10 најбољих алата и софтвера за конфигурацију мреже

Најбољи алати за конфигурацију мреже

Шта је мрежна конфигурација?

Конфигурација мреже успоставља мрежне контроле, проток и рад мреже. Управљање мрежном конфигурацијом одговоран је за подешавање и одржавање мрежних уређаја заједно са инсталираним фирмверима и софтвером. Промјене поставки на уређају могу нарушити сигурност ваше мреже и оштетити приватност ваших корисника. Тако, праћење тих поставки је врло важно. Фирмвер који управља вашим мрежним уређајима је такође потенцијална сигурносна слабост вашег система. Произвођачи опреме стално ревидирају фирмвер и пуштају ажурирања и закрпе како би блокирали новооткривене експлоатације. Дакле, ажурирање тог фирмвера је веома важно.

Без обзира на величину ваше мреже, неизбежно је тешко пратити фирмвер на сваком уређају, па је инсталација алата за управљање конфигурацијом обавезна. За разлику од других типова алата за управљање мрежом, врло је тешко наћи пристојног управитеља конфигурације. Нема толико доступних опција. Дакле, ископали смо дубоко и одабрали десет опција које ће испунити све ваше потребе за управљањем конфигурацијом мреже.

Наилазимо на доста детаља о сваком алату којим се уграђујемо. Ево наше листе најбољи алати за управљање мрежном конфигурацијом:

 1. СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Врх менаџера за конфигурацију линија који се изводи на Виндовс Серверу. Управљаће свим производима мрежних уређаја, али има додатну функционалност за Цисцо опрему.
 2. МанагеЕнгине Нетворк Цонфигуратион Манагер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА) Овај алат може да се покреће на Виндовс Серверу или Линуку, стандардима управљања променама, конфигурацијом и усклађивањем мреже (НЦЦЦМ).
 3. ЦонфиБацк Назван као контракција „резервне копије конфигурације“, овај алат је слободан за употребу и ради на Виндовс, Линук и Мац ОС.
 4. ВеЦонфиг Бесплатни управитељ конфигурација за индустријске мреже.
 5. рЦонфиг Бесплатан алат за управљање конфигурацијом који ради на Линуку.
 6. Нет ЛинеДанцер НетЛД ради на Виндовс Серверу и Линуку. Његове услуге укључују аутоматско откривање и надзор уређаја.
 7. ТруеСигхт Нетворк Аутоматион У складу са списком стандарда безбедности података, овај алат се инсталира на Виндовс Сервер и Линук.
 8. Уређај 42 Доступан за инсталацију или као сервис у облаку, овај алат стално надгледа вашу мрежу ради грешака на уређају као и заштиту и ажурирање конфигурација. Ради на Виндовс и Мац ОС.
 9. Лан-Сецуре конфигурациони центар Након аутоматског откривања и подешавања сигурносних копија уређаја, овај монитор ће спречити све неовлашћене промене у подешавању ваше опреме.
 10. ВхатсУп Додатак за управљање конфигурацијом мреже мрежа ВхатсУп Поред монитора мреже ВхатсУп Голд, модул за управљање конфигурацијом ће заштитити конфигурације ваше мрежне опреме од неовлашћених промена.

Критерији за управљање мрежном конфигурацијом

Менаџери конфигурације омогућавају вам да пратите статусе и операције својих мрежних уређаја. Дакле, менаџер конфигурације треба да:

 • Успоставите основну линију конфигурације
 • Снимке сигурносне копије конфигурације
 • Монитор за неовлашћене промене конфигурације
 • Омогућите повраћај поставки
 • Дистрибуирајте ажурирања фирмвера

То су основне функције које су вам потребне од управитеља конфигурација. Неке лепе додаци су:

 • Ревизија у складу са стандардом
 • Скупне исправке конфигурација
 • Управљање закрпама управљачког софтвера
 • Прилагодљиви кориснички рачуни за тимове

Најбољи алати за конфигурацију мреже

Списак који смо креирали пазећи да то учинимо покривају све суштинске захтеве конфигурационог менаџера пронашао је неке налазе звезда. Они иду изнад и изнад ваших основних конфигурација треба да вам дају обиље функција. Прочитајте опис сваког од ових предлога.

1. СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Управљање мрежном конфигурацијом СоларВиндс

СоларВиндс понуде водеће решење за управљање мрежном конфигурацијом у индустрији. Овај алат је изграђен на платформи компаније Орион компаније, која је уобичајена платформа за пакет алата за системску администрацију. Дакле Нетворк Цонфигуратион Манагер ће се повезивати са осталим алатима за администрацију система СоларВиндс. Ако имате на тржишту комплетни систем управљања мрежом, одговара вам пакет Нетворк Аутоматион Манагер. Ово укључује Монитор перформанси мреже и анализатор промета НетФлов да би се држало картице о доступности ваше мрежне опреме. Тхе Нетворк Цонфигуратион Манагер осигурава да се ваши мрежни уређаји не ометају и да можете да се вратите од грешака приликом подешавања њихових поставки. Овим функцијама додају се пресликач прикључака, крајњи корисник, ВАН монитор и управитељ ИП адреса.

Дакле, СоларВиндс је у могућности да вам понуди комплетно решење. Ово је пакет програма за надгледање погодан за велику мрежу. Ако већ имате софтвер за надгледање мреже на лицу места и желите само да добијете управитеља конфигурација, понуда СоларВиндс и даље је веома добар систем. Тхе СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер покрива све приоритете који су вам потребни да бисте задржали контролу над својим мрежним уређајима.

Процес инсталације укључује системско скенирање које открива све ваше уређаје и чува снимке њихове тренутне конфигурацијес. Од тада па надаље, када желите да измените конфигурације својих уређаја или само желите да је ажурирате, те промене извршите помоћу алата за управљање. Менаџер конфигурација може да комуницира са дугом списком марки уређаја, тако да не морате бринути о ограничавању куповине опреме на једног продавца како би вам управљање конфигурацијом било једноставно. Уз то, алат има још неколико функција са којима ради Цисцо опреме него што може да пружи за производе других произвођача.

Тхе Цисцо побољшања укључују интеграцију чекова са Цисцова национална база података о угрожености у ревизију. Ово вам даје веома снажна упозорења о недостацима сигурности који се могу брзо уклонити закрпом, ажурирањем или подешавањем у подешавањима мрежног уређаја. Ако имате Цисцо Адаптиве Сецурити Апплианце, тхе тхе СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер даје вам увид у подешавања уређаја и помаже вам у управљању и ревизији листа за контролу приступа. Менаџер конфигурације ће проверити исправке и закрпе на АСА-овом фирмверу и аутоматски их инсталирати. Добијате сличну услугу ако имате Цисцо Некус. Тхе Нетворк Цонфигуратион Манагер помоћи ће вам да га ажурирате и прегледате листе за контролу приступа и даћу ти контекст виртуалне одбране подршка за односе родитеља и детета.

Аутоматизација мрежних задатака конфигурације значи да вам није потребно да искључујете опрему ван мреже или радите преко ноћи када требате да промените подешавања мрежних уређаја.

Тхе модул ревизије од Нетворк Цонфигуратион Манагер омогућава вам да покажете поштовање безбедносних стандарда. Моћи ћете да уочите неовлашћене промене конфигурације и вратите их одмах овим алатом. Можете чак и аутоматизовати исправку тих промена као и мноштво других рутинских задатака управљања уређајем.

Тхе Нетворк Цонфигуратион Манагер одржава базу података конфигурација за сваки уређај. Ово добро организована, индексирана и претраживачка архива олакшава вам ручно проналажење конфигурационе датотеке ако требате заменити део опреме и све поставке старог уређаја пребацити на нови. Алат може чак надгледати животни циклус уређаја и обавестиће вас када се ближи крај радног века.

Контролна табла за Нетворк Цонфигуратион Манагер има контролу приступа и ви одлучујете који ће кориснички рачуни добијати приступ информацијама на конзоли. Такође можете да одлучите да не дозволите приступ овом алату одређеним члановима вашег тима.

Опис овог алата овде покрива све тачке у уводу у којима су наведене основне и изузетне функције управљања конфигурацијом које бисте требали потражити. Приметићете да постоји једна функција коју алат не покрива: управљање закрпама.

Строго-говорећи, управљање закрпама обично је одговорност посебног алата. То је случај са подјелом одговорности СоларВиндс. Међутим, од СоларВиндс-а доступан је потпуно компатибилни модул Патцх Манагер који ће ажурирати фирмвер ваших мрежних уређаја..

СоларВиндс вам нуди 30-дневно бесплатно пробно време од Нетворк Цонфигуратион Манагер и тхе Патцх Манагер, који се инсталирају на Виндовс Сервер Животна средина. Иста бесплатна пробна понуда од 30 дана доступна је за Нетворк Аутоматион Манагер договор.

СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион МанагерДовнлоад 30 дана БЕСПЛАТНО пробно раздобље на соларвиндс.цом

2. МанагеЕнгине Нетворк Цонфигуратион Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

МанагеЕнгине Нетворк Цонфигуратион Манагер

МанагеЕнгине је кандидат за круну СоларВиндс-а као лидера у индустрији софтверске мреже. Компанија продаје низ засебних модула који такође могу да се уклопе и да међусобно делују створити јединствени систем праћења квалитета ИТ услуга и инфраструктуре. Компанија је Нетворк Цонфигуратион Манагер је веома свеобухватно решење које ће вам помоћи да осигурате интегритет мрежних уређаја. Алат је компатибилан са окружења за више добављача. У стању је да управља конфигурације за склопке, усмјеривачи, и фиревалл плус било који други тип мрежног уређаја који имате на вашем систему. Алат је дизајниран у складу са управљање променама, конфигурацијом и усклађивањем мреже (НЦЦЦМ) стандарди.

Започните сигурносно копирање конфигурације свих ваших мрежних уређаја у складиште у Нетворк Цонфигуратион Манагер. Овај процес је аутоматизован за вас. Тхе МанагеЕнгине Алат укључује пуно аутоматизованих процеса који ће ослободити терет одржавања конфигурација ваших мрежних уређаја. Следећа фаза рада је непрестано померање уређаја да пазите на неовлашћене промене конфигурације. Можете поставити аутоматске радње када се открије одступање у конфигурацији.

Можете добити извештава о разликама између конфигурација сличних уређаја и одлучити о сету правила конфигурације, примјењујући различите политике на различите типове уређаја. Једном када стандардизујете конфигурације опреме, то можете ажурирајте своје конфигурације сигурносних копија, пружа вам сет стандардних подешавања која можете аутоматски применити на нове уређаје. Услуга ажурирања за Нетворк Цонфигуратион Манагер може такође да буде наноси се скупно.

Резервна продавница је такође корисна када то требате одступити од случајних промена или конфигурационе промене које смањују перформансе и треба их преокренути.

Систем управљања конфигурацијом укључује функција записивања, који бележи кориснике који врше промене у подешавањима мрежних уређаја. Они рачуни се могу аутоматски обуставити, а информације које извучете из записника показат ће вам је ли кориснички рачун угрожен.

Контролна табла за МанагеЕнгине Нетворк Цонфигуратион Манагер је врло атрактиван и укључује бројне уређаје за визуелизацију који вам помажу да брзо уочите промене. Конзола се може прилагодити корисничким улогама, што ово чини добрим системом за тимове који подржавају мрежу.

Крајња предност менаџера конфигурације је његова способност анкета за закрпе и исправке за фирмвер ваших мрежних уређаја. Када је доступан нови софтвер, менаџер ће га извести и ажурирати све одговарајуће уређаје. Па, разумеш интегрисани менаџер закрпа овим алатом.

Овај систем је бољи погодно за средње и велике мреже. Софтвер се инсталира на Виндовс и Линук. Постоји бесплатна верзија од Нетворк Цонфигуратион Манагер, која је ограничена на два уређаја. Вероватно нема много мрежа које на себи имају само два уређаја, али ова би понуда била погодна за тестирање. Ако одлучите да купите, можете прво испробајте систем бесплатно на 30-дневној пробној верзији.

МанагеЕнгине Нетворк Цонфигуратион МанагерПреузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробу

3. ЦонфиБацк

ЦонфиБацк

ЦонфиБацк је такође познат као Сигурносна копија конфигурације. Овај софтвер је бесплатно и доступан на веб локацији Соурцефорге. Можете га инсталирати на Виндовс, Линук, и Мац ОС. Ово је управитељ конфигурација који би одговарао малом предузећу да заштити своје мрежне уређаје. Овај алат није ни приближно софистициран као претходне три опције на овој листи. Међутим, ако немате новца за управитеља конфигурација, набавите ЦонфиБацк много је боља опција од проласка без.

Потребно је да систем затражите сигурносно копирање конфигурација за уређаје. Међутим, можете заказати редовно прављење резервних копија. Откривање промена је ручни процес који подржава интерфејс. Морате да направите сигурносну копију тренутне верзије уређаја и онда упоредите је са оригиналном резервном копијом са разл команда. Овај процес синхронизује линије у две датотеке и шаље оне линије које су различите. Резултати овог услужног програма чувају се у текстуалној датотеци.

Тхе ЦонфиБацк софтвер је пројекат отвореног кода, тако да можете чешљати програмски код ако желите. Ова отвореност је уобичајена метода којом се корисницима осигурава да не постоје скривене слабости у безбедности у програмима и да не садрже хакерски код.

Слободан ЦонфиБацк софтвер не укључује ниједан поступак аутентификације корисника и нема га патцх манагер модул.

4. ВеЦонфиг

ВеЦонфиг

ВеЦонфиг се наплаћује као конфигурациони менаџер за индустријске мреже. Алат је производ Вестермо-а, који чини издржљиву мрежну опрему за окружења продавница. Менаџер конфигурације заиста је намењен само за Вестермо уређаје. Међутим, ради и са мрежном опремом других произвођача зато што ослања се на универзални СНМП систем.

Свако може да преузме ВеЦонфиг бесплатни софтвер са веб локације Вестермо. Алат се инсталира на Виндовс окружења. Након инсталирања софтвера, то морате да му кажете скенирање мреже. Ово ће се саставити мрежна карта и евидентирајте све мрежне уређаје у ВеЦонфиг база података. Мрежну мапу можете реорганизовати ручно ако је приказ икона мало прегуран. Једном када сте задовољни изгледом, можете га закључати како бисте спречили да неко случајно помера или брише елементе. Свака икона је линк до детаља о уређају да представља и представља Анализа приказују графиконе о раду мрежне опреме на вашој мрежи. База података уређаја неће се аутоматски ажурирати; поново морате издати наредбу за скенирање кад год желите да се инвентар ажурира.

Управитељ конфигурација вам омогућава наредите за складиштење конфигурације уређаја у датотеку и учитајте конфигурацијску датотеку на уређај. Можете да избришете или измените конфигурације на уређају.

Тхе ВеЦонфиг Систем захтева много ручне интервенције. Међутим, ова услуга вам омогућава да чувате копије конфигурација. Да бисте проверили измене у конфигурацијама уређаја, морали бисте да задате копију тренутне конфигурације и урадите поређење датотека са складиштем оригиналних подешавања. Да бисте увели своје аутоматизоване процедуре, могли бисте поставити збирку и поређење верзија конфигурационих датотека у пакетном послу.

Карактеристике ВеЦонфиг укључују неке корисне основне функције надзора мреже. Међутим, прикупљање података врши се само на захтев, тако да нећете примати упозорења у неочекиваним условима. Интерфејс не укључује никакву аутентификацију корисника и не можете да прилагодите контролну таблу, тако да ово није алат који бисте дистрибуирали тиму администратора. Овај алат је погодан за мале мреже.

5. рЦонфиг

рЦонфиг

Други бесплатни менаџер конфигурације које бисте могли пробати зове се рЦонфиг. Овај алат је доступан од ГитХуб веб сајт. ГитХуб чини шифру алата доступном тако да можете проверити да ли постоје сигурносне слабости или чак прилагодите га да напишете своју верзију. Софтвер ради ЦентОС и РХЕЛ Линук.

Алат је у стању да открије све ваше мрежне уређаје а ви то можете да командујете копирајте конфигурације сваког у датотеке. Снимање конфигурација може бити на распореду, омогућујући вам редован преглед статуса. Све акције се могу извести на свим уређајима, на категоријама уређаја или на појединим уређајима.

Провере промена у конфигурацијама захтева мало ручне интервенције и заснивају се на модел упоређивања датотека. Можете дистрибуирати конфигурације из складишта датотека на уређаје. Опет, ово се може емитовати на свим уређајима, ажурирати само једну категорију уређаја или на појединачни уређај. Можете да поставите смернице у рЦонфиг систем и користите Цонфигуратион Цомплианце Манагер да бисте проверили да ли су све конфигурације на вашој мрежи у складу с тим спецификацијама.

Недостатак рЦонфиг у поређењу са другим алаткама на овој листи је да не укључује ниједну аутентификацију корисника, па би требало да буде инсталирана само на једном обезбеђеном рачунару. То значи да алат је погодан само за мале мреже а не оне којима управља тим.

6. Нет ЛинеДанцер

Нет ЛинеДанцер

Нет ЛинеДанцер, која је такође позната као НетЛД, није бесплатна за употребу, али можете да је испробате 30-дневно бесплатно пробно време. Нет ЛинеДанцер има све функције које су вам потребне од управитеља конфигурација. То аутоматски бележи све уређаје и прави кратак снимак њихових конфигурација сачувана основна линија. Накнадни прегледи конфигурације могу препознати промене на сваком уређају. Та поређења се такође могу извршити на захтев.

Похрањене конфигурацијске датотеке могу се поново учитати у опрему скупно, према врсти уређаја или појединачно. Софтвер може да управља хиљадама уређаја, а процеси надгледања се могу аутоматизовати путем алата.

Функције извештавања о извештавању евидентирајте кориснике који врше промене у подешавањима уређаја. Додатак софтвера може вам помоћи надгледајте ВЛАН и ВМ. Нет ЛинеДанцер инсталира на Виндовс Сервер верзије и такође ЦентОС и РХЕЛ Линук. Зове се други производ из ЛогицВеина Нет СтреетДанцер. Ово је пресечна верзија Нет ЛинеДанцер, која покрива 80 процената могућности компаније Нет ЛинеДанцер. Нет СтреетДанцер, која се такође назива НСД и нетСД, је бесплатно коришћење.

Нет ЛинеДанцер и Нет СтреетДанцер покривају све основне функције које су вам потребне од управитеља конфигурација. Међутим, не укључује веће функције које би вам биле потребне за систем који одржава тим - нема контроле приступа. Ова два система такође не укључују ниједну функцију управљања закрпама. Нет ЛинеДанцер и Нет СтреетДанцер би идеално за мале мреже.

7. ТруеСигхт Нетворк Аутоматион

ТруеСигхт Цонфигуратион Манагер

БМЦ Софтваре недавно је променио име свог алата за надгледање мреже БладеЛогиц Нетворк Аутоматион до ТруеСигхт Нетворк Аутоматион. Овај новоуређени пакет вреди погледати ако тражите тржиште конфигурацијског менаџера.

БМЦ је одрадио врло леп посао са својим новим системом конфигурација, јер је обратио пажњу на захтеве стандарда са којима многи предузећа која се баве подацима морају се придржавати да би освојили уговоре и држали се договора о нивоу услуга (СЛА). Стандарди конфигурације диктирају „политике“. Систем испоручује претходно написане смернице које гарантују усклађеност са низом захтева за интегритет система: НИСТ, ХИПАА, ПЦИ, ЦИС, ДИСА, СОКС, и СЦАП. Чини се да не постоји унапријед написана политика за ГДПР још.

Ако сте уговорно или законски обавезни да примените један од ових стандарда, биће вам увелико помоћи у вашим дужностима ТруеСигхт Нетворк Аутоматион. Систем не само да наводи подешавања која су мрежним уређајима потребна како би била у складу са датим стандардом, већ и примењује те захтеве. Ова метода ће вам уштедјети пуно времена за читање стандарда документу и покушајте да откријете како да преведете захтеве у подешавања уређаја.

Систем се покреће скенирање система, евидентирање свих уређаја, провјеравање усклађености и прилагођавање поставки уређаја. Након тога, монитор ће израдити сигурносну копију свих конфигурација. ТруеСигхт ће и даље скенирати и спречити било какве промене или вас упозорити када се догоде. Стандардне конфигурације можете да вратите ручно, али аутоматску опцију ТруеСигхт извршиће тај задатак за вас.

Конзола од ТруеСигхт Нетворк Аутоматион могу се доделити у одељцима различитим групама корисника. То ће вам омогућити да на располагању поставите различите надзорне табле за различите чланове тима.

Промјене конфигурација и ажурирања фирмвера могу бити у ролу. Систем ће открити нове закрпе и ажурирања и упозорити вас на њих; оне ће се затим аутоматски инсталирати на све релевантне уређаје уз ваше одобрење.

ТруеСигхт Нетворк Аутоматион поседује пратећи модул под називом ТруеСигхт Вулнерабилити Манагемент. Ова необавезна додатна воља скенирање сигурносних претњи и блокирање. Такође одржава везу са изворима добављача и Национална база података о рањивости НИСТ-а да откријете сигурносне недостатке и упозорим вас на потребу закрпања система када буде доступно релевантно решење. Ово праћење рањивости односи се на сервере као и на мрежне уређаје.

Алат се може инсталирати на Виндовс Сервер и РХЕЛ и Убунту Линук. Морате да платите за овај мрежни софтвер за конфигурацију. Иако БМЦ нуди бесплатна тестирања за неке своје производе, не постоје бесплатна пробна раздобља за Труе Сигхт Нетворк Аутоматион или ТруеСигхт Управљање рањивошћу.

8. Уређај42

Уређај42

Уређај42 је импресивна комбинација модули за управљање инфраструктуром. Алат укључује ИТ управљање имовином, Управљање ИП адресама, управљање инфраструктуром података, и управљање конфигурацијом. Ако користите дата центар било да се ради о интерним сервисима или као спољни провајдер, обратите пажњу на ову опцију управљања конфигурацијом. Пратеће функције овог алата чине га изузетно занимљивим за центре података.

Тхе Уређај42 систем је доступан за на инсталацији простора или као услуга заснована на облаку. Инсталација започиње евидентирањем инвентара ваше опреме и сигурносним копијама конфигурација сваке од њих. Монитор непрекидно помера мрежу да бисте пазили на промене у подешавањима мрежних уређаја. Трагач не само да бележи сва подешавања уређаја, већ снима верзије управљачког софтвера сваког од њих. Такође покрива оперативне системе ваших сервера и све апликације и софтвер учитане на њих.

Тхе Уређај42 сви објекти су закључани поступцима аутентификације. Можете додати нове налоге за поједине чланове тима, тако да би овај алат био сјајан за средње и велике мреже које подржавају тим.

Уређај42 се плаћа претплатом. Постоје три нивоа плана за алат и срећом, модул управљања конфигурацијом укључен је у Цоре план, која је најјефтинија верзија софтвера. Можете да погледате систем са бесплатном демонстрацијом на мрежи. Ако желите да наставите и купите систем, добићете 30 дана пробног периода, тако да можете одустати у првом месецу и вратити сав свој новац. Софтвер се може инсталирати на Виндовс, Мац ОС и можете да га наставите Линук рачунари кроз виртуелно окружење. Услугу можете да интегришете Азуре, и АВС мрежне услуге.

9. Лан-Сецуре конфигурациони центар

Лан-Сецуре конфигурациони центар

Тхе Конфигурациони центар од Лан-Сецуре поседује интерфејс без додатка, али пружа компетентну услугу управљања конфигурацијом. Алат има све основне могућности које су вам потребне за контролу поставки мрежних уређаја.

Тхе Конфигурациони центар ће скенирајте ваш систем да региструјете све своје мрежне уређаје и затим направите резервне копије њихових поставки. Након завршетка ове фазе администрације можете прегледати конфигурације својих уређаја и одлучити о исправним правилима за обавезе сектора и интегритета ваше компаније.

Софтвером за управљање мрежом се може управљати окружење више добављача и омогућиће вам да ажурирате поставке свих уређаја, одређених врста уређаја или појединачних уређаја.

Тхе Конфигурациони центар софтвер ће периодично проверите подешавања сваког уређаја и упоредите их са сигурносним копијама конфигурације које он чува. У зависности од начина подешавања система, детектовање неовлашћене промене конфигурације биће исто брзо упозорити или аутоматски повратак на одобрена подешавања у резервној копији за тај уређај. Упозорења се могу послати е-поштом члану тима коме је додељена одговорност.

Алат може управљање удаљеним локацијама као и центар у коме се чувају све ваше сигурносне копије конфигурације. Комуникације на различитим локацијама покривене су ССХ обезбеђење.

Софтвер се може инсталирати на Виндовс. Морате да платите Конфигурациони центар, али веома је повољна. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време система да бисте га проценили пре куповине.

10. Додатак ВхатсУп Голд Нетворк Цонфигуратион Манагемент

ВхатсУп Голд Нетворк Цонфигуратион Манагер

ВхатсУп Голд је пакет за управљање мрежама који производи Ипсвитцх. Компанија нуди Управљање конфигурацијом модул који је доступан као додатак пакету за праћење основне мреже. Тхе ВхатсУп Голд Тотал Плус пакет укључује Управљање конфигурацијом додатак и такође додаци за анализа мрежног саобраћаја, надгледање апликација, и праћење виртуализације.

Тхе ВхатсУп Голд Цонфигуратион Манагемент додатак вам омогућава да то урадите одржавајте интегритет мрежних уређаја. Почетни посао менаџера је прикупљање статистика у фаза откривања. Ово уклапа попис свих ваших уређаја и каталогизира конфигурацију сваког. Ове информације се чувају у централној продавници.

Након што сте све те податке забележили, можете погледати статус поставки на сваком уређају и проверити да ли су сви ажурирани. Продавница вам омогућава да то учините копирајте конфигурацију са повученог уређаја у нови и можете поништити грешке настале током вежбе промене конфигурације. Менаџер ће наставите да упоређујете тренутне конфигурације ваших уређаја у референтној трговини, што омогућава уочите неовлашћене промене. Те промене могу да се пониште враћање званичних конфигурационих профила који се чувају у архиви.

Процес ревизије је аутоматизован, као и поступци обнове који се морају применити након што се примете неовлашћене промене конфигурације. Можете да се извучете све званичне промене у масовној, према врсти уређаја или појединачно. Тхе аутоматизовани процеси од ВхатсУп Голд укључују забране корисника у случају неовлашћене промене. Можете поставити ограничени приступ до Управљање конфигурацијом алат који захтева провјеру идентитета корисника, тако да можете ограничити његову доступност на само неколико чланова вашег сисадмин тима.

Функције ревизије и сигурности од Управљање конфигурацијом додатак омогућава вам да имплементирате, потврдите и о чему извештавате поштовање стандарда интегритета мреже. Ово се може применити на уговоре о услугама или формирати захтев за процес давања понуда када желите да придобите нове клијенте. Тхе Управљање конфигурацијом додатак чак укључује функцију управљања закрпама који ће осигурати да сав фирмвер вашег уређаја буде ажуриран до најновије верзије. То је још један услов за поштовање стандарда заштите података.

Морате да инсталирате ВхатсУп Голд пре него што можете да добијете Управљање конфигурацијом алатка компаније Ипсвитцх. ВхатсУп Голд првенствено прати здравље мрежних уређаја и сервера. Ако желите доћи анализа мрежног саобраћаја и управљање конфигурацијом, али вас не занимају други додаци који су укључени у ВхатсУп Голд Тотал Плус пакет, можете се одлучити за Пакет мрежних администратора, који само укључује та два додатка заједно са ВхатсУп Голд Премиум план.

ВхатсУп Голд и његови додаци се инсталирају на Виндовс Сервер окружења. Ово решење је погодно за средње и велике мреже. Можете добити 30 дана бесплатно пробно време од ВхатсУп Голд и тхе Управљање конфигурацијом модул.

Одабир система за управљање конфигурацијом

На овој листи ћете пронаћи неке врло свеобухватне системе и неке вредне конкуренте који коштају мало и не троше новац. Када одаберете систем управљања конфигурацијом за своју мрежу, мораћете размотрите системске захтеве, посебно оперативни системи на којима софтвер може да ради како би сузили свој избор.

Величина ваше мреже и доступност средстава бит ће друга важна разматрања која ће вас водити ка прави алат за управљање конфигурацијом за вашу компанију. Могућност испробавања система на бесплатно пробно време или понуда гаранција поврата новца требало би да вам помогне да сузите процену. Ако можете да покушате пре него што купите без обавезе, бићете сигурнији да инсталирате софтвер. У супротном, можда ћете прекасно открити да је тешко користити или неприкладно за ваше потребе управљања конфигурацијом.

Поље циберсецурити тренутно постаје врло вруће. Међутим, не ограничавајте заштиту своје мреже само на опрему и мере окренуте интернету. Понекад заштитни зидови, службе заштите од напада и системи за откривање уљеза не успеју. Ваша друга линија одбране лежи у контроли над подешавањима мрежних уређаја и у политици да сви фирмвер и оперативни системи буду у току са најновијим ажурирањима система и закрпама.

Тхе свеобухватна аутоматизација које нуде многи алати на овој листи значи да вам неће требати превише времена да покривате управљање конфигурацијом уређаја. Дакле, чак и ако покренете мрежу за малу компанију, нема оправдања да не примените управљање конфигурацијом и промените контролу на вашој мрежи.

Да ли сте имплементирали систем управљања конфигурацијом за своју мрежу? Којег менаџера сте изабрали и зашто? Оставите поруку у Коментари одељак испод да поделите своја искуства са остатком заједнице.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6

Adblock
detector