10 najboljih alata za Oracle bazu podataka

10 najboljih alata za Oracle bazu podataka

Oracle baze podataka su mnogim programerima dostupne baze podataka zbog svojih poznatih visokih performansi i sposobnosti za rješavanje zahtjevnih zadataka. Oracle je razvio reputaciju za pružanje pouzdanih performansi korisnicima sa visokim zahtjevima za korištenjem.

Ako nemate vremena čitati cijeli post, evo našeg popisa 10 najboljih alata za Oracle bazu podataka:

  1. SolarWinds analizator performansi baze podataka za Oracle (BESPLATNO ISPITIVANJE) Nadgledanje izvedbe baze podataka i upita.
  2. RedGate Deployment Suite za Oracle Alat za upravljanje bazama podataka s upravljanjem promjenama i shemom usporedba / sinkronizacija.
  3. Quest Toad za Oracle Alat za upravljanje bazama podataka za administratore s podrškom za Oracle, SQL Server, DB2, SAP i MySQL.
  4. Aqua Data Studio IDE za baze podataka s vizualizacijom i integracijom podataka, s Oracle, Microsoft SQL Server, IBM Db2, MySQL, PostgreSQL i MongoDB.
  5. dbForge Studio za Oracle IDE alat za razvojne programere Oracle koji žele povećati brzinu PL / SQL kodiranja.
  6. Navicat za Oracle Alat za razvoj Oracle sa SQL uređivanjem i migracijom podataka. Kompatibilan je s Amazonom RDS i Oracle Cloudom.
  7. RazorSQL SQL alat za ispitivanje i preglednik baze podataka za Windows, Mac OS, Linux i Solaris.
  8. MyOra Besplatni alat za praćenje baze podataka s značajkom SQL upita za koju nije potrebna nikakva instalacija ili internetska veza.
  9. Tora IDE s otvorenim kodom za baze podataka Oracle, MySQL i PostgreSQL. Dostupno na Windows, Mac OS, Linux i Unix.
  10. Altova DatabaseSpy Upit za bazu podataka i alat za dizajn koji se koristi za uređivanje SQL-a s grafičkim uređivačem dizajna.

10 najboljih alata za bazu podataka Oracle

Naše kriterije odabira temeljimo na performansama, jednostavnosti uporabe, troškovima i općoj pouzdanosti.

1. SolarWinds analizator performansi baze podataka za Oracle (BESPLATNO SUĐENJE)

Analizator performansi baze podataka SolarWInds

SolarWinds analizator performansi baze podataka za Oracle je monitor performansi koji pruža 24/7 praćenje za Oracle baze podataka. Alat pruža perspektivu odozgo prema dolje koju korisnik može upotrijebiti za otkrivanje uzroka loših performansi baze podataka. Čimbenici koje možete izmjeriti uključuju pričekajte događaje, klijentski strojevi, Korisnici, blokiranje, i više.

Sustav upozorenja koji dolazi sa SolarWinds analizator performansi baze podataka napaja se otkrivanje anomalije. Otkrivanje anomalije koristi strojno učenje za prepoznavanje odstupanja od normalnih uvjeta rada. Na primjer, ako se ponašanje čekanja uspori, platforma vam šalje upozorenje. Možete odabrati između unaprijed konfiguriranog upozorenja su dostupna izvan okvira ili umjesto toga možete stvoriti vlastite prilagođene.

Za upravljanje okolinom vaše baze podataka postoji API za upravljanje. Kroz API za upravljanje možete dovršiti zadatke poput pokretanje monitora, označavati, Registracijom i licenciranje. Za daljnje aktivnosti upravljanja možete koristiti web sučelje za praćenje utjecaja koda (uključujući utjecaj promjena).

SolarWinds analizator performansi baze podataka pouzdan je alat za praćenje performansi baze podataka. SolarWinds analizator performansi baze podataka započinje s cijenom od 2,045 USD (1579 funti). Možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds analizator performansi baze podataka za OracleDownload 14-dnevnu BESPLATNO probno razdoblje

2. RedGate Deployment Suite za Oracle

Paket za implementaciju za Oracle

RedGate Deployment Suite za Oracle je alat dizajniran za upravljanje bazama podataka, razvoj, i razvoj. Softver se može implementirati u nekoliko minuta, nakon čega možete usporediti sheme i tablice baza podataka. Korisničko sučelje prikazuje podatke u formatu redaka tako da ih možete lako pronaći iz podataka za sinkronizaciju.

Kroz značajku naredbenog retka možete automatizirati implementaciju. Međutim, za ažuriranje skripti ne trebate imati znanje o kodu. Postoji integrirano razvojno okruženje (IRO) gdje možete podešavati i komunicirati sa skriptama za implementaciju.

Obavijesti reći kada se shema promijeni ili nakon otkrivanja problema poput ovisnosti. Nakon što primite upozorenje, možete dalje istražiti i pregledati detaljnije informacije, kao što je povijest pristupa bazi podataka.

Cijena od RedGate Deployment Suite za Oracle ovisi o broju korisnika koje želite podržati. Između 1-4 korisnika cijena je 1.755 USD (1.355 £) po korisniku, ali spušta na 1.509 USD za 5-9 korisnika, a 1.420 USD (1.096 £) po korisniku za 10 korisnika. Možete preuzeti 28-dnevno besplatno probno razdoblje.

3. Quest Toad za Oracle

Quest Toad

Quest Toad je alat za upravljanje bazama podataka i alat za optimizaciju koda za Oracle. Platforma koristi automatizaciju za uklanjanje administrativnih zadataka poput testiranje, izvršavanje skripte, usporedbe shema, i izvještavanje.

Na primjer, značajka optimizacije SQL koristi algoritam, koji automatski piše SQL izjave tako da brže trče. Slično, profiliranje PL / SQL koda prikazuje uska grla performansi kako bi ih programeri mogli eliminirati.

Timsko kodiranje omogućuje istodobnom pristupu većem broju zaposlenika. Suradnja na promjenama koda olakšava razvoj baze podataka visokih performansi. Ima i preko 200 pravila za pregled koda kako bi bili sigurni da zaposlenici tijekom procesa razvoja unose visokokvalitetni kôd.

Postoji pet verzija sustava Quest Toad dostupno za kupnju: Base Edition, Pro Edition, Xpert Edition, Dev Edition i DBA Edition. Cijene se kreću od 1,023,75 USD (790,74 £) do 5,925 USD (4,576 £) i ovise o potrebnim dodatnim značajkama, uključujući provjere kvalitete koda, automatiziranu SQL optimizaciju i dijagnostiku performansi baze podataka. Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

4. Aqua Data Studio

Aqua Data Studio

Aqua Data Studio je alat za upravljanje bazama podataka i IRO za Oracle s ugrađenim alatom za upit. Tamo je sučelje povuci i ispusti koje možete koristiti za premještanje rezultata upita u radne listove da biste ih vizualizirali. Tada se mogu povući na nadzornu ploču kako bi se izradio prilagođeni doživljaj nadziranja baze podataka. Vizualizacije se mogu dijeliti s drugim korisnicima kako bi se poboljšala suradnja.

Graditelj vizualnih upita u Aqua Data Studio omogućuje vam generiranje SQL izraza iz tablica baza podataka. Izjave se mogu generirati unutar jednog prozora. Ako želite poboljšati opće performanse, tada možete koristiti Vizualni objasni planovi, koji prikazuju plan izvršenja upita kako biste ga mogli prilagoditi. Postoje planovi za Proročanstvo, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, crveni pomak, MariaDB, i više.

Skripcijske značajke koje nudi Aqua Data Studio golemi su. Postoji okruženje za razvoj scenarija s otvorenim API-jevima koje možete koristiti automatizirati administrativne zadatke i skripte za uklanjanje pogrešaka. Scenarsko okruženje omogućuje vašem timu da produktivnije radi i smanjuje vrijeme potrebno za njegovo uvođenje. Ima ih i SQL ispravci za Proročanstvo, SQL Server, ASE, i DB2 LUW brzo uklanjanje problema proizvodnje.

Aqua Data Studio je rješenje koje se dobro integrira s tvrtkama koje žele učinkovito upravljati bazama podataka Oracle. Možete kupiti jednogodišnju pretplatu programa za 499,00 USD (385,30 £). Možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

5. dbForge Studio za Oracle

dbForge Studio za Oracle

devart dbForge Studio za Oracle je IRO što pomaže koderima da učinkovitije proizvode PL / SQL kodiranje. Korisnik može pisati i formatirati kod s automatskim dovršetkom koda. "Pametni format" korisniku omogućuje oblikovanje PL / SQL sintaksa i Jezik. Postoji i pomoćni program za uklanjanje pogrešaka za uklanjanje problema s kodiranjem.

Još jedna značajka koja pomaže uštedjeti vrijeme tijekom uređivanja je refactoring koda. Kad god preimenujete objekte baze podataka, refaktoring koda automatski će zamijeniti sve reference na objekte.

Za podršku upravljanja bazama podataka postoji usporedba podataka i sinkronizacija. Sa Čarobnjak za usporedbu shema, možete usporediti baze podataka i snimke prije njihove sinkronizacije. Tada možete koristiti Čarobnjak za usporedbu podataka za usporedbu različitih skupova podataka.

Postoje tri verzije sustava dbForge Studio za Oracle dostupno za kupnju: Standard, Professional i Enterprise. Standardna verzija košta 199,95 dolara (154,39 funti) s PL / SQL ispravljačem i profilorom upita. Profesionalna verzija košta 449,95 dolara (£ 347,42) sa a sučelje naredbenog retka a shema / podaci uspoređuju i sinkroniziraju.

Enterprise verzija košta 649,95 USD (501,85 £) sa svim značajkama ostalih verzija plus generatorom podataka i DB dokumentacijom. Evo veze za preuzimanje.

6. Navicat za Oracle

Navicat za Oracle

Navicat za Oracle je alat za upravljanje i razvoj baza podataka. Pomoću inteligentnog dizajnera baze podataka korisnik može kreirati i uređivati ​​objekte baze podataka. Visual SQL Builder omogućuje vam da stvoriti i pokretanje SQL izraza lako. Značajke dovršetka koda i isječka koda tada pomažu korisniku da učinkovitije kodira i ispravlja pogreške tijekom nastajanja.

Platforma je kompatibilna sa Amazonski RDS i Oracle Cloud s podrškom za lokalne / udaljene poslužitelje. Sinkronizacija baza podataka omogućuje korisniku da ažurira baze podataka. Možete onda generiranje izvještaja na automatiziranoj osnovi.

Navicat za Oracle je dostupan na Windows, Mac OS, i Linux. Trajna licenca za Navicat za Oracle košta 699 dolara (539,63 funte). 15% popusta za 5-9 licenci i 20% popusta za 10 plus licenci. Možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

7. RazorSQL

RazorSQL

RazorSQL je alat za upit u bazi podataka za Oracle s naglašavanje sintakse i mogućnosti administracije. SQL uređivač omogućava korisniku pokretanje upita, uređivanje SQL i PL / SQL skripti. Postoji podrška za više od 20 različitih jezika, uključujući SQL, PHP, Java, XML, i više.

Oracle Create Index mogu se koristiti za izradu indeksa u vizualnom formatu. Korisnik odabire Naziv indeksa, Naziv tablice, i Kolumne žele u indeksu, a zatim pritisne Generiranje SQL-a dugme.

Za upravljanje bazama podataka, platforma ima a preglednik gdje možete vidjeti elemente baze podataka poput stolovi, sheme, i funkcije. Slično tome, postoji alat za stvaranje tablice koji možete koristiti za stvaranje SQL-a za tablice. Značajka je korisna jer ubrzava stvaranje SQL koda. Softver također generira SQL za Oracle sekvence, postupke, funkcije i okidače.

RazorSQL je dostupan za pridruživanje Windows, Mac OS, i Linux. Možete kupiti licencu za 99,95 USD (79,95 £) po korisniku, 96,95 USD (76,95 £) za 2-9 korisnika, 94,95 USD (74,95) za 10-19 korisnika, i 20 ili više za 92,95 USD (72,95 £) po korisniku. Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

8. MyOra

MyOra

MyOra je besplatni alat za praćenje baza podataka za Oracle koji mjeri performanse u stvarnom vremenu. S MyOra možete pratiti metrike poput Pričekajte analizu, Sustav čeka, Aktivnost DB-a, Top 5 SQL-ova, i Top 5 resursa pomoću sesija. Sustav prikazuje podatke o performansama u nizu vizualnih formata, uključujući bar grafikone, grafikone i kolače od pita.

Softver ima brojne značajke upravljanja bazama podataka. Na primjer, postoji Shema Explorer gdje možete upravljati objektima baze podataka uključujući indeksi, stolovi, funkcije, okidači, paketi, i više.

Postoji i an SQL uređivač gdje možeš pisati i izvršavanje SQL izraza. Nakon što pokrenete segment, možete pregledati statistiku izvršenja za rješavanje problema s izvedbom. Istaknuće sintakse također vam pomaže u navigaciji kodom.

MyOra ne zahtijeva nikakvu instalaciju ili Oracle klijent da bi funkcionirao. Niska cijena freeware-a čini ga idealnim za poduzeća koja žele pratiti Oracle bazu podataka s proračunom. Softver možete preuzeti besplatno.

9. TOra

Tora

Tora je rješenje za upravljanje bazama podataka s otvorenim kodom koja podržava Proročanstvo, MySQL, i PostgreSQL baze podataka. Tora dolazi sa SQL urednikom i programom za uklanjanje pogrešaka za pomoć u upravljanju bazama podataka. Pored toga, tu je dovršavanje koda i isticanje SQL sintakse kako bi se generacija SQL-a učinila učinkovitijom. Možete čak koristiti i izbornik za odabir najčešće korištenog SQL koda.

TOra je dostupna za Windows, Mac OS, Linux, i UNIX. TOra je ekonomično rješenje za upravljanje bazama podataka za Oracle programere koji žele koristiti alat otvorenog koda. Softver možete preuzeti besplatno.

10. Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy je alat za postavljanje podataka i dizajn za baze podataka kao što su Proročanstvo, PostgreSQL, MySQL, SQLite, MariaDB, i SQL Server. Postoji SQL Editor koji vam omogućuje izvršavanje SQL koda i nadziranje izlaza. SQL izrazi su obojeni u boji tako da možete čitati naredbe bez gubitka.

Uređivač dizajna omogućuje uređivanje struktura baza podataka. Padajući popisi automatski se prilagođavaju dok radite. Možete stvoriti tablice i definirati odnose s drugim tablicama. Prilikom dizajniranja vaše baze podataka možete automatski generirati SQL izjave.

Da biste dobili bolju perspektivu promjena baza podataka i rezultata upita, Altova DatabaseSpy ima značajke vizualizacije poput grafikona, grafova i kolača. Vizualni elementi se ažuriraju u stvarnom vremenu tako da možete pratiti upite. Možete spremiti grafikone u .jpg, png, .gif i još mnogo toga.

Za kupnju su dostupna dva izdanja Altova Database Design: Altova DatabaseSpy 2020 Professional Edition i Altova DatabaseSpy 2020 Enterprise Edition. Profesionalno izdanje počinje od 139,00 USD. Enterprise izdanje košta 189 dolara s dodatnim značajkama poput grafičkih prikaza. Preuzimate 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Odabir dool za Oracle bazu podataka 

Za praćenje preporučujemo SolarWinds analizator performansi baze podataka za Oracle. Ako želite alat koji tada čini razvojni proces učinkovitijim RedGate Deployment Suite za Oracle je pouzdana opcija. U okruženjima u kojima je proračun glavni problem, postoje jeftine i besplatne alternative Tora.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Adblock
detector