10 najboljih alata za automatizaciju IT-a

10 najboljih alata za automatizaciju IT-a

Automatizacija radnog opterećenja i zakazivanje posla pomažu IT odjelima u postizanju velikog obima posla. IT automatizacija širi učinkovitost na sve odjele organizacije i brine se o zamornim zadacima koje nitko ne želi raditi.

IT automatizacija je široko polje i kreće se od malih batch datoteka koje svaki pametni IT radnik sastavlja kako bi ubrzao rutinu istrage sustava i redovite administrativne zadatke. Područje također uključuje neke vrlo sveobuhvatne alate za upravljanje sustavom i softver za obradu podataka za ured.

Proučimo dubinu svakog od rješenja koja dolje imamo, ali ako želite samo sažetak, evo našeg popis deset najboljih softvera za automatizaciju IT-a:

 1. ActiveBatch Fleksibilan alat za automatizaciju i alat za raspoređivanje posla.
 2. Kontrola-M Opći planer poslova i upravitelj skupnih datoteka za IT odjela.
 3. Redwood RunMyJobs Automatizacija zadataka za ERP-ove, motore za izvještavanje i projekte migracije.
 4. JAMS Enterprise Job Scheduler Voditelj skupova više platformi.
 5. Turbonomsko upravljanje resursima aplikacija Automatizirani alat za optimizaciju sustava koji poboljšava isporuku softvera preko mreže ili iz oblaka.
 6. ConnectWise Automate Sustav automatizacije upravljanja mrežom usmjeren na MSP-ove.
 7. Atera Softver utemeljen na oblaku koji podržava MSP i uključuje automatizaciju tijeka rada.
 8. BMC TrueSight Automatizacija za poslužitelje Ovaj alat automatizira mnoge zadatke za nadzor i održavanje sigurnosti poslužitelja za izravne i udaljene poslužitelje i poslužitelje u oblaku.
 9. Ansible Automatizira poslove upravljanja infrastrukturom.
 10. Automatizirati Sustav za planiranje zadataka za krajnje točke i poslužitelje.

Automatizirani IT procesi

Na njih se mogu postaviti mnogi alati pokrenuti prema vremenski određenom rasporedu. Izvođenje standardnih izvještaja preko noći štedi morati sjediti i čekati izlaz, a također smanjuje opterećenje sustava tijekom radnog vremena. Rasporedi poslova obično su vrlo jednostavni za postavljanje, a uključuju samo davanje početnog radnog vremena vrijeme izvršenja.

Mnogo zadataka na obradi podataka, kao što je uvoz, indeksiranje i sortiranje, mogu učinkovito obavljati samo računala. Međutim, ti zadaci obrade podataka obično trebaju ljude da bi ih pokrenuli. Razmotrite postupak učitavanja podataka u bazu podataka iz tekstualne datoteke. Posao zahtijeva nekoliko različitih procesa koji se pokreću u seriji, s tim da čovjek mora pričekati da se svaka faza završi prije pokretanja sljedeće.

Postavljanje IT tehničara da sjedi pred računalom i čeka svaku fazu rasipanje resursa. Jednostavno je staviti te naredbe u batch datoteku, a zatim pustiti da ta datoteka čeka da se završi svaki postupak prije nego što krene u daljnju naredbu u datoteci.

Automatizirani poslovni procesi

Poslovni se procesi međusobno povezuju. Odjel za potraživanja mora znati je li posao otkazan prije izdavanja računa; u odjeljku „Saldakonta dobavljača“ potrebno je pregledati primljenu robu i narudžbe prije kupnje dolaznih računa. Automatizacija protoka podataka između odjela smanjuje dugotrajne zadatke za unos podataka koja može završiti uvođenjem ljudske pogreške u prijenos podataka.

Premještanjem ponavljajućih, dosadnih poslova na automatiziranu obradu oslobađaju se skupi ljudski resursi za profitabilniji rad.

Strategije IT automatizacije

Koncept IT automatizacije varira od jednostavnih radnih paketa i alata tehničara do vremenskog raspoređivanja poslova i dalje kompletni poslovni ERP sustavi. Budući da sav softver predstavlja paket za automatizaciju, ovo izvješće će se usredotočiti na samo jednu nišu u polju informatizacije: alati za administraciju sustava.

  Što je IP multicast usmjeravanje?

Softver za automatizaciju postoji u svim kutovima IT odjela. Odjel ima dubok skup tehničkog znanja i obično, ako šef neće isporučiti softver za automatizaciju koji svaki tehničar želi, vjerojatno će ga sam napisati. Tako da vjerojatno imate puno više softvera za automatizaciju koji radi u vašem poslu nego što znate o njemu.

Ako pružite profesionalni softver za automatizaciju IT, manje će vjerovatno da će vaši tehničari otići u prevaru i napisati svoje.

Najbolji softver i alati za automatizaciju

Gledajući u polje od automatizacija za IT odjele, tržište je i dalje vrlo široko. Međutim, istražili smo dostupne mogućnosti i identificirali neke štednje u stvarnom vremenu koje je vrijedno platiti. Ovaj popis uključuje kompletne sustave za automatizaciju sustava i manje alate za automatizaciju zadataka.

1. ActiveBatch

ActiveBatch

ActiveBatch izvorno se zvao Batch Queue Management System, što je bio raspored poslova. Programer ActiveBatch, Advanced System Concepts, dodatno je razvio softver, dodajući mogućnosti platformi, mogućnost rasporeda zadataka u distribuiranim okruženjima i grafičko korisničko sučelje.

Prednji kraj omogućuje administratoru da stvori tijek rada. Softver ActiveBatch tumači taj tijek rada u upute naredbenog retka za svaku aplikaciju uključenu u tijek rada. Ova je skripta skupa tada dostupna za implementaciju tijeka rada i administrator može odrediti vrijeme i datum izvršenja te treba li tijek rada izvršavati periodično ili samo jednom.

Jedna od glavnih prednosti koje ima ActiveBatch su njegove Jednostavnost korištenja. Softver također može raditi na oblačnim poslužiteljima te dinamički može optimizirati virtualizaciju VM-a za dodjelu poslužitelja. Značajka izvješćivanja na sučelju omogućuje vam da vidite koliko resursa je potrebno pokrenuti svaku seriju, obavještavajući o opterećenju koje svaki vaš automatizirani proces stavlja na poslužiteljeve procesore i mrežne uređaje.

2. Kontrola-M

Kontrola-M

Kontrola-M je alat za orkestraciju radnog tijeka tvrtke BMC Software. Administrator gradi automatiziranu skriptu kreiranjem procesa rada u sučelju Control-M. Sustav zatim interpretira one grafičke prikaze potrebnih koraka zadatka u skriptu. Ta se skripta tada može pohraniti i izvršiti na zahtjev ili predviđeno za kasnije izvršenje. Radni tijek se također može postaviti kao ponavljajući postupak koji se pokreće u redovitim intervalima, poput svake noći u ponoć.

Radni tokovi se mogu izvršiti preko operativnih sustava. Također se mogu primijeniti na udaljene sustave i poslužitelje oblaka. Dva važna zadatka IT administracije za koje je Control-M prikladan su automatizirani prijenos datoteka između različitih resursa i upravljanje virtualizacijama.

Softver za Control-M instalira se na Windows i Unix hostove. BMC nudi besplatnu probnu kontrolu nad Control-M.

3. Redwood RunMyJobs

Redwood RunMyJobs

Redwood Workload Automation je usluga utemeljena na oblaku koja može automatizirati tijekove rada na platformama, a također pokretanje poslova na cloud poslužiteljima. Alat je u mogućnosti sučeliti se s ERP sustavima za automatizaciju mnogih ručnih zadataka upravljanja podacima koje njihovi postupci protoka podataka ne ostavljaju.

RunMyJobs je također koristan alat za pomoć u migracijskim projektima. Prijenos podataka s jednog sustava na drugi može biti posebno intenzivan kadrovskim resursima, iako taj proces zahtijeva vrlo malo vještina. RunMyJobs je idealan alat za automatizaciju takvih zadataka.

Ostali zadaci koje RunMyJobs često obavlja uključuju redovite prijenosi datoteka za aplikacije poput Syslog poslužitelj i optimizacija infrastrukture radi poboljšanja potporne infrastrukture koja isporučuje softver i usluge do krajnjih točaka. Također je u mogućnosti provesti prometno oblikovanje odrediti prioritete aplikacija na mreži, kao što su VoIP, što zahtijeva dodatnu brzinu.

  10 najboljih SQL softvera i alata za optimizaciju upita

Umjesto da naplaćuje mjesečnu pretplatu, Redwood koristi troškovni model temeljen na potrošnji, slično AWS-u. Redwood Software nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje tvrtke RunMyJobs.

4. JAMS Enterprise Job Scheduler

JAMS Enterprise Job Scheduler

JAMS Enterprise Job Scheduler može pokretati skripte na raznim platformama i može čak izvršavati zadatke koji zahtijevaju pokretanje linija na različitim domaćinima.

Sučelje za JAMS je vrlo jednostavan za upotrebu. Zapošljava naredbe i uvjete na prirodnom jeziku, tako da ih čak i netehničko osoblje može koristiti pokrenite serijske skripte. Pokretač poslova također je u mogućnosti pokrenuti PowerShell skripte.

Sustav bilježi mjerne podatke o izvršenju svake skripte i upozorava operatera ostavljajući poruku u sučelju ako se procesi ne dovrše normalno. JAMS postupak može međusobno povezivati ​​zadatke, a svaki ovisi o dovršetku drugih poslova ili pokretanju poslova koji se mogu pokrenuti paralelno. Sve obavijesti koje nastanu tijekom izvršenja postupka zapisuju se u dnevnik, zajedno s operativnim pojedinostima kao što su vrijeme početka i završetka svakog posla u grupi i svake skripte u zadatku..

JAMS je više fokusiran na zakazivanje poslova i nema opsežne funkcije praćenja i sanacije koje mogu obavljati neki drugi alati na ovom popisu..

5. Turbonomsko upravljanje resursima aplikacija

Turbonomsko upravljanje resursima aplikacija

Turbonomic je vrlo dobar monitor za resurse i virtualizacije temeljene na oblaku. Alat će pratiti performanse udaljenih lokacija WAN-ove infrastrukture na licu mjesta i hibridne arhitekture. Sam Turbonomic se isporučuje kao Usluga utemeljena na oblaku.

Monitor koristi postupak autodotkrivanja sastaviti popis infrastrukture, usluga i softvera. ona također bilježi sve resurse koji podržavaju virtualizacije i sastavlja mapu svake implementacije VM-a. Turbonomic stvara tijek rada iz odnosa između VM resursa i pazi na svako, prikazujući boje označene statusima na nadzornoj ploči sustava.

Monitor je kompatibilan sa VMWare, Hiper-V, i XenServer. Nakon procjene virtualizacije, Turbonomic izrađuje popis preporuka za konfiguraciju kojima bi bilo bolje implementirati resurse za pružanje tih VM-ova.

Turbonomic zadržava nadzor nad statusima resursa i upozorenja tamo gdje nastaju problemi. Administrator može postaviti automatske akcije sanacije koje bi Turbonomic proveo za svaki potencijalni problem.

Ovaj alat je pogodno za upotrebu davanih pružatelja usluga kao i IT odjela. Viši planovi sustava uključuju predloške za samoposluživanje, što će u velikoj mjeri smanjiti broj poziva Help Desk-a iz korisničke zajednice. Turbonomic dostupan je u 30-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

6. ConnectWise Automate

ConnectWise Automate

ConnectWise Automate je paket podrške za upravljane davatelje usluga. Alat je platforma za daljinsko nadgledanje i upravljanje (RMM) koja, kao što i ime govori, uključuje puno automatizacije procesa. Alat započinje pretraživanjem sustava kako bi otkrio i zabilježio svu opremu na klijentovoj mreži.

Sustav se automatizira tehničar za praćenje akcije i uključuje knjižnica skripti koji automatiziraju tijekove rada za standardne zadatke. One se proširuju na ažuriranja vrijednosti baze podataka, a također se resetiraju zaporke. Zadaci nadzora, poput skeniranja stanja na opremi, također su automatizirani.

Ažuriranje softvera i zakrpa također su automatizirani pomoću ovog alata i moguće je automatski ukrcati nove krajnje točke s bibliotekom potrebnog softvera. Nakon toga slijedi profil krajnje točke koji vam omogućuje stvaranje grupa potrebnih programskih paketa prema korisničkoj ulozi.

ConnectWise Automate je paket temeljen na oblaku, tako da vam nije potreban instalacija softvera da biste ga koristili – pristup konzoli je putem bilo kojeg preglednika, a nadzorna ploča može se prilagoditi prema tehničkoj ulozi. Sva komunikacija između MSP ureda, poslužitelja ConnectWise i web mjesta klijenta šifrirana je zbog privatnosti.

7. Atera

Atera

Atera je još jedna usluga automatizacije sustava temeljena na oblaku usmjerene na MSP-ove. Ovo je potpuni paket softvera koji bi trebao svaki MSP, uključujući i RMM apartman, a također i automatizaciju profesionalnih usluga (PSA) softver koji upravljanje MSP-om treba za praćenje rada osoblja i vođenje poslovanja.

  11 најбољих алата за надгледање СКЛ сервера за 2023. годину

Kao sustav u zatvorenom krugu, Atera uključuje jako puno automatizacija protoka podataka. Međutim, ona također uključuje specifičnu istragu sustava i automatizaciju zadataka. Sustav pokreće svoju uslugu nadgledanja kada se novi klijent prijavi skeniranjem s kojim klijentov sustav postupak mrežnog otkrivanja. To automatski bilježi svu opremu i generira mrežnu kartu.

Postupci mrežnog mapiranja i dalje rade tijekom Aterovog životnog vijeka nadgledanjem udaljenog klijentskog mjesta. To primjećuje kada se bilo koja oprema doda, ukloni ili premjesti.

RMM paket uključuje knjižnica skripti. Ove skripte obavljaju rutinske i svakodnevne zadatke upravljanja sustavom, oslobađajući ljudske resurse za složenije zadatke. Atera nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje s kompletnim paketom RMM i PSA.

8. BMC TrueSight Automatizacija za poslužitelje

BMC TrueSight Automatizacija za poslužitelje

TrueSight sustav se usredotočuje na nadzor i održavanje poslužitelja. Može upravljati poslužiteljima na stranici, na udaljena mjesta, i na oblaku. Alat za automatizaciju poslužitelja raspoređuje skripte koje se povremeno i automatski pokreću radi prikupljanja informacija o statusu atributa poslužitelja. Ovaj alat posebno zanima sigurnosne ranjivosti.

TrueSight sustav provjerava postoje li ažuriranja softvera i zakrpa i zakrpa te ih automatski primjenjuje. Alat također uključuje upravljanje konfiguracijama koje izrađuje sigurnosne kopije konfiguracija i vraća ih ako se otkriju neovlaštene promjene. Alat također funkcionira kao sustav sanacije prijetnji, identificirati ranjivosti i pažljivo ih nadgledati zbog sumnjivih aktivnosti.

TrueSight Automatizacija za poslužitelje nadzirat će servere, popravljati probleme, sprečavati neovlašteno diranje i upad i vraćati ovlaštene statuse gdje je to potrebno bez ikakve ljudske intervencije. Učinkovito, ovaj softver omogućuje tvrtkama da sigurno osiguraju i poslužuju svoje poslužitelje bez da angažuju stručnjake.

9. Odgovorno

Ansible

Ansible je proizvod od Red Hat, Inc. koja je organizacija koja stoji iza Red Hat Enterprises Linuxa (RHEL). Odgovorni pokreće se u tom operacijskom sustavu. Instalirat će se i na CentOS i Ubuntu Linux. Alat je u mogućnosti automatizirati nadzor i upravljanje infrastrukturom, uključujući mreže, aplikacije i poslužitelje na licu mjesta i u oblaku.

Proces automatizacije odgovora će provoditi sigurnost sustava i upravljanje spremnicima i virtualizacijama. Alat ima atraktivnu nadzornu ploču koja prikazuje vizualizacije statusa i performansi. Međutim, upravitelju sustava ne bi trebalo trošiti previše vremena na gledanje konzole jer bi Ansible trebao automatski riješiti sve probleme koje otkrije.

Alat radi na Linuxu, ali može pokrenuti procese na poslužiteljima s drugim operativnim sustavima. Koristan je alat za optimiziranje mreža i internetske veze putem mjere oblikovanja prometa. Redovito će se osigurati isporuka softvera i aplikacija, a nadzirat će se i podržavati vatrozid i sigurnosni sustavi IDS i SIEM. Odgovor je dostupan u besplatnoj probnoj verziji.

10. Automatizirati

Sustavi pomoći Automatizirati

HelpSystems proizvodi tri izdanja svog sustava Automate. Ovi su Automatizirati radnu površinu, Automatizirajte Plus, i Automatizirati Ultimate. Sva tri uključuju “robotsku automatizaciju procesa”.

Automatizacija radne površine uključuje postavljanje softvera, lociranje podataka, prijenos datoteka i automatizaciju web preglednika. Poduzeća su vjerojatnije da će oni biti zainteresirani za Plus i Ultimativno inačice Automate. Te verzije uključuju sigurnosne postupke, evidentiranje radnji i reviziju sustava. Oni također uključuju objekt za stvaranje tijekovi rada da niz akcija zajedno i one se interpretiraju u skripte za automatizaciju.

Sustav Automate jednostavan je za upotrebu i na svojim ekranima koristi prirodni jezik, a ne tehnički žargon. To znači da sustavom može upravljati osoblje koje nema tehničku stručnost.

Uđite u automatizaciju

Automatiziranje rutinskih zadataka oslobodit će osoblje za važniji i inteligentniji rad. Svakodnevne zadatke prijenosa datoteka dnevnika, ispiranje memorije i čišćenje diskova ne treba ljudski um da provodi.

Koristite li neki alat za automatizaciju za zadatke IT podrške? Koristite li neki od alata s ovog popisa? Ostavite poruku u komentari odjeljak dolje za dijeljenje svog iskustva.

About the author

Comments

 1. tizaciju, važno je odabrati pravi alat za vaše potrebe. Potrebno je razmotriti vaše poslovne procese i identificirati zadatke koji se mogu automatizirati. Također je važno razmotriti troškove i prednosti automatizacije, kao i obuku zaposlenika za korištenje novih alata. Najbolji softver i alati za automatizaciju Automatizacija IT-a može se postići korištenjem različitih softvera i alata. Među najboljim softverima za automatizaciju IT-a su ActiveBatch, Kontrola-M, Redwood RunMyJobs, JAMS Enterprise Job Scheduler, Turbonomsko upravljanje resursima aplikacija, ConnectWise Automate, Atera, BMC TrueSight Automatizacija za poslužitelje, Ansible i Automatizirati. Svaki od ovih alata ima svoje prednosti i nedostatke, pa je važno odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Uđite u automatizaciju Automatizacija IT-a može biti ključna za postizanje velikog obima posla i povećanje učinkovitosti u organizaciji. Odabir pravog softvera i alata za automatizaciju, kao i obuka zaposlenika za korištenje novih alata, ključni su za uspješnu implementaciju automatizacije. Razmotrite svoje poslovne procese i identificirajte zadatke koji se mogu automatizirati kako biste oslobodili ljudske resurse za profitabilniji rad.

Comments are closed.