10 најбољих алата за надгледање Пинг-а за 2020. годину

10 најбољих алата за надгледање Пинг-а за 2020. годину

Пинг мониторинг је једна од техника приступа која администратор користи да провери доступност мрежних уређаја. Али шта је пинг праћење? Пинг праћење је када корисник пингира уређај и чека одговор. Монитор тада процењује снагу везе на основу времена одзива.

Употреба софтверског алата за скенирање пинга за надгледање ваших уређаја може вам рећи да ли је уређај горе или доле. Надгледање ваше мреже на овај начин вам даје јасну перспективу здравља ваших кључних уређаја. У овом ћемо чланку погледати најбоље алате за праћење пинга на тржишту.

Свако од алата које смо одабрали за овај чланак покривамо у наставку, али ако имате само времена за читање кратког сажетка, ево наше листе најбољи алати за надгледање пинг-а:

  1. Сет алата СоларВиндс Енгинеер-а (БЕСПЛАТНИ ПРОБОР - Овај сет од више од 60 алата укључује алатку Пинг Свееп и друге услужне програме који се ослањају на Пинг.
  2. ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Велики сет монитора укључујући сензор Пинг, сензор Пинг Јиттер и сензор облака Пинг.
  3. Сите24к7 (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Пакет алата за надгледање испоручен из облака који проверава рад мреже и веб локација.
  4. МанагеЕнгине Фрее Пинг анд Трацероуте Тоол - Корисни скуп алата који укључује механизам за упозоравање.
  5. Нагиос КСИ - Алат за управљање мрежом који укључује услужни програм Пинг.
  6. Спицеворкс Нетворк Монитор - Бесплатан мрежни менаџер који подржава огласе и који интегрише Пинг.
  7. ЕМЦО Пинг Монитор - Лаган услужни програм за мреже који користи Пинг за надгледање уређаја прикључених на мрежу.
  8. ПингИнфоВиев - Бесплатан Пинг алат са графичким интерфејсом за Виндовс.
  9. Дотцом-Монитор ИЦМП Пинг Тоол Монитор (Надгледање сервера) - Овај алат активира упозорења на основу резултата Пинг теста, чинећи га системом за надгледање мреже.
  10. Повер Админ - Алат за брисање Пинг-а који је доступан за Виндовс.

Најбољи алати за праћење пинг-а

Приликом одабира алата за ову листу, наша главна разматрања гдје је робусност алата у погледу различитих случајева употребе у индустрији, поузданост, документација и подршка, једноставност употребе и ажурирања софтвера и одржавање.

1. СоларВиндс Инжењерски сет алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс Енгинеерс сет алата

Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а је мрежни алат за надгледање који подржава пинг праћење. Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а нуди искуство праћења пинг-а које може пратити било које радно оптерећење. Можете да користите ан аутодискривање функција за аутоматско откривање уређаја повезаних на вашу мрежу. Једном када је уређај повезан можете погледати метрике попут доступност, Учитавање ЦПУ-а, коришћење меморије, и латентност. Све ове информације пружају вам основне основе потребне да бисте видели како уређај функционише.

Након што извучете податке са својих пингед уређаја можете их видети у облику графикона. Ови графикони приказују реакције у реалном времену тако да се бавите најсавременијим информацијама. Након што их надгледате можете их извести у облику сликовних датотека или текстуалних датотека у зависности од ваших потреба.

Док користите Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а нисте под никаквим притиском да схватите све што се догађа, јер постоји систем упозорења да то урадите уместо вас. Тхе Монитор тиме респонсе, Монитор меморијеЦПУ МониторМонитор са интерфејсом, и ТрацеРоуте побрините се за то. Ово осигурава да без обзира на то шта се догоди у стању сте да брзо реагујете.

Све у свему Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а нуди добро изграђену платформу за надгледање пинг-а. Овај софтвер је подесан за мала и средња предузећа као и за веће организације. Пакет алата СоларВиндс Енгинеер започиње по цени од 1,495 УСД (1,145 £), а такође можете преузети и 14-дневно бесплатно пробно време за процену.

СоларВиндс Енгинеер'с ТоолсетДовнлоад 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Слика мрежног монитора ПРТГ

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је врло добро познат мрежни алат за праћење који пружа првокласно искуство праћења пинг-а. ПРТГ Нетворк Монитор пингира уређаје у вашој мрежи да мери њихову доступност. Помоћу овог алата можете скенирати уређаје за скенирање према ИП распону. ПРТГ Нетворк Монитор нуди бројне различите сензоре који се могу користити за пинг праћење; они укључују Пинг сензор, Сензор пингова и Цлоуд Пинг сензор.

Предност овог сензорног модела надгледања мреже је што вам пружа пуно детаљних информација. Сваки сензор има своје окно где можете бирати између живи и историјски подаци пре прегледавања резултата на екранима за бирање броја. Сензор Пинг вам пружа основе као што су време пинга, минимално време пинга, максимално време пинга, и тхе проценат губитка пакета. Ово вам пружа основне информације које требате да видите да ли постоји проблем са уређајем.

Међутим, Паесслер ПРТГ мрежни монитор такође вам омогућава праћење напреднијих проблема са пингом попут подрхтавања. Тхе Сензор пингова омогућава вам да мерите колико мрежног подрхтавања има на вашој мрежи. Овај сензор показује статистичку вредност подрхтавања и тхе време извршења захтева. Надгледање подрхтавања је посебно важно у окружењима са важним сервисима попут ВоИП телефона. Наравно, ПРТГ Нетворк Монитор такође има обавештења која вас обавештавају ако су одређени прагови прекорачени.

ПРТГ Нетворк Монитор је такође доступан за бесплатно за првих 100 сензора. Међутим, они који имају веће мреже мораће да купе једну од плаћених верзија. Плаћене верзије ПРТГ мрежног монитора крећу се од 1.600 (1.216 фунти) за 500 сензора до 14.500 долара (11.113 фунти) за неограничене сензоре. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време од ПРТГ Нетворк Монитор.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Надгледање веб локације Сите24к7 (БЕСПЛАТНО ИСПИС)

10 најбољих алата за надгледање Пинг-а за 2020. годину

Сите24к7 је услуга заснована на облаку који прати ИТ инфраструктуру, апликације и перформансе веб локација, понашање корисника. Фокус овог алата је перформанс свих ИТ услуга. Више слојева услуга потребних за подршку веб локацији значи да ће неуспех у једном елементу утицати на перформансе веб странице која је у јавности.

Брзина којом подаци обилазе мрежу и широм интернета је врло важан фактор успјешне испоруке веб странице. Пинг мери време окретања од једне тачке до друге преко везе.

Сите24к7 ради од 90 локација широм света, што купцима услуге пружа преглед брзине испоруке њихових локација до свих крајева земље. Статистика брзине коју доноси Сите24к7 укључује ДНС време, време везе, време првог бајта, време преузимања и ССЛ време руковања.

Осим провјере брзине интернета, Сите24к7 осигурава да су системски администратори добили рана упозорења када проблеми са опремом вероватно утичу на испоруку веб локација. Услуга непрестано скенира статусе сервера, мреже и пратећих апликација. Ове провере, заједно са сигурносна заштита кодирања веб страница, омогућавају веб предузећима да и даље успешно испоручују информације, услуге и робу посетиоцима сајта.

Постоји бесплатна верзија странице24к7 који је ограничен на надгледање пет веб локација или сервера. Четири плаћена издања потенцијалним претплатницима омогућавају избор модула. Сва плаћена издања Сите24к7 могу се тестирати на 30-дневна бесплатна испитивања.

Сите24к7 Мониторинг веб локацијеСтарт 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. МанагеЕнгине Фрее Пинг Тоол

МанагеЕнгине Фрее Пинг Тоол

МанагеЕнгине Фрее Пинг Тоол је бесплатан алат за надгледање пинг-а који се препоручује онима који желе да примене основни пинг монитор. Помоћу овог алата можете мерити основне метрике као што су вријеме повратног путовања, проценат губитка пакета, и хоп нумбер. Такође можете да прегледате број успешних и неуспелих броја пинг-а да бисте видели колико је пута уређај успео или није успео тест.

Иако МанагеЕнгине Фрее Пинг је основно средство, и даље вам нуди једноставно контролну таблу. У приказу главне табеле можете видети све метричке податке о пинг тестовима и статуса у боји кодираних бојама. То вам омогућава да видите све важне информације чак и без напреднијих приказа који нуде други производи на овој листи.

МанагеЕнгине Фрее Пинг Тоол такође има систем нотификација. Упозорења се шаљу на контролну таблу у случају да се види да уређај није доступан. То осигурава да никада не пропустите било какве информације и занемарите проблем у развоју. Ова упозорења се базирају на праговима како би их одржали смислом како вас не би бомбардирале неважне информације.

Једино ограничење овог алата је да можете истовремено пратити до 10 сервера или веб локација. Ово прави МанагеЕнгине Фрее Пинг Тоол недовољно за веће организације. Међутим, он и даље нуди једно од најбољих корисничких искустава онима који нису навикли на фанциернија искуства праћења. Можете преузети МанагеЕнгине Фрее Пинг Тоол.

5. Нагиос КСИ

Нагиос КСИ имаге

Нагиос КсЈа је широко сматран једним од најбољих алата за праћење мреже на свету. Ипак Нагиос КСИ такође нуди одлично искуство надгледања пинг-а. Са Нагиос КСИ можете да погледате доступност својих уређаја и видите колико превладава губитак пакета док је ваша мрежа у транзицији. Ово вам омогућава да смањите навртке и вијке како раде ваши мрежни уређаји.

Као алат за праћење пинг-а, Нагиос КСИ нуди спој модерног надгледања мреже заједно са класичнијим визуелним екранима и напреднијим екранима попут мапе топологије мреже такође су инкорпорисане. Међутим, ако кориснички дизајн није по вашем укусу, онда то можете прилагодите изглед сваком кориснику. Ово осигурава да корисници имају потпуну контролу над надгледањем своје мреже.

За мање организације, Нагиос КСИ могу се бесплатно преузети РХЕЛ Линук и ЦентОС. Такође можете да користите Нагиос КСИ на Мицрософт али то ћете морати да користите помоћу а ВМваре радна станица или алтернативне услуге. Као резултат, Нагиос КСИ је најједноставније када се поставља у Линук окружење.

Постоје две плаћене верзије Нагиос КСИ; Стандард Едитион и Ентерприсе Едитион. Стандард Едитион је јефтинији од ове две који износи 1.955 долара (1.488 фунти). Стандардно издање пружа вам све основне могућности надгледања, али ако желите заказати извештаје и креирати извештаје о планирању капацитета, морате да купите Ентерприсе Едитион. Ентерприсе Едитион се може купити по цени од 3,495 УСД (2,679 £). Можете преузети Нагиос КСИ а 60-дневно бесплатно пробно време.

6. Спицеворкс Нетворк Монитор

слика мрежног монитора зачина

Постоји мало решења за надгледање мреже која су подложна и надгледању мањих мрежа Спицеворкс Нетворк Монитор. Спицеворкс Нетворк Монитор нуди бесплатно решење за надгледање пинг-а дизајниран посебно за мање мреже. Могућности праћења пинг-а овог софтвера омогућавају корисницима да пингују уређаје широм своје мреже и прегледавају њихов статус. Са Спицеворкс Нетворк Монитор на њему можете прегледати кључне податке Процесори, коришћење дисковне мреже, и употреба меморије.

Све ове информације враћају се на контролну таблу. Од тренутка када додате ИП и име рачунара на уређај, то ће се приказати на вашој контролној табли. Тхе командна табла садржи дугмад у боји који показују да ли је неки уређај класификован као горе или доле. Кад год желите да додате нови уређај у ово основно окружење за праћење, то можете урадити ручно притиском на Додајте уређај дугме.

С обзиром на квалитет производње софтвера, то и не чуди Спицеворкс Нетворк Монитор има свој систем упозорења који ће вам помоћи да будете у току са мрежним догађајима. Добићете упозорења путем е-поште ако се било који од ваших уређаја поквари. Можете такође прилагодите своје параметре упозорења тако да ако време пингања пређе одређено време, бићете обавештени одмах.

Шта заиста ствара Спицеворкс Нетворк Монитор Издвајајући производ на овој листи је да је бесплатан и модеран. Међутим, постоји ограничење колико уређаја можете пратити помоћу овог програма. Поред употребе Спицеворкс Нетворк Монитор треба вам једно од следећег; виндовс 7, Виндовс Сервер 2008 Р2, или Виндовс Сервер 2012 Р2. Можете преузети Спицеворкс Нетворк Монитор директно са њихове странице.

7. ЕМЦО Пинг Монитор

Снимка заслона ЕМЦО Пинг Монитор

Следеће на овој листи имамо ЕМЦО Пинг Монитор који пружа једно од најцењенијих искуства праћења пинг-а које је тренутно доступно. Од Преглед статуса домаћина можете видети хостове широм своје мреже, њихове статусастопе одговора пинг-а, и прекиди информације. Сваки хост можете надгледати у стварном времену уз помоћ а графички колор да видите како се ваша веза временом мења. То вам омогућава перспективу снимка тако да можете видети да ли постоје хитна питања са којима морате да се бавите.

Ако желите да посматрате своју мрежу из друге перспективе, тада можете погледати ваше историјске податке домаћина. Једноставно одаберете временски период у који желите да се вратите ради праћења. Једном када преузмете ове информације можете креирати извештаје да пошаљете осталим члановима тима у ПДФ или ХТМЛ формат. Ово једноставно подешавање држи вас близу онога што се догађа како вас не би ометали сложенији прикази.

Једна посебно занимљива карактеристика коју нуди ЕМЦО Пинг Монитор је могућност конфигурисања скрипти. Можете конфигурирати скрипте за покретање након што се деси мрежни догађај. Ово је добро јер вам омогућава да у своје надзорно искуство укључите мало аутоматизације. Ово је подржано употребом упозорења која вам шаљу обавештења е-поштом када се нешто промени. ЕМЦО Пинг Монитор је доступан и као а Виндовс програм и Виндовс сервис.

ЕМЦО Пинг Монитор је доступан као бесплатна верзија за до пет домаћина. У погледу плаћених верзија, можете их купити Профессионал Едитион или Ентерприсе Едитион. Професионално издање може да прати до 250 хостова за 99 долара (75 £) по копији или 245 УСД (187) за неограничене копије. Ентерприсе Едитион нуди неограничен надзор над домаћинима и кошта 199 УСД (152 €) за једну копију и $ 445 (£ 341) за неограничене копије. Такође можете да преузмете бесплатна пробна верзија од ЕМЦО Пинг Монитор.

8. ПингИнфоВиев

ПингИнфоВиев

ПингИнфоВиев је алат за надгледање пинг-а за оне прилике у којима једноставно желите извршити основно скенирање пинг-а. Са овом лаганом услужном услугом то можете пинг више имена хоста и ИП адресе одједном да видите да ли је веза успела или не. Ове информације су приказане у приказу главне табеле који вам показује да ли веза успео или није успео и тхе коначно време пинга.

Уређаји који су горе означени су зеленим дугметом док се они који су пропали могу препознати црвеним дугметом. Иако је ово основни алат, и даље можете заказати редовне пинг скенирања како би се подаци о надгледању ажурирали. Можете да конфигуришете ПингИнфовиев до уређаји за пинг у редовним интервалима по вашем избору. Ово осигурава да су ваши подаци о скенирању пинга тачни и до минута. Након што упишете имена хостова и ИП адресе можете сачувајте резултате у тексту, ХТМЛ, или КСМЛ формати датотека.

Иако овај алат неће бити погодан за оне који више траже визуелизацију вођену производом, ПингИнфоВиев ради добар посао пружања кориснику основних података. ПингИнфоВиев је доступан бесплатно Виндовс 2000, Виндовс хр, Виндовс Сервер 2003, Виндовс Сервер 2008, Виндовс Виста, виндовс 7, Виндовс 8, и Виндовс 10. Можете преузети ПингИнфоВиев бесплатно.

9. Дотцом-Монитор ИЦМП Пинг Тоол Монитор (надгледање сервера)

алат за пинг дотцом монитора

Дотцом-Монитор ИЦМП Пинг Тоол Монитор је одговор Дотцом-Монитора на пинг праћење. Са овим производом можете послати ИЦМП пинг захтева за процену статуса уређаја широм ваше мреже. Пинг тестови су приказани у графичком формату тако да можете пратити промену одговора током времена. Уређаји који се покрећу једноставно су обележени Ок у табели испод приказа графикона.

Притисак ручног праћења је смањен за ДотЦом-Монитор ИЦМП Пинг Тоол Монитор систем упозорења. Тхе систем упозорења ради на основу прагова и обавештава вас тренутка када метрика пређе предефинисани праг. То значи да не морате да пратите детаље приликом праћења ваше мреже; ДотЦом-Монитор ИЦМП Пинг Тоол Монитор ради за тебе.

ИЦМП Пинг алат за Дотцом-Монитор део је веб производа за праћење сервера који Дотцом-Монитор нуди. Цена овог алата одређена је бројем потребних циљева и фреквенцијом провјере коју желите. Цена се креће од 16 УСД (12,27 £) месечно за 10 циљева и 15-минутну проверну фреквенцију, до 120 УСД (92 £) за 100 циљева и једноминутну пробну фреквенцију. Можете преузети 30-дневно бесплатно пробно време од ИЦМП Пинг алат за Дотцом-Монитор.

10. Повер Админ

Снимак слике Поверадмин

Коначно јесмо Повер Админ. Повер Админ'с корисничко сучеље изгледа помало застарјело у поређењу с већином алата на овој листи, али његове способности праћења пинг-а једнако су познате у модерним мрежним окружењима. Са Повер Админ можете пинг више ИП адреса истовремено. Поред тога, можете да пратите податке Пинг тестови, Процесори, меморија, и употреба диска. То вам пружа основе потребне за ефикасно надгледање.

Повер Админ има свој систем упозорења који има за циљ да минимизира број примљених упозорења. На пример, ви примате упозорења за пинг само ако два или више пинг одговора нису примљена. Систем упозорења такође вам омогућава да унесете различите додатне конфигурације. На пример, можете одаберите максимално време одговора за успешан пинг и ограничите упозорења на догађаје у којима је грешка откривена у одређеном временском периоду.

Конфигурисање упозорења на овај начин спречава вас да не будете бомбардовани нотификацијама сваки пут када пинг захтев не успе! Када дође до обавештења, знате да је потребно озбиљно решити нешто озбиљно. Повер Админ је доступан на оперативном систему Виндовс.

Уопште препоручујемо Повер Админ за оне кориснике којима је потребна пушка платформа за надгледање путем пинг-а пинг више ИП адреса. Ако желите да купите копију програма Повер Админ, мораћете да се директно обратите компанији и испуните кратак образац за е-пошту. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно раздобље Повер Админ.

Пресуда за најбоље алатке за надгледање Пинга

У данашњем свету брзих умрежавања, пинг праћење постало је предуслов за управљање мрежним уређајима. Пингинг уређаји су један од најбољих начина да се утврди да ли имају проблема са перформансама. У многим случајевима можете уочити проблеме пре него што почну да проузрокују прекид рада ако погледате довољно пажљиво. Међутим, у случају да се неки уређај поквари, моћи ћете одмах да то кажете помоћу алата са упозорењима као што је Приручник за инжењере СоларВиндс или Паесслер ПРТГ мрежни монитор.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 + = 63

Adblock
detector