12 најбољих алата и софтвера за брисање Пинг-а

12 најбољих алата и софтвера за брисање Пинг-а


Преглед пинга је једноставан начин да се прикаже листа активних ИП адреса на вашој мрежи. Враћа резултате само за домаћине који су укључени и активни. Дакле, ово је сјајан алат за ревизију који вам омогућава да опоравите напуштене адресе у ДХЦП окружењу.

На тржишту смо окупили неколико сјајних алата и софтвера за чишћење. Ево га наша листа 12 најбољих алата за чишћење пинга који су данас доступни:

 1. СоларВиндс Пинг Свееп помоћу инжењерског скупа алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Пинг претраживач који се покреће на Виндовс серверу и део је скупа алата СоларВиндс Енгинеер.
 2. Паесслер ПРТГ (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) - Овај алат врши Пинг рекурзивно у склопу својих рутина откривања мреже
 3. Скенер ИП адреса СоларВиндс (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Део менаџера ИП адреса СоларВиндс.
 4. Нмап - Графички интерфејс за Нмап који ради на Линуку, Мац ОС-у, Унику и Виндовс-у.
 5. Фпинг - Пинг алат за командну линију за Линук који може радити на дометима ИП адреса.
 6. Нетворк Пингер - Бесплатан Пинг алат за Виндовс који укључује Пинг свееп могућности.
 7. Хпинг - Бесплатан алат Пинг за наредбену линију за Линук, Уник и Мац ОС и Виндовс.
 8. Љути ИП скенер - Бесплатан алат за анализу мрежа за Виндовс, Линук и Уник.
 9. Напредни ИП скенер - Бесплатни скенер мрежних адреса за Виндовс који има више од 30 милиона корисника.
 10. НетСцан Тоолс Басиц Едитион - Бесплатан пакет алата који подржава Виндовс и који укључује преглед Пинг-а.
 11. Пинкие - Бесплатни комплет за анализу мреже за Виндовс који укључује преглед Пинг-а.
 12. Митец мрежни скенер - Бесплатан алат за анализу мреже за Виндовс и Виндовс Сервер који укључује функцију Пинг свееп.

У следећем одељку можете прочитати више детаља о сваком алату.

1. СоларВиндс Пинг Свееп помоћу инжењерског скупа алата (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс Пинг Свееп

СоларВиндс је водећи произвођач мрежног софтвера, а алат Пинг Свееп део је једног од пакета за управљање мрежом компаније. Инжењерски сет алата садржи више од 60 алата за надгледање и управљање мрежом, а овај пакет укључује Пинг Свееп.

Интерфејс је врло једноставан; само унесите распон ИП адреса које желите скенирати. Можете одредити широк распон ако нисте сигурни у укупни опсег адреса које се користе. Ако унесете текстуалну датотеку са списком ИП адреса, то можете издвојите листу свих ИП адреса које су додељене са ДХЦП сервера.

Једном када покренете претрагу, алатка наводи све активне ИП адресе које пронађе у мрежи. Резултати анализе могу се извести као текстуална датотека, а ЦСВ датотека, КСМЛ датотека, или ан ХТМЛ страна. Овим можете да увезете листу у прорачунску табелу и упоредите је са списком са ДХЦП сервера. Одузимање резултата Пинг Свееп-а из ваших ДХЦП резултата ће вам даје листу напуштених ИП адреса коју можете да вратите у базен доступних адреса на вашем ДХЦП серверу.

Резултати Пинг Свееп-а показују време које је било потребно да сваки домаћин одговори. Време одзива истиче уска грла у вашој мрежи или где поједини комади опреме имају проблема са перформансама. Ви такође добијате име домаћина сваког детектираног уређаја. Извоз ИП адреса и имена хостова омогућава вам да упоредите тренутну листу имена хостова са записима са вашег ДНС сервера и проверите да ли извештај сервера одражава стварни статус адресе ваше мреже.

Нажалост, алат за Пинг Свееп није могуће купити сам. СоларВиндс нуди 14-дневно бесплатно пробно време овог алата. СоларВиндс Пинг Свееп са Инжењеровим сетом алата може се инсталирати на Виндовс Сервер.

ИЗБОР УРЕДНИКА

Једноставан, али ефикасан алат који вам омогућава скенирање низа ИП адреса, извоз резултата и истицање уских уских грла на мрежи. Као део Инжењеровог скупа алата, добићете 60 неопходних мрежних алата за решавање проблема за откривање, надзор, дијагностику, безбедност и конфигурацију. Бесплатна пробна верзија је потпуно функционална без икаквих ограничења.

Преузимање: БЕСПЛАТНО потпуно функционално пробно раздобље од 14 дана од Инжењерове групе алата

Званични сајт: ввв.соларвиндс.цом/енгинеерс-тоолсет/пинг-свееп

ОС: Виндовс Сервер

2. Паесслер ПРТГ (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

12 најбољих алата и софтвера за брисање Пинг-а

Паесслер ПРТГ је свеобухватан алат за праћење система који користи читав низ техника за мапирање мрежа и уређаја повезаних на њих. ПРТГ је такође у могућности да надзире перформансе апликација и веб услуга. Видљивост алата шири се на интернетске сервисе и удаљене странице.

Међу многим протоколима и системима које користи ПРТГ, Пинг је један од најважнијих. Инсталација ПРТГ завршава се фазом откривања. То прати сваки уређај повезан на мрежу и бележи их у регистру. Инвентар такође омогућава ПРТГ софтверу да састави мрежну мапу која приказује везе између уређаја. Та системска сонда се изводи Пинговом анализом.

Стандардни Пинг контактира једну ИП адресу. То је системска наредба која је доступна било ком оперативном систему који укључује мрежне сервисе. Ако је рачунар повезан на мрежу, можете отићи у командну линију и издати Пинг упит. Пинг техника помицања је прилагођавање тог алата. Да би ступио у контакт са свим чворовима на мрежи, Паесслер је ставио Пинг команду у петљену рутину. Сензор Пинг ради континуирано кроз сваку изводљиву мрежну адресу и издаје Пинг том одредишту. Ако сензор добије одговор, та се адреса користи и даљњи упити могу добити детаљне информације о уређају који представља.

Пинговање је почетна тачка открића. Остали алати додају детаље карактеристика сваког уређаја. СНМП систем даје пуно детаља о свим уређајима и њиховом тренутном статусу. Дакле, програм Паесслер Пинг у сарадњи са другим протоколима и услужним програмима ради на мапирању ваше мреже. Циклус детекције се наставља док је софтвер за праћење активан. Ова операција ажурира и ажурира регистар уређаја реорганизује мрежну мапу у случају да било који уређај буде уклоњен, додан, премештен или промењен.

Паесслер ПРТГ се може инсталирати на Виндовс Сервер или можете га користити као услугу засновану на облаку. Систем се реализује као група сензора. Један од њих је Пинг сензор. Паесслер ПРТГ можете добити бесплатно ако имплементирате до 100 сензора. Морате платити ако вам треба више сензора. Паесслер нуди 30-дневно бесплатно пробно време са неограниченим сензорима, тако да можете испробати систем пре него што га платите.

Паесслер ПРТГПреузми 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

3. СоларВиндс скенер ИП адреса (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс скенер ИП адреса

Скенирање ИП адреса је важан елемент било којег ИП Аддресс Манагер (ИПАМ). Дакле, овај алат се налази на нашој листи како бисте могли да размотрите следећи ниво од једноставног прегледа Пинг-а за систем управљања адресама ваше мреже. Ако имате велику мрежу, посебно ћете морати да размислите о инсталирању пуног ИПАМ-а, јер чист Пинг преглед на великим мрежама може бити врло спор.

Тхе СоларВиндс скенер ИП адреса је део компаније ИП Аддресс Манагер апартман. Алат комбинује ИЦМП (Пинг) и СНМП стратегије за одржавање чисте листе доступних ИП адреса. Алат се може подесити да се аутоматски покреће у позадини тако да нећете морати да чекате док се процес заврши. Скенер ће такође ажурирати базен за управљање адресама доступних ИП адреса без ручне интервенције. Цео ИПАМ пакет може да ради са ИПв4 и ИПв6 адресирањем.

Надзорна плоча за ИПАМ укључује извештаје уживо о свим тренутно активним ИП адресама, мапирајући их на имена хоста регистрована на вашем ДНС серверу. Ова функција ствара потпуно ДДИ решење јер спречава ваш ДХЦП сервер да поново издаје активне адресе и такође се помири са ДНС записима, осигуравајући да мртве адресе не остану у мапи мапа имена хоста.

Екрани за управитеља ИП адреса пишу се на заједничкој платформи коју користи СоларВиндс, а која се зове Орион. Ова обједињујућа платформа значи да ћете бити у могућности да интегрише ИПАМ модул са осталим производима СоларВиндс. Алат се инсталира на Виндовс Сервер окружења. Иако овај ИП скенер није трајно бесплатан за употребу, можете га добити на а 30-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс ИП адреса СцаннерДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. Зенмап

Зенмап

Нмап је бесплатан сет мрежних системских алата које се извршавају из командне линије. Зенмап је ГУИ верзија Нмапа и тако је лакша за употребу. Софтвер се може инсталирати на Линук, Мац ОС, Уник и Виндовс.

Формат скенирања диктира профил који детаљно приказује параметре претраживања. Зенмап ГУИ укључује бројне постављене профиле, али можете креирати сопствену спецификацију скенирања тако што ћете уредити постојећи профил и сачувати га као нову верзију. Зенмап може да изврши скенирање са ТЦП-ом као и са Пинг-ом. Излаз скенирања ће имати другачији распоред у зависности од профила. Можете добити ИП адресе активних домаћина, плус име хоста сваког уређаја. Скенирање се може променити у коришћени ТЦП и приказати отворене портове на сваком рачунару или рутеру.

Необрађени излаз основног процеса Нмап приказан је у првој картици интерфејса. Те је детаље тешко прочитати, али све наредне картице у прегледнику податке интерпретирају у лако читљиве записе. Један од формата приказа је Топологи Маппер, који даје графички приказ свих веза у вашој мрежи.

Резултати Зенмап-а могу се сачувати у облику КСМЛ датотека.

5. Фпинг

фпинг

Фпинг је алат командне линије за Линук системи. Ово бесплатни софтвер као параметар захтијева распон ИП адреса како би се започело претраживање. Могуће је унети овај бес у ЦИДР нотацији са комбинацијом адресе и дужине маске, као што су 192.168.1.0/24. Алтернативно, можете листа ИП адресе у датотеци и слање у команду. Можете добити извештај о додељивању ИП адресе у текстуалном облику са вашег ДХЦП сервера и унесите је у фпинг. Као и код било којег Линук командног ретка, излаз можете послати у текстуалну датотеку.

Прекидачи у услужном програму омогућавају ограничавање прегледа на само ИПв4 или ИПв6 адресе. Можете навести да се на листи појављују само активни домаћини или можете тражити да видите све ИП адресе у распону са неактивним адресама означеним као недоступне. Још једна карактеристика алата је могућност повезивања излаза са ДНС записима. Ово приказује име главног рачунала за нађене ИП адресе. Ако унос ДНС-а изгледа погрешно или ако у запису недостаје име хоста, можете уочити ДНС проблеме.

Ово је алат на захтјев, али можете заказати покрете стављањем наредбе у батцх датотеку и покретањем је као црон посао.

6. Пингер Нетворк

Нетворк Пингер

Назив овог алата говори о томе да је пинг срж његове методологије. Нетворк Пингер је бесплатан алат која траје даље Виндовс. Скенер захтева унос података као опсег адресе и то се може изразити као подмрежа у ЦИДР нотацији. Програм уписује сваку адресу у низу и извештава о одговорима.

Интерфејс показује излаз серијског пинга како напредује кроз распон ИП адреса. Графички прикази на надзорној табли приказују стопа одговора наилазили на сваку пинг изведбу. Таблични графикон приказује проценте адреса до којих се може доћи и оних које не могу. Графика у овом пинг свееп софтвер-у је заиста симпатичан додир и олакшава брзо разумевање стања мреже.

Остале функције Нетворк Пингер-а омогућавају вам да пошаљете пинг на једну адресу. А Трацероуте функција и а свитцх порт маппер дођите уграђени. Функције планирања укључују ИП калкулатор и извјештаји о статистичкој анализи. Нетворк Пингер садржи много корисних дијагностичких алата који вам помажу да истражите здравље своје мреже и пронађете решења за проблеме у комуникацији.

7. Хпинг

хпинг

Хпинг је услужни програм наредбеног ретка, тако да нема софистицираност ГУИ заснованих интерфејса који су постали уобичајени у савременим алатима за управљање мрежама. Формат овог бесплатног алата ће се свидети мрежним администраторима који дуже служе како би користили команде као што су Пинг и Трацероуте. Најновија верзија овог софтвера је Хпинг3. Алат је бесплатно коришћење. Хпинг3 инсталира на Линук, Уник и Мац ОС и Виндовс.

Пинг је функција наведена у протоколу Интернет Цонтрол Мессаге. Ради на Интернет слоју ТЦП / ИП скупа. Нема видљивост порта, систем адресирања коришћен у вишем транспортном слоју. Хпинг шаље серијске пинг захтеве на сваку ИП адресу у датом распону. Могућности за слање порука ТЦП и УДП омогућавају тестирање портова на рачунарима и усмјеривачима. Такође укључује имплементацију Трацероуте.

Као услужни програм наредбеног ретка, можете слати излаз на датотеку на анализу. Многе команде су укључене у овај алат, као што је могућност превођења имена хоста на ИП адресе и тестирање фиревалл-а.

Хпинг је хакерима занимљив јер може помоћи у прикупљању информација на циљном рачунару и може се користити за покретање напада за одбијање услуге. Дакле, хпинг има малу лошу репутацију. Међутим, то не значи да не би требало да га користите за откривање информација о сопственој мрежи и комуникационим уређајима.

8. Љути ИП скенер

Љути ИП скенер

Ангри ИП Сцаннер је веома популаран алат за брисање пинг-а који стручњаци често препоручују у одељцима за коментаре и огласним плочама. Можда би један од разлога његове популарности могао бити и формат његовог интерфејса. Инструментална табла даје јасне листе резултата, слично презентацији услужних програма командне линије без глупости коју воле искусне техничарке у комбинацији са фонтовима ГУИ система заснованих на прозору који олакшавају читање резултата.

Ово бесплатни алат за анализу мрежа може се инсталирати на Виндовс, Линук и Уник. Скенер брише одређени опсег ИП адреса које могу бити у формату ЦИДР нотације. Може проверити насумичне ИП адресе или неку узастопну листу као улазну датотеку. Излаз се може усмерити на ЦСВ, ТКСТ, КСМЛ или ИП-порт формат датотеке.

Стандардни излаз пинг-а приказује сваки ИП адреса у траженом распону скенирања, било да их је било могуће контактирати или не. Недостајуће адресе означавају се непостојањем времена путовања за тај запис.

Функција ДНС резолуције приказује име главног рачунала за тражену ИП адресу ако га може пронаћи. Непостојање имена хоста за запис требало би да побуни аларме ако је та ИП адреса била контактна јер су или ваши ДНС записи застарјели или имате уљеза на мрежу. Резултати испитивања пинга показују да ли сваки домаћин има ан отворени порт веб хостинга, и ако је тако, видећете назив система веб сервера. Можеш добити МАЦ адреса сваког хоста приказаног за пинг запис његове ИП адресе.

Присуство резолуције имена хоста и детаља активности портова показује да функција пинг-а не користи само ИЦМП пинг команде. Алтернативне функције овог алата укључују скенирање рачунара и рутера.

9. Напредни ИП скенер

12 најбољих алата и софтвера за брисање Пинг-а

Може се инсталирати напредни ИП скенер Виндовс 10 и то је бесплатно коришћење. Потребно је да унесете опсег ИП адреса скенирања пре него што започнете преглед. Такође можете да одредите листу ИП адреса које желите проверити. Листа мора да потиче из КСМЛ датотеке, коју ћете прво учитати у листу фаворита. Листа резултата проширује сваки запис да би открили заједничке мапе доступне на сваком откривеном хосту. Запис наслова за сваку ИП адресу приказује знак име домаћина за тај чвор, његово МАЦ адреса, и произвођач тог уређаја.

Једном када услужни програм препозна сваки чвор уживо на мрежи, можете приступите том рачунару и извршавајте наредбе на њему. Можете такође укључите рачунаре мрежу, пребаците их у стање приправности или искључите их.  Потребан је распон адреса за скенирање прије покретања претраживања. Излаз из скенирања може се записати у ЦСВ датотеке. Увезите податке у прорачунску табелу и упоредите листу нађених ИП адреса са записима са вашег ДХЦП сервера како бисте уочили напуштену ИП адресу.

Ово је врло једноставан алат, али његова усмереност на најважније информације које су мрежним администраторима потребне приликом пинг скенирања објашњава његову популарност. Веб локација за Напредни ИП скенер наводи да је алат преузело 30 милиона корисника.

10. НетСцан Тоолс Басиц Едитион

НетСцан Тоолс

НетСцан Тоолс долази у две верзије. Једна од њих је плаћена верзија под називом НетСцан Тоолс Про, а други је слободни систем зван НетСцан Тоолс Басиц. Основно издање које подржава оглас има смањен скуп функција у поређењу са Про пакетом. Алат Пинг Свееп укључен је у основно издање.

Помоћни програм пинг-а, зван Пинг скенирање, захтева распон ИП адреса као улаза у претрагу. Једном када је започет, алат покушава контактирати сваку од адреса у датом распону. Резултати за сваку ИП адресу се приказују време одговора са пинг рунде путовања и коментар статуса. Можете искључити адресе које не реагују и укључују име хоста за сваку адресу у резултатима.

Одсуство имена домаћина за ИП адресу на коју је контактиран указује на могући проблем са мрежним ДНС сервером. Још један алат у пакету НетСцан Тоолс Басиц посебно тражи системски ДНС да провјери има ли грешака. Резултате претраживања можете штампати или копирати и сачувати их у датотеци.

Про издање НетСцан Алата има више услужних програма. Можете га купити за 249 УСД за једну лиценцу и до 2,255 УСД за пет лиценци. И НетСцан Тоолс Басиц и НетСцан Тоолс Про дизајнирани су за покретање Виндовс 7, 8 и 10.

11. Пинкие

Пинкие

Пинкие је згодан бесплатан алат уз мноштво других услужних програма поред Пинг Свееп-а. Овај сет алата је доступан само за Виндовс. Пинкие можете преузети овде.

Започните одређивањем почетне адресе и броја хоста који би требало скенирати. Можете да укључите само домаће уживо у резултате. У том случају, брисање ће се наставити све док се не нађе број активних ИП адреса или док се цела мрежа не скенира. Ако не наведете захтев главног домаћина, алат ће укључити напуштене адресе у броју бројира.

Алат ради брзо и приказује све нађене ИП адресе уживо или сваку адресу у низу док се не достигне максимални број хостова. Сваки запис садржи име хоста и време одзива, што је време путовања пинг-а.

Можете сачувајте резултате у датотеку копирањем у међуспремник. Затим залепите записе из међуспремника у датотеку. То вам омогућава да резултате ускладите са екстрактом записа са вашег ДХЦП сервера. Пакет Пинкие укључује једноставан Пинг, а Трацероуте, порт скенер, и а субнет Цалцулатор. Корисни програм такође укључује: ТФТП сервер.

12. Митец мрежни скенер

Митец мрежни скенер

Митец мрежни скенер је алат за администрацију система који укључује услужни програм за брисање пинг-а. Тхе бесплатан алат може се инсталирати на Виндовс 7, 8 и 10 и Виндовс Сервер 2008, 2008 Р2, 2012, 2012 Р2 и 2016.

Значајка пинг-а чини срце мрежног скенера. Окупља се листу активних ИП адреса у датом опсегу. За сваку адресу с којом се сусрећете видите адресе тог уређаја МАЦ адреса, име домаћина и време одговора, који представља време путовања око пинга.

Остале функције у алату омогућавају вам да истражите сваки откривени уређај ради дубљих детаља. Ово укључује и попис портова на уређају и произвођача тог дела опреме.

Мрежни скенер је користан алат који укључује а Вхоис функцију и ДНС резолуција.

О Пингу

Пинг је функција Интернет Протоцол Мессаге Протоцол. Доступан је као услужни програм наредбеног ретка на било ком рачунару повезаном на мрежу без обзира на оперативни систем. Пинг је толико универзалан да је основна компонента сваког алата за мрежни администратор.

Ецхо захтев и одговор

Класична наредба пинг ослања се на тип пакета који је одређен у ИЦМП дефиницији. Ово је "захтев за ехо", на који се одговара "ехо одговором", Пингу је потребна адреса на коју треба послати ехо захтев. Та улазна вредност може се изразити као ИП адреса или као домаћин или име домене.

Ако унесете ИП адресу одредишта, добијате директан РТТ резултат. Ако унесете име главног рачунара за рачунар у локалној мрежи, Пинг рутина ће прво морати да оде на локални ДНС сервер да би добила ИП адресу која је повезана са тим именом. Ако тестирате везу преко интернета, унос имена домена за одредиште приморава Пинг програм да преузме ИП адресу веб сервера тог домена пре него што може да пошаље захтев за ехо. Издавање пинг-а са ИП адресом, а затим и са именом хоста или доменом, показаће вам кашњења проузрокована ДНС референтним поступком.

Услужни програми командне линије нису тако популарни ових дана. Много ГУИ прилагођавања пинг-а су створили и појединци и софтверске куће. Пинг има листу прекидача који мењају његово понашање. Свако покретање пинга може контактирати само једну адресу. Концепт проверавања пинг-а може се применити једноставном скрипту која делује кроз листу адреса и издаје пинг команду за сваки.

Основне функције софтвера на овој листи су све варијације скрипте са рекурзивном петљом, позива пинг изнова и изнова док се чешља преко адреса на датој листи.

Упркос томе што је веома стар и врло једноставан алат, Пинг је веома моћан. На пример, једноставно пријављивање одговора са адресе значи да пингом се може манипулисати откривањем ИП адреса које се заправо користе у мрежи. Ово је суштински захтев било ког система управљања ИП адресама.

Поље излаза из времена пинг-а је врло корисно. У пинг-у, проблематични уређај показује веома дуго време одзива. Ако тестирате све уређаје у вашој мрежи путем пинг-а, већина уређаја ће реаговати у врло блиском распону времена. Један или два велика броја у томе Време одзива колона ће се одмах приказати када је уређај преоптерећен или оштећен.

Иако је пинг једноставан и бесплатан услужни програм, програмери који стварају варијанте попут пинг-а заслужују поштовање. Лепо је видети додавање графичких излаза, таквих графова временских одзива.

О Трацероуте-у

Трацероуте је веома сличан алат за умрежавање као пинг, али Трацероуте користи УДП пакете. Трацероуте шаље низ пакета са ознаком “Време је да живим"Поље се стално повећава.

Време за живот обично се скраћује као ТТЛ. Не садржи временску вредност. Уместо тога, он садржи максимални број рутера кроз који пакет може проћи. Кад пакет дође до усмјеривача, тај уређај смањује ТТЛ за један прије него што га прослиједи на сусједни усмјеривач. Ако усмјеривач прими пакет који има ТТЛ нулу, он га не просљеђује, што значи да га испушта.

ИЦМП протокол, који користи пинг, укључује процес слања поруке о грешци који извештава о неуспеху и даје адресу уређаја који је пријавио грешку.. Трацероуте користи овај алат за евидентирање адресе рутера који је испустио пакет. Слањем пакета са све већим вредностима ТТЛ-а услужни програм може на крају снимити адресе свих рутера између рачунара који изводи команду и одређеног одредишта.

Када се користи у мрежи, Трацероуте може да направи мапу свих рутера на ЛАН-у и како се повезују један са другим и свим осталим уређајима на мрежи. Могло би се написати рекурзивна рутина која укључује и извршавање Трацероуте унутар петље, дајући ИП адресу као параметар. Петља ће се кретати кроз низ стандардних мрежних ИП адреса и извештавати о рути кроз ЛАН да би је достигла.

На системима сличним Уник-у, укључујући Линук ароме и Мац ОС, наредба за Трацероуте је трацероуте. У Виндовс-у је наредба трацерт.

Комбинација Пинг-а и Трацероуте-а омогућава вам да направите мапу своје мреже. Неки од алата за брисање пинг-а наведених у овом водичу користе ову тачну комбинацију за пружање графичких приказа мреже која се испитује.

Порт мапперс

Алати за мапирање портова су такође веома корисни. Обе користе обоје ТЦП и УДП да проверите да ли је сваки порт на уређају отворен.

Пинг ради на Интернет Лаиер ТЦП / ИП снопа протокола, тако да нема концепта бројева портова. Ако добијете алатку за брисање пинг-а која извештава о портовима на уређају као и о статусу уређаја, тада је тај преглед пинг-а изведен са комбинација протокола које додају малој количини информација доступних пинг-у.

Нажалост, сазнање о томе који су портови отворени је сигурносна слабост и зато неки системски администратори блокирају њихов пролазни уређај да ИЦМП-у шаље сваки одговор како би умањили ризике настале скенирањем портова..

Многи оперативни системи спречавају приступ ИЦМП функцијама корисницима који немају администраторске привилегије. У тим је случајевима уобичајена употреба верзије ИЦМП захтјева за вишим нивоом слања, умјесто да се пошаље УДП датаграм. Ово је оно што се често назива „УДП пакет пакет Пинг“, који делује на транспортном слоју.

Пинг свееп алтернативе

Услужни програм за брисање пинг-а такође се може назвати трагачем за ИП адресе. Обе ове врсте софтвера обављају исти задатак: идентифицирати све ИП адресе које се користе у мрежи. Ако су вам потребне детаљније информације о употреби ИП адресе на вашој мрежи, пређите на сложенији алат. У овом случају алатка коју тражите је менаџер ИП адреса. Управитељ ИП адреса СоларВиндс је један пример.

Операције брисања

Погледајте алате за брисање пинг-а на овој листи. Пинг-уп је прикладнији за малу мрежу. Како мрежа расте, можда ћете пронаћи да ручни кораци потребни за анализу података из претраживања пинга одузимају превише времена. Ако је то случај, онда је ваша мрежа вероватно превелика да би се пинг прегледао као услужни програм за уштеду времена, а уместо тога требало би да истражите управитеље ИП адреса.

Обављате ли пингове на мрежи? Који алат користите? Да ли сте упоредили пинг свееп са комплетним управљачем ИП адреса? Шта више волите? Оставите поруку у одељку Коментари испод и јавите нам своје искуство.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =