10 најбољих алата за Орацле Датабасе

10 најбољих алата за Орацле Датабасе

Орацле базе података су бројни програмери који приступају базама података због својих реномираних високих перформанси и способности за рјешавање захтјевних задатака. Орацле је развио репутацију за пружање поузданих перформанси корисницима са великим захтевима коришћења.

Ако немате времена да прочитате читав пост, ево наше листе 10 најбољих алата за Орацле базу података:

  1. СоларВиндс анализатор перформанси базе података за Орацле (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Монитор података и надзор перформанси.
  2. РедГате Деплоимент Суите за Орацле Алат за управљање базама података са управљањем променама и упоређивањем / синхронизацијом шема.
  3. Куест Тоад за Орацле Алат за управљање базама података за администраторе са подршком за Орацле, СКЛ Сервер, ДБ2, САП и МиСКЛ.
  4. Акуа Дата Студио ИДЕ за базе података са визуализацијом и интеграцијом података, са Орацле, Мицрософт СКЛ Сервер, ИБМ Дб2, МиСКЛ, ПостгреСКЛ и МонгоДБ.
  5. дбФорге Студио за Орацле ИДЕ алатка за Орацле програмере који желе да повећају ПЛ / СКЛ брзину кодирања.
  6. Навицат за Орацле Орацле развојни алат са СКЛ уређивањем и миграцијом података. Компатибилан је са Амазон РДС и Орацле Цлоуд.
  7. РазорСКЛ СКЛ алат за претрагу и претраживач базе података за Виндовс, Мац ОС, Линук и Соларис.
  8. МиОра Бесплатан алат за надгледање базе података са СКЛ функцијом упита за који није потребна никаква инсталација или интернетска веза.
  9. ТОра ИДЕ са отвореним кодом за базе података Орацле, МиСКЛ и ПостгреСКЛ. Доступно на Виндовс, Мац ОС, Линук и Уник.
  10. Алтова ДатабасеСпи Упит за базу података и алат за дизајн који се користи за СКЛ уређивање с графичким уређивачем дизајна.

10 најбољих алата за базу података Орацле

Критеријуме за избор заснивамо на перформансама, једноставности употребе, трошковима и укупној поузданости.

1. СоларВиндс анализатор перформанси базе података за Орацле (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Анализатор перформанси базе података СоларВИндс

СоларВиндс анализатор перформанси базе података за Орацле је монитор перформанси који пружа 24/7 надгледање за Орацле базе података. Алат пружа перспективу одоздо на доле коју корисник може користити да открије главни узрок лоших перформанси базе података. Фактори које можете измерити укључују причекајте догађаје, клијентске машине, корисника, блокирање, и још.

Систем упозорења који долази са СоларВиндс анализатор перформанси базе података поверед би откривање аномалије. Откривање аномалије користи машинско учење за препознавање одступања од нормалних перформанси. На пример, ако се понашање чекања успори, платформа вам шаље упозорење. Можете бирати између конфигурисаног конфигурације Доступна су упозорења ван кутије или уместо тога можете да креирате сопствене прилагођене.

За управљање околином ваше базе података постоји АПИ за управљање. Кроз АПИ за управљање можете довршити задатке попут покретање монитора, напомена, регистровање и лиценцирање. За даље активности управљања можете да користите веб сучеље за надгледање утицаја кода (укључујући утицај промена).

СоларВиндс анализатор перформанси базе података је поуздан алат за праћење перформанси базе података. СоларВиндс анализатор перформанси базе података стартује по цени од 2,045 УСД (1,579 фунти). Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

СоларВиндс анализатор перформанси базе података за ОрацлеДовнлоад 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробу

2. РедГате Деплоимент Суите за Орацле

Суите за размештање за Орацле

РедГате Деплоимент Суите за Орацле је алат намењен за администрација базе података, развој, и распоређивање. Софтвер се може имплементирати у неколико минута, након чега можете упоредити схеме и табеле база података. Корисничко сучеље приказује податке у формату реда, тако да можете лако лоцирати податке из синхронизације.

Кроз функцију командне линије можете аутоматизовати имплементацију. Међутим, не треба вам знање о коду да бисте ажурирали скрипте. Тамо је интегрисано развојно окружење (ИДЕ) где можете подешавати и комуницирати са скриптама размештања.

Обавештења да вам кажем када се шема мења или након откривања проблема попут зависности. Након што примите упозорење, можете даље истражити и видети детаљније информације, као што је историја приступа бази података.

Цена РедГате Деплоимент Суите за Орацле зависи од броја корисника који желите да подржите. Између 1-4 корисника цена је 1.755 долара (1.355 фунти) по кориснику, али спушта на 1.509 долара за 5-9 корисника, и 1.420 долара (1.096 фунти) по кориснику за 10 корисника плус. Можете преузети 28-дневну бесплатну пробну верзију.

3. Куест Тоад за Орацле

Куест Тоад

Куест Тоад је алат за управљање базама података и алат за оптимизацију кода за Орацле. Платформа користи аутоматизацију за елиминацију административних задатака попут тестирање, извршавање скрипте, поређења шема, и извештавање.

На пример, функција СКЛ оптимизације користи алгоритам, који аутоматски пише СКЛ изјаве тако да брже трче. Слично томе, профилирање ПЛ / СКЛ кода приказује уска грла перформанси како би их програмери могли елиминисати.

Тимско кодирање омогућава више запослених истовремено приступити објектима шеме. Сарадња на изменама кода олакшава развој базе података високих перформанси. Има их и преко 200 правила за преглед кода како би били сигурни да запослени уносе квалитетни код током процеса развоја.

Постоји пет верзија Куест Тоад доступно за куповину: Басе Едитион, Про Едитион, Ксперт Едитион, Дев Едитион и ДБА Едитион. Цене се крећу од 1,023,75 (790,74 £) до 5,925 (4,576 £) и зависе од додатних функција које су вам потребне, укључујући провере квалитета кода, аутоматизовану СКЛ оптимизацију и дијагностику перформанси базе података. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

4. Акуа Дата Студио

Акуа Дата Студио

Акуа Дата Студио је алат за управљање базама података и ИДЕ за Орацле с уграђеним алатом за упите. Има драг-анд-дроп интерфејс које можете да користите за премештање резултата упита у радне листове да бисте их визуелизовали. Оне се затим могу превући на контролну таблу како би се створио прилагођени доживљај надгледања базе података. Визуализације се могу делити са другим корисницима како би се побољшала сарадња.

Тхе Висуал Куери Буилдер ин Акуа Дата Студио омогућава вам генерирање СКЛ израза из таблица база података. Изјаве се могу генерисати унутар једног прозора. Ако желите да побољшате опште перформансе, онда можете да користите Визуелни објасни планови, који вам приказују план извршења упита тако да га можете прилагодити. Постоје планови за Орацле, Мицрософт СКЛ Сервер, МиСКЛ, ПостгреСКЛ, Редсхифт, МариаДБ, и још.

Скрипцијске функције које нуди Акуа Дата Студио су огромне. Постоји окружење за развој сценарија са отвореним АПИ-јевима које можете користити аутоматизовати административне задатке и скрипте за уклањање грешака. Сценарско окружење омогућава вашем тиму да продуктивније ради и смањује време потребно за његово постављање. Постоје СКЛ исправљачи за Орацле, СКЛ Сервер, АСЕ, и ДБ2 ЛУВ брзо уклањање проблема са производњом.

Акуа Дата Студио је решење које се добро интегрише са компанијама које желе ефикасно управљање базама података Орацле. Можете купити једногодишњу претплату на програм у износу од 499,00 УСД (385,30 £). Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

5. дбФорге Студио за Орацле

дбФорге Студио за Орацле

деварт дбФорге Студио за Орацле је ИДЕ што помаже кодерима да ефикасније производе ПЛ / СКЛ кодирање. Корисник може писати и форматирати код са аутоматским допуњавањем кода. „Паметни формат“ омогућава кориснику да форматира ПЛ / СКЛ синтакса и Језик. Постоји и уграђени програм за уклањање погрешака за уклањање проблема с кодирањем.

Још једна карактеристика која помаже уштеди времена током уређивања је рефакторинг кода. Кад год преименујете објекте базе података, рефакторинг кода аутоматски ће заменити све референце на објекте.

Постоји подршка за управљање базама података поређење података и синхронизација. Са Чаробњак за упоређивање шема, можете да упоредите базе података и снимке пре него што их синхронизујете. Тада можете користити Чаробњак за упоређивање података да упоредимо различите скупове података заједно.

Постоје три верзије дбФорге Студио за Орацле доступно за куповину: Стандард, Профессионал и Ентерприсе. Стандардна верзија кошта 199,95 УСД (154,39 фунти) са ПЛ / СКЛ исправљачем и профилом упита. Професионална верзија кошта 449,95 долара (£ 347,42) са а интерфејс командне линије а схема / подаци упоређују и синхронизују.

Ентерприсе верзија кошта 649,95 УСД (501,85 £) са свим карактеристикама осталих верзија плус генератором података и ДБ документацијом. Ево везе за преузимање.

6. Навицат за Орацле

Навицат за Орацле

Навицат за Орацле је алат за управљање и развој база података. Помоћу интелигентног дизајнера базе података корисник може креирати и уређивати објекте базе података. Тхе Висуал СКЛ Буилдер омогућава вам да Креирај и покрените СКЛ изразе лако. Функције комплетирања кода и исјечак кода тада помажу кориснику да ефикасније кодира и исправља грешке у току.

Платформа је компатибилна са Амазон РДС и Орацле Цлоуд са подршком за локалне / удаљене сервере. Синхронизација база података омогућава кориснику да ажурира базе података. Можеш онда генерисање извештаја на аутоматизованој основи.

Навицат за Орацле је доступан на Виндовс, Мац ОС, и Линук. Трајна лиценца за Навицат за Орацле кошта 699 ​​долара (539,63 фунте). Постоји 15% попуста за 5-9 лиценци и 20% попуста за 10 плус лиценци. Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију.

7. РазорСКЛ

РазорСКЛ

РазорСКЛ је алат за упит у бази података за Орацле са истицање синтаксе и могућности администрације. СКЛ уређивач омогућава кориснику покретање упита, уређивање СКЛ и ПЛ / СКЛ скрипти. Постоји подршка за више од 20 различитих језика, укључујући СКЛ, ПХП, Јава, КСМЛ, и још.

Орацле Цреате Индек могу се користити за креирање индекса у визуелном формату. Корисник бира Назив индекса, Назив табеле, и Колоне они желе у индексу, а затим притисну Генерисање СКЛ-а дугме.

За управљање базама података, платформа има а претраживач где можете да видите елементе базе података попут столови, шеме, и функције. Слично томе, постоји алат за креирање табеле који можете користити за генерисање СКЛ-а за табеле. Ова функција је корисна јер убрзава стварање СКЛ кода. Софтвер такође генерише СКЛ за Орацле секвенце, процедуре, функције и окидаче.

РазорСКЛ је доступан за придруживање Виндовс, Мац ОС, и Линук. Можете купити лиценцу за 99,95 УСД (79,95 £) по кориснику, 96,95 УСД (76,95) за 2-9 корисника, 94,95 УСД (74,95) за 10-19 корисника, и 20 или више за 92,95 УСД (72,95 £) по кориснику. Можете преузети 30-дневну бесплатну пробну верзију.

8. МиОра

МиОра

МиОра је бесплатни алат за надгледање базе података за Орацле који мери перформансе у реалном времену. Са МиОра можете да пратите метрике попут Сачекајте анализу, Систем чека, Активност ДБ-а, Топ 5 СКЛ-ова, и Топ 5 ресурса помоћу сесија. Систем приказује податке о перформансама у низу визуелних формата, укључујући бар графиконе, графиконе и пите карте.

Софтвер има бројне функције управљања базама података. На пример, постоји Сцхема Екплорер где можете да управљате објектима базе података, укључујући Индекси, Столови, Функције, Окидачи, Пакети, и још.

Постоји и ан СКЛ Едитор где можеш писати и извршавање СКЛ израза. Једном када покренете сегмент, можете видети статистику извршења да бисте решили проблеме са перформансама. Истакнуће синтаксе такође вам помаже у навигацији кодом.

МиОра не захтева никакву инсталацију или Орацле клијент да би функционисао. Ниска цена бесплатног софтвера чини га идеалним за предузећа која желе да прате буџет Орацле о буџету. Софтвер можете преузети бесплатно.

9. ТОра

ТОра

ТОра је решење за управљање базама отвореног кода која подржава Орацле, МиСКЛ, и ПостгреСКЛ базе података. ТОра долази са СКЛ уређивачем и уређајем за уклањање погрешака за помоћ у управљању базама података. Поред тога, постоји довршавање кода и истицање СКЛ синтаксе како би се генерација СКЛ учинила ефикаснијом. Можете чак и да користите мени за избор најчешће коришћеног СКЛ кода.

ТОра је доступна за Виндовс, Мац ОС, Линук, и УНИКС. ТОра је економично решење за управљање базама података за Орацле програмере који желе да користе алат са отвореним кодом. Софтвер можете преузети бесплатно.

10. Алтова ДатабасеСпи

Алтова ДатабасеСпи

Алтова ДатабасеСпи је алат за упита и дизајн за базе података као што су Орацле, ПостгреСКЛ, МиСКЛ, СКЛите, МариаДБ, и СКЛ Сервер. Постоји СКЛ Едитор који вам омогућава да извршите СКЛ код и надгледате излаз. СКЛ изрази су обојени у боји тако да можете читати наредбе без губитка.

Уређивач дизајна омогућава вам уређивање структура база података. Падајуће листе се аутоматски прилагођавају док радите. Можете да креирате табеле и дефинишете односе са другим табелама. Приликом дизајнирања базе података можете аутоматски генерисати СКЛ изјаве.

Да бисте добили бољу перспективу измена базе података и резултата упита, Алтова ДатабасеСпи поседује могућности визуелизације као што су графикони, графикони и питани графикони. Визуелни елементи се ажурирају у реалном времену тако да можете надгледати упите. Можете да сачувате графиконе у .јпг, пнг, .гиф и још много тога.

За куповину су доступна два издања Алтова Датабасе Десигн: Алтова ДатабасеСпи 2020 Профессионал Едитион и Алтова ДатабасеСпи 2020 Ентерприсе Едитион. Професионално издање почиње од 139,00 УСД. Ентерприсе издање кошта 189 долара са додатним функцијама попут графичких дисплеја. Преузимате 30-дневно бесплатно пробно раздобље.

Одабир доол за Орацле Датабасе 

За праћење препоручујемо СоларВиндс анализатор перформанси базе података за Орацле. Ако желите алат који тада чини развојни процес ефикаснијим РедГате Деплоимент Суите за Орацле је поуздана опција. У окружењима у којима је буџет најважнија брига, постоје јефтине и бесплатне алтернативе ТОра.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =

Adblock
detector