12 најбољих фиревалл-а за веб апликације (ВАФс)

12 најбољих фиревалл-а за веб апликације (ВАФс)

А заштитни зид веб апликација нуди заштиту веб сервера. Испорука веб апликација следи модел клијент-сервер, при чему сервер шаље поруке само као одговор на захтев клијента.

Типични заштитни зид штити клијента. Ватрозид веб апликација штити сервер. Доле ћемо детаљније о сваком од алата који се налазе у наставку, али ако имате времена само за читање сажетка, ево списка најбољи ВАФ-ови базирани на облаку:

 1. Ватрозид за веб апликацију са управљаном апликацијом АппТрана (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Потпуно управљани ВАФ који обезбеђује Индусфаце са уграђеним апликацијским скенером, ЦДН-ом и управљаним прилагођеним правилима са Зеро ВАФ лажно позитивним јамством потпомогнутим са СЛА и подршком од 24 × 7.
 2. СтацкПатх ватрозид за веб апликацију (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Ватрозид заснован у облаку који је део „рубног“ решења.
 3. Суцури заштитни зид вебсајта (НАУЧИТЕ ВИШЕ) Део је пакета услуга за заштиту ван терена који такође укључује ДДоС заштиту.
 4. Цлоудфларе ВАФ Решење засновано на облаку које се може комбиновати са ДДоС заштитом.
 5. Акамаи Кона Сите Дефендер Комбинује спољну ВАФ и ДДоС заштиту.
 6. Амазон Веб Сервицес ВАФ Предњи крај за оне који управљају Амазоновим Веб услугама, укључујући излагач оптерећења апликација и мрежу за испоруку садржаја Амазон.
 7. Заштитни зид веб апликације Инцапсула Оффсите ВАФ који комбинује ДДоС заштиту једне од водећих светских компанија за кибернетичку сигурност.

А ево наше листе најбољи хардверски засновани ВАФ:

 1. Имперва СецуреСпхере - Хардверски ВАФ од лидера у индустрији кибернетичке сигурности намењен мањим предузећима.
 2. Ватрозид веб апликације Баррацуда - Низ хардверских ВАФ-а за мале и средње компаније.
 3. Заштитни зид апликације Цитрик Нетсцалер - Хардверски распон ВАФ који укључује балансирање оптерећења; доступан и као Цлоуд услуга.
 4. Фортинет ФортиВеб - Палета хардверских ВАФ-ова који укључују балансирање оптерећења и ССЛ претовар.
 5. Ф5 БИГ-ИП АСМ - Хардверски ВАФ који укључује ССЛ истовар; за велика предузећа.

Contents

Од чега напада ВАФ штити?

Ватрозид веб апликације или ВАФ треба да заштити ваш веб сервер и његов садржај од следећих категорија напада:

 • Цросс-Сите Сцриптинг (КССС)  - злонамерни ХТМЛ код који је хакер убацио у поље за унос веб страница
 • Скривено поље манипулација - хакери преписују изворни код веб странице да би изменили вредности у скривеним пољима и затим поново додали измењени код на сервер
 • Тровање колачићима  - мијењање вриједности параметара у колачићима ради оштећења података прослијеђених између веб страница
 • Веб сцрапинг  - аутоматизовано вађење података са веб страница
 • Слој 7 ДоС напада - преплављивање веб сервера рекурзивном активношћу апликације
 • Подметање параметара - мијењање вриједности у параметрима на позив веб странице
 • Буффер оверфлов - кориснички унос који преписује код у меморију
 • Задња врата или опције за отклањање грешака - извештаји о повратним информацијама програмера за тестирање веб страница које хакери могу да користе за приступ процесору
 • Невидљиво командовање - напад на оперативни систем веб сервера
 • Присилно прегледавање - хакер добија приступ резервним или привременим мапама на веб серверу
 • Погрешне конфигурације треће стране - манипулација додацима садржаја који пружају друге компаније
 • Сајт рањивости / СКЛ ињекције - упити унесени у поља за аутентификацију корисника

Иако ВАФ функционише као предњи крај веб локације, ова технологија не пружа бројне кључне функције контроле приступа које треба ваш веб домаћин.. ВАФ-ови се фокусирају на ХТТП код и процедуре захтева за друге интернет апликације, као што је ФТП. У тим су случајевима сигурне верзије протокола апликација, ХТТПС и СФТП, такође су обухваћени.

Како раде ВАФ-ови?

дијаграм заштитног зида веб апликације

ВАФ-ови траже неправилности садржане у долазним захтевима и блокирају неправилне или неисправне конструкте. ВАФ није одговоран за балансирање оптерећења између кластера сервера. Иако неке врсте ДДоС напада користе ХТТП, већина користи методе нижег нивоа. Дакле, ВАФ ће вас заштитити од ХТТП и ФТП апликационог нивоа / нивоа 7 ДДоС напада, али не од оних које проводе друге стратегије.

ВАФ конфигурације

ВАФ мора бити дио ваше стратегије заштите веб хостинга. Може се имплементирати као хардверско решење или као софтвер.

Присталице софтверских ВАФ-ова тврде да већ имате на располагању довољно хардвера, требате само проширити могућности постојеће опреме да бисте добили заштитни зид веб апликација. Међутим, идеална локација за ВАФ је испред ваших сервера, а већина софтверских решења инсталирана је директно на веб серверу.

ВАФ Пласман

Најбоље место за постављање ВАФ-а је рутер који делује као гатеваи између ваше мреже (а самим тим и вашег сервера) и интернета. Ова стратегија подразумева да би најбоља опција био рутер који има интегрисани ВАФ. Ово би био самосталан комад опреме и спречио би оштећење саобраћаја или хакерског истраживања да дођу до вашег драгоценог сервера.

Софтвер вс хардверски ВАФ разматрања

Дакле, који би требало да одаберете за контролу трошкова? Софтверски ВАФ-ови су јефтинији од хардверских решења. Међутим, немојте мислити да нема инсталирања хардверских трошкова за инсталирање ВАФ софтвера на ваше сервере. Вероватно сте планирали капацитет хардвера вашег сервера и тако додавање додатне функције заузимаће простор на диску, користити меморију и везати процесоре процесора. Можда ћете морати да проширите капацитет свог сервера како бисте угостили ВАФ, тако да су у питању трошкови хардвера.

Комплети вештина на лицу места такође су разматрање. Вероватно је да су сви запослени у администрацији система упознати са оперативним системом вашег сервера, али да ће бити неспретни око фирмвера новог уређаја. Корисници хардверског ВАФ-а имају тенденцију да их третирају као црне кутије и умешају се у њихове операције много мање него што то чине са софтверским ВАФ-ом - што би могла бити добра ствар.

И хардверски и софтверски ВАФС долазе са закрпама и подршком за ажурирање. Међутим, ажурирање верзија софтвера обично захтева ваш пристанак и управљање за сваку инсталацију, док хардверски ВАФ-ови имају тенденцију да се директно ажурирају од стране добављача, остављајући вас без дуготрајних проблема са управљањем закрпама.

Генерално гледано, и хардверски ВАФ и софтверски ВАФ обављају исте задатке. Хардверски ВАФ-ови спречавају додатно учитавање сервера и могу наставити да раде чак и када желите да један од ваших сервера спустите. Хардверски ВАФ је поузданији и може га се оставити да ради свој посао. Иако су хардверски ВАФ-ови вероватно боље опције од софтверских ВАФ-а, администратори имају тенденцију да више воле приступачност и прилагодљивост софтверских ВАФ-ова.

Функције заштитног зида веб апликација

Не само да треба скенирати све корисничке активности када је веб страница активна, већ морате проверити и код ваших веб страница, укључујући и додатне додатке које пружају спољне компаније. Погрешке кодирања и оверситес валидације познати су као рањивости од 0 дана. То су нестандардни путеви који могу омогућити хакерском приступу вашем веб серверу. Ако хакери открију ове недостатке пре него што ви или добављач убаченог кода увиди проблем, бићете подвргнути нападу без нула дана који можда неће бити покривен вашим ВАФ-ом.

Вредност ВАФ-а лежи у правилима која се примењују на одговоре корисника. Ова подешавања правила извршавају поступке провере који штите ваш веб сервер од злонамерних активности тако што постављају активности за уочавање и диктирају акције које треба предузети када се открива експлоатација. Правила ће бити написана како би се посебно блокирале познате стратегије напада. Међутим, додатна, флексибилнија правила у рутини ВАФ-а корисна су за идентификацију претњи од нула дана.

Такође видети: Најбољи бесплатни скенери за портове

Повезан: Најбољи алати за откривање провале

Најбољи ВАФ-ови у облаку

Већина софтверских ВАФ-ова се сада имплементира као облачни сервиси. Ове услуге наплаћују месечну стопу с различитим плановима како би одговарали различитим веб локацијама. Ево пропадања најбољи ВАФ-ови базирани на облаку данас на тржишту:

1. Заштитни зид веб апликације за АппТрана (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

12 најбољих фиревалл-а за веб апликације (ВАФс)
АппТрана из Индусфаце-а пружа потпуно управљани фиревалл веб апликација у пакету са убрзањем садржаја и ЦДН-ом преко облака. Све што требате учинити је усмјерити свој промет путем АппТрана услуге која се налази у више регија у АВС центрима података од стране Индусфаце-а.

АппТрана излази из оквира са оптимизованим сетовима основних правила која се могу одмах у блокираном режиму засновати на основу оптимизованог основног скупа правила које је Индусфаце развио радећи безбедносне процене хиљада других веб локација. Када се укрцају, купци могу извршити аутоматизовану безбедносну процену веб локације на захтев и добити тренутну видљивост да ли су они већ заштићени ВАФ или захтевају прилагођена правила.

Они који захтевају прилагођена правила могу се затражити од централизованог портала, а 24 × 7 МСС тим из Индусфаце-а ће креирати прилагођено правило са Зеро ВАФ лажно позитивним уверењем и заштитити их. Учинак веб странице се побољшава помоћу пакета ЦДН који је укључен у услугу. АппТрана план доступан је као услуга претплате заједно са 14-дневно бесплатно пробно време.  Бесплатне пробне регистрације аутоматски се укључују у заувек бесплатан основни план који укључује аутоматизовано безбедносно скенирање два пута месечно за вашу веб локацију.

АппТрана Управљана веб апликација ФиреваллБеггин 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. СтацкПатх ватрозид за веб апликацију (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СтацкПатх-ВАФ

Тхе Заштитни зид веб апликација је један од пакета услуга заснованих на облаку које нуди СтацкПатх који се специјализују за "рубну технологију". Овај се термин односи на технику потискивања услуга до ивице ваше мреже, а затим и мало даље. СтацкПатх је Цлоуд услуга која се заснива на претплати хвата сав ваш саобраћај пре него што дође до вашег веб сервера.

Вањска конфигурација СтацкПатх-а пружа додатну заштиту за ваш веб сервер као и сваки други злонамерни код чак не добија шансу да дотакне ваше ресурсе.

Заглавље веб саобраћаја на вашу веб локацију преусмерава се како би прво стигло на СтацкПатх сервер. Три основне одбране које нуди ова услуга су: Процена ИП адресе, провера прегледача, и тхе употреба правила о садржају. Ова методологија се фокусира на вероватноћу долазних захтева који долазе из сумњивих извора. Филтрирање извора такође искључује све покушаје ДДоС напада.

На ваш веб сервер прослеђује се само потврђени саобраћај. Сва та обрада одвија се тако брзо да редовни корисници не имају никакво умањење брзине везе. СтацкПатх нуди Заштитни зид веб апликација бесплатно за први месец услуге.

СтацкПатх Интернет апликација ФиреваллФирст Фрее

3. Суцури заштитни зид вебсајта (НАУЧИТЕ ВИШЕ)

Суцури Фиревалл за веб страницу

Тхе Суцури заштитни зид веб апликација је део скупа мера за заштиту веб локација. Систем заштите од облака Суцури је мрежна услуга. Адреса ваше веб локације налази се на Суцуријевом серверу, такође сав ваш веб саобраћај прво иде тамо.

Суцури сервис филтрира злонамерни саобраћај помоћу различитих техника. Компанија одржава базу података о нападима који се стално ажурирају, тако да ваша веб локација користи предности стратегија заштите које је Суцури научио када брани друге сајтове.

Сервисни пакет укључује оптимизацију перформанси и ДДоС заштиту. Суцури сервер блокира злонамерни саобраћај и прослеђује све непоштене захтеве на ваш веб сервер. Овај процес дешава се тако брзо да посетиоци неће приметити успоравање у испоруци веб страница.

Перформансе испоруке побољшане су кеширањем, што значи чак и ако је ваша веб локација недоступна за одржавање, посетиоци ће и даље моћи да приступе вашим веб страницама. Ватрозид Суцури веб апликације доступан је као услуга претплате, а цене почињу од 9,99 УСД месечно за њихов основни пакет. Погледајте детаље плана на њиховој веб локацији.

Појединости о програму ФиреваллВиев за Суцури Веб апликацију

4. ЦлоудФларе ВАФ

Цлоудфларе ВАФ

Цлоудфларе је постао врло успјешан у заштити веб хостинга од ДДоС напада и они проширују заштиту заштитним зидом веб апликација. Ово је интернетска услуга која се веома широко користи. Њихови сервери управљају са 2,9 милиона захтева сваке секунде у име своје велике корисничке базе.

Предност претплате на широко коришћени облак ВАФ као што је Цлоудфларе је та што компанија може да примени економију обима за своја истраживања претњи. Покушај напада на једног купца одмах се повлачи на унос на црну листу за све веб сервере заштићене Цлоудфларе-ом. Ако имате сервер у облаку који је средишњи у вашем предузећу или као систем за доставу садржаја који је укључен у вашу веб презентацију, онда Цлоудфларе такође може да покрије то. Интегрисање пуне Цлоудфларе ДДоС заштите уз вашу ВАФ претплату врло је једноставан задатак.

5. Акамаи Кона Сите Дефендер

Кона Дефендер Сите

Акамаи је светски лидер у ублажавању ДДоС-а и интегрише потпуну ДДоС заштиту са заштитним зидом веб апликација у цлоуд сервису који се зове Сите Дефендер. Велика предност комбиновања ове две услуге у једном производу јесте да сте ви неће бити потребно да се ваш саобраћај преусмерава кроз две различите компаније да бисте добили оригиналне захтеве који стижу на ваш веб сервер.

Као један од лидера на мрежи за безбедност, Акамаи често први открива нове подвиге. Као купац Сите Дефендер-а, имате користи од ових информација „испред криве“ одмах са чвршћим и паметнијим блоковима у хакерском саобраћају.

6. Амазон АВС ВАФ

Ватрозид веб апликације Амазон АВС

Заштитни зид веб апликације Амазон АВС (или АВС ВАФ) доступан је само купцима веб услуга компаније. Ту се убрајају излагач оптерећења апликација и мрежа за испоруку садржаја Амазон. Пошто су Амазонове веб услуге засноване на облаку, овај ВАФ је додатак вашој постојећој претплати. Модел цена је веома примамљив. Не плаћате паушално сваког месеца. Уместо тога, наплаћујете вам свако сигурносно правило које сте поставили и за број захтева за веб који ваш сервер прими у току месеца.

7. Заштитни зид веб апликације Инцапсула

Ватрозид веб апликације Инцапсула

Инцапсула је лидер у ДДоС заштити и компанија додаје потпуну ДДоС филтрирање у свој ВАФ, а не само заштиту апликативног слоја. Компанија има 25 дата центара широм свијета, што осигурава да се овај ВАФ са сједиштем у облаку прати свакодневно.

Најефтинији ВАФ план који нуди Инцапсула развија се од 300 долара месечно. Ако се заснивате на неком другом месту, ажурирање базе претњи није ваш проблем. Инкапсула се брине за то. Компанија ће вам такође послати преко закрпа које ће вам помоћи да одбраните веб апликације које можете заказати када се примењују у мирним временима вашег сервера..

Најбољи ВАФ-ови засновани на хардверу

Хардверско решење заштитних зидова веб апликација укључује део мрежне опреме који треба да иде испред веб инфраструктуре.

Како ће сав саобраћај у оба смера прво проћи кроз овај уређај, мораћете проверите да ли одабрани модел има могућност да управља типичном брзином протока вашег веб сервера. Када процењујете ВАФ уређаје, прво треба да измерите потражњу на вашем серверу у погледу пропусности података у Мбпс и броја трансакција. Како ССЛ трансакције одузимају више обраде, требали бисте погледати максимални број ССЛ трансакција у секунди (ТПС).

1. Имперва СецуреСпхере

Имперва СецуреСпхере

Овај ВАФ намењен је мањим предузећима са јединицама које имају пропусност од 100 Мбпс која се бави 440 ССЛ ТПС-а, све до модела који може да процесира 10 Гбпс и 9000 ССЛ ТПС. Као пример опсега погледајте Кс2020 који вам даје пропусност од 500 Мбпс по цени од 4.200 долара. Овај уређај може да користи 2.200 ССЛ ТПС.

Виши модели у палети су међусобно компатибилни. Можете да купите Кс85210 који има брзину пропусности од 5 Гбпс, а касније га надограђујете помоћу софтверског закрпа да бисте га претворили у Кс10К модел, који омогућава пропусност од 10 Гбпс. Такође се можете одлучити за верзију СецуреСпхере засновану на облаку.

2. Баррацуда фиревалл за веб апликацију

Ватрозид за веб апликацију Барацуда

Баррацуда је добро решење за мале и средње веб компаније. Овај уређај је мало скупљи, али куповна цена укључује читаву годину ажурирања система. Баррацуда кутија се аутоматски ажурира када компанија открије нове претње и подвиге. Баррацуда кутија има неке додатне функције, које укључују кеширање за бржу испоруку садржаја и балансирање учитавања. Можете додати пуну ДДоС заштиту уз накнаду.

Баррацуда ВАФ је доступан у разним величинама, сваки са различитим капацитетима. На пример, Модел 360 ће вам дати пропусност од 25 Мбпс и може да подржи 2000 ССЛ ТПС. Куповином 360 вратићете 6.350 УСД, укључујући ону прву годину виртуалног закрпа. Подршка за наредне године кошта 1.350 долара годишње.

3. Цитрик Нетсцалер заштитни зид

Цитрик Нетсцалер

Нетсцалер МПКС распон долази са капацитетима од 500 Мбпс до 200 Гбпс. Најјефтинији модел је МКСП 5550, који вам омогућава пропусност од 500 Мбпс и може се носити са 1.500 ССЛ ТПС. Ова јединица кошта 4.000 долара, али та цена не укључује уговор о виртуелном закрпању, што је додатни додатак.

Апарат Цитрик Нетсцалер такође делује као уравнотеживач оптерећења за мала предузећа. Нетсцалер је доступан и као услуга у облаку.

4. Фортинет ФортиВеб

Фортинет ФортиВеб

Ако имате мало веб предузеће и прелазите у средњу лигу, морат ћете надоградити много опреме. Ово би вам могла бити добра шанса да провјерите Фортинет ФортиВеб апарат. Овај уређај интегрише ВАФ са балансатором оптерећења и ССЛ механизмом за искључивање. Ако се проширите на више сервера, ионако ће вам требати баланс за оптерећење, тако да док сте на тржишту за нови комад комплета, има смисла макнути фиревалл са веб апликације са листе ствари које можете купити као па уградите обоје у исту кутију.

Асортиман ФортиВеб укључује осам модела са повећаном пропусном моћи. Модел улазног нивоа је 100Д. Ово има брзину пропусности од 25 Мбпс. Врхунски модел је 4000Е. Ово има пропусност од 20Гбпс. ФортиВеб такође користи облачну верзију сервиса ватрозида веб апликација.

5. Ф5 БИГ-ИП АСМ

Ф5 БИГ-ИП АСМ

БИГ-ИП АСМ намењен је великим компанијама. Нажалост, Ф5 не даје ССЛ ТПС стопу за своје моделе, већ ХТТП. Модел 10200 може обрадити 75.000 ХТТП ТПС-а и има пропусност од 5 Гбпс.

БИГ-ИП АСМ помаже вашем серверу да брже функционише бавећи се ССЛ енкрипцијом ХТТПС и СФТП. Ова функција је позната као „ССЛ оверлоадинг“. Пакет Ф5 укључује заштиту од претњи која има користи од дубинске анализе претњи и динамичног учења, тако да не морате улагати превише времена у читање извештаја да бисте утврдили које адресе се налазе на црној листи јер апарат ће то учинити за вас.

ВАФ-ови засновани на хардверу и облаку: предности и недостаци

Избор сопствене опреме или решења у облаку често се може сводити према вашим жељама за сваку конфигурацију. На пример, неким људима су неугодни оутсоурцинг елементи њихове мреже, а безбедносне функције веб домаћина су посебно осетљиве теме.

ВАФ-ови на бази облака

ВАФ стоји испред свих осталих уређаја и зато мора бити циљ вашег УРЛ-а. То значи да више немате директну контролу над својим прометом, јер ће сви ДНС записи прво посјетитеље веб странице усмјерити на цлоуд сервис.

Тамо где ВАФ-ове у облаку нуде компаније које укључују и друге напредне безбедносне услуге, комбиновање њих у једном пакету има смисла. На пример, ако ваш изабрани провајдер ВАФ нема ДДоС заштиту, морат ћете проследити свој саобраћај другој услузи облака да бисте се у потпуности покрили од свих претњи. Узимање ВАФ услуге у облаку може вас закључати у једну компанију за обезбеђење на мрежи за сву вашу интернетску заштиту и ограничити могућности.

ВАФ-ови прегледавају садржај пакета, тако да морају прво да скину сву заштиту шифровања пре него што могу да обаве свој главни задатак. То значи да морате да предате свој ССЛ сертификат пружаоцу услуга ВАФ у облаку, ефективно предајући све безбедносне функције које штите ваш веб домаћин, ваш садржај и сигурност ваших клијената..

Морате имати пуно вере у свог пружатеља услуга ВАФ у облаку да бисте били спремни да трећа страна стане између вас и ваших купаца.

Професионални ВАФ-ови у облаку

С друге стране, репутација и стручност врхунских пружатеља услуга ВАФ у облаку значи да не морате бити забринути због изнемоглости. Компаније на нашој листи специјализиране су за умрежавање и сигурносне услуге. Њихова нагомилана стручност много је већа него што бисте могли да добијете за властиту компанију. Вероватно је већи ризик по доступност и безбедност веб локације ако покушате да покријете све компликоване задатке који укључују ова питања.

Решења заснована на облаку могу се плаћати месечно, ширење трошкова заштите веб апликација. У неким случајевима наплаћује се само за вашу веб пропусност, тако да можете одложити плаћање своје заштите до краја месеца када је ниво услуге обрачунат и фактурисан..

Ако дијелове своје операције већ дајете вањским изворима, већ сте се помирили са методом рада заснованом на облаку, па не би било превише тешко и оутсоургирати свој ВАФ. Можда ћете требати да пребаците са постојећих провајдера ако комбиновање других услуга, као што су ДДоС заштита и балансирање оптерећења, са вашим новим ВАФ чини бољи логистички и економски смисао.

ВАФ-ови на бази хардвера

Када разматрате трошкове хардверског ВАФ-а, морате додати трошкове његове инсталације, становања, заштите и одржавања. Онлине ВАФ-ови се аутоматски ажурирају, тако да су увек у току и спремни да се изборе са последњом претњом. Добијање тог нивоа припремљености на сопственом ВАФ уређају може бити скупо.

Већина добављача хардвера ВАФ нуди услугу ажурирања. Исправци нових претњи аутоматски се шаљу на ваш ВАФ уређај путем Интернета и он ће обновити свој фирмвер без ваше интервенције. У случају неких нових претњи, можда ће требати ажурирање друге опреме и софтвера на вашој мрежи, а сервис подршке вашег ВАФ провајдера ће вам такође дати те податке.

Овај процес се назива „виртуално закрпање“ и то је ВАФ верзија класичних ажурирања базе података фиревалл-а. Међутим, иако сви добављачи хардвера на нашој листи пружају виртуално закрпање, не садрже сви ту услугу бесплатно. Тамо где је услуга ажурирања укључена, обично је бесплатна само током прве године. Након тога морате додатно платити за подршку свог интерног ВАФ-а.

Предња цена куповине хардверског ВАФ-а може бити неугодан трошак када се борите за рад нове веб компаније.. Ако у почетку одустанете од ове заштите, можда ћете се успавати у уверењу да је реч о непотребном додатку чак и када дођете до тачке у којој имате новца за резерву. Ово је опасан сценарио, јер ћете схватити да вам је потребна ВАФ заштита тек кад вас нападне. До тада ће вашу веб локацију блокирати претраживачи јер садрже злонамерни код и бићете послани из посла.

Професионални ВАФ-ови професионалци

Ако имате свој веб сервер, вероватно већ знате пуно о умрежавању и интернет системима. Можда ће вам требати баланс за оптерећење након што ставите на додатне сервере да бисте се бавили потражњом. Ако је то случај, можете купити комбиновани веб кеш, балансатор учитавања и ВАФ у комбинацији и добити све предње потребе помоћу једног уређаја.

Имати свој ВАФ значи да не морате предати своју веб адресу трећој особи. Ако вам је у неком тренутку потребна опсежна заштита ДДоС-а, ваш УРЛ ће морати да оде код провајдера за ублажавање ДДоС-а. Међутим, у овом случају нећете морати да ограничавате свој избор ДДоС заштите на ону коју пружа ваша облачна ВАФ компанија. Нећете бити посвећени усмеравању свог УРЛ-а да бисте добили свој ВАФ.

Одабир заштитног зида веб апликације

Без обзира да ли желите да имате властити ВАФ на вашој мрежи или мислите да би било боље потражити ВАФ решење засновано на облаку, овај преглед вам даје пет опција које треба размотрити. Одабир нове опреме, софтвера и услуга за вашу компанију може бити веома дуготрајан. У овом водичу за вас смо се побринули о тој првој фази.

Ваш следећи задатак је да сузите своје могућности. Додати додаци које нуди сваки од ових пружатеља услуга ВАФ усмерит ће вас према том избору. Капацитет сваке услуге је такође важан фактор и требало би да узимате у обзир скалабилност тако да се узимају у обзир ваши будући планови за ширење.

Донесите одлуку о томе да ли ћете потражити хардвер или ВАФ који се заснива на облаку, а затим погледајте свако од пет наведених у тој категорији. Било би грешка превидјети заштиту коју ватрозид веб апликације нуди вашој организацији. Не чекајте да буде прекасно и ваша веб локација је већ нападнута. Набавите ВАФ на свом месту сада да бисте одржавали веб локацију на мрежи.

Слика: Фиревалл од франкиелеон путем Флицкр.цом Лиценцирано под ЦЦ БИ 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 41

Adblock
detector