10 најбољих система за откривање кршења

10 најбољих система за откривање кршења

Можда мислите да већ знате за системе откривања кршења. Системи за откривање провале (ИДС) и системи за спречавање упада (ИПС) постоје већ неко време. Међутим, ако сте о томе размишљали читајући системе за откривање кршења, гледате у погрешном правцу. Њих двоје нису иста ствар.

Док системи за откривање провале покушавају спријечити провале у мрежу од стране страних особа, системи за откривање кршења траже злонамјерне софтверске активности на мрежи. Откривање кршења нови је израз за стари проблем. Разлика између БДС-а и фиревалл-а је у томе што детекција кршења функционира унутар мреже, док су фиревалл гранични алати који покушавају блокирати злонамјерни софтвер на мјесту уноса..

Немате времена да одмах прочитате све детаље? Овде је наша листа десет најбољих система за откривање кршења:

 1. БреацхСигхт Процена ризика заснована на облаку и скенер кршења система од компаније УпГуард.
 2. Цровдстрике Фалцон Превент Платформа за заштиту крајње тачке заснована на облаку која се назива антивирусним системом нето генерације.
 3. Тренд микро дееп детектор откривања Високо оцењени хардверски уређај за заштиту од претњи који укључује стално надгледање портова и протокола, као и праћење софтверских догађаја.
 4. Мониторинг активности активности Имперва Штити податке у базама података и датотекама, локалним и у облаку.
 5. ФортиСандбок Проактивни напредни систем за откривање пријетњи који је доступан као уређај, као ВМ или као услуга у облаку.
 6. Промени Трацкер Уочава неовлашћене измене у систему који могу одговарати очекиваној измени која је део процеса управљања променама.
 7. ИнсидерСецурити Сингапурски монитор заштите од претњи. Доступно из облака или за локалну инсталацију.
 8. ХацкВатцхман БДС из Ацтивереацх-а који ствара уређај са духовима који делује као саћа како би привукао све уљезе који дођу на мрежу.
 9. Ластлине Дефендер Алат за заштиту од кршења система е-поште, мрежа, ресурса у облаку и ИоТ уређаја.
 10. СпиЦлоуд Закључава корисничке рачуне система и посебно истиче напуштене, али живе налоге.

Дефиниција БДС-а доста звучи као антивирусни систем. То је. Међутим, антивирусни програм на једном рачунару проверава да ли има познатог злонамерног софтвера, али БДС посматра активности на мрежи и у читавом ИТ систему. БДС се може имплементирати као софтвер или као хардверски уређај.

Сигурносне пријетње које открива БДС мало су шире у понашању од активности које открива типични систем против злонамјерног софтвера. Злонамерни софтвер који БДС тражи могао би бити део пакета нападајућих софтвера, који је ручно лансирао уљез..

Свако покретање програма може се чинити компатибилним са уобичајеним активностима пословања. То би могло бити извршавање легитимног софтвера који већ постоји у вашем систему. БДС не гледа сваки појединачни процес, већ открива комбинације програма који се могу комбиновати у злонамјерне сврхе.

Десет најбољих система за откривање квара

Дефиниција БДС-а је нова, тако да још увек нема много добављача за ову врсту система.

Више о сваком од ових алата можете прочитати у наредним одељцима.

1. УпГуард БреацхСигхт

10 најбољих система за откривање кршења

БреацхСигхт је веома компетентан систем кршења података компаније УпГуард, који производи низ безбедносних производа који су идеални за мрежне продавце.

БреацхСигхт систем поседује атрактивну управљачку конзолу која је доступна на мрежи. Цео систем се испоручује из облака тако да не требате да бринете о простору на серверу да бисте угостили систем кибернетичке сигурности.

Сигурносни систем рјешава заштиту података из два угла:

 •         Рањивост цурења података
 •         Откривање акредитива

Скенер рањивости ради континуирано. Упозорава менаџера података о свим сумњивим покушајима приступа подацима. Такође ће се указати на слабости у безбедности система које је потребно уклонити. Скенер тражи покретане процесе и скенира код програма, тражећи злонамерне намере.

БреацхСигхт је у стању да открије када су обелодањене вјеродајнице запослених. Заштитник вјеродајница провјерава неочекивану активност и упозорава системског администратора компаније да опозове вјеродајнице за које се сумња да су угрожене.

Систем БреацхСигхт укључује скрипте за аутоматско санацију. Сви кораци су у потпуности документовани. Записи о откривању и отклањању кршења чине драгоцјену архиву, која ће вам требати да докажете поштовање сигурносних стандарда заштите података.

Пакет мера за откривање кршења укључује приступ стручњацима за кибернетичку сигурност у канцеларијама УпГуарда. Ови консултанти ће упутити ваш тим администрације система у тумачењу података прикупљених апликацијом. Тај дневник догађаја кршења чак може да идентификује странке одговорне за кршење, омогућавајући вашој компанији да поднесе тужбу за надокнаду губитака или барем да натера власти да се позабаве починиоцем..

Ово је одличан систем за откривање кршења, али морат ћете га провјерити прије него што схватите како ће се уклопити у вашу стратегију заштите података. Бесплатан демо система можете добити на веб локацији УпГуард.

2. Препречити Фалцон Превент

10 најбољих система за откривање кршења

Цровдстрике-ов Фалцон Превент је низ пакета у четири нивоа услуге: Про, Ентерприсе, Премиум и Цомплете.

Цровдстрике тржишно представља Фалцон Превент као „антивирус нове генерације“. Израз је тачан, али Фалцон иде много даље од скенирања злонамерног софтвера. То је систем за откривање кршења. Фалцон не тражи само познате злонамјерне програме. Има системе за откривање који могу ухватити софтвер који изводи неочекиване радње, чак и ако програм раније није примећен и означен као малвер. Такође може открити комбинације овлашћеног, важећег софтвера који могу указивати на упад када се изводи у одређеној секвенци.

Филозофија која стоји иза свих система откривања кршења није да спречи злонамерни софтвер да продре на мрежу - рубни сервиси би требало да то ураде. Сврха ових система је да ухвате злонамерни софтвер који успева да избегне фиревалл и контролу приступа.

Фалцон Спречава повлачење из мреже све до крајњих тачака. Не треба да напуштате заштитне зидове и контроле приступа, али треба да користите Фалцон као резервну копију у случају да ти системи не успеју.

Иако је ово услуга заснована на облаку, њена заштита се не прекида ако се Интернет искључи. Софтвер Фалцон Превент укључује агенте на лицу места који се не искључују када не могу да додју до контролера на Цровдстрике серверима.

Систем укључује аутоматизоване акције заштите и ревизијске записе како би се корисницима помогло да разумеју усаглашени и поновљени вектор напада. Траг ревизије је такође добар извор доказа о поштовању стандарда заштите података.

Цровдстрике нуди бесплатну пробну верзију система Фалцон Превент у трајању од 15 дана тако да можете проћи кроз његове кораке и одлучити о његовој подобности за стратегију одбране ваше компаније..

3. Тренд микро дубински инспектор откривања

10 најбољих система за откривање кршења

Тренд Мицро је главни антивирусни бренд. Сви АВ провајдери тренутно крећу напријед да пруже свеобухватније услуге цибер-сигурности. Тренд Мицро је развио систем за откривање прекршаја који ће му помоћи да се избори испред конкуренције.

Ово је уређај који спајате у вашу мрежу, једнако као и заштитни зид. Немојте заменити своје услуге граничне заштите инспектором дубоких открића, јер је пажња овог уређаја скренута ка активностима у мрежи.

Снага овог алата лежи у његовој способности да ухвати интеракције између Тројан софтвера и његових екстерних контролера.

Врло карактеристична од напада која систем за откривање кршења дизајнира тако да блокирају је та што наизглед неповезани софтвер манипулише како би могао да функционише заједно у злонамерне сврхе. Дееп Дисцовери Инспецтор има за циљ открити контролну силу која наређује легитимном софтверу да допринесе кршењу података.

Овај систем функционише на нивоу мреже и тражи сумњиве комбинације догађаја. Обухваћа крајње тачке, веб и апликације за е-пошту и мрежни промет ради стварања профила анализе опасности. Не користи традиционалну АВ тактику упућивања на базу података карактеристичних за злонамјерни софтвер. Тако је у стању да открије нападе „нула дана“. Долази до апликација, укључујући е-пошту и веб сервере за проналажење стратегија напада пре него што имају шансу да досегну циљеве.

Ово је иновативан систем за откривање кршења једне од водећих свјетских операција кибернетичке сигурности.

4. Надгледање активности активности Имперва

10 најбољих система за откривање кршења

Надгледање активности података покрива све врсте складиштења података од база података до датотека и овај пакет сигурносних мјера система покрива све њих.

Имперва наглашава важност способности своје службе да докаже усклађеност са подацима о сигурности података. Као администратор система имате два приоритета заштите података: заштита података и доказивање да сте учинили све што је могуће да бисте заштитили те податке. Доказ је важан ако вам је потребно да покажете усклађеност са стандардима безбедности података да бисте освојили ново предузеће и задржали профит.

Систем надгледа догађаје који се односе на складиште података и извештаје о сумњивим активностима уживо на екрану конзоле. Монитор повлачи живе феедове из Имперва Дата Риск Аналитицс како би континуирано ажурирао санацију напада вектора.

Надгледање активности података Имперва доступно је као локални софтвер или као услуга у облаку. Компанија не нуди бесплатну пробну верзију, али можете добити демонстрацију система за процену да ли испуњава или не задовољава потребе ваше компаније за сигурношћу података..

5. Фортинет ФортиСандбок

10 најбољих система за откривање кршења

Фортинет се специјализовао за безбедност мреже од долазних претњи везаним за Интернет. ФортиСандбок је доступан као уређај, у локалном софтверу који покреће виртуелну машину или као услуга претплате на бази облака..

Системи за откривање кршења полазе од претпоставке да сигурност мреже може бити поражена. Стратегија ФортиСандбок укључује изоловање новог софтвера и праћење његове реакције са ресурсима и услугама мреже. Ово је карантенски приступ који омогућава софтверу да у потпуности функционише, али успоставља тачке чувања како би се омогућио потпуни поврат система.

ФортиСандбок комуницира са свим нивоима на вашим мрежама, од фиревалл-а и гатеваи-а до крајњих тачака. Пакет укључује ублажавање услуга као и откривање претњи. Ово је софтверски еквивалент „Труст бут верифи.“ Фортинет нуди бесплатну демонстрацију ФортиСандбок-а.

6. ННТ Цханге Трацкер

10 најбољих система за откривање кршења

Позвана је најновија верзија Променљивач промена Бен7 Р2. 7. Овај алат се посебно бави експлоатацијама које се могу пребацити у процесе промене система. Алат је дизајниран да изврши захтеве стандарда управљања ИТ системом, посебно ИТИЛ-а.

Пројекти за унапређење се увек изводе с позитивним ставом. Промјена система је само на боље. Међутим, док тим ради на новој новој будућности, други ће можда имати злонамерне намере и користити пројекат надоградње као димни екран за прилику за упад.

Цханге Трацкер пази на подвиге који могу настати током развојног пројекта. Одржава контролу над конфигурацијом уређаја, а свачија пажња је усмерена на развој. Алат прегледава неовлашћене промене конфигурације, генерише упозорење када их открије и аутоматски се врати у овлашћене конфигурације када се открије било која промена.

ННТ нуди бесплатну пробну апликацију за праћење промена.

7. ИнсидерСигурност

10 најбољих система за откривање кршења

ИнсидерСецурити је СааС систем за откривање кршења са седиштем у Сингапуру. Услуга је спој софтвера и људске експертизе, јер компанија нуди стварну стручну анализу записа о претњама који се подижу на вашој мрежи.

Платформа нуди брзо откривање кршења и аутоматизовано санирање, као и интернетске људске анализе које дају безбедносне смернице. Поред откривања скитног софтвера, ова услуга прати и активности овлашћених корисника на откривању инсајдерских напада. У основи, свако извршавање софтвера на вашем систему испитује се са намером и безбедносни систем се враћа на покретач било каквих злонамерних активности.

Ова интернетска услуга могла би вас спасити од кривичног гоњења у случају кршења система. Можете погледати како то функционише тако што ћете затражити демонстрацију.

8. Ацтивереацх ХацкВатцхман

10 најбољих система за откривање кршења

Систем за откривање кршења АцтивеРеацх зове се ХацкВатцхман. Ово је управљана служба за откривање кршења, тако да не морате да седите испред контролне табле цео дан. Особље АцтивеРеацх-а ради сав посао надгледања за вас и обавештава вас ако дође до кршења.

Ово решење за заштиту је јединствено. Идентифицира кључне уређаје за похрану података и опонаша их. Идеја је привући хакере даље од ваших стварних локација за складиштење података према верзији о духовима коју је створио ХацкВатцхман.

ХацкВатцхман систем укључује физичке уређаје који се прикључују на надзирану опрему. Ово се враћа на АцтивеРеацх сервере где аналитичари чешљају записе догађаја чим стигну. Потребна је вештина да би се открили лажни позитиви и открили обрасци напада. Ацтивереацх стратегија искусним стручњацима за цибер-безбедност даје задатке за откривање кршења.

Иако се чини да употреба људских аналитичара представља корак уназад, то превладава проблем сталног „лажно позитивног“ извештавања који може затрпати типично ИТ одељење. Ацтивереацх нуди бесплатни демо система ХацкВатцхман.

9. Последњи дефанзивац

10 најбољих система за откривање кршења

Ластлине користи АИ методе у систему Дефендер. Упркос својим аутоматизованим методама машинског учења, Дефендер није решење које није уобичајено. Инсталација почиње са консултацијама. Следећи корак је предлог који представља прилагођено решење.

Компанија има велики број постојећих корисника широм света, који покривају милионе корисничких налога. Купци бранилаца раштркани су по Северној Америци, Европи, Азији и Аустралији.

Дефендер је доступан у специјалним пакетима који се фокусирају на мрежу, системе е-поште, ресурсе у облаку и ИоТ уређаје. АИ елемент пакета помаже у филтрирању лажних позитивних приказа, тако да ваш систем администрације система неће бити преплављен небитним или лажно активираним упозорењима.

Ластлине нуди демо верзије софтвера на својој веб локацији.

10. СпиЦлоуд

10 најбољих система за откривање кршења

СпиЦлоуд се фокусира на активност овлашћених налога и пази да их не отму. У данашње време где преовлађују преваре за превару, тешко је било ком софтверу за надгледање блокирати злонамерне активности. Ако софтвер инсталира овлашћени корисник или ако важећи кориснички налог покрене низ легитимних програма, традиционалне АВ системе је готово немогуће заштитити ваш систем.

СпиЦлоуд решава проблем одлучивања који покренути процесори су валидни и који имају злонамерне намере. Умјесто да прати све догађаје на мрежи, фокусира се на активности корисникових намјера. Провјерава факторе као што су локација за пријаву подударне с познатом локацијом корисника и такођер уочава неизводљиво истовремено приступање с истог рачуна.

Заштита података

Заштита података сваким даном постаје све тежа. Не можете се ослонити само на заштитни зид и традиционални антивирус да спречите откривање података или кршење система.

Ових дана хакери знају како заварати запослене да им дају поверљиве податке за пријаву, тако да није довољно само погледати спољни приступ вашем систему да бисте заштитили продавнице података ваше компаније. Потребан вам је софистициранији софтвер за заштиту података, попут система за откривање кршења.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =

Adblock
detector