10 najboljih softvera i alata za upravljanje Patch-om

10 najboljih softvera za upravljanje Patch-om

Ažuriranje uređaja temeljna je praksa kibernetičke sigurnosti. Ako uređaji koriste softver ili firmver koji je zastario, mogu biti ranjivi na cyber napade i slabe performanse. Softver za upravljanje patch-om jednako je važan kao i nadzor performansi za održavanje uređaja.

Alati za upravljanje zakrpama pomažu administratorima daljinsko ažuriranje uređaja pomoću jedne platforme. U ovom ćemo članku istražiti najbolji softver i alate za upravljanje zakrpama na tržištu.

Zašto trebam koristiti softver za upravljanje Patch-om?

Alati za upravljanje patchovima su važni jer omogućuju ažuriranje više uređaja s jedne lokacije. Umjesto da pojedinačno ažurirate puno uređaja, možete ih zajednički ažurirati putem jedne platforme. S jednog korisničkog sučelja možete gurnuti ažuriranja softvera i upravljačkog softvera na uređaje povezane na vašu mrežu.

Softver za upravljanje patch-om je koristan jer štedi vrijeme korisniku i olakšava upravljanje zakrpama. Ako ste u mogućnosti stalno ažurirati uređaje, smanjuje se vjerojatnost da će uređaj biti netaknut i ugrožen.

Evo popisa najboljeg softvera za upravljanje zakrpama:

  1. SolarWinds Patch Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) Upravitelj zakrpa za Windows sustave koji je dio šireg skupa alata za upravljanje IT infrastrukturom.
  2. PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Monitor IT infrastrukture koji također nadgleda verzije softvera i operacijskog sustava.
  3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Upravljač zakrpa utemeljen u oblaku, dizajniran za implementaciju od strane davanih pružatelja usluga (MSP).
  4. ManageEngine Patch Manager Plus (BESPLATNO ISPITIVANJE) Upravitelj zakrpa za Windows, Linux i Mac OS koji podržava više od 750 aplikacija.
  5. GFI LanGuard Upravitelj zakrpa za Windows, Linux i Mac OS uređaje koji se izvodi u sustavu Windows.
  6. Cloud Management Suite Alat temeljen u oblaku koji krpa softver na Windows, Linux i Mac OS domaćinima.
  7. SysAid Patch Management Ovaj alat za upravljanje zakrpama dio je SysAid IT Asset Management. Može li podržati ručne strategije zakrpa ili se postaviti da se automatski pokreću.
  8. Upravljanje talijanskim zakrpama Upravitelj zakrpa za Windows sustav koji također može udaljeno zakrpati softver na Linuxu.
  9. Automox Ovaj alat zakrpa softver na Windows, Linux i Mac OS koji se automatski pokreće.
  10. Kaseya VSA Taj upravitelj zakrpa dio je sustava daljinskog praćenja i upravljanja za korištenje od strane MSP-a.

1. SolarWinds Patch Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Patch Manager

Prvo na ovom popisu koji imamo SolarWinds Patch Manager. SolarWinds Patch Manager je alat za koji se koristi Microsoft WSUS upravljanje zakrpama. Ovaj se alat integrira sa SCCM-om i nudi korisnicima mogućnost automatizacije zakrpa. Drugim riječima, ne morate ručno dodavati zakrpe da biste bili ažurni. Ako postoje problemi sa zakrpama, tada možete dijagnosticirati probleme Windows Update Agent.

Iskustvo upravljanja zakrpama nudi SolarWinds Patch Manager je vrlo razumljiv. Na nadzornoj ploči statusa zakrpa možete pogledati najnovije zakrpe i prvih 10 nedostajućih zakrpa da biste vidjeli gdje vaša mrežna sigurnost treba poboljšati..

Ako vam je potrebno više detalja, možete pregledati i status SCCM krajnjih točaka i dodatne zakrpe treće strane. Ažuriranja sljedećih aplikacija su podržana: čerpić, apaš, Jabuka, Citrix, šumovita dolina, Google, HP-ov posao, Malwarebytes, i VMware.

Postoje i izvješća o usklađenosti patch-a koja se mogu upotrijebiti za detalje o stanju zakrpa i općim regulatornim zahtjevima. Sve ove informacije mogu se poslati drugim članovima vašeg tima na daljnju analizu.

Sve u svemu SolarWinds Patch Manager dobro je prilagođen onima koji traže rješenje za upravljanje zakrpama WSUS i SCCM s jednostavnom nadzornom pločom i izvještajima o usklađenosti zakrpa. SolarWinds Patch Manager polazi od cijene 3.750 USD (2.845 £). Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje dostupno.

SolarWinds Patch ManagerDownload 30-dnevno besplatno probno razdoblje

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Snimka zaslona PRTG mrežnog monitora

PRTG mrežni monitor široko je poznata kao platforma za nadgledanje mreže, ali također nudi i mogućnosti upravljanja zakrpama. Ovim alatom možete provjeriti ima li zakrpa u sustavu Windows i ostalih ažuriranja unutar mreže. Ako neki uređaj ima problema s ažuriranjem, to možete vidjeti kroz prikaz nadzorne ploče.

Ima ih i obavijesti pružiti ažuriranja u stanju zakrpe u stvarnom vremenu. Na primjer, ako zakrpa ne uspije, tada vam može poslati upozorenje s više detalja. Da biste koristili sustav upozorenja, sve što trebate je konfigurirati senzor za vrstu sustava koji želite nadzirati. PRTG mrežni monitor koristi podesive senzore za mjerenje određenih segmenata vaše mreže.

Na primjer, postoji Senzor ažuriranja sustava Windows (PowerShell). Ovaj senzor možete koristiti za praćenje sljedećih podataka: vrijeme proteklo od posljednjeg ažuriranja, instalirana ažuriranja za Windows, nedostaju ažuriranja sustava Windows, i skrivena ažuriranja. Sve ove informacije kategorizirane su po ozbiljnosti i prikazane su s numeričkim i grafičkim metrima.

Možete konfigurirati pragove za svaki senzor tako da ćete dobiti obavijest nakon što su zadovoljeni određeni kriteriji. Možete konfigurirati PRTG mrežni monitor da vas obavijestim o trenutku da je ažuriranje propušteno. Upozorenja se šalju putem e, SMS, ili push obavijesti.

Postoji besplatna verzija programa PRTG mrežni monitor koji podržava do 100 senzora. Ako vam treba više od toga, možete kupiti jednu od plaćenih verzija. Cijena plaćenih verzija ovisi o broju senzora koji vam je potreban. Plaćene verzije počinju sa PRTG 500 koji osigurava 500 senzora po cijeni od 1600 USD (1.214 funti). Možeš preuzmi besplatnu probnu verziju od PRTG mrežni monitor.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmite 30-dnevno besplatno probno razdoblje

3. Atera Patch Management (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Atera Patch Management

Atera je rješenje za upravljanje zakrpama i RMM platforma. Ovaj alat je dizajniran posebno za mala i srednja poduzeća pruža iskustvo praćenja na nadzornoj ploči. Temelji se na SaaS-u, tako da možete ažurirati zakrpe na svojim uređajima bez obzira na to gdje se nalazite. Zakrpe se mogu identificirati i automatski ažurira kako bi vaša mreža bila ažurirana uz minimalan napor.

Upravljanje zakrpom uključeno Atera može se koristiti za pregled stanje resursa sustava u stvarnom vremenu, aktivni korisnici, Windows obnove, SQL poslužitelji, razmjena, Aktivni direktorij, VMware, i Hiper-V. Također imate mogućnost automatskog otkrivanja novih dostupnih zakrpa i zakazivanja ažuriranja mjesečno ili tjedno.

Upozorenja su još jedna značajka koja pomažu da ostanete na vrhu mrežne sigurnosti. Na glavnoj nadzornoj ploči prikazan vam je kvar Nedavna upozorenja koji su rangirani i obojeni s dodatnim detaljima. Na taj ćete se način zadržati u petlji o tome što se događa na vašoj mreži i jesu li neki uređaji ugroženi.

Atera nudi iskustvo upravljanja zakrpama u jasnom obliku koje bi dobro funkcioniralo u bilo kojem poslovnom okruženju. Međutim, cijena čini Atera idealno za manje organizacije koje žele smanjiti troškove. To košta 79 dolara (59,95 funti) po tehničaru za neograničene uređaje. Postoji također 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

4. ManageEngine Patch Manager Plus (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ManageEngine Patch Manager Plus

ManageEngine Patch Manager Plus je alat za upravljanje zakrpama koji se može koristiti za zakrpu Windows, Mac OS, i Linux računala. Platforma nudi podršku za više od 750 aplikacija. ManageEngine Patch Manager Plus možete koristiti u lokalnom okruženju ili u oblaku, a jednako je ugodno s upravljanjem virtualnim strojevima i poslužiteljima kao i na desktop uređajima. Upravljanje zakrpom automatizirano je s povezanim uređajima koji se skeniraju i procjenjuju automatski.

Većina iskustva s upravljanjem zakrpama isporučuje se putem nadzorne ploče. Nadzorna ploča nudi sljedeće: patch prikaz, sve računalo pogled, i detaljan prikaz. Svaki prikaz prikazuje različite podatke. Na primjer, the patch prikaz opcija prikazuje vam zakrpe koje su dostupne za vašu mrežu dok su sve prikaz sustava prikazuje vam status trenutnih uređaja. Promjena između tih opcija pomaže vam da odredite prioritete informacija koje želite vidjeti.

Jedna izuzetna značajka dostupna na ManageEngine Patch Manager Plus sposobnost testiranja i odobravanja zakrpa. 'testirati i odobritiZnačajka omogućuje vam testiranje zakrpa na maloj grupi računala prije nego što primijenite promjene na cijelu mrežu. Upotreba ove značajke osigurava da ne implementirate zakrpe koje isključuju mrežu!

Postoje tri verzije sustava ManageEngine Patch Manager Plus: the Besplatno izdanje, profesionalacIzdanje, i Enterprise Edition. Paket Free Edition podržava do 25 računala. Profesionalna verzija podržava veća LAN okruženja i pruža izvješća o upravljanju zakrpama i upravljanje zakrpama trećih strana. Profesionalno izdanje nudi ažuriranja antivirusnih definicija i mogućnost testiranja i odobravanja zakrpa. Tu je i besplatna probna verzija.

ManageEngine Patch Manager PlusDownload 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

5. GFI LanGuard

Snimka zaslona GFI Languard

GFI LanGuard je rješenje za upravljanje zakrpama koje može zakrpati Windows, Mac OS i Linux uređaje. Potpomognuta je s više od 60 000 procjena ranjivosti kako bi se vaši uređaji ažurirali. GFI LanGuard može nadzirati preko 60 aplikacija trećih strana, uključujući: Aktivni Python, FileZilla klijent, Web poslužitelj Apache, Apple QuickTime, Adobe Reader, Adobe Acrobat, Jezgra FTP, Nmap, Google Chrome, Mozilla Firefox, VMware Player, i više.

Sve što trebate pokrenuti GFI LanGuard je Microsoft Windows Server 2016 Standard DataCenter, Microsoft Windows Server 2012, Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Windows 10 Pro / Enterprise, Microsoft Windows 7, Microsoft Windows Vista ili Microsoft Small Business Server 2011.

Dobro bi bilo uzeti u obzir organizacije srednje veličine koje traže pouzdano i lako implementirati rješenje zakrpa GFI Languard. Alat košta 24 USD (£ 18) za jednogodišnju pretplatu. Postoji i struktura cijena temeljena na čvorima koja košta 26,00 USD (£ 19) po korisniku za čvorove 25-49. Između čvorova 50-249 pada na 14,00 USD (10,62 £), a zatim pada na 10 USD (7,59 £) po čvoru za 250-2999. Tu je i besplatna probna verzija koju možete preuzeti ovdje.

6. Cloud Management Suite

Snimka zaslona za upravljanje oblakom

Cloud Management Suite je svestrano rješenje za upravljanje zakrpama koje nudi podršku za Windows, ortak, Linux, aplikacije trećih strana. Alat se temelji na oblaku i pristupa se putem web preglednika. Cloud Management Suite mogu biti raspoređeni u manje od sat vremena. Od trenutka pokretanja programa postoje automatizirani upiti za zakrpe koji vam pokazuju Kritično i Top 10 zakrpa za Windows tako da možete pokrenuti početak upravljanja zakrpama.

Ako trebate pogledati bliže zakrpe, možete generirati izvješća. Izvješća vam pružaju zapis podataka o zakrpama koje ste proizveli u stvarnom vremenu. Za dodatnu sigurnost nad svojim zakrpama možete omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti s an e ili SMS.

Postoje tri verzije sustava Cloud Management Suite: Osnove upravljanja oblakom, Cloud Management Suite, i Sigurnost u stvarnom vremenu Sigurnost u oblaku. Verzija Essentials nudi zakrpanje i otkrivanje uređaja treće strane s jednim korisničkim računom konzole. Verzija programa Essentials nudi pet korisničkih računa na konzoli i izvještaji. Ponuda Realtime Security nudi inačicu upravljanja oblakom neograničeni korisnički računi i karte lokacija uređaja uživo. Besplatnu probnu inačicu možete preuzeti ovdje.

7. SysAid Patch Management (SysAid IT Asset Management)

Softver za upravljanje patch-om SysAid

SysAid Patch Management je alat koji se integrira u Upravljanje IT imovinom tvrtke SysAid dizajniran tako da ažurira računala i Windows poslužitelje. Zakrpe mogu biti automatsko i ručno ažurirati. Alat je osmišljen kako bi postupak postavljanja bio što jednostavniji, a korisničko sučelje održava ovu upotrebljivost od upravljanja zakrpama do konfiguriranja ručnih ažuriranja.

SysAid Patch Management podržava mnoštvo različitih aplikacija drugih proizvođača, uključujući: Adobe Flash, Mozilla Firefox, Google Chrome, Java, Pravi igrač, Safari, Skype, Mozilla Thunderbird, Yahoo Messenger, Apple iTunes, i 7-Poštanski. Drugim riječima, možete nadgledati većinu trećih usluga i aplikacija bez napuštanja platforme.

Iskustvo upravljanja zakrpama nudi SysAid Patch Management ima što ponuditi poduzećima svih veličina. Dostupne su tri verzije za kupnju: A La Carte, puni i Osnovni, temeljni. Međutim, za pregled ponude morate kontaktirati tvrtku izravno. Tu je i besplatno probno razdoblje koje možete preuzeti ovdje.

8. Upravljanje talijanskim zakrpama

Upravljanje talijanskim zakrpama

Upravljanje talijanskim zakrpama je još jedno rješenje upravljanja zakrpama koje pojednostavljuje postupak upravljanja zakrpama. Upravljanje talijanskim patchom dizajniran je posebno za Windows zakrpe i može se ažurirati Windows 2000, Windows XP, Windows XP Gold, Windows Vista, Vidik, Zlato, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, i Windows 10. Zakrpe treće strane dostupne su na zahtjev, ako vam trebaju zakrpe za druge uređaje.

Korisničko sučelje je relativno osnovno, ali posao dobro obavlja. Od pokretanja možete početi automatski otkrivaju uređaje u vašoj mreži započeti otkrivanje i krpanje budućih ranjivosti.

Od tada možete kreirati pravila za automatsko zakazivanje ažuriranja. To znači da će se računala ažurirati automatski. Također možete otići korak dalje i daljinsko instaliranje ažuriranja za Windows i Linux strojeve. Tako Itarian Patch upravljanje omogućuje izvanredno iskustvo upravljanja zakrpama na daljinu.

Malo alata nudi cjelovito rješenje za upravljanje udaljenim zakrpama koje Upravljanje talijanskim zakrpama ne. Jedan od perke Upravljanje talijanskim zakrpama jest da ga možete besplatno preuzeti prije nadogradnje (morat ćete izravno kontaktirati tvrtku radi ponude). Sve što trebate učiniti je upisati svoju e-poštu. Besplatna probna inačica Talijanskog upravljanja Patchom dostupna je ovdje.

9. Automox

Snimak zaslona Automoxa

Automox je rješenje za OS i zakrpa treće strane za Windows, ortak, i Linux sustavi. Na Automox, dostupno zakrpe se automatski razmještaju. Međutim na nadzornoj ploči možete vidjeti i raspoložive zakrpe i prihvatiti ili odbiti po potrebi. Postoji i mogućnost daljnjih podataka ako želite znati više prije nego što postavite zakrpu. Možete čak stvorite prilagođene skripte da diktiraju kako se zakrpe raspoređuju.

Ovaj program također nudi podršku za niz aplikacija trećih strana. čerpić, MozillaFirefox, i Google Chrome samo su neka od imena koja Automox nudi podršku za. Spoj OS-a i podrške treće strane čini Automox idealan je u većini poslovnih okruženja jer može izdržati puno različitih pružatelja softvera.

Dostupne su dvije mogućnosti cijene Automox: the Osnovni, temeljni i puni verzije. Za osnovnu verziju stiže 1,60 USD (1,21 £) po krajnjoj točki mjesečno. Puna inačica naplaćuje se 4,00 USD (3,04 £) po aktivnoj krajnjoj točki mjesečno. Glavna razlika između ove dvije je u tome što nudi Full verzija napredne značajke politike, motor zakrpe temeljen na pravilima, i prilagođene obavijesti krajnjeg korisnika. Tu je i 15-dnevno besplatno probno razdoblje koju možete preuzeti ovdje.

10. Kaseya VSA

Kaseya VSA

Napokon imamo Kaseya VSA. S Kaseya VSA možete vidjeti status zakrpa uređaja povezanih na vašu mrežu u stvarno vrijeme. Možete reći ima li uređaj dostupne zakrpe bez obzira je li uključen ili isključen. Sve ove informacije prikazuju se kroz jedan prikaz nadzorne ploče tako da vam ništa ne nedostaje. Vi također imate kontrolu nad tim Nadjačaj profile i blok zakrpe koje ne želite upotrebljavati.

Jedna od ključnih prodajnih mjesta Kaseya VSA je da ne trebate održavati centralizirani dijeljenje datoteka ili LAN predmemoriju. Tkanina krajnje točke agenta učinkovitije šalje pakete za ažuriranje smanjujući otisak resursa potreban za ažuriranje povezanih uređaja.

Osim toga, kako biste bili sigurni da ne zaostajete, Kaseya VSA ima sustav obavijesti. Konfigurirate platformu da vam šalje upozorenje ako se problemi poput defragmentacije prepoznaju na uređaju.

Kaseya VSA također nudi šire mogućnosti praćenja mreže za mjerenje ključnih mjernih podataka poput CPU, korištenje memorije, korištenje diska, i korištenje propusne širine pružiti sveobuhvatnu pokrivenost. Mogućnost upravljanja fizičkim zdravljem uređaja uz njihov status zakrpe čini ovo vrhunskim rješenjem za upravljanje linijskim zakrpama.

Cijena od Kaseya VSA ovisi o količini krajnjih točaka koja vam je potrebna. Što više krajnjih točaka imate, viša je i cijena. Međutim, morat ćete izravno kontaktirati tvrtku ako želite pogledati ponudu. Iako postoji i 14-dnevno besplatno probno razdoblje dostupno ovdje.

Najbolji softver za upravljanje Patch-om: SolarWinds Patch Manager i ManageEngine Patch Manager Plus

Iako postoji mnogo različitih alata za upravljanje zakrpama, SolarWinds Patch Manager, ManageEngine Patch Manager Plus, i Cloud Management Suite istaknuti se kao neki od najboljih na ovom popisu. Svaki od ovih alata ima dizajnersku i proizvodnu vrijednost za održavanje mreža svih veličina. Ova tri alata su po konkurentnim cijenama što ih čini dostupnim i manjim organizacijama.

Međutim, ako je cijena ovih alata previsoka, kao što je alat PRTG mrežni monitor je nevjerojatna alternativa. Mogućnost kreiranja vlastitih senzora za upravljanje patch-om pomaže vam u potpunoj funkcionalnosti nekih alata s višim cijenama bez troškova (iako uvijek možete prijeći i na plaćene verzije!).

Isto tako, ako želite i opće značajke mrežnog praćenja, jednostavno možete osigurati senzore za praćenje mreže za održavanje kartica na vašoj mreži. Kombiniranje upravljanja zakrpama i nadgledanja mreže korisno je za ograničavanje mogućnosti ranjivosti svih oblika i veličina.

Ulaganje u alat za upravljanje zakrpama isplatiće se dugoročno jer uređaje svoje mreže ažurirate i čuvate od ranjivosti. Pokušaj ručnog ažuriranja zakrpa nedosljedno može imati katastrofalne posljedice ako cyber napadač iskoristi neosporan ranjivost. Upotrebom alata za upravljanje zakrpama možete smanjiti rizik od uspješnog napada i ostati na mreži.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 21

Adblock
detector