11 најбољих алата и софтвера за надгледање Хипер-В за 2020. годину

најбољи алати и софтвер за надгледање хипер в

Раширена употреба виртуализације један је од најизраженијих трендова у умрежавању. Организације се окрећу виртуализацији у покушају да смање трошкове повезане са управљањем и распоређивањем хардверских уређаја. Мицрософт Хипер-В окружења постала су неке од најважнијих компоненти мрежа. Растућа употреба виртуелизације учинила је праћење Хипер-В потребним.

Иако виртуелизована инфраструктура помаже у смањењу трошкова, праћење виртуелних машина може бити сложеније без одговарајуће опреме. Кориштење алата за праћење Хипер-В омогућава корисницима да прате перформансе виртуалне инфраструктуре баш као што би то радили физички уређај. У овом чланку ћемо погледати неке од најбољих Хипер-В надзорних алата и софтвера на тржишту.

Ево листе најбољих алата и софтвера за надгледање Хипер-В за 2020. годину:

 1. СоларВиндс Виртуализатион Манагер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 2. ПРТГ Нетворк Монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 3. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер
 4. Динатраце
 5. ЛогицМонитор
 6. Вееам Оне
 7. Потрага за маглу (Фоглигхт за виртуализацију)
 8. ЦонтролУп
 9. еГ Ентерприсе
 10. ЕвентСентри
 11. ВхатсУп Голд (додатак за надгледање виртуелизације)

1. СоларВиндс Виртуализатион Манагер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Снимак екрана за менаџер виртуализације СоларВиндс-а

СоларВиндс Виртуализатион Манагер је алат за праћење инфраструктуре који нуди робустан Хипер-В систем за праћење. Са СоларВиндс Виртуализатион Манагер можете перформансе улаз / излаз за похрану записа. Праћење перформанси И / О за складиштење омогућава вам да се позабавите диспозицијом И / О за складиштење, што је један од најчешћих проблема при управљању Хипер-В окружењима.

Тхе главни надзорна табла је у потпуности прилагодљива и може се користити за преглед тренутних упозорења и порука упозорења, тако да будете у току са развојем перформанси инфраструктуре. Постоји и ВМ Справл командна табла што вам омогућава да пратите кључне метрике попут Процесори, меморија, и складиште. Можете да видите колико сте укупног простора за складиштење искористили.

Упозорења су један од главних начина тога СоларВиндс Виртуализатион Манагер помаже вам да пратите Хипер-В перформансе. На пример, конфигуришете програм да вам шаље упозорење када је употреба ЦПУ-а превисока. То осигурава да не пропустите ништа важно и ризикујете да ВМ падне.

Ако тражите алат за праћење Хипер-В са малим одржавањем, тада СоларВиндс Виртуализатион Манагер је једно од најбољих алата које новац може купити. СоларВиндс Виртуализатион Манагер може се купити по цени од 2.903 долара (2.275 фунти). На располагању је и бесплатна пробна верзија од 30 дана.

СоларВиндс Виртуализатион МанагерДовнлоад 30-дневно БЕСПЛАТНО пробно раздобље

2. ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Пренос слике екрана ПРТГ Нетворк Монитор-а

ПРТГ Нетворк Монитор је још један производ који је одличан за надгледање Хипер-В хостова и виртуелних машина. Метрике које можете да пратите ПРТГ Нетворк Монитор укључују саобраћај, Учитавање ЦПУ-а, Виртуелна меморија, и критичне вредности статуса. Међутим, постоји низ Хипер-В сензора које можете користити за надгледање ваше виртуелне инфраструктуре.

Сензори су доступни на ПРТГ Нетворк Монитор укључују Хипер-В Сензор сервера домаћина, Сензор виртуелне машине Хипер-В, и Сензор за виртуално складиштење Хипер-В. Помоћу Хипер-В сензора домаћина можете надгледати Употреба процесорасистемско здравље, и саобраћај главног рачунала. Слично је и са Сензор виртуелне машине Хипер-В можете да пратите употребу ЦПУ-а и да читате / пишете вредности виртуелних машина.

ПРТГ Нетворк Монитор је доступан као бесплатна верзија или у вишеструко плаћеним верзијама. Плаћене верзије ПРТГ Нетворк Монитор поћи од цене од 1600 УСД за 500 сензора до 10,500 УСД за неограничене сензоре.

ПРТГ Нетворк МониторПреузмите 30-дневно бесплатно пробно раздобље

3. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

Када је у питању праћење Хипер-В, мало је алата који нуде једнако брзо искуство МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер. Да ли ће вам требати да пратите перформансе Хипер-В-а до краја Командна табла, генерисање извештаја, или аларми, МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер има све што бисте могли да тражите. Можете да пратите доступност Хипер-В услуга у вашој мрежи.

Метрике које можете да пратите МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер алат укључује укупно Употреба процесора, Коришћење ЦПУ гостакоришћење хипервизорског процесора, и Употреба процесора. Можете чак да погледате преглед својих најбољих Хипер-В сервера како бисте видели који троше највише ЦПУ-а (ово је корисно за указивање на проблеме са перформансама). Вриједно је напоменути да такође можете да користите ГУИ да бисте омогућили, онемогућили и избрисали Хипер-В услуге унутар Хипер-В системске услуге прозор.

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер има систем упозоравања на основу прага. То значи да можете подесити прагове упозорења тако да ћете бити обавештени када употреба ЦПУ-а пређе одређени ниво унутар Хипер-В система.

Постоји много различитих верзија МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер можете купити бесплатну верзију за оне организације које прате мање од пет апликација или сервера. Ако вам је потребно више надзора, можете купити Профессионал Едитион почевши од цене од 945 УСД (740 £). Следећа верзија је Ентерприсе издање, почевши од цене од 9,595 долара (7,518 фунти) за 250 монитора. Такође можете да преузмете бесплатна реклама овде.

4. Динатраце

Снимак слике Динатраце

Динатраце је неспорно једна од најопсежнијих платформи за праћење перформанси Хипер-В на тржишту. Са Динатраце можете прегледајте перформансе Хипер-В услуга све до слојева виртуализације и апликације. Другим речима, можете видети основни узрок било каквих лоших перформанси које доживљава ваша инфраструктура.

Можете да пратите све потребне метрике за анализу перформанси вашег Хипер-В окружења. Методе складиштења надгледане кроз Динатраце укључују читати / писати, ИОП-ови, и пропусност. Ове метрике су кључне за помагање да знате када треба да се укажете на проблеме и успешност у раду на њима.

Тхе Динатраце Платформа је такође једноставна за употребу јер је актуална када додате нову инфраструктуру. Инструменталне плоче и конфигурације су дизајнирани да аутоматски додајте нову инфраструктуру тако да не морате губити време на ручне конфигурације сваки пут када додате нови уређај.

Ценовно Динатраце има неколико различитих опција. Тамо је СааС модел уз наплатукоја почиње од цене од 0,035 УСД (0,027 £) по хосту / сату. Ту је и корпоративна верзија и верзија Веб Сцале која је доступна као локална или СааС инсталација. Да бисте видели цену Динатраце мораћете да се обратите продајном тиму. Можете преузети 15-дневно бесплатно пробно раздобље Динатраце.

5. ЛогицМонитор

Снимак екрана ЛогицМонитор-а

ЛогицМонитор развио је репутацију једне од најкориснијих платформи за надгледање Хипер-В доступних данас. Са ЛогицМонитор можете да анализирате здравље и перформансе хипервизора да видите колико је добра ваша мрежна инфраструктура. Проблеми са перформансама и уска грла могу се лако идентификовати помоћу овог алата.

Постоји и систем упозорења на основу окидачада прате лоше перформансе када се појаве. Мицрософт је инжењеринг поставио ове окидаче како би осигурао да имате најбољу поставку за надгледање Хипер-В окружења. На примјер, добит ћете упозорење ако потрошња меморије достигне тачку која би могла узроковати проблеме са перформансама.

ЛогицМонитор је доступан као Стартер, Про, и Ентерприсе верзија. Главна разлика између ове три је да се чување података креће од три месеца до једне и две године за сваки производ. Међутим, мораћете да се обратите продајном тиму да бисте видели ознаку цена. Постоји и 14-дневно бесплатно пробно време можете преузети овде.

6. Вееам Оне

Вееам Оне Сцреенсхот

Вееам Оне је платформа дизајнирана посебно за управљање виртуелизованим ресурсима. Можете да пратите ресурсе Хипер-В да бисте тражили знакове лошег учинка и саставили информације за решавање проблема. Моћи ћете да кажете колико су вам услуге на располагању 24 сата дневно.

Прилагодљиви извештаји помоћи да се повећа дубина вашег Хипер-В надзора тако да развијете софистицираније увиде. Вееам Оне вам омогућава да креирате извештаје на основу података о ЦПУ, меморији, мрежи и диску. Међутим, можете одабрати сопствене конфигурације тако да у извештају видите све потребне информације.

Нисте ограничени ни на надгледање података о употреби у минуту; можете прогнозирати и будућу употребу. Вееам Оне предвиђа трендове употребе и помаже вам да имплементирате планирање капацитета тако да ваша употреба не пређе расположиви простор ресурса. То осигурава да ваша организација остаје у функцији.

Вееам Оне доступан је у четири верзије; тхе тхе бесплатна верзија, Стандардно, Ентерприсе, и Ентерприсе Плус. Ентерприсе издање је доступно по цени од 999 долара (783 фунте). Међутим, мораћете да затражите понуду да бисте видели цену остале две. Бесплатну верзију можете преузети овде.

7. Куест Фоглигхт (Фоглигхт за виртуализацију)

Снимка заслона Куест Фоглигхт

Куест Фоглигхт је алат за праћење инфраструктуре који корисницима пружа свеобухватан преглед целокупног скупа инфраструктуре. Платформа има аутодискривање функција која аутоматски идентификује сервере и виртуелне машине како би их се могло надгледати. Ово је сјајно јер значи да корисник не треба ништа да конфигурише.

Овај алат има своју функцију планирања капацитета, која предвиђа колико ресурса ће вам требати у будућности. Ово осигурава да чак и ако вам се радно оптерећење с временом повећава, спремни сте за прилагођавање. У ствари, чак можете резервисати капацитет за будуће ВМ имплементације тако да ваши ресурси буду у потпуности спремни.

Куест Фоглигхт је доступан на Виндовс Сервер 2003, 2008 Р2, 2012, 2012Р2, и 2016. На Линуку је Куест Фоглигхт доступан на ЦентОС, РедХат Ентерприсе, Орацле, СУСЕ и Убунту. Да бисте видели цену овог производа, мораћете да се директно обратите продајном тиму. Можете преузети 30-дневно бесплатно пробно раздобље Куест Фоглигхт.

8. ЦонтролУп

Снимак заслона ЦонтролУп

ЦонтролУп је мрежни алат за праћење и решавање проблема који је осмишљен да вам помогне да дођете до суштинског узрока проблема са перформансама у вашој мрежи. ЦонтролУп може да надгледа Хипер-В системе и корисницима пружа видљивост у пуном снопу. Све што корисник треба учинити је инсталирајте ЦонтролУп агент и додајте Хипер-В хост као управљани рачунар.

Ово звучи компликовано, али конфигурација је заправо веома једноставна. Једном када су домаћини додани у ЦонтролУп платформа хоће аутоматски конфигурише поставке која се мијења на основу тога да ли је домаћин дио кластера или соло. Након што то учините, моћи ћете да надгледате Хипер-В окружење путем Хостс Виев која приказује перформансе Хипер-В хостова у стварном времену.

Мјерни подаци у одјељку домаћини укључују вЦПУ, пЦПУ Ратио, Употреба процесора%, Потрошена меморија, Мин бесплатног простора за складиштење података, НИЦ употреба, Датасторе Р / В ИОПС, Датасторе Р / В ИОПС, Латенција читања податакаДатасторе Врите латенци, Датасторе Реадсто Датасторе, и Рате Рате. Ту је и низ метрика које се могу користити за анализу Хипер-В рачунара као што су читање диска / сец и виртуални ИОПС за читање диска.

Постоје три верзије ЦонтролУп за куповину: Про, Ентерприсе, и Платинум. За сваки од ових производа мораћете директно да се обратите продајном тиму да бисте видели понуду. Међутим, доступни су и попустни количини. Такође постоји бесплатна пробна верзија коју можете преузети овде.

9. еГ Ентерприсе

Снимка еГ предузећа

Следеће на овој листи коју имамо еГ Ентерприсе. еГ Ентерприсе је платформа за надгледање перформанси која је компатибилна са Хипер-В системима. Хипер-В метрике које можете пратити помоћу овог алата укључују статус мрежних интерфејса, Процесори, меморијски диск, активност И / О виртуалног диска, и коришћење простора. еГ Ентерприсе је базиран на мрежи и доступан је са надзором агента или агента.

еГ Ентерприсе је далеко од вашег покретачког софтвера за праћење Хипер-В, јер има сопствено решење за дијагностику узрока. еГ Ентерприсепоседује аутоматске основне линије за метрике које су дизајниране да обавесте корисника одмах по његовом кршењу. Оног тренутка када се открије необична активност, еГ Ентерприсе'с дијагностика се бави проналажењем узрока.

Функција дијагностике гледа кроз виртуелну машину у зависности од физичке машине, примену у зависности од апликације и мапе виртуелних машина да би тачно утврдила шта иде по злу. На овај начин се кориснику штеди мноштво ногу које би се иначе потрошило покушавајући да открије у чему је проблем.

Једна предност од еГ Ентерприсе је да се може распоредити као на локалном нивоу или цлоуд апликација. Постоји пет главних пакета које можете изабрати: лака процена, трајна лиценца, претплата, СааС, и Служба ревизије. Морате да затражите понуду да бисте видели цену. Можете преузети бесплатна реклама са ове везе овде.

10. ЕвентСентри

Снимак догађаја догађаја

Коначно јесмо ЕвентСентри. ЕвентСентри је мрежни алат за праћење који може надгледати Хипер-В хостове и виртуелне машине које раде у њима. Са ЕвентСентри корисник може надгледати здравље повезаних Хипер-В система. На пример, можете да надгледате простор на диску, евиденције догађаја, услуге, и перформансе.

Могућност надгледања перформанси и дисковног простора ЕвентСентри су највеће богатство овог производа Можете да пратите перформансе Хипер-В окружења у реалном времену и историјске анализе. Што се тиче надгледања простора на диску, можете надгледати дисковни простор домаћина или појединачне именике.

ЕвентСентри има конкурентне цене за организације свих величина. Трошак пуне лиценце за један Виндовс Сервер или Воркстатион износи 85 УСД (66 £) за прву годину и 15,30 УСД (11,99 фунти) за сваку годину после тога. Постоји и бесплатна пробна верзија коју можете преузети овде.

11. ВхатсУп Голд (додатак за надгледање виртуелизације)

ВхатсУп Голд

ВхатсУп Голд једна је од најбољих платформи за надгледање мреже на свету, али такође има капацитет да подржи Хипер-В надгледање и путем Додатак за надгледање виртуелизације. Једна од карактеристика која овај производ чини посебним је његова способност аутоматски генерише мапу Хипер-В и ВМваре инфраструктура.

Мапа приказује односе између домаћина и гостију, као и статус и кластере. Ово је одлично за решавање проблема јер вам омогућава да видите како је окружење структуирано. У погледу перформанси, ВхатсУп Голд може да надгледа Процесори, меморија, диск, коришћење интерфејса, и доступност. Можете тачно да видите како функционише ваша Хипер-В инфраструктура без потребе за уградњом другог алата треће стране.

Овај програм такође има систем упозоравања на основу прагова. Упозорења могу послати емаил, СМС, или Слацк да би корисник био ажуриран о променама на разне метрике као што је коришћење ЦПУ-а. Постављањем прагова можете осигурати да будете у току са свим оним што требате да пратите.

Да бисте користили додатак за надгледање виртуелизације, морат ћете га купити Премиум, МСП или Дистрибуирано издање од ВхатсУп Голд. Међутим, морате тражити понуду од компаније директно да бисте видели цену. ВхатсУп Голд је доступан на Виндовс Сервер 2008, Р2, 2012, 2012Р12 (64-битни) или 2016.

Најбољи Хипер-В алат за надгледање: СоларВиндс Виртуализатион Манагер

Постоји много алата за праћење Хипер-В који вам могу бити у току са перформансама система, али најбољи алат на овој листи је СоларВиндс Виртуализатион Манагер. Овај алат има једноставан ГУИ и систем узбуњивања који ће вас обавести о променама у перформансама. Врло је мала шанса да пропустите било шта важно са контролном плочом овог алата.

Ако вам је тада основни проблем буџет ЕвентСентри представља се као одличан избор. ЕвентСентри је доступан по много нижој цени од већине својих конкурената и још увек нуди првокласно искуство надзора над Хипер-В. Препоручујемо вам да испробате једно или више бесплатних пробних процеса пре куповине како бисте видели који је програм погодан за ваше окружење.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 15

Adblock
detector