10 најбољих алата и софтвера за управљање мобилним уређајима (МДМ)

Врхунски водич за управљање мобилним уређајима

Управљање мобилним уређајима (МДМ) проблем је за компаније које користе бежичне уређаје. Ти уређаји укључују паметне телефоне и таблете који комуницирају преко мреже мобилних телефона и канцеларијску опрему која подржава ВиФи, попут мобилних штампача и скенера. Уређаји на продајном месту и читачи баркодова такође спадају у област управљања мобилним уређајима.

Одабрали смо 10 најбољих алата и детаљно их покрили у наставку, али у случају да вам недостаје времена и треба вам сажетак, ево наше листе најбољих МДМ решења:

 1. МанагеЕнгине Мобиле Девице Манагер Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Комплетан пословни пакет за управљање мобилним телефонима у локалним и у облачним верзијама.
 2. АирВатцх Воркспаце ОНЕ - Менаџер мобилних уређаја и менаџер мобилних апликација из ВМВаре-а.
 3. Управљање крајњим тачкама БлацкБерри-а - Део БлацкБерри'с Ентерприсе Мобилити Суите; управља мобилним уређајима, носивим уређајима и ИоТ опремом.
 4. Цитрик КсенМобиле - Управљање мобилним уређајима, управљање мобилним апликацијама и управљање мобилним садржајем.
 5. Цисцо Мераки - Садржи систем контејнера за испоруку апликација на уређаје који поседују корисника и такође има процедуре заштите од губитака.
 6. Мицрософт Интуне - Јединствени систем управљања крајњим тачкама који ће управљати канцеларијском опремом као и мобилним уређајима.
 7. СОТИ МобиЦонтрол - Управљајте Виндовс, иОС и Андроид уређајима и ИоТ опремом са овим системом.
 8. Управљање мобилним уређајима Мирадоре - Управитељ уређаја који се темељи на облаку, у бесплатним и плаћеним верзијама.
 9. Јамф Нов - Услуга заснована на облаку која управља само иОС уређајима.
 10. СимплиСецуре - МДМ заснован у облаку који покрива иОС и Андроид мобилне уређаје и преносиви простор за складиштење.

Проблеми са мобилним уређајима

Без обзира да ли су уређаји који су обухваћени мрежом компаније припадају послу или су у власништву запослених, главна питања која требате да покријете су иста:

 • Сигурност
 • Одговарајућа употреба

Између ове две теме постоји неко преклапање.

Сигурност мобилних уређаја

Сигурносна питања која произилазе из мобилних уређаја спадају у три категорије:

 • Безбедност комуникације
 • Ризик од вируса
 • Контрола приступа

МДМ системи морају да покрију ова три суштинска проблема како би вам омогућили да сигурно интегришете мобилне уређаје у своју мрежу.

Безбедност комуникације

Упркос стандардима заштите шифрирања за вифи комуникацију, комуникације путем ваздуха су инхерентно мање сигурне од мрежа заснованих на кабловима. Уређаји извађени из канцеларије могу се повезати на мрежу путем јавних ВиФи жаришних тачака, што можда није верно.

Лажни ВиФи хотспот је веома корисно средство хакери за приступ подацима у транзиту. Стандардни протоколи за шифрирање ВиФи шифрирају податке само док су у транзиту од уређаја до вифи рутера. Кључеве за то шифрирање дистрибуира рутер / хотспот. Дакле, ако се један од ваших запосленика повеже путем лажне приступне тачке, сви подаци о приступу мрежи и сви подаци који током сесије прелазе напријед и назад могу се дешифрирати и украсти. Учинковита сигурност мобилних уређаја мора укључивати шифрирање од почетка до краја.

Прегледници и апликације могу да чувају корисничка имена и лозинке како би убрзали приступ мрежи. Ово може проузроковати нарушавање сигурности ако се мобилни уређај изгуби или украде, а корисник није поставио јединствени кључ за закључавање на уређају. Стога, важно је моћи закључати мобилни уређај или избрисати све податке на њему са централне локације.

Ризик од вируса

Тхе “Донесите свој уређај„Правила представљају проблеме због којих се софтвер може учитати на уређај. Ако је компанија у власништву и конфигурирала све мобилне уређаје, много је лакше диктирати софтвер који се може учитати на те уређаје. Софтвер за управљање мобилним уређајима мора бити у могућности да даљински контролише сав софтвер на удаљеном уређају и онемогући или уклони неодобрене апликације. Ово је важно јер би додатне, непроверене апликације које је инсталирао крајњи корисник могли хакерима омогућити приступ вашој мрежи.

Контрола приступа

На уређајима који поседују корисника МДМ смерница треба да дозволи приступ мрежи само путем портала где се одобреним апликацијама може приступити са апликационог сервера. Ово ће омогућити власнику уређаја да га чува за личну употребу ван радног времена.

Контрола приступа је питање које такође укључује претходне две теме у овом одељку. Не желите да неовлашћени софтвер приступи вашој мрежи и морате бити сигурни да приступни акредитиви не могу бити угрожени крађом или прескакањем вифи-ја. Аутоматско пријављивање и вјеродајнице похрањене на уређају нарушавају сигурност ваше контроле приступа, тако да би неки облик заштите лозинком, као што је трезор лозинке, требао бити дио ваше МДМ стратегије.

Примерена употреба мобилних уређаја

Постоје два проблема која морате да пратите у вези са коришћењем мобилних уређаја који се повезују на вашу мрежу:

 • Приступ ресурсима компаније за личну употребу
 • Губљења времена

Ако дозволите својим запосленима да изађу из канцеларије у шири свет како би обављали своје послове, морате бити сигурни да они не седе само у кафићу који играју игру или преузимају музику. Ресурси које стављате на располагање запосленима су само за пословну употребу, а не за личне активности.

Ако запослени нису видљиви, али су пријављени путем мобилног уређаја, морате бити сигурни да стварно раде. Такође морате бити сигурни да они не користе неовлашћени софтвер на мрежи и да не користе компанијску мрежу за преузимање увредљивог материјала.

Ако запосленима обезбедите паметне телефоне за рад, тада ћете им плаћати и време њиховог разговора и накнаду за пренос података. Ови фактори могу постати веома скупи, посебно мобилни подаци. Дакле, морате да се уверите да запослени не користе највећи део ових погодности за личну употребу, повећавајући телефонски рачун компаније.

МДМ захтеви

Имајући у виду горње факторе, лако је уочити да је правилно управљање мобилним уређајима неопходно пре него што дозволите да се мобилни уређаји повежу на вашу мрежу. Кључни захтеви софтвера за управљање мобилним уређајима су:

 • Даљинска конфигурација - и појединачно и масовно
 • Праћење софтвера - за снимање употребе лиценце и спречавање неовлашћеног приступа софтверу
 • Сигурност апликације - за е-пошту, поруке, прегледаче, приступ апликацијама и подацима
 • Даљинско закључавање или брисање - у случају губитка уређаја
 • Праћење употребе података - за спречавање злоупотребе ресурса
 • Шифрирање од краја до краја - да се спречи напад човека у средини преко вифи-ја
 • Управљање лозинком - као што је трезор лозинке за сваки уређај
 • Онемогућавање нативних апликација на уређајима - за спровођење софтверске политике
 • Откривање затвора - да спречите рооткит вирусе да нападају оперативни систем

Модели имплементације МДМ-а

МДМ системи доступни данас на тржишту спадају у две широке категорије. Први је локални пакет. На свом уредском серверу морате инсталирати контролни програм, а такође и програм клијента на сваки од ваших мобилних уређаја.

Друга опција се реализује као решење засновано на облаку. Ова категорија МДМ-а позната је као СааС, или „софтвер као услуга“. Можда ћете наћи да је најбоља опција за потребе ваше компаније уговарање различитих услуга. Можда ћете завршити са хибридним МДМ системом са неким функцијама покривеним локалним надзором и другим захтевима које испуњавају мрежне услуге.

МДМ и МАМ

Индустрија мрежне сигурности поделила је функције контроле мобилног приступа у две категорије. Управљање мобилним уређајима, строго речено, односи се само на безбедност наметнуту између мобилних уређаја и централне мреже. Управљање мобилним апликацијама бави се испоруком софтвера на мобилне уређаје.

С обзиром да перформансе софтвера могу утицати на безбедност мреже, тешко је замислити како се сигуран приступ може имплементирати без контроле апликација којима је дозвољено коришћење ресурса компаније. Стога, неки стручњаци спајају дефиницију МАМ-а у МДМ. Укратко, да бисте у потпуности контролисали активности вашег особља који користе мобилне уређаје и штите мрежу ваше компаније и друге ресурсе, потребни су вам и МДМ и МАМ.

Најбољи МДМ алати

Постоје неке сјајне МДМ услуге на тржишту и већина њих се може интегрисати са другим мрежним административним функцијама. Ово десет најбољих решења обухвата услуге засноване на облаку и локални софтвер.

Док читате листу, препознаћете да су неки од ових система погодни за већа предузећа, а други одговарају малим предузећима. Увид у ове факторе и примећивање оних који испуњавају ваше захтеве за надгледањем помоћи ће вам да почнете са сужењем листе да бисте стигли до свог избора кандидата.

1. МанагеЕнгине Мобиле Девице Манагер Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Иако је најбољи избор, ова је услуга једна од најјефтинијих на листи. МанагеЕнгине производи одличан софтвер за надгледање и управљање објектима, а ви сте без сумње наишли на име приликом тражења алата за надгледање сервера и мреже. Ако сте већ МанагеЕнгине купац, вероватно ће вам бити тешко да не додате на Мобиле Девице Манагер Плус. То је јефтино, свеобухватно и поуздано.

Мобиле Девице Манагер Плус

Тхе Мобиле Девице Манагер Плус систем долази у локалним и у облачним верзијама. „Плус“ у имену је ту да вам каже да је ово комплетан пословни пакет за управљање мобилним уређајима, а не само МДМ. Менаџер мобилних апликација, менаџер мобилне е-поште, менаџер мобилних апликација и менаџер мобилних садржаја заједно су у пакету.

Као и код свих МанагеЕнгине производа, добијате врло добро осмишљену командну плочу с Мобиле Девице Манагер Плус. Кључне карактеристике МДМ-а су ту. Они укључују: подешавање управитеља конфигурације за појединачни или масовни уређај а постоји и а апликација за самопријављивање коју можете користити за програм за пријаву на уређај. Такође можете да поставите различите смернице за уређаје који су у власништву предузећа и корисника. Они вам омогућавају да поставите правила за ВиФи приступ, употребу ВПН-а и приступ апликацијама у складу са власништвом уређаја. Прилагодите приступ плановима мобилних услуга компаније, укључујући позиве, податке и кредите за размену порука.

Даљински приступајте уређајима и управљајте њима ради отклањања проблема и исправљања грешака. Удаљени приступ омогућава вам да лоцирате изгубљене или украдене уређаје на мапи и обришете их. Можете открити пробијање затвора и померање због злонамјерног софтвера, закључавања или карантирања уређаја са ризиком.

Управљање лиценцама за апликацију и дистрибуција апликација главни су задаци карактеристика МАМ-а овог пакета. Достављање апликација може да се промени ради обрачуна власништва над уређајем а уређајима у власништву корисника може се приступити ресурсима компаније путем система портала на киоску. Додјела апликација може се провјерити по уређају и задржават ће приступ плановима мобилних услуга компаније доступним само за пословне функције, омогућавајући кориснику приступ властитим кредитним услугама за мобилни телефон ван радног времена.

Систем мобилног управљања е-поштом штити шифрирање свих порука е-поште и ограничава апликације које се користе да отварају прилоге, смањујући ризик од заразе вирусом. Усмерите кориснике на корпоративни сервер е-поште или изаберите да користе услуге засноване на облаку, као што је Оффице 365, за ваш сопствени систем е-поште. Цлоуд апликације се могу интегрисати у вашу библиотеку мобилних апликација, а приступ њима је такође покривен шифровањем.

Управљање садржајем за мобилне уређаје омогућава дељење и дистрибуцију датотека. Сваки прималац дистрибуираног документа аутоматски добија нову верзију након ажурирања оригиналне датотеке. Систем управљања садржајем може радити са документима у десет различитих формата.

Минимална куповина за пакет Мобиле Девице Манагемент Плус даје вам право на управљање педесет уређаја. Могуће је више уређаја по вишим ценама. Пакет је доступан као стандардни план или скупљи професионални план. Набавите 30-дневно бесплатно пробно раздобље за било који од плана и, ако само управљате 25 уређаја или мање, систем је слободан за употребу.

МанагеЕнгине Мобиле Девице Манагер ПлусДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. АирВатцх Воркспаце ОНЕ

АирВатцх контролна табла

Пакет Воркспаце ОНЕ из ВМВаре-ове дивизије АирВатцх укључује МДМ и МАМ функције. Поступци конфигурације овог МДМ-а веома су свеобухватни и покривају готово сваки сценариј иницијализације који можете смислити за програм за пријаву на свој уређај.. Подесите конфигурације паметних телефона, таблета и преносних рачунара појединачно или скупно. Апликација омогућава запосленима да упишу своје уређаје у систем. ВиФи повезани периферни уређаји попут штампача и носивих технологија попут наочара, сатова и слушалица такође се могу интегрисати у МДМ систем.

Могу се подесити правила за различите врсте уређаја и власништво (корисничко или пословно), што решава проблем одлучивања о поступању са БИОД опремом. Те различите политике могу диктирати где треба применити заштиту лозинком којом управља централни МДМ. Дакле, уређаји у власништву компаније могу да примењују управљање лозинком на цео уређај, док се заштита може применити само на апликације које приступају мрежи компаније на уређајима у власништву запослених.

Сигурност система се протеже на двофакторску провјеру аутентичности и чак је у могућности да интегрише биометријске провјере у поступак провјере идентитета корисника. Радни простор ЈЕДАН примењује крајњи крај за крај на све пословне комуникације на уређају. Можете да користите интегрисани систем управљања е-поштом који пружа шифровање да бисте заштитили сву е-пошту. Шифровање се такође примењује на комуникацију са уређаја са пакетима продуктивности у облаку, као што су Гоогле Аппс и Мицрософт Оффице 365. ВМВаре ВПН систем, назван ВМВаре Туннел, је доступан са вишим плановима.

Функције даљинског управљања омогућују вам уклањање проблема и дијагностику уређаја на даљину. Можете чак прегледати екран уређаја и извршавати програме на уређају из свог седишта како бисте решили проблеме. Виши планови укључују могућност праћења података, трајања позива и употребе кредита и блокирање прекомерне употребе планова услуга корпоративне везе.

Функције даљинског управљања такође вам омогућавају да закључате телефоне и бришете их селективно или у потпуности у случају губитка или крађе. Можете да пронађете телефон на мапи ако је укључен. Ради сигурности, откријте присутност злостављања и злонамјерног софтвера, стављајући у карантенцију угрожене уређаје.

Управљање мобилним апликацијама врши се путем каталога апликација. Ово је доступно мобилним корисницима када приступају систему управљања уређајима путем мреже. Каталог апликација омогућава да одобрене апликације буду доступне за преузимање од стране корисника уређаја. Постоји и модул усклађености који на сваком уређају проверава неовлашћене апликације.

Пакет Воркспаце ОНЕ доступан је у четири нивоа услуге - Стандардном, Напредном, Ентерприсе и Ентерприсе за ВДИ. Радни простор Оне је услуга заснована у облаку и можете добити 30-дневно бесплатно пробно време.

3. БлацкБерри обједињено управљање крајњим тачкама

БлацкБерри УЕМ

Пакет Унифиед Ендпоинт Манагемент део је БлацкБерри-овог Ентерприсе Мобилити Суите-а. Овај систем је доступан било као услуга у облаку или као локални софтвер. Можете да управљате мобилним уређајима који раде на Виндовс-у, Виндовс Пхоне-у, иОС-у, Андроид-у, мацОС-у и БлацкБерри-у. УЕМ систем може управљати ношеним уређајима и ИоТ опремом.

Процес управљања уређајем започиње конфигурацијом. Креирајте различите смернице за различите типове уређаја и моделе власништва, конфигуришите цео уређај или учините доступним сигурне апликације за опрему у власништву корисника.

У пакету су укључене функције даљинског управљања, али недостаје могућност брисања уређаја. Безбедносни поступци су јаки у овом пакету. МАМ функције и испорука садржаја су шифровани. Доступност апликација може се имплементирати с матичним апликацијама за иОС, пакетом продуктивности Оффице 365 или другим апликацијама на које је ваша компанија претплатила.

Имате могућност да у своје пакете апликација укључите сигурну е-пошту, тренутне поруке и платформе за колаборацију. Такође можете својим мобилним уређајима да приступите ЦРМ софтверу како бисте помогли продајној снази да побољша перформансе односа са купцима.

Управљање садржајем може се имплементирати путем облачних решења као што су ОнеДриве, СхареПоинт и Бок. Интегришите претворбу докумената како бисте укључили стварање ПДФ-а и зип датотека. Додатни модул, назван БлацкБерри Воркспаце, прати верзије докумената, приступ информацијама и локацији копија датотека помоћу техника управљања дигиталним правима. Можете чак да контролишете дозволе како бисте онемогућили штампање документа када је ван ваше мреже.

БлацкБерријев пакет за мобилност доступан је на пет нивоа плана. Основне функције МДМ-а доступне су са свим плановима. Међутим, модули за управљање мобилном е-поштом, управљање садржајем и управљање апликацијама укључени су само у виша издања. План улазног нивоа назива се Манагемент Едитион. Ово укључује МДМ и неке основне функције управљања апликацијама. Да бисте додали сигурну е-пошту и поруке додате у свој пакет, морате да приступите Ентерприсе Едитион. Остали планови који укључују свеобухватније управљање апликацијама, софтвер за колаборацију и управљање садржајем називају се Цоллаборатион Едитион, тхе тхе Апплицатион Едитион, и тхе Издање садржаја - са је главни план који БлацкБерри нуди.

Кључне карактеристике БлацкБерри МДМ система су контрола приступа корпорацијској инфраструктури и шифрирање за комуникације. Стварне могућности контроле и управљања уређајем овог пакета нису тако свеобухватне као остале опције на овој листи. На пример, не постоји услужни програм за локацију уређаја нити могућност праћења употребе мобилног налога.

Сви планови мобилности могу се проценити бесплатним пробним временом.

4. Цитрик КсенМобиле

КсенМобиле екран

КсенМобиле комбинује управљање мобилним уређајима, управљање мобилним апликацијама и управљање мобилним садржајем ради пружања комплетног решења за мобилне крајње тачке за мобилне уређаје. Цитрик је лидер у виртуализацији у индустрији, заједно с ВМВаре-ом, па је испорука апликација и садржаја на мобилне уређаје посебно снажна код овог пакета.

Конфигурација се може истовремено применити на појединачне уређаје, групе политика или на читаву флоту уређаја. Уређаји у власништву корисника могу се изоставити из рутина управљања мобилним уређајима. У тим случајевима, сигурносни поступци и приступи порталу апликација које пружа модул за управљање мобилним апликацијама Цитрик замјењују МДМ систем. У сценарију само за МАМ, корпоративни профил корисника се учитава на уређај сваки пут када се пријави, чинећи уређај привремено делом инфраструктуре компаније.

Власници могу поново преузети контролу над својим уређајима након што се одјаве на крају радног времена. Овом профилу корисничког налога може се приступити са било којег уређаја, што олакшава запосленима да наставе свој посао док прелазе између радне површине, лаптопа, таблета и паметног телефона.

Функције даљинског приступа овог пакета су веома свеобухватне и омогућавају администратору да преузме потпуну контролу над уређајем, укључујући приступ његовом екрану. Локација уређаја, могућности закључавања и брисања уграђени су у административну контролну таблу. Подесите спискове и црне листе апликација како бисте власницима уређаја могли да управљају сопственим апликацијама уместо да се закључавају у постављеном пакету апликација. Такође можете да пратите телефоне за бјекство и неовлашћено инсталирање апликација, као и за уклањање злонамјерног софтвера.

Суштински елемент КсенМобиле система је сигурна веза између централне мреже и удаљених уређаја. Сигурносни систем укључује детекцију претње, која се протеже и на безбедне функције претраживача који процењују статус веб страница пре него што их учитају у прегледач мобилног уређаја. Детектор претњи ће обавестити централног администратора о безбедносним ризицима на уређају и гарантовати га из опште мреже док мрежни аналитичар не очисти и поново одобри уређај.

Цитрик пружа сопствене сигурне апликације за КсенМобиле кориснике. Ови укључују сигурну е-пошту, дељење датотека и технике сарадње. Ако имате своје корпоративне прилагођене апликације, КсенМобиле их може испоручити на мобилне уређаје, чак и ако нису написани за употребу на паметним телефонима и таблетима. То се може постићи „умотавањем“ апликација у методе контејнеризације које пружају КсенМобиле апликације или можете интегрисати интерне матичне апликације једноставним додавањем у једној линији кода.

МАМ систем укључује Цитрик Сецуре Формс, што омогућава вашем предузећу да дигитализује функције попуњавања образаца, попут стварања цитата и рачуна или друге пословне документације. Информације унесене у Сигурне форме могу се лако дистрибуирати заинтересованим странама кроз токове рада, помажући вам у аутоматизацији пословних процеса.

КсенМобиле укључује све функције које би вам биле потребне од система за управљање мобилним уређајима, осим што нема функције праћења мобилних налога. Погледајте сами систем бесплатним пробним временом.

5. Цисцо Мераки

10 најбољих алата и софтвера за управљање мобилним уређајима (МДМ)
Цисцо Мераки покрива управљање лаптоповима и радним површинама, као и паметним телефонима и таблетима. Ова конзола за управљање овог система је веома атрактивна и укључује мапу која приказује локације свих управљаних уређаја ваше компаније. Међутим, он не може управљати канцеларијском опремом која подржава ИоТ или ВиФи, попут штампача. Комуницираће са уређајима који користе Виндовс, мацОС, Виндовс Пхоне, иОС, Андроид, Цхроме ОС и Самсунг Кнок.

Подупирање МДМ-а је сигуран комуникацијски канал који је АЕС шифрирао 256-битним кључем. Комуникација у апликацији заштићена је ВПН-ом који се примењује по апликацији.

Конфигурација се може мењати овисно о типу уређаја, корисничком профилу или моделу власништва. Ове групе уређаја могу се конфигурирати скупно, али увек постоји могућност појединачне конфигурације. Корисници са сопственим уређајима могу се пријавити да би се укључили у мрежу. Начин испоруке апликација и датотека података зове се Бацкпацк. Централни администратор ствара пакет датотека, а затим шаље дозволе приступа групама, појединцима или целој мрежи. Ови пакети ће изаћи на уређаје у власништву корисника након што су се регистровали и укључили се у корисничку групу.

Изгубљени или украдени телефони могу им одузети сва права и могу се даљински закључати или обрисати. Мераки аутоматски прати употребу мобилног плана, па се прекомерна активност може идентификовати из извештаја уживо, а украдени уређаји могу бити одмах одсечени од телефона и података.

6. Мицрософт Интуне

Мицрософт Интуне

Мицрософтова понуда МДМ-а заправо је оно што је познато као систем „обједињеног управљања крајњим тачкама“, јер укључује управљање десктоп рачунаром и мобилним уређајима. Ви плаћате лиценцу по кориснику, а не по уређају, а сваком кориснику је дозвољен приступ вашим услугама са више уређаја. Ово је услуга у облаку и може да управља рачунаром и мобилним уређајима који користе Виндовс, мацОС, иОС, Андроид и Виндовс Пхоне.

МДМ је намијењен употреби заједно са Оффице 365 заснованим на облаку и другим Мицрософт апликацијама. Можете да испоручите друге апликације корисницима путем система. Имате могућност подешавања различитих смерница за уређаје у власништву компаније или корисника, са опцијом да омогућите корисницима да упишу уређај, да у потпуности контролише тај уређај или имплементира корпоративну безбедност за сваку апликацију, користећи уређај доступан за приватну употребу власника.

Начин укључивања за мобилне уређаје постављен је као сценариј за упис. Односно, не постоји функција масовне конфигурације за постављање свих мобилних уређаја ваше компаније са централне конзоле. Уместо тога, креирате процес укрцавања у који је сваки корисник уређаја позван да га попуни. Алтернативно, учините да апликације буду доступне корисницима који приступају вашем систему путем сопствених уређаја.

У Интуне су укључене бројне безбедносне карактеристике које су обично доступне за МДМ услуге, а то су: локацију изгубљених или украдених уређаја (само за иОС), даљинско закључавање и брисање телефона. Могуће је скенирање укључених мобилних уређаја ради неовлаштених апликација и путем одређених апликација можете наметнути приступ компанијској мрежи. Међутим, Интуне вам не даје могућност удаљеног приступа уређајима.

Мицрософт нуди још два безбедносна пакета за контролу мобилних уређаја који укључују Интуне заједно са напреднијим безбедносним услугама. Ти виши планови се називају Е3 и Е5. Јаче сигурносне мјере као што је мултифакторска провјера аутентичности придржане су за планове Е3 и Е5. Интуне не укључује шифровање или ВПН елемент. Не постоји сигуран систем е-поште с било којим од планова који укључују Интуне.

Иако је управљање Интуне-ом укључено у управљању мобилним апликацијама, морате извадити план Е3 или Е5 да бисте добили заштићене функције управљања мобилним садржајем.

Интуне мрежи можете бесплатно приступити у пробном року од 90 дана, која ће вам омогућити да се упознате са Интуне методологијом и процените погодност система за ваше предузеће.

7. СОТИ МобиЦонтрол

СОТИ МобиЦонтрол

СОТИ има веома атрактиван МДМ систем, који се зове МобиЦонтрол. Контролна табла укључује графиконе са подацима уживо и добијате мапу која приказује локацију свих уређаја којима управљате. Тхе МобиЦонтрол систем је локални пакет који ради на Виндовс оперативном систему.

Управљајте Виндовс, иОС и Андроид уређајима, као и специјалним уређајима индустрије и ИоТ опремом са овим системом, тако да он не може само да контролише телефоне и таблете, већ и нестандардне уређаје на Линук оперативним системима.

Конфигурирајте своје уређаје скупно МобиЦонтрол и масовно обављајте друге функције управљања уређајима. Приступите удаљеним приступима појединим уређајима, приказујте екран и покретајте програме на даљину да бисте решили проблеме. Добијате даљинско закључавање и даљинско брисање могућности за рјешавање изгубљених или украдених телефона.

Можете да одлучите да региструјете цео мобилни уређај у МДМ-у или да ограничите приступ мрежи одређеним апликацијама, а уређајима који су у власништву корисника доступни на приватно коришћење изван радног времена. Софтвер СОТИ укључује специјални претраживач за клијентске уређаје који омогућава приступ апликацијама и укључује системско шифровање. Направите групе уређаја и примените различита правила на сваки, чинећи различите пакете апликација доступним свакој групи.

Управљање садржајем мобилних уређаја имплементира модул под називом Чвориште СОТИ који селективно омогућава приступ централно сачуваним датотекама и бележи приступ свим датотекама.

СОТИ МобиЦонтрол је веома свеобухватан МДМ. Једина кључна значајка МДМ-а којој недостаје овај пакет је могућност праћења и контроле коришћења мобилних података и коришћења плана позива.

Софтверу МобиЦонтрол можете приступити директно са веб локације СОТИ и почните да га користите на 30-дневној бесплатној пробној верзији да проверите систем пре куповине.

8. Управљање мобилним уређајима Мирадоре

Мирадоре

Пакет за управљање мобилним уређајима Мирадоре је мрежна услуга и је бесплатно. Мирадоре заправо има три нивоа услуге, с два виша плана доступна уз накнаду. Ти плаћени планови се састоје од Бусинесс Едитион, која кошта 1 УСД по уређају и Ентерприсе Едитион, која кошта 2 долара по уређају. Сви планови могу управљати Виндовс 10 и мацОС рачунарима и мобилним уређајима који раде иОС и Андроид.

Уз бесплатни МДМ добијате скоро све безбедносне карактеристике доступне на свим Мирадореовим плановима. Ови укључују функције крајњег до краја шифрирања и даљинског управљања. Те функције удаљеног приступа омогућавају вам да закључате или обришете изгубљени уређај, ресетујете његову лозинку или чак заобиђете било коју хардверску лозинку коју је корисник одредио. Уређај можете учинити да звучи аларм, што је корисно да помогнете кориснику да пронађе погрешно постављен уређај или да одврати лопова..

Мапа на контролној табли показује тачно где се налазе сви ваши уређаји. Уређај може слати обавештења о свим променама статуса на контролној конзоли.

Процес конфигурације са Мирадоре-ом заснован је на упису. То јест, не конфигуришете све уређаје, него позивате сваког корисника да подеси уређај са Мирадоре клијентом како би могао да приступи вашој мрежи. Те конфигурације могу да укључују сигурне апликације за е-пошту, вифи заштиту и ВПН услугу. ВПН је доступан само за иОС уређаје.

Ако желите да укључите управљање мобилним апликацијама, пријавите се за пословни план. Контејнеризација која партицијама уређајима у власништву корисника омогућава приступ апликацијама које су одобрене од стране предузећа само пословним ресурсима резервисана је за Ентерприсе план. Стварање пословних политика за спровођење различитих поступака употребе према врсти / власништву уређаја доступно је само са Ентерприсе пакетом.

Ограничења у кориштењу података и плана ћелија и филтрирање веб садржаја доступни су и са плановима за пословање и за предузећа.

Много функционалности укључених у стандардне планове осталих МДМ-ова на овој листи резервисано је за најскупљи пакет Мирадор-а. Међутим, чак је и најскупљи Мирадореов план са свим МАМ-ом и додатним безбедносним додацима осталих планова и даље једна од најјефтинијих опција на овој листи.

Неколико других функције које нису обухваћене бесплатним планом доступни су са плаћеним плановима:

 • Прилагођено извештавање. Стандардни извештаји су доступни уз бесплатан МДМ план.
 • Надгледање коришћења мрежних података. Иако можете да проверите усклађеност конфигурације са свим плановима, могућност праћења мрежних података доступна је само са Ентерприсе планом.
 • Нема ограничења броја административних налога са оба плаћена плана. Бесплатни план укључује један администраторски налог.
 • Оба издања су плаћена ливе цхат и подршка путем телефона купцима. Подршка је доступна путем базе знања, форума заједнице и е-поште са свим плановима.

Све у свему, бесплатна верзија Мирадоре-овог МДМ-а прилично је добра и укључује готово све функције управљања мобилним уређајима, осим подешавања МАМ-а и масовног подешавања. Чак и најскупљи Мирадоре пакет представља врло добру вредност за новац.

9. Јамф Нов

10 најбољих алата и софтвера за управљање мобилним уређајима (МДМ)

Јамф Нов је систем управљања мобилним уређајима који контролише само иОС уређаје. Ово је систем базиран на облаку који се кошта по уређају. За прва три уређаја услуга је бесплатна.

Процес подешавања уређаја врти се око „нацрти.“Сваки нацрт представља стандардну конфигурацију. Можете да креирате групе уређаја и доделите им различити нацрт. Конфигурација тих група уређаја може се затим наредити, подешавајући их све скупно.

Алтернативна метода за укључивање уређаја је процес уписа. Ово захтева власника уређаја да отвори налог за мрежу приступом прилагођеној страници за упис. Једном када је регистрација завршена, конфигурација уређаја се покреће, пружајући уређајима који поседују корисника исти ниво сигурности који је додељен уређајима који су у власништву предузећа..

Надгледање уређаја може бити аутоматизовано, упозоравајући вас на појаву ризичних услова, као што су пробијање затвора или инсталирање неовлашћеног софтвера. На контролној табли је могуће приказати комплетан попис уређаја на вашој мрежи. Појединости укључују резервни капацитет складиштења, листу инсталираних апликација и серијски број уређаја.

Сваком уређају може се доделити приступни код централно, а могуће је користити и двофакторну аутентификацију са Јамф Нов-ом. Можете активирати изгубљени режим, који ће закључати уређај и навести да вам сигнализира његову локацију. Такође можете да обришете уређаје на даљину.

Јамф Нов пакет не укључује сигуран систем е-поште. Уместо тога, план омогућава корисницима да се повежу на Мицрософт Екцханге, Гоогле Маил, Иахоо! Пошта и било који ИМАП или ПОП систем. Ако користите локални локални сервер за е-пошту, комуникација између њега и мобилних уређаја биће заштићена шифрирањем Јамф Нов-а.

Није укључен МАМ систем са Јамф Нов-ом. Уместо тога, ослања се на Аппле Волуме Пурцхасинг Програм, што вам омогућава да купујете масовне лиценце за апликације и дистрибуирате их својој заједници корисника. Проверите ажурирања оперативног система и изнесите их на појединачне уређаје или масовно ажурирајте све управљане уређаје.

Ограничите уређаје на једну апликацију или ограничен пакет апликација. Ова стратегија је пожељна на малопродајним локацијама где су паметни телефони и таблети потребни за функције каталога, ЦРМ-а и фактурирања, али не и за остале опште апликације, попут прегледача или е-поште.

Јамф Нов је занимљив систем бесплатна услуга за три уређаја је веома примамљиво за самосталне трговце, партнерства и стартап-ове уз мали буџет. Ограничење услуге само на иОС уређајима може учинити ову опцију превише ограниченом за ваше пословање.

10. СимплиСецуре

СимплиСецуре

СимплиСецуре је МДМ у облаку који може да се бави иОС и Андроид мобилним уређајима и преносним складиштем. Комплетна услуга се зове СимплиСецуре Манагемент Систем и може покрити радне површине, лаптопове, мобилне уређаје и УСБ меморију у овим различитим категоријама цена. Једноставно платите за сваки уређај којим желите да управљате. Међутим, услуга се наплаћује годишње, а не месечно. Ако желите месечну цену, морате да пронађете продавца Симпли Сецуре и тамо купите услугу.

Инструменталној табли за услугу приступа се путем веб прегледача. Конфигуришите своје мобилне уређаје на даљину и скупно, примењујући различите политике на групе уређаја. Изгубљене уређаје можете брисати на даљину, а уређаје који показују сумњиве активности могу се ставити у карантин.

Услуга укључује праћење уређаја и можете наметнути заштиту лозинком да бисте додали додатни слој сигурности у случају да се погрешно пријаве. Те лозинке можете даљински променити да бисте створили тренутно закључавање у случају проблема.

Сва комуникација унутар мреже компаније заштићена је шифрирањем. Иако ова заштита не би била покривена изравним приступом апликацијама преко облака, приступ можете усмјерити преко вашег сервера компаније како бисте примијенили сигурносни слој на приступ апликацијама и подацима. Шифровање се такође може применити на сачуване податке на уређају.

Ово је лагана опција за мала предузећа и испорука у облаку не бисте требали да покренете велику мрежу или запослите системског администратора да бисте користили ову услугу. Могућност укључивања УСБ меморије у покривеност је јединствена и примењује енкрипцију коју само ви и ваши запосленици можете да дешифрујете. Ово је сјајно решење проблема губитка поверљивих података заједно са изгубљеним УСБ меморијским уређајем.

Одабир система управљања мобилним уређајима

Много МДМ система гужви тржиште и тражење правог може дуготрајно. Ова листа вам нуди низ могућности које одговарају разним врстама и величинама предузећа.

Ваш први задатак је да сузите претрагу тако што ћете прегледати своје основне потребе наспрам описа добављача на овој листи. На пример, продавци на врху ове листе погоднији су за велике или средње компаније који запошљавају администратора система са пуним радним временом или тим ИТ службеника. Јамф Нов и Симпли Сецуре створени су како би задовољили мала предузећа.

Погледајте бесплатне понуде на овој листи. Чак и ако сте мало предузеће, можда ћете бити у могућности да бесплатно набавите један од корпоративних МДМ система. Пример за то је бесплатна верзија МанагеЕнгине за мала предузећа. Друга опција коју би мала предузећа требало да истраже је Мирадореов бесплатни онлине МДМ систем.

Погледајте и остале алате за управљање инфраструктуром које нуди сваки од ових провајдера. Ако имате на тржишту комплетан пакет софтвера за управљање, можда ћете установити да вас компатибилност и интероперабилност МДМ-а са другим корисним системским алатима може усмерити у његовом правцу.

Ако радо плаћате систем управљања мобилним уређајима, онда свакако искористите бесплатна испитивања која нуде многе услуге на овој листи. Испробајте неколико услуга тако да можете одлучити који ћете уживати. Можда се коначни избор софтвера за управљање мобилним уређајима своди на онај који вам се допада. То није лош критеријум за одабир, јер није важно колико су свеобухватне карактеристике МДМ-а ако не разумијете како да га користите. Ако пронађете све његове алате превише времена, нећете у потпуности искористити тај систем и потрошили бисте свој новац.

Додатна литература

Цомпаритецх Водичи за умрежавање

 • Топ 10 управљање сервером & алати за праћење за 2018
 • Топ 10 алата за праћење ЛАН-а за 2018. годину
 • Дефинитивни водич за ДХЦП
 • Дефинитивни водич за СНМП
 • Како да направите сопствени сервер за складиштење у облаку уз делић трошкова
 • Најбољи бесплатни анализатори и сакупљачи НетФлов за Виндовс
 • 6 најбољих скенера за рањивост мреже и како их користити
 • 8 најбољих снајперских панера и мрежних анализатора за 2018. годину
 • Најбољи софтвер и алати за надгледање пропусне ширине за анализу коришћења мрежног саобраћаја

Остале информације о управљању мобилним уређајима

 • Вебопедиа: Шта је управљање мобилним уређајима?
 • Техопедија: Управљање мобилним уређајима (МДМ)
 • Википедија: Управљање мобилним уређајима

Слика: хрпа породице иОС Блаке Паттерсон-а преко Флицкр-а. Лиценцирано под ЦЦ БИ-СА 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 16 =

Adblock
detector