11 najboljih APM alata za upravljanje i nadgledanje performansi aplikacija

11 najboljih APM alata za upravljanje i nadgledanje performansi aplikacija

Što je upravljanje performansama aplikacija?

Upravljanje performansama aplikacija ili APM krovni je pojam koji pokriva nadgledanje i upravljanje aplikacijskim softverskim aplikacijama. To može uključivati ​​sve, od dijagnostike na razini koda i otkrivanja sporih transakcija do mjerenja razine zadovoljstva krajnjih korisnika. 

Ovdje je popis najboljih programa za upravljanje performansama aplikacija ili APM alata:

 1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Ovaj alat koji se izvodi na Windows poslužitelju kombinira nadzor aplikacija i poslužitelja.
 2. SolarWinds AppOptics Nadgledanje aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Usluga utemeljena na oblaku koja se usredotočuje na probleme u radu aplikacija.
 3. Web stranica 24 × 7 Nadzor rada aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Online paket alata za upravljanje infrastrukturom koji nadzire mreže i poslužitelje, kao i aplikacije.
 4. ManageEngine Applications Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) - nadgleda fizičke, virtualne i oblačne poslužitelje s operativnim sustavima Windows i Linux.
 5. AppDynamics - Ovaj monitor uključuje kartu snopa aplikacija tako da možete odmah vidjeti koji temeljni resurs uzrokuje probleme sa performansama aplikacije.
 6. Novi Relic APM - Ovaj program nadgleda analize događaja provjeravanjem performansi koda napisanog na sedam najčešće korištenih jezika za internetske usluge: Java, Node.js, PHP, .NET, Python, Ruby i Go.
 7. Upravljanje performansama aplikacije Dynatrace - Internetska usluga koja je specijalizirana za nadgledanje aplikacija za tvrtke utemeljene na oblaku.
 8. Splunk Intelligence Intelligence - Ovaj alat uključuje AI modul koji proizvodi prediktivna izvješća koja vam pokazuju gdje će se vjerojatno pojaviti problemi sa kapacitetom.
 9. WhatsUp Gold s dodatkom za nadgledanje aplikacija - Jezgra WhatsUp Gold nadgleda mreže i možete ga proširiti dodatkom za praćenje performansi aplikacije.
 10. CA Upravljanje performansama aplikacija - Ovaj paket alata uključuje praćenje performansi aplikacija, analitiku iskustva s aplikacijama i sintetički nadzor.
 11. AppEnsure - Ovaj je alat namijenjen davateljima usluga na mrežnom poslužitelju; prati i korisničko iskustvo na web mjestu i statistiku isporuke aplikacija.
 12. Datadog APM - Nadgledanje infrastrukture u aplikacijama i zapisima događaja u oblaku.

Previše je faktora koji bi vam mogli smanjiti performanse softvera da biste bili u vrhu nad svim njima bez pomoći. Alati za upravljanje performansama aplikacija omogućuju vam da zadržite sustav u radu i spriječite katastrofe. Pravilnim upravljanjem aplikacijama možete spriječiti probleme zbog kojih korisnici upućuju pozive na Help Desk. Dakle, ovaj softver plaća sam sebe jer će uštedjeti vrijeme i novac vašeg IT odjela na funkcijama korisničke podrške.

Otvorene mogućnosti uključuju lokalni softver, softver za praćenje performansi koji se temelji na oblaku, usluge koje plaćate pretplatom i softverske pakete koje odmah kupite..

Najbolji APM alati

Vaš odabir alata za upravljanje performansama aplikacija ovisit će o vašoj strategiji IT podrške - bilo da sve svoje usluge pokrenete unutar kuće ili preferirate rješenja izvan web mjesta. Veličina vaše organizacije i vaš IT proračun također će biti glavni faktori. Dakle, kada pročitate ovaj popis, morat ćete imati na umu vlastite okolnosti kako biste prepoznali softver za upravljanje performansama aplikacija koji je prikladan za vas..

1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Monitor performansi aplikacije SolarWinds

Ako vaš IT odjel podržava veliku organizaciju, trebat će vam upravitelj aplikacija integrira s ostalim modulima za nadzor infrastrukture. SolarWinds nudi paket alata za podršku infrastrukturi koji su svi napisani na istoj platformi. Svi ti alati dijele podatke, tako što ih više implementirate, to ćete dobiti bolji uvid u performanse vaših aplikacija i svih usluga koje ih podržavaju.

Izvedba aplikacija vrlo je usko povezana s performansama domaćina na kojima se pokreće softver, pa je vrlo dobra ideja nabaviti alat za upravljanje koji kombinira i nadgledanje aplikacija i poslužitelja a to je ono što ovaj softver pruža. Poslužitelji koje uključite u svoje okruženje za upravljanje mogu se širiti na nekoliko web lokacija, a alat će nadzirati i Cloud poslužitelje kojima upravlja plavetnilo ili AWS.

Monitori i prikazi na nadzornoj ploči ne oslanjaju se na strategiju "jedna veličina". Softver se prilagođava tako da prikazuje kritične informacije koje se odnose na svaku aplikaciju, tako da ćete vidjeti različite metrike za aplikaciju za upravljanje bazama podataka od onoga što biste napravili za web poslužitelj. Ovu prilagodljivost pokreće niz predložaka. Monitor poslužitelja i aplikacija uključuje više od 1.200 predložaka koji pokrivaju sve glavne aplikacije koje su danas dostupne na tržištu.

Element za nadgledanje poslužitelja ovog softvera širi se na statuse poslužitelja za pohranu u prostorijama ili u oblaku. Dubinu informacija prikupljenih ovim modulom možete proširiti dodavanjem na Monitor resursa skladištenja SolarWinds.

Izvrsna značajka ovog alata je AppStack modul. To vam daje vizualni prikaz aplikacija koje se izvode na vašem sustavu, sa svim slojevima podrške i hardvera podrške prikazani u snopu ispod svakog. Dakle, možete vidjeti status aplikacije, metrike za poslužitelj na kojem se pokreće i, ako koristite virtualno okruženje, sve servere i mreže koji stoje na temelju tog virtualnog stroja. Ovo je posebno korisno ako radite aplikacija na Cloudu ili udaljenim poslužiteljima jer vam pomaže da u trenu vidite gdje osnovne usluge povlače performanse vaše aplikacije dolje.

SolarWinds prodaje stalni licencu za ovaj softver, tako da ga jednom platite, to je zauvijek tvoje. Međutim, u cijenu je uključena samo prva godina podrške i ažuriranja za alat, tako da ćete morati plaćati podršku u sljedećim godinama. Ovaj je softver dostupan samo za učitavanje na Windows Server okoliš.

Monitor se instalira za nekoliko minuta i učinit će to otkrijte automatski sve svoje aplikacije i statuse poslužitelja. Ako također kupite Monitor performansi mreže SolarWinds i the SolarWinds NetFlow analizator prometa, odmah ćete imati kontrolu nad svim čimbenicima koji mogu uzrokovati da aplikacije vašeg poslovanja ne rade ili loše funkcioniraju.

Monitor poslužitelja i aplikacija mogu se kupiti pojedinačno ili u Paket upravljanja sustavima. Paket uključuje i tvrtke Upravitelj virtualizacije, Storage Monitor Resource, i the Web Performance Monitor. Još jedan paket koji nudi SolarWinds kombinira Monitor poslužitelja i aplikacija s Analiza performansi baze podataka. To se grupiranje naziva Paketi za optimizaciju performansi aplikacija i posebno je dobra kupovina ako vaše poslovanje uvelike ovisi o poslu ERP sustav. Bilo da odaberete Monitor poslužitelja i aplikacija samostalno, pomoću kombinacije drugih alata SolarWinds, ili kao dio paketa, softver možete preuzeti na 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds poslužitelj i aplikacija MonitorDownload 30 dana besplatno suđenje na Solarwinds.com

2. SolarWinds AppOptics Nadgledanje aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds AppOptics

AppOptics je nova ponuda tvrtke SolarWinds. To je rješenje temeljeno na oblaku i, za razliku od Monitor performansi aplikacije, postavlja se na osnovi pretplate. Tvrtka nudi dvije razine usluge za AppOptics. Jeftiniji plan pokriva nadzor infrastrukture, ali ne i upravljanje aplikacijama. Ovaj plan pokriva nadgledanje poslužitelja i mreže, AWS integracija Cloudwatch-a, i pohranu povijesnih podataka. Plan s većim cijenama dodaje se na nadgledanje performansi aplikacija i praćenje isporuke aplikacija.

Aspekt upravljanja aplikacijama pokriva više cijene planova kako tradicionalno ugoštenih aplikacija, tako i distribuiranih sustava, koji mogu isporučiti aplikacije putem web lokacija ili iz oblaka. Mogućnosti praćenja sustava pokazuju resurse kroz koje prolaze komunikacije aplikacija na svom putu od poslužitelja do krajnje točke. To će vam omogućiti da uočite uska grla na mrežnom putu i pružit će vam mogućnost da premjestiti ili dodati resurse za optimizaciju vremena isporuke. Na nadzornoj ploči mogu se prikazati metrike aplikacija, poslužitelja i infrastrukture na istom zaslonu. Ovo će vam omogućiti da vidite jesu li temeljne usluge uzrok problema s performansama aplikacije.

Sadržaji na nadzornoj ploči uključuju analitički alati koji vam omogućuju kombiniranje mjernih podataka, podešavanja omjera i pragova za vlastite prilagođene okidače i procjene. Analizator podataka uključuje upitni jezik koji omogućava ad-hoc upite za brzu istragu podataka proizašlih iz monitora. Grafičke značajke na nadzornoj ploči omogućuju vam preklapanje niza podataka o vremenskom pomaku radi usporedbe performansi vaših aplikacija tijekom vremena.

Iako je AppOptics usluga utemeljena na oblaku, API-i koji prikupljaju podatke iz vašeg sustava ne mogu se instalirati na bilo koji operativni sustav. Usluga može komunicirati s Windows Server i Linux okruženja. Možeš dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje programa SolarWinds AppOptics.

AppOptics Monitor monitora iz SolarWindsSignup-a za 14-dnevnu BESPLATNO probno razdoblje

3. Web stranica 24 × 7 Nadzor rada aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

11 najboljih APM alata za upravljanje i nadgledanje performansi aplikacija

Site24x7 Nadgledanje performansi aplikacije platforma je alat za praćenje temeljen na oblaku koji vam omogućuje analizu performansi aplikacija koje se pokreću na različitim platformama kao što su Java, Node.js, Ruby, PHP i .NET. Alat se primjenjuje na daljinu, tako da može analizirati bilo koje programe pokrenute bilo gdje, uključujući one koji se pokreću na oblačnim poslužiteljima i mobilnim uređajima.

Model mrežnog pristupa Site24x7 vrlo je oslobađajući jer niste ograničeni na sustave nadzora u istoj zgradi. Alat je dostupan preko interneta, putem preglednika, tako da mu možete pristupiti od kuće jednako lako kao u uredu.

Pomoću Site24x7 APM Insight možete probušiti točnu liniju koda i pronaći iglu u plastu sijena. Ova analiza na niskoj razini omogućuje vam da utvrdite zašto je određena programska metoda ili poziv funkcije spor i pomaže vam da identificirate potencijalna uska grla.

Analiza performansi također se odnosi na baze podataka. Alat vam pomaže prepoznati sporo postavljanje upita i utvrditi koja usluga podrške uzrokuje usporavanje. Također možete vidjeti mjerne podatke uživo o podacima o transakcijama i pregledavati izvješća za različita vremenska razdoblja.

Možete postaviti upozorenja o performansama ili pustiti Site24x7 da razradi prikladne razine za pragove strojno učenje i AI. Možete analizirati i kako korisnici percipiraju vaše internetske usluge iz različitih različitih krajnjih točaka. To je poznato kao "stvarno praćenje korisnika”(RUM). Prikazuje iskustvo krajnjeg korisnika vašeg sustava s različitih geografskih mjesta i na različitim uređajima. Mogućnosti praćenja Site24x7 omogućuju vam ovisnost između aplikacija i skupa potporne infrastrukture za svaku od njih.

Praćenje performansi aplikacije dostupno je na web lokaciji Site24x7 profesionalac paket. Ovaj posao uključuje sposobnost nadziranja tri aplikacije. Sadrži 50.000 RUM pregleda stranice i obuhvatit će do pet mjesta.

Site24x7 naplaćuje se uz pretplatu, a naplaćuje se mjesečno. Niže cijene dobijate ako unaprijed plaćate pretplatu za godinu dana. Pro paket se može poboljšati dodatnim ponudama koje vam omogućuju nadzor nad više aplikacija ili više poslužitelja ili web stranica. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje Pro Pro plana Site24x7.

Site24x7 Monitoring performansi aplikacijeStart 30-dnevna BESPLATNA proba

4. ManageEngine Applications Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ManageEngine Applications Manager

ManageEngine Applications Manager obuhvaća aplikacije koje se izvode izravno na vašim poslužiteljima, putem virtualizacija i na cloud poslužiteljima. Program obuhvaća sve one osnovne usluge na koje se vaše poduzeće oslanja, uključujući web aplikacije, ERP pakete i baze podataka. Sveukupno, menadžer pokriva više od 50 000 široko korištenih aplikacija.

Značajke praćenja performansi u ovom alatu uključuju: analiza izvršavanja SQL-a za otkrivanje neefikasno upitanih baza podataka. Druga ključna mjera uspješnosti u ovom uslužnom programu je isporuka transakcija izvršenih na poslužitelju, preko mreže i više krajnjim korisnicima, ma gdje se nalazili.. Stalno praćenje upozorit će vas na pogoršanje performansi i naznačiti koje su prateće usluge uzrok problema s isporukom.

Nadzorna ploča za alat je bogata značajkama i obilje grafičke vizualizacije podataka kako bi se ubrzalo razumijevanje performansi. Ta je nadzorna ploča prilagodljiva, tako da možete delegirati zadatke i omogućiti pristup uslužnom programu prema ulogama, a da ne morate dodijeliti sve kontrole svakom članu vašeg administrativnog tima. Nadzorna ploča dostupna je i s mobilnih uređaja kako bi terenski tehničari mogli pristupiti informacijama o uslugama dok su u toku poziva.

Dok vaš tim radi na svojim zadacima administratora sustava, Upravitelj aplikacija stalno nadgleda u pozadini, gradeći evidenciju redovitih obrazaca performansi kako bi mogao uočiti anomalije brže i točnije u isporuci usluga. Alat za otkrivanje kvarova uključuje alat za analizu uzroka uzroka i simulator preglednika koji vam omogućuje da iskusite brzine isporuke s kojima se susreću korisnici vašeg sustava. Modul izvješćivanja omogućava vam praćenje performansi i po rasporedu i po narudžbi, pomažući vam pri sastavljanju SLA knjižnica i priopćite dionicima aktivnosti svog odjela za podršku.

Upravitelj aplikacija pokreće Windows, Windows Server i Debian, Ubuntu, CentOS, Fedora, RHEL, SuSE, Mandriva i Oracle Enterprise Linux. ManageEngine nudi ovaj alat na 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Ako na kraju probnog razdoblja ne želite kupiti profesionalno ili prošireno Enterprise izdanje, možete nastaviti besplatno koristiti softver s ograničenjima mogućnosti.

ManageEngine Applications ManagerPreuzimanje 30-dnevne BESPLATNE probne verzije

5. AppDynamics

AppDynamics

AppDynamics započeo kao neovisna tvrtka, ali to je sada čiji je vlasnik Cisco Systems. Uključenost ovog giganta umrežavanja trebala bi vidjeti kako se ovaj sustav nadgledanja razvija u vodeću industriju, tako da ovo treba promatrati.

Nadzorna ploča za uslugu vrlo je zauzeta i usredotočena je na vaše aplikacije i usluge koje ih podržavaju. Drugi prikaz podataka o izvedbi prati slučajeve korisnika da bi pokazao brzinu isporuke i potražnju različitih usluga i aplikacija iz vašeg poduzeća. Kako u ovom alatu gotovo nema mjernih podataka o infrastrukturi, vjerojatno biste izabrali AppDynamics za internetske tvrtke koje u potpunosti pružaju Cloud usluge.

karta snopa aplikacija, prikazano na gornjoj slici objašnjava performanse svih aplikacija koje su aktivne u vašem sustavu u stvarnom vremenu. Usluge koje podržavaju te aplikacije također su uključene i problemi istaknuti u tim potpornim sustavima mogu istaknuti probleme sa statusom. Ova bi pitanja s osnovnom infrastrukturom trebalo istražiti s posebnim paketom nadzora.

Softver prati vaš aplikacijski softver u stvarnom vremenu i skuplja povijesne podatke, što mu omogućuje stvoriti osnovnu liniju standardnih performansi. Samo to bi vas moglo potaknuti da unesete promjene u pružanju svojih kapaciteta ako pokazuje loše performanse. Ako sve izgleda dobro u početnoj liniji, možete prijeći na dijagnostički alat da biste vidjeli hoće li aplikacije djelovati 24 sata. Moći ćete prepoznati koji će programi vjerojatno naići na probleme u vrijeme velike potražnje. modul korisničkog iskustva alata omogućuje vam da vidite odakle dolazi sva potražnja za vašim uslugama i koji su proizvodi i usluge najpopularniji. Ovo je sjajan alat za analizu poslovanja kao i za praćenje rada aplikacija.

AppDynamics je dostupan u besplatna verzija, zvao AppDynamics Lite a tu je i plaćena verzija, koja je dostupna na 15-dnevno besplatno probno razdoblje. Naziva se standardni plaćeni paket APM Pro, ali postoje dva viša paketa: APM Advanced, koji dodaje na poslužiteljske i mrežne metrike i APM vrh, što uključuje i funkcije marketinške analize. Ova se usluga pruža u Cloudu prema zadanim postavkama, ali možete zatražiti softver umjesto nje. Ako idete za Cloud verzijom, ipak morate instalirati neki softver. Ovo je Agent poslužitelja aplikacija a može se instalirati samo na 64-bitni Linux i 64-bitni Windows okruženja.

6. Novi Relic APM

Novi Relic APM

New Relic proizvodi niz alata za praćenje, a APM je jedan od takvih. Ostali dostupni moduli su Nova relikvijarska infrastruktura, koji promatra statuse vašeg osnovnog hardvera i usluga, Novi Relic preglednik, koji pomaže mrežnim tvrtkama da prate korisničko iskustvo i Novi relikvijski uvidi, koji je modul za analizu. Novi Relic APM će raditi bez ijednog drugog modula. Međutim, kombiniranje APM-a s drugim modulima pružit će vam dublje znanje uzroka problema i pomoći vam da poboljšate svoju internetsku uslugu.

Nova relikvija sustav je internetska usluga i ako vašu infrastrukturu pružaju i Cloud usluge, softver za nadgledanje integrirat će se izravno s njima. Monitor se može integrirati u AWS, Google, Microsoft Azure, i Rackspace posluženi poslužitelji. Također se može integrirati s vlastitim lokalnim poslužiteljima.

Usluga analizira događaje uvidom u performanse koda napisanog na sedam najčešće korištenih jezika za internetske usluge: Java, Node.js, PHP, .NETO, Piton, Rubin, i Ići. To znači da će se moći pratiti i aktivnosti vašeg prilagođenog softvera, a ne samo poznatih unaprijed napisanih aplikacija.

APM nadgleda sav vaš internetski promet, uključujući onaj koji potječe iz mobilnih aplikacija. Ova usluga je prilagođen internetskim poduzećima, kao što su informativne web stranice i web trgovine. Alat može podržati migracija aplikacija s lokalnih poslužitelja na Cloud usluge a korisno je i kada upravljanje puštanjem novih proizvoda ili obnavljanje postojećih web usluga. Oba se prenose na Cloud poslužitelj Nova relikvija a pohrana podataka obuhvaćena je enkripcijom i provjerom autentičnosti korisnika.

Nadzorna ploča za uslugu uključuje puno grafike koja će vam pomoći brzo prepoznati probleme i uspjehe u radu. Glavni podaci koji su vam potrebni nalaze se na zaslonu za nadzor aplikacija. Vidjet ćeš vremena odziva, mjerne vrijednosti i stope pogreške i kao slike i kao vremenski uzorkovani grafikoni. Možete pratiti i pojedinačna putovanja posjetitelja putem vaše web stranice, kao i dobivanje pregleda performansi aplikacije. Sučelje uključuje praćenje baza podataka i možete pretraživati ​​prikupljene podatke da biste analizirali probleme s performansama.

Nadzorna ploča uključuje značajke zajedničke suradnje, poput razmjene informacija i stvaranja bilješki. Možeš prilagodite nadzornu ploču i stvorite grupe korisnika, pružanje različitim članovima tima pristup različitim pogledima i kontrolama podataka. Novi Relic APM limenka biti integrirani sa sustavima upravljanja službama za pomoć.

Postoje tri plana za Novi Relic APM. Pro APM inačica je vrh linije i dostupna je na 14-dnevnu besplatnu tjim. Izrezana inačica, nazvana APM Essentials nedostaju analitičke funkcije službe. Važan element Cloud usluge je njegovo razdoblje zadržavanja podataka, koje vam omogućuje da ispitate performanse s vremenom i dobijete analitički uvid u isporuku aplikacije. Ako niste zainteresirani za ovo zadržavanje podataka, možete dobiti APM Lite, koji je besplatna verzija osnove APM-a, ali s podacima koji se čuvaju samo 24 sata.

7. Upravljanje performansama aplikacije Dynatrace

Dynatrace Performance Manager

Dynatrace se specijalizirao za softver za podršku za Sustavi temeljeni na oblaku i web poduzeća. Softver se može instalirati interno ili mu možete pristupiti na Cloudu. Struktura cijena također vam daje mogućnosti; možete kupiti godišnju licencu ili kupiti softver izravno.

Čak i ako odlučite koristiti sustav na mreži, i dalje morate instalirati element. Ovo se zove OneAgent. Ovo je monitor za prikupljanje podataka koji se vraća analitičkom mehanizmu koji se možda nalazi na vašem poslužitelju ili upravlja Dynatrace na daljinu. OneAgent monitor instalira na Windows Server, Windows, Linux, i Unix. Ako odlučite instalirati cijeli sustav, trebat će vam jedan od tih operativnih sustava koji će ga ugostiti.

Dynatrace struktura pokriva Cloud infrastrukturu s jednim paketom ili aplikacije, domaćini i usluge za interne sustave s drugačijim paketom. Osim te podjele usluga, softver se ne prodaje kao specijalizirani moduli, pa ćete dobiti nadzor infrastrukture i praćenje korisničkog iskustva sa sustavom upravljanja performansama aplikacija.

Metodologija Dynatrace promatra vašu izvedbu iz dva kuta. Jedan aspekt se usredotočuje na mehanika isporuke a to seže sve do performansi infrastrukture, kao i stvaranja mjernih podataka o propusnosti izvođenja aplikacije. Drugo gledište je korisničko iskustvo. Softver bilježi svakog posjetitelja i mjeri upotrebu aplikacije i vrijeme odziva po sesiji.

Paket Dynatrace također uključuje "sintetičko praćenje.“Ovo je alat za planiranje koji oponaša radnje korisnika i može generirati očekivanu količinu posjetitelja. Ovo je korisno za vaše web mjesto kada planirate dodati nove stranice i usluge. Informacije koje dobijete iz ovih aplikacijskih testova mogu vas upozoriti na potrebu povećanja infrastrukturnih kapaciteta i također vam mogu pomoći u optimiziranju lokacije novih stranica na vašem web mjestu.

8. Splunk Intelligence Intelligence

Splunk

Vrijedi Splunk umjetna inteligencija (AI) na njegov softver za nadgledanje. Tvrtka proizvodi niz alata za praćenje, uključujući upravljanje infrastrukturom. No naziva se proizvod koji vam je potreban za nadgledanje vaših aplikacija Splunk Intelligence Intelligence. Iako je ovo zaseban proizvod u paketu za nadzor infrastrukture, on uključuje značajke koje prate događaje i statuse hardvera kako biste dobili uvid u uzroke slabih performansi aplikacije.

AI element alata stvara prediktivna izvješća koji vam pokazuju gdje bi se mogli pojaviti problemi s kapacitetom. Alat također ukazuje na vrhove i korita potražnje i predviđa kada će se dogoditi sljedeći porast potražnje. To će vam omogućiti da zakažete serijske poslove u tihim vremenima i rasteretite pritisak na vašu infrastrukturu ili kupite dodatni kapacitet. Ako već imate alat za nadgledanje aplikacija, jednostavno se možete odlučiti za dodatak ITSI modul za učinkovitost aplikacije. Ovo će analizirati datoteke dnevnika vašeg postojećeg APM-a za fokusiranje na prediktivne mogućnosti. Alat također prikuplja informacije iz dnevnika događaja da bi uočio probleme s pružanjem usluga.

Splunk ponude probno razdoblje bez 15 godina inačice u Sandbox verziji Obavještajne usluge IT usluga. Paket je dodatak jednom od glavnih paketa IT praćenja kompanije Splunk, koji će upravljati vašom infrastrukturom. Naziva se glavni paket koji tvrtka nudi Splunk Enterprise. Ako vaša tvrtka nema lokalnu infrastrukturu, ali u potpunosti podržava Cloud usluge, trebali biste se odlučiti Splunk Cloud. Postoji i specijalizirani paket koji će nadgledati AWS usluge.

Splunk Enterprise je dostupan na 60-dnevno besplatno probno razdoblje i možete dobiti 15-dnevno besplatno probno razdoblje Splunk Oblaka. Jeftinija verzija Splunka, nazvana Splunk Light ima ograničenje od 200 GB podataka dnevno i možete ih dalje koristiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Postoji također besplatna verzija, koja ima ograničenje podataka od 500 MB dnevno. Međutim, ne možete dodati IT Service Intelligence na besplatan Splunk.

Splunk Enterprise, Splunk Light, i Splunk Free svi su implementirani kao lokalni softver i Splunk Cloud njemu se pristupa putem interneta putem preglednika. Softver Splunk može se instalirati na Windows, Linux, i Mac OS.

9. WhatsUp Gold s dodatkom monitora performansi aplikacija

WhatsUp Gold Monitor Monitor performansi

Što zlato je alternativa Monitor aplikacija SolarWinds rješenje ako želite ići putem integriranja nekoliko alata za nadzor infrastrukture. S ovom opcijom, the Monitor performansi aplikacije je dodatni modul do jezgre Što zlato paket. Osnovni Što zlato plan vam daje nadzor nad poslužiteljem, a također upravljanje mrežnim uređajima. Sa Monitor performansi aplikacije dodano na te module, dobit ćete pregled koji će vam pomoći u cijelom sustavu identificirati osnovne probleme što može stvoriti probleme s performansama vaših aplikacija.

Standard Što zlato softver također uključuje nadzor pohrane i wifi i nadzornici usluga temeljenih na oblaku. Mrežne značajke alata stvaraju kartu vašeg sustava tako da možete prepoznati kroz koje mrežne uređaje promet prolazi kroz koji drugi. Ovo će vam pomoći da vidite gdje uska grla narušavaju isporuku aplikacija na pojedine oblasti vašeg poduzeća. Planovi većeg paketa uključuju Analiza mrežnog prometa modula koji vam može dati dubok uvid u performanse mreže. Vrh Što zlato paket uključuje Konfiguracijski menadžment za vaše mrežne uređaje.

Monitor performansi aplikacije dodatak će beležiti sve vaše aplikacije tijekom faze postavljanja, koja se automatizira. Kad je monitor postavljen, bit će pratite izvedbu aplikacija u stvarnom vremenu, prikazivanje mjernih podataka na nadzornoj ploči i generiranje upozorenja kada se pojave kritični problemi s izvedbom. Prilagodljivi su i uvjeti upozorenja i zaslon na nadzornoj ploči. Nadzorna ploča sažetka komponente u alatu vam prikazuje prikaz odabrane aplikacije i svih njenih pratećih usluga. Ovaj objekt omogućuje vam da odmah vidite gdje su problemi s performansama aplikacija stvarno uzrokovani problemima na drugim područjima sustava.

Upravitelj aplikacija prepoznaje dobro poznate aplikacije kao što su apaš, Hiper-V, i SQL Server te prilagođava svoje aktivnosti praćenja prema vrsti aplikacije. Monitor možete postaviti i na pratite manje poznate aplikacije i svoj vlastiti prilagođeni softver. Postoji više uvjeta koje alat može nadzirati nego što se može uklopiti na jedan zaslon, tako da možete pregledavati opcije u alatu kako biste odabrali koje statuse želite nadzirati. Izravni scenarij sustav omogućuje vam kombiniranje senzora za stvaranje vlastitih uvjeta uzbune, koji mogu uključivati ​​čimbenike sa bilo koje razine vašeg sustava, kombinirajući brzine isporuke aplikacija s performansama mrežnih uređaja, na primjer.

Možeš kupiti Što zlato i njegovi dodaci izravno, ili pretplatite se na softver godišnje. Tvrtka proizvodi Total Plus paket koji je dostupan samo za prodaju, a ne za pretplatu. Ovaj paket uključuje sve module na vrhu Što zlato paket plus Monitor performansi aplikacije i the Analiza mrežnog prometa, Monitor virtualizacije, i Upravitelj konfiguracija modula. Više o WhatsUp Gold možete pročitati u našoj recenziji.

Što zlato I je Monitor performansi aplikacije pokrenuti modul Windows Server a demo verzija će se također pokretati Windows Pro okruženja. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje softvera za pokretanje kroz korake bez rizika.

10. Upravljanje performansama u CA

CA Upravljanje performansama aplikacija

CA Technologies proizvodi tri odvojena paketa za praćenje rada aplikacija. Ovi su: Monitoring performansi aplikacije, App Experience Analytics, i Nadzor sinteze. Svaki se od ovih modula isporučuje dalje SaaS model i naplaćuje se pretplatom. Tvrtka ne nudi paket od sva tri. App Experience Analytics sustav pokriva korisničko iskustvo i bio bi koristan dodatak ako želite nadzirati web mjesto. Nadzor sinteze modul se također fokusira na angažman korisnika i modelira transakcije posjetitelja kako biste mogli analizirati performanse web stranice. Glavni je APM proizvod CA-a Upravljanje performansama aplikacija alat.

Ovaj APM namijenjen je velikim organizacijama i njegovo glavno obilježje je sposobnost promicanja timskog rada. Njegova ključna perspektiva je tragač za transakcijama koja stvara kartu ovisnosti o aplikacijama i uslugama. Vidljivost ovisnosti aplikacija proteže se i na performanse baze podataka. Moći ćete vidjeti grafikon uspješnosti isporuke aplikacija s vremenom, što bi vam moglo pomoći točkasto anomalijsko ponašanje, kao i vrhunska potražnja i vremena s rezervnim kapacitetom.

Polazna vrijednost koju montira monitor stalno se ažurira, pa će vam moći pružiti bolji uvid u normalno ponašanje vaših aplikacija s vremenom. Ako zapošljavate spremnici za sigurnu isporuku aplikacija pod BYOD pravila, APM može vidjeti i isporuku tih aplikacija. Podaci prikupljeni od strane sustava proširuju se na analiza performansi domaćina i kodova aplikacija. Usluge utemeljenih u oblaku i udaljeni domaćini također su uključene u vidokrug APM-a.

Viši Poduzeće plan nudi neograničenu upotrebu sustava. Ovoj usluzi može se pristupiti u Cloudu ili instalirati u prostorijama. Poduzeće plan uključuje zadržavanje podataka u trajanju od 90 dana radi analize. Osnove paket vam daje samo 7 dana podataka. Možete uključiti sustav 30-dnevno besplatno probno razdoblje, tijekom tog vremena se čuvaju svi vaši podaci o nadzoru.

11. AppEnsure

AppEnsure

AppEnsure prati oboje korisničko iskustvo na web mjestu i dostava aplikacija statistika koja će vam pomoći da učinkovito pružite mrežne usluge. Uvjeti upozorenja proizlaze iz loših performansi koje je doživio korisnik. Ne morate čekati da dođe pritužba bilo kojeg od posjetitelja vaše web stranice jer AppEnsure monitor će otkriti problem. Zapravo, trebali biste moći smanjenje gubitka isporuke jer će monitor prepoznati pogoršanje usluge prije nego što dođe do točke gdje korisnici web mjesta primijete probleme. Nadgledanje infrastrukture dovesti će vas do problema s montiranjem i omogućiti vam prilagođavanje resursa.

AppEnsure usluga se isporučuje putem interneta. Kada započnete s uslugom, Softver AppEnsure pretraživat će kroz vaš sustav sve aplikacije krajnjih korisnika a zatim pratite natrag da biste identificirali podržane aplikacije i usluge. Ovaj postupak otkrivanja rezultira zemljovidom koji iznosi an snop aplikacija.

Jednom operativan, AppEnsure bilježi izvedbu isporuke aplikacija svakom korisniku. U početku, to prikupljanje podataka omogućuje sustavu da uspostaviti osnovni obrazac normalnog ponašanja. Nakon što je uspostavljena prihvatljiva razina izvedbe isporuke, može se pratiti naknadna učinkovitost radi bilo kakvih anomalija ili pogoršanja vremena odziva, što bi ukazalo na problem u sustavu.

Kao AppStack ujedno prati i stog aplikacija, može skrenuti vašu pažnju na uslugu koja je vjerojatni uzrok problema s isporukom aplikacija; a ne samo da vam kažem da se aplikacija koja je okrenuta prema korisniku možda susreće s problemima.

Vidljivost AppEnsure uključuje izravni i udaljeni resursi, te usluge utemeljene u oblaku. Nadzor snopa aplikacija širi se i na virtualizirana okruženja. Može pratiti servere koji podržavaju vaše virtualne strojeve i tamo prepoznati probleme sa statusom. AppEnsure je posebno dobro integriran sa Citrix XenApp okruženjem.   Metode otkrivanja AppEnsure otkrit će i pratiti unaprijed napisane aplikacije, kao što su Microsoft Exchange, Sharepoint i ERP sustavi. Također je u mogućnosti nadzirati vlastite prilagođene programe.

AppEnsure usluga se naplaćuje na pretplati. Možeš dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje sustava.

12. Datadog APM

Datadog APM

Datadog ponude Nadgledanje infrastrukture, aplikacija i dnevnika događaja u oblaku. Možete se prijaviti samo za nadzor performansi aplikacije ili koristiti sva tri sustava u kombinaciji da poboljšate vidljivost usluge. Sve ove usluge naplaćuju se pretplatom, a cijena ovisi o broju domaćina kojima upravljate. Sustav je u mogućnosti nadzirati lokalni sustavi, utemeljeni na oblaku i hibridi.

Tamo je besplatna verzija monitora za infrastrukturu koji će upravljati podacima do pet domaćina. Ne možete besplatno preuzeti APM stalno, ali možete dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

Datadog nadgleda svaki zahtjev za aplikacijom i prati njezinu isporuku, što uključuje ispitivanje događaja u nizu aplikacija. Sve anomalije koje se pojave tijekom isporuke aplikacije uzrokuju okidač upozorenja. Ta će se upozorenja akumulirati, tako da ćete na nadzornoj ploči moći odmah vidjeti koja je aplikacija u problemu koja usluga čini se da je uzrok problema.

Nadzorna ploča vrlo je atraktivna i integrira grafički prikaz podataka kako bi olakšao prepoznavanje statusa. Moći ćete prebaciti poglede da se usredotočite na krajnje korisnike koji imaju najniže performanse i zumiranje pojedinih korisnika ispitati probleme s kojima se aplikacija susreće u toj sesiji.

Možete prilagoditi nadzornu ploču i čak stvoriti različite prikaze za dodjelu pojedinačnim članovima tima. Sustav uključuje API-je, pa čak možete integrirati elemente sustava Datadog-a nadzornu ploču u vlastite stranice praćenja korporativnog sustava. Povezivanje softvera Help Desk i softvera Datadog smanjuje potrebu za pomoćnim osobljem za prebacivanje između aplikacija kako bi se ljudska obavijest o pogreškama povezala s automatiziranim upozorenjima.

Dobit ćete više pomoći od Datadog APM ako ga integrirate s kompanijskim paketom infrastrukture. Dva paketa dizajnirana su za razmjenu podataka, tako da je praćenje performansi aplikacija do statusa infrastrukture besprijekorno.

Upravljanje performansama aplikacija

Bez obzira s kojom vrstom posla imate, upravljanje performansama aplikacija važan je zadatak IT odjela. U internetskim poduzećima, aplikacije koje se nude posjetiteljima jedini su kontakt koji korisnici dobivaju s tom organizacijom, tako da je zajamčena učinkovitost aplikacije od presudne važnosti Za sve ostale vrste poslovanja, performanse aplikacija i dalje su vrlo važan element IT sustava, a rješavanje problema održat će poslovanje i smanjite broj poziva na službi za pomoć.

Ne želite se pouzdati u korisnike sustava da kažu kada aplikacije u vašem poslu imaju problema. Ako usluga postane toliko loša da je korisnici primijete, već niste uspjeli u svom poslu IT menadžera. Držite na vrhu svojih aplikacija s jednim od alata s našeg popisa.

Koristite li monitor performansi aplikacije? Koristite li neki od sustava koji se preporučuje na našem popisu ili ste instalirali neki drugi APM? Ostavite poruku u odjeljku Komentari u nastavku i podijelite svoje iskustvo.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 23 =

Adblock
detector