11 најбољих алата и софтвера за спречавање губитка података

11 најбољих алата и софтвера за спречавање губитка података

Шта је спречавање губитка података?

Превенција губитка података (ДЛП) је контрола приступа подацима које ваша компанија поседује. ДЛП стратегија осигурава да крајњи корисници не могу намерно уништити или украсти податке.

Ако се не можете придржавати да читате читав пост, ево га наша листа најбољег софтвера за спречавање губитка података:

 1. СоларВиндс превенција губитка података помоћу АРМ-а (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Фокусира се на управљање правима приступа.
 2. ЦоСоСис Заштитник крајње тачке (ГЕТ ДЕМО) Избор система за спречавање губитка података који се темеље на облаку или на облаку.
 3. Превенција губитка података Симантец-а Укључује заштиту од претњи и шифровање података
 4. Тераминд ДЛП Кориснички трацкер и контролер приступа подацима
 5. Цлеарсвифт Адаптиве ДЛП Палета производа за заштиту података
 6. Превенција за губитак података СецуреТруст Укључује унапред написана правила
 7. Превенција за губитак података на тачкама Усваја приступ надгледања и образовања корисника
 8. Дигитал Гуардиан Ендпоинт ДЛП Трагач података података
 9. Цоде42 Враћа измењене податке у првобитно стање
 10. ЦА Заштита података Штити податке и ревизије приступа догађајима
 11. Цомодо МиДЛП Кориснички систем за контролу приступа подацима

Приоритети за спречавање губитка података

Прва и најочитија тема којом се бавите када покушавате да спречите податке које ваше пословне продавнице имају је да контролишете приступ њима. Међутим, то вам није једини задатак. Да бисте доказали усаглашеност са стандардима безбедности података, требат ће вам неки докази. Дакле, потребна је стална евиденција трансакција и требат ћете их чувати годинама тако да могу бити доступни за спот ревизије. Такође је потребна стална саморевизија како би се осигурало да су безбедносни поступци довољно јаки.

Иако је неуспех у заштити података повраћај, било какво цурење не сме се прикривати. Неоткривање цурења података је велика грешка. Због тога ћете изгубити акредитацију. Сви стандарди заштите података укључују протоколе за обавештавање о губицима података и треба их поштовати.

Изненађујуће је што већина организација не прати правилно све локације у систему где се подаци чувају. Особље може водити белешке у документима на својим десктоп рачунарима и заборавити их избрисати; друге локалне продавнице, као што су базе података о контактима, могу се понекад занемарити. Важно је централизовати складиштење података и пратити њихов приступ.

Подаци које поседује ваша компанија потенцијални су заради новца за хакере. Дакле, морате правилно бранити мрежу од упада. Међутим, овлашћени корисници такође представљају сигурносни ризик. Они могу бити преварени у преношењу података странцима или могу бити мотивисани огорчењем или похлепом да украду податке компаније. Спречавање копирања података на преносивим уређајима или штампање, или слање података путем е-поште или апликације за ћаскање је још један важан захтев ДЛП-а.

Придржавање стандарда за сигурност података је такође важно за добијање уговора. Јавни сектор је веома јак у погледу заштите личних података и тај приоритет искориштавају кроз све услуге које купују. Дакле, ако не примените ефикасну превенцију губитка података, биће вам искључена прилика за нове уговоре. Потреба за поштовањем стандарда јавног сектора наставља се кроз ланац снабдевања. Дакле, чак и ако не лицитирате за уговоре из јавног сектора, ваша способност да се бавите пословима која раде за јавни сектор биће смањена.

Најбољи софтвер / алати за спречавање губитка података

Вероватно нећете испунити све своје потребе за спречавањем губитка података једним алатом. Међутим, многи провајдери софтвера производе палете алата који се међусобно уклапају. Постоји много преклапања између спречавања губитка података, стандардне усклађености и резервне копије података. Све ово ће вам требати да бисте успешно заштитили и управљали подацима ваше компаније.

1. Спречавање губитка података СоларВиндс-ом са АРМ-ом (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс Манагер за права приступа

СоларВиндс је водећи произвођач алата за праћење ИТ инфраструктуре, а његово ДЛП решење је део његовог система Аццесс Ригхтс Манагер.

Кључно полазиште ваше ДЛП стратегије је постављање политике компаније о контроли приступа подацима. Управитељ права приступа СоларВиндс подржава овај задатак тако што вам даје јасне извештаје о тренутним дозволама приступа. Тада имате прилику за подешавање бољих контрола, које се могу имплементирати преко Управитеља права приступа.

Континуирано надгледање непрестано провјерава приступ подацима и генерира упозорења сваки пут када се направе копије или преносе подаци. Менаџер обједињује надгледање корисника за Ацтиве Дирецтори, Виндовс Филе Схаре, СхареПоинт, и Мицрософт Екцханге. Ово вам омогућава праћење активности корисника који је показао необично или сумњиво понашање на многим каналима комуникације.

Функција ревизије и извештавања Управитеља права приступа подржава ГДПР, ХИПАА, и ПЦИ ДСС сагласност. Сучеље овог алата је врло једноставно за употребу, што чини управљање приступом корисницима много једноставнијим задатком. Софтвер се инсталира на Виндовс Сервер и можете га добити 30-дневним бесплатним пробним временом.

ИЗБОР УРЕДНИКА

Лаган пакет са аутоматизованом анализом и применом правила приступа корисницима, омогућава вам да идентификујете претње подацима и помаже да се зауставе покушаји ексфилтрације података у току. Подесите упозорења о цурењу података и још много тога.

Преузимање: СоларВиндс Манагер за права приступа

Званични сајт: СоларВиндс.цом

ОС: Виндовс

2. ЦоСоСис крајњи заштитник (ГЕТ ДЕМО)

11 најбољих алата и софтвера за спречавање губитка података

ЦоСоСис нуди а је Заштитник крајње тачке као решење на лицу места, као услуга заснована на облаку и као самостални софтверски пакет. Верзија на лицу места штитиће рачунаре који раде Виндовс, Мац ОС, и Линук. Централни Ендпоинт Протецтор Сервер апарат комуницира преко мреже с клијентским софтвером инсталираним на свакој крајњој тачки. Сервер ће такође заштитити прикључене уређаје, попут дигиталних фотоапарата и УСБ штапова. Ендпоинт заштитни систем је доступан и као софтвер који имплементира а виртуелни апарат на сопственом серверу.

Потпуни систем Ендпоинт Протецтор укључује заштиту садржаја, контролу уређаја, принудну енкрипцију, откривање мреже и управљање мобилним уређајима. Доступна је самостална верзија ради заштите само једне крајње тачке по инсталирању. Ово је Ендпоинт Протецтор Басиц и укључује модуле и заштитне модуле уређаја верзије сервера.

Они који се више воле претплатити на пакете „софтвер као услуга“ уместо да користе сопствене хостове и софтвер могу се одлучити Мој крајњи заштитник. Ово укључује заштиту садржаја, контролу уређаја и управљање мобилним уређајима. У свим имплементацијама систем је усклађен са ХИПАА, ПЦИ ДСС и ГДПР.

Систем заштите садржаја у Ендпоинт Протецтору управља трансферима датотека у складу са смерницама које сте поставили. Сви преноси датотека могу се блокирати за одређене групе корисника или се датотеке могу преместити све док испуњавају одређене критеријуме. Слично томе, систем управљања уређајима може или потпуно блокирати прикључивање уређаја на заштићену крајњу тачку или може бити дозвољено за пренос датотека под одређеним условима.

Интернет верзији се може приступити ради оцењивања на бесплатном демо систему.

ЦоСоСис Ендпоинт ПротецторРегистер за БЕСПЛАТНИ демо

3. Спречавање губитка података Симантец-а

Превенција губитка података Симантец-а

Симантец-ово ДЛП решење комбинује праћење активности корисника са контролама података. Може да прати податке који се чувају на серверима, радним површинама, мобилним уређајима и у складишту у облаку. Почетним прегледом инсталације идентификују се све локације које садрже осетљиве податке и даје вам могућност да све то уклоните у централно, сигурно складиште података или га осигурате на месту. Добијате предлошке и токове рада за усклађеност са њима ХИПАА, ГДПР, и ПЦИ ДСС стандардима.

Алат бележи сав приступ осетљивим подацима и прати оне рачуне који су подигли упозорења. Осетљиви документи су шифровани и могу виде само овлашћени корисници. Алат такође обезбеђује да су одбачене копије и повучени документи потпуно уништени, не остављајући никакве повратне верзије у меморији. Све копије се прате и чувају у безбедности чак и када се шаљу на удаљене локације или на мобилне уређаје у власништву корисника.

Симантец ДЛП садржи документе са осетљивим подацима користећи шифровање и идентификује предвиђене примаоце до отисак прста свака копија. Ово шифровање и идентификација приступа упарени су са ограничењима кретања и копирања. Ово вам омогућава да блокирате додавање датотека и података на е-поруке или преношење путем мреже или интернета.

Симантец ДЛП систем је део система заштите крајњих тачака. Ово тражи упад и злонамјерни софтвер који може угрозити приватност података. Овај систем укључује надгледање софтвера који није одобрено од стране предузећа, али је инсталиран на истом уређају као и осетљиви подаци - ситуација која је посебно честа у случају коришћења уређаји у власништву корисника за приступ подацима компаније.

4. Тераминд ДЛП

Тераминд ДЛП

Тераминд ДЛП ће вам помоћи да будете усаглашени ГДПР, ХИПАА, ИСО 27001, и ПЦИ ДСС. Алат се покреће претрагом осетљивих података по вашем целом систему. Претрага прати уобичајене формате података, као што су социјално осигурање или бројеви кредитних картица. Такође користи ОЦР и обрада природног језика за скенирање свих докумената. Затим даје приоритет онима који садрже личне податке, личне финансијске податке и личне здравствене податке. Скенирање за откривање нових инстанци ових категорија података наставља се током радног века софтвера.

Пакет садржи предлошке за политике безбедности података које ће вам помоћи да подесите своју ДЛП стратегију. Овај алат има два фокуса: инсајдерске претње и безбедност података. Корисничке функције праћења покривају активности на веб локацијама, апликацијама и на мрежи. Надгледа е-пошту и такође укључује кеистроке логгер за посебан надзор.

Укупна системска активност се мери да би се успоставила основна линија нормалног понашања. Ово је типична стратегија система за откривање провале тако да ће идентификовати спољне и унутрашње претње.

Мјере заштите података укључују надзор и блокирање међуспремника. Систем отиска прста за датотеке омогућит ће вам да пратите ко је процурио датотеку.

Конзола за софтвер укључује а Риск Дасхбоард, који централизује обавештења о свим претњама и рањивостима које захтевају истрагу.

5. Цлеарсвифт Адаптиве ДЛП

Цлеарсвифт ДЛП

Цлеарсвифт производи низ алата за спречавање губитка података под кровном марком компаније Адаптивни ДЛП.  Линију производа чини седам пакета:

 • АРгон за е-пошту: Надгледање е-порука ради пропуштања података.
 • Сервер за управљање ЦИП-ом и агент: за надгледање крајњих тачака.
 • СЕЦУРЕ ИЦАП Гатеваи: Надгледа веб апликације и преносе датотеке.
 • СЕЦУРЕ Веб Гатеваи: Обухваћа приступ подацима на вебу.
 • Управљање информацијама: Контрола приступа документима.
 • СЕЦУРЕ Емаил Гатеваи: Заштита сервера е-поште за спољну пошту.
 • СЕЦУРЕ Екцханге Гатеваи: Заштита сервера е-поште за интерну пошту.

Читав пакет заменио би сав други безбедносни софтвер који можда имате јер покрива све функције за које бисте обично користили системе против злонамерног софтвера и заштитног зида. Адаптивни ДЛП штити датотеке од неовлаштеног копирања и омогућава да се власништво прати путем отиска прста.

Систем филтрира сваки злонамерни код када покушава да уђе у мрежу и то указује на неовлашћене активности како од уљеза тако и од злонамерних инсајдера.

6. Превенција за губитак података СецуреТруст

СецуреТруст ДЛП

Ово је добра опција ако имате потешкоћа приликом израде своје ДЛП стратегије. Када инсталирате софтвер, представиће вам листу 70 полиса, које можете да активирате. Читајући објашњења сваког од њих вероватно ће вам дати неке предлоге за контролу података о којима нисте ни помислили.

Превенција губитка података део је скупа безбедносних алата из СецуреТруст. Компанија такође производи СИЕМ алат који је одлична опција за откривање и блокирање уљеза. Ова два алата могу радити заједно, мада СецуреТруст каже да је ДЛП услужни програм ефикасан у откривању злонамерне активности.

Сигурносни систем скенира све канале комуникације ради кршења приватности. Они укључују апликације за пренос датотека, е-пошту, апликације за ћаскање, системе за дељење датотека, блогове и друштвене мреже. Механизам одговора алата аутоматски блокира преносе средњег тока. Такође ће идентификовати дописнике на сваком крају преноса података. Овај алат укључује средства за извештавање и ревизију који ће вам помоћи да докажете усаглашеност са стандардима.

7. Проверите Бладе софтвер за спречавање губитка података

Проверите софтверски нож за заштиту од полинт података

Цхецк Поинт је један од највећих добављача кибернетичке сигурности на свету. Рјешење за превенцију губитка података ове компаније укључује велику помоћ која ће вам помоћи да добијете своје стратегија заштите података на месту. То је зато што пакет укључује политике, тако да једноставно морате проверити који од њих одговарају захтевима вашег безбедносног стандарда и активирати их.

Модул за санацију алата користи другачији приступ управљању активностима корисника као онај који користе друге услужне програме на овој листи. Уместо да упозори особље ИТ одељења на непожељне активности и аутоматски искључи га корисников налог или приступ датотеци, он директно упозорава корисника.

Етос иза овог приступа је едукује корисничку заједницу о правилима приступа подацима, уместо да их покушавате дохватити када пређу линију за коју нису знали. Провјера употребе података система проширује се на е-пошту.

Бладе софтвера за спречавање губитка података укључује извештавање и ревизију за ХИПАА, СОКС, и ПЦИ ДСС. Алат је доступан у бесплатној пробној верзији од 30 дана.

8. Дигитал Гуардиан Ендпоинт ДЛП

Дигитал Гуардиан Ендпоинт ДЛП

Дигитал Гуардиан Ендпоинт ДЛП започиње свој радни век претраживањем осетљивих података кроз ваш систем. Алат бележи те локације и прати све догађаје који се на њима догађају. У стању је да комуницира са Виндовс, Мац ОС, и Линук оперативни системи и његове могућности праћења проширују се на ресурсе у облаку. Овај пакет се фокусира на сигурност крајње тачке. Дигитал Гуардиан производи пратећи алат који очвршћује мреже против догађаја губитка података.

Систем заштите података крајње тачке може блокирати активности на офлајн рачунарима као и уређаје за надгледање преко мреже. Аутоматски ће блокирати неовлашћене радње корисника, попут уништавања, измена, копирања или преноса заштићених података. Ово подједнако спречава и инсајдерске и спољне активности.

Овај систем је погодан за заштита интелектуалне својине као и личне податке. Од администратора се захтева да дефинише категорије података и додијели им посебне политике заштите. Побољшања ДЛП-а пружају вам могућност додавања шифрирања за складиштење и пренос података.

9. Цоде42

Цоде42

Видјет ћете из овдје описаних алата да се стратегије заштите података корпорације имплементирају у оквиру ДЛП алата по базама правила, названим „политике.”Цоде42 има другачији систем и не користи смернице. Иако не делује на правилима, алатка повезује откривене проблеме са акцијама санације.

Цоде42 делује на датотеке података на начин а СИЕМ алат понаша се са датотекама дневника. Надгледа датотеке података, израђује резервне копије и враћа оригиналну верзију у случају било каквих промена. Такође прати сваки приступ тим датотекама и блокира све радње копирања или преноса.

Све акције на датотекама, укључујући и оне које врши Цоде42 се бележе, што генерише ревизорски траг који су вам потребни за стандарде сигурности података. Алат укључује алат за анализу који користи информације о догађајима за представљање излагања унутрашњим злочинима или претњама провале.

10. Заштита података ЦА

ЦА Заштита података

ЦА Заштита података контролише све ваше осетљиве податке да би их заштитили. Овај процес укључује три главна задатка: лоцирање осетљивих података, штитећи је, и извештавање о неовлашћеним покушајима против њега. Ова непосредна стратегија је ефикасна у спречавању претњи од уљеза, случајних оштећења или крађе података.

Алат вам помаже да дефинишете стратегију заштите путем унапријед написаних смерница. Досег овог система нема границе - заштитиће податке на свим вашим веб локацијама и такође похранити у облак.

Модул извештавања и ревизије помаже вам да прегледате успех свог безбедносног система и потврдите усклађеност са стандардима поверљивости података.

11. Цомодо МиДЛП

Цомодо МиДЛП

Добијате лиценцу за целокупну своју организацију која покрива све ваше крајње тачке и веб локације. Овај алат ће такође заштитити податке који се чувају на цлоуд серверима. МиДЛП ће откријте све осетљиве податке коју држи ваша компанија, забележите је и заштитите.

Овај систем се фокусира на услугу корисничких дозвола. Наводи се ко може имати приступ којим подацима и радњама које свака особа може обављати на сваком биту података. Подаци које штити могу бити пословне тајне, развојни планови, инжењерски цртежи, рачуни или лични подаци запослених и купаца. Може да надгледа уређаје који раде под било којим оперативним системом, а софтвер се може инсталирати у просторијама или му се приступа путем Интернета као услуга заснована у облаку.

Прецизно подешавање ваше сигурности

Алат за спречавање губитка података, системи за спречавање провале, системске информације, управљање догађајима, заштита крајњих тачака и системи против злонамерног софтвера су подручја ИТ сигурност које се преклапају. Када дођете да пооштрите заштиту свог система, установит ћете да вам није потребан ниједан од њих јер ће се само један побринути за многе задатке, укључујући блокирање приступа систему и заштиту података истовремено.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1

Adblock
detector