10 најбољих алата за надгледање ХП уређаја

10 најбољих алата за надгледање ХП уређаја

ХП је једно од највећих имена у рачунарском предузећу. Марка је изградила репутацију за испоруку поузданих производа по конкурентним ценама. ХП је произвео све, од рачунара до штампача, склопки, рутера и сервера. Ипак као и сви произвођачи, и све ове алате још увек треба пратити да би се дугорочно одржали. У овом ћемо чланку погледати 9 најбољих ХП-ових алата за праћење & софтвер.

Ако вам недостаје времена, ево нашег листа десет најбољих алата за надгледање уређаја ХП:

  1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ) Монитор сервера водећег светског произвођача софтвера за управљање инфраструктуром. Ради на Виндовс Серверу.
  2. Паесслер ПРТГ ХП надзор уређаја помоћу ПРТГ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) ХП надгледање као део обједињене мреже, сервера и монитора апликација. Ради на Виндовс Серверу.
  3. Сите24к7 ХП надзор мрежних уређаја (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Инфраструктурни монитор заснован на облаку с нагласком на подршци веб апликација. Укључује предлошке за надгледање ХП уређаја.
  4. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Систем за праћење и управљање инфраструктуром креиран за управљане провајдере услуга.
  5. МанагеЕнгине ОпМанагер Управљајте ХП серверима, мрежном опремом и крајњим тачкама помоћу овог система управљања мрежом који ради на Виндовс Серверу и Линуку.
  6. ЛогицМонитор Прошириви мрежни, сервер и монитор са посебном прилагодбом за надгледање ХП опреме.
  7. еГ Ентерприсе Инфраструктурни монитор који укључује ХП-УКС надзор. Доступно у бесплатним и плаћеним верзијама.
  8. Проширење конектора за апликацију АппДинамицс ОпенСтацк за ХП Цлоуд Сервицес Систем за надгледање апликација који се може проширити специјализованим надгледањем ХП услуга у облаку.
  9. Зеносс Монитор инфраструктуре који се може прилагодити додавањем додатака. За систем је доступно много додатака који су фокусирани на ХП.
  10. Отворите монитор хардвера Отворени извор, бесплатни монитор који извештава о статусима хардвера. Ради на Виндовс и Линуку.

Најбољи алати за надгледање ХП уређаја & Софтвер

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ)

СоларВиндс монитор сервера и апликација

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације може да надгледа ХП сервере. Платформа може мерити здравствене податке као што су време одговора сервера, пакет губитак, мрежа латентност, диск простора користи, и још много тога, како би вам дали представу о перформансама. Поред тога, остали детаљи пружају контекст о перформансама ХП-овог хардвера. Сервер ЦПУ, напајање, меморија, батерија, и брзина вентилатора су неке од компоненти које можете надгледати.

Упозорења за надгледање обавестиће вас када постоји проблем. Ако постоји, једним кликом можете поново покрените сервер на даљину, почетак, зауставити или поново покренути процесе на серверу и преглед записа догађаја. Могућност директног одговора помаже да се смањи време потребно за решавање проблема са хардвером.

За дугорочно праћење, СоларВиндс Сервер & Монитор апликације има планирање капацитета одлика. Можете да видите прогнозу капацитета за кључне метрике као што су Процесори, диск, меморија, и мрежни ресурси. Они се могу видети у облику графикона. На пример, можете да користите а Графикон прогнозе капацитета ЦПУ-а да бисте анализирали како ће се ваше хардверске ресурсе временом мењати.

Све у свему, ако тражите платформу која комбинује надгледање сервера и функције санације, СоларВиндс Сервер & Примена Монитор је алат који вреди размотрити. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације старта по цени од 2,995 долара (2,421 фунту). Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

СоларВиндс Сервер & Апликација МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Паесслер ХП надзор уређаја помоћу ПРТГ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

10 најбољих алата за надгледање ХП уређаја

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је део софтвера за надгледање мреже који може да надгледа ХП уређаје. Ови укључују рачунари, штампачи, усмјеривачи, прекидачи, ХПЕ ПроЛиант сервери, ХПЕ БладеСистемс, и још. Алат функционише користећи сензоре за узимање метрика из хардверских елемената. На пример, постоје сензори дизајнирани посебно за ХПЕ ПроЛиант сервере који прате системско здравље, логички диск, меморијски контролер, мрежни интерфејс, и физички диск.

Количина видљивости коју имате зависи од уређаја који пратите. Приликом праћења ХП рачунара, ПРТГ Нетворк Монитор биљежи податке о Процесори, употреба меморије, потрошња пропусне ширине, и још. На уређајима попут штампача информације су прецизније. На пример, можете да пратите доступност штампача и чак добијете обавештење ако се заглавио са папиром.

Тхе обавештења систем је праг тако да можете да конфигуришете када се генеришу упозорења. На пример, ако употреба меморије буде већа од одређене вредности, програм ће вам послати упозорење емаил, СМС, пусх нотификације на иОС-у или Андроиду, и још. Систем је лако конфигурирати тако да имате потпуну контролу над вама када примите упозорење.

ПРТГ Нетворк Монитор је бесплатно ако имате мање од 100 сензора. Плаћене верзије ПРТГ мрежног монитора почињу од 1.600 (1.293) за 500 сензора, 2.850 (2.304) за 1000 сензора, 5.950 (4.811) за 2500 сензора, 10.500 (8.490) за 5000 сензора, и 14.500 (14.724) за неограничене сензоре. Постоји и неограничена верзија која подржава пет инсталација сервера за 60.000 долара (48.515 фунти). Овде можете преузети бесплатну пробну верзију преко овог линка овде.

Паесслер ХП надзор уређаја са
ПРТГПреузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

3. Надгледање мрежних уређаја Сите24к7 (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

10 најбољих алата за надгледање ХП уређаја

Сите24к7 је монитор перформанси базиран на облаку који ради са ХП уређајима. Сите24к7 аутоматски открива ХП уређаје повезани на мрежу. Одатле можете пратити метрике попут употреба диска, коришћење меморије, Употреба процесора, број процеса, странице одштампане, тхе тхе укупан број судара, примљени пакети, и још.

Има преко 1.000 предложака уређаја да би вам помогао да брже почнете. Постоје предложене предлошке за рад без оквира ХП-штампач, ХП-Хуб, ХП Бридге, Прекидачи за рутирање ХП-а, Прекидачи ХП ПроЦурве, и још. Ако постоје неки проблеми са вашим уређајима, софтвер вам шаље упозорење на ваш мобилни уређај. Упозорења вас стално обавештавају да ли сте за својим столом или ван уреда.

Сите24к7 препоручује се ако желите квалитетан, али приступачан монитор инфраструктуре. Тхе Сите24к7 Инфраструктурни план има Стартер верзију која месечно кошта 9 УСД (7,28 £) уз подршку за 10 сервера / веб локација и пет мрежних интерфејса. Ако требате да надгледате више уређаја, мораћете да директно затражите понуду од компаније. Цене узорака крећу се око 9 УСД (7,28 £) месечно за 10 сервера или 89 УСД (71,98 £) месечно за 100 сервера. На овој страници можете видети листу доступних уређаја и приступити бесплатном пробном року од 30 дана.

Сите24к7 ХП Нетворк Девице МониторингСтарт 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. Атера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

10 најбољих алата за надгледање ХП уређаја

Атера је даљинско надгледање и управљање (РММ) систем који подржава управљани провајдери услуга (МСП). Платформа је у могућности да прати мреже, сервере и апликације на сајту клијента.

Могућности праћења Атера нису ограничене на одређене произвођаче хардвера. Услуга може да надгледа и администрира радне површине, лаптоп рачунари, штампачи и скенери компаније ХП. Платформа Атера може се доделити клијенту МСП инсталирањем агент софтвера на локацији клијента. Једном када је тај агент активан. Претражуће кроз мрежу све прикључене уређаје и евидентира их, наводећи произвођача и модел сваког заједно с другим метричким подацима, као што су бројеви верзије.

Попис опреме помаже МСП-овима да ураде исправите уговоре да управљају са својим клијентима јер пречесто те компаније неће имати тачан списак своје опреме пре него што примене правилно управљање са МСП. Атера систем ће такође скенирати локацију клијента за све инсталира софтвер. Ово је још један важан фактор за уговоре и односи се и на управљање лиценцама за софтвер.

Атера наставља да надгледати мрежни промет, сервере и апликације да избегне катастрофу. Систем такође укључује: Шалтер за информације систем који омогућава корисницима да подижу карте како би решили проблеме са својим радним површинама и лаптоп рачунарима, укључујући ХП производе. Систем Деск Деск (Хелп Деск) омогућава техничарима да добију даљински приступ тим крајњим тачкама и такође користе а даљинска радна површина услуга која техничару омогућава да контролише крајњу тачку уз корисникову сагласност и да корисник може гледати све радње техничара на уређају.

Систем Атера је услуга у облаку, тако да МСП не треба да инсталира било који софтвер или да има локалне сервере за покретање система. Конзоли из система може се приступити путем веб прегледача на било којој радној површини или лаптопу. Атера такође производи бесплатна апликација како бисте омогућили приступ са мобилних уређаја.

Атера наплаћује претплата а услуга се наплаћује по техничару, било месечно или годишње. Можете пробати Атера за себе помоћу а 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

5. МанагеЕнгине ОпМанагер

10 најбољих алата за надгледање ХП уређаја

МанагеЕнгине ОпМанагер је платформа за надгледање мреже за Виндовс и Линук који могу да прате ХП уређаје. МанагеЕнгине ОпМанагер прикупља податке као што су Употреба процесора, употреба диска, И / О, коришћење меморије, сервер процеси, и још. Подаци о перформансама можете прегледати путем надзорне плоче у стварном времену, на којој су приказане информације о перформансама, као што су Уређаји по доступности, Употреба ЦПУ-а у реалном времену, и Рецент Алармс.

Ако желите другачију перспективу, можете да генеришете графиконе на Употреба ЦПУ-а, Употреба меморије, Губитак пакета, Доступност, Време одзива и Употреба диска ХП уређаја. Ови графикони вам говоре како се перформансе уређаја с временом мијењају и наглашавају здравствене проблеме којих морате бити свјесни.

Међутим, у случају да нешто пропустите, МанагеЕнгине Оп Манагер је аларми. Аларми вас обавештавају када се открију проблеми са хардвером. Можете их конфигурисати помоћу прагова. За ХП уређаје, аларми долазе унапред конфигурисани ван кутије тако да не морате ручно да постављате параметре.

Постоје три верзије МанагеЕнгине ОпМанагер доступно за куповину: Стандард Едитион, Профессионал Едитион и Ентерприсе Едитион. Стандардно издање почиње од $ 245 (£ 198) за 1000 уређаја. Професионално издање почиње од $ 345 (£ 278) за 1000 уређаја и укључује додатне функције као што су мониторинг ВМваре и Хипер-В надзор. Ентерприсе Едитион креће се од $ 11,545 (£ 9,335) за до 10 000 уређаја и бројне додатне функције. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

6. ЛогицМонитор

Снимак екрана ЛогицМонитор-а

ЛогицМонитор је монитор за подршку без агента са подршком за ХП уређаје. ЛогицМонитор је ЛогицМодулес та подршка ХП ЛефтХанд Стораге Девицес, ХП ЛефтХанд Нетворк Стораге Манагер, Снимке ХП-а ЛефтХанд, ХП сервери, и ХП прекидачи. За сваки тип уређаја се биљежи низ мјерних података. На пример, за сервере, ЛогицМонитор мери СМАРТ статус, статус меморије, статус вентилатора ЦПУ-а, статус физичког погона, статус логичког погона и још много тога.

Да бисте користили ХП надзор, мораћете инсталирајте почетну страницу ХП Систем Манагемент. Процес је једноставан и када завршите, моћи ћете да управљате својом инфраструктуром са једне локације. На располагању ће вам бити и аутоматизоване функције попут упозорења како би вас обавестио када уређај има потешкоћа. Сама конфигурисање упозорења омогућава вам већу контролу када вам се шаљу е-поруке.

Постоје две главне категорије опција за цене ЛогицМонитор: Стандардне цене и цене добављача услуга. Под моделом стандардних цена су три верзије ЛогицМонитор-а; Стартер, Про и Ентерприсе. Верзија Стартер подржава уређаје 50 плус, Про верзија 100 плус уређаје, а Ентерприсе верзија подржава 200 уређаја.

Верзије за цене добављача услуга називају се СП Про и СП Ентерприсе. СП Про стартује са 250 уређаја и СП Ентерприсе са 250 плус уређаја. Морате да се обратите продајном тиму да бисте добили цену. Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

7. еГ Ентерприсе

10 најбољих алата за надгледање ХП уређаја

еГ Ентерприсе је решење за надгледање инфраструктуре са ХП-УКС надзор. Програм надгледа ХП-УКС сервере и повећава видљивост апликација које подржавају. Корисници могу да прате Процесори, диск, меморија, мрежни ресурси, и систем логови. Такође можете да надгледате апликације које се покрећу на серверу. Подржане апликације укључују ИБМ ВебСпхере веб сервер, Орацле ВебЛогиц Јава апликацијски сервер, Апацхе веб сервер, и још.

Упозорења у еГ Ентерприсе су аутоматски се израчунава на основу анализе прошлих перформанси. Ако уређај покрене или почне да показује знакове пропадања перформанси, софтвер ће вам послати обавештење. За даљу анализу, такође можете да генеришете упозорења да бисте ближе погледали своју инфраструктуру.

Постоји бесплатна верзија еГ Ентерприсе који подржава до пет сервера. Ако вам је потребно више, можете надоградити на плаћену верзију. Постоје четири плаћене верзије еГ Ентерприсе: Трајна лиценца, претплата, СааС и услуга ревизије. Трајна лиценца почиње од 10 000 УСД (8,088 £). Верзија претплате почиње од 300 УСД (242 £) месечно. Морат ћете затражити понуду за цијене верзија СааС и Аудит Сервице сервиса. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

8. АппДинамицс (проширење АппДинамицс ОпенСтацк конектора за ХП Цлоуд Сервицес)

АппДинамицс

АппДинамицс је монитор перформанси апликације који има екстензију дизајнирану посебно за праћење ХП услуге облака. Тхе Проширење конектора за апликацију АппДинамицс ОпенСтацк за ХП Цлоуд Сервицес омогућава кориснику да надгледа апликације засноване на облаку. Проширење може аутоматски открити топологију ХП-ових апликација.

Након што је откривена топологија, можете започети праћење метрика као што су Време одзива, праћење оптерећења, и стопа грешке. Ове информације можете прегледати у реалном времену како бисте били сигурни да сте у току са актуелним дешавањима у вашем окружењу. Алат такође успоставља основне тачке перформанси тако да се упозоравају када се употреба ХП-а одступа од нормалних параметара.

Ако тражите алат који може посебно да надгледа ХП услуге у облаку, АппДинамицс и тхе Проширење конектора за апликацију АппДинамицс ОпенСтацк за ХП Цлоуд Сервицес је добар избор. Међутим, да бисте видели цену, мораћете да директно контактирате компанију. Можете започети 15-дневно бесплатно пробно раздобље.

9. Зеносс

10 најбољих алата за надгледање ХП уређаја

Зеносс је алат за праћење инфраструктуре који има више додатака за надгледање ХП уређаја. Главно проширење за ХП уређаје је ХП Монитор ЗенПацк, која прикупља СНМП податке са ХП уређаја. ЗенПацк прикупља информације укључујући Модел хардвера, Серијски број хардвера, оперативни систем, и Информације о ЦПУ-у.

Алтернативно, имате ХП Пролиант ЗенПацк која је дизајнирана за надгледање ХП Пролиант сервера. Постоје многи други ЗенПацкс дизајнирани за ХП уређаје, укључујући и ХП-УКС (Цоммерциал) Надгледање ЗенПацк-а, ХП температурни сензори који надгледају ЗенПацк, ХП штампач замка трансформише ЗенПацк и још. Скоро сваки сегмент ХП-ове инфраструктуре на који се мислите, подржава Зеносс.

Распон проширења доступних за Зеносс чини овај алат солидном опцијом да ли радите општи надзор инфраструктуре или посебно радите са ХП уређајима. Да бисте погледали понуду за Зеносс мораћете директно да се обратите продајном тиму. Ту је и демонстрација коју можете заказати.

10. Отворите Хардвер Монитор

Отворите монитор хардвера

Напокон имамо Отворите монитор хардвера. Отворите монитор хардвера је хардверски монитор отвореног кода који може надгледати ХП уређаје. Алат надгледа температура, брзина вентилатора, Напон, учитавање, и тактне брзине повезаних уређаја. Алат такође може да мери друге елементе попут СМАРТ хард дискова, Нвидиа и АТИ видео картица.

Отворите монитор хардвера препоручује се оним предузећима која желе да користе алат за праћење инфраструктуре без плаћања премијске цене. Софтвер је доступан за Виндовс хр, Виста, 7, и Линук. Програм можете преузети бесплатно.

Одабир ХП алата за надгледање уређаја

Без обзира који ХП хардвер или услуге користите у својој организацији, постоји много опција зависно од уређаја који покушавате да надгледате. Алат попут СоларВиндс апликација & Перформанце Монитор, Сите24к7 ХП алатка за надгледање мрежних уређаја, и Паесслер ХП надзор помоћу ПРТГ мрежног монитора, пратите широк спектар ХП услуга уз висококвалитетно корисничко искуство.

За најефикасније искуство праћења одаберите алат који највише одговара вашим пословним захтевима. Ако желите да надгледате ХП рачунаре, користите алат попут Паесслер ПРТГ мрежни монитор. Ако углавном пратите ХП сервере, користите алат попут СоларВиндс апликација & Перформанце Монитор или АппДинамицс.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =

Adblock
detector