12 najboljih alata i softvera za brisanje Ping-a

12 najboljih alata i softvera za brisanje Ping-a

Pregled pinga jednostavan je način dobivanja popisa aktivnih IP adresa na vašoj mreži. Vraća rezultate samo za domaćine koji su uključeni i aktivni. Dakle, ovo je sjajan alat za reviziju koji vam omogućuje oporavak napuštenih adresa u DHCP okruženju.

Na tržištu smo skupili nekoliko sjajnih alata i softvera za ping. Evo naš popis 12 najboljih alata za brisanje koji su danas dostupni:

 1. SolarWinds Ping Sweep s inženjerskim setom alata (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Ping pretraživač koji se izvodi na Windows poslužitelju i dio je skupa alata SolarWinds Engineer.
 2. Paessler PRTG (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Ovaj alat vrši Ping rekurzivno u sklopu svojih mrežnih rutina otkrivanja
 3. SolarWinds skener IP adresa (BESPLATNO ISPITIVANJE) - Dio upravitelja IP adresa SolarWinds.
 4. Nmap - Grafičko sučelje za Nmap koji radi na Linuxu, Mac OS-u, Unixu i Windows-u.
 5. Fping - Alat Ping naredbenog retka za Linux koji može raditi na rasponima IP adresa.
 6. Mrežni Pinger - besplatni alat Ping za Windows koji uključuje mogućnosti Ping sweep.
 7. Hping - Besplatni alat Ping naredbenog retka za Linux, Unix i Mac OS i Windows.
 8. Ljuti IP skener - Besplatni alat za analizu mreža za Windows, Linux i Unix.
 9. Napredni IP skener - Besplatni skener mrežne adrese za Windows koji ima više od 30 milijuna korisnika.
 10. NetScan Tools Basic Edition - Besplatni paket alata koji podržava Windows i koji uključuje pregled Pinga.
 11. Mali prst - Besplatni komplet za analizu mreže za Windows koji uključuje pregled Pinga.
 12. Mitec mrežni skener - Besplatni alat za analizu mreža za Windows i Windows Server koji uključuje značajku Ping sweep-a.

U sljedećem odjeljku možete pročitati više pojedinosti o svakom alatu.

1. SolarWinds Ping Sweep s Inženjerovim setom alata (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Ping Sweep

SolarWinds je vodeći proizvođač mrežnog softvera, a alat Ping Sweep dio je jednog od tvrtkinih paketa za upravljanje mrežom. Inženjerski set alata sadrži više od 60 alata za nadgledanje i upravljanje mrežom, a ovaj paket uključuje Ping Sweep.

Sučelje je vrlo jednostavno; samo unesite raspon IP adresa koje želite skenirati. Možete odrediti širok raspon ako niste sigurni u ukupni opseg adresa u upotrebi. Ako unesete tekstualnu datoteku s popisom IP adresa, to možete izdvojite popis svih IP adresa dodijeljenih s DHCP poslužitelja.

Jednom kada pokrenete pretraživanje, alat prikazuje sve aktivne IP adrese koje pronađe u mreži. Rezultati analize mogu se izvesti kao tekstualna datoteka, CSV datoteka, XML datoteka, ili an HTML stranica. S tim putem možete uvesti popis u proračunsku tablicu i usporediti ga s popisom s DHCP poslužitelja. Oduzimanje rezultata Ping Sweep-a iz vaših DHCP rezultata bit će dati vam popis napuštenih IP adresa koju možete vratiti u bazen dostupnih adresa na vašem DHCP poslužitelju.

Rezultati Ping Sweep-a prikazuju vrijeme koje je bilo potrebno da svaki domaćin odgovori. Vrijeme odziva ističe uska grla u vašoj mreži ili gdje se javljaju problemi s izvedbom pojedinih dijelova opreme. Također dobivate hostname svakog detektiranog uređaja. Izvoz IP adresa i imena računala omogućuje vam da usporedite trenutni popis imena hostova sa zapisima s vašeg DNS poslužitelja i pobrinite se da izvješće poslužitelja odražava stvarni status adrese vaše mreže.

Nažalost, alat Ping Sweep nije moguće kupiti sam. SolarWinds nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje alata. SolarWinds Ping Sweep s Inženjerovim setom alata može se instalirati na Windows Server.

IZBOR UREDNIKA

Jednostavan, ali učinkovit alat koji vam omogućuje skeniranje niza IP adresa, izvoz rezultata i isticanje uskih uskih grla na mreži. Kao dio Inženjerovog skupa alata, dobit ćete 60 neophodnih mrežnih alata za rješavanje problema za otkrivanje, nadzor, dijagnostiku, sigurnost i konfiguraciju mreže. Besplatna proba je u potpunosti funkcionalna bez ikakvih ograničenja.

Preuzimanje datoteka: BESPLATNO potpuno funkcionalno probno razdoblje od 14 dana od Inženjerove grupe alata

Službena stranica: www.solarwinds.com/engineers-toolset/ping-sweep

OS: Windows Server

2. Paessler PRTG (BESPLATNO ISPITIVANJE)

12 najboljih alata i softvera za brisanje Ping-a

Paessler PRTG je sveobuhvatan alat za nadzor sustava koji koristi čitav niz tehnika za mapiranje mreža i povezanih uređaja. PRTG je također u mogućnosti nadzirati performanse aplikacija i web usluga. Vidljivost alata širi se na internetske usluge i udaljena web mjesta.

Među mnogim protokolima i sustavima koje koristi PRTG, Ping je jedan od najvažnijih. Instalacija PRTG završava se fazom otkrivanja. To prati svaki uređaj spojen na mrežu i bilježi ih u registar. Popis također omogućuje PRTG softveru da sastavi mrežnu kartu koja prikazuje veze između uređaja. Ova sistemska sonda izvodi se Ping-om.

Standardni Ping kontaktira jednu IP adresu. To je naredba sustava koja je dostupna u bilo kojem operativnom sustavu koji uključuje mrežne usluge. Ako je vaše računalo spojeno na mrežu, možete prijeći na naredbeni redak i izdati Ping upit. Ping tehnika pomicanja prilagodba je tog alata. Da bi stupio u kontakt sa svakim čvorom na mreži, Paessler je stavio Ping naredbu u petljenu rutinu. Ping senzor djeluje uzastopno putem svake izvedive mrežne adrese i izdaje Ping do tog odredišta. Ako senzor dobije odgovor, koristi se ta adresa i daljnji upiti mogu dobiti detaljne informacije o uređaju koji predstavlja.

Pingovanje je početna točka otkrića. Ostali alati dodaju detalje o karakteristikama svakog uređaja. SNMP sustav daje puno detalja na svim uređajima i njihovim trenutnim statusima. Dakle, program Paessler Ping surađuje s ostalim protokolima i uslužnim programima kako bi mapirao vašu mrežu. Ciklus detekcije nastavlja se dok je aktivan softver za praćenje. Ova radnja ažurira i ažurira registar uređaja reorganizira mrežnu kartu ako se bilo koji uređaj ukloni, doda, premjesti ili promijeni.

Paessler PRTG može se instalirati na Windows Server ili možete ga koristiti kao uslugu temeljenu u oblaku. Sustav je implementiran kao skupina senzora. Jedan od takvih je i Ping senzor. Paessler PRTG možete dobiti besplatno ako implementirate do 100 senzora. Morate platiti ako vam treba više senzora. Paessler nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje s neograničenim senzorima, tako da možete isprobati sustav prije nego što ga platite.

  10 najboljih alata za praćenje Pinga za 2023. godinu

Paessler PRTGPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. SolarWinds skener IP adresa (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds skener IP adresa

Skeniranje IP adresa bitan je element bilo kojeg Upravitelj IP adresa (IPAM). Dakle, ovaj je alat uključen u naš popis kako biste mogli razmotriti sljedeću razinu iznad jednostavnog pregledavanja Ping-a za sustav upravljanja adresama vaše mreže. Ako imate veliku mrežu, posebno ćete trebati razmišljati o instaliranju cjelovitog IPAM-a, jer čist Pingov prijenos na velikim mrežama može biti vrlo spor.

SolarWinds skener IP adresa dio je tvrtke Upravitelj IP adresa Suite. Alat kombinira ICMP (Ping) i SNMP strategije za održavanje čistog popisa dostupnih IP adresa. Alat se može postaviti da se automatski pokreće u pozadini, tako da nećete morati čekati dok se postupak završi. Skener će također ažurirati bazen za upravljanje adresama dostupnih IP adresa bez ručne intervencije. Cijeli IPAM paket može raditi s IPv4 i IPv6 adresiranjem.

Nadzorna ploča za IPAM uključuje izvješća uživo na svim trenutno aktivnim IP adresama, mapirajući ih na imena hosta registrirana na vašem DNS poslužitelju. Ova značajka stvara cjelovito DDI rješenje jer sprječava vaš DHCP poslužitelj da ponovno izdaje aktivne adrese i pomiri se s DNS zapisima, osiguravajući da mrtve adrese ne ostanu na mapi mapi imena hosta.

Zasloni za upravitelja IP adresa napisani su na zajedničkoj platformi koju koristi SolarWinds, a koja se naziva Orion. Ova objedinjujuća platforma znači da ćete biti u mogućnosti integrirati IPAM modul s ostalim proizvodima SolarWinds. Alat se instalira na Windows Server okruženja. Iako ovaj skener IP-a nije trajno besplatan za korištenje, možete ga dobiti na a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds Scanner za IP adresePreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probu

4. Zenmap

Zenmap

Nmap je besplatan skup mrežnih alata koji se izvršavaju iz naredbenog retka. Zenmap je GUI verzija Nmapa i tako je jednostavnija za upotrebu. Softver se može instalirati na Linux, Mac OS, Unix i Windows.

Format skeniranja diktira Profil koji detaljno prikazuje parametre pretraživanja. Zenmap GUI uključuje brojne postavljene profile, ali možete stvoriti vlastite specifikacije skeniranja uređivanjem postojećeg profila i spremanjem u novu verziju. Zenmap može izvršiti skeniranje s TCP-om kao i s Pingom. Izlaz skeniranja imat će drugačiji izgled, ovisno o profilu. Možete dobiti IP adrese aktivnih domaćina, plus naziv glavnog računala svakog uređaja. Skeniranje se može promijeniti u rabljeni TCP i pokazati otvorene portove na svakom računalu ili usmjerivaču.

Sirovi izlaz temeljnog procesa Nmap prikazan je u prvoj kartici sučelja. Te je detalje teško pročitati, ali sve naredne kartice u pregledniku podatke interpretiraju u lako čitljive zapise. Jedan od formata prikaza je Topology Mapper, koji daje grafički prikaz svih veza u vašoj mreži.

Rezultati Zenmap-a mogu se pohraniti u obliku XML datoteka.

5. Fping

fping

Fping je alat naredbenog retka za Linux sustavi. Ovaj besplatni softver kao parametar zahtijeva raspon IP adresa kao parametar. Moguće je unijeti ovaj bijes u CIDR zapis sa kombinacijom adrese i duljine maske, kao što su 192.168.1.0/24. Alternativno, možete nabraja IP adrese u datoteci i slanje u naredbu. Možeš dobiti izvješće o dodjeli IP adrese u tekstualnom obliku s vašeg DHCP poslužitelja i unesite je u fping. Kao i kod svakog alata za naredbeni redak Linux, izlaz možete poslati u tekstnu datoteku.

Prekidači u uslužnom programu omogućuju vam ograničenje pregleda na samo IPv4 ili IPv6 adrese. Možete odrediti da se na popisu pojavljuju samo aktivni domaćini ili možete tražiti da vidite sve IP adrese u rasponu s neaktivnim adresama označenim kao nedostupne. Još jedna značajka alata je mogućnost povezivanja izlaza sa DNS zapisima. Prikazuje se ime domaćina za nađene IP adrese. Ako unos DNS-a izgleda pogrešno ili ako u zapisu nedostaje ime računala, možete uočiti probleme s DNS-om.

Ovo je alat na zahtjev, ali možete zakazati pokrete stavljanjem naredbe u batch datoteku i pokretanjem je kao cron posao.

6. Mrežni Pinger

Mrežni Pinger

Naziv ovog alata govori o tome da je ping srž njegove metodologije. Mrežni Pinger je besplatan alat koja teče dalje Windows. Skener zahtijeva raspon adresa kao ulaz, a to se može izraziti kao podmreža u CIDR notaciji. Program upisuje svaku adresu u nizu i izvješća o odgovorima.

Sučelje pokazuje izlaz serijskog pinga kako napreduje kroz raspon IP adresa. Grafički prikazi na nadzornoj ploči prikazuju stopa odgovora nailazili na svaku ping izvedbu. Tablični grafikon prikazuje postotke adresa do kojih se može doći i onih koje ne mogu. Grafika u ovom softveru za pomicanje ping-a zaista je lijep dodir i omogućuje vrlo brzo brzo otkrivanje stanja mreže.

Ostale funkcije Network Pinger omogućuju vam da ping upišete na jednu adresu. traceroute funkcija i a switch port mapper dolazi ugrađen. Značajke planiranja uključuju IP kalkulator i izvješća o statističkoj analizi. Network Pinger sadrži mnogo korisnih dijagnostičkih alata koji vam pomažu u istraživanju zdravlja vaše mreže i pronalaženju problema za komunikacijske probleme.

7. Hping

hping

Hping je uslužni program naredbenog retka tako da nema sofisticiranost GUI-zasnovanih sučelja koja su postala uobičajena u modernim alatima za upravljanje mrežama. Format ovog besplatnog alata svidjet će se mrežnim administratorima koji duže služe kako bi koristili naredbe kao što su Ping i Traceroute. Najnovija inačica ovog softvera je Hping3. Alat je besplatno korištenje. Hping3 instalira na Linux, Unix i Mac OS i Windows.

Ping je funkcija navedena u Protokolu poruka o internetskoj kontroli. Radi na internetskom sloju TCP / IP skupa. Nema vidljivost porta, sustav adresiranja koji se koristi u višem transportnom sloju. Hping šalje serijske zahtjeve za ping na svaku IP adresu u određenom rasponu. Mogućnosti za slanje poruka TCP i UDP omogućuju testiranje portova na računalima i usmjerivačima. Uključuje i implementaciju Traceroute.

Kao uslužni program naredbenog retka, možete slati izlaz na datoteku na analizu. Mnoge naredbe su uključene u ovaj alat, poput mogućnosti prevođenja imena hosta na IP adrese i testiranja vatrozida.

  5 најбољих алата за заштиту од Рансомвареа

Hping je hakerima zanimljiv jer može pomoći u prikupljanju podataka na ciljanom računalu i može se koristiti za pokretanje napada za odbijanje usluge. Dakle, hping ima pomalo lošu reputaciju dječaka. Međutim, to ne znači da ga ne biste trebali upotrebljavati za otkrivanje podataka o vlastitoj mreži i komunikacijskim uređajima.

8. Ljuti IP skener

Ljuti IP skener

Angry IP Scanner vrlo je popularan alat za brisanje ping-a koji stručnjaci često preporučuju u odjeljcima za komentare i oglasnim pločama. Možda bi jedan od razloga njegove popularnosti mogao biti i format njegovog sučelja. Nadzorna ploča daje jasne popise rezultata, slično predstavljanju besmislica o uslužnim programima naredbenog retka koje preferiraju vrlo iskusni tehničari, u kombinaciji s fontovima GUI sustava temeljenih na prozorima koji olakšavaju čitanje rezultata.

Ovaj besplatni alat za analizu mreža može se instalirati na Windows, Linux i Unix. Skener briše određeni raspon IP adresa koje mogu biti u formatu CIDR notacije. Može provjeriti nasumične IP adrese ili nepovjerni popis naveden kao ulazna datoteka. Izlaz se može usmjeriti na CSV, TXT, XML ili IP-Port format datoteke.

Standardni izlaz pingova prikazuje IP adresa u traženom rasponu skeniranja, bilo da je bilo kontaktno ili ne. Nedostajuće adrese označavaju se nepostojanjem vremena putovanja po kružnom putovanju za taj zapis.

Funkcija razlučivosti DNS-a prikazuje ime računala za traženu IP adresu ako ga može pronaći. Nepostojanje imena hosta za zapis trebalo bi potaknuti alarme ako bi se ta IP adresa mogla kontaktirati jer su ili vaši DNS zapisi zastarjeli ili imate uljeza na mrežu. Rezultati ispitivanja pinga pokazuju ima li svaki domaćin svoju otvoreni port web host, a ako je tako, vidjet ćete naziv sustava web poslužitelja. Možete dobiti Mac adresa svakog hosta prikazanog za ping zapis njegove IP adrese.

Prisutnost rezolucije imena hosta i detalja o aktivnosti porta pokazuje da funkcija ping pomicanja ne koristi samo ICMP ping naredbe. Alternativne funkcije ovog alata uključuju skeniranje priključaka na računalu i ruteru.

9. Napredni IP skener

12 najboljih alata i softvera za brisanje Ping-a

Napredni IP skener se može instalirati na Windows 10 I to je besplatno korištenje. Prije pokretanja pretraživanja morate unijeti raspon IP adresa skeniranja. Možete odrediti i popis IP adresa koje želite provjeriti. Popis mora poticati u XML datoteku koju ćete prvo učitati u popis favorita. Popis rezultata proširuje svaki zapis kako bi otkrio dijeljene mape dostupne na svakom otkrivenom domaćinu. Zapis naslova za svaku IP adresu prikazuje znak hostname za taj čvor, njegovo Mac adresa, i proizvođač tog uređaja.

Jednom kada uslužni program prepozna svaki živi čvor na mreži, možete pristupite tom računalu i izvršavajte naredbe na njemu. Također možete uključite računala mrežu, prebacite ih u stanje pripravnosti ili isključite ih.  Prije pokretanja pretraživanja potreban je niz adresa za skeniranje. Izlaz iz skeniranja može se zapisati u CSV datoteke. Uvezite podatke u proračunsku tablicu i usporedite popis IP adresa s evidencijama sa zapisima sa vašeg DHCP poslužitelja da biste uočili napuštenu IP adresu.

Ovo je vrlo jednostavan alat, ali njegova usredotočenost na najvažnije informacije koje mrežnim administratorima trebaju tijekom ping skeniranja objašnjava njegovu popularnost. Web stranica za napredni skener IP navodi da je alat preuzelo 30 milijuna korisnika.

10. NetScan Tools Basic Edition

NetScan Tools

NetScan Tools dolazi u dvije verzije. Jedna od njih je plaćena verzija pod nazivom NetScan Tools Pro, a drugi je slobodni sustav zvan NetScan Tools Basic. Osnovno izdanje koje podržava oglas ima smanjen skup značajki u odnosu na Pro paket. Alat Ping Sweep uključen je u osnovno izdanje.

Uslužni program ping sweep, zvan Ping skeniranje, zahtijeva raspon IP adresa kao ulaza za pretraživanje. Jednom kada je započet, alat pokušava kontaktirati svaku od adresa u navedenom rasponu. Rezultati za svaku IP adresu pokazuju vrijeme odgovora s putovanja u ping krugu i komentar statusa. Možete isključiti neodgovarajuće adrese i uključuju naziv računala za svaku adresu u rezultatima.

Nepostojanje imena računala za IP adresu na koju je kontaktiran ukazuje na mogući problem s mrežnim DNS poslužiteljem. Drugi alat u paketu NetScan Tools Basic posebno traži sustav DNS da provjeri postoje li pogreške. Rezultate pretraživanja možete ispisati ili kopirati i spremiti ih u datoteku.

Pro izdanje NetScan Alata ima više uslužnih programa. Možete ga kupiti za 249 USD za jednu licencu i do 2,255 USD za pet licenci. I NetScan Tools Basic i NetScan Tools Pro dizajnirani su za pokretanje Windows 7, 8 i 10.

11. Pinkie

Mali prst

Pinkie je zgodan besplatni alat uz puno drugih uslužnih programa pored Ping Sweep-a. Ovaj je set alata dostupan samo za Windows. Pinkie možete preuzeti ovdje.

Započnite određivanjem početne adrese i broja hosta koji treba skenirati. U rezultate možete uključiti samo domaćine uživo. U tom slučaju, pretraživanje će se nastaviti sve dok se ne nađe broj aktivnih IP adresa ili dok se cijela mreža ne skenira. Ako ne odredite zahtjev glavnog računala uživo, alat će uključiti napuštene adrese u brojeve brojeva.

Alat radi brzo i nabraja sve nađene IP adrese uživo ili svaku adresu u nizu dok ne bude postignut maksimalni broj hostova. Svaki zapis sadrži ime domaćina i vrijeme odziva, što je vrijeme putovanja u ping krugu.

Možeš spremite rezultate u datoteku kopiranjem u međuspremnik. Zatim zalijepite zapise iz međuspremnika u datoteku. To vam omogućava da rezultate uskladite s ekstraktom zapisa s vašeg DHCP poslužitelja. Paket Pinkie uključuje jednostavan Ping, traceroute, port skener, i a podmrežni kalkulator. Uslužni program uključuje i TFTP poslužitelj.

12. Mitec mrežni skener

Mitec mrežni skener

Mitec mrežni skener alat je za administraciju sustava koji uključuje uslužni program za pomicanje ping-a. besplatni alat može se instalirati na Windows 7, 8 i 10 i Windows Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2 i 2016.

Značajka ping-a čini srce mrežnog skenera. Okuplja se popis aktivnih IP adresa unutar određenog raspona. Za svaku adresu s kojom se susrećete možete vidjeti uređaje Mac adresa, ime računala i vrijeme odziva, koji predstavlja vrijeme putovanja za ping.

  Što je MTR i zašto je korisno?

Ostale značajke u alatu omogućuju vam da istražite svaki otkriveni uređaj radi dubljeg detalja. To uključuje an popis portova na uređaju i proizvođača tog komada opreme.

Mrežni skener koristan je alat koji uključuje a Tko je funkcija i DNS rezolucija.

O Pingu

Ping je funkcija funkcije Protokol poruka o internetskoj kontroli. Dostupan je kao uslužni program naredbenog retka na bilo kojem računalu spojenom na mrežu bez obzira na operativni sustav. Ping je toliko univerzalan da je osnovna komponenta svakog alata mrežnog administratora.

Eho zahtjev i odgovor

Klasična naredba ping oslanja se na tip paketa koji je određen u ICMP definiciji. Ovo je "zahtjev za eho", na što se odgovara "eho odgovorom", Pingu je potrebna adresa na koju treba poslati eho zahtjev. Ta ulazna vrijednost može se izraziti kao IP adresa ili kao domaćin ili naziv domene.

Ako unesete IP adresu odredišta, dobivate izravan RTT rezultat. Ako unesete ime računala za računalo u lokalnoj mreži, Ping rutina će prvo morati ići na lokalni DNS poslužitelj kako bi dobila IP adresu koja je povezana s tim imenom. Ako testirate vezu putem interneta, unos naziva domene za odredište prisilit će program Ping da preuzme IP adresu web poslužitelja te domene prije nego što može poslati zahtjev eha. Izdavanje pinga s IP adresom, a zatim s imenom hosta ili domene pokazat će vam kašnjenja uzrokovana DNS referentnim postupkom.

Alat naredbenog retka ovih dana i nije toliko popularan. Mnoge GUI prilagodbe pinga su stvorili i pojedinci i softverske kuće. Ping ima popis prekidača koji mijenjaju njegovo ponašanje. Svako pokretanje pinga može kontaktirati samo jednu adresu. Koncept brisanja pinga može se implementirati jednostavnom skriptu koja djeluje kroz popis adresa i izdaje naredbu ping za svaku.

Temeljne funkcije softvera na ovom popisu su sve varijacije skripte s rekurzivnom petljom, pozivajući ping iznova i iznova dok se češlja kroz adrese na određenom popisu.

Unatoč tome što je vrlo star i vrlo jednostavan alat, Ping je vrlo moćan. Na primjer, jednostavno izvještavanje o odgovoru s adrese znači to pingom se može manipulirati za otkrivanje IP adresa koje se zapravo koriste na mreži. Ovo je osnovni zahtjev bilo kojeg sustava upravljanja IP adresama.

Vrlo je korisno izlazno polje vremena za odgovor ping-a. U zamahu pinga, problematični uređaj pokazuje vrlo dugo vrijeme odziva. Ako sve uređaje u vašoj mreži testirate putem ping-a, većina će uređaja reagirati u vrlo kratkom vremenskom rasponu. Jedan ili dva velika broja u tome Vrijeme odziva stupac će se odmah prikazati kada je uređaj preopterećen ili oštećen.

Iako je ping jednostavan i besplatan uslužni program, programeri koji stvaraju varijante poput ping pretraživanja zaslužuju poštovanje. Dodatak grafičkih izlaza, takvi grafikoni vremenskih odziva, također je lijepo vidjeti.

O Tracerouteu

Traceroute je vrlo sličan mrežni alat pingu, ali Traceroute koristi UDP pakete. Traceroute šalje niz paketa sa oznakom "vrijeme za život"Polje se stalno povećava.

Vrijeme za život obično se skraćuje kao TTL. Ne sadrži vremensku vrijednost. Umjesto toga, on sadrži maksimalni broj usmjerivača kroz koje paket može proći. Kad paket dođe do usmjerivača, taj uređaj smanjuje TTL za jedan prije nego što ga proslijedi na susjedni usmjerivač. Ako usmjerivač primi paket koji ima TTL nula, on ga ne prosljeđuje, što znači da ga ispušta.

ICMP protokol, koji koristi ping, uključuje postupak slanja pogrešaka koji izvještava o neuspjehu i daje adresu uređaja koji je prijavio pogrešku.. Traceroute koristi ovaj alat za evidentiranje adrese usmjerivača koji je ispustio paket. Slanjem paketa s sve višim vrijednostima TTL-a uslužni program može na kraju snimiti adrese svih usmjerivača između računala koje izvodi naredbu i određenog odredišta..

Kad se koristi na mreži, Traceroute može sastaviti kartu svih usmjerivača na LAN-u i kako se međusobno povezuju i sve ostale uređaje u mreži. Bilo bi moguće napisati rekurzivnu rutinu, uključujući izvršenje Traceroute unutar petlje, dajući IP adresu kao parametar. Petlja će se kretati kroz niz standardnih mrežnih IP adresa i izvještavati o ruti preko LAN-a da bi je dosegla.

Na sustavima sličnim Unix-u, uključujući Linux arome i Mac OS, naredba za Traceroute je traceroute. U sustavu Windows naredba je tracert.

Kombinacija Ping-a i Traceroute-a omogućuje vam izradu mape vaše mreže. Neki alati za brisanje pingova navedeni u ovom vodiču koriste ovu točnu kombinaciju za pružanje grafičkih prikaza mreže koja se ispituje.

Port preslikači

Alati za mapiranje vrata također su vrlo korisni. Ovi koriste oboje TCP i UDP kako biste provjerili je li svaki port na uređaju otvoren.

Ping djeluje na Internetski sloj TCP / IP snopa protokola, tako da nema koncepta brojeva priključaka. Ako dobijete alat za brisanje ping-a koji izvještava o portovima na uređaju kao i o statusu uređaja, tada je obavljen ping pregled kombinacija protokola koje dodaju maloj količini informacija dostupnih na pingu.

Nažalost, znanje o tome koji su otvori otvoreni je sigurnosna slabost, pa neki administratori sustava blokiraju njihov gateway uređaj da ICMP šalje svaki odgovor kako bi umanjili rizike stvorene skeniranjem porta..

Mnogi operativni sustavi sprječavaju pristup ICMP funkcionalnosti korisnicima koji nemaju administratorske povlastice. U tim je slučajevima uobičajena upotreba verzije više razine ICMP zahtjeva za eho slanjem UDP datagrama. To je ono što se često naziva "UDP paket paket Ping", koji djeluje na transportnom sloju.

Ping sweep alternative

Uslužni program Ping sweep također se može nazvati alatom za praćenje IP adresa. Obje ove vrste softvera obavljaju isti zadatak: identificirati sve IP adrese koje koristite na mreži. Ako su vam potrebne detaljnije informacije o upotrebi IP adrese na vašoj mreži, prijeđite na složeniji alat. U ovom slučaju, alat koji tražite je upravitelj IP adresa. Upravitelj IP adresa SolarWinds jedan je primjer.

Operacije brisanja

Pogledajte alate za brisanje pinga na ovom popisu. Razgledavanje pinga prikladnije je za malu mrežu. Kako mreža raste, možda ćete primijetiti da ručni koraci potrebni za analizu podataka iz pretraživanja pinga oduzimaju previše vremena. Ako je to slučaj, vaša je mreža vjerojatno prevelika da bi se ping pretvarač mogao uslužiti vremenom i umjesto toga biste trebali istražiti upravitelje IP adresa.

Obavljate li pingove na vašoj mreži? Koji alat koristite? Jeste li uspoređivali ping sweep s potpunim upraviteljem IP adresa? Koji preferiraš? Ostavite poruku u odjeljku Komentari u nastavku i javite nam svoje iskustvo.

About the author

Comments

 1. Ovaj članak je vrlo koristan za one koji žele pregledati aktivne IP adrese na svojoj mreži. Ping Sweep alati su sjajni za reviziju i oporavak napuštenih adresa u DHCP okruženju. Popis od 12 najboljih alata za brisanje koji su danas dostupni je vrlo koristan za one koji traže alat koji odgovara njihovim potrebama. SolarWinds Ping Sweep s Inženjerovim setom alata je vrlo jednostavan za korištenje i nudi mnoge korisne značajke. Besplatno probno razdoblje od 14 dana omogućuje vam da isprobate alat prije nego što ga kupite. Preporučujem ovaj alat svima koji traže jednostavan i učinkovit način za pregledavanje aktivnih IP adresa na svojoj mreži.

 2. Ovaj članak je vrlo koristan za one koji žele pregledati aktivne IP adrese na svojoj mreži. Ping Sweep alati su sjajni za reviziju i oporavak napuštenih adresa u DHCP okruženju. Popis od 12 najboljih alata za brisanje koji su danas dostupni je vrlo koristan za one koji traže alat koji odgovara njihovim potrebama. SolarWinds Ping Sweep s Inženjerovim setom alata je vrlo jednostavan za korištenje i nudi mnoge korisne značajke. Besplatno probno razdoblje od 14 dana omogućuje vam da isprobate alat prije nego što ga kupite. Preporučujem ovaj alat svima koji traže jednostavan i učinkovit način za pregledavanje aktivnih IP adresa na svojoj mreži.

 3. Ovaj članak je vrlo koristan za one koji žele pregledati aktivne IP adrese na svojoj mreži. Ping Sweep alati su sjajni za reviziju i oporavak napuštenih adresa u DHCP okruženju. Popis od 12 najboljih alata za brisanje koji su danas dostupni je vrlo koristan za one koji traže alat koji odgovara njihovim potrebama. SolarWinds Ping Sweep s Inženjerovim setom alata je vrlo jednostavan za korištenje i nudi mnoge korisne značajke. Besplatno probno razdoblje od 14 dana omogućuje vam da isprobate alat prije nego što ga kupite. Preporučujem ovaj alat svima koji traže jednostavan i učinkovit način pregleda aktivnih IP adresa na svojoj mreži.

Comments are closed.