11 најбољих алата за надгледање СКЛ сервера за 2020. годину

11 најбољих алата за надгледање СКЛ сервера за 2020. годину

Сервери су неки од најважнијих ресурса у мрежи, а широка популарност СКЛ сервера учинила је алате за надгледање СКЛ Сервер предусловом дугорочног одржавања мреже. Употреба алата за праћење сервера за праћење здравља сервера може вам дати информације потребне за решавање проблема са перформансама. Дугорочно, уклањање проблема са перформансама у пупољку задржаће вашу мрежу и ради.

Превидјавање важности СКЛ Сервер алата за надгледање може резултирати перформансама у најбољем случају и потпуним прекидима у најгорем случају. Превидивање надгледања сервера може довести до пада сервера и кошта много организација. Употреба алата за надгледање СКЛ сервера једини је начин да заштитите своје сервере од скупих грешака у систему. У овом ћемо чланку погледати најбоље алате за надгледање СКЛ сервера за 2019. годину.

Ево најбољих алата за надгледање СКЛ сервера:

  1. СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Овај алат за Виндовс Сервер надгледа СКЛ Сервер, МиСКЛ, Орацле, ДБ2, САП АСЕ и Цлоуд сервере са једне централизоване локације.
  2. СентриОне СКЛ Сентри (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Са преко 100 услова упозоравања, овај алат вас информише о проблемима на СКЛ серверу.
  3. Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Монитор мреже, сервера и апликација који испитују перформансе Мицрософт СКЛ, Орацле СКЛ, МиСКЛ и ПостгреСКЛ.
  4. дбВатцх контрола базе података Специјализовани монитор базе података који нуди обједињени предњи крај за све инстанце ваше базе података. Ради на Виндовс, Мац ОС и Линуку.
  5. Идеа СКЛ Диагностиц Манагер - Овај алат прати СКЛ базе података у физичким и виртуелним окружењима, укључујући сервер ЦПУ, меморију, хард диск и употребу мреже.
  6. Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг - Пакет за ревизију сервера за надгледање СКЛ инстанци које се изводе на Виндовс и Виндовс Сервер.
  7. СКЛ Повер Тоолс - Лагано решење за праћење СКЛ-а без агенција које покрива Орацле СКЛ Сервер, Информик и Сибасе сервере база података.
  8. Ред-Гате СКЛ монитор - Овај алат има 40 унапред конфигурисаних упозорења за надгледање потрошње меморијских ресурса, висок ЦПУ, простор на диску, СКЛ грешке и питања у вези са перформансама упита.
  9. дбФорге Монитор - Откријте коришћење ЦПУ-а, употребу меморије, активност диска и латенцију ИО-а помоћу овог алата.
  10. Апек СКЛ Монитор - Овај услужни програм прати радна времена трансакција, омјер поготка предмеморије међуспремника, доступну меморију, употребу процесора, животни век странице, величину базе података и раст дневника.
  11. Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг - Помоћу овог алата пратите метрике попут величине, везе и брзине СКЛ сервера.

Најбољи алати за надгледање СКЛ Сервера

Приликом одабира алата за овај чланак узели смо у обзир перформансе и карактеристике сваког алата, њихову лакоћу коришћења, њихову подршку и документацију и робусност у кориштењу у широком низу случајева примене у индустрији..

1. СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс анализатор перформанси базе података

СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер дизајниран је као комплетно решење за надгледање сервера за модерно умрежавање. Са СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер можете да пратите СКЛ Сервер, МиСКЛ, Орацле, ДБ2, САП АСЕ, и Цлоуд сервери са једне централизоване локације. Једно од главних жаришта овог производа је проналажење узрока грешака у перформансама.

Кориснику је на располагању механизам за прикупљање података за преглед необрађених података о употреби сервера. Ово укључује графикон који детаљно описује како се перформансе током времена мењају, а које се могу сагледати на пет јединствених начина (Резиме, Процесори, Меморија, Диск, и Мрежа). Да бисте дошли до темељног узрока проблема са перформансама, СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер омогућава вам да користите метрике као што су времена чекања, корисника, фајлови, и објеката да откријемо у чему је проблем.

Оно што чини СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер један од најбољих алата за надгледање СКЛ сервера је да има низак режијски трошак на системским ресурсима. То значи да можете покренути програм, а притом имате минималан утицај на перформансе ваше мреже.

СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер није само скалабилан, већ се може интегрисати и са другим алатима попут СоларВиндс монитор сервера и апликација и Стораге Ресоурце Монитор, што значи да можете проширити искуство праћења на основу сопствених захтева. СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер стартује по цени од 1,995 долара (1,529 фунти). Постоји и 14-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ СерверДовнлоад 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробу

2. СентриОне СКЛ Сентри (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Слика надзорне табле Сентри Оне СКЛ

СентриОне СКЛ Сентри је алат који користи класичнији приступ СКЛ праћењу. Можете користити овај алат за погледајте метрике перформанси сервера повезани на вашу мрежу и да бисте погледали ближе упите са лошим перформансама. Можете такође откријте уска грла и складишта. Са СентриОне блок анализа можете погледајте све процесе блокирања из хијерархијске перспективе тако да брже можете пронаћи основни узрок.

СентриОне СКЛ Сентри помаже вам да останете испред кривуље преко 100 услова за узбунус. Можете прилагодите поруке упозорења да прикажете тачне информације које желите. Ово је такође једноставан поступак, јер све што требате је да одете у окно Цондитион и изаберете стање које желите да прилагодите, а затим кликните на Порука картицу > Уредити. Све поруке су засноване на КСМЛ-у.

Можете да купите СентриОне СКЛ Сентри као Лиценца и а Претплата. Лиценца се може купити по цени од 2,495 УСД (1,912 £), а претплата се може купити по цени од 125 УСД (95,80 £) месечно. Постоји и 14-дневно бесплатно пробно време од СентриОне СКЛ Сентри доступно на њиховом сајту.

СентриОне СКЛ СентриДовнлоад 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

Слика мрежног монитора ПРТГ

Следеће имамо Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ, део ПРТГ пакет, мрежни монитор који такође нуди низ функција СКЛ мониторинга. Помоћу овог алата можете пратити Мицрософт СКЛ, Орацле СКЛМиСКЛ, и ПостгреСКЛ за знакове деградације перформанси Овај поступак је једноставан зато што Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ има унапред конфигурисане шаблоне сензора за све најпопуларније базе података.

Неки сензори који Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ испоручује се са оут оф тхе бок укључују Мицрософт СКЛ в2 сензор, Орацле СКЛ в2 сензор, МиСКЛ в2 сензор, ПостгреСКЛ сензор, и Сензор АДО СКЛ в2. Сваки од ових сензора има свој јединствени приказ и пружа вам кључне метрике које се односе на тај појединачни сервер. На пример, тхе Мицрософт СКЛ в2 сензор приказује време извршења захтева, време извршења упита, број редова на које се ово односи и време застоја.

Изван ових јединствених сензорских алата, Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ такође има низ додатних функција попут обавештења. Можете заказати упозорења да одредите када ћете примати обавештења о догађајима перформанси унутар својих СКЛ сервера. Када се активира упозорење, послаће вам се обавештење путем е-маила или СМС. Ако имате ПРТГ Нетворк Монитор Апп на иОС и Андроид, тада можете и тамо добити обавештење.

Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ је један од најбољих СКЛ монитора за Виндовс уређаје. Постоји бесплатна верзија програма ПРТГ Нетворк Монитор што вам омогућава праћење до 100 сензора без трошкова. Од тада се цене крећу од 2.850 до 14.500 долара (2.185 до 11.117 евра), у зависности од броја сензора који желите. Најјефтинија плаћена верзија је ПРТГ 1000 који нуди 1000 сензора за 2.850 долара (2.185 фунти). Највећа верзија је ПРТГ КСЛ1 који нуди неограничене сензоре за 14.500 долара (11.117 фунти). Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време од Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ за процену.

Паесслер софтвер за надгледање СКЛ-а ПРТГДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. дбВатцх контрола базе података

11 најбољих алата за надгледање СКЛ сервера за 2020. годину

Тхе дбВатцх контрола базе података пакет није део ширег општег монитора сервера или апликација. То је специјализовани систем за праћење база података.

Овај алат може надгледати више база података одједном и није ограничен на рад са само једним брендом базе података. Алат је у могућности да надгледа СКЛ Сервер, Орацле, Сибасе, МариаДБ, МиСКЛ, и Постгрес базе података. Такође нема проблема са надгледањем координације кластера креираних помоћу Орацле и СКЛ Сервер. Ово је универзално рјешење које може надзирати базе података засноване на облаку којима управља Азуре СКЛ као и на лицу места, може да поднесе и хибридна окружења.

Околина вам то омогућава преглед података уживо догађајима из базе података и тим приказима може се приступити на бази базе података или као агрегирани подаци кроз избор база података или свих база података. Унапријед написани извјештаји који долазе са системом доступни су и за евидентирање како појединачне базе података, тако и свих ваших инстанци.

Није важно гдје се налазе ваше базе података јер дбВатцх централизира приступ до њих било да су на лицу мјеста, у облаку или на удаљеном веб мјесту. Алат је доступан за све величине предузећа, захваљујући скалабилној структури цена. Међутим, покрива минимална величина лиценце десет база података, тако да вероватно не би био погодан за веома мала предузећа.

Софтвер за дбВатцх доступан је за преузимање и инсталирање на Виндовс, Мац ОС, и Линук сервери. Пакет је доступан у три нивоа плана.

Најнижи од њих, дбВатцх Ессентиалс, ће вам надгледати СКЛ Сервер и такође ће покрити све друге имплементације ДБМС-а. Следећи план, дбВатцх Профессионал, укључује аутоматизацију одржавања и функције управљања лиценцама СКЛ Сервер и Орацле. Горњи пакет, дбВатцх Ентерприсе, има све погодности доња два пакета плус подршку кластера, надзор сигурности путем Ацтиве Дирецтори-а, аутоматско откривање базе података и могућност издвајања података из ЦСВ формата за увоз у Екцел. Можете испробати дбВатцх Ессентиалс без ризика на 30-дневној бесплатној пробној верзији.

5. Идеа СКЛ Диагностиц Манагер

Идеа СКЛ Диагностиц Манагер

Ако тражите више специјалног софтверског производа за надгледање СКЛ-а Идеа СКЛ Диагностиц Манагер је производ за вас. Са Идеа СКЛ Диагностиц Манагер можете пратити СКЛ базе података у физичком и виртуелном окружењу. Информације о перформансама можете погледати на сервер ЦПУ, меморија, Хард диск, и коришћење мреже. Помоћу ових информација можете видети да ли неки сервер има потешкоћа.

Да бисте максимално искористили овај програм, вероватно ће вам требати Додатак СКЛ Куери Тунер. Овај додатак вам помаже да откријете и дијагностицирате СКЛ упите који имају лошу изведбу. То се чини стварањем графичког приказа података тако да се јасније види шта се догађа.

Предиктивна упозорења једна је од најкориснијих функција које нуди Идеа СКЛ дијагностички монитор. Можете конфигуришите прилагођене прагове за упозорење тако да ћете добити обавештење након што се догоди ово стање окидача. Овај производ вам такође пружа стручне препоруке тако да након што се појави проблем можете покренути аутоматску скрипту за решавање проблема. Постоје такође одређене смернице и мрежни садржај који вам помажу да поправите проблеме са перформансама док се појаве.

Идеа СКЛ Диагностиц Манагер је доступан за Виндовс хр, Виндовс Виста, Виндовс Сервер 2008 СП2виндовс 7, Виндовс Сервер 2008 Р2, Сервер 2012, Виндовс 8, Виндовс 8.1Сервер 2012 Р2, Виндовс 10, и Виндовс Сервер 2016. Можете купити једну лиценцу Идера СКЛ Диагностиц Манагер-а за 1.996 УСД (1.530). Постоји и 14-дневно бесплатно пробно време.

6. Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг

Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг

Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг пружа солидно искуство ревизије сервера за надгледање СКЛ инстанци. Са Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг све промене у конфигурацији СКЛ корисници, дозволе, окидачи, базе података, и пријаве се чувају као подаци ревизије. Ово је сјајно за праћење како се СКЛ конфигурације с временом мењају и буду у току са оним што се догађа.

Тхе Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг платформа вам такође омогућава да пратите здравље повезаних СКЛ сервера. Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг надгледа сервере и пружа вам податке о употреба, Употреба процесора, везе, и стопе грешака. Ако сервер падне, бићете обавештени упозорењем. Упозорења се шаљу као исправке за конзоле, е-маилови, и пусх нотификације из апликације ЛепидеАудитор.

Можете преузети Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг на виндовс 7, Виндовс 8, Виндовс 8.1, Виндовс 10, Виндовс Сервер 2008, Виндовс Сервер 2008 Р2, Виндовс Сервер 2012, Виндовс Сервер 2012 Р2, и Виндовс Сервер 2016. Ако желите да знате цену Лепиде надзор СКЛ сервера тада ћете морати да се директно обратите продајном тиму. Лепиде такође а бесплатна реклама овог софтвера.

7. СКЛ Повер Тоолс

Слика СКЛ Повер Тоолс

СКЛ Повер Тоолс је рјешење за праћење СКЛ-а без агенса који је посвећен томе да буде што лакши. Са СКЛ Повер Тоолс можете да пратите Орацле СКЛ Сервер, Информик, и Сибасе базе података уз минималан утицај на ресурсе вашег сервера. Утицај је сведен на минимум јер софтвер користи њушкање пакета да анализира перформансе сервера.

Подаци које користи СКЛ Повер Тоолс Укључује Време одзива, одредишни ИП, извор ИП апликацијеПочетно време, време завршетка, база података, редови враћени, послати бајтови, и пакети послати. Ово је велико мноштво података које вам пружа све што је потребно да бисте прегледали перформансе базе података.

Једна од кључних области која СКЛ Повер Тоолс усредсређена је на цибер-сигурност. Овај алат је дизајниран да спречи цибер нападе са Напредна СКЛ анализа понашања и Аналитика понашања ентитетских корисника (УЕБА). Када нападач покуша да прекрши вашу мрежу, њих двоје ће препознати претњу и одмах је зауставити. Ово прави СКЛ Повер Тоолс добро решење за осигурање ваших сервера колико и надгледање истих.

Све у свему СКЛ Повер Тоолс је производ који би требало размотрити свака организација која жели да комбинује решење за праћење перформанси са додатним могућностима кибернетичке сигурности Виндовс. Да бисте видели цену СКЛ Повер Тоолс мораћете да се директно обратите продајном тиму. Можете затражите бесплатно пробно време.

8. Ред-Гате СКЛ монитор

Редгате СКЛ Монитор

Ред-Гате СКЛ монитор је решење за СКЛ мониторинг које нуди једно од најмодернијих искуства са мониторинга на овој листи. Ред-Гате СКЛ монитор даје ти Глобални преглед који вам омогућава да видите здравље повезаних сервера из једног прозора. Овај приказ приказује: приказ здравственог стања сервера у боји широм ваше мреже. У случају да сервер падне, постат ће црвено са поруком о грешци. Поруке о грешци укључују обавештење попут „Дуготрајни упит. схарепоинт од 4:22 ”.

Ред-Гате признаје да је и са овим Глобалним погледом тешко пратити живу мрежу, због чега они имају своје систем упозорења. Тхе систем упозорења долази са 40 унапред конфигурисаних упозорења а може се прилагодити и да вам шаље упозорења након што одређени праг буде премашен. Можете поставити прагове за коришћење меморијских ресурса, висок ЦПУпростор на дискуСКЛ грешке, и питати у вези са перформансама.

Једна од најважнијих ствари на овом производу је колико су јасни и нетакнути графови и визуелни прикази. Олакшавају благовремено надгледање здравља вашег сервера. Постоји и модул извештавања који можете користити да бисте даље разградили ваше податке за будућу анализу. Можете извоз извештаја у ПДФ и закажите их да вам убудуће буду послани е-поштом.

У организацијама у којима је видљивост одозго на доле на многим различитим серверима од виталног значаја, Ред-Гате СКЛ монитор је одличан избор. Глобални приказ ће вам пружити оно основно искуство праћења на надзорној табли које вас обавештава о свему што се догађа. Да бисте видели цену, морате да затражите понуду од веб локације компаније. Њихов софтвер можете проценити на а 14-дневно бесплатно пробно време.

9. дбФорге Монитор

дбфорге Монитор

дбФорге Монитор је СКЛ алат за надгледање за Виндовс који пружа једноставно и савремено искуство СКЛ праћења. дбФорге Монитор апсолутно ноктију перспективу одоздо на доле коју захтева већа мрежа са посвећеном картицом Преглед. На картици Преглед можете видети кључне метрике попут Употреба процесора, коришћење меморије, активност диска, и Латенција ИО.

Ако желите да се дубље удубите у читање и писање за појединачне датотеке базе података, можете да употребите картицу ИО података. Кроз картицу ИО Подаци можете преглед укупних очитаних података и пише, латентност, и број улаза / излаза. Слично томе Чекај статистику картица је дизајнирана посебно да вам каже време чекања и задатке чекања који ће вам помоћи да утврдите ресурсе који негативно утичу на перформансе сервера.

Што се тиче упита, дбФорге Монитор има сопствени СКЛ анализатор перформанси упита да бисте држали картице о оптимизацији ресурса. Тхе СКЛ анализатор перформанси упита пази на упите који захтевају велике ресурсе који преплављују систем тако да се не може носити са целокупним радним оптерећењем. Можете прегледати текст упита и податке за профилисање упита тако да их можете преписати како бисте боље подржали свој сервер.

Све у свему, дбФорге Монитор је идеалан алат за кориснике који желе да погледају детаљне метрике без ослањања на превише сложених екрана. Да би трчао дбФорге Монитор Потребан вам је Мицрософт СКЛ Сервер Манагемент Студио 2012, 2014, 2016, или 2017. Такође морате имати инсталиран .НЕТ Фрамеворк 4.5.2. Можете преузмите дбФорге Монитор бесплатно.

10. Апек СКЛ монитор

АпекСКЛ Монитор

Апек СКЛ Монитор је алат за праћење СКЛ сервера који вам омогућава да идентификујете и отклоните проблеме због лоших перформанси. Можете да пратите метрике као што су дуготрајне трансакције, омјер поготка предмеморије међуспремника, доступна меморија, коришћење процесора, очекивани животни век странице, величина базе података, и раст дневника. Ове информације су приказане у малим графовима. Они могу бити мало тежи за употребу од графикона другог софтвера, али су и даље проходни.

Надгледање упита је нешто због чега Апек СКЛ Монитор нуди потпуну подршку. На примјер, можете забиљежити вријеме чекања упита за појединачне и блокирајуће упите. Можете такође погледајте историјске перформансе упита тражити подручја где су перформансе нарочито лоше.

Најзанимљивији аспект Апек СКЛ Монитор је могућност креирања прилагођених метрика. Можете направите и измерите сопствене прилагођене метрике према потребама вашег окружења за надгледање. Да бисте то учинили, потребно је да унесете назив своје прилагођене метрике, кратак опис и категорију, јединицу, а затим текст упита.

Апек СКЛ Монитор дјелује по моделу одређивања цијена по инстанци. У једном случају цена је 499 УСД (382 фунти), али ако купите две до четири, онда ова цена пада на 399 УСД (305 £). Куповина за пет до девет инстанци постаје 349 (267) примерака и 299 УСД (229) када купите за 10-19 инстанци. Можете и да купите за више од 20 случајева, али ћете морати да се директно обратите продајном тиму. Постоји и бесплатна реклама доступно за преузимање.

11. Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг

Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг

Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг је бесплатан алат за надгледање сервера који је популаран међу мањим предузећима. ВИтх Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг можете пратити метрике попут Величина СКЛ сервера, веза, и брзина. Ако желите да надгледате здравље повезаних сервера, онда морате да тражите даље од ове платформе. Тхе контролна табла је у потпуности прилагодљива и можете да креирате видгете да надгледате тачну инфраструктуру коју желите.

Једном када су подаци извучени са сервера они ће се моћи видети у њему прилагодљиви графикони и графикони. Ово је посебно корисно за гледање како се перформансе сервера мењају током времена. Надгледање сервера током дужег временског периода омогућава вам да раније видите знакове пропадања перформанси.

Организације које траже лагане, али добро дизајниране Надгледање СКЛ сервера искуство би било тешко да пође по злу са Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторингом. Можете преузети Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг алатка бесплатно.

Поређење најбољих алата за надгледање СКЛ сервера: Пресуда

Овим закључимо наш поглед на најбоље СКЛ надзорне алате за 2018. Од свих алата споменутих на овој листи препоручујемо СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер и СентриОне СКЛ Сентри. Сваки од ових алата нуди искуство надгледања здравља сервера које може добро функционисати у било којем окружењу величине. Значајка аутоматског откривања прве чини овај процес изузетно једноставним.

Без обзира на ваше жеље, препоручујемо вам да испробате бројне бесплатне пробе пре него што обавите куповину. Ако радите у малој мрежи, онда је идеално да испробате алат попут Паесслер СКЛ софтвер за надгледање ПРТГ због његове бесплатне верзије. Најважније је пронаћи производ са којим пријатно пратите пре куповине. На крају дана, ваша удобност са програмом ће одредити колико ће он бити ефикасан када га свакодневно користите.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 90 =

Adblock
detector