10 najboljih rješenja za zaštitu krajnjih točaka

Rješenja za zaštitu krajnjih točaka


Što je zaštita od krajnjih točaka?

Zaštita krajnje točke sigurnosno je rješenje koje se bavi sigurnosnim problemima krajnjih točaka, osiguravanjem i zaštitom krajnjih točaka od iskorištavanja nula dana, napada i nenamjernog curenja podataka koji nastaju kao posljedica ljudske pogreške.

Dobivamo puno detalja o svakom alatu koji je napravio ovaj popis, ali ako nemate vremena za čitanje do kraja, evo našeg popisa 10 najboljih rješenja za zaštitu krajnjih točaka:

  1. SolarWinds Monitor prijetnji (BESPLATNO ISPITIVANJE) Kombinirano rješenje krajnje točke i zaštite mreže.
  2. Sigurnost krajnje točke bitdefender gravitacijske zone Zaštita za uređaje koji se mogu kombinirati sa mrežnom zaštitom.
  3. Sophos presresti X krajnju točku Sigurnosni sustav temeljen na AI.
  4. Sigurnost krajnje točke ESET Zaštita od krajnje točke koja uključuje alate za zaštitu mreže.
  5. Trend Micro Apex One Spoj tradicionalnih i inovativnih tehnika zaštite.
  6. Otkrivanje i odgovor krajnjih točaka Symantec-a Najmodernija zlonamjerna programska oprema i zaštita od provale
  7. Zaštita od krajnje točke Panda Zaštita mrežnih računala kojima upravlja Cloud.
  8. CounterTack GoSecure ESL Prediktivna, AI-zaštita krajnje točke.
  9. Zaštita od krajnje točke od malwarebytesa Zaštita utemeljena na oblaku za računala na mreži.
  10. Cylance Protect AI zaštita od prijetnji za krajnje točke.

Zašto zaštititi krajnju točku?

Čim proizvođači antivirusa naprave rješenje za komad zlonamjernog softvera, hakeri otkrivaju drugu strategiju napada. Novi virusi, za koje još nije stvoren protuotrov, nazivaju se napadima „nultog dana“. Hakeri mogu nastaviti uzrokovati štetu računalima poduzeća i šire javnosti držeći cjevovod za proizvodnju virusa.

Znajući da uvijek će postojati drugi virus na horizontu s kojim se bave, tvrtke za cyber-sigurnost odabrale su novi pristup. Umjesto da pokušaju identificirati pojedinačne viruse i raditi na blokovima za njih, tvrtke se sada usredotočuju na uočavanje anomalijskog ponašanja i zaključavanje ključnih usluga na računalima i računalnim uređajima kako bi se spriječilo neovlašteno diranje..

Ova je nova strategija šira od antivirusnog ili antimalware softvera jedne aplikacije za obranu računala. Puno više ne sadrže bazu podataka o virusima, što, prema nekim industrijskim definicijama, znači da se ne kvalificiraju za oznaku "antivirusni". Nova buzzword koja se pojavljuje na terenu je "zamjenska" tehnologija. Ti novi paketi cyber-sigurnosti u potpunosti zamjenjuju antivirusne sustave novim sustavima za detekciju polaznih linija i devijacija.

Kišobran izraz koji se primjenjuje na sve napore kibernetičke zaštite da se uređaj koji je povezan s mrežom, za razliku od same mreže, glasi „zaštita krajnje točke."Ovaj će pregled pregledati vodeće u području zaštite krajnjih točaka i na koji način svaki od tih pružatelja usluga cyber sigurnosti pristupa zadatku zaštite korisničkih uređaja.

Ne postoji jedinstveni format rješenja za tehnologiju zamjene. Definirajuća značajka zaštite krajnje točke je da se temelji na uređaju kojem korisnik pristupa. U nekim se slučajevima to rješenje isporučuje iz vanjskog izvora, ali njegov je prioritet zaštita pojedinačnih uređaja, a ne cijeli sustav uređaja povezanih s mrežom..

Vatrozidovi se ne smatraju dijelom zaštite krajnjih točaka. To je zato što su dizajnirane za zaštitu mreža. U mnogim domaćim implementacijama, vatrozidi se pokreću na računalu i rade za zaštitu samo jednog računala. No, vatrozidi su dizajnirani tako da blokiraju promet, dok zaštita krajnje točke proučava procese koji se odvijaju na računalu.

Postoje neke vrste strategije kibernetičke sigurnosti koje spadaju u kategorije zaštite mreže i krajnjih točaka. Primjer za to je cyberdefense koji se usredotočuje na analizu poruka datoteka datoteka kako bi se uočili zlonamjerne aktivnosti - ta se strategija može primijeniti i na zaštitu mreže i krajnjih točaka.

Najbolji sustavi zaštite krajnje točke

Iako su napadi na uređaje u privatnom vlasništvu ozbiljna briga, glavni fokus industrije cyber-sigurnosti je na rješenjima za obranu poduzeća. Korporativnim kupcima potrebna je zaštita za svu njihovu opremu, uključujući mreže i krajnje točke. Dakle, mnogi sustavi zaštite krajnjih točaka čine dio paket programa koje pokrivaju cjelokupnu tehnološku infrastrukturu. U ovom ćemo vodiču detaljno opisati samo one module koji štite krajnje točke.

Više o tim opcijama možete pročitati u sljedećim odjeljcima.

1. SolarWinds monitor prijetnji (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds monitor prijetnji

SolarWinds monitor prijetnji je dobar primjer evolucije sigurnosti krajnjih točaka do kompletnog skupa zaštita od napada. Ovo je dio cjelokupne sigurnosne usluge sustava kojom se upravlja iz Clouda. Alat koristi analize analize i metode zaštite koje proizlaze iz SIEM (informacije o sustavu i upravljanje događajima).

Glavni modul monitora za prijetnju ispituje datoteke dnevnika radi otkrivanja znakova upozorenja. Gotovo o svakoj radnji koja se dogodi na vašem računalu i na vašoj mreži generira se poruka dnevnika. Te se zapisničke poruke ne prikupljaju automatski. Mnoge tvrtke samo ignoriraju ovaj nevjerojatan izvor informacija o sustavu koji će istaknuti to anomalična aktivnost koje uzrokuju zlonamjerni programi ili neovlašteni pristup.

Monitor prijetnji nije samo sigurnost krajnje točke jer obuhvaća i mreže. Usluga okuplja sve te poruke događaja i sprema ih u datoteke na analizu. Alat je an Sustav za zaštitu od provale što može generirati standardne znakove da nešto nije u redu s vašim sustavom. Tradicionalna zaštita od zlonamjernog softvera upozorit će vas na opasne procese. IPS ide i korak dalje od samo blokiranja procesa ili uklanjanja dijela softvera jer može blokirati i zlonamjerne korisnike.

SolarWinds proizvodi niz sigurnosnih alata za sustav. Unutar ove grupe proizvoda postoji alternativa Threat Monitor-u, koji predstavlja Upravitelj sigurnosnih događaja. Ovaj alat ima vrlo sličnu funkcionalnost kao i Threat Monitor. Vi biste također imali koristi od Patch Managera. Ažuriranje softvera važan je sigurnosni zadatak, jer softverske kuće redovito proizvode ažuriranja svojih proizvoda u cilju zatvaranja novootkrivenih eksplozija hakera. Patch Manager stvara registar vašeg softvera i prati ispravke za njih. Ažuriranja će se automatski predstaviti za vas.

Svi proizvodi SolarWinds dostupni su na probama i demonstracijama. Možete dobiti 14-dnevnu besplatnu probnu inačicu Monitora prijetnji.

IZBOR UREDNIKA

Pratite sigurnosne prijetnje u stvarnom vremenu, reagirajte i izvještavajte s udaljenih mjesta. Sučelje je jednostavno, ali moćno, lako se implementira i u potpunosti je skalabilan.

Preuzimanje datoteka: SolarWinds monitor prijetnji

Službena stranica: SolarWinds.com

2. Sigurnost poslovanja bitdefender gravitacijske zone

Gravitacijska zona Bitdefender

Bitdefender je proizvođač antivirusa (AV) od tada pokrenuo je 2001. godine. U novije vrijeme tvrtka je svoje obrambene sustave prebacila s tradicionalnog antivirusnog modela na sveobuhvatne pakete obrane sustava. Tvrtka proizvodi mrežne obrambene sustave, kao i zaštitu krajnjih točaka.

GravityZone uključuje bazu podataka za otkrivanje potpisa koja je slična tradicionalnoj metodi pretraživanja popisa karakteristika virusa. Druga sličnost s tradicionalnim AV performansama je ta što GravityZone zaustavlja virusne procese i uklanja program. GravityZone dodaje taj postupak otkrivanja upada u taj sloj AV akcija.

Alat prati pokušaje pristupa uređaju i blokira one izvore komunikacije koji prikazuju zlonamjerne namjere. Također prati redovite aktivnosti na uređaju uspostaviti osnovnu liniju tipičnog ponašanja. Anomalna aktivnost koja odstupa od te osnovne vrijednosti izaziva mjere obrane. Mjere uključuju praćenje prividne eksploatacijske aktivnosti koja karakterizira „nultog dana"Napada.

Osim rješavanja prijetnji, sigurnosni paket će ojačati odbranu vašeg uređaja. Ovaj modul paketa uključuje upravitelja zakrpa radi automatskog instaliranja ažuriranja softvera. Također šifrira sve vaše diskove kako bi uljezima učinili nečitljive podatke. Paket također uključuje zaštitu od web prijetnji, USB provjere i nadzornike aplikacija. Paket također uključuje vatrozid.

Bitdefender nudi besplatno probno razdoblje GravityZone-a.

3. Sophos presretanje X

Sophos presreću X

Sophos je jedan od vodećih implementatora AI metoda u industriji kibernetičke sigurnosti. Intercept X koristi strojno učenje uspostaviti osnovnu liniju redovite aktivnosti na uređaju, a zatim generira upozorenja kada otkrije događaje koji se ne uklapaju u redovne obrasce rada. Taj element sigurnosnog sustava otkriva zlonamjerni softver i zlonamjerne provale. Drugi element automatizira odgovore otkriti probleme.

Ostali elementi u paketu Intercept X usredotočeni su na određene vrste prijetnji. Na primjer, CryptoGuard je sustav za blokiranje otkupa. Ostali alati u pakiranju sprječavaju da se zlonamjerni softver provuče na vaš uređaj putem preglednika. Ovaj sustav blokira metode koje koristi zlonamjerni softver bez datoteke, koji procuri na računalo sa zaraženih web stranica. Drugi alat provjerava viruse za preuzimanje i sprečit će dovršenje preuzimanja ako virus njuška u datoteci dok se preuzima. Slično tome, softver skenira sve direktorijume zbog zlonamjernog softvera te će također provjeriti bilo kakve USB memorijske štapiće kad su pripojeni.

4. Trend Micro Apex One

Trend Micro Apex One

Trend Micro je istaknuti AV proizvođač koji je prešao na sofisticiranija rješenja zaštite krajnjih točaka. Apex One spoj je starog i novog. U srcu i dalje ima tradicionalni sustav protiv zlonamjernog softvera, ali ta baza podataka prijetnji navodi ranjivosti sustava, a ne potpise virusa. Apex One je dodao nadgledanje ponašanja radi poboljšanja obrana od napada nula dana.

lov na prijetnje element ovog paketa je sustav za otkrivanje provale temeljen na domaćinu s automatiziranim odbrambenim akcijama. Alat će prepoznati zlonamjerne procese. Ubija taj program i izolira program koji ga je pokrenuo. Tvrtka ovo naziva "virtualnim zakrpama". Suspendirat će mogućnosti problematičnog programa dok patch ne bude dostupan za zatvaranje iskorištavanja. Automatski, taj postupak uklanja zlonamjerni softver, jer ti zlonamjerni programi nikada neće dobiti ažuriranje za uklanjanje problematičnog ponašanja.

Apex One pruža obranu protiv kriptominiranje, otkupni softver i zlonamjerni softver bez datoteka kao i tradicionalni Trojanci i virusi. Ovo je usluga utemeljena u oblaku, ali za njeno nadziranje morat ćete instalirati agent na računalo. Ovo se izvodi na Windows i Windows Server.

5. ESET Krajnja sigurnost

Sigurnost krajnje točke ESET

ESET Endpoint Security štiti računala vaše tvrtke od zlonamjernih aktivnosti koje mogu ući u vašu mrežu. Također sprečava povezivanje bilo kojeg zlonamjernog softvera s vašom mrežom. To se naziva "dvosmjerni vatrozid", a druga je obrana. Prva linija obrane je sustav za sprečavanje prodora od strane domaćina (HIPS) koji nadzire poruke događaja u datotekama dnevnika na računalima..

HIPS metodologija traži obrasce zlonamjernog ponašanja. Reakcije na bilo koje otkriće mogu se automatizirati kako se oštećenja neće nastaviti tijekom vremena bez nadzora nadzorne ploče sigurnosnog sustava. Neke akcije koje sustav otkrivanja traži jesu botnet poruke koje generiraju DDoS napadi na ostalim računalima i ransomwareu.

Ova sigurnosna usluga radi na licu mjesta i može se instalirati na Windows i Linux. Dostupna je verzija utemeljena na oblaku. ESET također proizvodi softver za zaštitu mreže od napada.

6. Symantec otkrivanje krajnjih točaka i odgovor

Otkrivanje i odgovor krajnjih točaka Symantec-a

Zapošljava Symantec-ova funkcija otkrivanja i odziva AI metode za pronalaženje zlonamjernih aktivnosti - to se naziva "lovom na prijetnje". Sustav je dostupan kao softverski modul, kao uređaj i kao usluga utemeljena na oblaku. Ako se odlučite za Cloud verziju, na vašem web mjestu još uvijek morate instalirati agentski softver. Ovo se izvodi na Windows i Windows Server. Lokalni softver radi u sustavu Windows, Windows Server, Mac OS i Linux. Zaštita i odgovor krajnje točke nadogradnja je osnovne Symantec-ove usluge zaštite krajnjih točaka.

Sustav provodi SIEM procedure za provjeru ima li zabrinjavajućih događaja zapisanih u datotekama dnevnika. Također uspostavlja uzorak normalnog ponašanja na uređaju i podiže upozorenje kada procesi na računalu odstupaju od ove evidencije. lovac na prijetnje također kontinuirano skeniranje memorije radi zlonamjerne aktivnosti. Ona vodi evidenciju svih obrazaca aktivnosti za dugoročnu analizu. Osim što podiže upozorenja, sustav također može pokrenuti automatizirane akcije za gašenje zlonamjernih procesa čim ih se uoči. Sustav za otkrivanje i odgovor krajnjih točaka možete dobiti na besplatnoj probnoj verziji.

7. Zaštita od krajnje točke Panda

Zaštita od krajnje točke Panda

Zaštita krajnje točke od Panda sigurnosti centralizira zaštitu svih računala koja su spojena na vašu mrežu. Odnosno, na svim jedinicama računala na vašoj mreži možete vidjeti sve sigurnosne događaje na jednoj konzoli, koja je pružena iz Clouda. Zaštita djeluje na stolna računala, prijenosna računala, mobilne uređaje i poslužitelje; te zaštićene krajnje točke mogu imati Windows, Windows Server, Mac OS, Linux ili Android. Tvrtka to naziva "kolektivnom inteligencijom".

Sustav će provjeriti stanja perifernih uređaja kao i izravno povezane uređaje. Postavlja osnovnu liniju pravila i zatim automatski odustaje od postupaka koji nisu u skladu s profilom.

8. CounterTack GoSecure ESL

CounterTack GoSecure ESL

GoSecure je glavna marka pokretanja cyber-sigurnosti, CounterTack. ESL označava Endpoint Security Lifestyle. Ovo je monitor ranjivosti i ne uključuje nijedan antivirusni modul. Međutim, nadgledat će bilo koji AV sustav treće strane koji radi na vašim mrežnim krajnjim točkama.

Značajke ovog alata uključuju otkrivanje imovine, upravljanje zakrpama, AV nadzor, upravljanje konfiguracijom i procjenu ranjivosti.

Pretpostavka ovog alata je da jednostavno trebate održavati sustav tijesnim sa svim softverom ažurnim kako biste se zaštitili od zlonamjernog softvera. Ova se usluga isporučuje iz oblaka.

9. Zaštita od krajnje točke od malwarebytesa

Zaštita od krajnje točke od malwarebytesa

Sigurnosni sustav Malwarebytes zaštitit će krajnje točke na kojima se nalazi Windows i Mac OS. Ovo je sustav temeljen na oblaku, pa će vam trebati pristup vašoj mreži putem vatrozida.

Udaljeni sustav komunicira s agentom instaliranim na jednom od vaših poslužitelja. Agent traži računala na vašem sustavu za čitanje kroz popise s aktivni procesi, aktivnost sječa. Nakon toga provjerava bilo koju neobičnu aktivnost koja nije u skladu s ovim obrascem normalnog ponašanja. Sustav otkrivanja zlonamjernog softvera oslanja se i na tradicionalnu AV metodu baze podataka o prijetnjama koja pohranjuje karakteristično ponašanje poznati virusi.

Odgovori na otkrivene prijetnje pokreću se automatski. Zaštita se proteže na blokiranje botnet aktivnosti i odbijanje preglednika da omoguće učitavanje zaraženih web stranica.

Malwarebytes nudi besplatnu probnu zaštitu krajnje točke.

10. Cylance zaštititi

Cylance Protect

Cylance Protect je sustav zaštite krajnjih točaka utemeljen na AI koji ne uklanja potrebu za a baza podataka o prijetnjama. Na raspolaganju vam je izbor da softver Cylance Protect instalirate na vlastiti poslužitelj ili mu pristupite kao usluga utemeljena u oblaku s agentskim programom instaliranim na jednoj od vaših web lokacija.

Usluga nadzire rad datoteka na vašim računalima, blokirajući instalaciju zlonamjernih programa. Također će skenirati memoriju za neovlaštena aktivnost, koji će blokirati rad zlonamjernog softvera bez datoteke. Sve u svemu, Cylance strategija osmišljena je za sprečavanje napada nula dana sprečavanjem potrebe za analizom zlonamjernog softvera i distribucijom odgovora na prijetnje.

Sanacija prijetnje događa se odmah. To poprima oblik blokiranja dolaznog prometa s sumnjive adrese, podizanje uljeza i ubijanje zlonamjernih procesa.

Zaštita od krajnje točke u kontekstu

Kao poslovni korisnik vi ćete upravljati mnoge krajnje točke unutar vaših ureda, a također i udaljena računala u vlasništvu honorarnih freelancera i kućnih zaposlenika. Otvorena mreža koja uključuje udaljene uređaje i u vlasništvu korisnika izložena je većem riziku od uredskog LAN-a.

Zaštita od krajnje točke svakako je potrebna. Međutim, to ne bi trebalo biti vaša jedina obrana od zlonamjernog softvera i uljeza. Trebali biste razmotriti svoju IT infrastrukturu u cjelini prilikom provedbe sigurnosnih mjera i osigurati da vaša mreža bude zaštićena jakom sigurnošću, kao i uvođenjem zaštite krajnjih točaka.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 18