12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера

12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера


Јесте ли икада размишљали о оштећењу које неисправан хардвер може учинити вашем послу? Само један квар хардвера може имати погубни утицај на вашу продуктивност и натјерати кључне уређаје да дјелују. Изазов је што није увек лако уочити када било који хардвер откаже. Употреба софтвера за надгледање хардвера како би се рано уочили проблеми од пресудне је важности за боравак на мрежи.

Узроци квара хардвера крећу се од злонамјерног софтвера до старости. Имплементација софтвера за надгледање хардвера је од суштинске важности за повећање видљивости перформанси уређаја. У овом чланку ћемо погледати 12 најбољих софтверских производа за праћење хардвера на тржишту.

Наилазимо на много детаља о сваком алату који имамо у наставку, али ако имате времена само за брзи поглед, ево наша листа најбољих хардверских монитора:

 1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ) Лидер индустрије у добављачу пакета алата за надгледање инфраструктуре. Ради на Виндовс Серверу.
 2. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Овај алат не прати само апликације, већ покрива и статус сервера. Софтвер се инсталира на Виндовс Сервер и Линук.
 3. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Унифицирани алат за праћење мреже, сервера и апликација који се могу прецизирати одабиром сензора који треба укључити.
 4. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Пакет за надгледање и управљање системом заснованим на облаку намењен управљаним провајдерима услуга који могу да прате хардвер широм мреже.
 5. Заббик Бесплатан монитор отвореног кода са атрактивним интерфејсом. Инсталира се на Линук.
 6. ХВМонитор Основни систем за надгледање хардвера. Доступно у бесплатним и плаћеним верзијама.
 7. ХВиНФО Мрежни монитор у стварном времену који се фокусира на статус уређаја. Ради на Виндовс-у.
 8. Отворите монитор хардвера Бесплатан, опен-соурце хардверски монитор који се инсталира на Виндовс и Линук.
 9. АИДА64 Монитор хардвера и апликација намењен малим и средњим предузећима.
 10. Монитис Монитор сервера са неколико сјајних визуализација статуса.
 11. ВхатсУп Голд Монитор мрежне инфраструктуре који укључује статус уређаја уживо означен у боји на тополошкој мапи мреже. Инсталира се на Виндовс Сервер.
 12. СисГауге Извештава о стању све опреме која је повезана на мрежу. Доступно у бесплатним и плаћеним верзијама. Ради на Виндовс-у.

Најбољи хардверски монитори

Софтвер за надгледање хардвера пружа вам централизовану платформу за надгледање здравља и перформанси повезаних уређаја. Ови алати нуде визуелне екране који наглашавају грешке у нотификацијама и алармима. Алат за надгледање хардвера је потребан да бисте рано ухватили проблеме и смањили вероватноћу да чвор или сервер пропадну. У наставку имамо 12 најбољих алата на основу њихових карактеристика, предности, једноставности употребе и укупних перформанси.

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ)

Снимак екрана монитора сервера и апликација СоларВиндс

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је хардверски алат за надгледање који може препознати проблеме са перформансама широм мреже. Алат може монитор ЦПУ, меморија, простор на диску, брзина вентилатора, и напајање. Све ове информације приказане су вам у облику надзорне плоче која вам пружа потпуну видљивост над мрежним статусом и употребом Виндовс апликација, Линук апликација и ресурса сервера без обзира да ли се налазе у локалном окружењу или у облаку. Можете да пратите Азуре, АВС ИааС, ПааС и СааС услуге.

Процес инсталације који нуди СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је невероватно лаган. Можете покренути инсталацију и аутоматски откривају уређаје повезан са вашом мрежом. Потребно је мање од једног сата да будете спремни и пратите локално окружење.

Једном када је инсталација завршена, можете почети са прилагођавањем монитора које користите за управљање окружењем. Тхе Чаробњак за надгледање компоненти помаже вам да одаберете услугу или апликацију коју желите надзирати. Имајући овај ниво контроле осигурава вам потпуну прегледност кроз читав хардверски пакет.

СоларВиндс Сервер & Апликацијски монитор природан је избор за оне МСП које траже мало одржавање, али веома ефикасан софтвер за праћење хардвера. Цена СоларВиндс сервера & Апликација Монитор почиње од 2995 долара (£ 2,368). Можете преузети 30-дневно бесплатно пробно време верзија.

СоларВиндс Сервер & Апликација МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер је платформа за надзор инфраструктуре дизајнирана за надгледање статуса апликација и хардвера. Укључују и ствари које можете да пратите помоћу овог алата меморија, Подаци о конфигурацији ЦПУ-адиск подацитемператураБрзина вентилатора ЦПУ-а, и оцена напајања. Здравље ових елемената може се препознати зеленим или црвеним дугметом.

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер такође користи аларме да вас упозори када неки део хардвера не успе. Можете да конфигуришете упозорења која се шаљу када хардвер потпада у следеће категорије; упозорењекритичанније успеодеградирангрешка, и не може се повратити. Ова упозорења су одлична за подизање главе пре квара уређаја.

Искуство праћења које нуди МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер посебно је погодно за организације са широким спектром апликација. Алат може надгледати мрежни хардвер, виртуелне машине, веб сервере и облачне апликације путем једне платформе. У погледу пропусности, алатка може надгледати до 50.000 апликација.

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер је бесплатан за до 5 апликација или сервера. Постоје две главне плаћене верзије; Профессионал Едитион и Ентерприсе Едитион. Професионално издање почиње од $ 945 (£ 747) за 25 монитора, а Ентерприсе Едитион почиње од $ 9,595 (£ 7,586) за 250 монитора. Постоји и 30-дневна бесплатна пробна верзија.

МанагеЕнгине Апплицатионс МанагерДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

ПРТГ Нетворк Монитор

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је још један алат за праћење хардвера који успоставља равнотежу између дубине и приступачности. Помоћу ПРТГ Нетворк Монитор можете надгледати ПроцесориРАМ, и хард дискове мрежних уређаја. Софтвер подржава производе добављача, укључујући ИБМ, Цисцо, Делл, Синологи и Линксис. Сви подаци о перформансама могу се одмах прегледати на екрану на контролној табли.

Међутим, не морате остати прилепљени за рачунар да бисте знали шта се догађа. ПРТГ Нетворк Монитор има систем упозорења који вам шаље обавештење путем е-поште или СМС-а ако постоји проблем у вашем окружењу. На пример, можете конфигуришите упозорења послати ако дисковни простор падне прениско.

Процес подешавања с овим алатом је такође врло једноставан. Програм можете подесити на пинг ИП распони да бисте пронашли уређаје повезане на вашу мрежу. Такође можете да направите мапе своје мреже помоћу уређивача превлачења и падања ако желите да решите проблеме са географске перспективе.

ПРТГ Нетворк Монитор управља флексибилном скалом цена у зависности од броја сензора који желите да користите. Алат је бесплатан за мање од 100 сензора, али након те точке, морат ћете играти. Плаћене верзије ПРТГ Нетворк Монитора почињу од 1600 УСД (1,265 £) за 500 сензора и 1 инсталацију сервера. Постоји и 30-дневна бесплатна пробна верзија.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. Атера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера

Атера је платформа за надгледање система креирана посебно за управљани провајдери услуга (МСП). Услуга се испоручује из облака који уклања готово све хардверске захтеве са сопствене странице МСП-а. Приступ конзоли система, како за МСП менаџере, тако и за њихове техничаре било који стандардни веб прегледач. Атера такође производи бесплатне апликације како би купцима омогућили да дођу до њеног система мобилни уређаји.

Услуга проверава статусе мрежних уређаја, крајњих тачака и сервера. Поред надгледања хардвера, Атера такође може да прати и побољшава перформансе апликација, попут база података и веб и сервера е-поште.

Као услуга заснована на облаку која подржава удаљени приступ, Атера је у могућности да успостави везе са било којим корисничким ресурсом, укључујући и облак АВС или Азуре сервери - Систем Атера је у ствари присутан на Азуре серверима. Надзорном систему је потребан агент инсталиран на њему.

Атера укључује портал Хелп Деск, што даје техничарима даљински приступ до крајњих тачака за истрагу и решења проблема. Пакет такође укључује услуга удаљене радне површине што кориснику крајње точке омогућава да надгледа радње техничара.

Купци компаније Атера не морају да плаћају софтвер унапред, што је велика предност за независне стручњаке за подршку независних произвођача и веома је привлачан за покретање МСП-ова. Уместо тога, МСП плаћа претплата по техничару. Овај модел цена чини Атера погодном за МСП свих величина и посебно је интересантан за брзо проширивање провајдера услуга. Када МСП дође до пуног капацитета и запосли ново особље, само треба додати одговарајући број претплате на Атера да би се ови нови техничари у потпуности испразнили.

Претплата Атера такође укључује процесирање и складиштење на цлоуд серверима, па је то врло исплатив посао. Можете испробати Атера систем на а 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

5. Заббик

Снимка заслона Заббик

Заббик је мрежни алат за праћење који може пратити доступност хардвера. Заббик аутоматски открива уређаје при подешавању и препознаје када су уређаји повезани или искључени. Једном када се алати повежу можете надгледајте статус системапростор на дискутемпература уређајанапајање, и стање вентилатора мрежног хардвера. Постоје и предложене предлошке за надгледање популарних сервера произвођача као што су ИБМ, Леново, Делл, Линук, Соларис и Хевлетт Пацкард Ентерприсе.

Да бисте били стално у току, можете погледати упозорења емаилСМСјабберприлагођене скрипте или мессенгер. Поруке упозорења могу се прилагодити на основу примаоца. На пример, можете прилагодите датум и времеиме домаћина, вредност предметавредности активирањапрофил домаћинакориснички макрои и историја ескалација.

Визуализација која се нуди у Заббику је такође врхунска. Можете прегледати графиконе хардвера који се аутоматски освежавају. На пример, можете погледајте графиконе оптерећења ЦПУ-а и Употреба процесора да видите како раде уређаји. Можете и да генеришете извештаје о расположивости да бисте приказали остале чланове свог тима.

Једна од главних продајних места Заббика је да је бесплатан и отворен. Можете преузети Заббик за Ред Хат Ентерприсе Линук, ЦентОС, Орацле Линук, Убунту, Дебиан, СУСЕ Линук Ентерприсе Сервер и Распбиан. Заббик можете бесплатно преузети.

6. Купидов ХВМонитор

12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера

Купид ХВМонитор је један од најчешће коришћених алата за праћење хардвера на овој листи. ХВМонитор надгледа Здравствено стањенапонитемпературе и статус вентилатора од повезани уређаји. Информације ће вам бити приказане у формату листе који смањује перформансе повезаних уређаја. Сва очитања података приказана су у реалном времену, тако да можете бити у току са перформансама уређаја у вашој мрежи.

Једна предност ХВМонитор-а је та што је једноставан за употребу. По завршетку покретања ће се аутоматски почните да надгледате мрежу због проблема са перформансама. Након што се програм покрене, можете користити функције попут извјештаја за прикупљање додатних информација о хардверу и рјешавање проблема.

Ако тражите једноставно искуство хардверског праћења без неких напреднијих функција и визуализације других платформи, ХВМонитор је добар избор. Програм је доступан у облику а бесплатна верзија или а плаћена верзија (плаћена верзија нуди додатне могућности евидентирања и даљински рад). Можете преузети ХВМонитор бесплатно.

7. ХВиНФО

12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера

ХВиНФО је мрежни алат за праћење који се користи за надгледање хардвера и система. ХВиНФО понудас надгледањем у реалном времену зар твој рачунарски ЦПУГПУ-овиматичне плочепогони, и периферне јединице. Алат је усмерен на препознавање да ли се ваш уређај прегрева или не ради. Иако је корисничко сучеље помало застарјело, лако је пронаћи потребне информације.

Информације прикупљене помоћу алата разврставају се у различите сегменте; меморијаПроцесориматицна плоцааутобуспогонимониторпортовимрежааудио, и видео адаптер. Сам распон категорија пружа активностима праћења видљивости у вашој цијелој мрежи.

Иако је искуство компаније ХВиНФО мало основније од неких других алата на овој листи, ипак има свој систем упозорења. Упозорења су прилагодљива и могу се ажурирати додацима. Такође можете да сакупите више информација КСМЛЦСВ, и ХТМЛ извештаји заједно са прилагодљивим графовима и табелама.

За мања предузећа која захтевају једноставан хардверски монитор, ХВиНФО је идеалан избор. ХВиНФО ради на Виндовс 10, 8, 7, Виста и КСП. Сазнајте више и преузмите га на овом линку.

8. Отворите Хардвер Монитор

12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера

Отворите монитор хардвера је хардверско решење за надгледање отвореног кода које прати Учитавање ЦПУ-атемпература, брзина вентилатораНапон, и такт. Перформансе ових елемената можете видети у формату листе. Тхе последња исправка за Опен Хардваре Монитор објављена је 2016. године.

Као производ отвореног кода, Опен Хардваре Монитор је бесплатан и једноставан за инсталацију. Можете преузми програм као датотеку или изворни код. Програм је доступан за Виндовс КСП, Виста, 7, 8, 10 и Линук (оперативни системи засновани на к86). Можете бесплатно преузети Опен Хардваре Монитор.

9. АИДА64

12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера

АИДА64 је решење за надзор хардвера и софтвера дизајнирано посебно за мала и средња предузећа. Алат има мотор за откривање хардвера који могу открити повезане уређаје из базе података, укључујући преко 208.000 уноса. Могућности праћења хардвера које нуди АИДА64 укључују ЦПУдиск, и праћење температуре. Једном када се подаци и информације прикупе са уређаја, могу се сачувати као ЦСВКСМЛ или ан СКЛ база података.

Систем упозорења АИДА64 може да шаље обавештења кориснику Једном када дође до проблема или се промени део хардвера или софтвера. На пример, можете да добијете обавештење ако је слободни простор системске диск јединице испод одређеног процента или је промењена величина системске меморије. Обавештења су послато е-поштом тако да не пропустите ништа важно.

Једна од занимљивих карактеристика која укључује АИДА64 је могућност даљинског праћења уређаја. Можете лансирањепоново покренути и апликације за искључивање и услуге на даљину. Могућности даљинског управљања овим алатом омогућавају вам да једноставно надгледате удаљене рачунаре.

Постоје четири различите верзије АИДА64 за куповину; Екстремни, инжењерски, мрежни ревизор и посао. Ектреме верзија почиње од 39,95 УСД (31,57 фунти) за кућне кориснике. Верзија Енгинеер-а почиње од 199,90 УСД (£ 157,99) са аутоматизацијом командне линије. Верзија Нетворк Аудита кошта 100 УСД (79,03 £) и укључује аутоматизација командне линијемрежни инвентар, и управљање променама.

Пословно издање кошта 199,90 долара (157,99 фунти) и подржава даљинско управљање, аутоматизацију командне линије, мрежни инвентар и управљање променама. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

9. Монитис

12 најбољих алата и софтвера за надгледање хардвера

Монитис је алат за надгледање сервера који може да надгледа Процесоримеморијаскладиште и употреба диска мрежних компоненти. Алат долази са изворним агентима за Виндовс и Линук што га чини идеалним за активности праћења на више платформи. Можете такође надгледање пропусне мреже мреже да бисте видели има ли сумњивог промета који би могао указивати на напад.

Алат такође нуди упозорења да вас држи у петљи ако постоји проблем са вашим хардвером. Имаш извештаји тако да можете детаљније информације о кваровима хардвера пренети директно свом тиму. Извештаји су по квалитету производње једнаки било којем другом алату на овој листи.

Монитис вреди размотрити ако тражите решење за надгледање сервера. Кориснички интерфејс је једноставан и садржи све информације које су вам потребне да бисте покренули решавање проблема на повезаним серверима. Међутим, да бисте видели цену, мораћете да се директно обратите продајном тиму. Можете преузети бесплатно суђење Монитиса.

10. ВхатсУп Голд

Снимка заслона ВхатсУп Голд

ВхатсУп Голд је још једно решење за хардверски надзор које се истиче као једно од најбољих. Помоћу овог алата можете надгледати температура, напајање, и статус вентилатора вашег хардвера. Након инсталирања ВхатсУп Голд можете аутоматски откријте локалне уређајесервери, и виртуелне машине. Све ово аутоматски се црта на тополошкој мапи. Мапа је обојена у боји тако да можете видети да ли је одређени уређај горе или доле.

Прилагођавање које нуди ВхатсУп Голд веома је корисно за организације са већим тимовима који прате мрежу. Управљачке плоче могу прилагодити појединачни корисници са заказани извештаји да проверите статус хардвера. Алат помаже у подршци комуникацији која особље држи на врху са хардверским проблемима.

Постоје прилагодљиво упозорењес којима можете управљати путем надзорне табле Алерт Центер. Упозорења шаље корисник емаилСМССлацк, ИФТТТ постс и веб аларми. Без обзира на којој се платформи налазите, можете пронаћи како ваша мрежа функционише. Постоји и апликација за иОС и Андроид која вам приказује статус повезаних уређаја.

Постоје три верзијеВхатсУп Голд доступне за куповину; Премиум годишња претплата, Премиум лиценца и Тотал Плус лиценца. Премиум верзије укључују аутоматско откривање, надгледање перформанси, упозорења, прилагођене надзорне табле и надгледање у облаку.

Међутим, ако желите да користите надгледање апликација, надгледање виртуализације и надгледање конфигурације, за то ћете морати да платите Тотал Плус верзија. Да бисте погледали понуду, мораћете директно да се обратите продајном тиму. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

11. СисГауге

Снимка слике система

Иако је технички „монитор система“, а не прави „хардверски монитор“, СисГауге доспео на нашу листу јер може покрити потребе за хардверским надзором већине мрежних администратора. СисГауге је мрежни монитор перформанси који пружа преглед повезаних уређаја. Алат надгледа употребу процесора, употреба меморијеупотреба ресурсакоришћење простора на диску, и диск / читање диска за све логичке и физичке дискове инсталиране у рачунару. За хардверски надзор, Системски монитор биће тамо где проводите већину свог времена.

Тхе Системски монитор приказује графиконе и бројчанике који приказују Процесори употреба и подаци о употреби меморије. Они су релативно основни, али раде сјајан посао визуелизације сирових података. На екрану графикона употребе ЦПУ-а можете видети податке о употреби у последњем тренутку, последње две или последњих пет минута.

Да би испоручио обавештења, СисГауге је правила за надгледање система. Ова правила вам омогућавају да конфигуришете услове обавештења. На пример, можете да додате опцију као што је „Ако је тренутна вредност коришћења меморије већа од 90% Прикажи грешку“ или „Ако је тренутна вредност коришћења простора на диску већа од 90% Прикажи упозорење“.

СисГауге је доступан на Виндовс-у као 32-битни или 64-битни пакет. Постоји бесплатна верзија СисГауге-а која подржава до 10 монитора и профила. Плаћене верзије програма су следеће: СисГауге Про $ 50 (£ 39.52), СисГуаге Ултимате $ 125 (£ 98.80) и СисГауге Сервер $ 125 (£ 98.90). Ови подржавају 50, 100 и 200 монитора / профила сваки. Можете преузети СисГауге.

Одабир софтвера за надгледање хардвера

Надгледање хардвера једини је начин да се заштитите од квара уређаја. Коришћење проактивног хардверског решења за надгледање попут СоларВиндс Сервер & Монитор апликације, МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер, и Паесслер ПРТГ мрежни монитор може помоћи да се минимизира пораст чвора који пропадне и заустави продуктивност.

Свака од ових алата има своје контролне табле за надгледање хардверских перформанси и систем упозорења како би се похвалили напори праћења у стварном времену. Без обзира да ли сте мала или средња предузећа или велика организација, оба алата имају опсег за управљање перформансама хардвера у обиму.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =