11 најбољих алата и софтвера за откривање мреже

11 најбољих мрежних алата и софтвера за откривање

Мреже могу бити веома компликоване. Можете почети са само неколико уређаја спојених на модем и штампач и у том тренутку вашу мрежу је лако пресликати. Међутим, једном када максимизирате употребу хардвера имплементацијом виртуализација и почнете да додајете на специјализоване сервере за складиштење и апликације, лако ћете изгубити траг свих стаза које сте створили за своју пословну мрежу. Веома је уобичајена за употребу Ових дана услуге засноване на облаку и вифи везе такође се редовно распоређују у канцеларијама заједно са жичним мрежама. Дакле, морат ћете их набавити хибридне мреже документовано.

Срећом, није вам потребно да стављате оловку на папир да бисте могли да мапирате мрежу и чак не морате да поставите табелу да бисте снимили сву вашу мрежну опрему.

Доље смо детаљно представили наше одабране алате, али у случају да имате времена само за резиме, ево их наша листа најбољих алата за откривање мреже:

 1. Монитор перформанси СоларВиндс (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Овај алат користи СНМП процедуре како би открио све уређаје повезане на мрежу и пратио промене топологије.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) ПРТГ прати сервере и апликације као и мреже; користи СНМП за мапирање мрежа и праћење промена.
 3. Откривање Атера мреже (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Комплетан систем даљинског праћења и управљања намењен управљаним провајдерима услуга (МСП).
 4. МанагеЕнгине ОпМанагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Овај алат се може инсталирати на Линук или Виндовс, има неколико сјајних опција мапирања које омогућавају аутоматско откривање података.
 5. Нагиос КСИ Има свој протокол за надгледање мреже који помаже у откривању мреже.
 6. Кактуси СНМП-систем за надгледање мреже који укључује фазу аутоматског откривања; инсталира се на Уник, Линук и Виндовс и слободно је за употребу.
 7. Зенмап Основно сучеље за алат за откривање и праћење мреже НМап.
 8. Спицеворкс Алат за надгледање мреже заснован на СНМП-у који укључује функцију аутоматског откривања.
 9. НетБраин Услуга плаћена у облаку, са 14-дневним бесплатним пробним временом, овај мрежни монитор укључује аутоматско откривање и неколико сјајних опција за мапирање.
 10. ТопМазе Бесплатан мрежни монитор и маппер који се заснива на облаку и стално покреће поступак откривања.
 11. Интермаппер Специјалистички мрежни алат за мапирање за Виндовс, Линук и Мац ОС креира изглед тренутне мреже након што претражује путем СНМП-а.

Најбољи алати за откривање мреже

На овој листи се налази добар избор алата тако да бисте требали бити у могућности да их пронађете софтвер за откривање мреже то је тачно за вас ако прочитате наш избор.

1. СоларВиндс Монитор перформанси мреже (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

НПМ мапа СоларВиндс

Веће организације којима су потребне функције управљања мрежом, а не само мрежни пресликач, биће привучене на Монитор перформанси мреже СоларВиндс. Овај алат започиње проналаском све опреме која је повезана на вашу мрежу. Процеси инсталације укључују ан аутоматско откривање мреже фаза.

Тхе Монитор перформанси мреже производи мапа ваше мреже, чиме ће бити јасно како се сва ваша опрема повезује. Мапа укључује везе преко Интернета до удаљене локације и Услуге засноване на облаку, а такође укључује вифи системи. Графички прикази ваше мреже које производи аутоматски откривање Мрежног монитора укључују грејна карта бежичне мреже. Ово је фантастичан бонус за мапирање мреже јер показује где се вифи сигнали преклапају и где имате сервисне мртве зоне. Информације из топлотне мапе јасно говоре о томе где треба да поставите своје вифи рутере да бисте добили потпуну покривеност сигнала широм ваших просторија.

Добива се и сама мрежна мапа ажурира се аутоматски ако додате, преместите или уклоните део мрежне опреме. Мапа црта везе између рутера, склопки и крајњих тачака на вашој мрежи. Мапа је у боји приказивање црвених преоптерећених веза. Такође омогућава очитавање количине података које свака веза носи.

Тхе Монитор перформанси мреже укључује још два објекта за мапирање, која такође аутоматски генеришу мрежне визуализације. Су НетПатх и ПерфСтацк. НетПатх даје вам преглед свих веза, у којима су детаљно описани сви уређаји кроз које ће подаци морати да прођу на путу између два дата дела. Те се везе чак и шире преко интернета и укључују Услуге засноване на облаку. ПерфСтацк је заиста користан алат који вам може објаснити зашто апликације и услуге функционишу лоше. На овом екрану су приказани графикони перформанси у току за дату апликацију са сваком од услуга које га подржавају - услуге и хардвер који подржавају те слојеве приказани су у облику снопа. То ће вам помоћи да одмах утврдите основни узрок проблема са перформансама.

Тхе Монитор перформанси мреже је свеобухватан систем праћења који ће наставите прилагођавати мрежне мапе и показатеље перформанси у реалном времену. Такође ће вас упозорити када оперативне метрике пређу у услове упозорења. Као пун, систем управљања уживо, овај пакет није јефтин. Инсталира се у Виндовс Сервер окружењу и можете је укључити 30-дневно бесплатно пробно време.

Ако заиста нисте на тржишту за комплетан систем за надгледање мреже и желите само алат који може пресликати вашу мрежу, а затим погледајте СоларВиндс Нетворк Топологи Маппер. Овај алат је јефтинији од Монитор перформанси мреже. Такође се покреће на Виндовс 10 и Виндовс Сервер и можете добити 14-дневно бесплатно суђење. Овај алат ће вам нацртати лепу, директну мапу ваше мреже, коју можете извоз у Висио.

Тхе Нетворк Топологи Маппер вам даје избор метода детекције и биће проширити се на виртуелно окружење и ван сајтове. Сваки чвор на мапи је икона до које води екран с детаљима која показује врсту уређаја и његово тренутно стање. Можете изменити стил представљања мрежне мапе и ажурирати информације о чворима да бисте додали имена која користите сами, а не серијске бројеве уређаја. Можете напустити Нетворк Топологи Маппер трчећи да га нађем аутоматски ажурирајте мрежну мапу када промените хардвер у систему.

СоларВиндс Нетворк Перформанце МониторДовнлоад 30-дневни БЕСПЛАТНИ ПРОМЕНИ на СоларВиндс.цом

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

ПРТГ мрежа мапа

Паесслер ПРТГ је комбиновани монитор мрежних уређаја, анализатор саобраћаја и менаџер статуса сервера. Ово ће пратити здравље и перформансе свих ваших мрежних хардвера и пратећих уређаја. Надгледање статуса сервера шири се на Цлоуд стораге и услуге мрежних апликација. Трансакција апликација и употреба ресурса су такође обухваћени, а монитор се проширује на праћење трансакција базе података које извршавају апликације сервера. ПРТГ ће такође покрити виртуелна окружења и вифи елементе у вашој мрежи. Све те различите врсте услуга захтевају много праћења и концептуализирање свих интерфејса између различитих врста система може бити врло тешко..

Срећом, не морате сами да постављате овај компликовани систем праћења мреже. Софтвер се инсталира и један од корака за подешавање је фаза откривања мреже који ће документовати и пописати све ове различите врсте уређаја и начин на који раде заједно. Можете се одлучити за интернетску верзију система, али и даље треба агент да се инсталира на ваш систем. ПРТГ контролна табла може да састави мапе које представљају све различите елементе ваше мреже. Можете да приступите мапама које приказују виртуализација, перформансе вифи-ја, ВоИП саобраћај, опште перформансе мреже по вези и крај са крајем, и конекције преко Интернета преко операција мрежних веза и перформанси сервера у власништву и управљању других компанија.

Паесслер ПРТГ'с систем за надгледање наставља са прикупљањем података о вашем систему и извештавањем уназад статусе уживо на вашој опреми, укључујући услове сервера. Сви проблеми који настану у било којем делу система одмах се пријављују на конзолу. Они упозорења се могу прилагодити, тако да можете да одредите сопствену комбинацију грешака и упозорења због којих ћете сести и приметити обавештење, а не да вас обавештавате о ниском нивоу тонера или другим некритичним условима одржавања. Те мање проблеме не треба одбацивати, јер различите врсте упозорења можете усмјерити различитим члановима тима.

Док се све ово праћење одвија, поступак откривања мреже чува вас у петљи. Дакле, било какви прекиди рада или проблеми са перформансама одражавају се на различитим мрежним мапама. Не морате да ажурирате мрежни инвентар ако додате, уклоните или преместите опрему јер монитор уочава те промене и ажурира ваше мрежне мапе.

Тхе ПРТГ систему се може приступити као Цлоуд услуга, или се може инсталирати у просторијама - софтвер ће се изводити у Виндовс 10 и Сервер окружењима. Систем је доступан за праћење малих мрежа. Међутим, малом систему неће требати сви алати за праћење који су у пакету ПРТГ оруђе; ова опција би била кориснија као делимична инсталација за процену пре него што систем покрије велику мрежу. Можете и добити 30-дневно бесплатно пробно време од ПРТГ.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневни БЕСПЛАТНИ ПРОМЕНИ на Паесслер.цом

3. Откривање Атера мреже (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

11 најбољих алата и софтвера за откривање мреже

Атера је платформа за подршку заснована на облаку за управљане провајдере услуга (МСП). Пакет укључује даљинско надгледање и управљање (РММ) функције и професионална аутоматизација сервиса (ПСА) системи. РММ функције Атера укључују алат за откривање мреже.

Откривање мреже је посебно важан за МСП. Компанија за услуге уговори за управљање мрежама за клијенте. Међутим, многи клијенти који склапају МСП уговор то чине зато што нису имали много успеха у управљању сопственим мрежама. У случају стартупа и растућих малих предузећа, могуће је да посао клијента никада није имао квалификоване мрежне стручњаке на лицу места. Веома је уобичајено да ове компаније не знају тачно коју опрему имају на лицу места.

Одсуство инвентара опреме отежава МСП-у да правилно дефинише захтеве клијента. Без те изјаве о обиму услуге писање уговора и додељивање правог броја особља споразуму о подршци практично је немогуће.

Алат за откривање мреже у Атери врло је користан као део процеса формирања споразума између МСП-а и клијента. Такође је користан алат који треба имати тако да МСП може уочити када удаљени клијент дода додатну опрему која није била део првобитног споразума.

Процес откривања мреже у Атери траје током процес укрцавања клијента да бисте створили цео системски инвентар. Затим се непрекидно покреће на месту када се дода или уклони опрема. Ово стално ажурирање инвентара је врло важан захтев за наплату. МСП могу да евидентирају тачан датум када је опрема додата и тако не пропуштају накнаду за прикривено додате уређаје.

Под хаубом се ослања функција аутоматског откривања Атере Поступци СНМП-а, па се покреће уз мрежни монитор перформанси који је укључен у РММ.

Атера је услуга у облаку наплаћује се претплатом. Купци могу да бирају да ли ће плаћати месечно или годишње. Годишња стопа функционише јефтиније, али све таксе морају бити плаћене унапред. Накнаде се наплаћују по техничару и лако се додаје на додатне рачуне јер се посао шири. Ова скалабилност чини Атера добар избор за стартапове, независне техничаре и брзо растуће МСП.

Атера нуди контролну таблу доступном као предњи део својих услуга. Ова конзола укључује попис опреме као и статусе надгледања мреже уживо, који су приказани као графикони и графикони. Техничар добија приступ конзоли преко веб прегледача и нема више софтвера за МСП који би могао да се инсталира на његову веб локацију. Међутим, систему који се надгледа потребни су агенси да би се на њега инсталирали.

Пакет Атера доступан је у три издања: Про, Раст, и Снага. Сва ова издања садрже функцију откривања мреже. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време Атера је ставила услугу кроз своје кораке.

Атера Нетворк ДисцовериСтарт БЕСПЛАТНО пробно раздобље од 30 дана

4. МанагеЕнгине ОпМанагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

ОпМанагер Нетворк Мап

МанагеЕнгине ОпМанагер је опсежан систем управљања мрежом који укључује функцију аутоматског откривања. Систем скенира вашу мрежу за уређаје током фазе инсталације, а затим непрестано провјерава сву опрему. Везе између сваког дела опреме омогућавају ОпМанагер-у да гради мрежне мапе.

Мапе се могу приказати у различитим форматима. Они укључују непосредан Карта 2 нивоа која показује сву опрему са равним линијама које представљају везе између њих. Можете и добити ОпМанагер приказати 3Д приказ ваших просторија, приказује локацију сваког комада опреме. Ако имате кућне сервере који се држе у сталцима, можете их добити ОпМанагер интерфејс да вам покаже положај ваших сервера у кабинету. Коначно, можете се пребацити на светски поглед која показује стварну географску карту са свим веб локацијама вашег предузећа повезани. Иако везе нацртане на тој карти не представљају тачно сложеност целог Интернета топологија између ваших веб локација приказује метрике перформанси које представљају просечну брзину веза између ваших веб локација.

ОпМанагер континуирано прати вашу мрежну опрему, користећи Једноставно управљање мрежним протоколом (СНМП) методологија. Овај систем омогућава агентима уређаја да извештавају о стању аларма регулатору, тако да ћете бити у току са статусима свих својих мрежних уређаја. Овај стални надзор хвата све промене у инвентару ваше мреже и аутоматски ће ажурирати мрежне мапе.

ОпМанагер укључује алат за мапирање мреже који вам омогућава креирајте сопствене прилагођене мапе ваше мреже. Мрежни монитор лоцира уређаје за вас и тада можете променити представу изгледа да би био у складу са стандардима графичког дизајна ваше компаније..

Мрежни монитор је у могућности да управља виртуелна окружења и пресликаће оне за вас. Такође је у могућности да прати ВоИП саобраћај трчање преко мреже података и то може интегрирајте вифи рутере и Цлоуд-базирани сервери у вашу мрежну мапу. ОпМанагер укључује анализу мрежног саобраћаја и можете добити информације о протоку саобраћаја и везом преко везе и крајњим крајем приказаним на мрежним мапама.

ОпМанагер је доступан за Линук и Виндовс окружења. Постоји бесплатна верзија система, који ће вам омогућити да управљате до три уређаја. Можете да користите бесплатну верзију да упознате систем, користећи га бесплатно суђење пре него што се обавежете за куповину целог система. Затим, у зависности од величине ваше мреже, можете надоградити на издања Стандард, Профессионал или Ентерприсе - почевши од 245 УСД за 10 уређаја, 345 УСД за 10 уређаја или 11,545 УСД за 250 уређаја респективно.

МанагеЕнгине ОпМанагерДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

5. Нагиос КСИ

НагиосКСИ

Наићи ћете на две врсте Нагиос софтвер за праћење. Су Нагиос Цоре и Нагиос КСИ. Оно што морате узети у обзир је Нагиос КСИ. Нагиос Цоре је бесплатан алат за управљање мрежом отвореног кода. Међутим, с тим нема прави предњи крај. Има Нагиос Цоммунити састављен од Нагиос Корисници и ви можете добити интерфејсе за Нагиос Цоре на форуму заједнице бесплатно од неких од тих корисника. Међутим, Нагиос КСИ је Нагиос Цоре са укључен професионални интерфејс, тако да је боље да идете по ту верзију.

Тхе Нагиос КСИ апартман укључује модул за аутоматско откривање која ће пресликати сву вашу мрежу и саставити листу инвентара. Функција мапирања за Нагиос КСИ има заиста користан услужни програм, а то је да хоће поново репродукујте све активности мреже, приказ нивоа саобраћаја на мрежној мапи. То значи да можете прегледати периоде загушења мреже и гледати како се појављују уска грла. Ово је сјајно средство за анализу слабости система, јер можете прегледавати догађаје изнова и изнова, осигуравајући да тачно разумете шта се догодило.

Монитор ће посматрати и снимати стање ваше мрежне опреме и видећете упозорења када се појаве кварови и услови упозорења. Поред приказивања упозорења на контролним табли, можете добити Нагиос да обавештава чланове тима путем е-поште или СМС-а. Та упозорења се могу упутити различитим члановима тима према извору и озбиљности. Надзорна табла се такође може прилагодити, што значи да можете дати приступ различитим погледима и контролама различитим члановима тима. Видгети надзорне табле укључују точкиће, графиконе, хистограме и графиконе који олакшавају преглед података.

Нагиос КСИ ради даље ЦентОС или Редхат Ентерприсе Линук верзија 6 или 7. Постоји бесплатна верзија од Нагиос КСИ. Ово може да надгледа мале мреже. бесплатно Нагиос КСИ је ограничен на надгледање само седам комада опреме. Плаћена верзија система доступна је у Стандард Едитион и скупљи Ентерприсе Едитион овисно о величини ваше мреже.

6. Кактуси

Инвентар кактуса

Као и већина алата на овој листи, кактуси користе СНМП протокол за надгледање мрежних уређаја. Велика предност СНМП Методологија је да има уграђено мрежно откриће. То је због тога што је имају сви мрежни уређаји СНМП агенти инсталиран на њима, тако да сваки програм за праћење мора само да емитује захтев за извештавање на мрежи да би примио обавештења од целе мрежне опреме. То омогућава иницијални мрежни инвентар уређаја да се састави. Процес гласања за СНМП се периодично издаје. То значи то листа опреме се стално ажурира. Дакле, ако додате или уклоните уређај, те промене ће се аутоматски регистровати у инвентару.

Кактуси је бесплатан систем отвореног кода која је створена да омогући предњи крај прикупљању података РДДТоолс. Дакле, морате инсталирати оба ова система да бисте добили откривање и надзор мреже. Тхе РДДТоол систем је такође отворен извор и бесплатан за употребу.

Тхе Кактуси пакет укључује скуп предлошци графикона. Корисничко сучеље можете прилагодити одабиром подскуп пакета предлошка графикона. Такође можете да креирате више корисничких налога и доделите им различите сетове графова. Бесплатни алат је користан јер омогућава корисницима да виде сопствену потрошњу услуга у закупљеним сценаријима услуга, пружању СааС-а, услугама складиштења, па чак и пружању интернетских услуга. Модел без трошкова значи да веома велики број инстанци софтвера неће повећати трошкове.

Кактуси и РДДТоолс може се инсталирати на Линук, Уник, и Виндовс.

7. Зенмап

Снимак слике Зенмап-а

Зенмап је графички предњи крај Нмап. И једно и друго Зенмап и Нмап су бесплатно коришћење. Нмап је алат за ревизију безбедности, али може се користити за мрежно скенирање. Детаљи сваког чвора укључују оперативни систем, произвођача, врсту уређаја, ИП адресу, име главног рачунала и статус портова на уређају.

Интерфејс од Зенмап је врло основна и алат нема тренутне могућности за надгледање мреже осталих алата на овој листи. Међутим, Нмап има огромно следеће и комбинација Зенмап и Нмап је широко распрострањено. Ови алати ће вам бити од користи за пружање ад-хоц систем скенирања и безбедносне провере. Као Зенмап је бесплатан, нећете морати да бринете о свом буџету ако га инсталирате поред свог редовног алата за праћење мреже.

Зенмап и Нмап инсталирати на Виндовс, Линук, БСД Уник, и Мац ОС.

8. Спицеворкс

Мрежно мапирање зачина

Спицеворкс производи пакет алата за надгледање мреже који се могу инсталирати у просторијама или им се приступа на мрежи. Све од Спицеворкс алати су бесплатни али подржани огласима. Да бисте могли да евидентирате све своје уређаје, мораћете да користите модул Спицеворкс Инвентори. Ако радије инсталирате софтвер, морате знати да се он покреће Дебиан и Убунту Линук и такође Виндовс и Мац ОС.

Алат за инвентаризацију ће претражите систем и евидентирајте сву опрему повезану на вашу мрежу. Не само да ће регистровати сваки комад опреме, али објект вам такође даје оперативне детаље о сваком уређају. Скенирање ће такође евидентирати сав софтвер који имате на располагању. Алат Инвентори ће сав ваш софтвер бити у току са најновијим верзијама и инсталирајте закрпе када постану доступне. Такођер ћете моћи видјети које апликације преоптерећују мрежу и гледати протоке података што резултира уским грлима.

Можете побољшати видљивост података и прећи са приказа листе на графички приказ мреже инсталирањем Спицеворкс Нетворк Маппер-а. Овај алат користи информације које је регистровао Инвентар зачина, па вам је потребан тај истраживачки алат инсталиран пре него што ће маппер радити. Видећеш обима саобраћаја на везама између уређаја представљених као дебљина линије која представља везу. Мапа покрива Слој 2 (прекидачи) и 3. ниво (рутери) уређаји. Иконе уређаја на мапи делују као линкови до страница с детаљима, на којима можете видети статус и начине рада сваког дела опреме.

Можете генерисање извештаја из система инвентара на којима ће се налазити уређаји према врсти или можете исписати графиконе употребе. Подаци о серверу покривају запремина и употреба диска, доступност меморије, и Употреба процесора. Остале карактеристике Инвентар веза за пакет за модул за помоћ Спицеворкс. Они укључују корисничке податке за сваку крајњу тачку и везе до вашег Ацтиве Дирецтори имплементација која ће вам помоћи да управљате ауторизацијом корисника. Тхе Инвентар систем посеже и за другим гранама вашег система како би вам помогао да информишете и надгледате све заинтересоване стране.

9. НетБраин

НетБраин Мап

НетБраин има сјајно поступак откривања мреже. Софтвер је доступно на мрежи али он је у стању да продре у вашу мрежу да гради попис уређаја. Унесите ИП адресу рутера кључева у вашу мрежу и НетБраин систем одлази одатле да би снимио све ваше мрежне уређаје. Следећа фаза инсталације је аутоматско креирање мрежне мапе. Мапа пружа интерфејс за остале функције на располагању са НетБраин пакет.

Функција откривања мреже НетБраин стално надгледа ваш систем и аутоматски се ажурира када додајете или уклањате уређаје. Систем ће се пријавити Слој 2 и 3. ниво уређајима и помажу вам у управљању њиховим конфигурацијама. Тхе Управљање конфигурацијом алат у НетБраин упозорења за неовлашћене промене а такође ажурира фирмвер ваше мрежне опреме.

Мапе мреже су у стању да препознају виртуелна окружења тако да можете видети колико ВМ (Виртуал Мацхинес) зависи од сваког сервера. Можете да прилагодите мапе како бисте захтевали приказ везе или је добили извештаји о активностима крај до краја на датом путу. Овај увид вам помаже да идентификујете уска грла и такође уочите начине за преусмеравање саобраћаја даље од проблематичног хардвера.

Аутоматизација процеса омогућава вам постављање скрипти за рад у одређеним условима окидача. Аутоматизација функционише кроз систем, назван „рунбоокс.“Ово су радни токови који укључују задатке за ажурирање софтвера и рутине прикупљања и анализе података. Функције анализе вам помажу тачка упада а може вам такође помоћи исправно димензионирање ваших подмрежа. Тхе НетБраин систем се може узорковати на а 14-дневно бесплатно пробно време.

10. ТопМазе

ТопМазе

ТопМазе је нови алат за мапирање мрежа који је произвела компанија Цоррелсенсе, који као главни производ има монитор перформанси апликације. Тхе ТопМазе производ је доступно бесплатно и њему се приступа као услуга заснована у облаку. Овај мрежни алат за мапирање је погодан за мала и средња предузећа.

Овај алат започиње мапирање мрежних уређаја. Информације прикупљене у овој фази откривања уписују се попис. Тхе аутодискривање функција ТопМазе није једнократни процес. Понавља се стално откривајући промјене у инвентару и ажурирајући системски регистар у складу с тим.

Тхе ТопМазе Алат укључује мрежни пресликач. Ово ствара представке мреже тако да можете на први поглед видети на који је сваки уређај повезан. И ова мапа ће ажурирај се аутоматски у случају промена инвентара ресурса.

Надгледање активности ТопМазе помаже вам да идентификујете упад. Неовлашћени уређаји покушавате да се повежете на мрежу, необична активност једног корисника или на једном серверу будете обавештени о могућем крађа података покушаји или хакерски активност.

Мапе ТопМазе не фокусирајте се само на хардвер. Систем такође испитује и наводи сав софтвер који имате на уређају. Можете добити мапе које показују одакле се приступа тим апликацијама и колика снага сервера заузима њихово извршење. Такође можете одабрати да видите токове мрежног саобраћаја по апликацији. Надзор софтвера се такође протеже на мапирање употребе лиценци, тако да можете убити напуштене процесе који висе и блокирају оригиналне кориснике у приступу лиценцираном софтверу.

Ово је сјајно средство за интегришући перформансе мреже, сервера и апликација кроз визуелни интерфејс који се води на мапи. Снага графичког приказа која штеди вријеме треба да побољша продуктивност ваше мрежне администрације и помогне вам да одузмете проблеме пре него што се статуси упозорења доведу до критичних кварова.

11. Интермаппер

Интермаппер

Интермаппер је производ од ХелпСистемс. Алат се инсталира на Линук, Виндовс, и Мац ОС. Овај алат користи читав низ технологија за откривање опреме повезане на мрежу. Ове методе укључују СНМП и Пинг. Алат укључује модул за аутоматско откривање, која саставља листе хардвера и такође креира мапу вашег система. Процес откривања је континуиран и тако се све промене ресурса на мрежи аутоматски одражавају на инвентару и на мрежним мапама укљученим у услужни програм.

Ако покренете ВАН, можете извозите податке Интермаппер-а да се прекрију на Гоогле мапама да покаже своју мрежу на стварној мапи света. Тај извоз може бити скриптиран и периодичан, дајући вам скоро живу мапу вашег мрежног статуса широм света.

Као Интермаппер систем се ослања СНМП, константно праћење статуса је саставни део његових процеса. Овај надзор се такође протеже на колекцију порука упозорења које су послали агенти уређаја, тако да ћете одмах бити обавештени уколико постоје проблеми са вашим системом. Та упозорења се приказују на системској конзоли и можете да поставите и механизам за упозоравање да бисте је добили обавештења послана вама или другом члану тима путем е-поште или СМС-а.

Можете да креирате скрипте акције које покрећу услови за узбуну и добили су се аутоматско решавање грешака. Подаци који Интермаппер сакупља укључује статусе уређаја и протоке мрежног саобраћаја. Услови узбуњивања укључују загушење у саобраћају као и статус уређаја.

Тхе Интермаппер систем је доступан на претплати и постоји бесплатна верзија са функцијама за надгледање и мапирање ограничено на 10 уређаја. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време пуне плаћене верзије.

Одабир алата за откривање мреже

Као што видите са наше листе, алати за откривање мреже долазе у свим облицима и величинама. Функција аутоматског откривања је заиста корисна функција постављања многих мрежни мониторинг системи. То је такође суштински елемент софтвер за надгледање сигурности, тако да добијате пуно избора када тражите начин да аутоматски пресликате мрежу.

Листа коју смо саставили укључује алате који су погодни за мале и средње мреже и друге које би само стварно бити од интереса за велике организације са компликованим мрежама. Величина ваше мреже, ваш буџет и оперативни систем ваших сервера вероватно ће бити три најважнија критеријума за избор који ће утицати на ваш избор система откривања мреже..

Да ли у својој компанији користите алат за откривање мреже? Користите ли неки од алата који смо навели у овом водичу или имате неки други алат који бисте могли да препоручите? Оставите поруку у одељку Коментари испод да бисте нас обавестили о својим искуствима.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 51

Adblock
detector