10 најбољих алата и софтвера за управљање базама података

Алати и софтвер за управљање базама података

Базе података предузећа се широко користе за складиштење референтних података и праћење трансакција. Веб странице требају базе података, а Ентерприсе Ресоурце Планнинг (ЕРП) системи им требају. Систем за управљање базама података (ДБМС) је софтвер који форматира податке за похрану у базама података и омогућава им приступ методом дохваћања података. Тешко је доћи преглед ваших података кроз наредбену линију СКЛ. Графичко корисничко сучеље омогућава вам пуно бољи начин провјере статуса ваше базе података и њеног правилног управљања.

У овом прегледу ћемо погледати различите предње крајеве базе података који ће вам помоћи да ефикасно управљате подацима. Списак овде садржи низ алата који су погодни за појединце до великих организација са наменским ДБА.

Најбољи алати за управљање базама података

Ако почињете тражити софтвер како бисте удовољили пословним потребама, наићи ћете на мноштво опција за које постоји база података као основа. Софистицирани интерфејси за нове алате за базе података олакшавају било коме у послу креирање и покретање базе података - више вам није потребан специјални техничар базе података или администратор базе података.

Ево нас листа десет најбољих база података и алата:

  1. РазорСКЛ
  2. Мицрософт СКЛ Сервер Студио за управљање
  3. МиСКЛ Воркбенцх
  4. ТеамДеск
  5. ТаблеПлус
  6. Секуел Про
  7. пхпМиАдмин
  8. Навицат за МиСКЛ
  9. СКЛиог
  10. Кнацк

Више о овим опцијама можете прочитати у наредним одељцима.

1. РазорСКЛ

РазорСКЛ

РазорСКЛ је опсежан пакет алата који ће вам помоћи да покренете релацијску базу података којој приступате СКЛ. Пакет је у стању да комуницира са дугом списком РДБМС-а, укључујући Орацле, МиСКЛ, СКЛ Сервер, ПостгреСКЛ, Информик, и Ингрес.

Интероперабилност алата је посебно корисна ако требате да се бавите с неколико типова база података на својој веб локацији. СКЛ наредбени скуп није потпуно исти за све РДБМС, тако да можете губити вријеме уносећи погрешан формат наредбе приликом преласка с једног система на други. РазорСКЛ представља ГУИ интерфејс који затим интерпретира у наредбе које се извршавају у бази података. Међутим, ако желите да напишете сопствене скрипте, услужни програм укључује ан СКЛ Едитор, које ће истакнути синтаксне грешке.

Пакет укључује скоро све функције које ће вам требати за администрирање базе података, укључујући израду резервних копија података у табелама. Једна ствар која недостаје овом пакету је алатка за прављење образаца која би вам омогућила креирање предњих крајева како бисте својој заједници корисника омогућили сигуран и лак приступ бази података.

Ово је плаћени алат, али веома повољне цене. Можете купити стандардни пакет који укључује годину ажурирања и подршке или се одлучите за скупље пакете са дужим периодима подршке. Још једна димензија у структури цена РазорСКЛ-а је број људи који ће га користити. Софтвер се инсталира на Виндовс, Мац ОС, и Линук а можете га добити 30-дневним бесплатним пробним временом.

2. Мицрософт СКЛ Сервер Студио за управљање

Мицрософт СКЛ Сервер Студио за управљање

Ако за свој ДБМС користите СКЛ Сервер, од тога бисте имали користи бесплатан алат од Мицрософта Ова група услужних програма укључује графички алат који вам омогућава да дизајнирате базу података и одлучите о таблицама за њу. Дијаграми базе података које производи овај алат корисни су као компоненте пројектне библиотеке и системске документације приликом стварања нове базе података или прилагођавања постојеће инстанце.

Тхе Објецт Екплорер је једноставан графички приказ базе података, показујући већ створене табеле. Предложак шаблона је скуп скрипти за креирање објеката са упутама тако да можете уносити имена објеката док их покрећете.

Солутион Екплорер је застарјело - укључено је у пакет, али више није подржано. Овај алат ствара „контејнере“, који спајају приказе и скрипте које се односе на одређени објект или групу повезаних објеката.

Овај лагани пакет не укључује обједињујуће сучеље, али алати ће бити корисни.

3. МиСКЛ Воркбенцх

МиСКЛ Воркбенцх

МиСКЛ Воркбенцх је бесплатан алат који је развио Орацле. Услужни програм подржава дизајн, развој, управљање и миграцију / израду резервних копија базе података. Софтвер за пакет се покреће Виндовс, Мац ОС, и Линук.

Све комуналије МиСКЛ Радном столу се приступа кроз обједињујући визуелни интерфејс. Ако креирате нову базу података, започињете с алатком за креирање дијаграма односа ентитета у пакету. Екран с детаљима на овом дијаграму омогућава вам дефинирање свих захтјева за објекте у бази података.

Тхе СКЛ Едитор подржава задатке за креирање објеката пројекта израде базе података. Едитор представља кодирање боја изјавама и клаузулама, помажући вам да одмах видите да ли сте направили грешку у синтакси.

Тхе Управљачка плоча визуелних перформанси СКЛ Воркбенцх-а помаже вам да проверите брзине испоруке постојеће базе података. Можете видети где се објекти и њихове везе морају оптимизирати како расте садржај базе података. Контролна табла укључује атрактивне графичке представке података, које знатно олакшавају препознавање проблема.

Тхе Миграција базе података функција у Воркбенцху може управљати сигурносним копијама. Организоваће преносе база података у МиСКЛ добијен из других РДБМС-ова, укључујући Мицрософт СКЛ Сервер, Мицрософт Аццесс, Сибасе АСЕ, и ПостреСКЛ. Подршку овом алату пружа форум заједнице корисника.

4. ТеамДеск

ТеамДеск

ТеамДеск се мало разликује од осталих алата на овој листи. То није систем који вам помаже да управљате ДБМС-ом је ДБМС. Етхос ТеамДеск-а је да се не треба превише бринути како је ваша база података организована. Креирате апликацију, попут контактног услужног програма или екрана за креирање и постављање рачуна и алата генерише базу података иза сцене како бисте подржали своје нове екране. Алат укључује библиотеку шаблона, која вам помаже да разрадите изглед нових екрана. Ово је сјајни асистент који вам пружа поља која можда нисте ни помислили да поставите у свој нови образац.

Ово је услуга заснована на облаку, тако да вам није потребан инсталација софтвера да бисте га користили. Систему можете приступити путем веб прегледача који ради на било ком оперативном систему. Конфигурација ове услуге и дизајн интерфејса организовани су тако да искоријене потребу да запослите стручну базу података и мрежног администратора. То чини алат идеалним за мало предузеће, као што је појединац или мало партнерство власника-радника.

Овај мрежни пакет доступан је на три нивоа услуге, што га чини погодним за мала и средња предузећа. Можете да креирате нове базе података са бесплатним налогом преко веб локације компаније, а то укључује приступ библиотеци шаблона. Такође је могуће креирати базу података отпремањем табеле. Ово ће створити структуру базе података, укључујући потребне таблице, и попунити их из података садржаних у вашој табели. Бесплатни налог је активан за 14 дана. Тада ћете морати да платите услугу.

5. ТаблеПлус

ТаблеПлус

ТаблеПлус је графички интерфејс за низ РДБМС марки. Може се повезати и приказати записане базе података МиСКЛ, ПостгреСКЛ, СКЛ Сервер, Орацле, и СКЛите, међу другима. Софтвер за алат се инсталира на Виндовс и Мац ОС.

Интерфејс се може прилагодити различитим темама. Веза између предњег краја и ваше базе података је шифрирана и за приступ апликацији можете применити и потврду на више нивоа. Иако једноставност употребе графичког корисничког интерфејса чини истраживање база података задатак којим би нетехничко особље могло да користи, то није замишљено као средство крајњег корисника. То је подршка за програмере и ДБА. Тхе СКЛ асистент уграђени у алат је помоћник обученим програмерима, а не аутоматизовани генератор скрипти за необучено особље.

Прегледник података чита у записима из одабране табеле, омогућавајући вам да их прегледате, измените или обришете. СКЛ уређивач вам помаже да развијете скрипте помоћу исказа у боји и препознавања клаузула. Овај уређивач укључује форматирање изјава и функцију аутоматског довршавања.

Функција управљања подацима омогућава вам да извезите базу података укључујући њене податке и поново вратите те податке. Ово је користан помоћник за израду сигурносних копија и опоравка.

Можете добити бесплатну пробну верзију система која има оперативна ограничења. Структура цијена темељи се на броју терминала на који инсталирате софтвер. Лиценца вам омогућава да софтвер користите заувек, али пакет подршке који је укључен траје само годину дана. Добијаш 7-дневна гаранција поврата новца.

6. Секуел Про

СекуелПро

Секуел Про је доступан само за Мац рачунаре. Инсталира се на Мац ОС 10.6 и више. Ово је бесплатан алат, али можете да дате донацију програмерима ако желите.

Овај алат је у могућности да се повеже са МиСКЛ базе података. Можете се повезати с било којом базом података све док је рачунар на коме је доступан доступан путем мреже. Ово је пројекат отвореног кода, тако да можете копирати изворни код и прилагодити га. Ако имате вештине програмирања, такође бисте могли да допринесете пројекту и поднесете било која побољшања која направите да бисте били прилагођени основном програму како би их други преузели. Софтвер се ажурира сваке вечери.

Изглед прозора Секуел Про мало подсећа на претраживач датотека. Лево окно приказује све табеле у вашој бази података, а главна плоча приказује све записе у тренутно одабраној табели. Такође можете да унесете СКЛ упите у сучеље и добијете резултате приказане у прегледачу података. Могуће је користити Секуел Про за извоз података из ваше базе података. Алат ће такође увоз похрањене податке натраг у вашу базу података или ће креирати исте таблице у другој инстанци базе података и попунити их подацима које сте направили сигурносну копију.

7. пхпМиАдмин

пхпМиАдмин

Услужни програм пхпМиАдмин је бесплатни отворени извор алат за повезивање са вашим МиСКЛ или МариаДБ база података. Овај софтвер ће се покренути Виндовс и Линук. Можете одредити да апликација примењује двофакторску аутентификацију за контролу приступа. Алат је мало компликован за постављање, па би било боље као помоћ онима који имају техничку обуку. Радње које вам алатка омогућава да извршите на својим подацима такође сугеришу да ово није десктоп апликација за крајње кориснике у великој корпорацији.

Помоћу овог алата можете креирати, мењати и уклањати таблице и друге објекте базе података. Такође је могуће управљати корисничким рачунима у бази података преко пхпМиАдмин-а. Ан СКЛ едитор омогућава вам да развијете и покренете сопствене скрипте у бази података. Остале функције укључују могућност извоза целе базе података у датотеку кроз алат - такође ће вас водити кроз увоз инстанције из тих датотека.

8. Навицат за МиСКЛ

Навицат за МиСКЛ

Навицат за МиСКЛ је плаћени алат који се покреће Виндовс, Линук, и Мац ОС. Може се повезати са идеалним решењем за МиСКЛ и МариаДБ базе података. Још један Навицат алат може да се повеже на ПостгреСКЛ, а Навицат Премиум ће управљати широким спектром РДБМС-ова, укључујући МиСКЛ, МариаДБ, ПостгреСКЛ, Орацле и СКЛ Сервер, администрацију и развој.

Алат Навицат фор МиСКЛ такође се може повезати са базама података заснованим на облаку, као што су Гоогле Цлоуд, Орацле Цлоуд, Амазон РДС, и Мицрософт Азуре. Овај алат подржава стварање објеката базе података као и управљање подацима у тим табелама.

Навигациона плоча с леве стране прозора ГУИ садржи различите типове објеката којима можете приступити помоћу алата. Који год да одаберете, на главном екрану се појављује листа свих тих објеката. Кликните на унос дрилл довн и добити детаље о том објекту и (у случају табела) податке које садржи. Овај услужни програм такође укључује екран за дизајн базе података који ће вам помоћи да створите или поново замените базу података.

Интерфејс вам омогућава да се повежете на две инстанце истовремено и садржи функције које омогућавају да се објекти синхронизују између ова два. Ово је сјајна помоћ за копирање база података и њихово враћање.

Можете добити 14-дневно бесплатно пробно коришћење Навицат-а за МиСКЛ.

9. СКЛиог

СКЛиог

СКЛиог је алат за администрацију МиСКЛ базе података и ради даље Виндовс. Алат је корисна помоћ администрацији јер може извозити и увозити базе података. Можете заказати стварање сигурносних копија базе података преко ноћи. Такође је могуће користити СКЛиог у циљу синхронизације између две верзије исте базе података. Дакле, можете огледало ваших база података за тренутни опоравак или за одржавање тестне базе података.

Снага овог услужног програма лежи у његовим способностима да анализира постојеће базе података и побољша њихове конфигурације. Неће вам дати савет о нормализацији, али хоће испитати индексе у вашој бази података и идентификујте оне који су у сукобу. Такође ће прегледати ваше СКЛ изјаве и препоручити како их могу побољшати како би се побољшала брзина враћања резултата.

Карактеристике овог алата су веома софистициране и намењен је администраторима база података. Међутим, његова једноставна употреба чини га добром опцијом за појединце који имају базу података без опсежне обуке. То је корисно средство за затварање јаз између вештина. Овај алат се наплаћује по кориснику. Доступна је у бесплатној пробној верзији од 14 дана.

10. Кнацк

Кнацк

Кнацк није само алат за анализу базе података, већ читав ДБМС. Ово је услуга у облаку која чува вашу базу података. Дакле, имате две могућности; можете користити ову услугу да бисте направили сигурносну копију базе података на лицу места и оптимизирали је и копирали побољшану базу података на матични сервер базе података или бисте у потпуности могли да уклоните локалну базу података.

А резервна услуга је уграђен у претплату Кнацк. Компанија ствара огледала ваше базе података на више веб локација како би се осигурало да катастрофа у њеном главном дата центру не изгуби ваше податке. Да ли је континуитет ове услуге довољан да би вам пружио надокнаду ризик је да бисте морали да процените сами.

Ово је веома добро решење за мала предузећа. Садржи предлоге за предње крајеве ваше базе података, који укључују мапе, обраду кредитних картица, обрасце за унос и упите и извештаје. Такође можете да га повежете са познатим апликацијама, попут МаилЦхимп-а и Дропбок-а.

Услуга се наплаћује на месечној претплати са три нивоа плана, што је чини погодном за предузећа свих величина. Кнацк је доступан на бесплатној пробној верзији од 14 дана.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 34 =

Adblock
detector