10 najboljih alata za praćenje Pinga za 2020. godinu

10 najboljih alata za praćenje Pinga za 2020. godinu

Ping praćenje jedna je od tehnika pristupa koja administrator koristi za provjeru dostupnosti mrežnih uređaja. Ali što je ping praćenje? Ping praćenje je onaj gdje korisnik pingira uređaj i čeka odgovor. Monitor procjenjuje čvrstoću veze na temelju vremena reakcije.

Upotreba softverskog alata za skeniranje pinga za nadgledanje vaših uređaja može vam reći je li uređaj gore ili dolje. Praćenje mreže na ovaj način daje vam jasnu perspektivu zdravlja vaših ključnih uređaja. U ovom ćemo članku istražiti najbolje alate za nadzor pinga na tržištu.

Svaki detaljnije pokrivamo svaki alat koji smo odabrali za ovaj članak, ali ako imate vremena samo za čitanje kratkog sažetka, evo našeg popisa najbolji alati za nadzor pinga:

  1. Alat za inženjere SolarWinds (BESPLATNO SUĐENJE) - Ovaj set od više od 60 alata uključuje alat Ping Sweep i ostale alate koji se oslanjaju na Ping.
  2. PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Veliki skup monitora, uključujući senzor Ping, pingovski podrhtavajući senzor i senzor oblaka pinga.
  3. Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE) Skup alata za praćenje isporučen iz oblaka koji provjerava performanse mreže i web stranice.
  4. ManageEngine Besplatno Ping i Traceroute Alat - Korisni skup alata koji uključuje mehanizam za uzbunu.
  5. Nagios XI - Alat za upravljanje mrežom koji uključuje uslužni program Ping.
  6. Mrežni monitor začina - Besplatan upravitelj mreže koji podržava oglase koji integrira Ping.
  7. EMCO Ping Monitor - Lagani uslužni program za mreže koji koristi Ping za nadzor uređaja priključenih na mrežu.
  8. PingInfoView - Besplatni alat Ping s grafičkim sučeljem za Windows.
  9. Dotcom-Monitor ICMP Ping Monitor Monitor (Nadgledanje poslužitelja) - Ovaj alat pokreće upozorenja na temelju rezultata Ping testa, čineći ga mrežnim sustavom nadzora.
  10. Power Admin - Alat Ping sweep dostupan za Windows.

Najbolji alati za nadzor pinga

Prilikom odabira alata za ovaj popis, naša glavna razmatranja gdje je robusnost alata u pogledu različitih slučajeva upotrebe u industriji, pouzdanost, dokumentacija i podrška, jednostavnost upotrebe i ažuriranja softvera i održavanje.

1. SolarWinds Inženjerski set alata (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Skup alata SolarWinds Engineers

Skup alata SolarWinds Engineer-a je mrežni alat za praćenje koji podržava praćenje pinga. Skup alata SolarWinds Engineer-a nudi iskustvo praćenja ping-a koje može pratiti bilo koje radno opterećenje. Možete koristiti an AutoDiscovery značajka za automatsko otkrivanje uređaja spojenih na vašu mrežu. Nakon što je uređaj povezan, tada možete pregledati mjerne podatke dostupnost, CPU opterećenje, iskorištenje memorije, i latentnost. Sve ove informacije pružaju vam osnovne osnove kako biste vidjeli kako uređaj funkcionira.

Nakon što izvučete podatke sa svojih pinged uređaja možete ih vidjeti u obliku grafikona. Ovi grafikoni prikazuju reakcije u stvarnom vremenu tako da se bavite najnovijim podacima. Nakon što ih nadgledate možete ih izvesti u obliku slikovnih datoteka ili tekstualnih datoteka, ovisno o vašim potrebama.

Dok koristite Skup alata SolarWinds Engineer-a niste pod nikakvim pritiskom da shvatite sve što se događa, jer postoji sustav upozorenja koji će to učiniti umjesto vas. Monitor vremena reakcije, Monitor memorijeCPU MonitorMonitor sučelja, i traceroute pobrinite se za to za vas. To osigurava da bez obzira što se događa, u situaciji ste brzog reagiranja.

Sve u svemu Skup alata SolarWinds Engineer-a nudi dobro izgrađenu platformu za nadzor pinga. Ovaj je softver podesan za mala i srednja poduzeća kao i za veće organizacije. Paket alata SolarWinds Engineer počinje s cijenom od 1,495 USD (1,145 £), a možete preuzeti i 14-dnevno besplatno probno razdoblje za procjenu.

SolarWinds Engineer's ToolsetPreuzmite 14-dnevnu BESPLATNO probno razdoblje

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

PRTG slika mrežnog monitora

Paessler PRTG mrežni monitor je vrlo dobro poznat mrežni alat za praćenje koji pruža prvoklasno iskustvo praćenja ping-a. PRTG mrežni monitor pingira uređaje u vašu mrežu za mjerenje njihove dostupnosti. Ovim alatom možete skenirati uređaje za skeniranje prema IP rasponu. PRTG Network Monitor nudi niz različitih senzora koji se mogu koristiti za ping praćenje; te uključuju Senzor Pinga, Senzor pingova i Senzor oblaka pinga.

Prednost ovog senzornog modela nadgledanja mreže je što vam pruža puno detaljnih informacija. Svaki senzor ima svoje okno u kojem možete birati živi i povijesni podaci prije pregledavanja rezultata na zaslonima za biranje broja. Senzor Ping pruža vam osnove kao što su vrijeme pinga, minimalno vrijeme pinga, maksimalno vrijeme pinga, i the postotak gubitka paketa. Ovo vam pruža osnovne podatke koje trebate da biste vidjeli postoji li problem s uređajem.

Međutim, Paessler PRTG mrežni monitor također vam omogućuje praćenje naprednijih problema s pingom, poput podrhtavanja. Senzor pingova omogućuje vam da izmjerite koliko mrežnog podrhtavanja ima na vašoj mreži. Ovaj senzor pokazuje statističku vrijednost podrhtavanja i the vrijeme izvršenja zahtjeva. Nadgledanje jitter-a posebno je važno u okruženjima s važnim uslugama poput VoIP telefona. Naravno, PRTG mrežni monitor također ima obavijesti koje vas upozoravaju ako su neki određeni pragovi prekoračeni.

PRTG mrežni monitor je također dostupan za besplatno za prvih 100 senzora. Međutim, oni s većom mrežom morat će kupiti jednu od plaćenih verzija. Plaćene verzije PRTG Network Monitora kreću se od 1.600 (1.216 funti) za 500 senzora do 14.500 dolara (11.113 funti) za neograničene senzore. Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje od PRTG mrežni monitor.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Nadgledanje web stranica Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih alata za praćenje Pinga za 2020. godinu

Site24x7 je usluga utemeljena na oblaku koji prati IT infrastrukturu, aplikacije i performanse web stranice, ponašanje korisnika. Fokus ovog alata je rad svih IT usluga. Više slojeva usluga potrebnih za podršku web mjestu znači da će neuspjeh u jednom elementu utjecati na izvedbu web stranice koja je u javnosti.

Brzina kojom podaci putuju mrežom i putem interneta vrlo je važan čimbenik u uspješnoj isporuci web stranice. Ping mjeri vrijeme okretanja s jedne točke na drugu preko veze.

Site24x7 djeluje od 90 lokacija širom svijeta, koji kupcima usluge pruža pregled brzine isporuke njihovih web mjesta do svih krajeva zemlje. Statistički podaci o brzini isporučeni od strane Site24x7 uključuju DNS vrijeme, vrijeme veze, vrijeme prvog bajta, vrijeme preuzimanja i SSL vrijeme rukovanja..

Osim provjere brzine interneta, Site24x7 osigurava administratore sustava rana upozorenja kada će problemi s opremom vjerojatno utjecati na isporuku web stranica. Usluga stalno skenira statuse poslužitelja, mreže i pratećih aplikacija. Te provjere, zajedno sa sigurnosna zaštita kodiranja web stranica, omogućiti mrežnim poduzećima da i dalje uspješno isporučuju informacije, usluge i robe posjetiteljima web mjesta.

Tamo je besplatna verzija stranice24x7 koji je ograničen na nadziranje pet web stranica ili poslužitelja. Četiri plaćena izdanja potencijalnim pretplatnicima omogućuju izbor modula. Sva plaćena izdanja Site24x7 mogu se testirati na 30-dnevna besplatna suđenja.

Site24x7 Nadgledanje web mjestaStart 30-dnevna BESPLATNA proba

4. ManageEngine Besplatno Ping Alat

ManageEngine Besplatno Ping Alat

ManageEngine Besplatno Ping Alat je besplatan alat za praćenje ping-a koji se preporučuje onima koji žele ugraditi osnovni ping monitor. Pomoću ovog alata možete mjeriti osnovne metrike poput vrijeme povratnog putovanja, postotak gubitka paketa, i hop broj. Također možete pregledati broj uspješnih i neuspjelih brojeva pinga da biste vidjeli koliko je puta uređaj uspio ili pokvario test.

Čak iako Upravljajte besplatnim pingom osnovno je sredstvo, a još uvijek vam pruža jednostavno nadzornu nadzornu ploču. U prikazu glavne tablice možete vidjeti sve mjerne podatke na vašim ping testovima i statusa u boji označenih bojama. To vam omogućuje pregled svih važnih podataka čak i bez naprednijih zaslona koje nude drugi proizvodi na ovom popisu.

ManageEngine Besplatno Ping Alat također ima sustav obavijesti. Upozorenja se šalju na nadzornu ploču u slučaju ako se utvrdi da uređaj nije dostupan. To osigurava da nikad ne propustite bilo kakve informacije i zanemarite problem u razvoju. Ta se upozorenja temelje na pragovima kako bi ih održali smislom kako vas ne bi bombardirale nevažne informacije.

Jedino ograničenje ovog alata je da možete istovremeno pratiti do 10 poslužitelja ili web stranica. Ovo cini ManageEngine Besplatno Ping Alat nedovoljno za veće organizacije. No, i dalje nudi jedno od najboljih korisničkih iskustava onima koji nisu navikli na fanciernije iskustvo praćenja. Možete preuzeti ManageEngine Besplatno Ping Alat.

5. Nagios XI

Slika Nagios XI

Nagios Xja naširoko se smatra jednim od najboljih alata za praćenje mreže na svijetu. Još Nagios XI nudi i izvrsno iskustvo nadgledanja ping-a. S Nagios XI možete pregledati dostupnost svojih uređaja i vidjeti koliki je veliki gubitak paketa dok je vaša mreža u tranziciji. To vam omogućuje da smanjite navrtke i vijke kako rade vaši mrežni uređaji.

Kao alat za praćenje pinga, Nagios XI nudi spoj modernog mrežnog nadzora, uz klasične vizualne prikaze i naprednije zaslone poput mrežne topološke karte su također uključeni. Međutim, ako korisnički dizajn nije po vašem ukusu, onda to možete prilagodite izgled svakom korisniku. Na taj način korisnici imaju potpunu kontrolu nad nadziranjem svoje mreže.

Za manje organizacije, Nagios XI mogu se besplatno preuzeti na RHEL Linux i CentOS. Također možete koristiti Nagios XI na Microsoft ali to ćete morati učiniti pomoću a VMware radna stanica ili alternativne usluge. Kao rezultat, Nagios XI je najjednostavnije kada se koristi u Linux okruženju.

Postoje dvije plaćene verzije sustava Nagios XI; Standardno izdanje i Enterprise Edition. Standard Edition je jeftiniji od ta dva izdanja po 1.955 dolara (1.488 funti). Standardno izdanje pruža vam sve osnovne mogućnosti praćenja, ali ako želite zakazati izvješća i stvoriti izvješća o planiranju kapaciteta, morate kupiti Enterprise Edition. Enterprise Edition može se kupiti po cijeni od 3,495 USD (2,679 £). Možete preuzeti Nagios XI na a 60-dnevno besplatno probno razdoblje.

6. Mrežni monitor začina

slika mrežnog monitora začina

Postoji nekoliko rješenja za nadgledanje mreže koja su podložna i nadziranju manjih mreža Mrežni monitor začina. Mrežni monitor začina nudi a besplatno rješenje za nadzor pinga dizajniran posebno za manje mreže. Mogućnosti nadgledanja ping-a ovog softvera omogućuju korisnicima pingiranje uređaja širom mreže i pregled njihovih statusa. S Mrežni monitor začina na njemu možete pregledati ključne podatke CPU, korištenje diskovne mreže, i korištenje memorije.

Sve ove informacije vraćaju se na nadzornu ploču. Od trenutka kada dodate IP i ime računara, to se prikazuje na vašoj nadzornoj ploči. nadzorna ploča sadrži gumbe u boji koji pokazuju je li neki uređaj klasificiran kao gore ili dolje. Kad god želite dodati novi uređaj u ovo osnovno okruženje praćenja, to možete učiniti ručno pritiskom na Dodaj uređaj dugme.

S obzirom na kvalitetu proizvodnje softvera, to ne čudi Mrežni monitor začina ima vlastiti sustav upozorenja koji će vam pomoći da budete u tijeku s mrežnim događajima. Primit ćete upozorenja e-poštom ako se bilo koji od vaših uređaja pokvari. Također možete prilagodite vlastite parametre upozorenja tako da ako ping vrijeme prijeđe određeno vrijeme, odmah ćete biti obaviješteni.

Što stvarno čini Mrežni monitor začina Izdvajajući proizvod na ovoj listi je da je besplatan i moderan. Međutim, postoji ograničenje koliko uređaja možete pratiti pomoću ovog programa. Pored korištenja Mrežni monitor začina trebate jedno od sljedećeg; Windows 7, Windows Server 2008 R2, ili Windows Server 2012 R2. Možete preuzeti Mrežni monitor začina izravno s njihove stranice.

7. EMCO Ping monitor

Snimka zaslona EMCO Ping Monitor

Dalje na ovom popisu EMCO Ping Monitor koji pruža jedno od trenutno najcjenjenijih iskustva s praćenjem pinga. Od Pregled statusa domaćina možete vidjeti hostove širom svoje mreže statusstope odgovora pinga, i ispadi informacija. Svaki host možete nadzirati u stvarnom vremenu uz pomoć a grafički prikazan u boji da vidite kako se vaša veza mijenja s vremenom. To vam pruža perspektivu snimka kako biste vidjeli postoje li hitni problemi s kojima se morate riješiti.

Ako želite pogledati svoju mrežu iz druge perspektive, tada možete pogledati svoje povijesne podatke domaćina. Jednostavno odaberete vremensko razdoblje u koje se želite vratiti radi praćenja. Jednom kada preuzmete ove podatke možete stvaraju izvješća poslati drugim članovima tima u PDF ili HTML format. Ova jednostavna instalacija drži vas blizu onoga što se događa kako vas ne bi ometali složeniji prikazi.

Jedna posebno zanimljiva značajka koju nudi EMCO Ping Monitor je mogućnost konfiguriranja skripti. Možete konfigurirati skripte za pokretanje nakon što se dogodi mrežni događaj. Ovo je dobro jer vam omogućava da u svoje praćenje uključite malo automatizacije. To je podržano upotrebom upozorenja koja vam šalju obavijesti e-poštom kada se nešto promijeni. EMCO Ping Monitor je dostupan u oba a Windows program i Windows usluga.

EMCO Ping Monitor je dostupan u obliku a besplatna verzija za do pet domaćina. U pogledu plaćenih verzija, možete ih kupiti Profesionalno izdanje ili Enterprise Edition. Profesionalno izdanje može pratiti do 250 hostova za 99 USD (75 £) po kopiji ili 245 USD (187) za neograničene kopije. Enterprise Edition nudi neograničeno nadgledanje domaćina i košta 199 USD (152 €) za jednu kopiju i 445 USD (341 £) za neograničene kopije. Također možete preuzeti besplatna probna verzija od EMCO Ping Monitor.

8. PingInfoView

PingInfoView

PingInfoView je alat za praćenje pinga za one prilike u kojima jednostavno želite izvršiti osnovna ping ispitivanja. S ovom laganom uslužnom programom to možete ping više imena hosta i IP adrese odjednom da biste vidjeli je li veza uspješna ili ne. Ti se podaci prikazuju u prikazu glavne tablice koji pokazuje je li veza uspjelo ili neuspjeh i the konačno vrijeme pinga.

Uređaji koji su gore označeni su zelenim gumbom, dok se oni koji su propali mogu prepoznati crvenim gumbom. Iako je ovo osnovni alat, još uvijek možete zakazati redovite ping skeniranja kako bi se podaci o praćenju ažurirali. Možete konfigurirati PingInfoview do uređaji za ping u redovitim intervalima po vašem izboru. Ovo osigurava da su vaši podaci skeniranja pinga točni i do minute. Nakon što pinging imena hostova i IP adresa možete spremite rezultate u tekstu, HTML, ili XML formati datoteka.

Iako ovaj alat neće biti prikladan za one koji više traže vizualizaciju usmjerenu na proizvod, PingInfoView čini dobar posao pružanja korisniku osnovnih podataka. PingInfoView je besplatno dostupan na Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, i Windows 10. Možete preuzeti PingInfoView besplatno.

9. Dotcom-Monitor ICMP Ping Alat Monitor (Nadgledanje poslužitelja)

alat za dotcom monitor ping

Dotcom-Monitor ICMP Ping Monitor Monitor odgovor je Dotcom-Monitora na ping praćenje. Uz ovaj proizvod možete poslati ICMP ping zahtjeva za procjenu stanja uređaja u vašoj mreži. Ping testovi prikazuju se u grafičkom obliku tako da možete pratiti promjenu odgovora tijekom vremena. Uređaji koji se pokreću jednostavno su označeni U redu u tablici ispod prikaza grafikona.

Tlak ručnog praćenja smanjuje se za DotCom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor upozorenja sustava. sustav upozorenja radi na temelju pragova i obavještava vas u trenutku kad metrička vrijednost pređe unaprijed definirani prag. To znači da ne morate pratiti detalje prilikom praćenja svoje mreže; DotCom-Monitor ICMP Ping Alat Monitor radi to za vas.

Alat Dotcom-Monitor ICMP Ping dio je web-proizvoda za nadzor poslužitelja koji Dotcom-Monitor nudi. Cijena ovog alata određena je brojem ciljeva koje trebate i učestalošću provjere koju želite. Cijena se kreće od 16 USD (12,27 £) mjesečno za 10 ciljeva i 15-minutnu provjeru učestalosti, do 120 USD (92 £) za 100 ciljeva i jednominutnu učestalost provjere. Možete preuzeti a 30-dnevno besplatno probno razdoblje od Alat Dotcom-Monitor ICMP Ping.

10. Power Admin

Poweradmin screenshot

Napokon imamo Power Admin. Power Admin's korisničko sučelje izgleda pomalo zastarjelo u usporedbi s većinom alata na ovom popisu, ali njegove sposobnosti praćenja ping-a jednako su poznate u modernim mrežnim okruženjima. S Power Admin možeš ping više IP adresa istovremeno. Uz to možete pratiti podatke Ping testovi, CPU, memorija, i korištenje diska. To vam pruža osnove potrebne za učinkovito nadziranje.

Power Admin ima svoj sustav upozorenja koji ima za cilj smanjiti broj primljenih upozorenja. Na primjer, vi primaju ping upozorenja samo ako dva ili više ping odgovora nisu primljena. Sustav upozorenja također vam omogućuje unos raznih dodatnih konfiguracija. Na primjer, možete odaberite maksimalno vrijeme odziva za uspješan ping i ograničite upozorenja na događaje u kojima je otkrivena pogreška u određenom vremenskom razdoblju.

Konfiguriranje upozorenja na taj način sprečava vas da ne budete bombardirani obavijestima svaki put kada zahtjev za ping ne uspije! Kad dođe do obavijesti, znate da je potrebno ozbiljno riješiti problem. Power Admin je dostupan na sustavu Windows.

Sveukupno preporučujemo Power Admin onim korisnicima kojima je potrebna uska platforma za praćenje putem ping-a ping više IP adresa. Ako želite kupiti kopiju Power Admina, morat ćete se izravno obratiti tvrtki i ispuniti kratki obrazac e-pošte. Postoji i 30-dnevno besplatno probno razdoblje za Power Admin.

Presuda za najbolje alate za nadgledanje Ping-a

U današnjem svijetu brzih umrežavanja ping praćenje postalo je preduvjet za upravljanje mrežnim uređajima. Pinging uređaji jedan je od najboljih načina da se utvrdi ima li problema s izvedbom. U mnogim slučajevima možete uočiti probleme prije nego što počnu iskazivati ​​stanke ako promatrate dovoljno pažljivo. Međutim, u slučaju da se neki uređaj pokvari, moći ćete to odmah reći koristeći alat s upozorenjima kao što je Priručnik za alat inženjera SolarWinds ili Paessler PRTG mrežni monitor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9

Adblock
detector