11 најбољих АПМ алата за управљање и надгледање перформанси апликација

11 најбољих АПМ алата за управљање и надгледање перформанси апликација

Шта је управљање перформансама апликација?

Управљање перформансама апликација или АПМ кровни је појам који покрива надгледање и управљање апликативним софтверским апликацијама. То може укључивати све, од дијагностике на нивоу кода и откривања спорих трансакција до мерења нивоа задовољства крајњих корисника. 

Ево листе најбољег управљања перформансама апликација или АПМ алата:

 1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ) - Овај алат који се покреће на Виндовс Сервер-у комбинује и надгледање апликација и сервера.
 2. СоларВиндс АппОптицс Мониторинг апликација (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Услуга заснована на облаку која се фокусира на проблеме перформанси апликације.
 3. Сајт 24 × 7 Мониторинг перформанси апликације (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Онлине пакет алата за управљање инфраструктуром који прати мреже и сервере као и апликације.
 4. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА) - надгледа физичке, виртуелне и цлоуд уређаје са Виндовс и Линук оперативним системима.
 5. АппДинамицс - Овај монитор укључује мапу снопа апликација тако да можете одмах видети који основни ресурс узрокује проблеме са перформансама апликације.
 6. Нови Релиц АПМ - Ова апликација прати анализе догађаја прегледавајући перформансе кода написаног на седам најчешће коришћених језика за интернетске сервисе: Јава, Ноде.јс, ПХП, .НЕТ, Питхон, Руби и Го.
 7. Динатраце управљање перформансама апликација - Интернет услуга која је специјализована за надгледање апликација за компаније засноване на облаку.
 8. Сплунк ИТ Сервице Интеллигенце - Овај алат укључује АИ модул који производи предиктивне извештаје који вам показују где се вероватно могу појавити проблеми са капацитетом.
 9. ВхатсУп Голд са додатком за надгледање апликација - Језгра ВхатсУп Голд прати мреже и можете је проширити додатком за праћење перформанси апликације.
 10. ЦА Управљање перформансама апликација - Овај пакет алата укључује праћење перформанси апликација, аналитику искуства са апликацијама и синтетичко надгледање.
 11. АппЕнсуре - Овај алат је намењен пружаоцима услуга на мрежи; прати и корисничко искуство на веб локацији и статистику испоруке апликација.
 12. Датадог АПМ - Надгледање инфраструктуре, апликација и дневника догађаја у облаку.

Превише је фактора који би вам могли смањити перформансе софтвера да бисте били у врху над свим њима без помоћи. Алати за управљање перформансама апликација омогућит ће вам да задржите систем у раду и спријечите катастрофе. Правилним управљањем апликацијама можете спречити проблеме због којих корисници могу да позивају Хелп Деск. Дакле, овај софтвер се исплати јер ће уштедјети време и новац вашег ИТ одељења на функцијама подршке купцима.

Отворене опције укључују локални софтвер, софтвер за праћење перформанси заснованог на облаку, услуге које плаћате претплатом и софтверске пакете које купујете одмах.

Најбољи АПМ алати

Ваш избор алата за управљање перформансама апликација зависиће од ваше стратегије подршке ИТ-у - да ли све услуге обављате интерно или преферирате ван места решења. Величина ваше организације и ваш ИТ буџет такође ће бити главни фактори. Дакле, када прочитате овај списак, мораћете имати на уму своје околности како бисте идентификовали софтвер за управљање перформансама апликација који одговара вама..

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс Монитор перформанси апликације

Ако ваше ИТ одељење подржава велику организацију, требат ће вам руководилац апликација интегрише се са другим модулима за надгледање инфраструктуре. СоларВиндс нуди пакет алата за подршку инфраструктури који су сви написани на истој платформи. Сви ови алати деле податке, тако што више њих имплементирате, бољи увид ћете добити у перформансе ваших апликација и свих услуга које их подржавају.

Учинковитост апликација је уско повезана са перформансама домаћина на којима софтвер ради, па је добра идеја набавити алат за управљање који комбинује надгледање апликација и сервера и то је оно што овај софтвер пружа. Сервери које укључите у своје окружење за управљање могу се ширити на више веб локација, а алат ће такође надгледати Цлоуд сервере којима управља Азуре или АВС.

Монитори и прикази на контролној табли не ослањају се на стратегију „једна величина“. Софтвер се прилагођава тако да приказује критичне информације које се односе на сваку апликацију, тако да ћете видети различите метрике за апликацију за управљање базама података од онога што бисте направили за веб сервер. Ову прилагодљивост покреће низ образаца. Монитор сервера и апликација укључује више од 1.200 шаблона које покривају све главне апликације које су данас доступне на тржишту.

Елемент за надгледање сервера овог софтвера шири се на статусе сервера за складиштење података у просторијама или у облаку. Можете проширити дубину информација прикупљених овим модулом додавањем на Монитор ресурса за складиштење СоларВиндс.

Одлична карактеристика овог алата је АппСтацк модул. Ово вам омогућава визуелни приказ апликација које се покрећу на вашем систему, а сви слојеви подршке и хардвера подршке приказани су у хрпи испод сваке. Дакле, можете видети статус апликације, метрике за сервер на коме се покреће и, ако користите виртуелно окружење, све сервере и мреже који стоје на основи те виртуелне машине. Ово је посебно корисно ако радите апликације на Цлоуду или удаљеним серверима јер вам помаже да у трену видите где основне услуге повлаче перформансе ваше апликације.

СоларВиндс продаје стални лиценцу за овај софтвер, тако да га једном платите, то је заувек твоје. Међутим, цена укључује само прву годину подршке и ажурирања за алат, тако да ћете морати да плаћате подршку у наредним годинама. Овај софтвер је доступан само за учитавање на Виндовс Сервер Животна средина.

Монитор се инсталира за неколико минута и постаће откријте аутоматски све своје апликације и статусе сервера. Ако такође купите Монитор перформанси мреже СоларВиндс и тхе СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја, одмах ћете имати контролу над свим факторима који могу проузроковати да апликације вашег предузећа не раде или лоше раде.

Тхе Монитор сервера и апликација могу се купити појединачно или у Систем за управљање системима. Овај пакет такође укључује компанију Виртуализатион Манагер, тхе тхе Стораге Ресоурце Монитор, и тхе Веб Перформанце Монитор. Још један пакет који нуди СоларВиндс обједињује Монитор сервера и апликација са Анализа перформанси базе података. Ово групирање се назива Пакети за оптимизацију перформанси апликација и посебно је добра куповина ако ваш посао јако зависи од анкете ЕРП систем. Било да изаберете Монитор сервера и апликација самостално, помоћу комбинације других алата СоларВиндс, или као део пакета, софтвер можете да укључите 30-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс Сервер и Апплицатион МониторДовнлоад 30 дана бесплатна пробна верзија на Соларвиндс.цом

2. СоларВиндс АппОптицс Мониторинг апликација (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс АппОптицс

АппОптицс је нова понуда компаније СоларВиндс. То је решење засновано на облаку и за разлику од Монитор перформанси апликације, се поставља на основу претплате. Компанија нуди два нивоа услуге за АппОптицс. Јефтинији план обухвата надгледање инфраструктуре, али не и управљање апликацијама. Овај план покрива надгледање сервера и мреже, Интеграција АВС Цлоудватцх-а, и чување историјских података. План са већим ценама додаје се у надгледању перформанси апликације и улагању у тражење апликација.

Аспект управљања апликацијама покрива више цијене планова и традиционално угошћене апликације и дистрибуирани системи, који могу да испоручују апликације са веб локација или из облака. Могућности праћења система показују ресурсе кроз које пролазе комуникације апликација на путу од сервера до крајње тачке. То ће вам омогућити да уочите уска грла на мрежној путањи и пружиће вам могућност да преместите или додајте ресурсе за оптимизацију времена испоруке. Инструментална табла може на истом екрану приказати метрике апликација, сервера и инфраструктуре. Ово ће вам омогућити да видите да ли су основне услуге узрок проблема са перформансама апликације.

  Što je IP multicast usmjeravanje?

Садржаји на инструментној табли укључују аналитички алати који вам омогућавају комбиновање метрика, подешавања омјера и прагова за властите прилагођене окидаче и процјене. Анализатор података укључује језик упита који то омогућава ад-хоц упите да бисте брзо истражили податке који произилазе из монитора. Графичке карактеристике на инструмент табли пружају вам могућност преклапања низа података о временским помацима ради упоређивања перформанси ваших апликација током времена.

Иако је АппОптицс услуга у облаку, АПИ-ји који прикупљају податке из вашег система не могу се инсталирати на било који оперативни систем. Услуга може да комуницира са Виндовс Сервер и Линук окружења. Можете добити 14-дневно бесплатно пробно време програма СоларВиндс АппОптицс.

АппОптицс Монитор монитора из СоларВиндсСигнуп-а за 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробу

3. Сајт 24 × 7 Мониторинг перформанси апликације (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

11 најбољих АПМ алата за управљање и надгледање перформанси апликација

Тхе Сите24к7 Мониторинг перформанси апликације платформа је алатка за праћење заснована на облаку што омогућава анализу перформанси апликација које се покрећу на различитим платформама као што су Јава, Ноде.јс, Руби, ПХП и .НЕТ. Алат се управља даљински, тако да може анализирати апликације које се покрећу било где, укључујући оне које раде на цлоуд серверима и мобилним уређајима.

Модел приступа на мрежи Сите24к7 је веома ослобађајући јер нисте ограничени на системе за надгледање у истој згради. Алат је доступан преко интернета, путем прегледача, тако да му можете приступити од куће једнако лако као што сте могли у канцеларији.

Помоћу Сите24к7 АПМ Инсигхт можете да се подвучете до тачне линије кода и нађете иглу у сену сена. Ова анализа на ниском нивоу омогућава вам да утврдите зашто је одређени програмски метод или позив функције спор и помаже вам да идентификујете потенцијална уска грла.

Анализа перформанси се такође протеже на базе података. Алат вам помаже да идентификујете споро упите и откријете који пратећи сервис узрокује успоравање. Такође можете да видите метрике уживо на трансакционим подацима и такође прегледате извештаје за различита временска раздобља.

Можете подесити упозорења о перформансама или пустити Сите24к7 да сам разради погодне нивое за прагове машинско учење и АИ. Такође можете да анализирате како корисници доживљавају ваше мрежне услуге из различитих различитих крајњих тачака. То је познато као „стварно праћење корисника”(РУМ). Приказује искуство крајњег корисника вашег система са различитих географских локација и кроз различите уређаје. Могућности праћења Сите24к7 омогућавају вам да зависите између апликација и скупа пратеће инфраструктуре за сваку од њих.

Надгледање перформанси апликације доступно је са Сите24к7 Про пакет. Овај посао укључује капацитет за надгледање три апликације. Садржи 50.000 РУМ прегледа странице и покриваће до пет веб локација.

Сите24к7 се наплаћује на основу претплате, а наплаћује се месечно. Ниже цене добијате ако унапред плаћате претплату за годину дана. Про пакет се може побољшати додатним понудама које вам омогућавају надзор више апликација или више сервера или веб локација. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време Про-плана Сите24к7.

Сите24к7 Мониторинг перформанси апликацијеСтарт 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

Тхе МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер покрива апликације које се покрећу директно на вашим серверима, виртуализације и на цлоуд серверима. Овај услужни програм покрива све оне основне услуге на које се ваше предузеће ослања, укључујући веб апликације, ЕРП пакете и базе података. Свеукупно, менаџер покрива више од 50.000 широко коришћених апликација.

Функције праћења перформанси у овом алату укључују: анализа извршавања СКЛ-а за откривање неефикасно упитаних база података. Још једна кључна мера перформанси укључена у овај услужни програм је испорука трансакција извршених на серверу, преко мреже и више крајњим корисницима, ма где се налазили.. Константно надгледање упозорит ће вас на погоршање перформанси и назначити који су пратећи сервиси узрок проблема са испоруком.

Инструментална табла за алат је богата карактеристикама и има доста графичке визуализације података да убрзају разумевање перформанси. Та надзорна плоча је прилагодљива, тако да можете делегирати задатке и омогућити приступ услужном програму према улогама, а да не морате давати све контроле сваком члану вашег административног тима. Инструментална плоча је такође доступна са мобилних уређаја како би теренски техничари добили приступ услужним информацијама док су вани.

Док ваш тим ради на системским задацима администратора система, Апплицатион Манагер стално надгледа у позадини, градећи редовне обрасце перформанси како би могао да уочи аномалије у пружању услуга брже и тачније. Помоћни програми за откривање кварова укључују алат за анализу узрока узрока и симулатор прегледача који вам омогућава да искусите брзине испоруке с којима се сусрећу корисници вашег система. Модул извештавања омогућава вам праћење перформанси и по распореду и по захтеву, помажући вам да изградите СЛА књижница са доказима и обавестите заинтересоване стране о активностима вашег одељења за подршку.

Управитељ апликација покреће Виндовс, Виндовс Сервер и Дебиан, Убунту, ЦентОС, Федора, РХЕЛ, СуСЕ, Мандрива и Орацле Ентерприсе Линук. МанагеЕнгине нуди овај алат на 30-дневно бесплатно пробно време. Ако на крају пробног периода одлучите да не купујете професионално или проширено Ентерприсе издање, софтвер можете наставити да бесплатно користите са ограничењима могућности.

МанагеЕнгине Апплицатионс МанагерПреузимање 30-дневне БЕСПЛАТНЕ пробне верзије

5. АппДинамицс

АппДинамицс

АппДинамицс започео као независна компанија, али то је сада у власништву компаније Цисцо Системс. Укључивање овог гиганта умрежавања требало би да овај систем надгледања прерасте у лидера у индустрији, тако да треба гледати ово.

Инструментална табла за услугу је веома заузета и фокусира се на ваше апликације и услуге које их подржавају. Други приказ података о перформансама прати случајеве корисника да би показао брзину испоруке и потражњу за различитим услугама и апликацијама из вашег предузећа. Како у овом алату готово да нема метрике инфраструктуре, вероватно бисте изабрали АппДинамицс за онлајн предузећа која у потпуности пружају Цлоуд услуге.

Тхе мапа снопа апликација, приказано на горњој слици објашњава перформансе свих апликација које су активне у вашем систему у приказу у стварном времену. Услуге које подржавају те апликације су такође укључене и проблеми истакнути у тим системима подршке могу да истакну статусна питања. Ова питања, са основном инфраструктуром, требало би да се истраже посебним пакетом праћења.

Софтвер прати ваш апликацијски софтвер у реалном времену и гради историјске податке, што му омогућава створити основну линију стандардних перформанси. Само ово би могло да вас натера да унесете промене у пружању својих капацитета ако се покажу лошим перформансама. Ако све изгледа добро у почетној линији, можете прећи на дијагностички алат да бисте видели да ли апликације функционишу свакодневно. Моћи ћете препознати које ће апликације вјероватно наићи на проблеме у вријеме велике потражње. Тхе модул корисничког искуства овог алата омогућава вам да видите одакле долази сва потражња за вашим услугама и који су производи и услуге најпопуларнији. Ово је сјајно средство за анализу пословања као и за надгледање перформанси апликација.

АппДинамицс је доступан у бесплатна верзија, звани АппДинамицс Лите а ту је и плаћена верзија, која је доступна на 15-дневно бесплатно пробно време. Назива се стандардни плаћени пакет АПМ Про, али постоје два виша пакета: АПМ Адванцед, која додаје на сервер и мрежне метрике и АПМ Пеак, што такође укључује функције анализе маркетинга. Услуга се пружа у Цлоуду подразумевано, али можете захтевати да се софтвер инсталира у просторијама. Ако идете за Цлоуд верзију, и даље морате инсталирати неки софтвер. Ово је Агент апликацијског сервера а може се инсталирати само на 64-битни Линук и 64-битни Виндовс окружења.

6. Нови Релиц АПМ

Нови Релиц АПМ

Нев Релиц производи низ алата за праћење, а АПМ је један од таквих. Остали доступни модули су Нова Релиц инфраструктура, који поштује статусе вашег основног хардвера и услуга, Нови претраживач реликвија, који помаже мрежним предузећима да прате корисничко искуство и Нев Релиц Инсигхтс, који је модул за анализу. Тхе Нови Релиц АПМ ће радити без иједног другог модула. Међутим, комбиновање АПМ-а са другим модулима пружиће вам дубље знање узрока проблема и помоћи вам да побољшате своју интернетску услугу.

  Što je ICMP?

Тхе Нев Релиц систем је мрежна услуга и ако вашу инфраструктуру пружају и Цлоуд сервиси, софтвер за надгледање ће се директно интегрисати са њима. Монитор се може интегрисати у АВС, Гоогле, Мицрософт Азуре, и Рацкспаце послужени сервери. Такође се може интегрисати са сопственим локалним серверима.

Услуга анализира догађаје прегледавајући перформансе кода написаног на седам најчешће коришћених језика за мрежне услуге: Јава, Ноде.јс, ПХП, .НЕТО, Питхон, Руби, и Иди. То значи да ће такође моћи да прати активности вашег прилагођеног софтвера, а не само познате унапред написане апликације.

АПМ надгледа сав ваш интернет саобраћај, укључујући и онај који потиче из мобилних апликација. Ова услуга је прилагођен мрежним предузећима, као што су веб локације са информацијама и веб продавнице. Алат је у могућности да подржи миграција апликација са локалних сервера на Цлоуд сервисе а такође је корисно када управљање пуштањем нових производа или обнављање постојећих веб услуга. Оба преноса података на Цлоуд сервер од Нев Релиц а складиштење података покривено је шифровањем и аутентификацијом корисника.

Инструментална табла за услугу укључује пуно графике која ће вам помоћи брзо идентификујте проблеме и успехе у раду. Главне информације које су вам потребне налазе се на екрану за надгледање апликација. Видећеш времена одзива, метрике пропусности и стопе грешака и као слике и као временски узорковани графикони. Такође можете пратити појединачна путовања посетилаца кроз вашу веб локацију као и добити преглед перформанси апликације. Сучеље укључује надгледање базе података и можете претраживати прикупљене податке да бисте анализирали проблеме са перформансама.

Контролна табла укључује карактеристике тимске сарадње, као што су дељење информација и прављење белешки. Можете прилагодите контролну таблу и креирање група корисника, пружање приступа различитим члановима тима различитим погледима и контролама података. Тхе Нови Релиц АПМ моћи бити интегрисани са системима управљања службама за помоћ.

Постоје три плана за Нови Релиц АПМ. Тхе Про АПМ верзија је врх линије и доступна је на 14-дневна бесплатна тријалити. Изречена верзија, названа АПМ Ессентиалс недостају аналитичке функције службе. Важан елемент услуге Цлоуд је период задржавања података који вам омогућава да испитате перформансе током времена и добијете аналитички увид у испоруку апликације. Ако вас ово задржавање података не занима, можете добити АПМ Лите, која је бесплатна верзија о АПМ основним подацима, али са подацима који се чувају само 24 сата.

7. Управљање перформансама апликације Динатраце

Динатраце Перформанце Манагер

Динатраце се специјализовао за софтвер за подршку Системи засновани на облаку и веб предузећа. Софтвер се може инсталирати интерно или му можете приступити у Цлоуду. Структура цена такође вам пружа могућности; можете купити годишњу лиценцу или купити софтвер одмах.

Чак и ако одлучите да користите систем на мрежи, и даље морате инсталирати елемент. Ово се зове ОнеАгент. Ово је монитор за прикупљање података који се враћа аналитичком механизму који може бити на вашем серверу или управља Динатраце на даљину. Тхе ОнеАгент монитор се инсталира на Виндовс Сервер, Виндовс, Линук, и Уник. Ако одлучите да инсталирате читав систем у кућу, требат ће вам један од тих оперативних система који ће га угостити.

Динатраце структура покрива Цлоуд инфраструктуру с једним пакетом или апликације, домаћини и услуге за интерне системе са другачијим пакетом. Осим те поделе услуге, софтвер се не продаје као специјализовани модули, тако да добијате надзор инфраструктуре и праћење корисничког искуства са системом управљања перформансама апликација.

Динатраце методологија посматра перформансе ваше апликације из два угла. Један аспект се фокусира на механика испоруке а то сеже све до перформанси инфраструктуре као и стварања метрика о пропусности извођења апликација. Друго гледиште је корисничко искуство. Софтвер бележи сваког посетиоца и мери употребу апликације и времена одзива по сесији.

Пакет Динатраце такође укључује „синтетичко праћење.“Ово је алат за планирање који опонаша радње корисника и може генерисати очекивану количину посетилаца. Ово је корисно за када на вашу веб локацију планирате да додате нове странице и услуге. Информације које добијете из ових тестова могу вас упозорити на потребу повећања инфраструктурних капацитета и такође вам могу помоћи у оптимизацији локације нових страница на вашој веб локацији.

8. Сплунк ИТ Сервице Интеллигенце

Сплунк

Сплунк се примењује вештачка интелигенција (АИ) свом софтверу за надгледање. Компанија производи низ алата за надгледање укључујући управљање инфраструктуром. Међутим, производ који вам је потребан за надгледање ваших апликација назива се Сплунк ИТ Сервице Интеллигенце. Иако је ово засебан производ пакету за надгледање инфраструктуре, он укључује функције које прате догађаје и статусе хардвера тако да можете добити увид у узроке лоших перформанси апликације.

АИ елемент алата ствара предиктивни извјештаји који вам показују где би се могли појавити проблеми са капацитетом. Алат такође указује на врхове и корита потражње и предвиђа када ће се догодити следећи пораст потражње. То ће вам омогућити да закажете серијске послове у тихим временима и растеретите притисак на вашу инфраструктуру или купите додатни капацитет. Ако већ имате алат за надгледање апликација, можете само да се одлучите за додатни ИТСИ модул за перформансе апликације. Ово ће анализирати датотеке дневника вашег постојећег АПМ-а како би се фокусирали на могућности предвиђања. Алат такође прикупља информације из евиденције догађаја да бисте уочили проблеме са испоруком услуга.

Сплунк понуде пробно раздобље без 15 година верзије Сандбок верзије Интел Сервице Интеллигенце. Пакет је додатак једном од главних пакета ИТ надгледања компаније Сплунк, који ће управљати вашом инфраструктуром. Главни пакет који компанија нуди је позван Сплунк Ентерприсе. Ако ваше предузеће нема локалну инфраструктуру, али је у потпуности подржано од Цлоуд услуга, одлучите се Сплунк Цлоуд. Постоји и специјализовани пакет који ће надгледати АВС услуге.

Сплунк Ентерприсе је доступан на 60-дневно бесплатно пробно време и можеш добити 15-дневно бесплатно пробно време Сплунк Цлоуд-а. Јефтинија верзија Сплунк-а, названа Сплунк Лигхт има ограничење од 200 ГБ података дневно и можете их користити даље 30-дневно бесплатно пробно време. Постоји и бесплатна верзија, који има ограничење података од 500 МБ дневно. Међутим, не можете да додате интелигенцију ИТ Сервице на бесплатан Сплунк.

Сплунк Ентерприсе, Сплунк Лигхт, и Сплунк Фрее сви су имплементирани као локални софтвер и Сплунк Цлоуд њему се приступа путем интернета преко прегледача. Софтвер Сплунк се може инсталирати на Виндовс, Линук, и Мац ОС.

9. ВхатсУп Голд са додатком монитора перформанси апликација

ВхатсУп Голд Апплицатион Монитор перформанси

ВхатсУп Голд је алтернатива СоларВиндс Монитор Монитор решење ако желите да идете путем интегрисања неколико алата за надгледање инфраструктуре. Са овом опцијом, тхе Монитор перформанси апликације је додатни модул до језгра ВхатсУп Голд пакет. Основна ВхатсУп Голд план вам омогућава и надгледање сервера управљање мрежним уређајима. Са Монитор перформанси апликације додате на те модуле, добићете преглед на нивоу система који ће вам помоћи препознати основне проблеме што може довести до проблема са перформансама ваших апликација.

Стандард ВхатсУп Голд софтвер такође укључује надзор складишта и ВиФи и монитори сервиса заснованих на облаку. Мрежне карактеристике алата стварају мапу вашег система тако да можете идентификовати који мрежни уређаји преносе саобраћај кроз који други. Ово ће вам помоћи да видите где уска грла нарушавају испоруку апликација у поједине области вашег предузећа. Виши планови пакета укључују Анализа мрежног промета модул и то вам може дати дубок увид у перформансе мреже. Врх ВхатсУп Голд пакет садржи Управљање конфигурацијом за ваше мрежне уређаје.

Тхе Монитор перформанси апликације додатак ће бележити све ваше апликације током фазе подешавања, која је аутоматизована. Једном када је монитор постављен, активираће се пратите перформансе апликација у реалном времену, приказивање мјерних података на контролној табли и генерисање упозорења када се појаве критични проблеми са перформансама. И услови упозорења и дисплеј на контролној табли су прилагодљиви. Тхе Дасхбоард Суммари Цомпонент Суммари у алату вам приказује приказ изабране апликације и свих пратећих сервиса. Овај објекат вам омогућава да одмах видите где су проблеми са перформансама апликација заиста узроковани проблемима у другим областима система.

  8 најбољих платформа ДДоС заштите

Менаџер апликација препознаје добро познате апликације, попут Апацхе, Хипер-В, и СКЛ Сервер и прилагођава своје активности праћења према врсти апликације. Монитор можете да подесите и на пратите мање познате апликације и сопствени софтвер који је направљен по мери. Постоји више услова које алат може надгледати него што се може уклопити на један екран, тако да можете прегледати опције у алату како бисте одабрали које статусе желите да пратите. Систем скрипте за директно кретање омогућава вам да комбинујете сензоре да бисте створили сопствене услове упозорења, који могу да укључују факторе са било којег нивоа вашег система, комбинујући брзине испоруке апликација са перформансама мрежних уређаја, на пример.

Можете купити ВхатсУп Голд и његове додатке одмах, или претплатите се на софтвер годишње. Компанија производи Тотал Плус пакет који је доступан само за продају, а не за претплату. Овај пакет укључује све модуле на врху ВхатсУп Голд пакет плус Монитор перформанси апликације и тхе Анализа мрежног промета, Виртуализатион Монитор, и Цонфигуратион Манагер модула. Више о ВхатсУп Голд можете прочитати у нашем прегледу.

ВхатсУп Голд и његове Монитор перформанси апликације модул ради Виндовс Сервер а демо верзија ће се такође покренути Виндовс Про окружења. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време софтвера који ће га покретати кроз кораке без ризика.

10. Управљање перформансама у ЦА

ЦА Управљање перформансама апликација

ЦА Тецхнологиес производи три одвојена пакета за надгледање перформанси апликације. Су: Мониторинг перформанси апликације, Апп Екпериенце Аналитицс, и Синтетичко надгледање. Сваки од ових модула испоручује се даље СааС модел и наплаћује се претплатом. Компанија не нуди пакет од сва три. Тхе Апп Екпериенце Аналитицс систем покрива корисничко искуство и био би користан додатак ако желите да пратите веб локацију. Тхе Синтетичко надгледање модул се такође фокусира на ангажовање корисника и моделира трансакције посетилаца тако да можете анализирати перформансе веб локације. Међутим, главни производ АП компаније ЦА Управљање перформансама апликација оруђе.

Овај АПМ је намењен великим организацијама и његова главна карактеристика је способност промовисања тимског рада. Његова кључна перспектива је трагач за трансакције која ствара мапу зависности од апликација и услуга. Видљивост зависности апликација се протеже и на перформансе базе података. Моћи ћете да видите графикон перформанси испоруке апликација током времена, што би вам требало помоћи тачно аномалијско понашање, као и врхунска потражња и времена са резервним капацитетом.

Основна линија коју монтира монитор стално се ажурира, тако да ће вам моћи пружити бољи увид у нормално понашање ваших апликација како време одмиче. Ако запослиш контејнери за сигурну испоруку апликација испод БИОД према правилима, АПМ може да види и испоруку тих апликација. Подаци прикупљени од стране система проширују се и на анализа перформанси домаћина и кодова апликација. Услуге Цлоуд и удаљених домаћина такође су укључене у видокруг АПМ-а.

Виши Ентерприсе план нуди неограничено коришћење система. Овој услузи може се приступити у Цлоуду или инсталирати у просторијама. Тхе Ентерприсе план укључује задржавање података у трајању од 90 дана ради анализе. Тхе Ессентиалс пакет вам даје само 7 дана података. Можете укључити систем 30-дневно бесплатно пробно време, током кога се чувају сви ваши подаци о надгледању.

11. АппЕнсуре

АппЕнсуре

АппЕнсуре надгледа оба корисничко искуство на веб локацији и достава апликација статистике које ће вам помоћи да ефикасно пружите интернетске услуге. Услови упозорења произлазе из лоших перформанси које је доживио корисник. Не морате чекати да дође притужба било ког од посетилаца ваше веб локације јер АппЕнсуре монитор ће открити проблем. У ствари, требали бисте то моћи умањење испоруке јер ће монитор препознати погоршање услуге пре него што дође до тачке у којој корисници веб странице примећују проблеме. Надгледање инфраструктуре довешће вас до узрока проблема са монтирањем и омогућити вам прилагођавање ресурса.

Тхе АппЕнсуре услуга се испоручује путем интернета. Када почнете са услугом, Софтвер АппЕнсуре претражиће кроз ваш систем све апликације крајњег корисника а затим пронађите уназад да идентификујете подржане апликације и услуге. Овај поступак откривања резултира мапом која износи ан апплицатион стацк.

Једном оперативан, АппЕнсуре бележи перформансе испоруке апликација сваком кориснику. У почетку, ово прикупљање података омогућава систему да успоставити основни образац нормалног понашања. Једном када се успостави прихватљив ниво перформанси испоруке, накнадне перформансе могу се надгледати због било каквих аномалија или погоршања времена одзива које би указивале на проблем у систему.

Као АппСтацк такође прати низ апликација, може да вам скрене пажњу на услугу која је вероватни узрок проблема са испоруком апликација; а не само да вам кажем да се апликација која је окренута према кориснику можда наилази на проблеме.

Видљивост АппЕнсуре Укључује места и удаљени ресурси, плус услуге засноване на облаку. Надгледање снопа апликација шири се и на виртуализована окружења. Може пратити сервере који подржавају ваше виртуелне машине и тамо идентификовати проблеме са статусом. АппЕнсуре је посебно добро интегрисан са Цитрик КсенАпп окружењем.   Методе откривања АппЕнсуре откриће и прати унапред написане апликације, попут система Мицрософт Екцханге, Схарепоинт и ЕРП. Такође је у могућности да надгледа ваше прилагођене апликације.

Тхе АппЕнсуре услуга се наплаћује на основу претплате. Можете добити 14-дневно бесплатно пробно време система.

12. Датадог АПМ

Датадог АПМ

Датадог понуде Надгледање инфраструктуре, апликација и дневника догађаја засновано на облаку. Можете се пријавити само за монитор перформанси апликације или користити сва три система у комбинацији да побољшате видљивост услуге. Све ове услуге наплаћују се претплатом, а цена зависи од броја домаћина којима управљате. Систем је у могућности да надгледа локални, хибридни системи засновани на облаку и хибриди.

Постоји бесплатна верзија монитора за инфраструктуру који ће управљати подацима од највише пет хостова. Не можете стално добијати АПМ бесплатно, али можете 14-дневно бесплатно пробно време.

Датадог прати сваки захтев за апликацију и прати њену испоруку, што укључује испитивање догађаја у низу апликација. Све аномалије које се појаве током испоруке апликације изазивају окидач упозорења. Та упозорења ће се нагомилати, тако да ћете на контролној табли моћи одмах да видите која је апликација у невољи и која услуга изгледа да је узрок проблема.

Инструментална табла је веома атрактивна и интегрише графички приказ података како би олакшао препознавање статуса. Моћи ћете пребацити погледе да се фокусирате на крајње кориснике који имају најгоре перформансе и зумирање појединачних корисника да бисте испитали проблеме са којима се апликација среће у тој сесији.

Можете прилагодити контролну таблу и чак створити различите приказе за доделу појединачним члановима тима. Систем укључује АПИ-је, па чак можете да интегришете елементе Датадог'с командну таблу у властите странице за праћење корпоративног система. Повезивање софтвера Хелп Деск и софтвера Датадог смањује потребу за помоћним особљем за пребацивање између апликација како би се људска обавештења о грешкама повезала са аутоматизованим упозорењима.

Добићете већу помоћ од Датадог АПМ ако га интегришете са компанијским пакетом инфраструктуре. Два пакета дизајнирана су за размјену података, тако да је праћење перформанси апликације до статуса инфраструктуре беспријекорно.

Управљање перформансама апликација

Без обзира с којим се послом бавите, управљање перформансама апликација важан је задатак ИТ одељења. У мрежним предузећима, апликације које се нуде посетиоцима су једини контакт који купци добијају са организацијом, па су загарантоване перформансе апликације од суштинског значаја. За све остале врсте предузећа, перформансе апликација су још увек врло важан елемент ИТ система и решавање проблема ће задржати пословање и смањите број позива на служби помоћи.

Не желите се ослонити на кориснике система да кажу када апликације у вашем предузећу имају проблема. Ако сервис постане толико лош да га корисници примете, већ сте пропали у свом послу ИТ менаџера. Будите у току са перформансама апликације са једним од алата на нашој листи.

Користите ли монитор перформанси апликације? Користите ли неки од система који се препоручује на нашој листи или сте инсталирали неки други АПМ? Оставите поруку у одељку Коментари испод и поделите своје искуство.

About the author

Comments

 1. је избор алата за управљање перформансама апликација СоларВиндс Сервер

 2. је избор алата за управљање перформансама апликација СоларВиндс Сервер

 3. је избор алата за управљање перформансама апликација СоларВиндс Сервер

Comments are closed.