10 najboljih softvera i alata za praćenje interneta

najbolji softver i alati za praćenje interneta

Izrada web stranice može biti velika ušteda troškova, a postavljanje troškova je minimalno (prema nedavnom istraživanju hostinga malih poduzeća ne bi trebalo koštati više od 15 USD mjesečno). Možete prodati bez trgovine ciglama i malterima, a možete pokrenuti agenciju ili konzultantsku službu bez potrebe za iznajmljivanjem ureda kako biste impresionirali potencijalne klijente. Međutim, vaše web mjesto oštetiće vaše poslovanje ako se sporo učitava ili smanjuje. Bilo bi vrlo neugodno ako padne usluga internetske veze koju plaćate zbog pada poslovanja. Pomoću internetskog monitora možete držati vrh ovih uvjeta neuspjeha.

Kratko vrijeme? Evo našeg popis najboljih softvera i alata za praćenje interneta:

  1. Softver za nadzor interneta Paessler s PRTG-om (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  2. SolarWinds Pingdom (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  3. Outages.io
  4. NodePing
  5. Stranica 24 × 7
  6. Uptrends
  7. Dynatrace
  8. Uptime Robot
  9. Uptime
  10. StatusCake

Usluge nadzora

Kad provjeravate osiguravate li prikazivanje svoje web lokacije prihvatljivom brzinom, trebate pratiti nekoliko čimbenika. Dakle, potražite alat koji će vam pružiti korisničku perspektivu i provjerit će nekoliko stranica na vašoj web stranici, a ne onu koja će samo pokrenuti vašu početnu stranicu.

Većina alata na ovom popisu nalazi se na Softver kao usluga (SaaS) model. To znači da im nije potrebno vrijeme za postavljanje i nevjerojatno su jednostavni za upotrebu. Ne morate stalno ažurirati ovaj softver i ne morate se brinuti koja je točka na vašoj mreži najbolje mjesto za instaliranje alata.

Skaliranje monitora

Prednost od Usluge utemeljene u oblaku jest da naplaćuju pretplatu i većina ih nudi nekoliko različitih planova. To znači da možete odabrati plan koji je prikladan vašoj veličini poslovanja. Ako imate samo jednu web stranicu s nekoliko stranica, ne želite platiti za istu uslugu prilagođenu velikim tvrtkama s mnogim web stranicama. Izvrsna stvar u tim uslugama je to oni će vam omogućiti nadogradnju vašeg plana kako vaše poduzeće raste.

Kad tražite alat za nadzor interneta trebali biste provjerite odgovara li vašoj veličini tvrtke a istovremeno osigurava da alat pokriva sve čimbenike performansi koje trebate pratiti na svojoj web lokaciji.

Najbolji alati za praćenje interneta

Mnogo je opcija kad ste na tržištu za monitor internetskih usluga. Trebalo bi vam mnogo vremena da procijenite svaki od ovih alata, tako za vas smo napravili nogu. U ovom ćete vodiču suziti pretraživanje kako biste uštedjeli vrijeme i usredotočili se na najbolje opcije.

Više o svakom od ovih alata možete pročitati u sljedećim odjeljcima.

1. Paessler softver za nadzor interneta s PRTG-om (BESPLATNO ISPITIVANJE)

PRTG Internet Monitor

Paesslerov PRTG alati za nadgledanje nadgledanje mreže, poslužitelja i aplikacija. Uslužni program uključuje mnogo različitih senzori. Svaki je senzor zapravo zasebni program praćenja. Izbornik dostupnih monitora uključuje mogućnost provjere dostupnosti vaše web lokacije s nekoliko lokacija širom svijeta. Ovi testovi vam daju prikaz uživo brzine pristupa za vašu web lokaciju. Dakle, možete vidjeti koliko vremena treba građanima da dođu na vašu web lokaciju bilo kada tijekom dana.

Internet alat za praćenje ima Ping funkcionirati u svom srcu. Dakle, ako vaša internetska usluga odjednom prestane raditi, odmah ćete znati i moći poduzeti nešto. Osim što vidite linijski graf vremena pristupa s tri različite lokacije, moći ćete postaviti sustav da vas obavještava kada padne internetska usluga. Te se obavijesti mogu dostaviti e, SMS, ili dojavljivač.

PRTG internetski monitor se uključuje više od puke dostupnosti web mjesta. Također možete koristiti alat kako biste osigurali da se svi elementi web-lokacije ispravno učitavaju. Također možete koristiti alat za provjeru korisničkog iskustva, izvodeći cijelu put kupca od početne posjete do kupnje. To vam omogućava da provjerite je li pristup bazi podataka učinkovit i da softver vaše košarice ispravno radi.

Mogućnosti praćenja PRTG-a nisu ograničene na vašu web stranicu. Možete provjeriti i druge stranice na internetu. Tako ćete biti u mogućnosti usporediti vremena odziva vaše web stranice u odnosu na rivalske web stranice.

PRTG paket uključuje mnoštvo uslužnih programa za praćenje. Problemi s vašim Internetska usluga možda neće uzrokovati vrijeme odgovora web mjesta. Izvedba poslužitelja i aplikacija, kao i vremena reakcije interne mreže mogu utjecati na vrijeme isporuke web mjesta. S potpunim PRTG sustavom možete provjeriti uzrok bilo kojeg problema s internetskim odgovorom i probušite svoj sustav kako bi se pronašao točan uzrok greške.

Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje PRTG-a sa svim senzorima na raspolaganju. Naknada za Paessler za PRTG u paketima razine usluge. Svaki se interval za punjenje izračunava na broju senzora koji aktivirate. Ako aktivirate samo do 100 senzora, možete koristite PRTG besplatno zauvijek.

Paessler Internet Monitoring s PRTGDownload 30-dnevnim BESPLATNIM probnim vremenom

2. Solarni vjetrovi Pingdom (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Pingdom ekran

Pingdom je sustav temeljen na oblaku koji nadgleda vašu internetsku vezu i performanse vaše mreže s vanjske točke gledišta, tako ne morate instalirati nijedan softver. Usluzi se pristupa putem web preglednika, što vam daje personaliziranu nadzornu ploču, kojoj pristupate s vjerodajnicama računa.

Kao vanjska usluga Pingdom je dobro postavljen za ispitivanje performansi vaše internetske veze i isporuku web stranica s vašeg poslužitelja. To se događa čak i ako nemate opremu na licu mjesta i vodite svoju tvrtku u potpunosti na uslugama utemeljenim u oblaku.

Možete postaviti pogled na nadzornoj ploči pogledajte statistiku s nekoliko web lokacija sve na istoj stranici. To vam štedi od potrebe prebacivanja računa kako biste zadržali kontrolu nad poslovanjem na više web lokacija.

Usluga stalno provjerava dostupnost vaše web lokacije s više od 60 lokacija oko svijeta. Ti se testovi mogu postaviti kako bi se provjerile određene funkcije vaše web lokacije, kao što su postupci prijave ili prijave. Taj se nadzor proteže i na praćenje putovanja posjetitelja kroz vaše web mjesto. Ti se posjetitelji mogu odabrati nasumično, ali možete odrediti i surfere za praćenje je li vaša web stranica česta ponavljanja posjetitelja.

Problemi se dobivaju provjerio iz drugog izvora kako bi se osiguralo postojanje nema lažnog prijavljivanja. Dobivate vas upozorenjem kada se otkrije potvrđeni problem s izvedbom. Oni upozorenja se mogu kanalizirati u druge aplikacije koji često koristite u radu sa sustavom. Kvarove možete ocjenjivati ​​i također ih uputiti prema različitim članovima tima. Dobivate pravo postavljanja nekoliko različitih korisničkih računa na usluzi Cloud kako bi svaki član tima imao prilagođeni pregled nadzorne ploče s različitim razinama kontrola.

Cijene se temelje na pretplati s različitim razinama usluge. Možeš dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje sistema Pingdom.

SolarWinds PingdomDownload 14-dnevna BESPLATNA probna verzija

3. Nedostaci.io

Outages.io

Outages.io nudi dvije mogućnosti: hardversko i softversko rješenje za praćenje internetskih usluga. Hardverski uređaj je okvir koji se pričvršćuje na usmjerivač i postaje dio vaše kućne ili uredske mreže. Outages.io kontrolira firmver kutije i automatski se ažurira.

Na softveru se može instalirati inačica softvera Windows 7, 8 i 10, CentOS i Debian Linux. Alat može nadzirati udaljene web lokacije kao i internetsku vezu na vašoj početnoj stranici, a možete pristupiti i upravljačku ploču u oblaku.

Cilj ovog alata je: prepoznajte loše performanse i kvarove na vašoj internetskoj vezi. Također može otkriti jesu li usluge na vašem web poslužitelju pokrenute sporo ili imaju grešaka. Usluga praćenja proširuje se na udaljena web mjesta i usluge Cloud, kao i na onsite servere. Nadzorna ploča predstavlja grafikon uzoraka performansi. Svaki se uzorak može zatražiti za detalje lebdjenjem pokazivača miša iznad njega. Izvješće navodi gdje je problem - lokalna, internetska usluga ili daljinska usluga. Možete čak vidjeti koji skok na vezi uzrokuje probleme. Možete postaviti nadzornu ploču da vam šalje obavijesti e-poštom u slučaju problema s izvedbom.

Softversku verziju Outages.io možete preuzeti na web mjestu usluge. Ovo vam daje alat s punim obilježjem za 14 dana. Nakon tog razdoblja, možete nastaviti koristiti standardnu ​​verziju internetskog monitora ili se odlučiti za nadogradnju na plaćenu verziju za dodatne značajke. Također možete pristupiti demo verziji putem web stranice.

Dodani bonusi su besplatna DNS usluga i sigurnosna provjera. Hardverska opcija dolazi s ugrađenim DNS poslužiteljem i vezom s web kamerom.

4. NodePing

Snimka zaslona NodePing

NodePing se naplaćuje pretplatom, ali ne smatra razinom usluge. Ima jedan paket za sve s vrlo visokim mogućnostima. Usluga će nadzirati vaše web stranice u intervalima od jedne minute a ti možeš pokriti do 250 mjesta s jednom pretplatom. Usluga vam omogućuje neograničene korisničke račune, tako da ne morate prijavljivati ​​svoj tim za administraciju sustava s istim vjerodajnicama. Također je moguće da prilagodite nadzornu ploču svakog računa na taj način možete sigurno omogućiti mlađim članovima bez rizika da oni dobiju moćnu i potencijalno štetnu kontrolu nad sustavom.

Ona provjerava SSL veze kako bi bili sigurni da je vaš HTTPS usluga radi ispravno. Osim što osigurava da sigurnost veze ispravno radi, NodePing će ispitivati ​​vaš web poslužitelj i njegove usluge tako da vam može dati precizne razloge slabih performansi nakon što su otkrivene pogreške u vezi. Testovi se protežu na vašu e-poštu i DNS sustav. Ne morate instalirati nijedan softver na svoj sustav da biste koristili uslugu jer je u potpunosti temeljen na oblaku.

Program NodePing će obavijestiti vas e-poštom ili SMS-om ako se otkriju problemi. Međunarodne SMS poruke ne naplaćuju se kao dodatni, ali su uključene u pretplatu. Naknada također uključuje pristup dijagnostičkim alatima i postoji plan za web hosting tvrtke koji im omogućuje kupcima NodePing uslužne programe..

NodePing prodavačima daje novac za preporuku, a sustav možete provjeriti pristupom 15-dnevnom besplatnom probnom roku.

5. Stranica 24 × 7

Internet Monitor Site24x7

Web lokaciju w24x7 vodi Zoho - ista tvrtka koja proizvodi ManageEngine softver za nadzor resursa. Ova usluga internetskog praćenja internetskog nadzora ne treba instalirati nijedan softver na vaše poslužitelje. Provjerava dostupnost i brzinu isporuke vaših web stranica s vanjske lokacije.

Ako planirate skinuti neke stranice prema dolje ili ih premjestiti na svom web mjestu, stvara se nadzorna ploča dimenzija 24 × 7 stranice sa statusom koje će se pojaviti umjesto zadanih poruka o pogrešci. Ova vam usluga omogućuje i da preusmjeravanje kupaca na zamjenske stranice.

Provjere sustava proširuju se na praćenje putovanja posjetitelja putem vaše web stranice s vremenskim rasporedom za svaku posjećenu stranicu, što vam može pomoći u postizanju bržeg pristupa važnim stranicama, kao i ukazivanja vremena isporuke svake stranice.

Nadzorna ploča stranice vrlo je dobro predstavljena i uključuje vizualizacije podataka. Prezentacija reagira na mobilne uređaje pa joj možete pristupiti s mobilnog uređaja kad ste izvan ureda. Usluga se proteže na upozorenja koja mogu dostaviti korisnici e-pošta ili SMS.

Ova se usluga naplaćuje na pretplati s nizom planova koji odgovaraju tvrtkama različitih veličina. Možete isprobati ovaj internetski sustav nadziranja u besplatnom probnom roku od 30 dana.

6. Uređaji

Snimka zaslona za zaustavljanje

Usluga Uptrends prati niz faktora za web stranice, uključujući dostupnost internetskih usluga. Alat je usluga na daljinu, dakle ne trebate instalirati nikakav softver na svoje poslužitelje. Monitor može provjeriti web poslužitelje na bilo kojoj lokaciji, uključujući i one hostirane u Cloudu. Također vam može pomoći da provjerite izvedbu web lokacija koje nemate, tako da možete usporediti rokove isporuke vaše web stranice s performansama vaših rivala.

Usluga će provjeriti niz čimbenika na vašoj web lokaciji, uključujući SSL certifikate, DNS zapise i performanse FTP poslužitelja. Uzorci performansi uzimaju se svake minute i grafikoni koji predstavljaju ove podatke mogu se izvesti u PDF ili Excel format a možete i slati izvješća putem e-pošte. Usluga Uptrends pohranit će vaše povijesne podatke na analizu dvije godine.

Monitor ima prilagodljiva nadzorna ploča što uključuje mnogo vizualizacija. Možete dodati korisničke račune za svoj tim i prilagoditi nadzornu ploču za svakog ili za grupe korisnika.

Usluga će vam poslati upozorenja e-pošta, SMS, ili putem neke druge komunikacijske aplikacije, poput Slack-a. Nadzornoj ploči možete pristupiti s bilo kojeg mjesta, uključujući i na mobilnim uređajima.

Sustav će pratiti korisnička putovanja putem vaše web stranice i zabilježite vremena učitavanja za sve posjećene stranice. Procjenjivat će i mobilnost vaše web lokacije.

Uptrends ima dva paketa, koji su Osnovni web nadzor i Napredno web praćenje. Svaka od ovih opcija nudi se u razinama usluga prema različitim veličinama poduzeća. Naplata se vrši na pretplati i možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

7. Dynatrace

Nadzorna ploča Dynatrace

Dynatrace nudi cjelovitu uslugu upravljanja web aplikacijama, koja uključuje praćenje performansi. Sustav prati vrijeme isporuke web stranica i usluga i uspoređuje svaki element uključen u prijenos stranice što stvara lošu izvedbu. Ovaj je monitor posebno jak ispitivanje performansi JavaScripta te će istaknuti sve programske pogreške i otkazati.

Kao i promatranje vremena isporuke, Dynatrace pokazuje tipično putovanje posjetitelja kroz vaše web mjesto, tako da je koristan izvor marketinških podataka kao i alat za praćenje radne učinkovitosti.

Ovo je usluga utemeljena na oblaku, ali morate instalirati neki softver na svoj sustav. Ovo je OneAgent, koja teče dalje Windows Server ili Linux. Omogućit će vam statistiku o performansama hostiranih web mjesta kao i web lokacije koje pokrećete s vlastitih poslužitelja.

Usluga se naplaćuje na modelu pretplate i možete je isprobati besplatno 15 dana.

8. Uptime robot

Snimka zaslona Uptime Robot

Uptime Robot započeo je kao besplatna usluga nadzora interneta ali sada je na raspolaganju i plaćena verzija. Besplatna verzija provjerit će performanse vaše web stranice svakih pet minuta, dok je plaćena verzija nazvana profesionalac, htjeti provjerite brzinu isporuke na vašoj web lokaciji svake minute. Ostale razlike nalaze se u razdoblju pohrane povijesnih podataka. S besplatnom verzijom možete pohraniti podatke dva mjeseca, dok će plaćena verzija pohraniti podatke za godinu dana.

Podaci o izvedbi mogu se postaviti tako da aktiviraju upozorenje kada vrijeme prijenosa premašuje postavljeno vrijeme. Ova upozorenja dostavljaju SMS.

Dobivate 50 monitora s besplatnom verzijom. Cijene plaćene verzije ovise o tome koliko monitora odaberete. Ovi se monitori nalaze u različitim točkama svijeta. Postoje različite vrste monitora u paketu. Ovi su HTTPS, HTTP, Ping i Port monitori. Na web-lokaciji također možete pokrenuti provjeru ključnih riječi kako biste dobili izvješće o prisutnosti željenih ključnih riječi u vašem sadržaju.

Ovo je sjajna usluga kojom se jednostavno upravlja.

9. Uptime

Snimka zaslona za vrijeme

Uptime je još jedna usluga internetske provjere utemeljena na oblaku. Ovaj uslužni program može nadzirati web lokacije koje su u prostorijama, na udaljenim web lokacijama ili u rukama internetske usluge hostinga. Ovaj alat će provjerite dostupnost internetskih usluga, poslužitelja i aplikacija. Provjerit će brzine učitavanja stranica za vaše web mjesto i provjeriti opće zdravstveno stanje vaših web usluga, uključujući DNS zapise.

Paket Uptime uključuje usluga na statusnoj stranici koji će korisnike graciozno obavijestiti o nedostajućim stranicama ili netočnim adresama. Alat također nudi mogućnost praćenja putovanja posjetitelja kroz vaše web stranice uz njegovo stvarno nadgledanje korisnika.

Usluga je dostupna na osnova pretplate s četiri različita plana usluga. Uptime ima poslužitelje širom svijeta s kojih možete pokrenuti provjere sustava. Dobivate pristup na više geografskih mjesta s većim planovima. Ako želite isprobati uslugu bez rizika, pokupite 21-dnevno besplatno probno razdoblje.

10. Statusna torta

Snimka zaslona StatusCake

StatusCake je još jedna internetska usluga za nadzor internetskih usluga. Ovaj će alat provjeriti performanse web stranice i otkriti uzrokuje li problem internetska usluga, problematični skok na ruti, web poslužitelj ili usluge i aplikacije koje podržavaju web mjesto.

Usluga ima 28 poslužitelja širom svijeta, koji vam omogućuju da vidite izvedbu vaše web stranice kad joj se pristupa s različitih lokacija. Usluga nadzora poslužitelja dostupna je samo za Linux poslužiteljima. Provjere koje uključuje StatusCake usluga su Ping, HTTP, SSH, SMTP i TCP. Također će nadgledati DNS unose za vašu domenu. Povratne informacije o performansama možete vidjeti na nadzornoj ploči, a možete dobiti i izvješća po rasporedu i poslati vam e-poštom.

Postoji besplatna verzija ove usluge koja obavlja testove svakih 15 minuta. Plaćeni planovi provjeravaju svake minute. Možeš dobiti 7-dnevno besplatno probno razdoblje planova Superior i Business.

Praćenje internetskih performansi

Možda imate odličan proizvod i fantastičnu web stranicu, ali ako se sporo učitava, posjetitelji će odustati i pogledajte sljedeću stranicu na stranici rezultata tražilice. Ne možete sami temeljito sjediti i testirati svoju web lokaciju. Kao prvo, vjerojatno imate bolje stvari od sjedenja i neprestanog učitavanja stranica na svojoj web lokaciji, a zbog druge nikada nećete moći testirati njezine performanse ako im se s druge strane svijeta pristupi bez pomoći.

Dobivanje internetskog monitora će uštedjeti vam puno vremena i pomoći vam da uočite probleme s web isporukom čim nastanu. Iskoristite besplatne verzije ili besplatne probe alata koji su u ovom vodiču kako biste isprobali nekoliko opcija bez riskiranja novca.

Koristite li internetski monitor? Jeste li isprobali neki od alata navedenih u ovom vodiču? Ostavite poruku u komentari odjeljak ispod i podijelite svoje iskustvo sa zajednicom.

Slika: Web stranice od Pixabaya. Javna domena.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 14

Adblock
detector