10 најбољих решења за заштиту крајњих тачака

Рјешења за заштиту крајњих тачака

Шта је заштита крајњих тачака?

Заштита крајње тачке је безбедносно решење које се бави безбедносним проблемима крајњих тачака, обезбеђивањем и заштитом крајњих тачака од искориштавања нула дана, напада и ненамерног цурења података који су последица људске грешке.

Добићемо много детаља о сваком алату који је направио ову листу, али ако немате времена за читање до краја, ево наше листе 10 најбољих решења за заштиту крајњих тачака:

  1. СоларВиндс Тхреат Монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Комбиновано решење за крајњу тачку и заштиту мреже.
  2. Сигурност крајње тачке Битдефендер Гравити Зоне-а Заштита уређаја који се могу комбиновати са мрежном заштитом.
  3. Сопхос Интерцепт Кс Ендпоинт Сигурносни систем заснован на АИ.
  4. ЕСЕТ Ендпоинт Сецурити Заштита од крајње тачке која укључује алате за заштиту мреже.
  5. Тренд Мицро Апек Оне Спој традиционалних и иновативних техника заштите.
  6. Откривање и одговор крајње тачке Симантец-а Најмодернија малваре и заштита од провале
  7. Панда крајња заштита Заштита мрежних рачунара, управља из Цлоуд-а.
  8. ЦоунтерТацк ГоСецуре ЕСЛ Предиктивна, АИ-заштита крајње тачке.
  9. Заштита од крајње тачке од малваребитеса Заштита рачунара на мрежи заснована на облаку.
  10. Циланце Протецт АИ заштита од претњи крајњим тачкама.

Зашто заштитити крајњу тачку?

Чим произвођачи антивируса предложе решење за део злонамерног софтвера, хакери откривају другу стратегију напада. Нови вируси, за које антидот још није створен, називају се нападима „нулта дана“. Хакери могу да наставе да производе штете на рачунарима предузећа и шире јавности држећи цјевовод за производњу вируса.

Знајући да увек ће постојати други вирус на хоризонту са којим ће се бавити компаније за цибер-сигурност изабрале су нови приступ. Уместо да покушавају да идентификују појединачне вирусе и да раде на блоковима за њих, компаније се сада фокусирају на примећивање анонимног понашања и закључавање кључних услуга на рачунарима и компјутеризованим уређајима како би се спречило неовлаштено дирање..

Ова нова стратегија је шира од антивирусног или антималваре софтвера једне апликације за одбрану рачунара. Многи више не садрже базу података о вирусима, што, према неким индустријским дефиницијама, значи да се не квалификују за ознаку "антивирус". Нова буззворд која се појављује на терену је технологија "замене". Ови нови пакети за цибер-сигурност у потпуности замјењују антивирусне системе новим системима за детекцију полазних линија и девијација.

Кишобран израз који се примењује на све напоре кибернетичке заштите да се заштити уређај повезан на мрежу, за разлику од саме мреже је „заштита крајње тачке.„Овај преглед ће погледати лидере у области заштите крајњих тачака и на који начин сваки од тих добављача кибернетичке сигурности приступа задатку заштите корисничких уређаја.

Не постоји јединствени формат решења за технологију замене. Дефинирајућа значајка заштите крајње тачке је та што се заснива на уређају којем корисник приступа. У неким случајевима се то решење испоручује из спољног извора, али његов приоритет је заштита појединачних уређаја, а не цео систем уређаја повезаних у мрежу..

Заштитни зидови се не сматрају делом заштите крајњих тачака. То је зато што су дизајниране да заштите мреже. У многим домаћим имплементацијама, заштитни зидови се покрећу на рачунару и раде за заштиту само једног рачунара. Међутим, заштитни зидови дизајнирани су тако да блокирају саобраћај, док заштита крајњих тачака гледа на процесе који се одвијају на рачунару.

Постоје неке врсте стратегије кибернетичке сигурности које спадају у категорије заштите мреже и заштите крајњих тачака. Примјер за то је цибердефенсе који се фокусира на анализу порука лог датотека како би се уочиле злонамјерне активности - та се стратегија може примијенити и на заштиту мреже и крајњих тачака.

Најбољи систем заштите крајњих тачака

Иако су напади на уређаје у приватном власништву озбиљна забринутост, главни фокус индустрије кибернетичке сигурности је на решењима за одбрану предузећа. Корпоративним купцима је потребна заштита за сву своју опрему, укључујући мреже и крајње тачке. Дакле, многи системи заштите крајњих тачака чине део пакет програма које покривају целокупну технолошку инфраструктуру. У овом ћемо водичу детаљно објаснити само оне модуле који штите крајње точке.

Више о овим опцијама можете прочитати у наредним одељцима.

1. СоларВиндс Тхреат Монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс Тхреат Монитор

Тхе СоларВиндс Тхреат Монитор је добар пример еволуције сигурности крајњих тачака до целог пакета заштита од напада. Ово је део свеобухватне безбедносне услуге система којом се управља из Цлоуд-а. Алат користи методе анализе дневника и методе заштите које произилазе СИЕМ (системске информације и управљање догађајима).

Главни модул Тхреат Монитор испитује датотеке дневника ради откривања знакова упозорења. Скоро свака радња која се деси на вашем рачунару и на вашој мрежи генерише поруку дневника. Те поруке дневника се не прикупљају аутоматски. Многа предузећа само игноришу овај невероватан извор информација о систему који ће их истакнути аномалична активност то је узроковано злонамерним програмима или неовлаштеним приступом.

Монитор претњи није само безбедност крајње тачке јер обухвата и мреже. Услуга окупља све те поруке догађаја и спрема их у датотеке за анализу. Алат је Систем за заштиту од провале (ИПС) што може да генерише стандардне знакове да нешто није у реду са вашим системом. Традиционална заштита од злонамјерног софтвера упозориће вас на опасне процесе. ИПС иде корак даље од само блокирања процеса или уклањања дела софтвера јер може блокирати и злонамерне кориснике.

СоларВиндс производи низ сигурносних алата за систем. У оквиру ове групе производа постоји алтернатива Тхреат Монитор-у, који представља Сецурити Евент Манагер. Овај алат има веома сличну функцију као и Тхреат Монитор. Такође бисте имали користи од Патцх Манагера. Ажурирање софтвера важан је сигурносни задатак, јер софтверске куће редовно производе ажурирања својих производа у циљу затварања новооткривених експлозија хакера. Патцх Манагер креира регистар вашег софтвера и прати исправке за њих. Ажурирања ће аутоматски покренути за вас.

Сви производи СоларВиндс доступни су на пробама и демонстрацијама. Можете добити 14-дневну бесплатну пробну верзију Монитора претњи.

ИЗБОР УРЕДНИКА

Пратите безбедносне претње у реалном времену и одговарајте и извештавајте са удаљених локација. Интерфејс је једноставан, али моћан, лаган за употребу и потпуно скалабилан.

Преузимање: СоларВиндс Тхреат Монитор

Званични сајт: СоларВиндс.цом

2. Сигурност пословања Битдефендер Гравити Зоне-а

Битдефендер Гравити Зоне

Битдефендер је произвођач антивируса (АВ) од тада покренута је 2001. године. У новије време компанија је пребацила своје одбрамбене системе са традиционалног антивирусног модела на свеобухватне системске одбрамбене пакете. Компанија производи мрежне одбрамбене системе, као и заштиту крајњих тачака.

ГравитиЗоне укључује базу података за откривање потписа која је слична традиционалној методи претраживања пописа карактеристика вируса. Друга сличност са традиционалним АВ перформансама је та што ГравитиЗоне прекида вирусне процесе и уклања програм. ГравитиЗоне додаје поступак откривања упада у тај слој АВ акција.

Алат прати покушаје приступа уређају и блокира изворе комуникације који приказују злонамерне намере. Такође прати редовне активности на уређају успоставити основну линију типичног понашања. Аномална активност која одступа од те основне вриједности изазива мере одбране. Мере укључују праћење очигледне експлоатационе активности која карактерише „нула дана"Напада.

Осим рјешавања пријетњи, сигурносни пакет ће ојачати одбрану вашег уређаја. Овај модул пакета укључује управитеља закрпа ради аутоматског инсталирања ажурирања софтвера. Такође шифрира све ваше дискове како би уљезима учинили нечитљиве податке. Пакет такође укључује заштиту од претњи на мрежи, УСБ провере и мониторе апликација. Пакет такође укључује заштитни зид.

Битдефендер нуди бесплатну пробну верзију ГравитиЗоне-а.

3. Сопхос Интерцепт Кс

Сопхос Интерцепт Кс

Сопхос је један од водећих примена АИ метода у индустрији кибернетичке сигурности. Интерцепт Кс користи Машинско учење успоставити основну линију редовне активности на уређају, а затим генерирати упозорења када открије догађаје који се не уклапају у редовне обрасце рада. Тај елемент сигурносног система открива злонамјерни софтвер и злонамјерне провале. Други елемент аутоматизује одговоре за откривене проблеме.

Остали елементи у пакету Интерцепт Кс усредсређени су на одређене типове претњи. На пример, ЦриптоГуард је систем блокирања откупне верзије. Остали алати у паковању спречавају да се злонамјерни софтвер провуче на ваш уређај путем прегледача. Овај систем блокира методе које користи малваре без датотека, који процури на рачунар са заражених веб страница. Други алат проверава преузимања на вирусе и спречава да се преузимања доврше ако вирус њушка у датотеци док се преузима. Слично томе, софтвер скенира све директоријуме због злонамјерног софтвера и такође ће провјерити било какве УСБ меморијске штапиће када се додају.

4. Тренд Мицро Апек Оне

Тренд Мицро Апек Оне

Тренд Мицро је истакнути АВ произвођач који је прешао на софистициранија решења за заштиту крајњих тачака. Апек Оне је спој старог и новог. У срцу и даље има традиционални систем против злонамјерног софтвера, али та база података претњи наводи рањивости система, а не потписе вируса. Апек Оне је додао надгледање понашања ради побољшања одбрана против напада нула дана.

Тхе лов на претње елемент овог пакета је систем за детекцију упада који се заснива на домаћинима са аутоматизованим одбрамбеним акцијама. Алат ће препознати злонамерне процесе. Убија тај програм и изолира програм који је покренуо. Компанија ово назива "виртуалним закрпом". Суспензираће могућности проблематичног програма док не буде доступан закрпа за затварање искориштавања. Аутоматски, тај процес уклања злонамерни софтвер, јер ти злонамерни програми никада неће добити ажурирање за уклањање проблематичног понашања.

Апек Оне пружа одбрану против криптоминирање, откупни софтвер и злонамјерни софтвер без датотека као и традиционални Тројанци и вируси. Ово је услуга заснована у облаку, али требате инсталирати агент на рачунар да би могао да надгледа систем. Ово се покреће на Виндовс и Виндовс Сервер.

5. ЕСЕТ Ендпоинт Сецурити

ЕСЕТ Ендпоинт Сецурити

ЕСЕТ Ендпоинт Сецурити штити рачунаре ваше компаније од злонамерних активности које могу ући у вашу мрежу. Такође блокира било какав злонамерни софтвер да се повеже на вашу мрежу. То се назива „двосмерни ватрозид“ и то је друга линија одбране. Прва линија одбране је систем за спречавање продора од стране домаћина (ХИПС) који надзире поруке догађаја у датотекама дневника на рачунарима.

Тхе ХИПС методологија тражи обрасце злонамерног понашања. Одговори на свако откриће могу се аутоматизовати тако да се оштећења неће наставити током времена када је надзорна плоча безбедносног система без надзора. Неке акције које систем за откривање тражи јесу ботнет поруке које генеришу ДДоС напади на другим рачунарима и рансомваре-у.

Ова безбедносна услуга ради на лицу места и може се инсталирати на Виндовс и Линук. Доступна је верзија заснована на облаку. ЕСЕТ такође производи софтвер за заштиту мреже од напада.

6. Симантец откривање крајњих тачака и одговор

Откривање и одговор крајње тачке Симантец-а

Запослени су Симантец-ова функција откривања и одзива АИ методе за проналажење злонамерних активности - то се назива "лов на претње". Систем је доступан као софтверски модул, као уређај и као услуга заснована у облаку. Ако се одлучите за Цлоуд верзију, и даље морате инсталирати агентски софтвер на вашу веб локацију. Ово се покреће на Виндовс и Виндовс Сервер. Локални софтвер ради на Виндовс, Виндовс Сервер, Мац ОС и Линуку. Заштита и одговор крајње тачке надоградња је основне Симантец-ове услуге крајње заштите.

Систем примењује СИЕМ процедуре за проверу забрињавајућих догађаја записаних у датотекама дневника. Такође успоставља образац нормалног понашања на уређају и подиже упозорење када процеси на рачунару одступају од ове евиденције. Тхе ловац на претње такође континуирано скенира меморију ради злонамјерне активности. Чува евиденцију свих образаца активности за дугорочну анализу. Поред подизања упозорења, систем такође може покренути аутоматизоване акције за гашење злонамерних процеса чим их се примети. Систем за откривање и реаговање крајњих точака можете добити на бесплатној пробној верзији.

7. Панда заштита крајњих тачака

Панда крајња заштита

Заштита крајње тачке од Панда Сецурити централизира заштиту свих рачунара повезаних на вашу мрежу. То јест, можете видети све безбедносне догађаје на свим рачунарима у вашој мрежи на једној јединој конзоли, која је дата из Цлоуд-а. Заштита делује на десктоп рачунарима, лаптопима, мобилним уређајима и серверима; те заштићене крајње тачке могу да користе Виндовс, Виндовс Сервер, Мац ОС, Линук или Андроид. Компанија ово назива "колективном интелигенцијом".

Систем ће проверити статусе периферних уређаја као и директно повезане уређаје. Успоставља основну основу политике, а затим аутоматски испада процесе који нису у складу са профилом.

8. ЦоунтерТацк ГоСецуре ЕСЛ

ЦоунтерТацк ГоСецуре ЕСЛ

ГоСецуре је главни бренд покретања цибер-сигурности, ЦоунтерТацк. ЕСЛ означава Ендпоинт Сецурити Лифестиле. Ово је монитор рањивости и не укључује ниједан антивирусни модул. Међутим, надгледат ће било који АВ систем треће стране који ради на вашим мрежним крајњим тачкама.

Карактеристике овог алата укључују откривање имовине, управљање закрпама, АВ праћење, управљање конфигурацијом и процену рањивости.

Претпоставка овог алата је да требате само одржавати свој систем уским са свим софтвером ажурним да бисте се заштитили од злонамерног софтвера. Ова услуга се испоручује из облака.

9. Заштита од крајње тачке од малваребитес-а

Заштита од крајње тачке од малваребитеса

Сигурносни систем Малваребитес штитиће крајње тачке под оперативним системом Виндовс и Мац ОС. Ово је систем заснован у облаку, па ће му требати приступ вашој мрежи путем ватрозида.

Удаљени систем комуницира са агентом инсталираним на једном од ваших сервера. Агент претражује рачунаре на вашем систему да би читао листе активни процеси, активност евидентирања. Затим врши провјеру било које необичне активности која није у складу са овим обрасцем нормалног понашања. Систем за откривање злонамјерног софтвера ослања се и на традиционални АВ метод базе података о претњама у које се чува карактеристично понашање познати вируси.

Одговори на откривене претње покрећу се аутоматски. Заштита се протеже на блокирање ботнет активности и одбијање да се омогући прегледачима да учитају заражене веб странице.

Малваребитес нуди бесплатну пробну заштиту од крајње тачке.

10. Циланце Протецт

Циланце Протецт

Циланце Протецт је систем заштите крајњих тачака заснованог на АИ који не уклања потребу за а база података о претњама. На располагању вам је избор да софтвер Циланце Протецт инсталирате на сопствени сервер или да му приступите као Цлоуд сервису са агентовим програмом инсталираним на једној од ваших веб локација.

Сервис прати рад датотека на вашим рачунарима, блокирајући инсталацију злонамерних програма. Такође ће скенирати меморију за неовлашћене активности, који ће блокирати рад злонамерног софтвера без датотеке. Све у свему, Циланце стратегија је осмишљена тако да спречи нападе без дана и спречава потребу за анализом злонамјерног софтвера и дистрибуцијом одговора на претње.

Санација претње дешава се одмах. То је у облику блокирања долазног саобраћаја са сумњиве адресе, подизањем уљеза и убијањем злонамерних процеса.

Заштита крајње тачке у контексту

Као пословни корисник ви ћете управљати много крајњих тачака унутар ваших канцеларија, а такође и удаљени рачунари у власништву фрееланцер-а за телекомуникације и кућних запослених. Отворена мрежа која укључује удаљене уређаје и уређаје у власништву корисника изложена је већем ризику од канцеларијског ЛАН-а.

Заштита крајњих тачака је свакако неопходна. Међутим, то не би требало да буде ваша једина линија одбране од злонамјерног софтвера и уљеза. Требали бисте размотрити своју ИТ инфраструктуру у целини приликом примене безбедносних мера и осигурати да је ваша мрежа заштићена јаком безбедношћу, као и увођењем заштите крајњих тачака.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Adblock
detector