10 најбољих алата за мапирање апликација

10 најбољих алата за мапирање апликација

Дани надгледања мрежа испуњених уређајима које можете додирнути и осјетити. Сада је толико услуга виртуализирано да може бити борба за праћење апликација на које се СМЕ и ослањају. Алати за мапирање апликација постале су суштински дио надгледања апликација.

Алати за мапирање апликација помажу предузећима у аутоматизацији откривања виртуалних ресурса. Алат за мапирање апликација открива апликације повезане на мрежу и додаје их у мапа топологије. Тополошка карта пружа администраторима преглед кључних зависности које могу користити за надгледање перформанси и здравља.

Ево нас листа 10 најбољих алата за мапирање апликација:

 1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 2. Динатраце
 3. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер
 4. Датадог
 5. Уређај42
 6. ЕктраХоп
 7. СциенцеЛогиц
 8. Аппмиграте
 9. Сависион
 10. АппДинамицс

Најбољи алати за мапирање апликација

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ)

10 најбољих алата за мапирање апликација

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је алат за надзор сервера са могућностима мапирања апликација. Софтвер аутоматски открива све апликације и сервере на мрежи након инсталације. Платформа идентификује компоненте засноване на ИП опсезима и може их се убудуће скенирати за уређаје.

Након додавања апликација у програм можете их погледати у а графичка географска карта. Они могу да претражују спрат, зграда, одељење, или географски локацију. Мапа вам пружа преглед локација ваше апликације широм света. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације са ОпенСтреетМапс додајте чворове на мапе света у реалном времену.

Изван приказа мапе постоји свеобухватна Командна табла који вам омогућава да надгледате статуса повезаних уређаја и апликација. Инструментална табла приказује перформансе апликација са категоријама статуса као што су слике у боји Доле, Критичан, Упозорење, Непознат, Недоступно, Горе, и Спољни.

Мешавина аутоматског откривања, зрнат приказ карте и јасних надзорних плоча чине овај програм врхунским избором за видљивост. Цена СоларВиндс Сервер & Монитор апликације почиње од 2995 долара (2353,95 долара). Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс Сервер & Апликација МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Динатраце 

10 најбољих алата за мапирање апликација

Динатраце је монитор перформанси апликације са откриће топологије и мапирање апликација. Динатраце открива апликације у реалном времену и ставља их на мапу топологије. Мапа приказује зависности између апликација, услуга веб локација, хостова, мрежа, услуга у облаку и још много тога.

Платформа користи откривање аномалије препознати аномалије перформанси. Динатраце открива аномалије помоћу перформансе основне линије и вештачка интелигенција. АИ могу аутоматски открива аномалије и спречити упозорења о лажним заставама. Предност употребе АИ има потпуну видљивост уз смањење потребе за ручним надзором.

Динатраце подржава низ провајдера што значи да може функционисати у готово сваком окружењу. Динатраце може да надгледа такве технологије као што су:

  • Амазон Веб Сервицес
  • Азуре
  • Доцкер
  • Хипер-В
  • ИБМ ВебСпхере
  • ИБМ з / ОС
  • Јава
  • Мицрософт ИИС
  • Мицрософт СхареПоинт
  • МонгоДБ
  • МиСКЛ
  • Орацле
  • ПостгреСКЛ
  • САП Хибрис
  • СКЛ Сервер
  • ВМВаре

Све у свему Динатраце је алат дизајниран за оне који траже надзор над напредним апликацијама. Карактеристике мапирања апликација су друге. Можете преузети 15-дневну бесплатну пробну верзију.

3. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

10 најбољих алата за мапирање апликација

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер такође има детаљно откриће апликације и мапирање зависности. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер може да открије апликације, сервере, базе података и складиште унутар ИП опсег по вашем избору. Можете такође закажите будуће скенирање апликација да бисте додали нове уређаје у ваше окружење за надгледање.

Да би се развила детаљна географска перспектива, постоји: мапа зависности од пословних услуга. Мапа зависности пословних услуга приказује глобални приказ ваших апликација заједно са везама и зависностима између њих.

Преглед који пружа ова функција помаже вам да ефикасније решите проблеме. На примјер, ако апликација има потешкоћа, можете погледати околну инфраструктуру да бисте пронашли одакле је проблем настао.

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер је доступан за Виндовс и Линук. Ако желите да знате цену МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер морат ћете директно затражити понуду од продајног тима.

4. Датадог 

10 најбољих алата за мапирање апликација

Датадог је алат за надгледање апликација који је делом популаран и због своје мапе услуга. Службена мапа се користи визуелизујте протоке података и зависности од апликације ин реалном времену. Мапа аутоматски препознаје протоке података из апликација повезаних на вашу мрежу и приказује податке о статусу.

Ако миш задржите изнад апликације, можете прегледати податке Захтеви, Латентност, и Грешке. Они су приказани као графикони на Траце Сеарцх & Аналитика Командна табла. Такође можете да користите Траце Сеарцх да се филтрирају кроз прилагођене ознаке и кодове грешака.

Једном када апликације надгледа Датадог, проблеми са перформансама аутоматизоване анализе одмах Софтвер користи машинско учење за аутоматско откривање неправилних активности изван кутије. Машинско учење повећава одзивност ваших одбрана како бисте брзо реаговали на проблеме у вашој инфраструктури.

Програм подржава бројне програмске језике, укључујући Јава, ПХП, Ноде ЈС, Иди, Руби, и Питхон. Доступне су четири верзије за Датадог сваки са својим различитим структурама цена.

Међутим по пакету по месецу, месечно доступним пакетима Датадог цене су како слиједи; Инфраструктура $ 15 (11,79 £), АПМ $ 31 (24,37 £), Управљање записима 1,27 (£ 1) и Синтхетицс $ 5 (3,93 £). Постоји и 14-дневна бесплатна пробна верзија.

5. Уређај42 

10 најбољих алата за мапирање апликација

Уређај42 је наменски алат за мапирање апликација и уређаја. Платформа производи мапе зависности од апликације које приказују међузависности између апликација. Мапе зависности су сасвим основне, али су довољно јасне да вам покажу однос између ваших апликација и уређаја. Мапе можете видети на ан апликација, уређај, соба, зграда, или ниво сталак.

Мапе апликација такође постоје аутодискривање како бисте осигурали да ваша мрежа остане ажурирана када се топологија ажурира. Аутоматско ажурирање помоћи да се сигурно не заостајете када додајете нове уређаје. Аутоматизација се такође преноси РЕСТфул АПИС које вам омогућавају да додате додатне различите функције.

Постоје три опције за цене Уређај42: Језгро, Мапирање предузећа за предузећа, и Коришћење ресурса. Цоре верзија почиње од 1500 УСД (1,178 £) за уређаје од 1-100 до 25,000 УСД (19,649 £) плус за 2500 или више уређаја.

Мапирање апликација за предузећа почиње по цени од 8 УСД (6,29 £) по чвору месечно. Коришћење ресурса почиње од 14 УСД (£ 11) по чвору месечно и укључује мапирање пословних апликација предузећа. Овде је доступна и бесплатна пробна верзија.

6. ЕктраХоп 

10 најбољих алата за мапирање апликација

ЕктраХоп је један од најбољих провајдера за надгледање апликација на овој листи. ЕктраХоп користи мапирање зависности од апликације да се истакну међузависности између повезаних апликација. Мапа је аутоматска и ажурира се када повежете нове уређаје са мрежом.

Једна од најупечатљивијих карактеристика са ЕктраХоп је машинско учење. Машинско учење подржава преко 4.700 жичних података и може да аутоматизује истрагу проблема са перформансама како би вам помогао да пронађете бржи узрок много брже. Аутоматизирани одговори помажу у бржем рјешавању грешака у апликацијама.

Ако тражите монитор апликација који нуди напредни интерфејс и могућности анализе перформанси ЕктраХоп је производ који свакако треба размотрити. Да знам цену ЕктраХоп мораћете директно да контактирате компанију. Међутим, постоји бесплатно суђење.

7. СциенцеЛогиц 

10 најбољих алата за мапирање апликација

СциенцеЛогиц је алат за надгледање апликација и мапирање зависности. Производ може аутоматски открити зависности између апликација, уређаја и услуга. Има подршку за:

 • ВМваре
 • Цитрик КсенСервер
 • Мицрософт Хипер-В
 • Цитрик
 • црвени шешир
 • блокирати
 • ФлекПод
 • ХиперФлек
 • Нутаник
 • АВС
 • Азуре
 • Гоогле Цлоуд
 • ИБМ Цлоуд
 • Цисцо АЦИ
 • ВМваре НСКС

Фокус мапирања апликација СциенцеЛогиц-а је на повећању видљивости облака и хибрида. На пример, алат може откријте зависности између цлоуд услуга да вам пружи свеобухватну перспективу ваше виртуелизоване инфраструктуре. Транспарентност ће вам помоћи да боље оптимизујете своје ресурсе и будете изнад онога што се дешава.

Искуство које пружа СциенцеЛогиц пружа вам све што је потребно за проналажење проблема са перформансама било у локалном или у облаку. Да бисте видели цену СциенцеЛогиц мораћете директно да контактирате компанију. Међутим, још увек можете заказати бесплатни демо.

8. аплицирати

10 најбољих алата за мапирање апликација

аппмиграте је бесплатни алат за мапирање апликација без агенса. Програм скенира апликације и сервере у реалном времену. Софтвер приказује зависности које се аутоматски ажурирају након што проширите мрежу.

Мапа топологије приказана је на белом платну тако да можете лако идентификовати које апликације се појављују или имају потешкоће. Вредност производње једнака је било којем плаћеном алату на овој листи, али нема могућности надгледања апликација за многе друге конкурентне производе. Међутим, чак можете визуелизујте УРЛ адресе на тополошкој мапи.

аппмиграте идеалан је за оне који желе алат за мапирање апликација који се брзо имплементира и који је исплатив. Једина мана је то што је алат релативно базичан у односу на остале производе на овој листи. Међутим, ако вам је потребно само мапирање апликација, онда је овај алат добар избор. Апликацију можете бесплатно да преузмете бесплатно.

9. Сависион 

10 најбољих алата за мапирање апликација

Сависион је платформа за моделирање услуга која нуди и мапирање апликација. Програм мапе услуга и апликација широм ваше мреже. Сависион дизајниран је за аутоматско мапирање уређаја који се надгледају у оквиру других алата за надгледање мреже. Подаци апликације приказани су у формату плоча означених иконицама статуса.

Да бисте били сигурни да не пропустите ништа важно, Сависион има аутоматска упозорења одлика. Ако се открије необична или проблематична активност, аутоматски ће вам бити послано обавештење. Програм такође генерише улазнице за које можете одредити приоритет да се прате након догађаја.

Сависионкористи се у локалним просторијама или у облаку. Цена Сависион а додатне интеграције зависе од верзије коју купите. Постоје три ценовне категорије; Платинум, Злато, и Сребро. Силвер верзија кошта 3.300 (2593 £) по интеграцији и са којом се интегрише Мицрософт Систем Центер Оператионс Манагер, ПРТГ Нетворк Монитор, Нагиос, ТОПдеск, Слацк, и још. Тхе Злато верзија кошта 5.500 (4,321 £) по интеграцији и компатибилна је са Цисцо Приме, СоларВиндс, ВхатсУп Голд, МанагеЕнгине, Гоогле Цлоуд, Азуре Инсигхтс, и Амазон Веб Сервицес. Платинум верзија кошта 16.500 УСД (12.965 £) по интеграцији АппДинамицс, Сплунк, Иванти, Динатраце, НетАпп, и још. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

10. АппДинамицс 

10 најбољих алата за мапирање апликација

АппДинамицс је решење за праћење перформанси апликација са карактеристикама мапирања. У фокусу АппДинамицс је управљање трансакцијским апликацијама. Софтвер аутоматски открива пословне трансакције и приказује их у облику мапе топологије. Мапа приказује перформансе током ваших апликација и пут корисника крајњег до краја.

У смислу аутоматизације, АппДинамицс има динамички систем упозорења. Упозорења функционишу јер су платформе машинско учење поставља основну вриједност перформанси. Ако перформансе апликације или времена одзива одступају од ове основне линије, тада је ан узбуну шаље се директно кориснику путем е-поште.

Постоје три верзије АппДинамицс-а за куповину: АПМ Про, АПМ АдванцедАПМ Пеак. АПМ Про је пакет за праћење перформанси апликације који прати мрежну инфраструктуру. АПМ Адванцед такође омогућава видљивост сервера и видљивост мреже.

АПМ Пеак ради све АПМ Адванцед али такође додаје надзор пословања, анализу пословних путовања и још много тога. Можете преузети 15-дневну бесплатну пробну верзију.

Одабир алата за мапирање апликација

Ако ваше предузеће користи апликације да би било продуктивно, тада је пресликавање апликација неопходно. Одржавање видљивости над виртуалним ресурсима је једнако важно као и праћење физичких уређаја.

Са ове листе препоручујемо СоларВиндс Сервер & Монитор апликације, МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер, и АппДинамицс. Сва три ова алата нуде врхунску видљивост уз одржавање конкурентне цене.

Сва три производа имају одличну особину аутоматског откривања тако да вам мапа топологије расте истом брзином као и ваша мрежа уживо. Међутим, ако имате мали буџет, аппмиграте може бити лагана алтернатива за мапирање апликација.

Пре куповине препоручујемо да испробате неколико бесплатних проба како бисте видели који алат најбоље функционише у вашем окружењу. Ниједна две компаније нису исте, а оно што добро функционише у једној можда није добро уклапање у другу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 71

Adblock
detector