12 najboljih alata za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

12 najboljih alata za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

Softver za nadgledanje performansi poslužitelja i aplikacija može se kretati u rasponu od kućnih rješenja bačenih zajedno s nekoliko redaka koda, sve do implementacija korporativnog razmjera dizajniranih za korištenje u globalnoj mreži za velike davatelje usluga.

S velikim mrežama koje imaju potencijal stotine tisuća ili čak milijuna zahtjeva svaki dan, čak i najblaža odgoda može iznositi sate kolektivno izgubljenog vremena. Odabir pravih alata za praćenje performansi je od vitalne važnosti.

Nisi imao vremena za čitanje cijelog posta? Evo našeg popisa najbolji raspoloživi monitori poslužitelja i aplikacija:

 1. SolarWinds monitor poslužitelja i aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) Premium monitor poslužitelja i aplikacija koji se integriraju na zajedničku platformu s ostalim alatima za upravljanje infrastrukturom SolarWinds.
 2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Integrirani monitor mreže, poslužitelja i aplikacija. Radi na Windows Serveru.
 3. Site24x7 Nadgledanje poslužitelja (BESPLATNO ISPITIVANJE) Alat za upravljanje infrastrukturom utemeljen u oblaku koji nadzire mreže, servere i aplikacije.
 4. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Usluga praćenja sustava koja pokriva poslužitelje, aplikacije i mreže. Usmjereno na MSP-ove
 5. LibreNMS Besplatan, open-source sustav nadziranja mreže koji se može prilagoditi.
 6. ManageEngine OpManager Alat za upravljanje mrežama koji se instalira na Windows Server i Linux.
 7. Otvori NMS Besplatno, otvoreni izvor dostupan u stabilnim i beta verzijama.
 8. Što zlato Opsežni mrežni monitor koji se mogu proširiti specijalnim dodacima. Radi na Windows Serveru.
 9. OP5 Integrirani sustav nadzora infrastrukture koji uključuje upravljanje poslužiteljima i aplikacijama.
 10. Icinga Besplatan alat za praćenje otvorenog koda s dostupnim dodacima koji su napisani u zajednici.
 11. Anturis Sustav praćenja infrastrukture u oblaku dostupan u besplatnoj i plaćenoj verziji.
 12. LogicMonitor Internetska usluga koja se naplaćuje pretplatom. Uključuje automatizaciju procesa.

Svaki će administrator morati malo drugačije shvatiti što je idealno za praćenje performansi. Neki će htjeti vidjeti sve zadnje detalje o korištenju resursa i optimizirati sve svoje aplikacije kako bi se uklopile u tu potrebu. Ostali su zainteresirani za odgovor na uslugu i produženje rada. Većina će htjeti kombinaciju obojega. Nijedan od tih pristupa nije pogrešan, i pronalaženje pravog monitora poslužitelja koji odgovara vašim potrebama ogroman je dio mrežne optimizacije.

Što tražiti u alatu za nadzor poslužitelja

Izvedba i upotreba resursa same aplikacije

Dobre aplikacije za nadgledanje hoće koristite minimum resursa da rade svoj posao. Čak i sveobuhvatni mrežni paketi obično stavljaju jaki fokus na minimiziranje količine sistemskih i mrežnih resursa koje koriste za obavljanje svojih poslova. Monitori najboljih performansi će koristiti samo dovoljno resursa za učinkovito održavanje budne straže nad čvorovima dodijeljeni su im.

prilagodljivost

Prije skoka u bilo koju aplikaciju, dobro je znati što točno treba učiniti u određenoj mreži. Neki monitori performansi vrlo su osnovni, samo prate praćenje resursa sustava na poslužitelju. Ostali su robusniji i pratit će sve, od širine pojasa do korištenja sustava i vršiti dubinsku analizu na osnovi čvora po čvoru. Ovi sustavi često se isporučuju u većim paketima koji su osmišljeni ili namijenjeni za korištenje s drugim aplikacijama za stvaranje punog sustava upravljanja mrežom. Odlučivanje koje su značajke potrebne na vašoj mreži pomoći će vam da suzite koji će dio softvera potencijalno raditi za vas.

Prezentacija i jednostavnost upotrebe

Mnoge aplikacije za praćenje performansi dolaze s detaljnim grafikonima, grafikonima i statističkim informacijama kako bi vam pomoglo da bolje razumijete kako vaša mreža funkcionira. način prikazivanja tih podataka igra veliku ulogu u tome koliko će one u konačnici biti korisne. Način predstavljanja i organiziranja ovih informacija također je važan čimbenik jednostavnosti korištenja softvera. Mogućnost brzog prepoznavanja koji su dijelovi izvješća o korištenju vrijedni za vašu mrežu, povećavat će učinkovitost i pomoći vam da iskoristite više softvera.

razvoj

Treba li softver instalirati na jedno centralizirano upravljačko mjesto ili na svaki čvor koji nadgleda? Je li to usluga utemeljena na oblaku? Jesu li se agenti lako instalirati ako ih treba postaviti na više čvorova širom mreže? Čak bi i male mreže to trebale uzeti u obzir kao jednostavnost instalacije na određenom uređaju može se uvelike razlikovati od mreže do mreže.

Najbolji alati za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

Ne postoji rješenje "jedna veličina odgovara svima" za nadzor performansi poslužitelja, pa smo sastavili popis koji sadrži niz platformi i aplikacija. Ovaj popis uključuje sve, od otvorenog koda, besplatnih rješenja, do korporativnih plaćenih implementacija koje koriste neki od najvećih mrežnih divova na planeti. Svaka ima svoje prednosti i nedostatke, a cilj je pomoći pronaći onaj pravi koji djeluje za vašu mrežu.

1. SolarWinds monitor poslužitelja i aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

12 najboljih alata za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

Prvi unos na ovom popisu, SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija, samostalni je proizvod u sveobuhvatnoj obitelji platformi Orion koji je razvio SolarWinds. Izuzetno svestran monitor koji je dizajniran da mjeri sa svojom mrežom, može se postaviti poslužitelj i monitor aplikacija „sve na jednom mjestu“ za različite potrebe umrežavanja.

Zahvaljujući svojoj brzo i jednostavno podešavanje, Monitor poslužitelja i aplikacija može se brzo implementirati za nadgledanje velikih i složenih mrežnih okruženja. SolarWinds nudi iscrpan popis predložaka praćenja aplikacija tako da se može prilagoditi gotovo bilo kojem okruženju.

Omogućuje nadgledanje infrastrukture obje AWS i Azure konfiguracije utemeljene na oblaku, dajući administratorima potrebnu kontrolu nad njihovom cijelom mrežom, bez obzira na fizičku lokaciju ili postavljanje. Praćenje virtualizacije dostupan je, što poslužitelju i nadzoru aplikacija pruža svestranost koja mu je potrebna kako bi se uklopila u veliku većinu dizajna mreža i usluga.

Automatsko otkrivanje imovine i an aktivni inventar pomažu da se čak i složene mreže povjere u softver, a proizvod SolarWinds omogućuje praćenje performansi pohrane kako bi se osigurao nesmetan pristup podacima na velikim platformama za pohranu. Softver je u mogućnosti pomoći dijagnosticirati i identificirati korijenski uzrok problema u primjeni za brzo rješenje potencijalnih problema.

Kao dio veće platforme Orion, SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija mogu se kombinirati s drugim proizvodima radi pružanja sveobuhvatne upravljačke pokrivenosti web performansi, mreže, baze podataka i virtualizirane konfiguracije resursa i nadzora. Ponuda SolarWinds besplatni download od 30 dana za procjenu na njihovoj stranici.

SolarWinds Server i Application MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

12 najboljih alata za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

Paessler PRTG mrežni monitor je vrlo prilagodljivo rješenje za praćenje performansi koje proširuje svoju fleksibilnost sve do cjenovnog sustava. Sa besplatnom verzijom koja nudi do 100 besplatnih "senzora" to može biti dobra opcija za mreže koje će se vremenom povećavati bez razbijanja banke.

Svaki nadzirani resurs na određenom uređaju smatra se "senzorom". Kao primjer, nadgledanje upotrebe procesora na poslužitelju bio bi jedan senzor. PRTG procjenjuje da bi za većinu uređaja trebalo biti od četiri do sedam senzora, dakle čak i njegova besplatna inačica može raditi za mreže malih i srednjih.

Automatsko otkrivanje uređaja omogućuje brzo aktiviranje, i PRTG može nadzirati na licu mjesta ili oblak-based resursi. Prilagođena upozorenja i praćenje propusnosti pružaju kritične detalje usporavanja mreže i aplikacija. Široki raspon mogućnosti prezentacije podataka pomoći u analizi ključnih podataka o izvedbi na način koji ima smisla za svoje korisnike.

Cijene softvera temelje se na tome koliko će se tih senzora postaviti na mrežu s različitim cjenovnim slojevima temeljenim na ukupnim senzorima. Možete preuzeti i procijeniti PRTG mrežni monitor besplatno 30-dnevno probno razdoblje s web stranice Paessler.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Nadgledanje poslužitelja Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE)

12 najboljih alata za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

Site24x7 je infrastrukturni monitor temeljen na oblaku, koji je dostupan u prilagođenim paketima za nadgledanje web stranica, nadzor infrastrukture i nadzor performansi aplikacije.

Kako se ovaj softver za praćenje temelji u oblaku, ne morate ga instalirati na web mjesto i tako da ne povećavate zahtjeve za prostorom svog poslužitelja upotrebom ovog sustava. Također ne morate biti u istoj zgradi kao i vaši poslužitelji da biste koristili 24 × 7 tako da je to kabel za praćenje aktivnosti na udaljenim web lokacijama i na cloud poslužiteljima. Sustav će nadzirati pokretanje poslužitelja Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD, i Mac OS. Također može raditi s virtualizacijama koje su stvorili Microsoft Hyper-V i VMware, a također može nadgledati Docker spremnike. Trčanje u oblaku Microsoft Azure i Web usluge Amazon (AWS) može nadgledati i Site24x7.

Statusi poslužitelja koje nadzire Site24x7 uključuju Performanse CPU-a, kapacitet memorije, korištenje prostora na disku, i stope aktivnosti mrežnog sučelja. Može se integrirati sa Aktivni direktorij i upravljati Syslog i Dnevnik događaja u sustavu Windows ploče.

Monitor aplikacija u Site24x7 može pratiti performanse baza podataka, web poslužitelja i poslužitelja e-pošte. Također je u mogućnosti analizirati performanse svih softvera koji se pokreću na poslužitelju, prelazeći na razinu koda. Analizator koda traži neučinkovite procese napisane u Java, Node.js, Ruby na šine, i PHP. Pragovi upozorenja o performansama aplikacije stalno se mijenjaju Site24x7 putem procesa strojnog učenja temeljenog na AI.

Site24x7 naplaćuje se putem pretplate, mjesečno ili godišnje. Pro paket uključuje nadzor poslužitelja i aplikacija, a možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-dnevna BESPLATNA proba

4. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

12 najboljih alata za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

Atera je sistemski monitor koji je dizajniran za upotrebu davanih pružatelja usluga (MSP). Ovo je platforma utemeljena na oblaku koja kombinira oboje daljinski nadzor i upravljanje (RMM) usluge i automatizacija profesionalnih usluga (PSA) funkcije koje MSP koriste za vođenje svog poslovanja.

Atera poslužitelji revizija čim se stavi u službu za novog klijenta. On nadzire CPU, memoriju i portove poslužitelja kako bi se osiguralo da ne postignu svoj puni kapacitet i smanje radne performanse. Alat će također pregledati sav softver instaliran na poslužiteljima i uskladiti ih s licencama koje klijent posjeduje. Softverski popis također podržava ažuriranja softvera i upravljanje zakrpama sustava.

Atera monitori nadziru radnje i performanse aplikacija, kao što su sustavi za upravljanje bazama podataka, poslužitelji web i e-pošte. Kombinacija monitora mreže, poslužitelja i aplikacija čine ovaj alat idealnim sustavom za praćenje performansi virtualizacije. Atera je posebno vješta i nadgleda Hiper-V implementacije.

Platforma Atera je isporučeno iz oblaka - MSP ne mora instalirati nijedan softver. Tehničari s MSP pristupaju kontrolnoj ploči Atera putem standardnog web preglednika ili posebna mobilna aplikacija. Budući da je usmjerena za nadgledanje udaljenih sustava, Atera usluga može služiti mreže na više mjesta, a također može nadzirati poslužitelje u oblaku.

Atera je usluga pretplate, koja se naplaćuje po jednom tehničaru mjesečno. Postoji i godišnja pretplata, što djeluje jeftinije. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje testirati Atera prije pretplate.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

5. LibreNMS

12 najboljih alata za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

Popularni NMS softver otvorenog koda, LibreNMS je prvi potpuno besplatan ulazak na ovaj popis. Ono ima detaljna i opsežna baza znanja kako bi se novi korisnici mogli naviknuti na softver. Godine kombinirane suradnje u zajednici i šljokica doveli su do brojnih dodataka, varijacija i implementacija LibreNMS-a.

Automatsko otkrivanje mreže podržano je velikim brojem dodataka dizajnirano za konfiguracija uređaja, praćenje performansi, i dosljedna izvedba. oksidira, UPALJEN, i Nisen su samo nekoliko popularni dodaci koji su lako upareni s LibreNMS-om za sveobuhvatni sustav upravljanja mrežom.

LibreNMS također podržava pristup platformi s mobilnog uređaja s dostupnom Android i iOS aplikacijom. To administratorima omogućuje kontrolu nad njihovim mrežama, čak i kad nisu izvan ureda. Raspodijeljeno biranje omogućuje LibreNMS-u mogućnost razmjere i pružanja rješenja čak i za velike mreže.

Kao softver otvorenog koda, LibreNMS ima ogromnu dubinu i fleksibilnost, ali većina njegovih prednosti doći će od iskusnih korisnika s vremenom zaranjanja u nitaste i mrlje unutar LibreNMS-a. Iako ronjenje u kodnu bazu LibreNMS-a nije zahtjev ni na koji način, većina njegovih snaga blista kada njime upravljaju pojedinci koji se ne boje umazati ruke. Pročitajte instalacijske dokumente za početak.

6. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager sliku

Upravljajte OpManager-om je posvećen alat za praćenje performansi i infrastrukture. To pruža nadziranje skaliranja performansi na različitim uređajima i uključuje sve standardne statistike praćenja performansi, uključujući upotrebu CPU-a, memoriju, pohranu i još mnogo toga.

Glavno prodajno mjesto ManageEngine za OpManager je njegovo uključivanje u veću ManageEngine obitelj proizvoda, što ga čini jedna zupčica u većem kotaču proizvoda za umrežavanje. Može savršeno funkcionirati kao samostalni proizvod, ali osmišljen je s namjerom da se koristi s drugim ManageEngine softverom za cjelovito upravljanje većim mrežama.

OpManager također ima mogućnosti Statistika PGSQL baze podataka, davanje DBA detaljne informacije o izvedbi i vremenu upita na velikim mrežama. Ovaj alat omogućuje da se mrežama s intenzivnim podacima koje su u velikoj mjeri ovise o bazama podataka cijenjenim alatom smanjenje broja upita i poboljšanje učinkovitosti.

OpManager uključuje priličan iznos od prilagodbe u smislu nadziranje konfiguracija i prilagođena upozorenja, pomažući administratorima da daju samo one informacije i upozorenja koja su im potrebna za djelotvoran rad svojih mreža. ManageEngine nudi a 30-dnevno besplatno probno razdoblje preuzmite radi procjene.

7. OpenNMS

12 najboljih alata za praćenje performansi poslužitelja i aplikacija

Drugi unos otvorenog koda na ovom popisu, OpenNMS je softver za upravljanje mrežama s puno uslužnih programa i posvećenom korisničkom bazom. Postoje dvije podružnice distribucije OpenNMS-a, a svaka ima svoje jedinstvene prednosti.

Prvi, Meridijan, je standardna OpenNMS distribucija. U osnovi je "stabilno izdanje" OpenNMS-a i sadrži značajke većina proizvoda i podrške u zajednici od dva izdanja. Većina korisnika OpenNMS-a odlučit će pokrenuti Meridian.

Druga distribucija je Horizont. Lako se može opisati kao beta platforma za nove tehnologije, ideje i implementacije. Tamo je znatno manje dokumentacije i podrška zajednice za Horizon, jer će većina korisnika kodirati i dokumentirati Meridian. To je primjer krvarenja na otvorenom okviru OpenNMS-a.

Značajke OpenNMS-a podesivo nadgledanje usluga, upravljanje performansama putem niza standardnih protokola i omogućuje prilagođena upozorenja. Automatsko otkrivanje mreže u kombinaciji sa otkriće topologije pomaže za brzo i jednostavno podešavanje zajedno s dodatnim uvidom u okvir dodijeljene mu mreže.

OpenNMS se također lako integrira u postojeću infrastrukturu, sa značajnom količinom dokumentacije iz svoje zajednice, kako bi se lakše postavilo i integriralo u postojeću platformu. Pročitajte instalacijske dokumente za početak.

8. Što zlato

WhatsUp Zlatna mrežna karta

Što zlato je posvećena platforma za praćenje performansi s bogatim mogućnostima prilagodbe u svom sučelju. Sadrži an jednostavno za upotrebu, intuitivno sučelje koji se mogu prilagoditi za prikaz različitih količina informacija. Ovaj se prikaz također može konfigurirati tako da se podaci podijele i da im pristupaju samo oni kojima je to potrebno. Jednostavno možete konfigurirati određene vrste informacija koje će se prikazivati ​​timovima koji su im najpotrebniji.

WhatsUp Gold također ima automatski mapiranje mrežnog sloja 2/3 kako bi se lakše postavila sveobuhvatna slika trenutne radne mreže. Ta se mrežna karta prikazuje u a povoljan prikaz što čini otkriti potencijalne pogreške ili uska grla performansi jednostavan zadatak.

Jedna od glavnih značajki WhatsUp Gold-a je njegova sposobnost proaktivnog praćenja i uzbunjivanja kada potencijalna problematična područja pozadi njihove ružne glave. Pametni dizajn radnog tijeka pomaže da se ta upozorenja izvedu u prvi plan kada je to potrebno, tako da se potencijalni problemi mogu riješiti brzo i bez prekida u radu. Preuzmite besplatnu probnu verziju s njihove web stranice.

9. OP5

OP5 monitor

Dizajniran posebno za korištenje kao poduzeća razmjera rješenje za nadzor performansi mreže, OP5 izuzetno dobro se nosi s ekspanzivnim mrežnim okruženjima. Sve, od nadzorne ploče, mrežnog prikaza karata, do prilagođavanja dostupnih unutar softvera, ukazuje na namjenu OP5-a kao platforme za nadgledanje razmjera pružatelja usluga.

Sjajan primjer toga su OP5-ove makro prikaz nadziranih mrežnih čvorova. Dostupni widget za kartu daje stvarnu, globalnu sliku o međusobnom povezivanju svakog sustava na temelju zemljopisnog položaja.

Fleksibilnost OP5 proizlazi iz njegovog uključivanja widgete koji se mogu dodati ili ukloniti sa središnje nadzorne ploče, dajući administratorima potpunu kontrolu nad prikazanom količinom informacija. Ovi se widgeti mogu konfigurirati na prikaz podataka o odjeljku u različite odjele kako bi se osoblje moglo usredotočiti na kritične podatke.

Vizualno izvještavanje daje detaljne informacije o potencijalnim uskim grlima ili problematičnim područjima. Ti vizualni prikazi uključuju grafikone i grafikone dobiti jasnu sliku kada i gdje se može pojaviti problem.

Dodatno nadgledanje viška pomaže daljnjem jačanju OP5-a dizajnerski cilj biti „sve na jednom mjestu“ za nadzor umrežavanja u poduzeću potrebe. Saznajte više o cijenama na njihovoj stranici za preuzimanje.

10. Icinga 2

Icinga

Još jedan alat za praćenje performansi s otvorenim kodom, Icinga 2 je dizajniran da osigura robustan nadzor performansi uz potrošnju minimalne količine resursa sustava. Dostupan u više različitih inačica i distribucija Icinga nudi veliku fleksibilnost u potpuno besplatnom paketu.

Može se integrirati s drugim popularnim alatima otvorenog koda, Icinga 2 može sadržavati jedan dio cjelovitog mrežnog rješenja za praćenje performansi koji je skalabilni do gotovo bilo koje veličine. Dinamična prilagodba unutar samog softvera, zajedno s konfiguracije performansi temeljene na pravilima omogućuje administratorima da izvrtaju instalaciju tvrtke Icinga kako bi zadovoljili njihove potrebe.

Icinga 2 učinkovito koristi sistemske resurse za stvaranje otiska resursa s golim kostima, dok još uvijek pruža praćenje i statističke podatke o poduzeću. Detaljni podaci o performansama pomažu korisnicima da usmjere do potencijalnih problematičnih područja, a sveobuhvatan sustav upozorenja upozorava administratore na predstojeću katastrofu.

Kao alat otvorenog koda, velika većina fleksibilnosti Icinga dolazi u brojne inačice i dodaci koji se mogu koristiti uz primjenu. Čak i bez opsežnog podešavanja i istraživanja, Icinga 2 je nevjerojatno sposoban kao van mogućnosti za nadgledanje performansi, ali ljubitelji otvorenog koda dočekat će dodatnu svestranost koju filozofija dizajna pruža. Posjetite njihova spremišta na Githubu kako biste preuzeli i preuzeli podatke.

11. Anturis

Anturisov monitor poslužitelja

Anturis nudi platformu za praćenje performansi koja je implementacija u SaaS-u u oblaku. To mu daje neke jedinstvene prednosti za mrežne administratore koji traže mobilniju platformu za praćenje s kojom rade. Anturis ima opcije i za agente i za manje agente, što ga čini nevjerojatno korisnim za mrežno umreženo okruženje ili kao mostovnu platformu za rad na fluidnijim mrežnim postavkama..

Kao usluga utemeljena na oblaku za sebe, ima smisla za Anturis biti sposoban za nadgledajte usluge temeljene na oblaku, a to je u stanju učiniti s minimalnim postavljanjem. Može nadzirati više zemljopisnih lokacija, dodatno jačajući svoju filozofiju dizajna kako bi mogao rukovati vrlo složenom, izuzetno mobilnom mrežnom infrastrukturom. To mu također daje dobre ocjene kao softver za performanse skaliranja koji može podnijeti nadzor velike mreže.

Raspon od prilagođene obavijesti i metode isporuke obavještavajte administratore o ključnim detaljima i kritičnim sustavima na koje je potrebno obratiti pažnju radi dosljedne usluge. Anturis može pratiti standardne metrike performansi na poslužiteljima i nadzirati mreže radi prometa radi poboljšanja propusnosti i pomoći u identificiranju problematičnih područja na kojima su potrebne promjene. Anturis nudi niz besplatni i plaćeni planovi u skladu s potrebama vaše mreže.

12. LogicMonitor

LogicMonitor

Još SaaS temeljen na oblaku rješenje za praćenje performansi, LogicMonitor daje iste fleksibilne prednosti u dinamičnim mrežnim okruženjima koja mogu koristiti mobilniju aplikaciju za nadzor. Može biti brzo raspoređen i iskoristiti automatsko otkrivanje uređaja, LogicMonitor može analizirati potrošnju resursa na licu mjesta i na infrastrukturi utemeljenoj u oblaku.

prilagođena nadzorna ploča može imati informacije podijeljene za pružanje informacija grupama ili osoblju koje su joj najpotrebnije. Sa širokim rasponom od mogućnosti prezentacije podataka, ove se informacije mogu prilagoditi za brzo davanje važnih detalja statistika upotrebe, opterećenja sustava, i izvedba aplikacije.

Fleksibilno upozoravanje i mogućnost praćenja i analiziranja mrežnih konfiguracija u stvarnom vremenu daju dodatnu korisnost za LogicMonitor. Može aktivno nadzirati promjene konfiguracije i tražiti učinke na performanse kako bi omogućio stalno mijenjajućim mrežama vrijedan uvid u cjelokupno zdravlje mreže. LogicMonitor nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje na svojoj web stranici.

Odabir alata za praćenje poslužitelja i aplikacija

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija i PRTG mrežni monitor su dva alata s najvišom izvedbom na ovom popisu. Raznolika infrastruktura koju mogu pratiti stvorila ih je dva najbolja alata za praćenje performansi u svijetu.

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija može nadzirati hardver kao i AWS i Azurni IaaS infrastruktura.

PRTG mrežni monitor ima svoje jedinstveni senzori koje možete preuzeti za nadgledanje pojedinih alata. Za manje organizacije, PRTG mrežni monitor posebno je sjajan izbor. Razlog je taj što postoji besplatna verzija koja podržava do 100 senzora. 100 senzora pokrit će mnoge manje mreže bez napredne cijene koja je povezana s proizvodima za praćenje mreže.

Vrijedno je spomenuti da oba alata donose i praktičnost za stol. PRTG mrežni monitor i SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija svaki ima značajku automatskog otkrivanja za automatski prepoznavanje uređaja u vašoj mreži. Automatsko otkrivanje osigurava da uvijek radite s najsuvremenijom verzijom mrežnog okruženja.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 29

Adblock
detector