10 најбољих СКЛ софтвера и алата за оптимизацију упита

10 најбољих СКЛ софтвера и алата за оптимизацију упита

За свеобухватно праћење Мицрософта неопходан је прави алат за оптимизацију упита. У овом ћемо чланку погледати најбољи СКЛ софтвер и алате за оптимизацију упита.

На сваком од алата налази се пуно детаља, али ако имате само времена да погледате списак, ево нашег листа најбољих СКЛ софтвера и алата за оптимизацију упита:

 1. СоларВиндс анализатор перформанси базе података (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Надгледање перформанси за базе података Азуре СКЛ, МиСКЛ, Аурора, АСЕ, Орацле, МариаДБ и ИБМ Дб2. Ради на Виндовс Серверу.
 2. СентриОне СКЛ Сентри (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Монитор перформанси базе података за СКЛ Сервер који укључује прагове упозорења.
 3. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Монитор мреже, сервера и апликација који укључује мониторе за базе података СКЛ Сервер, Орацле СКЛ, МиСКЛ и ПостгреСКЛ.
 4. АппОптицс АПМ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Монитор перформанси који се темељи на облаку са специјалним услужним програмима за подешавање базе података.
 5. МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор Бесплатан алат који прати утицај који база података има на ресурсе сервера који је домаћин.
 6. Редгате СКЛ Монитор Монитор за оптимизацију упита за СКЛ Сервер који покрива више од 40 услова.
 7. ЕверСКЛ СКЛ тјунер који аутоматски преиспитује упите да би побољшао перформансе базе података.
 8. Идера ДБ Оптимизер Алат за оптимизацију упита за СКЛ Сервер, Орацле и Сибасе. Уочава неефикасност у упитима и ствара препоручене исправке.
 9. дбФорге Студио СКЛ уређивач који укључује низ услужних програма, укључујући алат за прављење упита, аутоматски довршени систем за програмере који уписују упите и претраживач кода.
 10. Мицрософт СКЛ Сервер Студио за управљање (ССМС) Бесплатан алат Мицрософта за његов систем СКЛ Сервер. Овај уређивач упита укључује анализу подешавања.

Зашто ми треба алат за подешавање СКЛ сервера?

Угађање упита СКЛ сервера важно је за оптимизацију перформанси упита. Ако се упити покрећу споро или не успијевају, праћење перформанси и СКЛ подешавање могу вам помоћи да код постане ефикаснији. Међутим, то је урадити ручно без алата за оптимизацију упита тешко јер све морате радити ручно с ограниченом функционалношћу.

Проналажење упита који не треба испочетка је мукотрпан задатак. Алати за оптимизацију сервера непроцењиви су јер вам омогућавају да прегледате упите са лошим перформансама и да лакше проналазите уска грла ресурса. Омогућавају вам и прикупљање статистичких података о перформансама који могу помоћи побољшању СКЛ упита у будућности.

Многи алати могу то учинити аутоматски уз упозорења и аутоматизоване одговоре, тако да ће се упити побољшати без потребе за интервенцијом корисника. Употреба алата за подешавање СКЛ сервера помаже у побољшању перформанси вашег сервера и повећава вашу реакцију на управљање проблемима са сервером. На пример, помоћу алата за надгледање СКЛ-а можете подесити упите СКЛ сервера пре него што почнете да имате проблеме са перформансама.

Најбољи алати за софтвер и оптимизацију упита

Кључне карактеристике најбољих СКЛ алата за оптимизацију упита:

 • СКЛ Тунинг - Алати за оптимизацију СКЛ упита са СКЛ подешавањем преписују СКЛ изјаве ради побољшања перформанси сервера.
 • Надгледајте облаке база података - Многи СКЛ оптимизатори упита могу надгледати базе података у облаку.
 • Оптимизирајте СКЛ упите на мрежи - Даљинско оптимизирање СКЛ упита путем уређаја или веб претраживача.

1. СоларВиндс анализатор перформанси базе података (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс анализатор перформанси базе података

Прво на овој листи коју имамо СоларВиндс анализатор перформанси базе података. СоларВиндс анализатор перформанси базе података је алат за оптимизацију упита који је направљен за надгледање и подешавање перформанси упита. Помоћу овог алата можете надгледати перформансе СКЛ-ова, Клијентске машине, Корисници и Апликације кроз контролну таблу. Можете прегледати графиконе свих ових ентитета да бисте пронашли било какве веће трендове перформанси.

Са СоларВиндс анализатор перформанси базе података, можете пратити базе података 24/7 ради аномалија у перформансама. Прикази показују податке попут Врхунско чека СКЛ (Сати) који помажу да се покаже стање мреже. Ако ваш рад мреже опада СоларВиндс анализатор перформанси базе података даје вам помоћ да бисте започели решавање проблема за решење.

Можете користити СоларВиндс анализатор перформанси базе података за праћење следећих типова база података: Азуре СКЛ базе података, МиСКЛ, Аурора, АСЕ, Орацле, МариаДБ, и ИБМ Дб2. Статус ваше базе података приказује се на страници за преглед на којој су детаљно сачекане, подешавање, ЦПУ, меморија и статус диска. Све ове информације су обојене у боји тако да се одмах може видети да ли постоји проблем који треба решити.

СоларВиндс анализатор перформанси базе података је одличан избор за купце који траже потпуно опремљен СКЛ алат за оптимизацију упита који је компатибилан са осталим производима СоларВиндс. СоларВиндс анализатор перформанси базе података је доступан по цени од 2,045 УСД (1,541 £). Постоји и 14-дневно бесплатно пробно време коју можете преузети испод.

СоларВиндс анализатор перформанси базе података Преузмите 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

2. СентриОне СКЛ Сентри (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СентриОне СКЛ

СентриОне СКЛ Сентри је алат за управљање перформансама базе података који се може удобно користити за подешавање СКЛ упита. Помоћу овог алата можете користити унапред конфигурисане основне линије перформанси идентификовати уска грла ресурса и друга питања. Постоји и значајка блокаде детекције који вам показује да блокирате процесе у хијерархијском погледу. СентриОне такође снима мртве залеђе проналаском процеса који је резултирао у ћорсокаку и идентификује измене које треба да извршите приликом подешавања.

Могућности анализе перформанси за СентриОне су огромне. Можете да пратите метрике СКЛ сервера као што су: Корисничке везе, Блокирани процеси, Серије, Трансакције, Компиле, Преписи, Претраге кључева, Прослеђени записи, Бацкуп МБ / сец, и Пошаљи ред / Редо ред. Такође имате бројне метрике за праћење чека на СКЛ Сервер са процесором процесора укупног броја чекања, временом чекања по категоријама и временом чекања по класама.

Постоје преко 100 услова узбуњивања тако да нисте ограничени на ручно праћење. На пример, ако се СКЛ упит споро покреће, програм вам прослеђује упозорење. Можете чак отићи и корак даље и поставити се СентриОне да активирате акцију базе података у тренутку када је покренут услов прага. Систем упозорења омогућава вам да аутоматизујете знатан део вашег управљања СКЛ упити за оптимизацију.

Постоје две верзије СКЛ-а СентриОне доступно за куповину: СКЛ Сентри Ессентиалс и СКЛ Сентри. Лиценца за СКЛ Сентри Ессентиалс кошта 995 УСД (750 £) уз накнаду за одржавање од 199 УСД (150 £) годишње. СКЛ Сентри кошта 2,495 УСД (1,881 £) уз накнаду за одржавање од $ 499 (£ 376). Са првим можете прегледати метрике перформанси у реалном времену, а са последњим имате додатне функције као што су анализа упита и интегрисана подешавања упита. Постоји и двонедељно бесплатно пробно време доступно за преузимање.

СентриОне СКЛ СентриДовнлоад 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

ПРТГ Нетворк Монитор

Други на овој листи имамо Паесслер ПРТГ мрежни монитор, мрежни алат за праћење који нуди разнолико искуство надгледања базе података. ПРТГ Нетворк Монитор може да надгледа Мицрософт СКЛ, Орацле СКЛ, МиСКЛ, и ПостгреСКЛ. Надгледање овог алата постиже се употребом сензора који прате појединачне базе података. Ови сензори су конфигурисани за сваку главну базу података тако да вам не треба ништа подешавати када се први пут покренете..

ПРТГ Нетворк Монитор олакшава надгледање оптимизације СКЛ упита и мјери колико дуго треба захтјев за СКЛ упит од почетка до краја. Време извршења захтева се затим приказује на контролној табли, тако да можете видети да ли има проблема. Поред тога, можете надгледати и ширу мрежу ради препознавања проблема са перформансама који би могли имати утицаја на ваше базе података.

Тхе ПРТГ Нетворк Монитор систем упозорења помаже да осигурате да не пропустите ниједну кључну информацију. Када се препознају проблематичне активности, одмах вам се шаље обавештење. Упозорења се шаљу путем е-поште, СМС-а или пусх обавештења на Андроид, иОС и Виндовс телефонима. Постоји и АПИ који можете користити за писање сопствених скрипти обавештења ако желите даљу контролу над нотификацијама које тражите.

ПРТГ Нетворк Монитор доступан је и као плаћени и као бесплатни алат. Плаћене верзије ПРТГ Нетворк Монитор поћи од 1600 УСД (1.206 £) за 500 сензора и једну инсталацију сервера до 60.000 УСД (45.237 £) за неограничене сензоре са пет инсталација сервера. Доступна је и бесплатна пробна верзија за 30 дана.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневно БЕСПЛАТНО пробно раздобље

4. АПОптицс АПМ (БЕСПЛАТНИ ПРОТИВ)

10 најбољих СКЛ софтвера и алата за оптимизацију упита

АппОптицс АПМ надгледа рад апликација и инфраструктуру која их подржава. Алат је у могућности утврдити праве узроке умањења перформанси апликација, да ли су то погрешно конфигурисана подешавања, лоше кодирање или проблем са капацитетом хардвера који покреће апликацију и преноси њен саобраћај корисницима.

Различите апликације са специјалистичким операцијама не могу ефикасно надгледати један обједињени систем за надгледање апликација. Дакле, АппОптицс АПМ има специјализоване одељке који се фокусирају на одређене типове апликација. Један од тих одељења фокусира се на перформансе базе података. Могућности подешавања базе података АппОптицс могу комуницирати са многим различитим базама података, укључујући МиСКЛ, Мицрософт СКЛ Сервер, Орацле, Постгрес, и Апацхе системи за управљање базама података.

Прилагођавач базе података АппОптицс фокусиран је на ефикасност СКЛ упита. Испитује се ефекат сваке изведбе упита, тражећи упите који трају дуго да би се пронашли резултати и испитивало зашто су тако неефикасни. Алат покреће датотеку праћења која наводи све трансакције потребне за испуњавање захтева из упита. Ово истиче неефикасна спајања и колоне које је потребно индексирати.

Аналитички систем АппОптицс такође спроводи сав код који позива СКЛ упите како би се осигурало да ефикасно комуницирају са базом података. Модул ефикасности кода испитује све програме, а не само оне које укључују интеракцију са базама података.

Као услуга заснована на облаку, АппОптицс је у стању да анализира базе података без обзира где се налазе - на вашој веб локацији, удаљеној локацији или у облаку. Услуга се наплаћује годишњом претплатом и можете добити 14-дневно бесплатно пробно време да сами провјерите АппОптицс АПМ.

АппОптицс АПМСтарт 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

5. МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор 

МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор

Коначно јесмо МанагеЕнгине СКЛ Алати за надгледање здравља. МанагеЕнгине СКЛ Алати за надгледање здравља је бесплатна платформа за надгледање СКЛ-а која може надгледати коришћење процесора, меморије и дисковног простора СКЛ сервера. Надгледање СКЛ сервера не захтева скоро никакву конфигурацију, јер се повезани сервери аутоматски откривају.

Можете кренути и корак даље и заронити доље у саме детаље базе података. На пример, можете да прегледате активне трансакције, датотеке које се користе у записницима, омјер поготка предмеморије дневника, трансакције у секунди и величину базе података. Ово вам пружа основне информације да бисте видели има ли проблема са перформансама.

Ако тражите СКЛ алат који помаже у надгледању СКЛ перформанси, онда је ово бесплатан алат вредан размислити. МанагеЕнгине СКЛ Алати за надгледање здравља можете бесплатно преузети овде.

6. Редгате СКЛ Монитор

Редгате СКЛ монитор

Редгате СКЛ Монитор је још један широко кориштен алат за оптимизацију упита. Редгате СКЛ Монитор додаје врхунску надзорну плочу која ће вам помоћи да пратите перформансе СКЛ-а. Кроз контролну таблу можете видети преглед СКЛ сервера који се ажурира на сваких 15 секунди.

Другим речима, можете лако остати на врху статуса своје СКЛ инфраструктуре, а да притом не пропустите ништа важно. Временска трака инстанције је посебно корисна јер вам показује Процесори, Меморија, И / О диска, и Чека ваше базе података.

Постоји и систем упозорења који ће вас стално обавештавати о променама перформанси. Редгате СКЛ Монитор долази са преко 40 прилагодљивих предложака да вас упозорим на сва уобичајена питања са перформансама, да ли се упит лоше обавља или су процеси блокирани.

Рјешавање проблема је још једна област која Редгате СКЛ Монитор ради изузетно добро. Једном када откријете проблем са перформансама, платформа вам пружа додатне метрике за помоћ у проналажењу узрока. Метрике се могу упоредити са основном активношћу да бисте пронашли шта је проузроковало проблем.

У погледу цена, Редгате СКЛ Монитор цена зависи од броја сервера који желите да подржите. Између 1-4 сервера цена по серверу је 1.565 долара (1.179 фунти). Између 5-9 сервера цена је 1.330 УСД (1.002 £) по серверу. Ако вам је потребно преко 10 сервера, можете директно контактирати компанију ради прилагођене понуде. Постоји и 14-дневно бесплатно пробно време коју можете преузети овде.

7. ЕверСКЛ

ЕверСКЛ

ЕверСКЛ је СКЛ оптимизатор који је популаран избор за СКЛ подешавање. Алат има паметни алгоритам који аутоматски преиспитује СКЛ упите како би их убрзао. Након што је упит поново написан, можете видети поређење кода са напоменама о свим изменама у упиту. Ове комбиноване функције олакшавају повећавање перформанси упита без губитка трага о променама.

Такође можете да користите ЕверСКЛ узети препоруке за индексирање за више упита истовремено. Слично томе, упити се могу оптимизовати директно из МиСКЛ датотеке спора евиденција. Такође можете да додате шему да бисте прегледали напредне опције за оптимизацију да бисте додатно побољшали перформансе.

Ако желите да започнете оптимизацију и подешавање упита путем веб прегледача по конкурентној цени, ЕверСКЛ топло се препоручује. ЕверСКЛ је компатибилан са МиСКЛ, МариаДб, и ПерцонаДБ (ЕверСКЛ може радити са другим типовима база података са различитим успехом).

ЕверСКЛ Доступно је бесплатно са 50 упита за оптимизацију током 14 дана. Басиц верзија кошта 29 УСД (21,87 £) месечно за 25 упита, а Плус верзија $ 135 (£ 101) за 100 упита. Постоји и Премиум верзија која нуди прилагођени број кредита, али морате директно да контактирате компанију. Бесплатну пробну верзију ЕверСКЛ-а можете преузети овде.

8. Идеа ДБ Оптимизер

Идера ДБ Оптимизер

Мало алата нуди једноставно искуство СКЛ подешавања Идера ДБ Оптимизер. Помоћу ДБ Оптимизер-а можете прилагодити СКЛ Орацле, СКЛ Сервер, ДБ2 и Сибасе. СКЛ чаробњак за подешавање аутоматски даје предлоге за подешавање побољшаног СКЛ кода. Ово осигурава да ваш код ради најбоље што може.

Надгледање уских грла перформанси је још један задатак који ДБ Оптимизер ради веома добро. Можете погледати графикон анализе времена чекања да бисте видели основне узроке слабих перформанси базе података.

Постоји и опција за покретање СКЛ упита алтернативним путевима извршења док не пронађете најефикаснију СКЛ изјаву. Једном када пронађете ефикаснију алтернативу, промену можете извршити једним кликом.

Све у свему ДБ Оптимизер је СКЛ алат за подешавање који је идеалан за организације средње величине. ДБ Оптимизер старта по цени од 572 УСД (431 £) по кориснику. Овде је доступно и 14-дневно бесплатно пробно време.

9. дбФорге Студио

дбФорге Студио

дбФорге Студио је један од најбољих СКЛ оптимизатора упита на овој листи. дбФорге Студио долази са низом алата за управљање сервером који помажу у надзору перформанси сервера и подешавању кодирања. Овај алат додаје попуњавање кода, СКЛ форматирање, СКЛ исјечци, и навигација кодом како би вам омогућили лакше подешавање СКЛ кода.

Један алат који је посебно користан је Индек Манагер који прати СКЛ индексе и истиче проблеме фрагментације индекса. Помоћу Управитеља индекса можете пронаћи базе података које не раде добро.

Ако требате да пренесете податке са сервера на сервер Упореди податке функција је од виталног значаја. Са Упореди податке можете да синхронизујете податке из више табела, анализирате разлике и генеришете извештаје. дбФорге Студио је стога један од најбољих алата за синхронизацију података на овој листи.

Постоје три верзије дбФорге Студио за куповину; стандардне, професионалне и пословне верзије. Стандардна верзија почиње од $ 249,95 (£ 188,45) са основном конкуренцијом кода и стварањем визуелних упита.

Професионална верзија кошта 499,95 УСД (376,96 фунти) са напредним довршетком кода и функцијама као што су упоређивање и синхронизација података, плус Т-СКЛ анализатор кода. Ентерприсе верзија кошта 699,95 долара (527,76 фунти) и долази са контролом извора и Т-СКЛ Унит Тестом. Постоји и бесплатна пробна верзија коју можете преузети овде.

10. Мицрософт СКЛ Сервер Студио за управљање (ССМС)

Снимка заслона за управљање Мицрософт СКЛ Сервер

СКЛ Сервер Манагемент Студио је широко кориштен алат за оптимизацију упита за Виндовс. на СКЛ Сервер Манагемент Студио, праћење перформанси упита врши се путем савјетника за подешавање мотора базе података или ДТА. ДТА се користи за брже покретање упита. Може додати индексе и упите партиција да елиминира уска грла у перформансама и смањи време извођења.

СКЛ Сервер Манагемент Студио је доступан за Виндовс10, 8, 8.1, 7, 2012, и 2008 Р2. Ако тражите СКЛ алат за подешавање који је једноставан за употребу и не поседује значајну цену, СКЛ Сервер Манагемент Студио вреди размислити. СКЛ Сервер Манагемент Студио је алат који је идеалан за мања предузећа због ниских трошкова. Управљање СКЛ сервером је потпуно бесплатан и може се преузети са веб локације Мицрософт овде.

Одабир СКЛ алата за оптимизацију упита

Ако морате надгледати СКЛ упите као део свакодневног посла, топло препоручујемо да инвестирате у алат за оптимизацију упита. Алат попут СоларВиндс анализатор перформанси базе података и СентриОне СКЛ Сентри омогућују вам да будно пазите на перформансе СКЛ упита како бисте били сигурни да се сервери раде ефикасно.

За оне организације са нижим буџетима Мицрософт СКЛ Сервер Манагемент Студио може вам помоћи да визуализујете перформансе СКЛ сервера. Иако није тако напредан као неки други алати на овој листи, пружа солидно корисничко искуство.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 17

Adblock
detector