10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

Базе података нису напредније од тога ПостгреСКЛ. Међутим, као и било којом другом базом података, ПостгреСКЛ-ом је потребно пажљиво управљати да би база података била у функцији. Група алата за надгледање за ПостгреСКЛ је нешто ужа од многих других водећих провајдера база података.

Због тога ћемо у овом чланку погледати девет најбољих ПостгреСКЛ алата за надгледање. Међутим, ако имате времена само за кратак резиме, ево нашег листа најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ:

  1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ) Опсежни монитор базе података за базе података ПостгреСКЛ, МиСКЛ, Апацхе, МонгоДБМ, Томцат и Цассандра.
  2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Мрежни, послужитељски и апликацијски монитор који укључује специјални сензор за ПостгреСКЛ базе података.
  3. АппОптицс АПМ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Цлоуд перформанс апликације праћен апликацијом који укључује услужни програм за ПостгреСКЛ оптимизацију.
  4. АппДинамицс Монитор базе података који између осталог може гледати ПостгреСКЛ и омогућава потпуни преглед трансакција база података све до ефикасности кода.
  5. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер Као део скупа алата за управљање инфраструктуром, овај објекат надгледа низ РДМС-ова, укључујући ПостгреСКЛ.
  6. ЦлустерЦонтрол Алат за надгледање базе података који може надгледати ПостгреСКЛ базе података. Доступно у бесплатним и плаћеним верзијама.
  7. пгАдмин Бесплатан, опен соурце ПостгреСКЛ алат за управљање доступан на мрежи или за преузимање за Виндовс, Мац ОС и Линук.
  8. Пганализе Оптимизатор упита за ниске трошкове за ПостгреСКЛ.
  9. пгЦлуу Бесплатно, опен соурце ПостгреСКЛ алат за ревизију и ревизију.
  10. Нагиос Цоре и Нагиос КСИ Бесплатне и плаћене верзије проширивог инфраструктурног монитора који ће пратити статусе ПостгреСКЛ базе података.

Најбољи алати за надгледање ПостгреСКЛ-а

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ)

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је алат за надгледање апликација који прати ПостгреСКЛ базе података. Софтвер може да мери величина базе података, величина стола, активне везе са базом података и сервером, индексе, браве, окидачи, успешне стопе трансакција, и још. Постгрес их приказује на командној табли. Инструментална табла састоји се од низа визуелних екрана у распону од бирања перформанси до сложенијих графикона и графикона.

Изван кутије, СоларВиндс Сервер & Монитор апликације обухвата преко 200 шаблоне за надгледање за ПостГреСКЛ, МиСКЛ, МонгоДБм Апацхе, Томцат, Цассандра и многи други провајдери. Постоји и преко 800 образаца за надгледање које су корисници креирали и делили на Тхвацк-у (он-лине заједница корисника СоларВиндс-а).

Интелигентна упозорења вас ажурирају о променама у ПостгреСКЛ перформансе. Ако Употреба процесора виши од нормалног, послаће вам се упозорење. Упозорења се конфигуришу на основу прагова гдје је успостављена основна линија перформанси, а упозорења се шаљу када постоји одступање од те основне вриједности. Систем је био направљен да минимизира лажне позитивне резултате.

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације идеалан је за мала и средња предузећа која траже Постгре решења за праћење која су једноставна за инсталирање и управљање. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације старта по цени од 2,995 долара (2.404 фунти). Можете такође преузми бесплатно пробно време.

СоларВиндс Сервер & Апликација МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је мрежни алат за праћење који укључује сензор дизајниран за ПостгреСКЛ. ПостгреСКЛ сензор надгледа базе података на ПостгреСКЛ серверу и пита га за метрике. Сензор може да надгледа време извршења захтева, време извршења упита, број редова на које је упитан одговор, и приступ информацијама из табеле података. Информације су подељене на бројчанике и могу се гледати као Ливе Дата, Историјски подаци или у прошлости 2, 30, или 365 дана.

Да бисмо вам помогли да надгледате сензоре када нисте за својим столом, ПРТГ Нетворк Монитор користи обавештења. Обавијести вам се шаљу путем е-маила, СМС, или пусх нотификације (за Андроид и ИОС уређаје) када се прагови пробију. На пример, ако је време извршења упита било необично дуго, програм ће вам послати обавештење да вам каже да постоји проблем.

Једно од највећих продајних места ПРТГ Нетворк Монитор је да је то бесплатан алат (под условом да користите мање од 100 сензора!). Ако желите да започнете са ПостгреСКЛ-ом, онда је овај алат сјајна улазна тачка која пружа врхунско искуство праћења.

Плаћене верзије ПРТГ Нетворк Монитор стартујте од 1600 УСД (1.284 £) за 500 сензора и крећете се до 14.500 УСД (11.643 £) за неограничене сензоре са једном инсталацијом сервера - ту је и верзија која подржава пет инсталација сервера за 60.000 УСД (48.180 £). Можете преузмите 30-дневно бесплатно пробно раздобље.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. АПОптицс АПМ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

АппОптицс АПМ је монитор перформанси апликације утемељен на облаку који укључује алате за побољшали перформансе као и праћење упозорења која спречавају слабљење перформанси.

Укључени у АппОптицс АПМ услугу су специјализовани услужни програми за оптимизацију базе података који су у могућности да се интерфејују систем за управљање базама података Постгрес. Оптимизатор базе података фокусиран је на анализу СКЛ упита који издвајају податке. Упити за које се чини да ће трајати доста времена да би се аутоматски испитали аутоматски. Датотека праћења приказује све трансакције базе података које је СКЛ упит узроковао да се изврши.

Анализа сваког неефикасног упита резултира препорукама за преписивање СКЛ-а у створите ефикасније упите. Перформансе базе података се такође могу побољшати додавање или уклањање индекса на таблицама база података.

Функције оптимизације базе података у АппОптицс АПМ нису ограничене на рад са ПостгреСКЛ. У могућности је да комуницира са многим другим ДБМС-овима, укључујући Орацле, МиСКЛ, Мицрософт СКЛ Сервер, и Апацхе ДБМС-ови.

Апликације које се ослањају на дохваћање базе података и уметање могу имати несавршености веће у коду. Алат за оптимизацију у АппОптицс АПМ-у такође може да анализира сав код и препоручи побољшања у програмима убрзати обраду. Пошто су интеракције кода и базе података побољшане, могу се побољшати и друга оштећења испоруке, попут перформанси сервера и здравља мрежних уређаја надзор инфраструктуре алате у АппОптицс-у.

АппОптицс је наплаћује се претплатом са накнадама наплаћеним унапред годишње. Можете добити 14-дневно бесплатно пробно време АппОптицс-а да бисте били сигурни у његову корисност пре него што се обавежете на претплату.

АппОптицс АПМСтаре 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. АппДинамицс

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

АппДинамицс је монитор перформанси премиум апликације који је компатибилан са ПостгреСКЛ. АппДинамицс пружа вам детаљну перспективу ПостгреСКЛ перформанси. Подаци које софтверски монитор обухвата трансакциона активност, тупле типови приступа, стопе погодности за кеш меморију, и још. Ако видите нешто за шта нисте сигурни, кликом на дугме можете визуализовати историјске перформансе појединог упита.

Да би се позабавили питањем видљивости АппДинамицс приказује објекте инстанце инстанце ПостгресКЛ. Гледање објеката из ове перспективе помаже вам да боље разумете своје тренутне конфигурације. Детаљи табеле и Информације о индексу само су неки од детаља које можете детаљније погледати.

Тхе упозорења систем укључен АппДинамицс ради на основним линијама. АппДинамицс прикупља податке о перформансама и успоставља основне линије за откривање аномалијског понашања. Упозорења и основне линије су довољно софистициране да софтвер може умањити лажне упозорења тако да примате само легитимне обавештења.

Све у свему, ако вам треба ПостгреСКЛ алат за надгледање који пружа дубоку видљивост, мало је алата као и свеобухватних АппДинамицс. АппДинамицс може надгледати верзије 8 и више Постгрес база података. Да бисте погледали информације о ценама производа, мораћете да се директно обратите компанији. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

5. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер је још један врх решења за надгледање линијских апликација које подржава ПостгреСКЛ. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер може да прати информације попут статистика пуфера, статистика веза, детаљи употребе диска, статистика упита, детаљи скенирања таблице, и још. Све ове информације могу се прегледати на графиконима како би се пратила како се метрика мења током времена. Сви графикони се лако читају.

Софтвер такође нуди систем одзивних упозорења. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер дозвољава кориснику да конфигуришите динамичке основне линије да би се утврдило аномалије у перформансама када се појаве. Функција анализе узрока омогућава вам да боље погледате испод површине. исто тако, АПМ Инсигхт заправо вам омогућава да видите код апликације и СКЛ упите да бисте пронашли шта је покренуло проблем.

Извештаји дозвољава кориснику да погледа ретроспективно било која пронађена проблема у вези са перформансама. Можете погледајте историјске трендове перформанси и перформанси постгрес база података. Гледајући трендове перформанси у извештајима изузетно је корисно када је у питању дугорочно планирање капацитета.

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер доноси приступачно, али напредно искуство праћења Постгрес-а. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер је доступан као бесплатно алат или као плаћене верзије (Професионални и Ентерприсе верзије). Да бисте погледали информације о ценама производа, мораћете да се директно обратите компанији. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

6. ЦлустерЦонтрол

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

ЦлустерЦонтрол је напредна платформа за надгледање базе података која подржава ПостгреСКЛ. ЦлустерЦонтрол комбинује надгледање перформанси са аутоматизацијом база података да би се корисницима помогло у надгледању њихових база података. Могућности софтвера за аутоматизацију базе података аутоматски имплементирати и конфигурирати ПостгреСКЛ инстанце тако да можете да управљате њима. ПостгреСКЛ стреаминг репликација омогућава вам конфигурирање нових или постојећих робова репликације.

При управљању ПостгреСКЛ-ом видљивост је један од најтежих изазова за решавање. ЦлустерЦонтрол суочава се с овом проблематиком укључивањем а прегледник топологије. Прегледник топологије омогућава вам да прикажете како ваша база података функционише у једном стаклу.

Тхе функција аутоматског квара и опоравка помаже у очувању ваше базе података сигурно. Производ ће аутоматски промовира нови главни чвор када дође до квара. Након догађаја базе података, имате и могућност да вратите своје базе података у раније временско раздобље. Ове функције помажу да ваш сервис остане доступан без обзира на то што се догодило.

ЦлустерЦонтрол је доступан као верзија заједнице или као две плаћене верзије. Верзија у заједници доступна је бесплатно уз праћење у стварном времену и подршку заједнице. Тхе Напредно верзија укључује функције откривања и опоравка кварова. Тхе Ентерприсе верзија такође додаје контролу приступа и засновану на улогама. Да бисте погледали информације о ценама производа, мораћете да се директно обратите компанији. Можете преузети бесплатну верзију.

7. пгАдмин

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

пгАдмин је широко кориштен отвореног кода ПостгреСКЛ алат за управљање. Алат нуди ГУИ за управљање Постгре базама података, ан СКЛ алат за упите, и а исправљање кода. Ту је и надзорна плоча за праћење и активни СКЛ алат за упите који можете користити за уређивање упита. Комбинација функција управљања и надзора обухваћена је пгАдмин производ чини врло свестраним.

Постоје додатне функције којима можете приступити користећи админпацк цонтриб (библиотека) модул за ПостгреСКЛ. Као део проширења можете прегледајте датотеке дневника сервера у приказу дијалога статуса сервера. Информације које можете пратити путем Дијалог о статусу сервера укључује адреса клијента, Почетно време, тренутни упит, и време почетка упита.

Потенцијал и приступност на више платформи пгАдмин чини га привлачним избором без обзира на то како је локално окружење структуирано. Платформа је доступна на Виндовс, Мац ОС, и Линук. Сам алат је доступан као веб или десктоп апликација. Програм можете преузети бесплатно.

8. Пганализе

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

Пганализе је софтвер за надзирање перформанси ПостгреСКЛ који је прилагођен побољшању видљивости у упитима. Овом алатком можете открити зашто се упит покреће споро. Да бисте то учинили, можете прегледати статистике као што су В / И цв време ЦПУ-а и омјер поготка предмеморије међуспремника како би се пронашао основни узрок. Да би вам помогао да побољшате перформансе, пганализе вам каже да ли је упиту потребан индекс да побољшате перформансе.

Такође имате потпуну транспарентност у историји перформанси базе података. Можете да претражујете упите и прегледате Упит, Улога, АВГ ТИМЕ (МС), ЦАЛЛС / МИН, И / О%, ЦАЦХЕД%, % свих Рунтиме-а за проналажење проблематичних упита. Колико у прошлости то можете учинити зависи од верзије коју користите (погледајте доле).

Постоје три верзије пганализе доступне за куповину: Производња, Скала, и Ентерприсе Едитион. Производна верзија кошта 99 долара (79,50 фунти) месечно за три сервера база података и 14 дана историјских података. Верзија скале кошта 250 долара (200 фунти) месечно за шест сервера база података и 30 дана историјских података.

Ентерприсе Едитион нуди опцију локалног инсталирања са неограниченим серверима база података (али морате да се обратите продајном тиму да бисте знали цену.) Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

9. пгЦлуу

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

пгЦлуу је алат за надзор и ревизију перформанси ПостгреСКЛ који прикупља податке из вашег кластера база података. Производ је подељен на два дела: а ПостгреСКЛ сакупљач статистике кластера која послује кроз командна линија и а Перл грапхер који приказује податке о перформансама.

Метрике које можете да пратите пгЦлуу укључују коришћење заједничких пуфера по бази података, величина свих база података, расподјела броја коришћења заједничких пуфера, и Употреба процесора. Ове информације могу се прегледати на једноставним графичким бојама тако да нема нејасноћа. Такође можете да генеришете извештаје о употреби.

Као отворени извор алтернатива, пгЦлуу вриједи размотрити ако желите ПостгреСКЛ надзор над буџетом. Изворном коду можете приступити са ове везе.

10. Нагиос Цоре и Нагиос КСИ

10 најбољих алата за надгледање ПостгреСКЛ

Нагиос Цоре и Нагиос КСИ су платформе за надгледање инфраструктуре које могу да мере метрике перформанси Постгрес-а. Софтвер може надгледати ПостгреСКЛ базу података доступност, величина базе података, величина стола, кеш оброци, и још. Постоји и низ Нагиос додатака за надгледање Постгреса. На пример цхецк_пгацтивити повезати омогућава вам преглед повезаност, заостајање репликације у току, омјер учитавања базе података, индекс блоат, и још.

Нагиос Цоре је бесплатна, али ограничена верзија верзије Нагиос КСИ. Нагиос КСИ има предност у односу на ове две јер има а веб-засновани ГУИ и друге погодне функције попут чаробњака за праћење ради лакшег подешавања. Ако је буџет приоритет Нагиос Цоре је очигледан избор, али ако желите погодније искуство праћења, онда се одлучите Нагиос КСИ.

Нагиос КСИ старта по цени од 1,995 долара (1.601 фунти) за Стандардно издање које укључује чаробњаке за конфигурацију и напредно извештавање. Ентерприсе Едитион кошта 3.495 долара (2.806 фунти) са извештајима о планирању капацитета и евиденцијом ревизије. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

Бирање алата ПостгреСКЛ за вас

Од свих алата на овој листи, АппДинамицс, СоларВиндс Сервер & Монитор апликације, и Паесслер ПРТГ мрежни монитор су наши најбољи типови. Сваки алат може понудити нешто јединствено. АппДинамицс је врхунски избор на основу његове дубоке видљивости, где СоларВиндс Сервер & Монитор апликације нуди детаљно, али приступачније корисничко искуство.

С друге стране, ПРТГ Нетворк Монитор успоставља равнотежу између ниске цене и искуства праћења велике вредности. Ако желите да кренете путем отвореног кода, тада ПГадмин је сјајно ако можете праћење перформанси мешати и са администрацијом.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 55 =

Adblock
detector