10 najboljih alata za nadzor uređaja HP

10 najboljih alata za nadzor uređaja HP

HP jedno je od najvećih imena u poslovnom računanju. Marka je izgradila reputaciju za isporuku pouzdanih proizvoda po konkurentnim cijenama. HP je proizveo sve, od računala do pisača, sklopki, usmjerivača i servera. Ipak, kao i svi proizvođači, i sve ove alate još uvijek treba pratiti kako bi dugoročno funkcionirali. U ovom ćemo članku pogledati 9 najboljih alata za praćenje HP-a & softver.

Ako vam nedostaje vremena, evo našeg popis deset najboljih alata za nadzor uređaja HP:

  1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) Monitor poslužitelja vodećeg svjetskog proizvođača softvera za upravljanje infrastrukturom. Radi na Windows Serveru.
  2. Paessler PRTG HP nadzor uređaja pomoću PRTG (BESPLATNO ISPITIVANJE) HP-ov nadzor kao dio jedinstvene mreže, poslužitelja i aplikacija prate. Radi na Windows Serveru.
  3. Site24x7 HP-ov nadzor nad mrežnim uređajima (BESPLATNO ISPITIVANJE) Nadgledanje infrastrukture u oblaku s naglaskom na podršci web aplikacijama. Uključuje predloške za nadzor uređaja HP.
  4. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sustav za nadzor i upravljanje infrastrukturom stvoren za upravljače davatelja usluga.
  5. ManageEngine OpManager Upravljajte HP poslužiteljima, mrežnom opremom i krajnjim točkama pomoću ovog sustava upravljanja mrežom koji radi na Windows Serveru i Linuxu.
  6. LogicMonitor Proširiva mreža, poslužitelj i monitor aplikacija s posebnom prilagodbom za nadgledanje HP opreme.
  7. eG Enterprise Monitor infrastrukture koji uključuje praćenje HP-UX. Dostupno u besplatnim i plaćenim verzijama.
  8. Proširenje konektora AppDynamics OpenStack za HP Cloud Services Sustav za nadzor aplikacija koji se može proširiti specijaliziranim nadzorom HP usluga oblaka.
  9. Zenoss Monitor infrastrukture koji se može prilagoditi dodavanjem dodataka. Za sustav su dostupni mnogi dodaci usmjereni na HP.
  10. Otvorite monitor hardvera Otvoreni izvor, besplatni monitor koji izvještava o statusima hardvera. Radi na Windows i Linuxu.

Najbolji alati za nadzor uređaja HP & Softver

1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds monitor poslužitelja i aplikacija

Server SolarWinds & Monitor aplikacija mogu nadzirati HP-ove poslužitelje. Platforma može mjeriti zdravstvene mjerne podatke kao što su vrijeme odziva poslužitelja, paket gubitak, mreža latentnost, disk prostor koristi, i još mnogo toga, kako bi vam dali predstavu o izvedbi. Uz to, drugi detalji pružaju kontekst o HP-ovu performansu hardvera. CPU poslužitelja, napajanje, memorija, baterija, i brzina ventilatora su neke od komponenti koje možete nadzirati.

Upozorenja o praćenju obavestit će vas kada postoji problem. Ako postoji, jednim klikom možete ponovno pokrenite poslužitelj na daljinu, početak, Stop ili ponovno pokretanje procesi na poslužitelju i pregled zapisa događaja. Moguće je izravno odgovoriti na taj način smanjuje vrijeme potrebno za rješavanje problema s hardverom.

Za dugoročno praćenje, Server SolarWinds & Monitor aplikacija ima planiranje kapaciteta značajka. Možete vidjeti prognozu kapaciteta za ključne mjerne podatke kao što su CPU, disk, memorija, i mrežni resursi. To se može vidjeti u obliku grafikona. Na primjer, možete koristiti a Grafikon prognoze kapaciteta CPU-a analizirati kako će se s vremenom mijenjati vaše potrebe za hardverom.

Općenito ako tražite platformu koja kombinira nadzor poslužitelja sa značajkama sanacije, Server SolarWinds & Primjena Monitor je alat koji vrijedi razmotriti. Server SolarWinds & Monitor aplikacija započinje s cijenom od 2,995 USD (2,421 £). Možete preuzeti 30-dnevnu besplatnu probnu verziju.

Server SolarWinds & Aplikacija MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

2. Paessler HP nadzor uređaja pomoću PRTG (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih alata za nadzor uređaja HP

Paessler PRTG mrežni monitor dio je softvera za nadzor mreže koji može nadzirati HP uređaje. Oni uključuju računala, pisači, usmjerivači, prekidači, HPE ProLiant poslužitelji, HPE BladeSystems, i više. Alat djeluje pomoću senzora za uzimanje metrika iz hardverskih elemenata. Na primjer, postoje senzori dizajnirani posebno za HPE ProLiant poslužitelje koji nadgledaju zdravlje sustava, logički disk, memorijski kontroler, mrežno sučelje, i fizički disk.

Količina vidljivosti koju imate ovisi o uređaju koji nadzirate. Prilikom nadzora HP računala, PRTG mrežni monitor bilježi podatke o CPU, korištenje memorije, potrošnja propusne širine, i više. Na uređajima poput pisača informacije su preciznije. Na primjer, možete pratiti dostupnost pisača pa čak i dobiti obavijest ako se zaglavio s papirom.

obavijesti sustav je Prag bazi tako da možete konfigurirati kada se generiraju upozorenja. Na primjer, ako upotreba memorije bude veća od određene vrijednosti, program će vam poslati upozorenje e, SMS, push obavijest na iOS-u ili Androidu, i više. Sustav se lako konfigurira tako da imate potpunu kontrolu nad vama kad primite upozorenje.

PRTG mrežni monitor je besplatno ako imate manje od 100 senzora. Plaćene verzije PRTG mrežnog monitora počinju od 1.600 (1.293) za 500 senzora, 2.850 (2.304) za 1000 senzora, 5.950 (4.811) za 2500 senzora, 10.500 (8.490) za 5000 senzora, i 14.500 USD (14.724 £) za neograničene senzore. Postoji i neograničena verzija koja podržava pet instalacija poslužitelja za 60.000 dolara (48.515 funti). Besplatnu probnu verziju putem ove veze možete preuzeti ovdje.

Paessler HP nadzor uređaja sa
PRTGPreuzmi 30-dnevno BESPLATNO probno razdoblje

3. Nadziranje mrežnih uređaja Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih alata za nadzor uređaja HP

Site24x7 je monitor performansi temeljen na oblaku koji radi s HP-ovim uređajima. Site24x7 automatski otkriva HP uređaje spojeni na mrežu. Od tamo možete pratiti metrike poput korištenje diska, iskorištenje memorije, Upotreba procesora, broj procesa, stranice ispisane, ukupan broj sudara, primljeni paketi, i više.

Ima ih preko 1.000 predložaka uređaja kako bismo vam brže počeli. Postoje predlozi koji nisu u kutiji za HP-pisač, HP-Hub, HP Bridge, Prekidači za usmjeravanje HP-a, Prekidači HP ProCurve, i više. Ako postoje problemi s uređajima, softver vam šalje upozorenje na vaš mobilni uređaj. Upozorenja vas obavještavaju da li ste za svojim stolom ili izvan ureda.

Site24x7 preporučuje se ako želite kvalitetan, ali pristupačan monitor infrastrukture. Site24x7 Infrastrukturni plan sadrži Starter verziju koja mjesečno košta 9 USD (7,28 £) s podrškom za 10 poslužitelja / web stranica i pet mrežnih sučelja. Ako trebate nadgledati više uređaja, morat ćete izravno zatražiti ponudu od tvrtke. Cijene uzoraka kreću se oko 9 USD (7,28 £) mjesečno za 10 poslužitelja ili 89 USD (71,98 £) mjesečno za 100 poslužitelja. Na ovoj stranici možete vidjeti popis dostupnih uređaja i pristupiti besplatnom probnom roku od 30 dana.

Site24x7 HP Network Device MonitoringStart 30-dnevna BESPLATNA proba

4. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih alata za nadzor uređaja HP

Atera je daljinski nadzor i upravljanje (RMM) sustav koji podržava upravljani davatelji usluga (MSP). Platforma može nadzirati mreže, poslužitelje i aplikacije na web mjestu klijenta.

Mogućnosti praćenja Atera nisu ograničene na određene proizvođače hardvera. Usluga može nadzirati i upravljati radna stola, prijenosna računala, pisači i skeneri koje je izradio HP. Platforma Atera može se dodijeliti klijentu MSP-a instaliranjem softverskog agenta na web mjesto klijenta. Jednom kada je taj agent aktivan. Pretražit će kroz mrežu sve priključene uređaje i evidentirati ih, nabrajajući proizvođača i model svakog zajedno s drugim mjernim podacima, poput brojeva verzije.

Popis opreme pomaže MSP-ovima da ispravljajte ugovore da upravljaju sa svojim klijentima jer prečesto te tvrtke neće imati točan popis svu njihovu opremu prije nego što primijene pravilno upravljanje s MSP-om. Atera sustav će također skenirati web mjesto klijenta instalira softver. To je još jedan važan faktor za ugovore, a odnosi se i na upravljanje licencama za softver.

Atera nastavlja da nadziranje mrežnog prometa, poslužitelja i aplikacija da spriječi katastrofu. Sustav također uključuje a Podrška sustav koji omogućava korisnicima da podignu ulaznice kako bi riješili probleme sa svojim stolnim i prijenosnim računalima, uključujući HP proizvode. Sustav Help Desk tehničarima omogućuje udaljeni pristup tim krajnjim točkama i također koriste udaljena radna površina usluga koja tehničaru omogućava da preuzme kontrolu nad krajnjom točkom uz korisnikovu suglasnost i da korisnik može gledati sve radnje tehničara na uređaju.

Sustav Atera je usluga u oblaku, tako da MSP ne treba instalirati bilo kakav softver ili imati lokalne servere za pokretanje sustava. Konzoli iz sustava može se pristupiti putem web preglednika na bilo kojoj radnoj površini ili prijenosnom računalu. Atera također proizvodi besplatna aplikacija kako biste omogućili pristup s mobilnih uređaja.

Atera naplaćuje pretplata a usluga se naplaćuje po tehničaru, bilo mjesečno ili godišnje. Možete isprobati Atera za sebe s a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

5. ManageEngine OpManager

10 najboljih alata za nadzor uređaja HP

ManageEngine OpManager je platforma za nadzor mreže za Windows i Linux koji mogu nadzirati HP uređaje. ManageEngine OpManager prikuplja podatke poput korištenje CPU-a, korištenje diska, I / O, iskorištenje memorije, poslužiteljski procesi, i više. Podatke o izvedbi možete vidjeti putem nadzorne ploče u stvarnom vremenu, na kojoj su prikazane informacije o izvedbi kao što su Uređaji po dostupnosti, Korištenje CPU-a u stvarnom vremenu, i Nedavni alarmi.

Ako želite drugačiju perspektivu, možete generirati grafikone na Upotreba procesora, Korištenje memorije, Izgubljen paket, dostupnost, Vrijeme odziva i Upotreba diska HP-ovih uređaja. Ovi grafikoni govore o načinu na koji se performanse uređaja s vremenom mijenjaju i naglašavaju zdravstvene probleme kojih morate biti svjesni.

Međutim, u slučaju da nešto propustite, ManageEngine Op Manager ima alarmi. Alarmi vas obavještavaju kada se otkriju problemi s hardverom. Možete ih konfigurirati s pragovima. Za HP uređaje, alarmi dolaze unaprijed konfigurirani izvan okvira tako da ne morate ručno postavljati parametre.

Postoje tri verzije sustava ManageEngine OpManager dostupno za kupnju: Standard Edition, Professional Edition i Enterprise Edition. Standardno izdanje počinje od 245 USD (198 £) za 1000 uređaja. Profesionalno izdanje starta od 345 USD (278 £) za 1000 uređaja i uključuje dodatne značajke kao što su nadzor VMware-a i Hyper-V nadzor. Enterprise Edition kreće se od $ 11,545 (9,335 £) za do 10 000 uređaja i brojne dodatne značajke. Možete preuzeti besplatnu probnu verziju.

6. LogicMonitor

Snimka zaslona LogicMonitor

LogicMonitor je nadzorni agent za nadzor bez podrške s podrškom za HP uređaje. LogicMonitor ima LogicModules ta podrška HP uređaji za pohranu na lijevoj ruci, HP LeftHand Network Storage Manager, Snimke HP-a LeftHand, HP poslužitelji, i HP sklopke. Za svaki tip uređaja bilježi se niz mjernih podataka. Na primjer, za servere LogicMonitor mjeri SMART status, status memorije, status ventilatora CPU-a, status fizičkog pogona, status logičkog pogona i još mnogo toga.

Za korištenje HP-ovog nadzora morat ćete instalirajte početnu stranicu HP System Management. Proces je jednostavan i kad dovršite, moći ćete upravljati svojom infrastrukturom s jedne lokacije. Na raspolaganju će vam biti i automatizirane značajke poput upozorenja kako bi se obavijestio kada uređaj ima poteškoća. Sama konfiguriranje upozorenja daje vam više kontrole nad vama kada vam se šalju e-poruke.

Postoje dvije glavne kategorije opcija za određivanje cijene LogicMonitor: Standardne cijene i cijene davatelja usluga. Pod modelom standardnih cijena su tri verzije LogicMonitor-a; Starter, Pro i Enterprise. Starter verzija podržava uređaje 50 plus, Pro verzija 100 plus uređaje, a Enterprise inačica podržava 200 plus uređaje.

Verzije za davatelja usluga nazivaju se SP Pro i SP Enterprise. SP Pro započinje s 250 uređaja plus, a SP Enterprise sa 250 plus uređaja. Morat ćete kontaktirati prodajni tim da biste primili ponudu. Možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

7. eG Enterprise

10 najboljih alata za nadzor uređaja HP

eG Enterprise je rješenje za nadzor infrastrukture sa HP-UX nadzor. Program nadgleda HP-UX poslužitelje i povećava vidljivost aplikacija koje podržavaju. Korisnici mogu pratiti CPU, disk, memorija, mrežni resursi, i zapisnici sustava. Također možete nadzirati aplikacije koje se pokreću na poslužitelju. Aplikacije podržane uključuju IBM WebSphere web poslužitelj, Oracle WebLogic Java aplikacijski poslužitelj, Web poslužitelj Apache, i više.

Upozorenja u eG Enterprise su automatski izračunava na temelju analize prošlih performansi. Ako uređaj pokrene ili počne prikazivati ​​znakove propadanja performansi, softver će vam poslati obavijest. Za daljnju analizu možete generirati upozorenja kako biste bliže pogledali svoju infrastrukturu.

Postoji besplatna verzija programa eG Enterprise koji podržava do pet poslužitelja. Ako vam treba više možete nadograditi na plaćenu verziju. Postoje četiri plaćene verzije sustava eG Enterprise: Trajna licenca, pretplata, SaaS i usluga revizije. Trajna licenca počinje od 10 000 američkih dolara (8 088 funti). Verzija pretplate počinje od 300 USD (242 £) mjesečno. Trebat ćete zatražiti ponudu za cijene verzija SaaS i Audit Service. Možete preuzeti besplatnu probnu verziju.

8. AppDynamics (Proširenje AppDynamics OpenStack konektora za HP Cloud Services)

AppDynamics

AppDynamics je monitor performansi aplikacije ima proširenje dizajnirano posebno za nadgledanje HP usluge oblaka. Proširenje konektora AppDynamics OpenStack za HP Cloud Services omogućuje korisniku nadgledanje aplikacija utemeljenih na oblaku. Proširenje može automatski otkriti topologiju HP-ovih aplikacija.

Nakon što je otkrivena topologija, možete pokrenuti nadzor mjernih podataka kao što su vrijeme odziva, nadzor opterećenja, i stopa pogreške. Ove se informacije mogu vidjeti u stvarnom vremenu kako biste bili sigurni da ste uvijek u tijeku s aktualnim razvojem u vašem okruženju. Alat također uspostavlja osnovne linije rada, tako da se aktiviraju upozorenja kada HP upotreba odstupa od normalnih parametara.

Ako tražite alat koji može posebno nadzirati HP usluge oblaka, AppDynamics i the Proširenje konektora AppDynamics OpenStack za HP Cloud Services je dobar izbor. No da biste pogledali cijenu, morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Možete pokrenuti 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

9. Zenoss

10 najboljih alata za nadzor uređaja HP

Zenoss je alat za nadzor infrastrukture koji ima više dodataka za nadgledanje HP uređaja. Glavno proširenje za HP uređaje je HP Monitor ZenPack, koji prikuplja SNMP podatke s HP uređaja. ZenPack prikuplja informacije uključujući Model hardvera, Serijski broj hardvera, operativni sustav, i Informacije o CPU-u.

Alternativno, imate HP Proliant ZenPack koja je dizajnirana za nadgledanje HP Proliant poslužitelja. Postoje mnogi drugi ZenPacks dizajnirani za HP uređaje, uključujući HP-UX (komercijalno) nadgledanje ZenPack, HP-ovi temperaturni senzori koji nadgledaju ZenPack, HP zamka pisača transformira ZenPack i više. Podržava gotovo svaki segment HP-ove infrastrukture Zenoss.

Raspon proširenja dostupnih za Zenoss ovaj alat čini solidnom opcijom bilo da provodite općeniti nadzor infrastrukture ili posebno radite s HP uređajima. Da biste pogledali ponudu za Zenoss morat ćete izravno kontaktirati prodajni tim. Tu je i demonstracija koju možete zakazati.

10. Otvorite monitor hardvera

Otvorite monitor hardvera

Napokon imamo Otvorite monitor hardvera. Otvorite monitor hardvera je hardverski monitor s otvorenim kodom koji može nadzirati HP uređaje. Alat nadgleda temperatura, brzina ventilatora, napon, opterećenje, i brzine sata spojenih uređaja. Alat također može mjeriti i druge elemente poput SMART tvrdih diskova, Nvidia i ATI video kartica.

Otvorite monitor hardvera preporučuje se onima koji žele koristiti alat za nadzor infrastrukture bez plaćanja premijske cijene. Softver je dostupan za Windows XP, Vidik, 7, i Linux. Program možete preuzeti besplatno.

Odabir alata za nadzor uređaja HP

Bez obzira koji HP hardver ili usluge koristite u svojoj organizaciji, postoji mnogo opcija ovisno o uređaju koji želite nadzirati. Alati poput Primjena SolarWinds & Monitor performansi, Alat za nadgledanje mrežnih uređaja Site24x7, i Paessler HP nadzor pomoću PRTG mrežnog monitora, pratite širok spektar HP-ovih usluga s kvalitetnim korisničkim iskustvom.

Za najučinkovitije iskustvo praćenja odaberite alat koji najviše odgovara vašim poslovnim zahtjevima. Ako prvenstveno želite nadzirati HP računala, upotrijebite alat poput Paessler PRTG mrežni monitor. Ako uglavnom pratite HP poslužitelje, upotrijebite alat poput Primjena SolarWinds & Monitor performansi ili AppDynamics.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 32

Adblock
detector