10 najboljih alata i softvera za konfiguraciju mreže

Najbolji alati za konfiguraciju mreže

Što je mrežna konfiguracija?

Mrežna konfiguracija uspostavlja mrežne kontrole, protok i rad mreže. Upravljanje mrežnom konfiguracijom odgovoran je za postavljanje i održavanje mrežnih uređaja zajedno s instaliranim firmwareom i softverom. Promjene postavki na uređaju mogu narušiti sigurnost vaše mreže i oštetiti privatnost vaših korisnika. Tako, praćenje tih postavki vrlo je važno. Firmver koji upravlja vašim mrežnim uređajima je također potencijalna sigurnosna slabost vašeg sustava. Proizvođači opreme stalno revidiraju firmver i puštaju ažuriranja i zakrpe kako bi blokirali novootkrivena iskorištavanja. Stoga je ažuriranje tog firmvera vrlo važno.

Bez obzira na veličinu vaše mreže, neizbježno je pratiti firmware na svakom uređaju, pa je instalacija alata za upravljanje konfiguracijom nužna. Za razliku od drugih vrsta alata za upravljanje mrežom, vrlo je teško pronaći pristojnog upravitelja konfiguracije. Nema toliko dostupnih opcija. Dakle, iskopali smo duboko i odabrali deset opcija koje će ispuniti sve vaše potrebe upravljanja mrežnom konfiguracijom.

Proučimo puno detalja o svakom alatu za kojeg se može krvariti. Evo našeg popisa najbolji alati za upravljanje mrežnom konfiguracijom:

 1. SolarWinds Network Configuration Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) Vrh upravitelja konfiguracije linija koji se izvodi na Windows Serveru. Upravit će svim proizvodima mrežnih uređaja, ali ima dodatnu funkcionalnost za Cisco opremu.
 2. ManageEngine Network Configuration Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) Ovaj alat može se pokretati na Windows Serveru ili Linuxu, standardima upravljanja mrežnim promjenama, konfiguracijom i usklađenošću (NCCCM).
 3. ConfiBack Nazvan kao kontrakcija "sigurnosne kopije konfiguracije", ovaj je alat slobodan za upotrebu i radi u sustavu Windows, Linux i Mac OS.
 4. WeConfig Besplatni upravitelj konfiguracija za industrijske mreže.
 5. rConfig Besplatni alat za upravljanje konfiguracijom koji radi na Linuxu.
 6. Neto LineDancer NetLD radi na Windows Serveru i Linuxu. Njegove usluge uključuju automatsko otkrivanje i nadzor uređaja.
 7. TrueSight mreža za automatizaciju U skladu s popisom sigurnosnih standarda podataka, ovaj se alat instalira na Windows Server i Linux.
 8. Uređaj 42 Dostupan za instalaciju ili kao usluga utemeljena na oblaku, ovaj alat stalno nadzire vašu mrežu radi pogrešaka uređaja, kao i zaštitu i ažuriranje konfiguracija. Radi na Windows i Mac OS.
 9. Lan-Secure konfiguracijski centar Nakon automatskog otkrivanja i sigurnosnih kopija uređaja, ovaj će monitor spriječiti neovlaštene promjene u postavci vaše opreme..
 10. WhatsUp Zlatni dodatak za upravljanje konfiguracijom mreže Uz mrežni monitor WhatsUp Gold, modul za upravljanje konfiguracijom zaštitit će konfiguracije vaše mrežne opreme od neovlaštenih promjena.

Kriteriji za upravljanje mrežnom konfiguracijom

Upravitelji konfiguracija omogućuju vam praćenje statusa i operacija vaših mrežnih uređaja. Dakle, upravitelj konfiguracije treba:

 • Uspostavite osnovnu liniju konfiguracije
 • Snimke sigurnosne kopije
 • Pratite neovlaštene promjene konfiguracije
 • Omogući povratne postavke postavki
 • Distribuirajte ažuriranja firmvera

To su osnovne funkcije koje su vam potrebne od upravitelja konfiguracija. Neki zgodni dodaci su:

 • Revizija u svrhu ispunjavanja standarda
 • Skupna ažuriranja konfiguracije
 • Upravljanje zakrpama upravljačkog softvera
 • Prilagodljivi korisnički računi za timove

Najbolji alati za konfiguraciju mreže

Popis smo napravili, pazeći da pokrivaju sve bitne zahtjeve upravitelja konfiguracije pronašli su neke nalaze zvijezda. Oni idu iznad i izvan vaše osnovne konfiguracije treba vam pružiti obilje mogućnosti. Pročitajte opise svakog od ovih prijedloga.

1. SolarWinds upravitelj konfiguracije mreže (BESPLATNO SUĐENJE)

Upravljanje mrežnom konfiguracijom SolarWinds

Ponude SolarWinds rješenje za upravljanje mrežnom konfiguracijom u industriji. Ovaj je alat izgrađen na platformi tvrtke Orion, koja je uobičajena platforma za paket alata za administraciju sustava. Dakle Upravitelj mrežne konfiguracije dovetail s drugim alatima za administraciju sustava SolarWinds. Ako na tržištu imate cjelovit sustav upravljanja mrežom, odgovara vam paket Network Automation Manager. Ovo uključuje Monitor performansi mreže i analizator prometa NetFlow kako biste držali kartice o dostupnosti vaše mrežne opreme. Upravitelj mrežnih konfiguracija osigurava da se vaši mrežni uređaji ne mijenjaju i da se možete vraćati zbog pogrešaka prilikom podešavanja njihovih postavki. Tim funkcijama dodaju se preslikač priključaka, krajnji korisnik tracker, WAN monitor performansi i upravitelj IP adresa.

Dakle, SolarWinds vam može ponuditi cjelovito rješenje. Ovo je paket programa za praćenje koji su prikladni za veliku mrežu. Ako na web mjestu već imate softver za nadziranje mreže i želite dobiti samo upravitelja konfiguracija, ponuda SolarWinds i dalje je vrlo dobar sustav. Upravitelj konfiguracije mreže SolarWinds obuhvaća sve prioritete koji su vam potrebni da biste održali kontrolu nad svojim mrežnim uređajima.

Proces instalacije uključuje skeniranje sustava koje otkriva sve vaše uređaje i pohranjuje snimke njihove trenutne konfiguracijea. Od tada, kad želite izmijeniti konfiguracije svojih uređaja ili ih želite samo ažurirati, napravite te promjene putem alata za upravljanje. Upravitelj konfiguracija može komunicirati s dugačkim popisom marki uređaja, tako da ne morate brinuti o ograničenju kupnje opreme na jednog dobavljača kako bi vam upravljanje konfiguracijom bilo jednostavno. Međutim, alat ima još nekoliko značajki s kojima radi Cisco opreme nego što može osigurati za proizvode drugih proizvođača.

Cisco poboljšanja uključuju integraciju čekova s Ciscova baza podataka o ranjivosti u reviziju. To vam daje vrlo snažna upozorenja o nedostacima sigurnosti koja se mogu brzo ukloniti zakrpom, ažuriranjem ili prilagodbom u postavkama mrežnog uređaja. Ako imate Cisco Adaptive Security Appliance, Upravitelj konfiguracije mreže SolarWinds daje vam uvid u postavke uređaja i pomaže vam u upravljanju i reviziji popisa kontrole pristupa. Upravitelj konfiguracije provjerit će postoje li ažuriranja i zakrpe na ASA-inom firmveru i automatski ih instalirati. Sličnu uslugu dobivate ako imate Cisco Nexus. Upravitelj mrežnih konfiguracija pomoći će vam da ga ažurirate i pregledate popisi za kontrolu pristupa i dati ti kontekst virtualne obrane podrška za odnose roditelja / djeteta.

Automatizacija mrežnih zadataka konfiguracije znači da ne trebate isključivati ​​opremu ili raditi preko noći kada trebate mijenjati postavke mrežnih uređaja.

modul revizije od Upravitelj mrežnih konfiguracija omogućuju vam da pokažete poštivanje sigurnosnih standarda. Moći ćete uočite neovlaštene promjene konfiguracije i odmah ih odvrati ovim alatom. Možete čak i automatizirati ispravljanje tih promjena, kao i puno drugih rutinskih zadataka upravljanja uređajem.

Upravitelj mrežnih konfiguracija održava bazu podataka konfiguracija za svaki uređaj. Ovaj dobro organiziranu, indeksiranu arhivu i arhivu olakšava vam ručno pronalaženje konfiguracijske datoteke ako trebate zamijeniti dio opreme i sve postavke starog uređaja prenijeti na novi. Alat može čak nadgledajte životni ciklus uređaja i obavijestiti vas kada se bliži kraj radnog vijeka.

Nadzorna ploča za Upravitelj mrežnih konfiguracija ima kontrolu pristupa i vi odlučujete koji će korisnički računi pristupiti informacijama na konzoli. Također možete odlučiti da ne dopustite pristup ovom alatu određenim članovima vašeg tima.

Opis ovog alata ovdje pokriva sve točke u uvodu u kojima su navedene osnovne i izvanredne značajke upravljanja konfiguracijom koje biste trebali potražiti. Primijetit ćete da postoji jedna značajka koju alat ne pokriva: upravljanje zakrpama.

Strogo govoreći, upravljanje zakrpama obično je odgovornost zasebnog alata. To je slučaj s podjelom odgovornosti SolarWinds. Međutim, od SolarWinds dostupan je potpuno kompatibilni modul Patch Manager koji će ažurirati firmver vaših mrežnih uređaja ažurnim..

SolarWinds vam nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje od Upravitelj mrežnih konfiguracija i the Patch Manager, koji se instaliraju na Windows Server okoliš. Ista besplatna probna ponuda od 30 dana dostupna je za Upravitelj mrežne automatizacije Dogovor.

SolarWinds Network Configuration ManagerDownload 30 dana BESPLATNO probno razdoblje na solarwinds.com

2. ManageEngine Network Configuration Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ManageEngine Network Configuration Manager

ManageEngine je kandidat za krunu SolarWinds-a kao vodećeg u industriji softverske mreže. Tvrtka prodaje niz zasebnih modula koji se također mogu međusobno uklopiti i komunicirati stvoriti jedinstveni sustav praćenja kvalitete infrastrukture i IT usluga. Tvrtka je Upravitelj mrežnih konfiguracija vrlo je sveobuhvatno rješenje koje će vam pomoći da osigurate integritet mrežnih uređaja. Alat je kompatibilan sa okruženja s više dobavljača. U stanju je upravljati konfiguracije za sklopke, usmjerivači, i firewall plus bilo koju drugu vrstu mrežnog uređaja koji imate u vašem sustavu. Alat je dizajniran u skladu s upravljanje mrežnim promjenama, konfiguracijom i usklađivanjem (NCCCM) standardi.

Započnite sigurnosno kopiranje konfiguracije svih vaših mrežnih uređaja u skladište u Upravitelj mrežnih konfiguracija. Ovaj je postupak automatiziran za vas. ManageEngine Alat uključuje puno automatiziranih procesa koji će osloboditi teret održavanja konfiguracija vaših mrežnih uređaja. Sljedeća faza rada je neprestano pometanje uređaja paziti na neovlaštene promjene konfiguracije. Možete postaviti automatski da se izvode radnje kada se otkrije varijacija konfiguracije.

Možeš dobiti izvješća o razlikama između konfiguracija sličnih uređaja i odlučiti o setu pravila konfiguracije, primjenjujući različite politike na različite vrste uređaja. Kad standardizirate konfiguracije opreme, to možete ažurirajte svoje konfiguracije sigurnosnih kopija, dajući vam skup standardnih postavki koje možete automatski primijeniti na nove uređaje. Usluga ažuriranja sustava Upravitelj mrežnih konfiguracija može i biti nanosi se skupno.

Rezervna trgovina također je korisna kada trebate odstupiti od slučajnih promjena ili promjene konfiguracije koje smanjuju radne karakteristike i trebaju se preokrenuti.

Sustav upravljanja konfiguracijom uključuje funkcija zapisivanja, koji bilježi korisnike koji unose promjene u mrežnim uređajima. Oni računi se mogu automatski obustaviti, a informacije koje izvučete iz zapisnika prikazat će vam je li korisnički račun ugrožen.

Nadzorna ploča za ManageEngine Network Configuration Manager je vrlo atraktivan i uključuje brojne uređaje za vizualizaciju koji vam pomažu da brzo uočite promjene. Konzola se može prilagoditi korisničkim ulogama, što ovo čini dobrim sustavom za timove koji podržavaju mrežu.

Konačna prednost upravitelja konfiguracija je njegova sposobnost anketa za zakrpe i ažuriranja za firmver vaših mrežnih uređaja. Kada je dostupan novi softver, upravitelj će ga izvesti i ažurirati sve odgovarajuće uređaje. Dakle, dobivate integrirani upravitelj zakrpa ovim alatom.

Ovaj je sustav bolji prikladno za srednje i velike mreže. Softver se instalira na Windows i Linux. Tamo je besplatna verzija od Upravitelj mrežnih konfiguracija, koji je ograničen na dva uređaja. Vjerojatno nema puno mreža koje na sebi imaju samo dva uređaja, ali ova bi ponuda bila pogodna za testno okruženje. Ako se odlučite na kupnju, možete prvo isprobajte sustav besplatno u probnom roku od 30 dana.

ManageEngine Network Configuration ManagerPreuzmite 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

3. ConfiBack

ConfiBack

ConfiBack je također poznat kao Sigurnosna kopija konfiguracije. Ovaj softver je besplatno i dostupno na web stranici Sourceforge. Možete ga instalirati na Windows, Linux, i Mac OS. Ovo je upravitelj konfiguracija koji bi odgovarao maloj tvrtki da zaštiti svoje mrežne uređaje. Ovaj alat nije ni približno tako sofisticiran kao prethodne tri opcije na ovom popisu. Međutim, ako nemate novca za upravitelja konfiguracija, uzimajući ConfiBack mnogo je bolja opcija od prolaska.

Trebate zatražiti sustav izradite sigurnosnu kopiju konfiguracija za uređaje. Međutim, možete zakazati postupak redovitog kopiranja. Otkrivanje promjena ručni je proces koji podržava sučelje. Trebaš izradite sigurnosnu kopiju trenutne verzije uređaja i onda usporedite ga s izvornom sigurnosnom kopijom s razl naredba. Ovaj proces sinkronizira retke u dvije datoteke i ispisuje one linije koje su različite. Rezultati ovog uslužnog programa spremaju se u tekstnu datoteku.

ConfiBack softver je projekt otvorenog koda, tako da se možete češljati kroz programski kod ako želite. Ova otvorenost je uobičajena metoda kojom se osigurava korisnicima da ne postoje skrivene sigurnosne slabosti u programima i da ne sadrže hakerski kod.

Besplatno ConfiBack softver ne uključuje postupak provjere autentičnosti korisnika i nema upravitelj zakrpa modul.

4. WeConfig

WeConfig

WeConfig naplaćuje se kao upravitelj konfiguracija za industrijske mreže. Alat je proizvod Westerma, koji čini izdržljivu mrežnu opremu za okruženja trgovina. Upravitelj konfiguracija doista je namijenjen samo Westermo uređajima. Međutim, također radi s mrežnom opremom drugih proizvođača jer oslanja se na univerzalni SNMP sustav.

Svatko ga može preuzeti WeConfig besplatni softver s web mjesta Westermo. Alat se instalira na Windows okruženja. Nakon što instalirate softver, morate mu to reći skeniranje mreže. Ovo će se sastaviti mrežna karta i zapisivanje svih mrežnih uređaja u WeConfig baza podataka. Mrežnu kartu možete reorganizirati ručno ako je prikaz ikona malo zakrčen. Nakon što budete zadovoljni izgledom, možete ga zaključati kako biste spriječili da netko slučajno pomiče ili briše elemente. Svaka je ikona veza do detalja o uređaju da predstavlja i an Analiza prikazuju grafikone o radu mrežne opreme na vašoj mreži. Baza podataka uređaja neće se automatski ažurirati; ponovo morate izdati naredbu za skeniranje kad god želite da se popis ažurira.

Upravitelj konfiguracija omogućava vam naredite pohranu konfiguracije uređaja u datoteku i učitajte konfiguracijsku datoteku na uređaj. Možete izbrisati ili urediti konfiguracije na uređaju.

WeConfig sustav zahtijeva puno ručne intervencije. Međutim, ova usluga omogućuje pohranu kopija konfiguracija. Da biste provjerili promjene u konfiguracijama uređaja, morali biste zadati kopiju trenutne konfiguracije i napraviti usporedbu datoteke uz pohranu izvornih postavki. Da biste predstavili vlastite automatizirane postupke, mogli biste postaviti prikupljanje i usporedbu verzija konfiguracijskih datoteka u paketnom poslu.

Značajke WeConfig uključiti neke korisne osnovne funkcije nadzora mreže. No prikupljanje podataka vrši se samo na zahtjev, tako da nećete primati upozorenja u neočekivanim uvjetima. Sučelje ne uključuje provjeru autentičnosti korisnika i ne možete prilagoditi nadzornu ploču, pa ovo nije alat koji biste distribuirali timu administratora. Ovaj je alat prikladan za male mreže.

5. rConfig

rConfig

Još besplatni upravitelj konfiguracija da biste mogli probati zove se rConfig. Ovaj je alat dostupan od GitHub web stranica. GitHub omogućuje dostupnost koda alata pa ga možete provjeriti zbog sigurnosnih slabosti ili čak prilagodite ga pisanju vlastite verzije. Softver se pokreće CentOS i RHEL Linux.

Alat je moći otkriti sve vaše mrežne uređaje a vi to možete narediti kopirati konfiguracije svakog u datoteke. Snimanje konfiguracija može biti planiran, omogućujući vam redovit pregled statusa. Sve se radnje mogu izvoditi na svim uređajima, na kategorijama uređaja ili na pojedinim uređajima.

Provjere promjena u konfiguracijama zahtijevaju ručnu intervenciju a temelje se na model usporedbe datoteka. Možete distribuirati konfiguracije iz datoteke datoteka na uređaje. Opet se to može emitirati na sve uređaje, ažurirati samo jednu kategoriju uređaja ili na pojedinačni uređaj. Pravila možete postaviti u rConfig sustav i koristiti Upravitelj usklađenosti s konfiguracijom kako biste provjerili jesu li sve konfiguracije na vašoj mreži u skladu s tim specifikacijama.

Manjak od rConfig u usporedbi s drugim alatima na ovom popisu to što ne uključuje provjeru autentičnosti korisnika, pa bi ga trebalo instalirati samo na jedno zaštićeno računalo. Ovo znači to alat je prikladan samo za male mreže a ne one kojima upravlja tim.

6. Neto LineDancer

Neto LineDancer

Neto LineDancer, koji je također poznat kao NetLD, nije besplatna za upotrebu, ali možete isprobati 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Neto LineDancer ima sve značajke koje su vam potrebne od upravitelja konfiguracija. To automatski bilježi sve uređaje i pravi kratki snimak njihovih konfiguracija pohranjena osnovna linija. Naknadni pregledi konfiguracije mogu prepoznati promjene na svakom uređaju. Te se usporedbe također mogu izvršiti na zahtjev.

Spremljene konfiguracijske datoteke mogu se ponovno učitati u opremu skupno, prema vrsti uređaja ili pojedinačno. Softver može upravljati tisućama uređaja, a procesi praćenja mogu se automatizirati putem alata.

Značajke alata za izvještavanje zabeleži korisnike koji izvršavaju promjene u postavkama uređaja. Dodatak softvera može vam pomoći nadgledajte VLAN-ove i VM-ove. Neto LineDancer instalira na Windows Server verzije i također CentOS i RHEL Linux. Zove se drugi proizvod iz LogicVeina Neto StreetDancer. Ovo je rezna verzija za Neto LineDancer, koji pokriva 80 posto mogućnosti Neto LineDancer. Neto StreetDancer, koja se također naziva NSD i netSD, je besplatno korištenje.

Neto LineDancer i Neto StreetDancer pokrivaju sve osnovne funkcionalnosti koje su vam potrebne od upravitelja konfiguracija. Međutim, ne uključuje veće značajke koje bi vam trebale za sustav koji održava tim - nema kontrole pristupa. Ova dva sustava također ne uključuju nikakve funkcije upravljanja zakrpama. Neto LineDancer i Neto StreetDancer bilo bi idealno za male mreže.

7. TrueSight mrežna automatizacija

Upravitelj konfiguracije TrueSight

BMC Software nedavno je promijenio ime svog mrežnog alata za praćenje BladeLogic Automation Network do TrueSight mreža za automatizaciju. Ovaj novo obnovljeni paket vrijedi pogledati ako imate na tržištu upravitelja konfiguracija.

BMC je odradio vrlo lijep posao sa svojim novim sustavom konfiguracije, jer je obratio pažnju na zahtjeve standarda s kojima mnogi tvrtke koje se bave podacima moraju se pridržavati da bi pobijedili u ugovorima i držali se dogovora o razini usluga (SLA). Standardi konfiguracije diktiraju "politike". Sustav isporučuje prethodno napisane politike koje jamče usklađenost s nizom zahtjeva za integritet sustava: NIST, Hipaa, PCI, CIS, DISA, SOX, i SCAP. Čini se da nema unaprijed napisanih pravila za GDPR još.

Ako ste ugovorno ili zakonski obvezni provoditi jedan od ovih standarda, uvelike će vam pomoći u obavljanju svojih dužnosti TrueSight mreža za automatizaciju. Sustav ne samo da navodi postavke koje su mrežnim uređajima potrebne kako bi bile u skladu s danim standardom, već primjenjuje te zahtjeve. Ova metoda uštedjet će vam puno vremena za čitanje kroz standarde dokumentu i pokušajte otkriti kako prevesti zahtjeve u postavke uređaja.

Sustav se pokreće skeniranje sustava, evidentiranje svih uređaja, provjeravanje usklađenosti i prilagođavanje postavki uređaja. Nakon toga, monitor će stvoriti sigurnosnu kopiju svih konfiguracija. TrueSight će i dalje skenirati i spriječiti promjene ili vas upozoriti kada se dogode. Standardne konfiguracije možete vratiti ručno, ali automatizirane opcije TrueSight izvršit će taj zadatak umjesto vas.

Konzola od TrueSight mreža za automatizaciju mogu se u odjeljcima rasporediti na različite skupine korisnika. To će vam omogućiti da različite nadzorne ploče učinite dostupnim za različite članove tima.

Promjene konfiguracija i ažuriranja upravljačkog softvera mogu biti razvaljano u rasutom stanju. Sustav će otkriti nove zakrpe i ažuriranja te upozoriti vas na njih; ove će se datoteke automatski instalirati na sve relevantne uređaje uz vaše odobrenje.

TrueSight mreža za automatizaciju ima prateći modul, koji se zove TrueSight Upravljanje ranjivošću. Ovaj neobavezna dodatna volja skeniranje sigurnosnih prijetnji i blokiranje. Također drži vezu s izvorima dobavljača i Nacionalna baza podataka o ranjivosti NIST-a otkriti sigurnosne nedostatke i upozoriti vas na potrebu zakrpanja sustava kada se postigne relevantno rješenje. Ovo praćenje ranjivosti odnosi se na poslužitelje kao i na mrežne uređaje.

Alat se može instalirati na Windows Server i RHEL i Ubuntu Linux. Morate platiti za ovaj mrežni softver za konfiguraciju. Iako BMC nudi besplatna suđenja za neke svoje proizvode, ne postoje slobodna probna razdoblja za Prava mrežna automatizacija vida ili TrueSight Upravljanje ranjivošću.

8. Device42

Device42

Device42 je impresivna kombinacija moduli za upravljanje infrastrukturom. Alat uključuje IT upravljanje imovinom, Upravljanje IP adresama, upravljanje infrastrukturom podataka, i konfiguracijski menadžment. Ako radite podatkovni centar bilo da se radi o internim uslugama ili kao vanjski davatelj usluga, obratite pozornost na ovu mogućnost upravljanja konfiguracijom. Popratne funkcije ovog alata čine ga izuzetno zanimljivim za centre podataka.

Device42 sustav je dostupan za na ugradnji u prostorije ili kao usluga utemeljena na oblaku. Instalacija započinje prijavom inventara vaše opreme i sigurnosnom kopijom svake konfiguracije. Monitor neprekidno pomera mrežu da biste pazili na promjene u postavkama mrežnih uređaja. Tragač bilježi ne samo sve postavke uređaja, on bilježi verzije upravljačkog softvera svakog od njih. Također pokriva operativne sustave vaših poslužitelja i sve aplikacije i softver učitane na njih.

Device42 objekti su zaključani postupcima provjere autentičnosti. Možete dodati nove račune za pojedine članove tima, tako da će ovaj alat biti izvrstan za srednje i velike mreže koje podržavaju tim.

Device42 se plaća pretplatom. Postoje tri razine plana za alat i srećom, modul upravljanja konfiguracijom uključen je u Core plan, koja je najjeftinija inačica softvera. Možete pogledati sustav s besplatnom mrežnom demonstracijom. Ako želite naprijed i kupite sustav, dobit ćete vremensko razdoblje od 30 dana, tako da možete odustati u prvom mjesecu i dobiti sav svoj novac natrag. Softver se može instalirati na Windows, Mac OS i možete ga uključiti Linux računala putem virtualnog okruženja. Uslugu možete integrirati i sa plavetnilo, i AWS mrežne usluge.

9. Centar za konfiguraciju Lan-Secure

Lan-Secure konfiguracijski centar

Centar za konfiguraciju iz Lan-Secure ima suvišno sučelje, ali pruža kompetentnu uslugu upravljanja konfiguracijom. Alat ima sve osnovne mogućnosti koje su vam potrebne za kontrolu postavki vaših mrežnih uređaja.

Centar za konfiguraciju htjeti skenirajte svoj sustav da biste registrirali sve svoje mrežne uređaje i zatim napravili sigurnosne kopije njihovih postavki. Nakon dovršetka ove administrativne faze možete pregledati konfiguracije svojih uređaja i odlučiti o ispravnim pravilima za potrebe sektora i integriteta vaše tvrtke.

Softver za upravljanje mrežom može upravljati okruženje više dobavljača i omogućit će vam ažuriranje postavki svih uređaja, određenih vrsta uređaja ili pojedinačnih uređaja.

Centar za konfiguraciju softver će periodično provjeravajte postavke svakog uređaja i usporedite ih s sigurnosnim kopijama za pohranu. Ovisno o tome kako ste postavili sustav, bit će i otkrivanje neovlaštene promjene konfiguracije brzo upozorenje ili automatski povrat na odobrene postavke u sigurnosnoj kopiji za taj uređaj. Upozorenja se mogu poslati e-poštom članu tima kojem je dodijeljena odgovornost.

Alat može upravljanje udaljenim web lokacijama kao i centar u kojem su pohranjene sve vaše sigurnosne kopije konfiguracije. Komunikacije na drugim mjestima pokrivene su SSH sigurnost.

Softver se može instalirati na Windows. Morate platiti za Centar za konfiguraciju, ali vrlo je povoljnih cijena. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje sustava kako biste ga procijenili prije kupnje.

10. Dodatak WhatsUp Gold Network Configuration Management

WhatsUp Gold Network Configuration Manager

Što zlato je mrežni paket za upravljanje koji proizvodi Ipswitch. Tvrtka nudi Konfiguracijski menadžment modul koji je dostupan kao dodatak za nadgledanje osnovnog mrežnog paketa. WhatsUp Gold Total Plus paket uključuje Konfiguracijski menadžment dodatak i dodaci za analiza mrežnog prometa, nadgledanje aplikacija, i praćenje virtualizacije.

WhatsUp Gold Configuration Management dodatak vam daje mogućnost da održavanje integriteta mrežnih uređaja. Početna operacija upravitelja je prikupljanje statistika u faza otkrića. Time se sastavlja popis svih vaših uređaja i katalogizira konfiguraciju od svakog. Te se informacije spremaju u središnju trgovinu.

Nakon što ste sve te podatke zapisali, možete pogledati status postavki na svakom uređaju i provjeriti jesu li svi ažurirani. Trgovina vam omogućuje da kopirajte konfiguraciju s umirovljenog uređaja u novi a možete i poništiti pogreške nastale tijekom vježbe promjene konfiguracije. Upravitelj će nastavite uspoređivati ​​trenutne konfiguracije vaših uređaja u referentnoj trgovini, što omogućuje uočite neovlaštene promjene. Te se promjene mogu poništiti vraćanje službenih profila konfiguracije koji su pohranjeni u arhivi.

Proces revizije je automatiziran, kao i postupci obnove koji se trebaju primijeniti kada se uoče neovlaštene promjene konfiguracije. Možete se iskopati sve službene promjene hr masa, prema vrsti uređaja ili pojedinačno. automatizirani procesi od Što zlato uključiti zabrane korisnika u slučaju neovlaštene promjene. Možete postaviti ograničeni pristup prema Konfiguracijski menadžment alat koji zahtijeva provjeru autentičnosti korisnika, tako da možete ograničiti njegovu dostupnost na samo nekoliko članova vašeg sysadmin tima.

Revizijske i sigurnosne funkcije od Konfiguracijski menadžment dodatak omogućuje vam implementaciju, potvrđivanje i izvještavanje o tome poštivanje standarda integriteta mreže. To se može primjenjivati ​​na ugovore o uslugama ili činiti zahtjev za postupak davanja ponuda kada tražite nove klijente. Konfiguracijski menadžment dodatak ravnomjerno uključuje funkciju upravljanja zakrpama koji će osigurati da sav firmver vašeg uređaja bude ažuriran do najnovije verzije. To je još jedan zahtjev usklađenost s podacima o zaštiti podataka.

Morate instalirati Što zlato prije nego što možete imati Konfiguracijski menadžment alat tvrtke Ipswitch. WhatsUp Gold prvenstveno prati zdravlje mrežnih uređaja i poslužitelja. Ako želite doći analiza mrežnog prometa i konfiguracijski menadžment, ali vas ne zanimaju drugi dodaci koji su uključeni u WhatsUp Gold Total Plus paket, možete se odlučiti za Mrežni administrativni paket, koji samo uključuje ta dva dodatka zajedno s WhatsUp Gold Premium plan.

Što zlato a njegovi se dodaci instaliraju na Windows Server okruženja. Ovo je rješenje pogodno za srednje i velike mreže. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje od Što zlato i the Konfiguracijski menadžment modul.

Odabir sustava upravljanja konfiguracijom

Na ovom ćete popisu pronaći neke vrlo opsežne sustave i neke vrijedne kandidate koji koštaju malo i nemaju novca. Kad odaberete sustav upravljanja konfiguracijom za svoju mrežu, morat ćete razmotrite sistemske zahtjeve, posebice operativni sustavi na koje se softver može pokretati kako bi suzili vaše odabire.

Veličina vaše mreže i dostupnost sredstava bit će druga važna razmatranja koja će vas voditi prema pravi alat za upravljanje konfiguracijom za vašu tvrtku. Mogućnost isprobavanja sustava na besplatno suđenje ili ponude garancija povrata novca trebao bi vam pomoći suziti procjenu. Ako možete pokušati prije kupnje bez obveza, bit ćete sigurniji za instaliranje softvera. Inače, možda ćete prekasno otkriti da je teško koristiti ili neprikladno za potrebe upravljanja konfiguracijom.

Polje od Cybersecurity trenutno postaje vrlo vruća. Međutim, ne ograničavajte svoju mrežnu zaštitu na samo opremu i mjere usmjerene na internet. Ponekad vatrozidovi, službe zaštite od napada i sustavi za otkrivanje uljeza ne uspiju. Vaša druga linija obrane nalazi se u kontroli nad postavkama vaših mrežnih uređaja i u politici da se sav firmver i operativni sustavi ažuriraju s najnovijim ažuriranjima sustava i zakrpama..

sveobuhvatna automatizacija koje nude mnogi alati na ovom popisu znači da vam neće trebati trošiti previše vremena za upravljanje konfiguracijom uređaja. Dakle, čak i ako pokrenete mrežu za malu tvrtku, nema izgovora da ne implementirate upravljanje konfiguracijom i promijenite kontrolu na vašoj mreži..

Jeste li implementirali sustav upravljanja konfiguracijom za svoju mrežu? Kojeg ste menadžera izabrali i zašto? Ostavite poruku u komentari odjeljak u nastavku kako biste podijelili svoja iskustva s ostatkom zajednice.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =

Adblock
detector