10 најбољих софтвера за сигурносно копирање на серверу

Најбољи алати за прављење сигурносних копија

Упркос великој поузданости рачунарског хардвера, морате узети у обзир ризик од неуспеха било кроз оштећење околине или злонамерне активности. Израда резервних копија података може бити у два облика: низ периодичних снимака или инкрементална ажурирања почетне копије.

Избор стратегије коју ћете изабрати зависиће од стабилности вашег окружења. На пример, чешће је у развојним окружењима да праве комплетне периодичне копије свих података у случају да програмер погрешно промени софтвер, због чега су подаци погрешно подешени.

Поступци израде резервних копија много су бржи за извођење. Након почетне копије садржаја сервера, било какве допуне или измене одмах се преносе у резервну копију, чинећи копију а огледало сервер.

Једноставно копирање садржаја једног сервера на медијум за складиштење или неки други сервер који се чува на истој веб локацији можда није довољно. Пожар или поплава у вашим просторијама уништиће резервни уређај као и оригинални сервер. Бољи је план копирање података на уређај који се физички налази на другом месту. Захваљујући интернету, пренос ових података може се поставити тако да се аутоматски покреће као позадински процес без потребе да се користи преносни медијум за складиштење.

Пренос података на Интернету увек треба бити заштићен процедуре аутентификације и шифровање. Такође морате да се уверите да је поверљивост података загарантована на резервном месту ако се ради о локацији коју не води ваша организација.

Имате пуно могућности при тражењу резервне копије за резервне копије. Захваљујући јакој конкуренцији, најам простора на Цлоуд серверима је постао врло јефтин. Постоје синхронизује понуде размотрите, који комбинују софтвер и простор потребан за израду сигурносне копије ваших сервера у једном сервисном пакету.

Најбољи софтвер за сигурносно копирање

Узели смо у обзир много различитих околности у којима би било који посао био присутан када треба направити резервну копију сервера. Такође смо погледали доступне софтверске пакете и Цлоуд бацкуп сервисе који имају сав софтвер за управљање заједно са ценом претплате за складиштење.

Ево наше листе десет најбољих сигурносних копија софтвера за сервер:

  1. СоларВиндс МСП сигурносна копија (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Сервис одељења софтверског софтвера СоларВиндс.
  2. Цлоудберри Бацкуп: Распон резервних решења за различите величине предузећа.
  3. Ацронис Бацкуп: Резервне копије сервера за Линук и Виндовс Сервер.
  4. Веритас Бацкуп Екец: Раније Симантец Бацкуп Екец.
  5. Алтаро ВМ Бацкуп: Израда резервних копија виртуалних сервера.
  6. Вееам сигурносна копија и репликација: Распон резервних решења за Виндовс, Линук и виртуелне сервере.
  7. Бацула: Бесплатна резерва за Виндовс, Линук и Уник сервере.
  8. Аманда: Резервне копије за Виндовс, Линук, Уник и виртуелне сервере.
  9. Куест Рапид Рецовери: Ствара сигурносну копију на Азуре Цлоуд серверима.
  10. Датто Виртуал СИРИС: Израда резервних копија Виндовс, Линука и виртуелних сервера.

Више о сваком од ових услужних програма можете прочитати у наредним одељцима.

1. СоларВиндс МСП Бацкуп (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс Бацкуп

СоларВиндс МСП Бацкуп је део скупа услужних програма за које се производи управљани провајдери услуга (МСП). Међутим, алат се може купити и користити засебно; То је погодан резервни алат за интерну употребу као и неопходна погодност за компаније које врше услуге за друге компаније.

Резервни систем је више од софтвера, јер укључује испоруку складишни простор на удаљеним серверима. Не треба да инсталирате софтвер на своје сервере - ово је софтвер као сервис (СааС) и конзоли приступате преко веб прегледача.

Можете да управљате више ресурса путем истог налога, а свима можете приступити преко почетне странице контролне табле. Услуга израде резервних копија може да управља садржајем виртуелни сервери као и физички сервери.

Сервери се могу резервно копирати до оперативног система, укључујући и њихов оперативни систем. Такође је могуће резервно копирање садржаја радних станица. Помоћу алата можете да направите резервну копију централне копије докумената и такође покренете резервне копије послужитеља поште Мицрософт Екцханге. Схарепоинт датотеке и МиСКЛ базе података могу се реплицирати с овим системом. Ако ОнеДриве користите за датотечни сервер базиран на облаку, то можете направити сигурносном копијом помоћу СоларВиндс Бацкуп-а.

Преноси се података у овом окружењу компресије да убрзате резервна и опоравак времена. Уместо да води један централни податковни центар, СоларВиндс има сервисне тачке стратешки постављене широм света.

Оба преноса и складиштења су заштићени АЕС шифрирање 256-битним кључем - најјача енкрипција у комерцијалној употреби данас. Ова шифрирање се примењује крај до краја, што значи да не постоји средња тачка у вези у којој снооперс или чак особље дата центра може приступити вашим подацима.

Ажурирања датотека могу бити архивирано, омогућавајући вам приступ старијим верзијама за враћање. Обнављање података може се извести од голог метала, од физичког до виртуелног или од виртуелног до виртуелног. Конзола СоларВиндс Бацкуп омогућава командовање било којим од ових сценарија, а софтвер за израду сигурносних копија брине се за све детаљне задатке потребне за поврат података..

СоларВиндс Бацкуп доступан је на 30-дневној бесплатној пробној верзији.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија СоларВиндс МСП БацкупБегин

2. Цлоудберри Бацкуп

Цлоудберри Бацкуп

Цлоудберри нуди сигурносне копије за МСП, за мала предузећа и за појединце. МСП пакет се зове Манагед Бацкуп. Услуга омогућава МСП-овима да маркирају конзолу и продају је својим купцима на било који начин који они одаберу.

Ова услуга укључује сигурносно копирање на основу слике, сигурносна копија на нивоу датотеке а такође и директна подршка за податке које генерише Мицрософт производи. Систем заснован на слици делује на нивоу блока. Једном када се направи почетна копија, копират ће се само блокови који показују промјене. Преноси података се убрзавају употребом компресије. Иако није одговоран за сигурност добављача складишта података, Цлоудберри штити пренос података помоћу АЕС шифрирање помоћу 256-битног кључа.

Софтвер за ову сигурносну копију ради на уређају који је заштићен. Ово може бити сервер или десктоп рачунар. Софтвер ради Виндовс, Виндовс Сервер, Линук, и Мац ОС. Виртуелни сервери састављени од ВМВаре и Хипер-В могу да буду резервне копије са Цлоудберри-ом. Могуће је и резервно копирање и враћање свих сервера све до оперативног система који се зове „обнављање основног метала”(БМР).

Цлоудберри не укључује складиштење заједно са резервним софтвером. Уместо тога, предузећа могу да бирају између папира компатибилних провајдера за складиштење у облаку, укључујући АВС и Гоогле Цлоуд Платформ.

Иако се продаје Манагед Бацкуп МСП, такође би био погодан за употребу у централизованом одељењу за ИТ подршку великог предузећа.

Мањим предузећима би било боље приступити Цлоудберри Стандалоне Бацкуп софтверу. Ово је доступно за Виндовс системима, укључујући Виндовс Сервер. Такође ће резервно копирати Екцханге Сервер и СКЛ Сервер. Можете добити 15-дневно бесплатно пробно коришћење овог софтвера, а верзија за радну површину је бесплатна за личну употребу.

Верзија за Линук сервери и крајње тачке ће се изводити на Убунту, Дебиан, Федора, РХЕЛ, ЦентОС и Сусе Линук. Компанија производи бесплатну верзију овог пакета за личну употребу. Постоје и верзије за Мац радне станице са 15-дневним бесплатним пробним временом за пословање и бесплатном лиценцом за лично коришћење.

Софтвер за сигурносно копирање за мала предузећа покриће ВМВаре и Хипер-В виртуализације и такође се може подесити за прављење резервних копија активности Оффице 365 и Г Суите.

3. Ацронис Бацкуп

Ацронис Бацкуп

Ацронис нуди три услуге: резервну копију, опоравак од катастрофе и складиштење у облаку. Могу се користити појединачно или као пакет. Предузећа би била највише заинтересована за софтвер сигурносне копије који нуди Ацронис. Ово траје даље Виндовс Сервер и Линук.

Услуга израде резервних копија ради као виртуализација било ког ВМВаре или Хипер-В. Можете га користити за израду сигурносне копије у мрежном складишту који је у прилогу, мрежи складишног простора, другом локалном серверу, траци или услузи складиштења у облаку, која би могла бити услуга Ацронис Цлоуд Стораге.

Можете директно израдити сигурносну копију својих виртуализација ако их покрећу Цитрик КсенСервер, ВМВаре вСпхере, Хипер-В, Виртуализација Ред Хат, Орацле ВМ Сервер и Линук КВМ. Многи се од ваших сервера апликација могу директно огледати. Они укључују Екцханге Сервер, СКЛ Сервер, Схарепоинт, Ацтиве Дирецтори и Орацле базе података.

Конзола софтвера је прегледач и можете му приступити са било које локације све док је хост сервер повезан на Интернет.

Ацронис такође производи верзију прилагођену МСП-има и резервном софтверу за личну употребу. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно раздобље софтвера Ацронис Бацкуп за предузећа.

4. Веритас Бацкуп Екец

Веритас Бацкуп Екец

Веритас Бацкуп Екец је током година прошао кроз бројне промене власништва. Направио га је 1980. године Маинард Елецтроницс, које су преузеле компаније које су на крају преузеле Сеагате Тецхнологи, која је софтвер користила као део решења за складиштење података за предузећа. Ову поделу је купио Веритас у 1999. години, коју је заузврат купио Симантец 2005. године. Симантец је развио и пласирао Бацкуп Екец до 2016. године, када је Веритас издвојен као засебна компанија, преузевши Бацкуп Екец са собом. Још увек постоје верзије Симантец Бацкуп Екец у употреби данас.

Бацкуп Екец делује као мрежни контролер складишног простора. Инсталирате га на сопствени сервер, који ради Виндовс Сервер и уређаји за складиштење су прикључени на тај сервер. Бацкуп Екец сервер комуницира са осталим серверима и крајњим тачкама путем мреже. Извори података који се требају сигурносно копирати називају се „клијенти.”Сервер Бацкуп Екец може да извлачи податке са удаљених локација преко интернета и може да замењује удаљене или цлоуд сервере за медијуме за складиштење података.

Услуга израде сигурносних копија може огледати виртуализације, Мицрософт Хипер-В и ВМВаре вСпхере. Подаци се могу складиштити у АВС С3, Мицрософт Азуре и Гоогле Цлоуд Платформ.

Веритас Бацкуп Екец можете добити на бесплатној пробној верзији од 60 дана.

5. Алтаро ВМ Бацкуп

Алтаро ВМ Бацкуп

Алтаро је специјализован за израду резервних копија виртуелних сервера. Његове могућности су усмерене на ВМВаре и Хипер-В виртуализације. Овај систем је првенствено дизајниран да помогне предузећима да копирају своје виртуелне сервере на једној или свим другим локацијама путем овог софтвера. Та вањска копија може се једноставно похранити на цлоуд сервер. Постоји и верзија намењена МСП-овима и СааС-овим продавцима - може се добити белом ознаком да носи бренд посредника..

Почетни поступак израде сигурносних копија идентифицира копије истих података и преноси их и похрањује само једном, означавајући оригиналне дупликатне локације како би се и даље могле вратити на било које од тих мјеста. Још једна карактеристика за оптимизацију је функција континуиране заштите података (ЦДП) која проверава промене података сваких пет минута и само их копира. Одвојени ВМ-ови могу се копирати истовремено за веће брзине. Датотеке се могу архивирати уместо да буду само резервне копије, што значи да се старије верзије датотека чувају, а не да се преписују.

Остале карактеристике преноса података уз овај софтвер су компресија и енкрипција. Ако желите да користите цлоуд сервер за резервну меморију, Алтаро пружа бесплатан контролер, зван Алтаро Оффсите Сервер, који пружа услуге безбедности и повезивања.

Компанија се поноси својим одељењем за подршку купцима, тврдећи да се на све позиве подршке одазове у року од 30 секунди. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно раздобље софтвера ВМ Бацкуп.

6. Вееам сигурносна копија и репликација

Вееам сигурносна копија и репликација

Вееам Бацкуп анд Реплицатион је веома сличан производ Алтаро ВМ Бацкуп систему. Овај алат се фокусира на репликацију виртуализација и способан је за рад са ВМВаре вСпхере и Мицрософт Хипер-В. Агентски софтвер за овај систем може се изводити на Виндовс серверу и Линуку. Доступни су и други агенти за бацкуп ИБМ АИКС и Орацле Соларис сервера.

Систем сигурносних копија и репликације је самосталан производ и такође је део Вееам платформе доступности. Овај пакет комбинује резервни систем са Веаам Оне алатом за управљање мрежама. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно Вееам Бацкуп и Реплицатион. Лагана верзија сигурносне копије и копирања доступна је за мала предузећа. Ово се зове Бацкуп Ессентиалс и овај софтвер можете добити и на 30-дневној бесплатној пробној верзији.

7. Бацула

Бацула

Бацула је бесплатно, отвореног кода услужни програм за израду резервних копија Линук. Изворни код је такође доступан за Виндовс и Мац ОС. Софтверски пакет састоји се од пет елемената, који укључује графички интерфејс, сервер датотека за управљање преносима података и управитељ складишта који се покреће на резервном серверу и прима и враћа датотеке. Такође поседује модул који може копирати базе података. Морате инсталирати програм клијента на сваку машину коју сервисира резервни систем.

Немате никаквог простора за складиштење у пакету са овим софтвером, тако да је избор места где ћете сачувати резервне датотеке зависи од вас. Помоћу овог софтвера можете имплементирати и пуне и инкременталне сигурносне копије. Процеси се могу аутоматизовати скриптни језик. Велики недостатак овог софтвера је што не шифрира преносе података. Међутим, можете да унесете систем за шифровање других произвођача преко скриптног језика.

8. Аманда

Снимак слике Аманде

Ово је бесплатни софтвер за сигурносно копирање отвореног кода, написан за Линук који може да ствара резервне копије сервера и крајњих тачака под Линуком, Уником, Мац ОС или Виндовс. Назив алата је скраћеница за „Напредни Мариланд Аутоматски мрежни архив диска.”Уређаји за одлагање могу бити трачни или локални дискови. У основи, ово је контролер за мрежни систем за складиштење резервних копија.

9. Потрага за брзим опоравком

Куест Рапид Рецовери

Куест Софтваре био је познат под називом Делл Софтваре до 2016. године када је Делл продао дивизију ризичним капиталистима. Алат за брзи опоравак један је од главних производа компаније.

Овај резервни систем се инсталира на Виндовс Сервер, али не на Цоре верзијама оперативног система. Агенти се инсталирају на Виндовс и РХЕЛ, СуСЕ, ЦентОС, Дебиан и Убунту Линук. Софтвер може копирати и управљати опоравком за ВМваре ЕСКСи и Мицрософт Хипер-В виртуализације. Такође је у стању да направи резервне копије података са цлоуд сервера: Мицрософт Азуре, Амазон С3 и Глациер, Рацкспаце и Гоогле, или било које ОпенСтацк имплементације. Резервне копије могу се сачувати на диску на локалној локацији, на удаљеном месту или у складиште у облаку.

Интерфејс за овај резервни систем је заснован на прегледачу, који вашем серверу за опоравак омогућава приступ с било којег места.

10. Датто Виртуал СИРИС

Датто СИРИС

СИРИС ће заштитити ваше локални сервери, виртуелни сервери, и цлоуд сервере. Софтвер делује као НАС контролер, али можете га складиштити у спољној похрани у облаку као и у приложено складиште. Датто систем користи резервне копије засноване на слици и можете копирати скупно или подешавати на инкременталне сигурносне копије. Као и прављење сигурносне копије Виндовс Сервер и Линук послужитеља, овај софтвер може израдити сигурносне копије радних станица Виндовс, Линук, и Мац ОС.

Датто нуди сопствено решење за складиштење у облаку које долази са софтвером за опоравак. Похрањени подаци су заштићени шифрирањем, као и сва комуникација с удаљеним сервером и пријенос података. И у транзиту и у мировању, АЕС енкрипција са 256-битним кључем пружа заштиту.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Adblock
detector