koje ga čine idealnim za MSP-ove. Ako tražite alternativu N-Central za upravljanje internim odjelom za informatičke usluge, imajte na umu da mnogi mali poslovni korisnici SCCM-a navode da je to vrlo kompliciran i dugotrajan sustav. Stoga biste ovaj alat trebali uzeti u obzir za internu podršku samo ako imate prilično velik sustav s više web mjesta s timom koji ga podržava..

SCCM je odlična opcija ako je vaš glavni zadatak nadzirati operativne sustave i softver koji rade na računalima i mrežnim uređajima na web lokaciji klijenta. To uključuje upravljanje konfiguracijom mrežne opreme, uvođenje softvera za čvorove krajnjeg korisnika te poslužitelje i upravljanje zakrpama za taj softver, kako za operativni sustav tako i za korisničke aplikacije.

Neke zanimljive karakteristike SCCM-a, koje ga nadmašuju izvan jednostavnog sustava upravljanja zakrpama, jesu njegova sposobnost interakcije s vatrozidom i antivirusnim softverom i mogućnosti upravljanja licencama..

Prijenosna računala i uređaji u vlasništvu korisnika mogu stvoriti glavobolju administratorima sustava, a SCCM ima izvrstan način otkrivanja roaming uređaja koji se pojavljuju s web mjesta na drugo. Ovo je tipičan scenarij s kojim se često suočavaju zaposlenici korporativnih ureda koji često koriste druga mjesta za sastanke i projekte. SCCM može spremiti korporativne aplikacije na uređajima u vlasništvu korisnika i stvoriti softverske upravljačke pristupne točke oko klijentovih web lokacija. Te točke omogućuju nastavak upravljanja zakrpama dok se uređaj nalazi na nekoj drugoj web lokaciji, a istovremeno imaju nadzor praćenja vezan za matičnu bazu uređaja koja je registrirana.

Značajke formulacije i provođenja pravila koje možete implementirati s SCCM-om čine ovaj paket posebno dobar izbor za MSP. Te se funkcije povezane s politikom također nude odvojeno s Microsoftovom platformom politika. Korisničkim dozvolama upravlja se preko Microsoftovog preferiranog sustava provjere identiteta Active Directory.

Kako SCCM koristi mnoge Microsoftove komponente, to je puno bolje u upravljanju udaljenim krajnjim točkama koje koriste Windows operativni sustav nego bilo koji drugi OS. Ovaj softver nije besplatan, ali SCCM možete procijeniti na 180-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

8. ConnectWise Automate

Povezivanje krajnje točke

ConnectWise Automate je sustav upravljanja mrežom koji uključuje brojne značajke udaljenih administracija. Ovim RMM karakteristikama ovaj je softver sjajan kao N-centralna alternativa za MSP-ove. Putem alata možete upravljati nadzorom i upozoravanjem sustava, upravljanjem zakrpama, daljinskim upravljanjem, skriptiranjem i upravljanjem imovinom.

Naziv ovog alata pokazuje da su ga njegovi tvorci posebno željeli pružiti sustav koji je sveobuhvatno vođen skriptama. Razina automatizacije sustava upravljanja imovinom može se postaviti na instalaciju, a može se i dodatno poboljšati pomoću skriptnog modula koji vam omogućuje stvaranje vlastitih automatiziranih tijekova rada.

  5 najboljih alata i softvera za šifriranje baza podataka

Pozvan je modul za daljinski pristup ConnectWise Automate Zaslon povezivanje a to je sjajan način da tehničari Help Desk reše probleme na računalima pojedinačnih klijenata. Dakle, spoj skriptnog jezika i ad-hoc ručni pristup koji pruža Screen Connect znači da s ovim alatom možete pokriti cijeli spektar funkcija korisničke podrške..

Paleta usluga koje pruža ConnectWise Automate također pruža vrlo široku bazu klijenata. Pogodan je za daljinske usluge koje provodi pojedinačni operater, kao što su obuka i podrška jedan na jedan; također može ugostiti MSP-ove s velikim brojem klijenata. Ukrcavanje na brodu može se obavljati na daljinu putem poziva putem e-pošte ako trebate podržati široko rasprostranjeni tim temeljen na kući ili možete primijeniti grupna pravila za upravljanje velikim brojem sličnih strojeva na web mjestu automatski masovno.

Pristup ConnectWise Automate pruža se na Cloud-ovom modelu softvera kao usluge, što olakšava dodavanje novog tehničkog osoblja i nove klijente. Usluga je u potpunosti skalabilna. ConnectWise Automate možete dobiti na 14-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji. Prodajni tim rado produljuje probno razdoblje do mjesec dana na zahtjev. Međutim, u konačnici je to usluga koja se plaća.

9. Pulseway

Pulseway

Pulseway je sustav upravljanja mrežom u oblaku koji ima značajke koje privlače MSP-ove. Skalabilnost ovog alata i njegovih svojstava model cijene pretplate na radnu stanicu olakšava proširenje usluge prilikom stjecanja novih klijenata. Srednje tržište RMM softvera trenutno je vrlo gužva i možda će vam biti teško izdvojiti brojne usluge na ovom popisu. Pulseway je izgledom sličan i ConnectWise Automate i Kaseya VSA (dolje), tako da ćete u sva tri slučaja morati procijeniti svaku opciju na njihovim besplatnim probnim ponudama.

Kao i ConnectWise Automate, Pulseway rješenje za MSP-ove nije besplatno, ali možete ga dobiti na besplatnoj probnoj verziji. Tvrtka također nudi verziju sustava za praćenje mreže Pulseway za vrlo male tvrtke. Besplatni Pulseway omogućuje samo jedan korisnički račun i omogućuje vam upravljanje samo dvije krajnje točke. Potpuna inačica tima dostupna je i kao lokalni softver.

Pulseway nudi osnovni pretplatni paket za MSP-ove koji pruža sve RMM funkcije da ćete trebati za podršku svojim klijentima. Povrh standardnog RMM-a dostupan je širok niz dodataka za poboljšanje sustava i pokrivanje svih interakcija vašeg klijenta i internih sustava.

Na mreži Nadzorna ploča sa pulsevima omogućuje pristup udaljenoj kontroli radne površine, upravljanju zakrpama u OS-u, uvođenju softvera, upravljanju ažuriranjem i nadgledanjem aplikacija. Alat ugrađen u nadzornu ploču pruža naprednu automatizaciju, operativni nadzor, korisničko SLA izvješćivanje i prilagođene alate za izvješćivanje podataka o upravljanju.

Timovi dobivaju višestruka prijava i grupirajte funkcije računa pomoću kojih možete prilagoditi nadzornu ploču po ulozi zaposlenika. Također možete prilagoditi postavke upozorenja za nadzor sustava i usmjeriti te upozorenja različitim članovima tima putem e-pošte. Možete dodijeliti i automatizirane tijekove rada koji pokreću određeni događaji otkriveni na mrežama vaših klijenata.

Dodatni moduli dostupni na Pulsewayu uključuju zaštitu web poslužitelja, antivirusnu zaštitu, uslugu sigurnosne kopije podataka u oblaku i PSA modul.

10. Kaseya VSA

Kaseya VSA

Kaseya VSA treća je u našem izboru MSP platforma za podršku srednje veličine koje se izdvajaju u automatizaciji zadataka. Kaseya također ima modul za daljinsko upravljanje, koji se zove Live Connect, tako da možete implementirati skupna ažuriranja i također posvetiti svakoj krajnjoj točki pozornost jedan na jedan.

Kao MSP morate dobiti automatizirano nadgledanje mreže s ugrađenim upozorenjima, upravljanjem zakrpama i revizijom usluga na vašoj platformi za podršku. To su značajke koje N-Central pruža, a one su također standardno kod Kaseya VSA.

Ključna značajka koju Kaseya VSA nudi je modul koji se zove AssetIQ. Ovo je kontekstualni sustav upravljanja dokumentacijom i lako je vidjeti kako bi se to moglo olakšati teret MSP-a. Sustav dokumentacije mogao bi funkcionirati kao zamjena za pomoćne stolove, ili bi mogao biti strukturiran kao skripta za operativce Službe za pomoć da mogu riješiti problem i usmjeriti probleme na osoblje ureda. Ako je povezan s radnim tijekom, baza dokumentacije također može pružiti vodič za ispravljanje strategija ako želite prisustvo ljudi za određenu kategoriju problema. Tako vam opcija vođene dokumentacije daje srednji put između ukupne automatizacije rješavanja problema i osobnog kontakta.

Nekoliko drugih lijepih značajki, uključujući AV i sigurnosna kopija integracija omogućit će vam da integrirate značajke s dodanom vrijednosti na svoj račun za naplatu.

Bez obzira postavljate li operativni centar kućne mreže ili nudite MSP posao treće strane, moći ćete pokriti sve svoje zahtjeve sustava s Kaseya VSA. Jedina poteškoća koju ćete imati je razlikovanje između glavnih konkurenata ove usluge i usluga navedenih u ovom vodiču. Tvrtka nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste se mogli upoznati s uslužnim programima Kaseya VSA.

RMM izbor

Kada razmatrate N-Central zamjenu, također trebate pogledati granice RMM definicije. Teško je utvrditi hoće li se određeni alat uklopiti u ulogu koju N-Central može ispuniti bez uzimanja u obzir svih povezanih usluga nego što je potrebno MSP-u. Ako ste samo suzili pretraživanje na ravno sustavi za upravljanje zakrpama i udaljeni pristup, onda se bazen alternativa širi u jezero. Međutim, velika prednost kupnje alata od sveobuhvatnog dobavljača sustava je što nudi popratne proizvode koji razmjenjuju podatke s alatom koji se razmatra..

Možete li pokrenuti MSP sa samostalnim RMM-om? Ne, ne biste mogli, tako da nema smisla smatrati najbolji RMM na svijetu ako on: ne razmjenjuje podatke sa svojim sustavom Help Desk, nema srodni PSA i ne može biti integriran u SLA. sukladnost i sustav naplate.

Opcije RMM-a

Ovaj je pregled ograničen do deset alternativa N-Central da vam uštedim vrijeme. Možda se pitate zašto se neki od vrlo izvrsnih alata za upravljanje za koje ste možda čuli kako drugi hvale, ne pojavljuju na ovom popisu. Možda ste čuli za Zabbix i Icinga 2. Ova dva alata su vrlo, vrlo bliska Nagios-u i čini se nepošteno uključiti Zabbix i Icinga 2, uključujući Nagios.

Prilikom odlučivanja o alatima za uvrštavanje na ovaj popis, trebalo je predstaviti jedinstvene mogućnosti. Zabbix je dobra opcija, ali Nagios je lider u kategoriji praćenja otvorene kodere i na raspolaganju su dodaci koji ga bolje prilagođavaju korištenju MSP-a nego Zabbix.

Icinga 2 je izravni klon Nagiosa. Dakle, svi dodaci dostupni za Nagios također će raditi s tim opcijama upravljanja mrežom. Međutim, radi kratkoće, svi kloni Nagios su skraćeni u jedan ulaz.

Poput Nagios, Zabbix i Icinga 2, Kaseya VSA, Pulseway i ConnectWise Automate vrlo su slični proizvodi. Međutim, svaki ima fokus koji ga čini prikladnijim za različitu publiku. Pristup Kaseya VSA inteligentnom upravljanju dokumentacijom mogao bi se smatrati automatiziranim rješenjem za samoposluživanje koje bi MSP mogao postaviti i pokrenuti kao kontinuirani prednji kraj standardnog daljinskog mrežnog nadzora i upravljanja zakrpama. Mogućnosti skriptiranja ConnectWise Automate čine to uistinu jedinstven alat za MSP-ove koji žele zamijeniti što više osoblja. Pulseway je zvijezda u usponu koja slijedi vrlo odano i stoga je potrebna da bude uvrštena na popis najboljih alternativa N-Central jednostavno zbog sjajnog pregleda profila.

Opcije N-Central

Ako vas nervira što N-Able-ov N-Central više nije dostupan, trebali biste rado otkriti da je N-Central sada proizvod SolarWinds. SolarWinds je vrlo velika organizacija i sposobna je pružiti mnogo bolju tehničku podršku svojim kupcima nego što bi to N-Able ikada mogao priuštiti.

Prepisivanje SolarWinds-a na N-Central učinilo ga je kompatibilnim sa ostalim MSP modulima koje nudi tvrtka i također dovela interoperabilnost sa širim stabilnim SolarWinds stabilnim alatima za upravljanje imovinom.

To možete vidjeti s našeg popisa ne morate ograničavati svoje opcije na plaćene usluge. Postoje mnogi open source, besplatni sustavi podrške za MSP. Međutim, nikada ne gubite iz vida činjenicu da šta si platio to si dobio a ako se vaše poslovanje oslanja na pružanje izvrsnosti u IT uslugama, doista ne možete priuštiti da riskirate za rezanje uglova radi stjecanja proračuna.

Vodite li MSP? Jeste li jedan od tisuća poduzetnika širom svijeta koji su IT vještine pretvorili u uslugu upravljanja u kući? Koji RMM paket preferirate? Ostavite poruku u komentari odjeljak u nastavku za dijeljenje svog iskustva sa zajednicom.

About the author

Comments

 1. Ako ste u potrazi za alternativom N-Centralu, imamo deset jakih kandidata koji će ispuniti sve funkcije koje ste mogli dobiti od N-Able-a N-Central. Među njima su Paessler PRTG, SolarWinds RMM, OpenRSM, OpenNMS, Nagios Core, Comodo One, Microsoft SCCM, ConnectWise Automate, Pulseway i Kaseya VSA. SolarWinds je kupio N-Able 2013. i obnovio paket, dodajući ključne značajke od vlastite stabilne alate za upravljanje infrastrukturom do N-Central. SolarWinds je na N-Central donio svoje visoke standarde korisničke podrške, što je mnogo korisnika koji su vjerovali da nedostaje tijekom ere N-Able-a.

Comments are closed.