10 најбољих софтвера и алата за управљање закрпама

10 најбољих софтвера за управљање Патцх-ом

Ажурирање уређаја је основна пракса кибернетичке сигурности. Ако уређаји користе софтвер или фирмвер који је застарео, они могу бити рањиви на цибер нападе и лоше перформансе. Софтвер за управљање закрпама је једнако важан као и праћење перформанси за одржавање уређаја.

Алати за управљање закрпама помажу администраторима да ажурирају уређаје даљински помоћу једне платформе. У овом ћемо чланку погледати најбољи софтвер и алате за управљање закрпама на тржишту.

Зашто треба да користим софтвер за управљање закрпама?

Алати за управљање закрпама су важни јер вам омогућавају да ажурирате више уређаја са једне локације. Уместо да ажурирате пуно уређаја појединачно, можете их ажурирати колективно путем једне платформе. С једног корисничког интерфејса можете притиснути ажурирања софтвера и управљачког софтвера на уређајима повезаним на вашу мрежу.

Софтвер за управљање закрпама је користан јер штеди време кориснику и олакшава управљање закрпама. Ако сте у могућности да ажурирате уређаје ажуриране, смањује се вероватноћа да ће уређај бити непакиран и угрожен.

Ево листе најбољег софтвера за управљање закрпама:

  1. СоларВиндс Патцх Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Менаџер закрпа за Виндовс системе који је део ширег скупа алата за управљање ИТ инфраструктуром.
  2. ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Монитор ИТ инфраструктуре који такође надгледа верзије софтвера и оперативног система.
  3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Цлоуд-басед патцх манагер дизајниран за имплементацију од стране управљаних провајдера услуга (МСПс).
  4. МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Менаџер закрпа за Виндовс, Линук и Мац ОС који подржава више од 750 апликација.
  5. ГФИ ЛанГуард Менаџер закрпа за Виндовс, Линук и Мац ОС уређаје који се изводи у оперативном систему Виндовс.
  6. Цлоуд Манагемент Суите Алат утемељен на облаку који крпа софтвер на Виндовс, Линук и Мац ОС домаћинима.
  7. СисАид Патцх Манагемент Овај алат за управљање закрпама је део СисАид ИТ Ассет Манагемент-а. Могу ли подржати ручне стратегије закрпа или се поставити да се аутоматски покрећу.
  8. Итариан Патцх Манагемент Менаџер закрпа за Виндовс систем који такође може даљински закрпати софтвер на Линуку.
  9. Аутомок Овај алат повезује софтвер на Виндовс, Линук и Мац ОС који се аутоматски покреће.
  10. Касеиа ВСА Овај управитељ закрпа дио је система даљинског праћења и управљања за кориштење од стране МСП-а.

1. СоларВиндс Патцх Манагер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс Патцх Манагер

Прво на овој листи коју имамо СоларВиндс Патцх Манагер. СоларВиндс Патцх Манагер је алат за који се користи Управљање закрпама Мицрософт ВСУС. Овај алат се интегрише са СЦЦМ-ом и нуди корисницима могућност аутоматизације закрпа. Другим речима, не морате ручно да додајете закрпе да бисте били у току. Ако постоје проблеми са закрпама, тада можете дијагностицирати проблеме Виндовс Упдате агент.

Искуство управљања закрпама које нуди СоларВиндс Патцх Манагер је врло усер-фриендли. На надзорној плочи статуса закрпе можете погледати најновије закрпе и првих 10 недостајућих закрпа да бисте видели где треба да се побољша безбедност ваше мреже..

Ако вам је потребно више детаља, можете прегледати и статус СЦЦМ крајњих тачака и додатне закрпе треће стране. Подржана су ажурирања за следеће апликације: Адобе, Апацхе, Аппле, Цитрик, Делл, Гоогле, ХП посао, Малваребитес, и ВМваре.

Постоје и извештаји о усклађености закрпа који се могу користити за детаље о стању закрпа и укупним регулаторним захтевима. Све ове информације могу се даље послати другим члановима вашег тима на даљу анализу.

Све у свему СоларВиндс Патцх Манагер добро је прилагођен онима који траже решење за управљање закрпама ВСУС и СЦЦМ са једноставном надзорном плочом и извештајима о усклађености закрпа. СоларВиндс Патцх Манагер полази од цене од 2.750 УСД (2.845 £). Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време на располагању.

СоларВиндс Патцх МанагерДовнлоад 30-дневно бесплатно пробно раздобље

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Снимка екрана ПРТГ мрежног монитора

ПРТГ Нетворк Монитор је широко позната као платформа за надгледање мреже, али такође нуди и могућности управљања закрпама. Овом алатком можете да проверите да ли су закрпе за Виндовс и друге исправке извршене у вашој мрежи. Ако неки уређај има проблема са ажурирањем, то можете видети кроз приказ контролне табле.

Постоје обавештења обезбедити ажурирања о стању закрпе у стварном времену. На примјер, ако закрпа не успије, тада вам може бити послано упозорење с више детаља. Да бисте користили систем упозорења, све што требате је да конфигуришете сензор за врсту система који желите да надгледате. ПРТГ Нетворк Монитор користи подесиве сензоре за мјерење одређених сегмената ваше мреже.

На пример, постоји Сензор ажурирања система Виндовс (ПоверСхелл). Овај сензор можете користити за надгледање следећих информација: време протекло од последњег ажурирања, инсталиране исправке за Виндовс, недостају исправке за Виндовс, и скривена ажурирања. Све ове информације су категорисане по озбиљности и приказане су вам нумеричким и графичким метрима.

Можете да конфигуришете прагове за сваки сензор тако да ћете добити обавештење након што се испуне одређени критеријуми. Можете да конфигуришете ПРТГ Нетворк Монитор да вас обавестим о тренутку пропуштеног ажурирања. Упозорења се шаљу путем емаил, СМС, или пусх нотификације.

Постоји бесплатна верзија ПРТГ Нетворк Монитор који подржава до 100 сензора. Ако вам треба више од тога, можете купити једну од плаћених верзија. Цена плаћених верзија зависи од броја сензора који вам је потребан. Плаћене верзије почињу са ПРТГ 500 који обезбеђује 500 сензора по цени од 1600 УСД (1,214 фунти). Можете преузми бесплатну пробну верзију од ПРТГ Нетворк Монитор.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневно БЕСПЛАТНО пробно раздобље

3. Атера Патцх Манагемент (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Атера Патцх Манагемент

Атера је решење за управљање закрпама и РММ платформа. Овај алат је дизајниран посебно за мала и средња предузећа и пружа искуство надгледања на надзорној табли. Базиран је на СааС-у, тако да можете ажурирати закрпе на својим уређајима без обзира где се налазите. Закрпе се могу идентификовати и аутоматски се ажурира како би ваша мрежа била ажурирана уз минималан напор.

Управљање закрпом је укључено Атера може се користити за преглед стање системских ресурса у реалном времену, активни корисници, Виндовс исправке, СКЛ сервери, Размена, Ацтиве Дирецтори, ВМваре, и Хипер-В. Такође имате могућност да аутоматски откријете нове доступне закрпе и закажете ажурирања месечно или недељно.

Упозорења су још једна карактеристика која помажу да останете на врху сигурности мреже. На главној командној табли приказан вам је квар Недавна упозорења који су рангирани и обојени са додатним детаљима. То вам помаже да останете у петљи о томе шта се догађа на вашој мрежи и да ли је неки уређај остао рањив.

Атера нуди искуство управљања закрпама у јасном облику које би добро функционисало у било ком окружењу предузећа. Међутим, цена чини Атера идеално за мање организације које желе да смање трошкове. То кошта 79 долара (59,95 фунти) по техничару за неограничене уређаје. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

4. МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус

МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус је алат за управљање закрпама који се може користити за закрпу Виндовс, Мац ОС, и Линук рачунари. Платформа нуди подршку за више од 750 апликација. МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус може бити распоређена у локалном окружењу или у облаку и једнако је угодна за управљање виртуелним машинама и серверима као и десктоп уређаји. Управљање закрпом је аутоматизовано тако да се повезани уређаји скенирају и процењују аутоматски.

Већина искуства у управљању закрпама испоручује се путем контролне табле. Инструментална табла нуди: патцх виев, сав рачунар поглед, и детаљан приказ. Сваки приказ приказује различите информације. На пример, тхе патцх виев опција приказује вам закрпе које су доступне за вашу мрежу док су све систем виев приказује вам статус тренутних уређаја. Промјена ових опција помаже вам да одредите приоритете које информације желите да видите.

Једна изузетна карактеристика доступна на МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус способност тестирања и одобравања закрпа. Тхе 'тестирати и одобритиФункција вам омогућава да тестирате закрпе на малој групи рачунара пре него што примените било какве промене на целој мрежи. Употреба ове функције осигурава да не имплементирате закрпе које вашу мрежу искључују!

Постоје три верзије МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус: тхе Фрее Едитион, ПрофесионалниЕдитион, и Ентерприсе Едитион. Пакет Фрее Едитион подржава до 25 рачунара. Професионална верзија подржава већа ЛАН окружења и пружа извештаје о управљању закрпама и управљање закрпама трећих страна. Профессионал Едитион пружа ажурирања антивирусних дефиниција и могућност тестирања и одобравања закрпа. Постоји и бесплатна пробна верзија.

МанагеЕнгине Патцх Манагер ПлусДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

5. ГФИ ЛанГуард

Снимка заслона ГФИ Лангуард

ГФИ ЛанГуард је решење за управљање закрпама које може закрпати Виндовс, Мац ОС и Линук уређаје. Потпомогнута је са преко 60.000 процена рањивости које ће вам помоћи да ажурирате своје уређаје. ГФИ ЛанГуард може да надгледа преко 60 апликација других произвођача укључујући: Ацтиве Питхон, ФилеЗилла Цлиент, Апацхе Веб Сервер, Аппле КуицкТиме, Адобе читач, Адобе Ацробат, Цоре ФТП, Нмап, Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок, ВМваре Плаиер, и још.

Све што требате да трчите ГФИ ЛанГуард је Мицрософт Виндовс Сервер 2016 Стандард ДатаЦентер, Мицрософт Виндовс Сервер 2012, Мицрософт Виндовс Сервер 2008, Мицрософт Виндовс 10 Про / Ентерприсе, Мицрософт Виндовс 7, Мицрософт Виндовс Виста или Мицрософт Смалл Бусинесс Сервер 2011.

Добро би било размотрити организације средње величине које траже решење за управљање закрпама које је поуздано и лако имплементирати ГФИ Лангуард. Алат кошта 24 долара (£ 18) за једногодишњу претплату. Постоји и структура цијена на бази чворова која кошта 26,00 УСД (£ 19) по кориснику за чворове 25-49. Између чворова 50-249 пада на 14,00 УСД (10,62 £), а затим пада на 10 УСД (7,59 £) по чвору за 250-2999. Постоји и бесплатна пробна верзија коју можете преузети овде.

6. Цлоуд Манагемент Суите

Снимка екрана Цлоуд Манагемент Суите

Цлоуд Манагемент Суите је свестрано решење за управљање закрпама које нуди подршку за Виндовс, Мац, Линук, и апликације трећих страна. Овај алат је заснован у облаку и њему се приступа путем веб прегледача. Цлоуд Манагемент Суите може се применити за мање од једног сата. Од тренутка када покренете програм постоје аутоматизовани упити за закрпе који вам показују Критичан и Топ 10 закрпа за Виндовс тако да можете започети управљање закрпама.

Ако требате да погледате ближе закрпе, можете да генеришете извештаје. Извештаји вам пружају запис података о закрпама које сте произвели у реалном времену. За додатну сигурност над својим закрпама можете омогућити двофакторну аутентификацију са емаил или СМС.

Постоје три верзије Цлоуд Манагемент Суите: Ессентиалс Суите за управљање облаком, Цлоуд Манагемент Суите, и Сигурност у реалном времену Цлоуд Манагемент Суите. Верзија Ессентиалс нуди закрпање и откривање уређаја треће стране са једним корисничким налогом на конзоли. Верзија Ессентиалс нуди пет корисничких налога конзоле и извештаји. Верзија за сигурност у реалном времену нуди Цлоуд Цлоуд Суите неограничени кориснички рачуни и карте локација уређаја уживо. Бесплатну пробну верзију можете преузети овде.

7. СисАид Патцх Манагемент (СисАид ИТ Ассет Манагемент)

СисАид Патцх Манагемент Софтваре

СисАид Патцх Манагемент је алат који се интегрише у СисАид ИТ Ассет Манагемент који је дизајниран тако да ажурира рачунаре и Виндовс сервере. Закрпе могу бити аутоматски и ручно ажуриран. Алат је дизајниран да поједностави поступак подешавања што је једноставније и корисничко сучеље одржава ту употребљивост од управљања закрпама до подешавања ручних ажурирања.

СисАид Патцх Манагемент подржава бројне апликације других произвођача укључујући: Адобе Фласх, Мозилла Фирефок, Гоогле Цхроме, Јава, РеалПлаиер, Сафари, Скипе, Мозилла Тхундербирд, Иахоо Мессенгер, Аппле иТунес, и 7-Зип. Другим речима, можете да пратите већину трећих услуга и апликација без напуштања платформе.

Искуство управљања закрпама које нуди СисАид Патцх Манагемент има шта да понуди предузећима свих величина. Постоје три верзије за куповину: Ла царте, Потпуно и Основни. Међутим, за преглед понуде морате директно контактирати компанију. Постоји и бесплатна реклама који можете преузети овде.

8. Итариан Патцх Манагемент

Итариан Патцх Манагемент

Итариан Патцх Манагемент је још једно решење за управљање закрпама које поједностављује процес управљања закрпама. Итариан Патцх Манагемент дизајниран је посебно за закрпе за Виндовс и може се ажурирати Виндовс 2000, Виндовс хр, Виндовс КСП Голд, Виндовс Виста, Виста, Злато, виндовс 7, Виндовс 8, Виндовс 8.1, и Виндовс 10. Закрпе треће стране доступне су на захтјев, ако вам требају закрпе за друге уређаје.

Кориснички интерфејс је релативно основни, али посао добро обавља. Од покретања можете почети аутоматски откривају уређаје у вашој мрежи започети откривање и крпање будућих рањивости.

Од тада можете креирати смернице за аутоматско заказивање ажурирања. То значи да ће се рачунари ажурирати аутоматски. Такође можете отићи корак даље и даљинско распоређивање ажурирања за Виндовс и Линук машине. Итариан Патцх управљање на тај начин омогућава изванредно искуство управљања закрпама на даљину.

Мало алата нуди комплетно решење за управљање удаљеним закрпама које Итариан Патцх Манагемент чини. Један од перке Итариан Патцх Манагемент је да га можете бесплатно преузети пре надоградње (мораћете да се директно обратите компанији ради понуде). Све што требате да урадите је да унесете вашу е-пошту. Бесплатна пробна верзија италијанског управљања закрпама доступна је овде.

9. Аутомок

Снимак екрана Аутомока

Аутомок је ОС и треће решење закрпа за Виндовс, Мац, и Линук системи. на Аутомок, на располагању закрпе се аутоматски распоређују. Међутим на контролној табли можете видети и доступне закрпе и прихвати или одбити по потреби. Постоји и могућност да видите додатне информације ако морате знати више пре него што поставите закрпу. Можете чак креирајте прилагођене скрипте да диктирају како се закрпе распоређују.

Овај програм такође нуди подршку за низ других апликација. Адобе, МозиллаФирефок, и Гоогле Цхроме само су нека од имена која Аутомок нуди подршку за. Мешавина ОС-а и подршке треће стране чини Аутомок идеалан је у већини пословних окружења јер може издржати мноштво различитих провајдера софтвера.

Доступне су две опције за цене Аутомок: тхе Основни и Потпуно верзије. Основна верзија ради на 1,60 УСД (1,21 £) по крајњој тачки месечно. Комплетна верзија наплаћује се 4,00 УСД (3,04 £) по активној крајњој тачки месечно. Главна разлика између ове две је у томе што нуди Пуна верзија напредне карактеристике политике, а мотор закрпе заснован на правилима, и прилагођена обавештења крајњег корисника. Постоји и 15-дневно бесплатно пробно време коју можете преузети овде.

10. Касеиа ВСА

Касеиа ВСА

Коначно јесмо Касеиа ВСА. Са Касеиа ВСА можете да видите статус закрпе уређаја повезаних на мрежу реалном времену. Можете рећи да ли машина има доступне закрпе без обзира да ли је укључена или искључена. Све ове информације приказују се кроз један приказ надзорне табле, тако да ништа не пропустите. Ви такође имате контролу над тим Превазилажење профила и блокирати закрпе које не желите да примените.

Једна од кључних продајних места компаније Касеиа ВСА је да вам није потребно да одржавате централизовано дељење датотека или ЛАН кеш меморију. Тхе Тканина крајње тачке агента шаље ефикасније пакете за ажурирање, смањујући отисак ресурса потребан за ажурирање повезаних уређаја.

Поред тога, како бисте били сигурни да не заостајете, Касеиа ВСА има систем нотификација. Конфигуришете платформу да вам шаље упозорење ако се проблеми попут дефрагментације препознају на уређају.

Касеиа ВСА такође нуди шире могућности надгледања мреже за мерење кључних метрика као што су Процесори, употреба меморије, употреба диска, и коришћење пропусне ширине за пружање свеобухватне покривености. Могућност управљања физичким здрављем уређаја уз њихов статус закрпе чини ово врхунским решењем за управљање линијским закрпама.

Цена Касеиа ВСА зависи о количини крајњих тачака које вам је потребно. Што више крајњих точака имате, виша је и цена. Међутим, мораћете директно да контактирате компанију ако желите да погледате понуду. Иако постоји и 14-дневно бесплатно пробно време доступно овде.

Најбољи софтвер за управљање закрпама: СоларВиндс Патцх Манагер и МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус

Иако постоји много различитих алата за управљање закрпама, СоларВиндс Патцх Манагер, МанагеЕнгине Патцх Манагер Плус, и Цлоуд Манагемент Суите издвојити се као неки од најбољих на овој листи. Сваки од ових алата има дизајнерску и производну вредност за одржавање мрежа свих величина. Ова три алата су по повољним ценама, чинећи их доступним и мањим организацијама.

Међутим, ако је цена ових алата превисока, попут алата ПРТГ Нетворк Монитор је сјајна алтернатива. Могућност креирања сопствених сензора за управљање закрпама омогућава вам сву функционалност неких алата веће цене без трошкова (мада увек можете прећи и на плаћене верзије!).

Исто тако, ако желите и опште значајке за надгледање мреже, једноставно можете осигурати сензоре за надгледање мреже да би држали картице на вашој мрежи. Комбиновање управљања закрпама и надгледање мреже је корисно за ограничавање могућности рањивости свих облика и величина.

Улагање у алат за управљање закрпама исплатиће се дугорочно јер уређаје своје мреже ажурирате и чувате од рањивости. Покушај да се ручно ажурирају закрпе недоследно може имати катастрофалне последице ако цибер нападач искористи неупадљиву рањивост. Употребом алата за управљање закрпама можете смањити ризик од успешног напада и остати на мрежи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Adblock
detector