10 najboljih alata i softvera za upravljanje bazama podataka

Alati i softver za upravljanje bazama podataka

Baze podataka tvrtke se široko koriste za spremanje referentnih podataka i praćenje transakcija. Web stranice trebaju baze podataka i potrebne su im Enterprise Resource Planning (ERP) sustavi. Sustav za upravljanje bazama podataka (DBMS) je softver koji formatira podatke za pohranu u bazama podataka i omogućuje im pristup putem metoda pretraživanja podataka. Teško je doći pregled vaših podataka putem naredbenog retka SQL. Grafičko korisničko sučelje pruža vam puno bolji način provjere stanja vaše baze podataka i njenog ispravnog upravljanja.

U ovom ćemo pregledu pogledati različite prednje dijelove baze podataka koji će vam pomoći učinkovito upravljanje podacima. Popis ovdje sadrži niz alata koji su pogodni za pojedince do velikih organizacija sa posvećenim DBA.

Najbolji alati za upravljanje bazama podataka

Ako počinjete tražiti softver kako biste udovoljili poslovnim potrebama, naići ćete na mnoštvo opcija koje kao baza imaju sustav baza podataka. Sofisticirana sučelja za nove alate baza podataka svima u poslu olakšavaju stvaranje i pokretanje baze podataka - više vam nije potreban specijalni tehničar baze podataka ili administrator baze podataka.

Evo našeg popis deset najboljih baza podataka i alata za upravljanje:

  1. RazorSQL
  2. Microsoft SQL Server Studio za upravljanje
  3. MySQL Workbench
  4. TeamDesk
  5. TablePlus
  6. Sequel Pro
  7. phpMyAdmin
  8. Navicat za MySQL
  9. SQLyog
  10. talenat

Više o tim opcijama možete pročitati u sljedećim odjeljcima.

1. RazorSQL

RazorSQL

RazorSQL je opsežan paket alata koji će vam pomoći pokrenuti relacijsku bazu podataka kojoj se pristupa sa SQL-om. Paket je u mogućnosti komunicirati s dugačkim popisom RDBMS-ova, uključujući Proročanstvo, MySQL, SQL Server, PostgreSQL, Informix, i Ingres.

Interoperabilnost alata je posebno korisna ako se morate suočiti s nekoliko vrsta baza podataka na vašem web mjestu. SQL naredbeni skup nije potpuno isti za sve RDBMS, tako da možete prebacivati ​​vrijeme unoseći pogrešan format naredbe prilikom prelaska s jednog sustava na drugi. RazorSQL predstavlja GUI sučelje koje zatim interpretira u naredbe koje se izvršavaju u bazi podataka. Međutim, ako želite napisati vlastite skripte, uslužni program uključuje an SQL uređivač, koji će istaknuti sintaksičke pogreške.

Paket uključuje gotovo sve funkcije koje će vam trebati za administriranje baze podataka, uključujući sigurnosno kopiranje podataka u tablicama. Jedna stvar koja nedostaje ovom paketu je alata za pravljenje obrazaca koja bi vam omogućila stvaranje prednjih krajeva kako biste svojoj zajednici korisnika omogućili siguran i lak pristup bazi podataka.

Ovo je plaćeni alat, ali vrlo povoljne cijene. Možete kupiti standardni paket koji uključuje godinu ažuriranja i podrške ili se odlučiti za skuplje pakete s dužim razdobljima podrške. Još jedna dimenzija u strukturi cijena RazorSQL-a je broj ljudi koji će ga koristiti. Softver se instalira na Windows, Mac OS, i Linux a možete ga dobiti 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

2. Microsoft SQL Server Studio za upravljanje

Microsoft SQL Server Studio za upravljanje

Ako za svoj DBMS koristite SQL Server, od toga biste imali koristi besplatni alat od Microsofta. Ova grupa alata uključuje grafički alat koji vam omogućuje dizajn baze podataka i odlučivanje o tablicama za nju. Dijagrami baze podataka proizvedeni pomoću alata korisni su kao komponente projektne biblioteke i dokumentacije sustava prilikom stvaranja nove baze podataka ili prilagođavanja postojeće instance.

Object Explorer grafički je prikaz ravne baze podataka, pokazujući već stvorene tablice. Predložak predloška je skup skripti za stvaranje objekata s uputama tako da možete upisati imena objekata dok ih pokrećete.

Rješitelj preglednika zastarjelo je - uključuje se u paket, ali više nije podržano. Ovaj alat stvara "spremnike", koji spajaju prikaze i skripte koje se odnose na određeni objekt ili grupu povezanih objekata.

Ovaj lagani paket ne uključuje objedinjujuće sučelje, ali alati će biti korisni.

3. MySQL Workbench

MySQL Workbench

MySQL Workbench je besplatan alat koji je razvio Oracle. Program podržava dizajn, razvoj, upravljanje i migraciju / izradu sigurnosnih kopija baze podataka. Softver za paket pokreće se Windows, Mac OS, i Linux.

Sve komunalne usluge MySQL Radnom stolu pristupa se kroz objedinjujuće vizualno sučelje. Ako stvarate novu bazu podataka, započinjete s alatom za kreiranje dijagrama entiteta i odnosa u paketu. Zasloni s detaljima na ovom dijagramu omogućuju vam definiranje svih zahtjeva za objekte u bazi podataka.

SQL uređivač podržava zadaće stvaranja objekta u projektu izrade baze podataka. Uređivač prikazuje kodiranje boja izjavama i klauzulama, pomažući vam da odmah vidite da li ste pogriješili u sintaksi.

Nadzorna ploča vizualnih performansi SQL Workbench pomaže vam provjeriti brzine isporuke postojeće baze podataka. Možete vidjeti gdje se objekti i njihove veze trebaju optimizirati kako raste sadržaj baze podataka. Nadzorna ploča uključuje atraktivne grafičke prezentacije podataka koji znatno olakšavaju prepoznavanje problema.

Migracije baze podataka funkcija u Workbenchu ​​može upravljati sigurnosnim kopijama. Organizirat će prijenos podataka u MySQL dobiven iz drugih RDBMS-ova, uključujući Microsoft SQL Server, Microsoft Access, Sybase ASE, i PostreSQL. Podršku za ovaj alat pruža forum zajednice korisnika.

4. TeamDesk

TeamDesk

TeamDesk se malo razlikuje od ostalih alata na ovom popisu. To nije sustav koji vam pomaže upravljati DBMS-om je DBMS. Ethos TeamDeska je da se ne treba previše brinuti kako je vaša baza podataka organizirana. Izrađujete aplikaciju, poput kontaktnog uslužnog programa ili ekrana za stvaranje računa i upita i alata generira bazu podataka iza kulisa za podršku vašim novim ekranima. Alat uključuje biblioteku predložaka, koja vam pomaže razraditi izgled vaših novih zaslona. Ovo je sjajni pomoćnik koji vam pruža polja koja možda niste pomislili da biste postavili u svoj novi obrazac.

Ovo je usluga utemeljena na oblaku, tako da vam nije potreban instalacija softvera da biste ga mogli koristiti. Sustavu možete pristupiti putem web preglednika koji radi na bilo kojem operacijskom sustavu. Konfiguracija ove usluge i dizajn sučelja organizirani su tako da se iskorijeni potreba da zaposlite stručnjaka baze podataka i mrežnog administratora. To čini alat idealnim za malo poduzeće, poput pojedinaca ili malo partnerstvo vlasnika-radnika.

Ovaj je internetski paket dostupan u tri razine usluge, što ga čini pogodnim za mala i srednja poduzeća. Možete stvoriti nove baze podataka besplatnim računom putem web stranice tvrtke, a to uključuje pristup knjižnici predložaka. Moguće je stvoriti i bazu podataka prijenosom proračunske tablice. Tako ćete stvoriti strukturu baze podataka uključujući potrebne tablice i popuniti ih iz podataka sadržanih u vašoj proračunskoj tablici. Besplatni račun aktivan je za 14 dana. Tada ćete morati platiti uslugu.

5. TablePlus

TablePlus

TablePlus je grafičko sučelje za niz RDBMS marki. Može se povezati i prikazivati ​​baze podataka zapisane u MySQL, PostgreSQL, SQL Server, Proročanstvo, i SQLite, između ostalih. Softver za taj alat se instalira na Windows i Mac OS.

Sučelje se može prilagoditi različitim temama. Veza između prednjeg kraja i vaše baze podataka šifrirana je i možete pristupiti provjeri autentičnosti na više razina kako biste pristupili aplikaciji. Iako jednostavnost korištenja grafičkog korisničkog sučelja istraživanje baze podataka čini zadatak koji bi moglo koristiti netehničko osoblje, to nije zamišljeno kao alat krajnjeg korisnika. To je podrška za programere i razvojne programere. SQL pomoćnik ugrađeni u alat je pomoćnik obučenim programerima, a ne automatizirani generator skripti za neobučeno osoblje.

Preglednik podataka čita u zapisima iz odabrane tablice, omogućujući vam njihov pregled, uređivanje ili brisanje. SQL uređivač vam pomaže razviti skripte pomoću boja i izjave prepoznate klauzulom. Ovaj uređivač uključuje oblikovanje izjava i značajku automatskog dovršavanja.

Funkcija upravljanja podacima omogućuje vam izvoz baze podataka, uključujući njezine podatke, i ponovni uvoz tih podataka. Ovo je koristan pomoćnik za izradu sigurnosnih kopija i oporavka.

Možete dobiti besplatnu probnu verziju sustava koja ima operativna ograničenja. Struktura cijena temelji se na broju terminala na koji instalirate softver. Licenca vam omogućuje korištenje softvera zauvijek, ali paket podrške koji je uključen traje samo godinu dana. Dobivate 7-dnevna garancija povrata novca.

6. Sequel Pro

SequelPro

Sequel Pro dostupan je samo za Mac računare. Instalira se na Mac OS 10.6 i više. Ovo je besplatan alat, ali vi možete napraviti donaciju programerima ako želite.

Ovaj alat može se sučeliti sa MySQL baza podataka. Možete se povezati s bilo kojom bazom podataka sve dok je računalo na kome je dostupno putem mreže. Ovo je projekt otvorenog koda, tako da možete kopirati izvorni kôd i prilagoditi ga. Ako posjedujete vještine programiranja, također možete pridonijeti projektu i podnijeti sva poboljšanja koja napravite kako bi bila prilagođena osnovnom programu kako bi ih drugi mogli preuzeti. Softver se ažurira svake večeri.

Izgled prozora Sequel Pro malo podsjeća na preglednik datoteka. Lijevo okno prikazuje sve tablice u vašoj bazi podataka, a glavna ploča prikazuje sve zapise u trenutno odabranoj tablici. Također možete unijeti SQL upite u sučelje i dobiti rezultate prikazane u pregledniku podataka. Moguće je koristiti Sequel Pro za izvozni podaci iz vaše baze podataka. Alat će također uvoz pohranjene podatke natrag u vašu bazu podataka ili će kreirati iste tablice u drugoj instanci baze podataka i popuniti ih podacima koje ste napravili sigurnosno kopirati.

7. phpMyAdmin

phpMyAdmin

Uslužni je program phpMyAdmin besplatni otvoreni izvor alat za povezivanje s vašim MySQL ili MariaDB baza podataka. Ovaj softver će se pokrenuti Windows i Linux. Možete odrediti da aplikacija provodi dvofaktorsku provjeru identiteta za kontrolu pristupa. Alat je malo kompliciran za postavljanje, pa bi bilo bolje kao pomoć onima koji imaju tehničku obuku. Radnje koje vam alat omogućuje da izvršite na svojim podacima također sugeriraju da ovo nije desktop aplikacija za krajnje korisnike u velikoj korporaciji..

Ovim alatom možete kreirati, mijenjati i uklanjati tablice i druge predmete baze podataka. Moguće je i upravljanje korisničkim računima u bazi podataka putem phpMyAdmin-a. SQL uređivač omogućuje vam razvoj i izvršavanje vlastitih skripti u bazi podataka. Ostale funkcije uključuju mogućnost izvoza čitave baze podataka u datoteku putem alata - vodit će vas i kroz uvoz instancije iz tih datoteka.

8. Navicat za MySQL

Navicat za MySQL

Navicat za MySQL je plaćeni alat koji se pokreće Windows, Linux, i Mac OS. Može se povezati s idealnim rješenjem za MySQL i MariaDB baza podataka. Drugi alat Navicat može se povezati s PostgreSQL-om, a Navicat Premium će upravljati širokim rasponom RDBMS-ova, uključujući MySQL, MariaDB, PostgreSQL, Oracle i SQL Server, te administraciju i razvoj.

Alat Navicat for MySQL može se povezati s bazama podataka temeljenih na oblaku, kao što su Google Cloud, Oracle Cloud, Amazonski RDS, i Microsoft Azure. Ovaj alat podržava stvaranje objekata baze podataka kao i upravljanje podacima u tim tablicama.

Navigacijska ploča s lijeve strane GUI prozora prikazuje različite vrste objekata kojima možete pristupiti pomoću alata. Što god odaberete, na glavnom se zaslonu pojavljuje popis svih tih objekata. Kliknite na unos bušiti u dubinu i dobiti detalje o tom objektu i (u slučaju tablica) podatke koje sadrži. Ovaj uslužni program uključuje i zaslon za dizajn baze podataka koji će vam pomoći u stvaranju ili ponovnoj zamjeni baze podataka.

Sučelje omogućuje vam povezivanje s dva slučaja istovremeno i sadrži funkcije koje omogućuju sinkronizaciju objekata između njih. Ovo je izvrsna pomoć za presnimavanje i obnavljanje baza podataka.

Možete dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje Navicat za MySQL.

9. SQLyog

SQLyog

SQLyog je alat za administraciju MySQL baze podataka i radi dalje Windows. Alat je korisna pomoć administraciji jer može izvoziti i uvoziti baze podataka. Možete zakazati stvaranje sigurnosnih kopija baze podataka preko noći. Također je moguće koristiti SQLyog u svrhu sinkronizacije između dvije verzije iste baze podataka. Dakle, možete zrcalo vaših baza podataka za trenutni oporavak ili za održavanje testne baze podataka.

Snaga ovog programa sastoji se u njegovim sposobnostima za analizu postojećih baza podataka i poboljšanje njihove konfiguracije. Neće vam dati savjet o normalizaciji, ali hoće ispitati indekse u vašoj bazi podataka i prepoznajte one koji su u sukobu. Također će pregledati vaše SQL izjave i preporučiti kako ih mogu poboljšati kako bi se poboljšala brzina vraćanja rezultata.

Značajke ovog alata su vrlo sofisticirane, a usmjeren je na administratore baze podataka. Međutim, njegova jednostavna uporaba čini ga dobrom opcijom za pojedince koji imaju bazu podataka bez opsežne obuke. To je korisno sredstvo za zatvaranje jaza u vašim vještinama. Ovaj se alat naplaćuje po korisniku. Dostupan je u 14-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

10. Kucanje

talenat

Knack nije samo alat za analizu baza podataka, već čitav DBMS. Ovo je usluga u oblaku koja pohranjuje vašu bazu podataka. Dakle, imate dvije mogućnosti; možete koristiti ovu uslugu za izradu sigurnosne kopije baze podataka na licu mjesta i optimizaciju i kopiranje poboljšane baze podataka natrag na kućni poslužitelj baze podataka ili možete u potpunosti ukloniti lokalnu bazu podataka.

sigurnosna kopija ugrađen je u pretplatu Knack. Tvrtka izrađuje ogledala vaše baze podataka na više web mjesta kako bi osigurala da katastrofa u njenom glavnom podatkovnom centru ne izgubi vaše podatke. Da li je kontinuitet ove usluge dovoljan da vam pruži povrat, rizik ćete sami morati procijeniti.

Ovo je vrlo dobro rješenje za mala poduzeća. To uključuje predloške za prednje krajeve vaše baze podataka, koji uključuju mape, obradu kreditnih kartica, obrasce za unos i upite i izvješća. Možete ga povezati i s poznatim aplikacijama, poput MailChimp-a i Dropbox-a.

Usluga se naplaćuje na mjesečnoj pretplati s tri razine plana, što je čini pogodnom za tvrtke svih veličina. Knack je dostupan na 14-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector