10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

Dani nadgledanja mreža ispunjeni uređajima koje možete dodirnuti i osjetiti. Sada je toliko usluga virtualizirano da može biti borba za praćenje aplikacija na koje se mala i srednja poduzeća oslanjaju. Alati za mapiranje aplikacija postale su važan dio praćenja aplikacija.

Alati za mapiranje aplikacija pomažu tvrtkama u automatizaciji otkrivanja virtualnih resursa. Alat za mapiranje aplikacija otkriva aplikacije povezane na mrežu i dodaje ih u karta topologije. Topološka karta pruža administratorima pregled ključnih ovisnosti koje mogu koristiti za praćenje performansi i zdravlja.

Evo našeg popis 10 najboljih alata za mapiranje aplikacija:

 1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)
 2. Dynatrace
 3. ManageEngine Applications Manager
 4. Datadog
 5. Device42
 6. ExtraHop
 7. ScienceLogic
 8. Appmigrate
 9. Savision
 10. AppDynamics

Najbolji alati za mapiranje aplikacija

1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

Server SolarWinds & Monitor aplikacija je poslužiteljski alat za nadzor s mogućnostima mapiranja aplikacija. Softver automatski otkriva sve aplikacije i poslužitelje na mreži nakon instalacije. Platforma identificira komponente na temelju IP raspona i može se planirati buduće uređaje za skeniranje.

Nakon što aplikacije budu dodane u program, možete ih pogledati u a grafička karta geografske karte. Pretražuju ih kat, zgrada, odjel, ili geografski mjesto. Karta vam daje pregled lokacija vaših aplikacija širom svijeta. Server SolarWinds & Monitor aplikacija s OpenStreetMap dodajte čvorove svjetskim kartama u stvarnom vremenu.

Izvan prikaza karte nalazi se opsežni kontrolna ploča koji vam omogućuje nadzor nad status spojenih uređaja i aplikacija. Nadzorna ploča prikazuje performanse aplikacija s kategorijama statusa kao što su boje označene u boji dolje, Kritično, Upozorenje, Nepoznata, Nedostupan, gore, i Vanjski.

Mješavina automatskog otkrivanja, detaljni prikaz karte i jasnih nadzornih ploča čine ovaj program vrhunskim izborom za vidljivost. Cijena od Server SolarWinds & Monitor aplikacija počinje od 2995 dolara (2353,95 dolara). Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Server SolarWinds & Aplikacija MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

2. Dynatrace 

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

Dynatrace je monitor performansi aplikacije sa otkriće topologije i mapiranje aplikacija. Dynatrace otkriva aplikacije u stvarnom vremenu i stavlja ih na topološku kartu. Karta prikazuje ovisnosti između aplikacija, web stranica usluga, hostova, mreža, usluga u oblaku i još mnogo toga.

Platforma koristi otkrivanje anomalije identificirati anomalije performansi. Dynatrace otkriva anomalije pomoću izvedbene osnove i umjetna inteligencija. AI mogu automatski otkrivaju anomalije i spriječiti lažne upozorenja o zastavi. Prednost upotrebe AI ima potpunu vidljivost uz smanjenje potrebe za ručnim nadzorom.

Dynatrace podržava niz pružatelja usluga što znači da može raditi u gotovo svakom okruženju. Dynatrace može nadgledati takve tehnologije kao što su:

  • Web usluge Amazon
  • plavetnilo
  • Lučki radnik
  • Hiper-V
  • IBM WebSphere
  • IBM z / OS
  • Java
  • Microsoft IIS
  • Microsoft SharePoint
  • MongoDB
  • MySQL
  • Proročanstvo
  • PostgreSQL
  • SAP Hybris
  • SQL Server
  • VMWare

Sve u svemu Dynatrace je alat dizajniran za one koji traže nadzor nad suvremenim aplikacijama. Značajke mapiranja aplikacija su druge. Možete preuzeti 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

3. ManageEngine Applications Manager

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

ManageEngine Applications Manager također ima detaljno otkriće aplikacije i mapiranje ovisnosti. ManageEngine Applications Manager mogu otkriti aplikacije, poslužitelje, baze podataka i pohranu unutar IP raspon po vašem izboru. Također možete zakazati buduće provjere aplikacija za dodavanje novih uređaja u okruženje praćenja.

Da bismo razvili detaljnu geografsku perspektivu, postoji karta ovisnosti o poslovnim uslugama. Karta ovisnosti poslovnih usluga prikazuje globalni prikaz vaših aplikacija zajedno s vezama i ovisnostima između njih.

Pregled koji pruža ova značajka pomaže vam da riješite probleme mnogo učinkovitije. Na primjer, ako aplikacija ima poteškoća, možete pogledati infrastrukturu u blizini i otkriti gdje je problem nastao.

ManageEngine Applications Manager dostupno je za Windows i Linux. Ako želite znati cijenu ManageEngine Applications Manager morat ćete izravno zatražiti ponudu od prodajnog tima.

4. Datadog 

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

Datadog je alat za praćenje aplikacija koji je dijelom popularan zbog svoje mape usluga. Karta usluge koristi se za vizualizirati protoke podataka i ovisnosti o aplikacijama u stvarno vrijeme. Karta automatski prepoznaje protoke podataka iz aplikacija povezanih na vašu mrežu i prikazuje podatke o statusu.

Ako miš zadržite iznad aplikacije, možete pregledavati podatke Zahtjevi, Latentnost, i greške. Oni su prikazani kao grafikoni na Pretraživanje tragova & Analitika nadzorna ploča. Također možete koristiti Pretraživanje tragova za filtriranje po prilagođenim oznakama i kodovima pogrešaka.

Jednom kada aplikacije nadgleda Datadog, problemi s izvedbom automatizirane analize odmah Softver koristi strojno učenje za automatsko otkrivanje anomaličnih aktivnosti Izvan kutije. Strojno učenje povećava odzivnost vaših obrana tako da možete brzo reagirati na probleme u vašoj infrastrukturi.

Program podržava brojne programske jezike, uključujući Java, PHP, Čvor JS, Ići, Rubin, i Piton. Na raspolaganju su četiri verzije za Datadog svaki sa svojim različitim strukturama cijena.

Međutim po paketu po mjesecu, mjesečno dostupni paketi za Datadog cijene su kako slijedi; Infrastruktura 15 (11,79 funti), APM 31 (24,37 £), Upravljanje zapisima 1,27 (£ 1) i Sintetika 5 (3,93 £). Postoji i 14-dnevna besplatna probna verzija.

5. Uređaj42 

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

Device42 je alat namijenjen mapiranju aplikacija i uređaja. Platforma proizvodi karte ovisnosti aplikacija koje prikazuju međuovisnosti između aplikacija. Karte ovisnosti sasvim su osnovne, ali dovoljno su jasne da vam pokažu odnos između vaših aplikacija i uređaja. Karte možete pregledati na an primjena, uređaj, soba, zgrada, ili razina stalak.

Karte aplikacija također postoje AutoDiscovery kako biste osigurali da vaša mreža ostane ažurirana nakon ažuriranja topologije. Automatsko ažuriranje pomoći da se nikada ne zaostanete pri dodavanju novih uređaja. Automatizacija se također preuzima RESTful APIS koje vam omogućuju dodavanje dodatnih različitih značajki.

Postoje tri opcije cijene za Device42: srž, Mapiranje Enterprise aplikacija, i Korištenje resursa. Core verzija počinje od 1500 USD (1,178 £) za uređaje od 1 do 100 do 25 000 USD (19 649) plus za 2500 ili više uređaja.

Mapiranje aplikacija za poduzeća započinje s cijenom od 8 USD (6,29 £) po čvoru mjesečno. Upotreba resursa započinje od 14 USD (£ 11) po čvoru mjesečno i uključuje mapiranje poslovnih aplikacija tvrtke. Ovdje je dostupno i besplatno probno razdoblje.

6. ExtraHop 

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

ExtraHop jedan je od najboljih pružatelja usluga praćenja aplikacija na ovom popisu. ExtraHop namjene mapiranje ovisnosti o aplikacijama istaknuti međuovisnosti između povezanih aplikacija. Karta je automatska i ažurirat će se kad povežete nove uređaje s mrežom.

Jedna od najupečatljivijih značajki koje sadrži ExtraHop je strojno učenje. Strojno učenje podržava više od 4.700 žičnih podataka i može automatizirati istragu problema s izvedbom kako bi vam pomogao da brže pronađete uzrok. Automatizirani odgovori pomažu vam da brzo riješite pogreške u aplikacijama.

Ako tražite monitor aplikacija koji nudi napredne korisničke sučelje i mogućnosti analize performansi ExtraHop proizvod je koji bi svakako trebali uzeti u obzir. Da znam cijenu od ExtraHop morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Međutim, postoji besplatno suđenje.

7. ScienceLogic 

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

ScienceLogic je alat za praćenje aplikacija i mapiranje ovisnosti. Uređaj može automatski otkriti ovisnosti između aplikacija, uređaja i usluga. Ima podršku za:

 • VMware
 • Citrix XenServer
 • Microsoft Hyper-V
 • Citrix
 • crveni šešir
 • blok
 • FlexPod
 • HyperFlex
 • Nutanix
 • AWS
 • plavetnilo
 • Google Cloud
 • IBM Cloud
 • Cisco ACI
 • VMware NSX

Fokus mapiranja aplikacija ScienceLogic je na povećanju vidljivosti oblaka i hibrida. Na primjer, alat može otkrijte ovisnosti između cloud usluga kako bi vam pružio sveobuhvatnu perspektivu vaše virtualizirane infrastrukture. Transparentnost će vam pomoći da bolje optimizirate svoje resurse i budete iznad onoga što se događa.

Iskustvo koje pruža ScienceLogic pruža vam sve što vam je potrebno za pronalaženje problema s performansama bilo u zemlji ili u oblaku. Da biste vidjeli cijenu od ScienceLogic morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Međutim, i dalje možete zakazati besplatni demo.

8. aplicirati

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

appmigrate je besplatni alat za mapiranje aplikacija bez posrednika. Program skenira aplikacije i poslužitelje u stvarnom vremenu. Softver prikazuje ovisnosti koje se automatski ažuriraju kad proširite mrežu.

Karta topologije prikazana je na bijelom platnu tako da možete lako prepoznati koje aplikacije imaju ili postoje poteškoće. Vrijednost proizvodnje jednaka je bilo kojem plaćenom alatu na ovoj listi, ali nema mogućnosti nadgledanja aplikacija za mnoge druge konkurentne proizvode. Međutim, čak možete vizualizirajte URL-ove na topološkoj mapi.

appmigrate idealan je za one koji žele alat za mapiranje aplikacija koji se brzo implementira i koji je isplativ. Jedina mana je to što je alat relativno bazičan u usporedbi s drugim proizvodima na ovom popisu. Međutim, ako vam je potrebno samo mapiranje aplikacija, onda je ovaj alat dobar izbor. Možete preuzeti appmigrate besplatno.

9. Savizija 

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

Savision je platforma za modeliranje usluga koja nudi i mapiranje aplikacija. Program usluge i aplikacije za karte širom vaše mreže. Savision osmišljen je za automatsko mapiranje uređaja koji se nadziru u okviru drugih alata za praćenje mreže. Podaci aplikacije prikazani su u formatu ploča označenih ikonama statusa.

Da ne biste propustili ništa važno, Savision ima automatizirana upozorenja značajka. Ako se otkrije neobična ili problematična aktivnost, automatski će vam se poslati obavijest. Program također generira ulaznice za koje možete odrediti prioritet nakon praćenja izvedbe.

Savisionraspoređuje u lokalnom ili u oblaku. Cijena od Savision a dodatne integracije ovise o verziji koju kupite. Postoje tri cjenovne kategorije; Platina, Zlato, i Srebro. Srebrna verzija košta 3.300 dolara (2593 £) po integraciji i s kojom se integrira Upravitelj operacija Microsoft System Center Operations, PRTG mrežni monitor, Nagios, TOPdesk, Zatišje, i više. Zlato verzija košta 5.500 USD (4.321 £) po integraciji i kompatibilna je s Cisco Prime, SolarWinds, Što zlato, ManageEngine, Google Cloud, Azure Insights, i Web usluge Amazon. Inačica za Platinum košta 16.500 dolara (12.965 funti) po integraciji AppDynamics, Splunk, Ivanti, Dynatrace, NetApp, i više. Možete preuzeti besplatno probno razdoblje.

10. AppDynamics 

10 najboljih alata za mapiranje aplikacija

AppDynamics je rješenje za praćenje performansi aplikacija s značajkama mapiranja. Fokus AppDynamics je upravljanje transakcijskim aplikacijama. Softver automatski otkriva poslovne transakcije i prikazuje ih u obliku topološke karte. Karta prikazuje performanse u svim vašim aplikacijama i putovanje krajnjim korisnicima.

U smislu automatizacije, AppDynamics ima dinamički sustav upozorenja. Upozorenja funkcioniraju jer platforme strojno učenje postavlja osnovnu vrijednost performansi. Ako radna učinkovitost aplikacije ili vrijeme odziva odstupaju od ove osnovne vrijednosti, tada je to an uzbuna šalje se izravno korisniku putem e-pošte.

Dostupne su tri verzije AppDynamics za kupnju: APM Pro, APM Advanced,i APM vrh. APM Pro je paket za praćenje performansi aplikacija koji prati mrežnu infrastrukturu. APM Advanced također omogućuje vidljivost servera i vidljivost mreže.

APM Peak radi sve u APM Advanced ali također dodaje nadzor poslovanja, analizu poslovnih putovanja i još mnogo toga. Možete preuzeti 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

Odabir alata za mapiranje aplikacija

Ako vaše poduzeće koristi aplikacije da bi bilo produktivno, tada je preslikavanje aplikacija neophodno. Održavanje vidljivosti nad virtualnim resursima jednako je važno kao i praćenje fizičkih uređaja.

S ovog popisa preporučujemo Server SolarWinds & Monitor aplikacija, ManageEngine Applications Manager, i AppDynamics. Sva tri ova alata nude vrhunsku vidljivost uz održavanje konkurentne cijene.

Sva tri proizvoda imaju izvrsnu značajku automatskog otkrivanja tako da vam karta topologije raste istom brzinom kao i vaša mreža uživo. No ako ste na uskom proračunu, appmigrate može biti lagana alternativa za mapiranje aplikacija.

Prije kupnje preporučujemo da isprobate nekoliko besplatnih pokusa kako biste vidjeli koji alat najbolje funkcionira u vašem okruženju. Nijedna dvije tvrtke nisu iste, a ono što dobro funkcionira u jednoj možda nije dobro uklapanje u drugu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 44

Adblock
detector