10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

Baze podataka ne napreduju više od toga PostgreSQL. Međutim, kao i s bilo kojom drugom bazom podataka, PostgreSQL treba pomno upravljati da bi baza podataka bila u funkciji. Skup alata za praćenje PostgreSQL-a nešto je uže od mnogih drugih vodećih davatelja baza podataka.

Zbog toga ćemo u ovom članku pogledati devet najboljih PostgreSQL alata za nadgledanje. Međutim, ako imate samo vremena za kratki sažetak, evo našeg popis najboljih PostgreSQL alata za nadgledanje:

  1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) Opsežni monitor baze podataka za PostgreSQL, MySQL, Apache, MongoDBM, Tomcat i Cassandra.
  2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Mrežni, poslužiteljski i aplikacijski monitor koji uključuje specijalni senzor za PostgreSQL baze podataka.
  3. AppOptics APM (BESPLATNO ISPITIVANJE) Nadzor performansi aplikacije utemeljen u oblaku koji uključuje uslužni program za PostgreSQL optimizaciju.
  4. AppDynamics Monitor baze podataka koji između ostalog može gledati PostgreSQL i omogućuje potpuni pregled transakcija baze podataka sve do učinkovitosti koda.
  5. ManageEngine Applications Manager Kao dio skupa alata za upravljanje infrastrukturom, ovaj objekt nadgleda niz RDMS-ova, uključujući PostgreSQL.
  6. ClusterControl Alat za praćenje baza podataka koji može nadgledati PostgreSQL baze podataka. Dostupno u besplatnim i plaćenim verzijama.
  7. pgAdmin Besplatan, open source PostgreSQL alat za upravljanje dostupan online ili za preuzimanje za Windows, Mac OS i Linux.
  8. Pganalyze Optimizator upita za niske cijene za PostgreSQL.
  9. pgCluu Besplatno, open source PostgreSQL izvedba i alat za reviziju.
  10. Nagios Core i Nagios XI Besplatne i plaćene verzije proširivog infrastrukturnog monitora koji će nadzirati statuse PostgreSQL baze podataka.

Najbolji alati za nadgledanje PostgreSQL-a

1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

Server SolarWinds & Monitor aplikacija je alat za nadgledanje aplikacija koji nadgleda PostgreSQL baze podataka. Softver može mjeriti veličina baze podataka, veličina stola, aktivne veze baze podataka i poslužitelja, indeksi, brave, okidači, uspješne stope transakcija, i više. Postgres ih prikazuje na nadzornoj ploči. Nadzorna ploča sastoji se od niza vizualnih zaslona u rasponu od biranja performansi do složenijih grafikona i grafikona.

Izvan kutije, Server SolarWinds & Monitor aplikacija uključuje preko 200 predloške za nadgledanje za PostgreSQL, MySQL, MongoDBm apaš, Mačak, Cassandra i mnogi drugi davatelji usluga. Postoji i preko 800 predložaka praćenja koje su stvorili korisnici i dijelili na Thwack-u (internetska zajednica korisnika SolarWinds-a).

Inteligentna upozorenja ažuriraju vas o promjenama PostgreSQL-a izvođenje. Ako korištenje CPU-a viši od normalnog, poslat će vam se upozorenje. Upozorenja se konfiguriraju na temelju pragova na kojima je uspostavljena osnovna vrijednost izvedbe, a upozorenja se šalju kada postoji odstupanje od te osnovne vrijednosti. Sustav je bio izrađen da minimizira lažno pozitivno stanje.

Server SolarWinds & Monitor aplikacija idealan je za mala i srednja poduzeća koja traže rješenja za nadziranje Postgrea koja su jednostavna za instaliranje i upravljanje. Server SolarWinds & Monitor aplikacija započinje s cijenom od 2,995 USD (2.404 £). Također možete preuzmi besplatno probno razdoblje.

Server SolarWinds & Aplikacija MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

Paessler PRTG mrežni monitor je mrežni alat za praćenje koji uključuje senzor dizajniran za PostgreSQL. PostgreSQL senzor nadgleda baze podataka na PostgreSQL poslužitelju i pita ga za metrike. Senzor može nadzirati vrijeme izvršenja zahtjeva, vrijeme izvršenja upita, broj redova na koje je upitan upit, i pristup informacijama tablice podataka. Podaci su podijeljeni na brojčanike i mogu ih se gledati kao Podaci uživo, Povijesni podaci ili u prošlosti 2, 30, ili 365 dana.

Da biste lakše nadgledali senzore kada niste za svojim stolom, PRTG mrežni monitor koristi obavijesti. Obavijesti vam se šalju putem e-pošte, SMS, ili push obavijesti (za Android i IOS uređaje) kada se pragovi probiju. Na primjer, ako je vrijeme izvršenja upita bilo neobično dugo, program će vam poslati obavijest kako bi vam rekao da postoji problem.

Jedno od najvećih prodajnih mjesta u PRTG mrežni monitor je da je to besplatan alat (pod uvjetom da koristite manje od 100 senzora!). Ako želite započeti s PostgreSQL-om, onda je ovaj alat sjajna ulazna točka koja pruža vrhunsko iskustvo praćenja.

Plaćene verzije za PRTG mrežni monitor startujte od 1600 USD (1.284 £) za 500 senzora i krenete se do 14.500 USD (11.643 £) za neograničene senzore s jednom instalacijom poslužitelja - tu je i inačica koja podržava pet instalacija poslužitelja za 60.000 USD (48.180 £). Možeš preuzmite 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Paessler PRTG Network MonitorUčitavanje 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

3. AppOptics APM (BESPLATNO ISPITIVANJE)

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

AppOptics APM je monitor performansi aplikacija utemeljen u oblaku koji uključuje alate za poboljšati performanse kao i praćenje upozorenja koja pokrivaju smanjenje performansi.

Uključeni u AppOptics APM uslugu su specijalizirani uslužni programi za optimizaciju baze podataka koji su u mogućnosti sučelja sustav za upravljanje bazama podataka Postgres. Optimizator baze podataka fokusiran je na analizu SQL upita koji izdvajaju podatke. Upite za koje se čini da će trajati duže vrijeme da se automatski ispitaju. Datoteka praćenja prikazuje sve transakcije baze podataka zbog kojih je izvršen SQL upit.

Analiza svakog neefikasnog upita rezultira preporukama za prepisivanje SQL-a u stvorite učinkovitije upite. Učinak baze podataka može se poboljšati dodavanje ili uklanjanje indeksa na tablicama baza podataka.

Značajke optimizacije baze podataka u AppOptics APM nisu ograničene na rad s PostgreSQL. U mogućnosti je komunicirati s mnogim drugim DBMS-ovima, uključujući Proročanstvo, MySQL, Microsoft SQL Server, i Apache DBMS-ovi.

Aplikacije koje se oslanjaju na dohvaćanje baze podataka i umetke mogu imati nesavršenosti više u kodu. Alat za optimizaciju u AppOptics APM-u može također analizirati sav kod i preporučiti poboljšanja u programima ubrzati obradu. Nakon što se poboljšaju interakcije koda i baze podataka, mogu se poboljšati i druga oštećenja isporuke, poput performansi poslužitelja i zdravlja mrežnih uređaja. nadzor infrastrukture alate u AppOptics-u.

AppOptics je naplaćuje se pretplatom s naknadama naplaćenim unaprijed godišnje. Možete dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje usluge AppOptics da biste bili sigurni u njegovu korisnost prije nego što se obvezate na pretplatu.

AppOptics APMStare 14-dnevna BESPLATNA proba

4. AppDynamics

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

AppDynamics je monitor performansi premium aplikacije koji je kompatibilan s PostgreSQL. AppDynamics pruža vam detaljnu perspektivu performansi PostgreSQL. Podaci koje uključuje softverski monitor transakcijska aktivnost, tuple pristupa vrstama, brzine predmemoriranja, i više. Ako vidite nešto za što niste sigurni, klikom na gumb možete prikazati povijesnu izvedbu pojedinačnog upita.

Da bi se riješio pitanje vidljivosti AppDynamics prikazuje objekte primjeraka PostgresQL. Gledanje objekata iz ove perspektive pomaže vam da bolje razumijete svoje trenutne konfiguracije. Pojedinosti o tablici i Informacije o indeksu samo su neki od detalja koje možete detaljnije pogledati.

upozorenja sustav uključen AppDynamics djeluje od baznih linija. AppDynamics prikuplja podatke o izvedbi i uspostavlja osnovne linije za otkrivanje anomalijskog ponašanja. Upozorenja i osnovne linije su dovoljno sofisticirane da softver može umanjiti lažne obavijesti tako da primate samo legitimne obavijesti.

Ako općenito trebate alat za nadgledanje PostgreSQL koji pruža vidljivu vidljivost, malo je alata kao i sveobuhvatnih AppDynamics. AppDynamics može nadzirati verzije 8 i više Postgres baza podataka. Kako biste vidjeli informacije o cijenama proizvoda, morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Možete preuzeti besplatno probno razdoblje.

5. ManageEngine Applications Manager

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

ManageEngine Applications Manager je još jedan vrh rješenja za nadzor linijskih aplikacija koji podržava PostgreSQL. ManageEngine Applications Manager mogu nadzirati informacije poput statistika međuspremnika, statistika veze, detalji korištenja diska, statistika upita, detalji skeniranja tablice, i više. Sve ove informacije mogu se vidjeti u grafikonima kako bi se pratilo kako se mjerni podaci vremenom mijenjaju. Svi su grafovi lako pročitati.

Softver također nudi sustav odziva na upozorenje. ManageEngine Applications Manager dopušta korisniku da konfigurirajte dinamičke osnovne linije kako bi se utvrdilo anomalije u izvedbi kada se pojave. Značajka analize uzroka omogućuje vam da bolje pogledate ispod površine. Također, APM Insight zapravo vam omogućuje da pregledate aplikacijski kôd i SQL upite kako biste pronašli što je pokrenulo problem.

Izvještaji korisniku omogućuje retrospektivno gledanje na sve probleme s izvedbom koji su pronađeni. Možeš pogledajte povijesne trendove i performanse baza podataka Postgres. Promatranje trendova uspješnosti u izvještajima vrlo je korisno kada je u pitanju dugoročno planiranje kapaciteta.

ManageEngine Applications Manager donosi pristupačno, ali napredno iskustvo praćenja Postgresa. ManageEngine Applications Manager je dostupan u obliku a Besplatno alat ili kao plaćena verzija (profesionalac i Poduzeće verzije). Kako biste vidjeli informacije o cijenama proizvoda, morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Možete preuzeti 30-dnevnu besplatnu probnu verziju.

6. ClusterControl

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

ClusterControl napredna je platforma za nadgledanje baze podataka koja podržava PostgreSQL. ClusterControl kombinira praćenje performansi s automatizacijom baze podataka kako bi korisnicima pomogao u nadziranju njihovih baza podataka. Mogućnosti softvera za automatizaciju baze podataka automatski implementirati i konfigurirati PostgreSQL instance pa im možete upravljati. PostgreSQL replikacija za strujanje omogućuje vam konfiguriranje novih ili postojećih robova replikacije.

U upravljanju PostgreSQL-om vidljivost je jedan od najtežih izazova za rješavanje. ClusterControl suočava se s ovom problematikom uključivanjem a preglednik topologije. Preglednik topologije omogućuje vam prikazivanje funkcioniranja vaše baze podataka u jednom staklu.

značajka automatskog zaustavljanja i oporavka pomaže u očuvanju vaše baze podataka sigurno. Proizvod će automatski promovirati novi glavni čvor kad se dogodi neuspjeh. Nakon događaja baze podataka, imate i mogućnost da vratite baze podataka u ranije vremensko razdoblje. Ove značajke pomažu vam da vaša usluga ostane dostupna bez obzira na to što se događa.

ClusterControl je dostupan u obliku a verzija zajednice ili kao dvije plaćene verzije. Verzija u Zajednici dostupna je besplatno uz praćenje u stvarnom vremenu i podršku zajednice. Napredna verzija uključuje značajke otkrivanja i oporavka kvarova. Poduzeće inačica dodaje kontrolu pristupa i temelji se na ulogama. Kako biste vidjeli informacije o cijenama proizvoda, morat ćete izravno kontaktirati tvrtku. Možete preuzeti besplatnu verziju.

7. pgAdmin

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

pgAdmin je široko korišten otvoreni izvor Alat za upravljanje postgreSQL. Alat nudi GUI za upravljanje Postgre bazama podataka, an SQL upit alat, i a program za uklanjanje pogrešaka. Tu je i nadzorna ploča za praćenje i aktivni SQL alat za upite koji možete koristiti za uređivanje upita. Kombinacija upravljačkih i nadzornih funkcionalnosti uključena u sustav pgAdmin proizvod čini vrlo svestranim.

Postoje dodatne značajke kojima možete pristupiti pomoću adminpack contrib (knjižnica) modul za PostgreSQL. Kao dio proširenja možete pogledati datoteke dnevnika poslužitelja u dijaloškom okviru statusa poslužitelja. Informacije koje možete pratiti putem Dijalog o statusu poslužitelja Uključuje adresa klijenta, vrijeme početka, trenutni upit, i vrijeme početka upita.

Mogućnost i pristupačnost među platformama pgAdmin čini ga uvjerljivim izborom bez obzira na to kako je lokalno okruženje strukturirano. Platforma je dostupna na Windows, Mac OS, i Linux. Sam alat dostupan je kao web ili desktop aplikacija. Program možete preuzeti besplatno.

8. Pganalyze

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

Pganalyze je softver za nadziranje performansi PostgreSQL koji je prilagođen poboljšanju vidljivosti upita. Ovim alatom možete otkriti zašto se upit pokreće sporo. Da biste to učinili, možete pregledati statistike kao što su V / I cv vrijeme CPU-a i omjer pogotka predmemoriranog spremnika kako bi se pronašao uzrok. Da bismo vam pomogli poboljšati radnu snagu, pganalyze vam govori je li upitu potreban indeks poboljšati performanse.

Također imate potpunu transparentnost u povijesti vaše baze podataka. Možete pretraživati ​​upite i pregledati pitanje, Uloga, AVG TIME (MS), POZIVI / min, I / O%, UREĐENO%, % svih vremena izvođenja za pronalaženje problematičnih upita. Koliko u prošlosti to možete učiniti ovisi o verziji koju koristite (pogledajte dolje).

Dostupne su tri verzije pganalyzea za kupnju: Proizvodnja, ljestvica, i Enterprise Edition. Inačica za proizvodnju košta 99 USD (79,50 £) mjesečno za najviše tri poslužitelja baza podataka i 14 dana povijesnih podataka. Verzija ljestvice košta 250 dolara (200 funti) mjesečno za šest poslužitelja baza podataka i 30 dana povijesnih podataka.

Enterprise Edition nudi opciju interne instalacije s neograničenim poslužiteljima baza podataka (ali morate znati cijenu prodajnog tima da biste znali cijenu.) Možete preuzeti 14-dnevnu besplatnu probnu verziju.

9. pgCluu

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

pgCluu je alat za nadzor i reviziju učinka PostgreSQL koji prikuplja podatke iz vaše grupe podataka. Proizvod se dijeli na dva dijela: a Zbirka statistike klastera PostgreSQL koja djeluje putem naredbeni redak i a Perl grapher koji prikazuje podatke o izvedbi.

Mjerne vrijednosti koje možete pratiti pgCluu uključiti korištenje zajedničkih pufera po bazi podataka, veličina svih baza podataka, raspodjela broja upotrebe pufera, i Upotreba procesora. Te se informacije mogu vidjeti na jednostavnim grafičkim prikazima u boji, tako da nema nejasnoća. Također možete generirati izvješća o korištenju.

Kao otvoreni kôd alternativa, pgCluu vrijedi razmotriti želite li postgreSQL nadzor nad proračunom. Izvornom kodu možete pristupiti s ove veze.

10. Nagios Core i Nagios XI

10 najboljih PostgreSQL nadzornih alata

Nagios Core i Nagios XI su platforme za nadgledanje infrastrukture koje mogu mjeriti Postgresove mjerne podatke. Softver može nadzirati PostgreSQL bazu podataka dostupnost, veličina baze podataka, veličina stola, obroci predmemorije, i više. Postoji i niz Nagios dodataka za nadgledanje Postgresa. Na primjer check_pgactivity uključiti omogućuje vam prikaz Povezivanje, zastoj replikacije, omjer učitavanja baze podataka, indeks bloat, i više.

Nagios Core je besplatna, ali ograničena verzija sustava Windows Nagios XI. Nagios XI ima prednost u odnosu na dva jer ima a internetski GUI i druge pogodne značajke poput čarobnjaka za praćenje radi lakšeg podešavanja. Ako je proračun tada prioritet Nagios Core očit je izbor, ali ako želite prikladnije iskustvo praćenja, tada se odlučite Nagios XI.

Nagios XI počinje s cijenom od 1,995 USD (1.601 £) za Standard Edition, koji uključuje čarobnjake za konfiguraciju i napredno izvještavanje. Enterprise Edition košta 3.495 USD (2.806 £) s izvješćima o planiranju kapaciteta i evidentiranjem revizije. Možete preuzeti besplatno probno razdoblje.

Odabir alata PostgreSQL za vas

Od svih alata na ovom popisu, AppDynamics, Server SolarWinds & Monitor aplikacija, i Paessler PRTG mrežni monitor su naš najbolji izbor. Svaki alat može ponuditi nešto jedinstveno. AppDynamics je top izbor koji se temelji na njegovoj dubokoj vidljivosti, gdje se Server SolarWinds & Monitor aplikacija nudi detaljno, ali pristupačnije korisničko iskustvo.

S druge strane, PRTG mrežni monitor uspostavlja ravnotežu između oznake niske cijene i praćenja velike vrijednosti. Ako želite ići rutom otvorenog koda, tada PGadmin Izvrsno je ako možete mješati praćenje rada i s administracijom.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 53

Adblock
detector