11 најбољих сервиса за надгледање веб сервиса Амазон (АВС)

Праћење веб сервиса Амазон

Амазон Веб Сервицес или АВС је развио име као најдоминантнији провајдер облачних услуга на свету. Тренутно АВС чини задивљујућих 41,5% оптерећења апликација у јавном облаку. Ако АВС има свој тржишни удео, то ће се наставити само пошто више предузећа уграђује услуге облака у своје мрежно окружење и тражи најбоље сервисе за праћење АВС-а..

Преваленција облачних сервиса који се одржавају на АВС-у учинила је важним да организације имају алате за надгледање АВС производа. Компаније широм света препознале су да проверавање перформанси услуга у облаку није ништа мање важно него управљање наслеђеном инфраструктуром. У овом чланку ћемо погледати најбоље услуге надзора АВС.

Ево најбољих услуга праћења АВС-а:

 1. СоларВиндс монитор сервера и апликација (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 3. Густоћа сервера СтацкПатх
 4. Нагиос КСИ
 5. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер
 6. Динатраце
 7. АппДинамицс
 8. Зеносс
 9. Сплунк
 10. Опсвиев
 11. Заббик

1. СоларВиндс монитор сервера и апликација (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс монитор сервера и апликација

Прво на овој листи коју имамо СоларВиндс монитор сервера и апликација, која је апликација дизајнирана за надгледање физичких и виртуелних сервера. СоларВиндс монитор сервера и апликација такође има низ функција намењених праћењу АВС-а. Можете аутоматски откријте Е примерке облака и ЕБС волумена пре него што почнете да их надгледате. Кад год се покрене нова инстанца, СоларВиндс ће је аутоматски преузети.

СоларВиндс монитор сервера и апликација функцијама бирајући АПИ-је за услугу у облаку и повлачећи метрике из њих да бисте мерили. То се може учинити коришћењем ЦлоудВатцх АПИ или можете пратити примјерке облака као да су чворови на вашој мрежи. Уопштено, надгледање инстанци као да су чворови погодније је јер имате прилику зауставити или поново покренути инстанце.

Постоји и подесив систем упозорења да бисте били у току са изменама вашег АВС облака. Упозорења се могу конфигурирати тако да обавештавају када су кључни прагови прекорачени и указују на специфичне проблеме са перформансама као што су АВС лептирање. Можете погледати преглед свих активних упозорења у приказу Алерт Манагер и додати нова упозорења када требате да пратите нову метрику.

Ако тражите услугу праћења АВС-а једноставног дизајна и брзог система упозорења СоларВиндс монитор сервера и апликација је алат који свакако треба узети у обзир. Моћи ћете да задржите изнад својих АВС инстанци без икаквих штуцања. СоларВиндс монитор сервера и апликација може се купити за 2.995 долара (2.295 фунти). Такође можете да преузмете 30-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс Сервер и Апплицатион МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Снимка заслона ПРТГ Нетворк Монитор

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је алат који је уградио свој нагиб у праћење АВС-а. Означавајући „све у једном надгледање за своју Амазон Цлоуд инфраструктуру“, бесплатан је за кориснике којима је потребно мање од 100 сензора, што га чини идеалним за мала и средња предузећа. ПРТГ Нетворк Монитор може да користи податке ЦлоудВатцх-а Амазон Веб Сервице да би вам пружио информације о перформансама на вашој Амазон Цлоуд услузи. Тхе ПРТГ Нетворк Монитор модел се заснива на транспарентности усмјереној према АВС-у и има властите ЦлоудВатцх сензоре који су доступни изван кутије. ЦлоудВатцх сензоре подржани од ПРТГ Нетворк Монитор укључују:

 • Амазон ЦлоудВатцх сензор аларма
 • Амазон ЦлоудВатцх ЕБС сензор
 • Амазон ЦлоудВатцх Е Сензор
 • Амазон ЦлоудВатцх ЕластиЦацхе сензор
 • Амазон ЦлоудВатцх ЕЛБ сензор
 • Амазон ЦлоудВатцх РДС сензор
 • Амазон ЦлоудВатцх СНС сензор
 • Амазон ЦлоудВатцх СКС сензор

Сваки од ових сензора има своје јединствене метрике које користи за надгледање перформанси ваше услуге у облаку.

На примјер, ако сте користили АВС Еластиц Цлоуд Цомпутинг (Е) услугу тада бисте користили Амазон ЦлоудВатцх Е Сензор. Овај сензор би вам рекао Употреба процесора, диск И / Ооптерећење мреже, статуса, и читати и брзина писања. Све ове информације приказане су као нумеричке вредности у табели испод као низ већих бројева за лакше читање.

ПРТГ Нетворк Монитор је алат који је најприкладнији за оне који траже опште решење за надгледање мреже са могућностима праћења АВС-а. Плаћене верзије ПРТГ Нетворк Монитор поћи од цене од 1600 долара (1,226 фунти) за 500 сензора. Највећа верзија ПРТГ-а је ПРТГ КСЛ1 која кошта 14.500 долара (11.112 фунти) и пружа вам неограничене сензоре. Такође можете да преузмете 30-дневно бесплатно пробно коришћење ПРТГ Нетворк Монитор-а.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Густина сервера СтацкПатх

Густина сервера

Следеће имамо Густоћа сервера СтацкПатх-а, алат за надгледање инфраструктуре који је дизајниран посебно за надгледање услуга у облаку, веб локација и сервера. Можете користити Густина сервера на Виндовс, Линук, Мац ОС, и ФрееБСД. СтацкПатх платформа је и више него способна за надгледање АВС цлоуд услуга.

Тхе Густина сервера платформа подржава Амазон ЦлоудВатцх и такође нуди низ додатних додатака релевантних за АВС кориснике. Они укључују Додатак за густоћу сервера АВС ЕЛБ и тхе АВС РДС додатак за густоћу сервера. Користи се АВС РДС додатак за густоћу сервера надгледајте случајеве АВС РДС. АВС РДС додатак узима двоминутни просек од ЦлоудВатцх-а и шаље га равно у сервер дензитет да бисте га пратили.

Густина сервера има скалабилну структуру цена која се заснива на броју сервера које желите да пратите. Ово полази од цене од 10 УСД (7,66 £) месечно за један сервер, и 20 УСД (15,33 £) за два сервера. Ако вам је потребно више сервера, постоји низ опција за цене до 250 долара (191,61 £ месечно) за 25 сервера. Било који више сервера од овога и за понуду ћете морати да се обратите продајном тиму. Можете да преузмете 14-дневно бесплатно пробно време за процену.

4. Нагиос КСИ

Нагиос КСИ

Нагиос КСИ је мрежни алат за праћење који такође нуди подршку за надгледање АВС мониторинга. Нагиос КСИ може да надгледа кључне АВС компоненте попут Е. Међутим, главни фокус овог алата је на мерењу доступности АВС. Оног тренутка када услуга пропадне, знаћете о томе. Овај приступ је прилично базичан, али пружа вам довољно информација да знате је ли ваша услуга угрожена.

Оно што чини Нагиос КСИ Одлично за праћење АВС-а је употреба додатних додатака. Постоји мноштво различитих бесплатних додатака који се могу посебно преузети за надгледање АВС-а. Једна од најзначајнијих је АВС Цлоудватцх Метрицс. АВС Цлоудватцх Метрицс је додатак који је дизајниран да извлачи информације директно из АВС Цлоудватцх-а.

Након што додатак извуче ове информације, оне се могу користити за надгледање и чак могу произвести упозорења како би вас обавестиле када се нешто промени. Нагиос КСИ систем упозорења обавештава вас када метрике пређу одређене прагове. То значи да нисте под притиском да схватите све, јер ће вас систем аутоматски обавестити када треба да предузмете нешто.

Нагиос КСИ је доступан на ЦентОС и Редхат Ентерприсе Линук. Може се купити као лиценца. Најјефтинија лиценца је Стандард Едитион која кошта 1.995 долара (1.529 фунти) и укључује чаробњаке за конфигурацију и извештавање. Следећа верзија је Ентерприсе издање које кошта 3,495 долара (2,678 фунти) и такође пружа приступ веб конзоли сервера и евиденцији ревизије. Можете преузети бесплатно суђење Нагиос КСИ.

5. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

Надгледање облака је област која МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер опремљен је изнутра и споља. Са МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер можете пратите здравље својих цлоуд услуга, укључујући АВС. Програм помно надгледа случајеве Амазон Е и РДС како би проценио метрике перформанси и употребе ваше услуге. Ови подаци о перформансама могу се затим претворити у графикон ради детаљнијег прегледа.

Када надгледате Е случајеве можете погледајте податке као што су ИД инстанције, назив региона, држава, платформа, јавно ДНС име, доступност, и здравље. Одељак о здрављу обојен је бојама тако да можете на први поглед знати да ли услуга пропада. Слично томе, Управљање РДС надгледањем МанагеЕнгине апликација омогућава вам преглед Употреба процесора, конекције базе података, латентност, и саобраћај РДС случајева.

Све ове информације се приказују у јасном формату без икаквих сложених приказа. Међутим, ако желите да се интегришете МанагеЕнгине Апплицатион Манагер помоћу другог алата, можете то искористити РЕСТ АПИ да бисте извукли прилагођене метрике из других решења за надгледање.

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер вриједи размотрити на основу приступа који је слаб за одржавање мониторинга АВС-а. Тхе Профессионал Едитион од МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер полази од цене од 945 УСД (724 €) за 25 монитора до 250 монитора за 7.195 УСД (5.514 £). Тхе Ентерприсе Едитион стартује од 9,595 УСД (7,353 £) за 250 монитора до 83,995 $ (64,375 £) за 5000 монитора. Постоји и фрее суђење што можете преузимање за Виндовс и Линук.

6. Динатраце

Динатраце

Динатраце је решење мрежног надгледања које вам омогућава да детаљно испитате перформансе својих АВС ресурса. Ако ваша услуга има слабе перформансе, тада Динатраце моћи ћу да вам кажем. Можете да видите податке о перформансама и здравственом стању вашег АВС ресурса. Занимљиво је то приметити Динатраце је заправо повезан са АВС као ан АВС АПН напредни технолошки партнер.

Машинско учење је одлика која раздваја Динатраце од осталих производа за надгледање мреже у погону. Динатраце користи машинско учење за праћење АВС услуга и откривање ненормалног понашања. Било да користите Е, ЕБС, ЕЛБ, С3, или РДС, Динатраце Да ли сте покрили и може да укаже на основни узрок већине проблема са перформансама. Ово је непроцењиво при решавању проблема (посебно када је транспарентност преко АВС-а тако тешко доћи!).

Такође постоји значајна подршка већим организацијама које се желе концентрисати на оптимизацију употребе ресурса. Динатраце има сопствени Смартсцапе систем визуелизације који вам показује колико вашег ресурса се посвећује свакој услузи. То вам омогућава да видите да ли постоје начини на које бисте могли да оптимизујете како се користе ваши ресурси.

Као АВС производ за праћење, Динатраце је врхунски. Његова употреба машинског учења и блиско партнерство са Амазоном чине га једним од најприроднијих решења за праћење АВС ресурса. Динатраце је доступан као локална инсталација, СааС пакет, или а лиценца. Међутим, мораћете директно да се обратите компанији да бисте добили цену. Можете преузети 15-дневно бесплатно суђење Динатраце-у.

7. АппДинамицс

АппДинамицс

АппДинамицс је провајдер мрежног надгледања који пружа потпуно праћење перформанси за АВС. Са АппДинамицс можете да пратите АВС као Амазон Е, Амазон ЕЦС, Амазон ЕКС, АВС Ламбда, и АВС Фаргате. Овај производ такође има могућност да аутоматски открије ресурсе повезане са вашом мрежом.

Главни разлог коришћења АппДинамицс је његов кориснички интерфејс. Корисничко сучеље вам пружа перспективу у реалном времену ваших ресурса у облаку, што вам омогућава да конкретно сагледате употребу ресурса. Ово је важно за праћење АВС-а јер осигурава да увек најбоље искористите своје ресурсе.

Међутим, нисте ограничени на АппДинамиц'с основно искуство праћења АВС-а. Такође имате разне додатке дизајниране посебно за подршку праћења ресурса АВС. На пример, можете да користите ан АВС СКС Проширење за надгледање, АВС ЕластицЦацхе Мониторинг Ектенсион, и АВС С3 проширење за надгледање. АВС ЕластицЦацхе проширење користи се за узимање података директно из Амазон ЦлоудВатцх-а и приказивање у њима Метрички прегледач АппДинамиц-а.

Ако тражите врхунско искуство праћења АВС-а, онда не тражите даље од АппДинамицс-а. Да бисте видели цену за АппДинамицс Управљање перформансама апликација морат ћете контактирати продајни тим (иако се наводи да је цијена знатно виша од многих других производа на овој листи). То се каже, такође постоји бесплатна пробна верзија коју можете преузети.

8. Зеносс

Зеносс Цоре

Зеносс је мрежни алат за праћење отвореног кода и облак који нуди услугу специфичну за АВС. Зеносс има сопствени Амазон Веб Сервицес ЗенПацк дизајниран за праћење АВС-а. Овај Зенпацк нуди широку палету начина за надгледање перформанси АВС ресурса. Можете монитор Амазон Е, Амазон ВПЦ, и Амазон С3 услуге. Такође можете да пратите процењене трошкове ваших АВС ресурса.

Зеносс препоручује се онима који желе искуство праћења отвореног кода АВС. Постоје две верзије Зеносс-а за праћење АВС-а; Зеносс Цлоуд Профессионал и Зеносс Цлоуд Ентерприсе. Морате да се обратите продајном тиму да бисте добили цену. Можете затражити а демо Зеносс-а бесплатно.

9. Сплунк

Снимка заслона Сплунк

Сплунк је још једно уважено име унутар мрежног простора за надгледање који укључује низ могућности праћења АВС-а. Са Сплунк можете да видите информације о АВС инстанца се мењаревизорска активност, Кршења безбедносних група, и неовлашћени корисници. Све ове информације могу се прочитати кроз јасне приказивачке плоче које стоје са најбољима на тржишту.

Када су у питању сирови подаци, Сплунк пружа искуство које вам пружа све што требате да знате. Опскрбљени сте метрике коришћењаподаци о употреби, обима саобраћаја, и подаци о кашњењу тако да можете рећи како ради ваш АВС цлоуд ресурс. Ове метрике се могу приказати у разним визуализацијама које покреће рачун, регион и време.

Једна од најкориснијих функција које нуди Сплунк је визуелни приказ ваших АВС ресурса. Постоји приказ Топологије који вам приказује мапу ваших АВС ресурса у облаку. Такође имате могућност да погледајте додатне информације и ресурси од стране регион, рачун, ВПЦ, и време. На пример, можете да се вратите на неко раније време да видите како су ваши ресурси били структурирани у прошлости.

Постоји више верзија Сплунк доступно за куповину. Најмање је Сплунк Лигхт која почиње од 75 УСД (57,50 £) и нуди надгледање до пет корисника и 20 гб података дневно. Сплунк Ентерприсе нуди неограничене кориснике и неограничене податке за 150 УСД (114 €). Постоји и Сплунк Цлоуд али ћете морати да се директно обратите компанији да бисте сазнали цену. Постоји и бесплатно пробно време за Сплунк.

10. Опсвиев

Опсвиев

Опсвиев поседује сопствене могућности праћења АВС. Овај алат вам омогућава да видите перформансе АВС инстанци преко високо квалитетног екрана. Конкретно можете видети тренутну доступност ваше АВС услуге. Надзорне плоче су потпуно прилагодљиве тако да можете одабрати тачно како ћете надгледати своје ресурсе у облаку.

Тхе Опсвиев платформ има обавештења да вас држи до брзине. Обавештења се могу послати путем Слацк, Амазон СНС, Твилио Воице, или Твилио Тект. Ово вам помаже да будете у току са променама које утичу на перформансе вашег ресурса. Ова обавештења раде на низу филтера које лако можете применити на АВС метрике. Ако вам требају додатне информације, можете генерисање извештаја заснована на историјским подацима АВС-а.

Има бесплатна верзија од Опсвиев који обухвата до 25 домаћина Линук и Виндовс. Прва плаћена верзија је СМБ план који кошта 2 УСД (1,53 £) домаћина месечно за до 300 домаћина. Следећи план је Ентерприсе план који кошта 4,50 УСД (3,45 £) по хосту месечно, а нуди до 20 000 хостова. Можете преузми Опсвиев бесплатно.

11. Заббик

Снимка заслона Заббик

Коначно јесмо Заббик, решење за надгледање мреже отвореног кода са преко 300.000 инсталација широм света. Заббик поседује низ могућности праћења облака и може лако да надгледа АВС услуге. Овај алат има традиционално искуство праћења на бази виџета као и могућност претварања метрика у графиконе за даљу анализу.

Заббик има потпуно опремљен систем упозорења. Можете да прилагодите поруке упозорења различитим примаоцима, па чак и да аутоматски ескалирају ако прва тачка контакта не одговори. То значи да ако се нешто промијени у вашем АВС окружењу, упозорење ће се прослиједити сљедећем доступном члану особља. Такође можете да прилагодите садржај поруке тако да прималац има све информације потребне за даље решавање проблема.

Организацијама којима је потребан бесплатан алат за праћење АВС-а било би добро да се преузму Заббик. Има основни дизајн који добро функционише у окружењу малих и средњих предузећа или великих организација. Заббик је доступан на ЦентОс, Орацле Линук, Ред Хат Ентерприсе Линук, и Убунту. Можете преузми Заббик бесплатно.

Најбоље услуге праћења АВС-а

Тиме се закључује наш поглед на најбоље алате за праћење веб услуга Амазон. Да би вам праћење било једноставно, препоручујемо вам да одаберете алат попут Паесслер ПРТГ мрежни монитор или СоларВиндс монитор сервера и апликација. ПРТГ Нетворк Монитор има довољно сензора прилагођених АВС-у да бисте имали све информације потребне за надгледање ваше услуге у облаку.

исто тако, СоларВиндс монитор сервера и апликација у стању је да узима информације из ваших АВС ресурса и комбинује их са одличним системом упозорења. Генерација упозорења на захтев осигураће вам да увек можете да додате нова упозорења како бисте задржали картице о својим перформансама АВС-а.

Погледајте такође: 8 најбољих сигурносних информација и управљања догађајима (СИЕМ)

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =

Adblock
detector