12 најбољих алата за надгледање перформанси сервера и апликација

12 најбољих алата за надгледање перформанси сервера и апликација

Софтвер за надгледање перформанси сервера и апликација може се кретати у распону од кућних решења бачених заједно са неколико линија кода, па све до имплементација на нивоу предузећа дизајнираних за коришћење у глобалној мрежи за велике провајдере услуга.

Са великим мрежама које имају потенцијал стотине хиљада или чак милиона захтева сваког дана, чак и најмалобројнија кашњења могу износити сате колективно изгубљеног времена. Важно је одабрати праве алате за праћење перформанси.

Зар нисте имали времена да прочитате цео пост? Ево наше листе најбољи расположиви монитори сервера и апликација:

 1. СоларВиндс монитор сервера и апликација (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Премиум сервер и монитор апликација који се интегришу на заједничку платформу са осталим алатима за управљање инфраструктуром СоларВиндс.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Интегрирани монитор мреже, сервера и апликација. Ради на Виндовс Серверу.
 3. Сите24к7 Надгледање сервера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Алат за управљање инфраструктуром на бази облака који прати мреже, сервере и апликације.
 4. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Сервис за надгледање система који покрива сервере, апликације и мреже. Усмерено на МСП
 5. ЛибреНМС Бесплатан систем праћења отвореног кода који се може прилагодити.
 6. МанагеЕнгине ОпМанагер Алат за управљање мрежама који се инсталира на Виндовс Сервер и Линук.
 7. Отвори НМС Бесплатно, опен-соурце доступан у стабилним и Бета издањима.
 8. ВхатсУп Голд Свеобухватни мрежни монитор који се може проширити специјалним додацима. Ради на Виндовс Серверу.
 9. ОП5 Интегрисани систем праћења инфраструктуре који укључује управљање сервером и апликацијама.
 10. Ицинга Бесплатан алат за праћење отвореног кода са доступним додацима који су написани у заједници.
 11. Антурис Систем за праћење инфраструктуре у облаку доступан је у бесплатним и плаћеним верзијама.
 12. ЛогицМонитор Интернетска услуга која се наплаћује претплатом. Укључује аутоматизацију процеса.

Сваки администратор ће мало другачије схватити шта је идеално за надгледање перформанси. Неки ће желети да виде сваки последњи детаљ коришћења ресурса и оптимизирају све своје апликације како би се уклопиле у ту потребу. Други су искључиво заинтересовани за одговор сервиса и продужење рада. Већина ће желети мешавину и једног и другог. Ниједан од ових приступа није погрешан, и проналажење правог монитора сервера који одговара вашим потребама је огроман део оптимизације мреже.

Шта треба потражити у алату за надгледање сервера

Перформансе и употреба ресурса саме апликације

Добре апликације за надгледање ће користите минимум ресурса да раде свој посао. Чак и свеобухватни мрежни пакети обично стављају јаки фокус на минимизирање количине системских и мрежних ресурса које користе за обављање својих послова. Најбољи монитор за перформансе ће користите довољно ресурса да бисте ефикасно одржавали пажљив надзор над чворовима њима су додељени.

Свестраност

Пре него што ускочите у било коју апликацију, добро је знати шта тачно треба да уради у одређеној мрежи. Неки монитори перформанси су врло основни, само прате праћење ресурса система на серверу. Други су робуснији и пратит ће све, од пропусне опсега до употребе система и вршити дубинску анализу на бази чвора по чвору. Ови системи често долазе у већим пакетима који су дизајнирани или намењени за употребу са другим апликацијама за стварање пуног система управљања мрежом. Одлучивање које су карактеристике потребне на вашој мрежи помоћи ће вам да сузите који ће део софтвера потенцијално успети за вас.

Презентација и једноставност употребе

Многе апликације за надгледање перформанси садрже детаљне графиконе, графиконе и статистичке информације како би вам помогли да боље схватите како ваша мрежа функционише. Тхе начин на који се приказују ове информације игра велику улогу у томе колико ће оне на крају бити корисне. Начин представљања и организовања ових информација такође је важан фактор колико је софтвер једноставан за употребу. Могућност брзог препознавања који су делови извештаја о употреби вредни за вашу мрежу повећаће ефикасност и помоћи вам да што више искористите свој софтвер.

Примена

Да ли је софтвер потребно инсталирати на једну централизовану контролну локацију или на сваки чвор који надгледа? Да ли је то услуга заснована у облаку? Да ли се агенти лако инсталирају ако их треба поставити на више чворова широм мреже? Чак и мале мреже требале би то узети у обзир као лакоћа инсталације на датом уређају може се увелике разликовати од мреже до мреже.

Најбољи алати за надгледање перформанси сервера и апликација

Не постоји решење „једна величина одговара свима“ за надгледање перформанси сервера, па смо саставили листу која садржи низ платформи и апликација. Ова листа укључује све, од отвореног кода, бесплатних решења, до плаћених имплементација за предузећа, које користе неки од највећих мрежних дивова на планети. Свака од њих има своје предности и мане, а циљ је да помогнете у проналажењу одговарајућег за вашу мрежу.

1. СоларВиндс монитор сервера и апликација (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

12 најбољих алата за надгледање перформанси сервера и апликација

Први унос на овој листи, СоларВиндс монитор сервера и апликација, је самосталан производ у свеобухватној породици Орион платформа који је развио СоларВиндс. Изузетно свестрани монитор апликације који је дизајниран тако да се прилагођава вашој мрежи, може се подесити Сервер и Монитор апликација „све на једном месту“ за различите потребе умрежавања.

Захваљујући томе брзо и лако подешавање, Сервер и Монитор апликација могу се брзо имплементирати за надгледање великих и сложених мрежних окружења. СоларВиндс нуди исцрпна листа образаца за надгледање апликација тако да се може прилагодити скоро сваком окружењу.

То дозвољава надзор инфраструктуре и за АВС и Азуре конфигурације ИааС у облаку, дајући администраторима потребну контролу над њиховом цијелом мрежом, без обзира на физичку локацију или подешавање. Праћење виртуализације је такође доступан, што Серверу и Мониторима апликација пружа свестраност која му је потребна да би се уклопила у велику већину дизајна мрежа и услуга.

Аутоматско откривање имовине и један активни инвентар помажу да се чак и сложене мреже поведу у софтверу, а производ СоларВиндс омогућава праћење перформанси складиштења како би се осигурао несметан приступ подацима на великим платформама за складиштење података. Софтвер је у могућности да помогне дијагностицирати и идентификовати основни узрок проблема са апликацијом за брзо решење потенцијалних проблема.

Као део веће Орион платформе, СоларВиндс монитор сервера и апликација могу се комбиновати са другим производима како би се пружила свеобухватна управљачка покривеност веб перформанси, мрежом, базом података и виртуелизованом конфигурацијом и надгледањем ресурса. СоларВиндс понуда бесплатно 30-дневно преузимање за процену на њиховој страници.

СоларВиндс Сервер и Апплицатион МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

12 најбољих алата за надгледање перформанси сервера и апликација

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је прилагодљиво решење за праћење перформанси које проширује своју флексибилност све до система за цене. Са бесплатном верзијом која нуди до 100 бесплатних "сензора", ово може бити добра опција за мреже које ће се временом повећавати без пробијања банке.

Сваки надгледани ресурс на датом уређају сматра се „сензором“. Као пример, надгледање употребе ЦПУ-а на серверу био би један сензор. ПРТГ процењује да би већини уређаја било потребно од четири до седам сензора, дакле чак и његова бесплатна верзија може радити за мреже малих и средњих димензија.

Аутоматско откривање уређаја омогућава брзо активирање, и ПРТГ може да прати на лицу места или заснована на облаку ресурси. Прилагођена упозорења и надгледање пропусности пружају критичне детаље успоравања мреже и апликација. Широк опсег могућности презентације података помоћи у анализи кључних информација о перформансама на начин који има смисла за своје кориснике.

Цене софтвера заснивају се на томе колико ће ових сензора бити распоређено кроз мрежу, са различитим ценовним слојевима на основу укупних сензора. Можете да преузмете и процените ПРТГ Нетворк Монитор бесплатно 30-дневно пробно време са Паесслерове странице.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Надгледање сервера Сите24к7 (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

12 најбољих алата за надгледање перформанси сервера и апликација

Сите24к7 је инфраструктурни монитор заснован на облаку који је доступан у прилагођеним пакетима за надгледање веб локација, надзор инфраструктуре и надгледање перформанси апликације.

Пошто се овај софтвер за надгледање заснива у облаку, не морате га инсталирати на веб локацију и тако да не повећавате захтеве простора за свој сервер помоћу овог система. Такође не морате бити у истој згради са својим серверима да бисте користили 24 × 7 тако да је то кабл за праћење активности на удаљеним локацијама и на цлоуд серверима. Систем ће надгледати рад сервера Виндовс, Виндовс Сервер, Линук, ФрееБСД, и Мац ОС. Такође може радити са виртуализацијама које су креирали Мицрософт Хипер-В и ВМваре и такође може надгледати Доцкер контејнере. Ради на Цлоуд серверу Мицрософт Азуре и Амазонске веб услуге (АВС) може такође да се надгледа Сите24к7.

Статуси сервера које надгледа Сите24к7 укључују Перформансе ЦПУ-а, капацитет меморије, коришћење простора на диску, и стопе активности мрежног интерфејса. Може се интегрисати са Ацтиве Дирецтори и управљати Сислог и Дневник догађаја Виндовс записи.

Монитор апликација у Сите24к7 може пратити перформансе база података, веб сервера и сервера е-поште. Такође је у могућности да анализира перформансе свих софтвера који се покрећу на серверу, прелазећи на ниво кода. Анализатор кода тражи неефикасне процесе написане у Јава, Ноде.јс, Руби на шине, и ПХП. Прагове упозорења о перформансама апликације непрестано ревидира Сите24к7 путем процеса машинског учења заснованог на АИ.

Сите24к7 се наплаћује на основу претплате, месечно или годишње. Про пакет укључује надгледање сервера и апликација и можете добити 30-дневно бесплатно пробно време.

Сите24к7 Мониторинг СерверСтарт 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. Атера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

12 најбољих алата за надгледање перформанси сервера и апликација

Атера је системски монитор који је дизајниран за употребу од стране управљаних провајдера услуга (МСП). Ово је платформа заснована на облаку која комбинује обоје даљинско надгледање и управљање (РММ) услуге и аутоматизација професионалних услуга (ПСА) функције које МСП користе за вођење свог пословања.

Атера ревизије сервера чим се стави у употребу за новог клијента. Надгледа ЦПУ, меморију и портове сервера како би се осигурало да не погађају свој пуни капацитет и умањују перформансе. Алат ће такође извршити попис свих софтвера инсталираних на серверима и ускладити их са лиценцама које клијент поседује. Софтверски инвентар такође подржава ажурирања софтвера и управљање закрпама система.

Атера монитори надгледају радње и перформансе апликација, као што су системи за управљање базама података и сервери за веб и е-пошту. Комбинација монитора мреже, сервера и апликација чине овај алат идеалним системом за праћење перформанси виртуализације. Атера је посебно вешта и надгледа Хипер-В имплементације.

Платформа Атера је испоручено из облака - МСП не треба да инсталира ниједан софтвер. Техничари МСП приступају контролној табли Атера путем стандардног веб прегледача или посебна апликација за мобилне уређаје. Као што је усмерен на надгледање удаљених система, Атера услуга може да служи мрежама са више места, а такође може да надгледа и цлоуд сервере.

Атера је услуга претплате која се наплаћује по једном техничару месечно. Постоји и годишња стопа претплате, која делује јефтиније. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време да бисте тестирали Атера пре претплате.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

5. ЛибреНМС

12 најбољих алата за надгледање перформанси сервера и апликација

Популарни НМС софтвер отвореног кода, ЛибреНМС је први потпуно бесплатан улазак на овој листи. Има детаљна и опсежна база знања да би се помогло да се нови корисници навикну на софтвер. Године комбиноване сарадње и заједништва у заједници довеле су до бројних додатака, варијација и имплементација ЛибреНМС-а.

Аутоматско откривање мреже подржано је великим бројем додатака дизајниран за конфигурација уређаја, Надгледање перформанце, и доследан учинак. Оксидира, РАНЦИД, и Нисен су само неколико популарни додаци који су лако упарени са ЛибреНМС-ом за свеобухватан систем управљања мрежом.

ЛибреНМС такође подржава приступ платформи са мобилног уређаја са доступном Андроид и иОС апликацијом. То администраторима омогућава контролу над њиховим мрежама чак и када су изван канцеларије. Дистрибуирано гласање пружа ЛибреНМС могућност да скалира и нуди решење чак и за велике мреже.

Као софтвер отвореног кода, ЛибреНМС има велику количину дубине и флексибилности, али већина његових предности доћи ће од искусних корисника са временом да зарони у нитасте и мршаве унутрашњости ЛибреНМС-а. Док роњење у кодну базу ЛибреНМС-а ни на који начин није услов, већина његових снага блиста када њиме управљају појединци који се не плаше да им запрљају руке. Прочитајте инсталационе документе да бисте започели.

6. МанагеЕнгине ОпМанагер

МанагеЕнгине ОпМанагер имаге

МанагеЕнгине'с ОпМанагер је наменски алат за праћење перформанси и инфраструктуре. Обезбеђује надгледање перформанси на различитим уређајима и укључује све стандардне статистике за праћење перформанси, укључујући употребу ЦПУ-а, меморију, складиштење и још много тога.

Главно продајно место ОпМанагер-а за МанагеЕнгине је његово укључивање у већу породицу производа МанагеЕнгине, чинећи га један зупчић у већем колу производа за умрежавање. Може савршено функционисати као самостални производ, али дизајниран је са намером да се користи са другим МанагеЕнгине софтвером за свеобухватно управљање већим мрежама.

ОпМанагер такође има функције Статистика ПГСКЛ базе података, давање ДБА детаљне информације о перформансама и времену упита на великим мрежама. Овај алат помаже да се мрежама са интензивним подацима, које се увелико ослањају на базе података, вреднује алат смањење броја упита и побољшање ефикасности.

ОпМанагер укључује приличну количину Подешавање у погледу надзор конфигурација и прилагођена упозорења, помажући администраторима да дају само информације и упозорења која су им потребна за ефикасно покретање њихових мрежа. МанагеЕнгине нуди а 30-дневно бесплатно пробно време преузмите за процену.

7. ОпенНМС

12 најбољих алата за надгледање перформанси сервера и апликација

Други унос отвореног кода на овој листи, ОпенНМС је софтвер за управљање мрежама са пуно корисних програма и наменске базе корисника. Постоје две подружнице дистрибуције ОпенНМС-а, а свака има своје јединствене предности.

Први, Меридиан, је стандардна ОпенНМС дистрибуција. У суштини је „стабилно издање“ ОпенНМС-а и карактерише већина производа и подршке у заједници два издања. Већина корисника ОпенНМС-а ће изабрати покретање Меридиан.

Друга дистрибуција је Хоризонт. Лако се може описати као бета платформа за нове технологије, идеје и имплементације. Постоји значајно мање документације и подршка заједнице за Хоризон, јер ће већина корисника кодирати и документирати Меридиан. То је пример ивице крварења ОпенНМС оквира отвореног кода.

ОпенНМС функције подесиво надгледање услуга, управљање перформансама путем низа стандардних протокола и омогућава прилагођена упозорења. Аутоматско откривање мреже у комбинацији са откриће топологије помаже за брзо и лако подешавање заједно са додатним увидом у оквир додељене мреже.

ОпенНМС се такође лако интегрише у постојећу инфраструктуру, са значајном количином документације из своје заједнице, како би се лакше поставило и интегрисало у постојећу платформу. Прочитајте инсталационе документе да бисте започели.

8. ВхатсУп Голд

ВхатсУп Голд Нетворк Мап

ВхатсУп Голд је наменска платформа за надгледање перформанси с богатим могућностима прилагођавања у свом интерфејсу. Садржи ан једноставан за употребу, интуитивно сучеље која се може прилагодити за приказивање различитих количина информација. Овај екран се такође може конфигурирати тако да информације буду раздељене и приступачне само онима којима је то потребно. Можете лако да конфигуришете одређене врсте информација које ће се приказивати тимовима који су им најпотребнији.

ВхатсУп Голд такође има аутоматски мапирање мрежног слоја 2/3 да бисте лакше поставили свеобухватну слику тренутне радне мреже. Ова мрежна мапа се приказује у погодан дисплеј који чини откривање потенцијалних кварова или уских грла перформанси једноставан задатак.

Једна од главних карактеристика ВхатсУп Голд-а је његова способност проактивног праћења и упозоравања када потенцијална проблематична подручја позади њихове ружне главе. Паметни дизајн радног тијека помаже да се та упозорења доведу у први план када је то потребно, тако да се потенцијални проблеми могу брзо и без прекида у раду рјешавати. Преузмите бесплатну пробну верзију са њиховог сајта.

9. ОП5

ОП5 Монитор

Дизајниран посебно да се користи као предузеће решење за праћење перформанси мреже, ОП5 изузетно добро се сналази у широким мрежним окружењима. Све, од њене надзорне плоче, до приказа мрежног мапирања, до прилагођавања доступних унутар софтвера, указује на намере ОП5-а као платформе за надгледање размера добављача услуга.

Одличан пример за ово су ОП5-ове макро приказ надзираних мрежних чворова. Доступни виџет карте даје стварна, глобална слика о начину на који је сваки систем повезан на основу географског положаја.

Флексибилност ОП5 долази од његовог укључивања виџете који се могу додати или уклонити са централне контролне табле, дајући администраторима потпуну контролу над количином приказаних информација. Ови виџети се могу конфигурисати за прикажите информације о одељцима у различите одељења како би се особље могло усредсредити на критичне податке.

Визуелно извештавање даје детаљне информације о потенцијалним уским грлима или проблематичним областима. Ове визуелне репрезентације укључују графиконе и графиконе да би стекли јасну слику када и где се може појавити проблем.

Додатно надгледање вишка помаже даљњем јачању ОП5'с дизајнерски циљ да буде „све на једном месту“ за праћење умрежавања у предузећу потребама. Сазнајте више о цијенама на њиховој страници за преузимање.

10. Ицинга 2

Ицинга

Још један алат за надгледање перформанси отвореног кода, Ицинга 2 је дизајниран да обезбеди робусно надгледање перформанси уз потрошњу минималне количине системских ресурса. Доступан у више различитих варијанти и дистрибуција, Ицинга поседује огромну флексибилност у потпуно бесплатном пакету.

Може се интегрирати с другим популарним алатима отвореног кода, Ицинга 2 може да садржи један део комплетног решења за надгледање перформанси мреже које је скалабилна до скоро било које величине. Динамично прилагођавање унутар самог софтвера, заједно са конфигурације перформанси засноване на правилима дозвољава администраторима да подешавају инсталацију Ицинге како би задовољили њихове потребе.

Ицинга 2 ефикасно користи системске ресурсе за стварање отиска ресурса са голим костима, а истовремено пружа праћење и статистику перформанси предузећа. Детаљни подаци о перформансама помажу да се корисници упуте у потенцијална проблематична подручја, а свеобухватан систем упозорења упозорава администраторе на предстојећу катастрофу.

Као алат отвореног кода, велика већина флексибилности Ицинга долази у бројне варијанте и додатке који се могу користити са апликацијом. Чак и без опсежног подешавања и истраживања, Ицинга 2 је невероватно способан као ван решења за праћење перформанси, али ентузијасти отвореног кода ће дочекати додатну свестраност коју филозофија дизајна пружа. Посетите њихова складишта на Гитхубу за информације о преузимању и инсталацији.

11. Антурис

Антурис сервер монитор

Антурис нуди платформу за праћење перформанси која је имплементација у СааС облаку. То му пружа неке јединствене предности за мрежне администраторе који траже мобилнију платформу за надгледање са којом раде. Антурис има опције и за размештање агената и за агенте, што га чини невероватно корисним у мрежама са изразито мобилним мрежама или као мостна платформа за рад на флуиднијим мрежним подешавањима.

Као услуга заснована на облаку то има смисла Антурис бити у стању да надгледати услуге засноване на облаку, и то је у стању да уради са минималним подешавањем. Може да надгледа на више географских локација, додатно појачавајући своју филозофију дизајна за руковање веома сложеним, изузетно мобилним мрежним инфраструктурама. То му такође даје добре оцене као софтвер за перформансе скалирања који може да контролише велики мрежни надзор.

Распон прилагођена обавештења и методе испоруке обавештавајте администраторе о кључним детаљима и критичним системима на које је потребно обратити пажњу ради доследне услуге. Антурис може пратити стандардне метрике перформанси на серверима и надзирати мреже ради саобраћаја да би побољшао пропусност и помогао да идентификује проблематична подручја где су потребне промене. Антурис нуди низ бесплатни и плаћени планови у складу са потребама ваше мреже.

12. ЛогицМонитор

ЛогицМонитор

Други СааС облак решење за праћење перформанси, ЛогицМонитор даје исте флексибилне предности динамичним мрежним окружењима која могу користити мобилнију апликацију за надгледање. Могу бити брзо распоређује и искористите то аутоматско откривање уређаја, ЛогицМонитор може анализирати потрошњу ресурса на локацији и на инфраструктури заснованој на облаку.

А прилагођена контролна табла може имати информације подељене информацијама за пружање информација групама или особљу које су јој најпотребније. Са широким распоном могућности презентације података, ове информације се могу прилагодити тако да брзо дају важне детаље статистика употребе, системска оптерећења, и перформансе апликације.

Флексибилно упозоравање и могућност праћења и анализирања мрежних конфигурација у реалном времену дају вам додатну корисност ЛогицМонитор. Може активно надгледати промене конфигурације и тражити утицаје на перформансе како би помогао да се мреже које се стално мењају вредан увид у целокупно здравље мреже.. ЛогицМонитор нуди 14-дневну бесплатну пробну верзију на својој веб локацији.

Одабир алата за надгледање сервера и апликација

СоларВиндс монитор сервера и апликација и ПРТГ Нетворк Монитор су два алата са највишим перформансама на овој листи. Разнолика инфраструктура коју могу да надгледају направила их је два најбоља алата за надгледање перформанси у свету.

СоларВиндс монитор сервера и апликација може да прати хардвер као и АВС и Азуре ИааС инфраструктура.

ПРТГ Нетворк Монитор има сопствени јединствени сензори које можете да преузмете за надгледање појединих алата. За мање организације, ПРТГ Нетворк Монитор је посебно сјајан избор. Разлог је тај што постоји бесплатна верзија која подржава до 100 сензора. 100 сензора ће покрити многе мање мреже без огромне цене која је повезана са производима за праћење мреже.

Вриједно је напоменути да оба алата доносе погодност и за столом. ПРТГ Нетворк Монитор и СоларВиндс монитор сервера и апликација сваки од њих има функцију аутоматског откривања да аутоматски препознају уређаје у вашој мрежи. Аутоматско откривање осигурава да увек радите са најсавременијом верзијом мрежног окружења.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 68

Adblock
detector