12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

Jeste li ikad razmišljali o oštećenju neispravnog hardvera koji može nanijeti vašem poslu? Samo jedan kvar hardvera može imati pogubni utjecaj na vašu produktivnost i natjerati ključne uređaje da djeluju. Izazov je što nije uvijek lako uočiti kada i neki hardver propusti. Upotreba softvera za nadgledanje hardvera kako bi se uočili problemi na početku je presudno za boravak na mreži.

Uzroci kvara hardvera kreću se od zlonamjernog softvera do starosti. Implementacija softvera za nadgledanje hardvera ključna je za postizanje vidljivosti preko performansi uređaja. U ovom ćemo članku pogledati 12 najboljih softverskih proizvoda za nadzor hardvera na tržištu.

Proučimo puno detalja o svakom alatu koji smo u nastavku, ali ako imate vremena samo za brzi pogled, evo naš popis najboljih hardverskih monitora:

 1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) Lider industrije u dobavljaču paketa alata za nadzor infrastrukture. Radi na Windows Serveru.
 2. ManageEngine Applications Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) Ovaj alat ne prati samo aplikacije, već pokriva i status poslužitelja. Softver se instalira na Windows Server i Linux.
 3. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Jedinstveni alat za praćenje mreže, poslužitelja i aplikacija koji se mogu fino prilagoditi odabirom senzora koje želite uključiti.
 4. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Paket za nadzor i upravljanje temeljen na oblaku namijenjen upravljanim pružateljima usluga koji mogu nadzirati hardver kroz mrežu.
 5. Zabbix Besplatan monitor otvorenog koda s atraktivnim sučeljem. Instalira na Linux.
 6. HWMonitor Osnovni sustav praćenja hardvera. Dostupno u besplatnim i plaćenim verzijama.
 7. HWiNFO Mrežni monitor u stvarnom vremenu koji se usredotočuje na statuse uređaja. Radi na Windows-u.
 8. Otvorite monitor hardvera Besplatan monitor otvorenog koda hardvera koji se instalira na Windows i Linux.
 9. AIDA64 Monitor hardvera i aplikacija usmjeren na mala i srednja poduzeća.
 10. Monitis Monitor poslužitelja s izvrsnim vizualizacijama statusa.
 11. Što zlato Monitor mrežne infrastrukture koji uključuje status uređaja uživo označen u boji na topološkoj karti mreže. Instalira se na Windows Server.
 12. SysGauge Izvješća o stanju sve opreme koja je povezana na mrežu. Dostupno u besplatnim i plaćenim verzijama. Radi na Windows-u.

Najbolji hardverski monitori

Softver za nadgledanje hardvera pruža vam centraliziranu platformu za praćenje zdravlja i performansi povezanih uređaja. Ovi alati nude vizualne prikaze koji ističu pogreške uz obavijesti i alarme. Alat za nadzor hardvera potreban je za rano otkrivanje problema i smanjenje vjerojatnosti da će čvor ili poslužitelj propasti. U nastavku imamo 12 najboljih alata koji se temelje na njihovim značajkama, prednostima, lakoći uporabe i ukupnim performansama.

1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Snimak zaslona monitora poslužitelja i aplikacija SolarWinds

Server SolarWinds & Monitor aplikacija je hardverski alat za praćenje koji može prepoznati probleme s performansama u mreži. Alat može monitor CPU, memorija, prostor na disku, brzina ventilatora, i napajanje. Sve ove informacije prikazane su vam u obliku nadzorne ploče koja vam pruža potpunu preglednost vašeg mrežnog stanja i korištenja Windows aplikacija, Linux aplikacija i resursa poslužitelja, bilo da se nalaze u lokalnom ili u oblaku. Možete pratiti plavetnilo, AWS IAA, PaaS i SaaS usluge.

Postupak instalacije koji nudi SolarWinds Server & Monitor aplikacije nevjerojatno je lagan. Možete pokrenuti instalaciju i automatski otkrijte uređaje spojeni na vašu mrežu. Za praćenje lokalnog okoliša potrebno je manje od jednog sata.

Nakon što je instalacija dovršena, možete početi prilagođavati monitore koje postavljate za upravljanje svojom okolinom. Čarobnjak za nadzor komponente pomaže vam da odaberete uslugu ili aplikaciju koju želite nadzirati. Ovakva razina kontrole osigurava vam potpunu preglednost kroz cijeli hardverski paket.

Server SolarWinds & Aplikacijski monitor prirodan je izbor za one male i srednje poduzetnike koji traže slabo održavanje, ali vrlo učinkovit softver za nadzor hardvera. Cijena SolarWinds Server & Aplikacijski monitor započinje s 2.955 dolara (2.368 funti). Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje verzija.

Server SolarWinds & Aplikacija MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

2. ManageEngine Applications Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

ManageEngine Applications Manager je platforma za nadzor infrastrukture dizajnirana za nadgledanje stanja aplikacija i hardvera. Uključuju i stvari koje možete pratiti pomoću ovog alata memorija, Podaci o konfiguraciji CPU-apodataka s diskatemperaturaBrzina ventilatora CPU-a, i ocjena napajanja. Zdravlje ovih elemenata može se prepoznati zelenim ili crvenim gumbom.

ManageEngine Applications Manager također koristi alarme kako bi vas upozorio kada komad hardvera ne uspije. Možete konfigurirati upozorenja koja će se slati kada hardver spada u sljedeće kategorije; upozorenjekritičnoneuspjehponižengreška, i nepopravljiva. Ova su upozorenja sjajna za podizanje glave prije kvara na uređaju.

Iskustvo praćenja koje nudi ManageEngine Applications Manager posebno je prilagođeno organizacijama s raznovrsnim rasponom aplikacija. Alat može nadzirati mrežni hardver, virtualne strojeve, web poslužitelje i oblačne aplikacije putem jedne platforme. U pogledu propusnosti, alat može nadzirati do 50.000 aplikacija.

ManageEngine Applications Manager je besplatan za do 5 aplikacija ili poslužitelja. Postoje dvije glavne plaćene verzije; Professional Edition i Enterprise Edition. Profesionalno izdanje započinje od $ 945 (£ 747) za 25 monitora, a Enterprise Edition počinje s $ 9,595 (£ 7,586) za 250 monitora. Postoji također 30-dnevna besplatna probna verzija.

ManageEngine Applications ManagerPreuzmite 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

PRTG mrežni monitor

Paessler PRTG mrežni monitor je još jedan alat za nadgledanje hardvera koji uspostavlja ravnotežu između dubine i pristupačnosti. Pomoću PRTG Network Monitor možete nadgledati CPUradna memorija, i tvrdi diskovi mrežnih uređaja. Softver podržava proizvode dobavljača, uključujući IBM, Cisco, Dell, Synology i Linksys. Svi podaci o performansama mogu se odmah pregledati putem zaslonske nadzorne ploče.

Međutim, ne biste trebali ostati prilijepljeni za računalo da biste znali što se događa. PRTG Network Monitor ima sustav upozorenja koji vam šalje obavijest putem e-pošte ili SMS-a ako postoji problem u vašem okruženju. Na primjer, možete konfigurirati upozorenja za slanje ako diskovni prostor padne prenisko.

Proces postavljanja s ovim alatom također je vrlo jednostavan. Program možete postaviti na ping IP rasponi za pronalaženje uređaja spojenih na vašu mrežu. Možete izraditi i karte svoje mreže pomoću uređivača s povlačenjem i ispuštanjem ako želite riješiti problem s geografske perspektive.

PRTG Network Monitor koristi fleksibilnu ljestvicu cijena ovisno o broju senzora koji želite koristiti. Alat je besplatan za manje od 100 senzora, ali nakon te točke, morat ćete igrati. Plaćene verzije PRTG mrežnog monitora počinju od 1600 USD (1,265 funti) za 500 senzora i 1 instalaciju poslužitelja. Tu je i 30-dnevna besplatna probna verzija.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

4. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

Atera je platforma za nadzor sustava stvorena posebno za upravljani davatelji usluga (MSP). Usluga se isporučuje iz oblaka koji uklanja gotovo sve hardverske zahtjeve s vlastite stranice MSP-a. Pristup konzoli sustava, kako za MSP menadžere, tako i za njihove tehničare bilo koji standardni web preglednik. Atera također proizvodi i besplatne aplikacije koje omogućuju kupcima da dođu do njegovog sustava Mobilni uredaji.

Usluga provjerava stanja mrežnih uređaja, krajnjih točaka i poslužitelja. Osim nadzora hardvera, Atera također može pratiti i poboljšati performanse aplikacija, poput baza podataka i web-poslužitelja i poslužitelja e-pošte.

Kao usluga utemeljena na oblaku koja podržava udaljeni pristup, Atera je u mogućnosti isporučiti veze s bilo kojim korisničkim resursom, uključujući i one temeljene na oblaku AWS ili plavetnilo poslužitelji - Atera sustav zapravo je smješten na Azure poslužiteljima. Nadzorni sustav samo treba agenta instaliranog na njega.

Atera uključuje portal Help Desk, što daje tehničarima daljinski pristup do krajnjih točaka za istraživanje i rješenja problema. Paket također uključuje usluga udaljene radne površine što dopušta korisniku krajnje točke da promatra postupke tehničara.

Kupci Atere ne moraju unaprijed plaćati softver, što je velika prednost za neovisne stručnjake za podršku slobodnih stručnjaka i vrlo je privlačan za pokretanje MSP-ova. Umjesto toga, MSP plaća pretplata po tehničaru. Ovaj model cijena čini Atera prikladnom za MSP svih veličina i posebno je zanimljiv za brzo proširive pružatelje usluga. Kad MSP dođe do punog kapaciteta i zaposli novo osoblje, samo treba dodati odgovarajući broj pretplate na Atera kako bi se ti novi tehničari u potpunosti ispraznili.

Pretplata Atera također uključuje moć obrade i pohranu na cloud poslužiteljima, pa je to vrlo isplativ posao. Možete isprobati Atera sustav na a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

5. Zabbix

Snimka zaslona Zabbix

Zabbix je mrežni alat za praćenje koji može pratiti dostupnost hardvera. Zabbix automatski otkriva uređaje pri postavljanju i prepoznaje kada su uređaji spojeni ili isključeni. Jednom kada se alati povežu možete nadziranje stanja sustavaprostor na diskutemperatura uređajanapajanje, i stanje ventilatora mrežnog hardvera. Tu su i predložene predloške za nadgledanje popularnih poslužitelja proizvođača poput IBM, Lenovo, Dell, Linux, Solaris i Hewlett Packard Enterprise.

Da biste bili stalno u toku, možete pogledati upozorenja eSMSbrbljatiprilagođene skripte ili glasnik. Poruke upozorenja mogu se prilagoditi ovisno o primatelju. Na primjer, možete prilagodite datum i vrijemehostname, vrijednost predmetavrijednosti aktiviranjaprofil domaćinakorisničke makronaredbe povijest eskalacije.

Vizualizacija koja se nudi u Zabbixu također je vrhunska. Možete pregledati grafikone hardvera koji se automatski osvježavaju. Na primjer, možete pogledajte grafikone CPU učitavanja Upotreba procesora da biste vidjeli izvedbu uređaja. Možete i generirati izvješća o dostupnosti da biste prikazali ostale članove svog tima.

Jedna od ključnih prodajnih mjesta Zabbixa je da je besplatan i otvoren. Možete preuzeti Zabbix za Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian, SUSE Linux Enterprise Server i Raspbian. Zabbix možete preuzeti besplatno.

6. Kupidov HWMonitor

12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

Kupidov HWMonitor jedan je od najčešće korištenih alata za praćenje hardvera na ovom popisu. HWMonitor nadzire zdravstveni statusnaponitemperature i status ventilatora od spojenih uređaja. Podaci će vam se prikazati u obliku popisa koji ruši performanse povezanih uređaja. Sva očitanja podataka prikazuju se u stvarnom vremenu, tako da možete biti u tijeku s performansama uređaja unutar vaše mreže.

Jedna prednost HWMonitor-a je što je jednostavan za korištenje. Nakon dovršetka pokretanja će automatsko počnite nadzirati vašu mrežu zbog problema s performansama. Nakon što se program pokrene, možete koristiti značajke poput izvještaja za prikupljanje dodatnih informacija o hardveru i rješavanje problema.

Ako tražite jednostavno iskustvo praćenja hardvera bez nekih naprednijih značajki i vizualizacije drugih platformi, HWMonitor je dobar izbor. Program je dostupan u obliku a besplatna verzija ili a plaćena verzija (plaćena verzija nudi dodatne mogućnosti evidentiranja i daljinski rad). Možete preuzeti HWMonitor besplatno.

7. HWiNFO

12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

HWiNFO je mrežni alat za praćenje koji se koristi za nadgledanje hardvera i sustava. HWiNFO ponudas nadziranjem u realnom vremenu zar tvoj računarski procesoriGPUmatičnediskovi, i periferija. Alat je usmjeren na prepoznavanje je li vaš uređaj pregrijan ili ne radi. Iako je korisničko sučelje malo zastarjelo, lako možete pronaći potrebne podatke.

Podaci prikupljeni alatom razvrstani su u različite segmente; memorijaCPUmatična pločaautobusdiskovimonitorpriključcimrežazvučni, i video adapter. Čitav niz kategorija pruža aktivnostima praćenja vidljivost kroz cijelu vašu mrežu.

Iako je iskustvo HWiNFO-a malo osnovnije od nekih drugih alata na ovom popisu, ipak ima vlastiti sustav upozorenja. Upozorenja su prilagodljiva i može se ažurirati ekstenzijama. S njima također možete prikupiti više informacija XMLCSV, i Izvješća o HTML-u zajedno s prilagodljivim grafovima i tablicama.

Za manja poduzeća koja zahtijevaju jednostavan hardverski monitor, HWiNFO je idealan izbor. HWiNFO radi na Windowsima 10, 8, 7, Vista i XP. Saznajte više i preuzmite ga na ovoj poveznici.

8. Otvorite monitor hardvera

12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

Otvorite monitor hardvera je rješenje za hardverski nadzor otvorenog koda koje nadzire Učitavanje CPU-atemperatura, brzina ventilatoranapon, i brzina sata. Učinkovitost ovih elemenata možete vidjeti u obliku popisa. posljednje ažuriranje za Open Hardware Monitor objavljeno je 2016. godine.

Kao proizvod s otvorenim kodom, Open Hardware Monitor je besplatan i jednostavan za instalaciju. Možeš preuzmi program kao datoteku ili izvorni kod. Program je dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i Linux (operativni sustavi temeljeni na x86). Možete besplatno preuzeti Open Hardware Monitor.

9. AIDA64

12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

AIDA64 je rješenje za nadzor hardvera i softvera dizajnirano posebno za mala i srednja poduzeća. Alat ima a motor za otkrivanje hardvera koji mogu otkriti povezane uređaje iz baze podataka, uključujući preko 208.000 unosa. Mogućnosti praćenja hardvera koje nudi AIDA64 uključuju CPUdisk, i praćenje temperature. Nakon što se podaci i informacije prikupe s uređaja, oni se mogu spremiti u CSVXML ili an SQL baza podataka.

Sustav upozorenja AIDA64 korisniku može slati obavijesti jednom kada dođe do problema ili se promijeni dio hardvera ili softvera. Na primjer, možete dobiti a obavijest ako je slobodni prostor pogona sustava ispod određenog postotka ili je došlo do promjene veličine memorije sustava. Obavijesti su poslan e-poštom tako da ne propustite ništa važno.

Jedna od zanimljivih karakteristika koja uključuje AIDA64 je mogućnost daljinskog praćenja uređaja. Možeš lansiranjeponovno pokretanje i aplikacije za isključivanje i usluge na daljinu. Mogućnosti daljinskog upravljanja ovim alatom omogućuju vam jednostavno praćenje udaljenih računala.

Dostupne su četiri različite verzije AIDA64 za kupnju; Ekstremni, inženjerski, mrežni revizor i poslovanje. Extreme verzija počinje od 39,95 USD (31,57 funti) za kućne korisnike. Inačica Engineer započinje s 199,90 USD (£ 157,99) s automatizacijom naredbenog retka. Verzija Network Audita košta 100 USD (79,03 £) i uključuje automatizacija naredbenog retkamrežni inventar, i upravljanje promjenama.

Poslovno izdanje košta 199,90 USD (157,99 £) i podržava daljinsko upravljanje, automatizaciju naredbenog retka, mrežni inventar i upravljanje promjenama. Možete preuzeti besplatno probno razdoblje.

9. Monitis

12 najboljih alata i softvera za nadgledanje hardvera

Monitis je alat za nadzor poslužitelja koji može nadzirati CPUmemorijaskladištenje i korištenje diska mrežnih komponenti. Alat dolazi s izvornim agentima za Windows i Linux što ga čini idealnim za aktivnosti praćenja na više platformi. Također možete nadziranje propusne mreže mreže da se vidi ima li sumnjivog prometa koji bi mogao ukazivati ​​na napad.

Alat također nudi upozorenja da vas drži u petlji ako postoji problem s vašim hardverom. Imaš izvještaji tako da možete detaljnije informacije o kvarovima hardvera proslijediti izravno svom timu. Izvještaji imaju kvalitetu proizvodnje jednaku svim ostalim alatima na ovoj listi.

Monitis vrijedi razmotriti ako tražite rješenje za nadzor poslužitelja. Korisničko sučelje je jednostavno i sadrži sve informacije potrebne za pokretanje rješavanja problema na povezanim poslužiteljima. Međutim, kako biste vidjeli cijenu, morat ćete izravno kontaktirati prodajni tim. Možete preuzeti besplatno suđenje Monitisa.

10. Što zlato

Snimka zaslona WhatsUp Gold

Što zlato je još jedno rješenje za nadgledanje hardvera koje se ističe kao jedno od najboljih. Ovim alatom možete nadzirati temperatura, napajanje, i status ventilatora vašeg hardvera. Nakon što instalirate WhatsUp Gold možete automatski otkrijte lokalne uređajeposlužitelji, i virtualni strojevi. Sve navedeno automatski se crta na topološkoj karti. Karta je obojena u boji tako da možete vidjeti je li određeni uređaj gore ili dolje.

Prilagodba koju nudi WhatsUp Gold vrlo je korisna za organizacije s većim timovima koji prate mrežu. Nadzorne ploče mogu prilagoditi pojedinačni korisnici sa zakazana izvješća kako biste provjerili status hardvera. Alat pomaže podržati komunikaciju koja osoblje drži na vrhu sa hardverskim problemima.

Ima ih i prilagodljivo upozorenjes kojim možete upravljati putem nadzorne ploče centra za upozorenja. Upozorenja je poslana eSMSZatišje, Postovi IFTTT i web alarmi. Bez obzira na kojoj se platformi nalazite, možete pronaći kako vaša mreža funkcionira. Tu je i aplikacija za iOS i Android koja vam prikazuje status povezanih uređaja.

Tri su verzijeWhatsUp Gold dostupne za kupnju; Premium godišnja pretplata, Premium licenca i Total Plus licenca. Verzije Premium uključuju automatsko otkrivanje, nadzor performansi, upozorenja, prilagođene nadzorne ploče i nadzor oblaka.

Međutim, ako želite koristiti nadzor nad nadzorom aplikacija, nadgledanje virtualizacije i nadzor konfiguracije, za to ćete morati platiti Total Plus verzija. Za pregled ponude morat ćete se izravno obratiti prodajnom timu. Možete preuzeti besplatno probno razdoblje.

11. SysGauge

Snimak zaslona

Iako tehnički gledano 'monitor sustava', a nije pravi 'hardverski monitor', SysGauge uvrstio ga na naš popis jer može pokriti potrebe za nadgledanjem hardvera većine mrežnih administratora. SysGauge je mrežni monitor performansi koji pruža pregled povezanih uređaja. Alat nadgleda potrošnju CPU-a, korištenje memorijekorištenje resursakorištenje prostora na disku, i čitanje diska / disanje za sve logičke i fizičke diskove instalirane unutar računala. Za nadzor hardvera, Monitor stanja sustava bit će mjesto na kojem provodite većinu svog vremena.

 Monitor stanja sustava prikazuje grafikone i brojčanike koji prikazuju CPU upotreba i podaci o upotrebi memorije. Oni su relativno osnovni, ali čine sjajan posao vizualizacije neobrađenih podataka. Na zaslonu grafikona upotrebe CPU-a možete pregledati podatke o upotrebi u zadnjoj minuti, posljednje dvije minute ili posljednjih pet minuta.

SysGauge ima za slanje obavijesti pravila nadzora sustava. Ova pravila omogućuju konfiguriranje uvjeta obavijesti. Na primjer, možete dodati opciju poput "Ako je trenutna vrijednost korištenja memorije veća od 90% Prikaži pogrešku" ili "Ako je trenutna vrijednost korištenja prostora na disku veća od 90% Prikaži upozorenje".

SysGauge je dostupan na sustavu Windows kao 32-bitni ili 64-bitni paket. Postoji besplatna verzija SysGauge-a koja podržava do 10 monitora i profila. Plaćene verzije programa su sljedeće: SysGauge Pro $ 50 (£ 39,52), SysGuage Ultimate 125 $ (98,80 £) i SysGauge Server 125 $ (98,90 £). Oni podržavaju 50, 100 i 200 monitora / profila svaki. Možete preuzeti SysGauge.

Odabir softvera za nadgledanje hardvera

Nadgledanje hardvera jedini je način zaštite od kvara uređaja. Koristite proaktivno rješenje za nadgledanje hardvera poput Server SolarWinds & Monitor aplikacija, ManageEngine Applications Manager, i Paessler PRTG mrežni monitor može pomoći u smanjenju porasta čvora koji propada i zaustavlja produktivnost.

Svaki od ovih alata ima svoje nadzorne ploče za nadzor performansi hardvera i sustav upozorenja kako bi se pohvalili napori praćenja u stvarnom vremenu. Bez obzira jeste li mala i srednja poduzeća ili velika organizacija, oba alata imaju propusnost za upravljanje performansama hardvera u mjerilu.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 16

Adblock
detector