10 najboljih alata i softvera za nadzor infrastrukture

10 najboljih alata i softvera za nadzor infrastrukture

Evolucija suvremene mreže donijela je mnogo stvari, ali jednostavnost nije jedna od njih. Raznolikost uređaja koji su sačinjavali suvremene mreže opada. Računala, serveri, sklopke, usmjerivači i virtualni strojevi samo su neki od raznolike infrastrukture koja sadrži modernu mrežu.

Dobivamo puno detalja o svakom od alata koji su u nastavku. Da bismo vam uštedjeli vrijeme, evo našeg popis 10 najboljih alata za nadzor infrastrukture:

 1. Monitor performansi SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) Mrežni monitor koji provjerava stanja zdravlja uređaja pomoću SNMP postupaka. Instalira se na Windows Server.
 2. Site24x7 Nadgledanje poslužitelja (BESPLATNO ISPITIVANJE) Alat temeljen u oblaku koji nadzire mreže, poslužitelje i aplikacije, uključujući infrastrukturu izvan mjesta.
 3. SolarWinds monitor poslužitelja i aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sveobuhvatni alat za praćenje koji se može integrirati s mrežnim monitorom performansi.
 4. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sveobuhvatni infrastrukturni monitor koji pokriva mreže, poslužitelje i aplikacije. Radi na Windows Serveru.
 5. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) IT infrastruktura za nadzor i upravljanje dizajnirana za opskrbu pružatelja usluga kojima se upravlja (MSP).
 6. ManageEngine OpManager SNMP-ov mrežni upravitelj performansi koji se instalira na Windows ili Linux.
 7. Nagios XI Mrežni monitor s konzolom temeljenom na pregledniku koja se instalira na Linux. Besplatna verzija naziva se Nagios Core.
 8. Zabbix Besplatan alat za praćenje otvorenog koda mreže koji radi na Linuxu.
 9. Icinga 2 Besplatno prilagodljiv, besplatni sustav za praćenje otvorenog koda, koji radi na Linuxu.
 10. Što zlato Mrežni monitor temeljen na SNMP-u. Radi na Windows Serveru.

U ovom ćemo članku istražiti najbolje alate i softver za nadzor infrastrukture. Prije nego što to učinimo, trebamo pogledati što je nadzor infrastrukture i zašto je to važno.

Što je nadzor infrastrukture?

Monitoring infrastrukture je proces praćenja mrežne infrastrukture zbog ranjivosti. Alat za praćenje infrastrukture nadzire zdravstveni status, dostupnost, i izvođenje uređaja u mreži.

Ako se otkrije problem korisniku se šalje obavijest da je pronađen problem. Korisnik tada može upotrijebiti alat za praćenje infrastrukture za generiranje izvještaja kako bi dublje sagledao uzroke problema.

Korištenje alata za praćenje infrastrukture važno je jer bi bilo nemoguće ručno pokušati ostati na vrhu mrežnih događaja. Mrežni administrator nije mogao realno pratiti sve fizičke i virtualne resurse.

Mnoštvo cyber prijetnji putem interneta učinilo je nužnom zaštitu mreža softverom za nadzor infrastrukture. Složenije prijetnje dovele su do potrebe za naprednijim nadzorom mreže.

Najbolji alati za nadzor infrastrukture

Da biste bili zaštićeni od najnovijih prijetnji, najbolji alati za nadzor infrastrukture mogu se koristiti za:

 • Automatski otkrijte povezane uređaje
 • Izradite prilagođene nadzorne ploče
 • Prikaži vizualne prikaze za mrežne performanse (grafikoni, grafikoni, točkići itd.)
 • Obavijesti vas putem e-pošte i SMS-a kad uređaji naiđu na probleme
 • Stvaranje izvješća

1. SolarWinds Monitor performansi mreže (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Monitor performansi mreže SolarWinds

Monitor performansi mreže SolarWinds je alat za nadzor infrastrukture broj jedan na ovom popisu. S ovim alatom možete automatski otkrijte uređaje i nadgledati njihovo zdravstveno stanje putem nadzorne ploče. Ovdje možete vidjeti pregled svih povezanih uređaja kojima se upravlja.

Sve informacije o izvedbi prikazane su u popisima i pitačkim tablicama, tako da možete uočiti da li neki uređaj ima problema koji utječu na performanse. Međutim, ako ste na složenijoj mreži, imate mogućnost pregleda inteligentna karta cijele mrežne topologije.

Ovdje ćete moći vidjeti zemljopisni položaj različitih uređaja na vašoj mreži i kako se međusobno povezuju. Ovaj je prikaz također obojen bojom, a uređaji s dolje označeni crvenom bojom. To karte se automatski ažuriraju da biste bili u toku s promjenama topologije u vašoj mreži.

Kao i svi vrhunski alati za nadzor infrastrukture, Monitor performansi mreže SolarWinds ima sustav upozorenja. Za praćenje mreže korisnici jednostavno stvaraju inteligentna upozorenja s uvjetima aktiviranja kako bi odredili vrstu upozorenja koja vide. Na primjer, možete konfigurirati program samo da vam šalje kritične upozorenja. Tu je i stranica Sve aktivne obavijesti na kojoj možete vidjeti potpuni popis aktivnih upozorenja s imenima koja daju detalje poput Vrijeme odziva, ili Veliki gubitak paketa.

Sve u svemu, Monitor performansi mreže SolarWinds je izbor prilagođen tvrtkama koje žele monitor mrežnog održavanja koji je slab za održavanje. Monitor performansi mreže SolarWinds započinje s cijenom od 2.995 dolara (2.277 funti). Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje dostupno.

SolarWinds Network Performance MonitorDownload 30-dnevno BESPLATNO probno razdoblje

2. Nadgledanje poslužitelja Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih alata i softvera za nadzor infrastrukture

Site24x7 Nadgledanje poslužitelja je sustav za nadzor infrastrukture u oblaku. Može pratiti performanse mreža, poslužitelja, aplikacija i web stranica. Kao monitor web mjesta, 24 × 7 mora pratiti sve osnovne usluge koje mogu uzrokovati probleme sa performansama. Ovaj se pregled također proteže na Cloud usluge.

  11 najboljih alata za rješavanje problema s mrežnim administratorima

Kako se radi o internetskoj usluzi, ne morate instalirati nikakav softver na svoju web lokaciju da biste koristili 24 × 7. Konzoli se pristupa putem preglednika, a sve pohranjivanje podataka uključeno je u plan i držanje izvan mjesta. To znači da čak i ne trebate pokrenuti vlastite poslužitelje. Ako sklopite ugovor s virtualnim poslužiteljima i plaćate hosting za vaše web stranice, te resurse može nadzirati Site24x7.

Site24 / 7 može nadzirati domaćine koji koriste Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD Unix i OS X. Također može komunicirati s cloud poslužiteljima Microsoft Azure i Amazon Web Services (AWS).

Kao integrirani nadzor infrastrukture, Site24x7 je posebno prikladan za upravljanje virtualizacijama. Pratit će virtualizaciju Microsofta Hyper-V i VMware, a također i Docker Containers.

Site24 / 7 dio je iste skupine poduzeća kao i ManageEngine (vidi dolje). Iako je ManageEngine dobro uspostavljen na tržištu alata za praćenje infrastrukture, Site24x7 je relativno novo poduzeće. Međutim, matična tvrtka, Zoho grupa, je u mogućnosti primijeniti svu stručnost koju je imao u svom ManageEngine odjelu za izradu Site24x7. To ima prednost stvaranja nove i inovativne usluge iz povijesti stručnosti.

Postoji puno sličnosti između proizvoda ManageEngine i Site24x7. Velika razlika je struktura punjenja. Site24x7 je softver kao usluga. Dakle, naplaćuje se mjesečna pretplata, a jednokratni račun plaćate za pristup programu ManageEngine.

Site24x7 dostupan je u pet izdanja. Najmanja od njih je ograničeno Besplatno izdanje. To će vam omogućiti nadzor do pet poslužitelja ili URL-ova. Četiri plaćena plana nazivaju se Starter, Pro, Classic i Enterprise. Svi ovi planovi mogu se poboljšati dodacima u slučaju da standardni paketi izdanja ne odgovaraju u potpunosti vašim zahtjevima. Dobivate više usluga sa svakim progresivno skupljim planom i možete smanjiti troškove usluge plaćajući godišnje umjesto mjesečno.

Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje sustava. Na kraju probnog razdoblja imate mogućnost odabira plaćenog plana i pretplate. Ako se odlučite ne plaćati, vaš će račun biti prebačen na Besplatno izdanje koje možete neprestano koristiti bez ikakvog plaćanja..

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-dnevna BESPLATNA proba

3. SolarWinds monitor poslužitelja i aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija je još jedan SolarWinds-ov alat za praćenje infrastrukture izgrađen posebno za nadgledanje poslužitelja i aplikacija. Na primjer, možete pratiti performanse i dostupnost resursa Azure i AWS.

Glavna razlika između ove platforme i Performanse mreže SolarWinds Monitor je u tome što je prvi spretniji u nadzoru virtualiziranih resursa. Na primjer, da biste bili sigurni da možete jasno vidjeti mrežne aplikacije, postoji opcija da ovisnosti o karti mapa.

Na karti možete vidjeti kako se aplikacije i poslužitelji međusobno odnose i pokreću ciljanije rješavanje problema. To je korisno jer vam omogućava da lakše pronađete osnovni uzrok problema sa izvedbom.

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija održava postupak konfiguracije laganim. Predloženi su predlošci van okvira za nadgledanje preko 1.200 podržanih aplikacija i poslužitelja. Sustavi koji se mogu nadzirati uključuju Active Directory, Java, IBM WebSphere, Office 365 e-poštu i XenApp.

Svaka organizacija koja zahtijeva nadzor infrastrukture koja može nadzirati virtualne resurse dobro bi bila podržana SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija. Cijena ovog alata kreće se od 2995 dolara (2.308 funti). Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje koje možete preuzeti ovdje.

SolarWinds Server i Application MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

4. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

PRTG mrežni monitor

PRTG mrežni monitor je platforma za nadzor infrastrukture koja može pratiti zdravlje uređaja i upotrebu mreže. Tehnologije koje podržava PRTG Network Monitor uključuju SNMP, NetFlow, jFlow, sFlow, SSH, WMI, PING, SQL i više.

Širok izbor tehnološke podrške pruža vam sve što je potrebno da biste jasno shvatili što se događa na vašoj mreži. Postupak postavljanja traje nekoliko minuta kako biste se brzo mogli implementirati.

Da bi okruženje za praćenje bilo ažurirano, PRTG mrežni monitor namjene automatsko otkrivanje mreže. Međutim, morate pingati IP raspone kako biste to učinili. Nakon što to učinite, slobodni ste započeti s stvaranjem senzora za nadzor uređaja širom mreže.

Za praćenje vaše mreže trebat će vam niz različitih senzora za nadgledanje različitih segmenata vaše mreže. Tamo su preko 200 senzora koje možete koristiti. Na primjer, postoje Senzori za nadziranje propusnosti, SNMP senzori, Senzori Linux / Unix / OS X, i IoT senzori nabrojati nekoliko.

Pri korištenju PRTG mreža Monitor imate potpunu kontrolu nad nadzornom pločom. Možete koristiti PRTG dizajner karte za izradu novih nadzornih ploča s mapama u stvarnom vremenu i statusom uređaja uživo. Tada možete generirati vezu za slanje kako bi drugi ključni donositelji odluka mogli vidjeti podatke o izvedbi.

Jedan od razloga zašto PRTG mrežni monitor toliko je popularan da je besplatan za prvih 100 senzora. Nakon što pređete ograničenje od 100 senzora, morat ćete platiti nadogradnju.

  20 najboljih alata za usklađivanje PCI DSS

Plaćene verzije sustava PRTG mrežni monitor startajte od 1600 USD (1,221 £) za 500 senzora s jednom instalacijom poslužitelja i idite sve do 60 000 USD (45,820 £) za neograničene senzore i pet instalacija poslužitelja. Tu je i besplatna probna inačica možete preuzeti ovdje.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmite 30-dnevno besplatno probno razdoblje

5. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih alata i softvera za nadzor infrastrukture

Dok se ostali alati na ovom popisu trebaju koristiti u kućanstvu, Atera je softverska platforma koju će koristiti upravljani davatelji usluga (MSP). Zadavanje outsourcing zadataka upravljanja IT-om postaje sve češći i uspješno poslovanje MSP-a može se ostvariti samo uz podršku alata poput onih koje pruža Atera.

Atera sustav je a daljinsko nadgledanje i upravljanje usluga ili RMM. RMM funkcije omogućuju tim tehničara da iz daljine prate IT infrastrukturu klijenta. Alati uključuju mreže, poslužitelji i nadzornici aplikacija a također i alate za upravljanje poput upravljanja zakrpama, sigurnosnih kopija sustava i održavanja diska.

Sustav za nadzor mreže Atera radi i dalje Jednostavno upravljanje mrežnim protokolom (SNMP) postupci. Ovo također omogućuje alatu da otkrije svu imovinu priključenu na mrežu čim se stavi u službu za novog klijenta. Usluga automatskog otkrivanja nastavlja skenirati mrežu i automatski prilagođava popis opreme u slučaju dodavanja ili uklanjanja uređaja. SNMP također osigurava da su mrežni uređaji dobrog zdravlja i da neće biti gurnuti do punog kapaciteta – situacija koja bi mogla smanjiti rad mreže.

Atera skenira poslužitelje i krajnje točke za instalirani softver, što nadzornom timu omogućava da instaliraju samo ovlaštene programe. Sustav promatra procese koji se izvršavaju na domaćinu klijenta kako bi pratili neočekivane aktivnosti i kako bi se osiguralo da CPU-ov kapacitet sve opreme ne bude pogođen.

Sustav Atera je usluga utemeljena na oblaku, tako da MSP ne mora instalirati bilo koji softver u svoje prostorije ili koristiti poslužitelje i infrastrukturu da bi ih domaćin. Atera paket uključuje poslužitelje za obradu i pohranu, kao i softver. Na opremu klijenata koje se nadziru treba biti instaliran agentski softver.

Dok se isporučuje kao “softver kao usluga,“Atera se naplaćuje pretplatom po tehničaru mjesečno – postoji i godišnji plan plaćanja. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje sustava da ispita sve njegove funkcije.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

6. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager je alat za nadzor mreže za Windows i Linux. Platforma može nadzirati fizičku i virtualnu infrastrukturu. Virtualna infrastruktura koju možete pratiti pomoću ManageEngine OpManager uključuje VMware, Hiper-V, i Xen.

Tamo preko 2000 mrežnih monitora kojem se može pristupiti putem prilagodljive nadzorne ploče. U smislu prilagodbe, ManageEngine OpManager također ima više od 200 različitih widgeta pomoću kojih možete stvoriti vlastite nadzorne ploče.

Automatizacija je još jedna neprocjenjiva značajka koju nudi ManageEngine OpManager. Pomoću automatizacije možete konfiguriraju automatizirane odgovore za rješavanje problema. Ovim se upravlja preko prikaza automatizacije radnog tijeka gdje možete stvoriti automatizirane odgovore bez potrebe za kodiranjem. Na primjer, možete odabrati ‘Execute Windows Script’ reagirati nakon što se prepozna neka aktivnost.

U Dodatku, ManageEngine OpManager ima sustav upozorenja. Obavijesti se šalju korisniku putem e i SMS. Upozorenja su prikazana na Svi alarmi stranicu na kojoj možete pogledati popis svih alarma s pratećim informacijama. Također možete vidjeti dijagrame pita koji kategoriziraju aktivne alarme kao Kritično, nevolja, Pažnja, ili Služba dolje.

Postoje tri verzije sustava ManageEngine OpManager dostupno: Besplatno, osnovni, i Poduzeće verzije. Besplatna verzija podržava do 10 uređaja s osnovnim nadzorom mreže.

Verzija Essential na ovo se proširuje podržavanjem do 1000 uređaja s automatskim mrežnim mapiranjem. Enterprise verzija čvrsto je usmjerena na veće organizacije i podržava do 10 000 uređaja. Preuzmite besplatno probno razdoblje.

7. Nagios X

Nagios XI

Nagios XI je rješenje za nadzor mreže za CentOS, RedHat Enterprise Linux, Ubuntu, i Debian. Ono ima internetsko korisničko sučelje. Da biste ubrzali postupak postavljanja Nagios XI ima čarobnjake za konfiguraciju koji vam pokazuju kako pratiti različite segmente vaše mreže. Nadzorna ploča je prilagodljiva i možete koristiti razne biranje, grafikone i grafikone za vizualizaciju performansi vaše mreže..

Proširiva arhitektura grada Nagios XJa sam jedan od razloga zašto se tako široko koristi. API-ji platformi mogu se koristiti za integriranje aplikacija trećih strana za poboljšanje osnovne funkcionalnosti programa. Web mjesto Nagios razmjene ima niz API-ja koji možete koristiti za dodavanje novih značajki. Na primjer, možete dodati Webmetrics api dodatak da Nagios može vidjeti još više mjernih podataka.

Postoje dvije verzije sustava Nagios XI to kupnja: the Standardno izdanje i the Enterprise Edition. Standardno izdanje počinje s 1.995 USD (1.537 £) i dolazi s čarobnjacima za konfiguraciju, izvještavanjem i prilagođenim korisničkim nadzornim pločama..

Enterprise Edition kreće od $ 3,495 (£ 2,694) i nudi dodatne značajke kao što su izvješća o planiranju kapaciteta i evidentiranje revizije. Postoji i besplatna probna inačica od 60 dana.

8. Zabbix

Snimka zaslona Zabbix

Zabbix je alat za nadgledanje mreže s otvorenim kodom. S Zabbix možete provoditi nadzor mreže, nadzor poslužitelja, nadgledanje oblaka, nadgledanje aplikacija i nadgledanje usluga.

  12 najboljih softvera i alata za upravljanje pristupom

Postavljanje Zabbix ne preuzima previše posla. Program možete instalirati u nekoliko minuta i započeti s nadziranjem predloške izvan okvira. Kako postajete samopouzdaniji s programom možete izgraditi vlastite prilagođene predloške.

AutoDiscovery dopušta vam da povremeno otkrijte mrežne uređaje. Ovo je poželjno ručnim konfiguracijama jer on ažurira monitor. Sve što trebate učiniti je unijeti pravila otkrivanja mreže.

Prilikom uvođenja pravila otkrivanja mreže jednostavno unosite IP raspon i na koje usluge morate paziti. Nakon što uređaj otkrijete, možete konfigurirati obavijesti, udaljene skripte i želite li dodati ili ukloniti host.

Integracija koju nudi Zabbix jedna je od njegovih najvećih snaga. Možete koristiti API za automatizaciju ručnih odgovora na događaje i dodavanje novih pravila praćenja koja se ne mogu napraviti s pretpakiranim programom. Postoje i dodatne Zabbix dodataka i modula koje možete implementirati da poboljšate osnovne funkcije proizvoda.

Zabbix je alat koji bi trebale uzeti u obzir one organizacije koje traže alat za nadzor infrastrukture otvorenog koda. Zabbix je dostupan za preuzimanje na CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian, SUSE Linux Enterprise Server, i Raspbian. Zabbix možete preuzeti besplatno.

9. Icinga 2

Snimka zaslona Icinga

Icinga 2 je internetski alat za praćenje mreže s prilagodljivim korisničkim sučeljem. Možete stvoriti prilagođene prikaze za prikaz različitih događaja kroz svoju fizičku i virtualnu infrastrukturu. U stvari, mogućnosti Icinga 2 mogu nadzirati čitave podatkovne centre i oblačne usluge. Stoga je izvrstan alat za one tvrtke koje posluju u hibridnim mrežnim okruženjima.

Za konfiguraciju, Icinga 2 ima svoj jezik konfiguracije. Motor može biti složen, ali vam daje potpunu kontrolu nad nadzorom vaše infrastrukture. Na primjer, izrađujete nadzorne objekte i koristite motor temeljen na pravilima da bi odredili kako se nadzire mrežni element. Međutim, postoji i internetsko konfiguracijsko sučelje ako želite postaviti svoje konfiguracije na način koji je manje težak.

Icinga 2 moduli su Icinga 2 odgovor na dodatke i dodatke. Ovi moduli omogućuju vam poboljšanje osnovne funkcionalnosti tvrtke Icinga i nadgledanje novih aspekata vaše mreže. Na primjer, postoji an Icinga modul za vSphere koji integrira vaše VMware okruženje u Icinga.

Isto tako, postoji Icingin modul za grafit koji prikazuje mjerne podatke izravno u korisničkom sučelju. Te integracije pomažu u proširenju i poboljšanju funkcionalnosti već ionako vrlo raznolikog proizvoda.

Sve u svemu Icinga 2 je alat koji odgovara onim mrežnim administratorima koji ugodno prihvaćaju konfiguracijski jezik i grade svoje nadzorno okruženje od nule. Icinga 2 dostupno je za Debian, RHEL, SLES, Windows, Ubuntu, Fedora, i OpenSUSE. Alat možete preuzeti besplatno.

10. Što zlato

Snimka zaslona WhatsUp Gold

Što zlato mrežni je monitor koji pruža jedno od najpristupačnijih korisničkih sučelja u sektoru nadzora mreže. S Što zlato možete učiniti sve od nadzor mreže do nadgledanje aplikacija, praćenje propusnosti, i praćenje virtualizacije.

Sve se može nadgledati putem nadzorne ploče na kojoj možete pregledavati TrenutnoStatus uređaja kao gore, dolje, Održavanje, ili Nepoznata. Zatim postoje razni popisi popisa koji pružaju dodatne informacije o dostupnosti uređaja, kao što su pogreške sučelja ili korištenje sučelja.

Uključena je značajka mrežnog otkrivanja Što zlato koja koristi SNMP, ARP, SSH, Upravljanje virtualnom infrastrukturom, ICMP, LLDP, i IP adrese pronaći povezane uređaje.

Nakon otkrivanja uređaja možete ih pogledati na an interaktivna karta. Karta je ažurira se automatski tako da ne morate raditi nikakve dodatne konfiguracije. Uređaji na dolje označeni su crvenom bojom, tako da možete jasno vidjeti problematična područja.

Kako biste bili u toku s novim sigurnosnim događajima, Što zlato ima sustav upozorenja. Od Centar upozoravanja možete vidjeti sva aktivna upozorenja i konfigurirati pravila obavijesti. Na primjer, kritična upozorenja mogu se konfigurirati tako da eskaliraju od stvaranja karte do slanja upozorenja administratoru.

Sve što trebate pokrenuti Što zlato je Windows Server 2008 R2, 2012, 2012. R2, ili 2016. Ako želite iskustvo mrežnog praćenja kojim se može upravljati na prvi pogled, Što zlato izuzetan je izbor.

Na web stranici tvrtke ne postoje informacije o cijenama koje su javno dostupne pa ćete trebati izravno kontaktirati prodajni tim. Međutim, postoji 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Odabir alata za praćenje infrastrukture

Iako na ovom popisu postoje brojni alati za praćenje infrastrukture, neki se ističu zbog svoje pristupačnosti. Monitor performansi mreže SolarWinds, PRTG mrežni monitor i Atera čvrste su odluke za organizacije svih veličina.

Monitor performansi mreže SolarWinds vrijedi razmotriti njegovo slabo održavanje, ali vrlo vidljiv pristup nadzoru mreže. Nadzorne ploče su jednostavne za navigaciju, a upozorenja se lako konfiguriraju. Značajke poput ugrađenog automatskog otkrivanja pomažu da to bude alat za malo održavanje u pogledu implementacije.

S druge strane, PRTG mrežni monitor zbog besplatne verzije je odlično sredstvo za pokretanje. Korisnik može izgraditi kompetenciju s pristupom praćenja na temelju senzora, a da ne plati trošak pune licence. Raznolikost mogućnosti koja se nude u smislu fizičkog i virtualnog praćenja dovoljna je za nadmetanje bilo kojeg drugog alata na tržištu.

Atera je alat koji je idealan za one organizacije koje žele izgraditi jedinstveno okno za nadzor stakla. Monitor pruža sve potrebne informacije za praćenje vaše mreže bez napuštanja početnog zaslona.

Ovisno o vašim potrebama, svaki alat na ovom popisu ima što ponuditi. Bez obzira na to tražite li alat za otvoreni izvorni alat ili jednostavnost vlasničkog alata, na raspolaganju vam je puno opcija.

About the author

Comments

 1. Croatian:

  Evolucija suvremene mreže donijela je mnogo stvari, ali jednostavnost nije jedna od njih. Raznolikost uređaja koji su sačinjavali suvremene mreže opada. Računala, serveri, sklopke, usmjerivači i virtualni strojevi samo su neki od raznolike infrastrukture koja sadrži modernu mrežu. Dobivamo puno detalja o svakom od alata koji su u nastavku. Da bismo vam uštedjeli vrijeme, evo našeg popis 10 najboljih alata za nadzor infrastrukture:

  Monitor performansi SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  Mrežni monitor koji provjerava stanja zdravlja uređaja pomoću SNMP postupaka. Instalira se na Windows Server.
  Site24x7 Nadgledanje poslužitelja (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  Alat temeljen u oblaku koji nadzire mreže, poslužitelje i aplikacije, uključujući infrastrukturu izvan mjesta.
  SolarWinds monitor poslužitelja i aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  Sveobuhvatni alat za praćenje koji se može integrirati s mrežnim monitorom performansi.
  Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  Sveobuhvatni infrastrukturni monitor koji pokriva mreže, poslužitelje i aplikacije. Radi na Windows Serveru.
  Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  IT infrastruktura za nadzor i upravljanje dizajnirana za opskrbu pružatelja usluga kojima se upravlja (MSP).
  ManageEngine OpManager
  SNMP-ov mrežni upravitelj performansi koji se instalira na Windows ili Linux.
  Nagios XI
  Mrežni monitor s konzolom temeljenom na pregledniku koja se instalira na Linux. Besplatna verzija naziva se Nagios Core.
  Zabbix
  Besplatan alat za praćenje otvorenog koda mreže koji radi na Linuxu.
  Icinga 2
  Besplatno prilagodljiv, besplatni sustav za praćenje otvorenog koda, koji radi na Linuxu.
  Što zlato
  Mrežni monitor temeljen na SNMP-u. Radi na Windows Serveru.

  U ovom članku istražujemo najbolje alate i softver za nadzor infrastrukture. Nadzor infrastrukture je proces praćenja mrežne infrastrukture zbog ranjivosti. Alat za praćenje infrastrukture nadzire zdravstveni status, dostupnost, i izvođenje uređaja u mreži. Korištenje alata za praćenje infrastrukture važno je jer bi bilo nemoguće ručno pokušati ostati na vrhu mrežnih događaja. Mrežni administrator nije mogao realno pratiti sve fizičke i virtualne resurse. Mnoštvo cyber prijetnji putem interneta učinilo je nužnom zaštitu mreža softverom za nadzor infrastrukture.

Comments are closed.