10 најбољих софтвера и алата за праћење интернета

најбољи софтвер и алати за праћење интернета

Прављење веб странице може бити велико уштеда трошкова и постављање трошкова је минимално (према недавном истраживању хостинга малих предузећа не би требало да кошта више од 15 УСД месечно). Можете продати без да имате продавницу цигле и малтера, а можете покренути агенцију или консултантску службу без потребе за изнајмљивањем канцеларија како бисте импресионирали потенцијалне клијенте. Међутим, ваша веб локација оштетиће ваше пословање ако се споро учитава или смањује. Било би јако неугодно ако услуга интернетске везе коју плаћате изгуби посао ако пропадне. Са овим мониторима грешке можете држати врх ових услова квара.

Кратко време? Ево нас списак најбољих софтвера и алата за праћење интернета:

  1. Паесслер софтвер за надгледање Интернета са ПРТГ-ом (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
  2. СоларВиндс Пингдом (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
  3. Оутагес.ио
  4. НодеПинг
  5. Сите 24 × 7
  6. Повратак
  7. Динатраце
  8. Уптиме Робот
  9. Уптиме
  10. СтатусЦаке

Услуге надзора

Кад проверавате да бисте били сигурни да се ваша веб локација испоручује прихватљивом брзином, морате да пратите неколико фактора. Дакле, потражите алат који ће вам пружити корисничку перспективу и прегледаће неколико страница на вашој веб локацији, а не ону која ће вам само покренути почетну страницу.

Већина алата на овој листи је дата на а Софтвер као услуга (СааС) модел. То значи да им није потребно време за подешавање и невероватно су једноставни за коришћење. Не морате да ажурирате овај софтвер и не морате се бринути која је тачка на вашој мрежи најбоље место за инсталирање алата.

Скалирање монитора

Предност од Услуге засноване на облаку је да наплаћују претплату и већина њих нуди неколико различитих планова. То значи да можете одабрати план који је погодан вашој величини пословања. Ако имате само једну веб локацију са неколико страница, не желите да плаћате исту услугу прилагођену великим предузећима са многим веб локацијама. Одлична ствар у тим услугама је то они ће вам омогућити да надоградите свој план како посао расте.

Кад тражите алат за праћење интернета, требало би проверите да ли одговара величини вашег предузећа а истовремено се постара да алат покрива све факторе перформанси које требате пратити на својој веб локацији.

Најбољи алати за праћење интернета

Постоји много опција тамо када сте на тржишту за монитор интернетских услуга. Требало би вам много времена да процените сваки од ових алата, тако урадили смо ногу за вас. У овом ћете водичу сузити претраживање тако да можете уштедјети време и усредсредити се на најбоље опције.

Више о сваком од ових алата можете прочитати у наредним одељцима.

1. Паесслер софтвер за надгледање Интернета са ПРТГ-ом (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

ПРТГ Интернет Монитор

Паесслеров ПРТГ поклопци алата за надгледање надгледање мреже, сервера и апликација. Услужни програм укључује много различитих сензори. Сваки сензор је заправо посебан програм праћења. Мени доступних монитора укључује могућност провере доступности ваше веб локације са неколико локација широм света. Ови тестови ти дају приказ брзине приступа вашој веб локацији уживо. Дакле, можете видети колико дуго ће требати јавност да дође на вашу страницу било када у току дана.

Интернет алатка за надгледање има Пинг функционише у свом срцу. Дакле, ако ваш интернет сервис одједном престане да ради, одмах ћете знати и моћи да предузмете мере. Као и да видите линијски граф времена приступа са три различите локације, моћи ћете да подесите систем да вас обавештава када падне Интернет услуга. Ова обавештења могу вам се доставити емаил, СМС, или позивни позив.

ПРТГ интернет монитор се пријављује више од пуке доступности сајта. Такође можете да употребите алат да осигурате да се сви елементи веб локације правилно учитавају. Такође можете да користите алат да проверите корисничко искуство, извештавајући у целости пут купца од почетне посете до куповине. Ово вам омогућава да проверите да ли је приступ бази података ефикасан и да софтвер ваше кошарице исправно ради.

Могућности праћења ПРТГ-а нису ограничене на вашу сопствену веб страницу. Такође можете проверити и друге веб локације на Интернету. Тако ћете бити у могућности да упоредите времена одзива ваше веб локације у поређењу са ривалским локацијама.

ПРТГ пакет укључује мноштво услужних програма за праћење. Проблеми са вашим Интернетска услуга можда не може проузроковати времена реакције на веб локацији. Перформансе сервера и апликација, као и времена реакције интерне мреже могу утицати на време испоруке на сајту. Са потпуним ПРТГ системом можете проверити узрок било каквих проблема са Интернет одговором и пробушите свој систем да се пронађе тачан узрок грешке.

Можете добити 30-дневно бесплатно суђење ПРТГ-у са свим сензорима на располагању. Трошкови пазлер за ПРТГ у пакетима нивоа услуга. Сваки опсег пуњења израчунава се на броју сензора који активирате. Ако активирате само до 100 сензора, то можете користите ПРТГ бесплатно заувек.

Паесслер Интернет Мониторинг уз ПРТГДовнлоад 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

2. СоларВиндс Пингдом (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Пингдом екран

Пингдом је систем заснован у облаку која прати вашу интернетску везу и перформансе ваше мреже са спољне тачке гледишта, тако не морате да инсталирате ниједан софтвер. Услузи се приступа путем веб прегледача, што вам даје персонализовану командну таблу, којој приступате помоћу акредитива налога.

Као спољна услуга, Пингдом је добро постављен да испита перформансе ваше интернетске везе и испоруку веб страница са вашег сервера. То је тачно чак и ако немате опрему на лицу места и водите посао у потпуности на услугама заснованим на облаку.

Можете да поставите приказ на контролној табли гледати статистику са неколико локација све на истој страници. Ово вам спречава да мењате рачуне како бисте задржали контролу над пословањем на више локација.

Сервис стално тестира доступност ваше веб локације са више од 60 локација око света. Ти тестови се могу подесити тако да провере специфичне функције ваше веб локације, као што су поступци регистрације или пријаве. Тај се мониторинг проширује и на праћење путовања посетилаца кроз вашу веб локацију. Ти посетиоци могу бити изабрани насумично, али можете и одредити сурфере да бисте пратили да ли на вашој веб страници постоје бројни посетиоци.

Проблеми се добијају проверили из другог извора да се осигура постојање нема лажног извештавања. Обавештава вас обавештење када се открије потврђени проблем перформанси. Они упозорења се могу преусмерити на друге апликације које често користите у раду са системом администрације. Неисправности можете оценити и такође их усмерити према различитим члановима тима. Добијате право постављања неколико различитих корисничких налога на услузи Цлоуд како би сваки члан тима имао прилагођени преглед надзорне табле са различитим нивоима контрола.

Цијене се темеље на претплати са различитим нивоима услуга. Можете добити 14-дневно бесплатно пробно време система Пингдом.

СоларВиндс ПингдомДовнлоад 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Оутагес.ио

Оутагес.ио

Оутагес.ио нуди две могућности: хардверско и софтверско решење за надгледање Интернет услуга. Хардверски уређај је кутија која се причвршћује на ваш рутер и постаје део ваше кућне или пословне мреже. Оутагес.ио управља фирмвер кутије и аутоматски се ажурира.

На њему се може инсталирати софтверска верзија алата Виндовс 7, 8 и 10, ЦентОС и Дебиан Линук. Алат може надгледати удаљене локације као и интернетску везу на вашој матичној страници, а можете приступити и контролни панел у облаку.

Циљ овог алата је препознајте лоше перформансе и кварове на вашој интернетској вези. Такође може да каже да ли се услуге на вашем веб серверу покрећу споро или имају грешке. Услуга надзора обухвата удаљене локације и Цлоуд сервисе као и сервере на лицу места. Контролна табла представља графикон узорака перформанси. Сваки узорак може се затражити за детаље лебдјењем показивача миша изнад њега. Извештај идентификује где проблем лежи - локални, Интернет сервис или даљински сервис. Можете чак да видите који скок на вези узрокује проблеме. Можете да поставите контролну таблу да вам шаље обавештења путем е-поште када се појаве проблеми са перформансама.

Софтверску верзију Оутагес.ио можете преузети на веб локацији сервиса. Ово вам даје алат са пуним функцијама за 14 дана. Након тог периода можете наставити са коришћењем стандардне верзије интернетског монитора или се одлучите за надоградњу на плаћену верзију за додатне функције. Такође можете да приступите демо верзији преко веб локације.

Додати бонуси су бесплатна ДНС услуга и сигурносна провјера. Хардверска опција долази са уграђеним ДНС сервером и везом са веб камером.

4. НодеПинг

Снимка екрана за НодеПинг

НодеПинг се наплаћује претплатом, али не оцењује ниво услуге. Има један пакет за све са врло високим могућностима. Услуга ће надгледати ваше веб странице у интервалима од једног минута и можете покривају до 250 локација са једном претплатом. Услуга вам омогућава неограничене корисничке налоге тако да не морате да се пријављујете сви тимови за администрацију система помоћу истих акредитива. То је такође могуће прилагодите контролну таблу сваког налога тако да сигурно можете омогућити млађим члановима без ризика да они добију моћну и потенцијално штетну контролу над системом.

Провјерава ССЛ везе како би се увјерили да су ваше ХТТПС услуга исправно ради. Осим што осигурава да заштита везе исправно функционише, НодеПинг ће испитивати ваш веб сервер и његове услуге тако да вам може дати прецизне разлоге за слабе перформансе након што се открију грешке у вези. Тестови се проширују и на вашу е-пошту и ДНС систем. Не морате инсталирати ниједан софтвер на свој систем да бисте користили услугу јер је у потпуности утемељен у облаку.

Програм НодеПинг ће обавестиће вас е-поштом или СМС-ом ако се открију проблеми Међународне СМС поруке се не наплаћују као додатни трошкови, али су укључене у претплату. Накнада такође укључује приступ дијагностичким алатима и постоји план за веб хостинг компаније који им омогућава приступ корисницима НодеПинг услужних програма.

НодеПинг продавачима даје донацију за препоруке, а систему можете дати чек приступом 15-дневном бесплатном пробном року.

5. Сите 24 × 7

Интернет Монитор Монитор24к7

Веб локацију в24к7 води Зохо - иста компанија која производи МанагеЕнгине софтвер за надгледање ресурса. Ова услуга праћења Интернета заснована на облаку не треба инсталирати никакав софтвер на ваше сервере. Он проверава доступност и брзину испоруке ваших веб локација са спољне локације.

Ако планирате да спустите неке странице на доле или их преместите на вашој веб локацији, формира се контролна табла димензија 24 × 7 статусне странице које ће се приказивати уместо подразумеваних порука о грешци. Ова услуга вам такође омогућава да преусмјерити купце на замјенске странице.

Системске провере се шире и на праћење путовања посетилаца кроз вашу веб локацију са временским подешавањима за сваку посећену страницу, што вам може помоћи да убрзате приступ важним страницама, као и време приказивања сваке странице.

Инструментална плоча странице је врло добро представљена и укључује визуализације података. Презентација је прилагодљива мобилним уређајима, па јој можете приступити са свог мобилног уређаја када сте ван уреда. Услуга се проширује на упозорења која могу да вам доставе е-пошта или СМС.

Ова услуга се наплаћује на претплати са низом планова који одговарају предузећима различитих величина. Овај систем за праћење интернета можете испробати на бесплатном пробном року од 30 дана.

6. Пораст

Снимак екрана за поравнање

Услуга Уптрендс прати низ фактора за веб локације, укључујући доступност интернетских услуга. Алат је услуга на даљину, тако да не треба да инсталирате ниједан софтвер на своје сервере. Монитор може проверити веб сервере на било којој локацији, укључујући оне који су смештени у Цлоуду. Такође вам може помоћи да проверите перформансе веб локација које немате у поседу, тако да можете да упоредите рокове испоруке ваше веб странице са перформансама ваших ривала.

Услуга ће проверити низ фактора на вашој веб локацији, укључујући ССЛ сертификате, ДНС записе и перформансе ФТП сервера. Узорци перформанси узимају се сваког минута и графикони који представљају ове податке могу се извозити у ПДФ или Екцел формат а можете и да шаљете извештаје путем е-поште. Услуга Уптрендс чува ваше историјске податке на анализу две године.

Монитор има прилагодљива контролна табла што укључује много визуализација. Можете додати корисничке налоге за свој тим и прилагодити контролну таблу за сваког или за групе корисника.

Услуга ће вам послати упозорења емаил, СМС, или преко неке друге апликације за комуникацију, као што је Слацк. Контролној табли можете приступити с било којег места, укључујући и на мобилним уређајима.

Систем ће пратити корисничка путовања преко ваше веб локације и бележите времена учитавања за све посећене странице. Такође ће проценити мобилност ваше веб локације.

Уптрендс има два пакета, која су Основно надгледање веба и Напредно надгледање веба. Свака од ових опција нуди се у нивоима услуга да би одговарали различитим величинама предузећа. Наплата се врши на основу претплате и можете добити 30-дневно бесплатно пробно раздобље.

7. Динатраце

Динатраце командна табла

Динатраце нуди комплетну услугу управљања веб апликацијама, која укључује праћење перформанси. Систем прати време испоруке веб страница и услуга и упоређује сваки елемент који је укључен у пренос странице да би се утврдио што ствара слабе перформансе. Овај монитор је посебно јак прегледавање перформанси ЈаваСцрипта и истакнуће све програмске грешке и покрете.

Као и гледање времена испоруке, Динатраце показује типично путовање посетилаца кроз вашу веб локацију, тако да је користан извор маркетиншких података као и алат за праћење перформанси операција..

Ово је услуга заснована у облаку, али морате да инсталирате неки софтвер на свој систем. Ово је ОнеАгент, која траје даље Виндовс Сервер или Линук. Даће вам статистике о перформансама хостованих веб локација као и веб локација које покрећете са сопствених сервера.

Услуга се наплаћује на моделу претплате и можете је испробати бесплатно 15 дана.

8. Уптиме Робот

Снимка заслона Уптиме Робот

Уптиме Робот је почео као бесплатна услуга праћења интернета али сада је на располагању и плаћена верзија. Бесплатна верзија ће проверити перформансе ваше веб странице сваких пет минута, док је плаћена верзија названа Про, ће проверите брзину испоруке на вашој веб локацији сваког минута. Остале разлике постоје у периоду чувања историјских података. Уз бесплатну верзију, можете да чувате податке два месеца, док ће плаћена верзија чувати податке током једне године.

Подаци о перформансама могу се подесити да активирају упозорење када време преноса прекорачи подешено време. Ове упозорења доставља СМС.

Добијате 50 монитора са бесплатном верзијом. Цијене за плаћену верзију овисе о томе колико монитора одаберете. Ови се монитори налазе у различитим тачкама света. Постоје различите врсте монитора у пакету. Су ХТТПС, ХТТП, Пинг и Порт монитори. Такође можете покренути проверу кључних речи на својој веб локацији да бисте добили извештај о постојању жељених кључних речи у вашем садржају.

Ово је сјајна услуга којом се лако управља.

9. Уптиме

Снимак екрана времена

Уптиме је још једна услуга веб-провере заснована на облаку. Овај услужни програм може надгледати локације које се налазе у просторијама, на удаљеним веб локацијама или у рукама интернетске услуге хостинга. Овај алат ће проверите доступност ваших интернет услуга, сервера и апликација. Провериће брзину учитавања странице за вашу веб локацију и проверити опште здравствено стање ваших веб услуга, укључујући ДНС записе.

Пакет Уптиме укључује услуга странице са статусом који ће кориснике грациозно обавестити о недостајућим страницама или погрешним адресама. Алат вам такође омогућава могућност праћења путовања посетилаца кроз вашу веб локацију са стварним надгледањем корисника.

Услуга је доступна на основа претплате са четири различита сервисна плана. Уптиме има сервере широм света са којих можете покренути системске провере. Долазите на више географских локација са већим плановима. Ако желите да испробате услугу без ризика, покупите 21-дневно бесплатно пробно време.

10. Статусна торта

Снимка заслона СтатусЦаке

СтатусЦаке је још један мрежни сервис за надгледање Интернет услуга. Овај алат ће проверити перформансе веб локације и утврдити да ли је проблем последица Интернет услуге, проблематичног скока на рути, веб сервера или услуга и апликација које подржавају локацију.

Услуга има 28 сервера широм света, који вам омогућавају да видите перформансе ваше веб локације када им се приступа са различитих локација. Услуга надзора сервера доступна је само за Линук сервери. Провјере које укључује СтатусЦаке услуга јесу Пинг, ХТТП, ССХ, СМТП и ТЦП. Такође ће надгледати ДНС уносе за ваш домен. Повратне информације о перформансама можете видети на надзорној табли, а такође можете добити извештаје који се покрећу према распореду и послати вам е-поштом.

Постоји бесплатна верзија ове услуге, која врши тестове сваких 15 минута. Плаћени планови проверавају се сваког минута. Можете добити 7-дневно бесплатно пробно време и Супериор и Бусинесс планова.

Праћење перформанси интернета

Можда имате одличан производ и фантастичну веб страницу, али Ако се споро учитава, посетиоци ће одустати и погледајте следећу локацију на страници резултата претраживача. Не можете сами да темељно седите и тестирате сопствену веб локацију. Као једна ствар, вероватно имате боље ствари од тога да седите и непрестано учитавате странице своје веб странице, а за другу никада нећете моћи да тестирате њене перформансе када им се с друге стране света приступи без помоћи.

Добијање интернетског монитора ће уштедеш пуно времена и помоћи вам да уочите проблеме са веб испоруком чим настану. Искористите бесплатне верзије или бесплатне пробе алата који се налазе у овом водичу да бисте испробали неколико опција без ризика новца.

Користите ли интернет монитор? Јесте ли испробали неки од алата наведених у овом упутству? Оставите поруку у Коментари одељак испод и поделите своје искуство са заједницом.

Слика: Веб странице са Пикабаи-а. Јавни домен.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 37 =

Adblock
detector