13 најбољих алата и софтвера активног директорија

13 најбољих алата и софтвера активног директорија

Мицрософт Ацтиве Дирецтори је један од најчешће коришћених сервиса од стране мрежних администратора. За већину администратора Мицрософт Ацтиве Дирецтори је један од најважнијих сервиса који су им на располагању. Међутим, упркос широкој корисности Мицрософт Ацтиве Дирецтори-а, то је може бити прилично незгодно користити понекад. Оригинални кориснички интерфејс се осећа врло споро и нема аутоматизације. Срећом, можете побољшати способност овог алата ослањајући се на софтвер треће стране.

Без обзира да ли тражите аутоматски систем упозорења, погоднији кориснички интерфејс или извештавање, онда вам је на располагању производ. На овој листи ћемо погледати најбоље активне алате и софтвер директорија на тржишту који ваше искуство узимају од пролазног до одличног.

У наставку ћемо ући у појединости о сваком од алата који су се нашли на нашој листи, али у случају да немате времена да прочитате цео чланак, ево наше листе најбољих активних алата директорија за 2019. годину:

 1. СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори (БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ) - Бесплатан интерфејс који даје бољи преглед дозвола него што их можете видети у самом Ацтиве Дирецтори-у.
 2. МанагеЕнгине АДМанагер Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Сучеље за Ацтиве Дирецтори које вам омогућава ефикасније планирање права приступа.
 3. МанагеЕнгине АДАудит Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Функције ревизије за Ацтиве Дирецтори које вам помажу да покажете усклађеност са стандардима заштите података.
 4. Спецопс Цомманд Интерфејс за ПоверСхелл и ВБСцриптс за аутоматизацију многих задатака управљања Ацтиве Дирецтори-ом.
 5. Рецовери Манагер за Ацтиве Дирецтори Овај алат опорави Ацтиве Дирецтори објекте без потребе за поновним покретањем контролера домена.
 6. Мицрософт Ацтиве Дирецтори Топологи Диаграммер Одличан алат за мапирање који ће вам омогућити да на први поглед видите хијерархију својих дозвола.
 7. МанагеЕнгине Фрее Ацтиве Дирецтори Алати Бесплатан пакет од 12 алата који ће вам помоћи да управљате имплементацијом Ацтиве Дирецтори-а.
 8. ИТ скенер здравља околине Овај алат прегледава ДНС записе, мрежне сервере времена и конфигурације веб локација и подмреже како би потврдио тачност записа у Ацтиве Дирецториу.
 9. БеиондТруст Привилеге Екплорер Једноставно сучеље које појашњава корисничка дозвола и права приступа уређајима која се налазе у Ацтиве Дирецториу.
 10. Нетврик Аццоунт Лоцкоут Екаминер Овај алат подржава истраге зашто је корисник изненада изгубио дозволе за приступ.
 11. Контрола масовне лозинке Управитељ лозинки за Ацтиве Дирецтори који укључује објекте за масовну акцију.
 12. Нетврик Инацтиве Усер Трацкер Помоћу овог алата уклоните напуштене налоге у Ацтиве Дирецтори-у.
 13. Извештај о последњем пријављивању у Лепидеу Овај алат даје извештаје о активностима који вам омогућавају да уочите напуштене налоге.

Најбољи алати активног именика

Приликом оцењивања алата који су направили нашу најбољу листу, наша главна разматрања где су једноставност рада алата и колико је лаган за употребу, робусност и поузданост, количина подршке и правилност ажурирања добијеног алата и његова укупна релативна вредност.

1. СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори Најбоље алатке за активни директориј

Прво на овој листи коју имамо СоларВиндс анализатори дозвола за Ацтиве Дирецтори. Једна од најчешћих жалби оригиналног програма Ацтиве Дирецтори је да он нуди лоше управљање дозволама. СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори настоји да то поправи омогућавајући вам да видите који корисници у вашој мрежи имају дозволу за које податке.

То значи да ћете у мрежном окружењу уживо моћи брзо да идентификујете који чланови вашег тима имају приступ привилегијама осетљивих података. То можете учинити до преглед дозвола по групама или појединим корисницима. Такође можете видети зашто корисник има повластице до одређених информација.

Као додатни бонус, СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори је доступно бесплатно. То је сјајно јер можете започети надгледање мрежних дозвола без потребе да потрошите богатство како бисте то могли да учините. СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори можете бесплатно преузети овде.

СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори100% БЕСПЛАТНО преузимање

2. МанагеЕнгине АДМанагер Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

АДМанагер Плус

МанагеЕнгине АДМанагер Плус је алат који омогућава корисницима да се понашају Ацтиве Дирецтори менаџмент и генерисање извештаја. У погледу могућности управљања, можете управљати АД објектима, групама и корисницима са једне локације. Ово је корисно јер вам омогућава да избегнете потешкоће при управљању Ацтиве Дирецтори-ом и користите елегантне МанагеЕнгине Уместо тога, ГУИ.

Што се тиче извештаја, МанагеЕнгине АДМанагер Плус може се користити за аутоматизацију процеса генерисања извештаја. То значи да можете да генеришете извештаје без да све радите ручно. Ово не само да Ацтиве Дирецтори чини погоднијим, већ и смањује време које би се изгубило на навигацију програмом Ацтиве Дирецтори.

То је такође важно споменути МанагеЕнгине АДМанагер Плус је средство које би требало узети у обзир и за поштовање прописа. Ако је потребно да завршите ревизију усклађености за СОКС или ХИПАА, способност управљања подацима из Ацтиве Дирецтори-а и генерисање извештаја је непроцењива..

Ценовно МанагеЕнгине АДМанагер Плус је доступан за преузимање на 30-дневно бесплатно пробно време. Овај производ препоручујемо свима који желе да управљање Ацтиве Дирецториом учине погоднијим, као и онима који желе да имају користи од квалитетне функције извештаја..

МанагеЕнгине АДМанагер ПлусДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. МанагеЕнгине АДАудит Плус (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

АДАудит Плус

АдАудит Плус од МанагеЕнгине има јачи фокус на поштовање стандарда од компаније АДМанагер Плус алатке. Овај услужни програм за ревизију система даје вам живе извештаје о активностима корисника и укључује аутоматизовани инсајдерски системи за откривање претњи. Моћи ћете блокирати људе којима је дозвољен приступ вашим ресурсима да их непримјерено користе.

Један од главних разлога који би вас занимао АДАудит Плус је ако морате да покажете поштовање стандарда заштите података да бисте освојили или задржали уговоре о услугама. Овај алат има сјајан скуп унапред форматираних извештаја о усаглашености са стандардима који следе СОКС, ХИПАА, ГЛБА, ПЦИ-ДСС и ФИСМА стандарди. Дакле, нећете требати да прилагођавате систем или постављате сопствене извештаје да бисте демонстрирали усаглашеност.

МанагеЕнгине производи три издања АДАудит Плус. Су бесплатно, Стандардно, и Професионални. Одлична понуда коју треба погледати је 30-дневно бесплатно пробно време издања Стандард. Не морате уносити никакве податке о плаћању да бисте добили ову понуду и нећете бити аутоматски наплаћени по истеку пробног периода. Ако одлучите да не купујете, ваша инсталација аутоматски прелази на Бесплатно издање.

МанагеЕнгине АДАудит ПлусДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. Команда Спецопса

Спецопс Цомманд је још један алат који вам нуди сјајан доживљај управљања Ацтиве Дирецтори-ом. Овим програмом користите скрипте за управљање мрежом. Спецопс Цомманд омогућава употребу Виндовс ПоверСхелл и ВБСцриптс за управљање корисницима и уређајима широм ваше мреже. Можете чак и извршавати наредбе директно кроз клијентске системе.

Оно што значајку скриптирања чини занимљивим је то да не можете само да пишете сопствене скрипте, већ и да их увозите директно из датотеке. Поред тога, можете заказати када ће се извршити скрипта. Ово вам даје додатну меру аутоматизације која вам омогућава да направите корак уназад.

Не желим да будем једно трик пони, СпецОпс Цомманд такође вам омогућава генерисање извештаја такође. Ови извештаји су засновани на мрежи и дизајнирани су на основу повратних информација о скрипту. Предност овде је што можете издвојити више времена за анализу повратних информација о ономе што сте урадили.

Све у свему Спецопс Цомманд је производ који нуди комплементарну комбинацију додатних функција Ацтиве Дирецтори-а. Овај производ се препоручује само на основу његових сценаријских способности, али његова подршка за извештаје такође је корисна за поштовање прописа. Спецопс Цомманд може се преузети бесплатно.

5. Менаџер опоравка за Ацтиве Дирецтори

рецовери-манагер-фор-ацтиве-дирецтори-сцреенсхот-1

Као што име сугерира, Опоравак за Ацтиве Дирецтори је алат треће стране за Ацтиве Дирецтори који је дизајниран да вам помогне да опоравите податке. Генерално гледано, када се објект изгуби у Ацтиве Дирецтори-у, морате поново покренути контролер домена да бисте га обновили. Рецовери Манагер за Ацтиве Дирецтори уклања ову непријатност тако што вам омогућава рецовер објеката без поновног покретања Ацтиве Дирецтори-а.

Са Рецовери Манагер за Ацтиве Дирецтори можете вратите објекте као што су корисници, рачунари, атрибути, конфигурације, сајтови, подмреже групних објеката политике, и организационе јединице. Другим речима, ако нешто изгубите, можете да га повратите.

Предност овога је далеко више од практичности. Омогућавањем опоравка без поновног покретања услуга остаје на мрежи и штета која је учињена на вашем сервису је минимизирана. Ако систем падне због сигурносног догађаја или грешке, можете одмах започети поступак опоравка. Постоји и поступак извештавања који истиче све промене које су се десиле од последње резервне копије. Ово вам помаже да видите да ли су се десиле неке нежељене промене.

Међутим, то није све, као Рецовери Манагер за Ацтиве Дирецтори такође вам нуди Хибрид и Азуре Ацтиве Дирецтори Рецовери такође. То значи да имате широку покривеност основне мрежне инфраструктуре колико и услуге изван локала.

Једино питање са Рецовери Манагер за Ацтиве Дирецтори је да носи велику цену. Јединствена цена је 12,97 УСД (10,15 £) по јединици, али минимална количина коју можете наручити је 100 што даје овом производу цену 1,297 УСД (1,015 £). Иако вреди улагања ако имате буџет, она није погодна за мање компаније са ограниченим буџетима. Преузмите бесплатну пробну верзију.

6. Мицрософт Ацтиве Дирецтори Топологи Диаграммер

Мицрософт Ацтиве Дирецтори Топологи Маппер

Мицрософт Ацтиве Дирецтори Топологи Диаграммер је производ који доводи до нивоа визуелизације у мешавину који добро надопуњује Ацтиве Дирецтори. Са овим програмом можете аутоматски креирајте Мицрософт Висио дијаграм од твог Ацтиве Дирецтори топологија. Дијаграми укључују функције као што су административне групе, домени, сајтови, сервери, и организационе јединице. То вам омогућава да сагледате своју мрежу из друге перспективе.

Када узимате информације од Ацтиве Дирецтори можете се одлучити и да свој дијаграм ограничите на један домен или веб локацију. Ово вам омогућава да приступите специфичнијем приступу да видите како се поједини уређаји међусобно повезују изоловано пре него што сагледате све. Такође можете да узмете своје дијаграме и додате им додатне предмете Мицрософт Оффице Висио за даљу интеракцију.

Мицрософт Ацтиве Дирецтори Топологи Диаграммер носачи Виндовс 2000 Сервер, виндовс 7, Виндовс Сервер 2003, Виндовс Сервер 2008, Виндовс Виста, Виндовс хр, Мицрософт .НЕТ Фрамеворк верзија 2.0, и Мицрософт Оффице Висио 2003 и више. Мицрософт Ацтиве Дирецтори Топологи Диаграммер може се преузети бесплатно.

7. МанагеЕнгине Фрее Ацтиве Дирецтори Алати

МанагеЕнгине Ацтиве Дирецтори Куери Тоол

МанагеЕнгине Фрее Ацтиве Дирецтори Алати у суштини је група услужних програма која помажу у управљању Ацтиве Дирецтори. Неке од доступних услужних програма укључују АД Куери Тоол, ЦСВ Генератор, Последњи извештач о пријави, Терминал Сессион Манагер, АД Реплицатион Манагер, СхареПоинт Манагер, ДМЗ Порт Анализер, Домен и Извештава о ДЦ улогама, Локални менаџер корисника, Менаџер смерница за лозинке, и Екцханге Хеалтх Монитор.

Сви ови услужни програми фокусирају олакшавање управљања Ацтиве Дирецториом. На пример, постоји Бесплатно обавештење о истеку лозинке корисност која подсећа кориснике да ажурирају своје лозинке путем е-поште или СМС-а. Слично томе, Дуплицатес Идентифиер омогућава вам да видите све дуплиране објекте у једном клику. Резултат је ан Ацтиве Дирецтори административно искуство које је многостраније од Ацтиве Дирецтори сама.

Још једна занимљива корисност је Терминал Сессион Манагер. Помоћу Терминал Сессион Манагер-а корисник може користити ПоверСхелл цмдлет за проналажење и управљање низом терминалних сесија са централизоване локације. Ово је посебно корисно јер вам омогућава управљање и искључење више корисника са једне локације.

Тхе МанагеЕнгине Фрее Ацтиве Дирецтори Алати пакета је вриједно размотрити ако желите да додате низ нових функција активног директорија у своју трик торбу. Једна од најбољих ствари у вези с тим је та што нећете морати да плаћате привилегију ових комуналних услуга било зато што је све бесплатно за преузимање.

8. ИТ скенер здравља

Мицрософт ИТ скенер здравља околине

ИТ скенер здравља околине је производ који има за циљ да вам помогне да задржите интегритет Ацтиве Дирецтори. Ацтиве Дирецтори треба да се одржава као и било која друга услуга и ИТ скенер здравља околине дизајниран је тако да корисницима омогући управо то. Можете да користите овај алат за скенирање Ацтиве Дирецтори служба за тражење било каквих проблема или пераја у оклопу.

Можете користити ИТ скенер здравља околине за прикупљање информација о сајт и конфигурације подмрежеРезолуција имена ДНС-а, здравље и конфигурација мрежног протокола временских контролера домена и конфигурације мрежних адаптера свих контролера домена. То вам даје основе да утврдите постоје ли проблеми са вашим Ацтиве Дирецтори услуга.

У смислу величине, ИТ скенер здравља околине погодно је за мање и средње организације. Препоручује се за до 500 рачунара и 20 сервера. Као резултат, овај производ је одличан додатак мрежним алатима ако желите бити сигурни да је ваш Ацтиве Дирецтори услуга није угрожена. ИТ скенер здравља можете преузети овде.

9. БеиондТруст Привилеге Екплорер

Привилеге Екплорер

БеиондТруст Привилеге Екплорер је још један услужни програм за дозволе који кориснику омогућава да види ко има приступ томе. Овај алат је један од бољих алата за управљање дозволама јер ствари поједностављују. Кориснички интерфејс има једноставан класични дизајн који вам омогућава да видите коме је имао приступ Ацтиве Дирецтори када се десио одређени мрежни догађај.

Такође имате могућност да током времена можете пратити дозволе корисника. На пример, можете да видите дозволе за одређени уређај и прегледате записе унутар ПоверБрокер Аудитор да видимо да ли су дозволе промењене. Ово вам омогућава да пазите на било каква необична понашања и да се одмах позабавите.

У случају да уочите нешто добро, можете да направите извештај да бисте детаљније документовали догађај. Затим можете да користите напредно филтрирање усмеравање циљаних ресурса на одређене групе, дозволе, и датуми. Без обзира да ли шаљете ово менаџеру или документујете пре ревизије, он вам пружа траг папира потребан да покажете како су се дозволе промениле.

Ако тражите лаган менаџер дозвола с којим не можете погријешити, не тражите даље БеиондТруст Привилеге Екплорер. Овај програм не оставља места за грешке и омогућава вам лако праћење промена дозвола током времена. Једини проблем је што морате директно контактирати компанију да бисте видели понуду. Кад се каже да можете преузети бесплатну пробну верзију.

10. Нетврик налог за испитивање закључавања рачуна

НетВрик Аццоунт Лоцкоут Екаминер

Има много прилика у Ацтиве Дирецтори где је корисник закључан Ацтиве Дирецтори у најнегоднијем тренутку. Нетврик налог за испитивање закључавања рачуна дизајниран је за изражену сврху постизања дна Ацтиве Дирецтори лоцкоутс. Овај алат обавештава администраторе када је налог закључан Ацтиве Дирецтори како би могли ближе да погледају зашто је то случај.

Можете користити Нетврик налог за испитивање закључавања рачуна да се утврди зашто је корисник релативно лако закључан. Без обзира да ли је то због искључене радне површине или задатка који скрива услугу моћи ћете да кажете. Ово вам омогућава да кажете да ли требате нешто предузети или је то привремени застој.

Једном када администратор види да је налог закључан, може да га откључа преко централизоване конзоле или мобилног уређаја. Ово омогућава кориснику да АСАП откључа рачуне корисничких налога. Као посљедица тога, нормалан сервис може се наставити много брже него што се то покушава учинити самом Ацтиве Дирецтори.

Нетврик налог за испитивање закључавања рачуна је алат који пружа солидно искуство надгледања налога. У случају да се корисник закључа, овај алат је од непроцењиве важности за откључавање рачуна како би се брзо могли вратити у посао. Овај производ се може бесплатно преузети.

11. Контрола масовне лозинке

Контрола масовне лозинке

Контрола масовне лозинке је алат дизајниран да помогне корисницима у управљању лозинком Ацтиве Дирецтори. Као менаџер лозинки, Контрола масовне лозинке је веома брз темпом. Можете промените лозинке на више налога одједном. То можете учинити помоћу а генератор лозинки која ствара лозинке за сваки налог. У случају да ово желите учинити једноставнијим, можете поставити сваку лозинку налога на исти код. Другим речима, лозинкама можете управљати скупно.

Међутим, нисте ограничени ни на ресетовање лозинки за корисничке налоге; такође можете да откључате, омогућите или онемогућите и корисничке налоге. То вам омогућава висок степен контроле над вашим активним корисницима директорија, тако да ако требате да реструктуирате или уклоните неприкладан налог, то можете учинити с лакоћом.

Могућност масовног управљања лозинком овог производа га чини идеалним за веће пословно окружење са пуно различитих корисника и налога. Контрола масовне лозинке може се преузети бесплатно.

12. Нетврик ИнацтКсиве Усер Трацкер

Нетврик Инацтиве Усер Трацкер

Нетврик Инацтиве Усер Трацкер је алат који се користи за означавање Ацтиве Дирецтори рачуне који се не користе и помаже им да се оставе. Овај алат скенира неактивне корисничке налоге, а затим вам пружа информације о томе колико дуго рачуни не раде. У ствари, алатка вас аутоматски ажурира о стању ваших повезаних налога како бисте по потреби могли предузети неке радње.

Једном када видите да је налог неактиван дуже време, можете да га деактивирате. Деактивација неактивних налога умањиће ризик да ће злонамерни субјект добити приступ вашим подацима. Исто тако, такође ће бити од помоћи ако се на вас врши ревизија, јер показује да заузимате проактиван приступ кибернетичкој сигурности и управљању евиденцијама..

Нетврик Инацтиве Усер Трацкер је алат који вреди своје златне тежине за оне тренутке у којима требате очистити своје Ацтиве Дирецтори рачуни. Ако се ово редовно обавља, не само да ћете се ослободити записа који вам нису потребни, већ ће се елиминисати и рањиви рачуни којима можете приступити у злонамерне сврхе.. Нетврик Инацтиве Усер Трацкер може се преузети бесплатно.

13. Лепиде извештај о последњем пријављивању

Лепиде репортер задњег пријављивања

Коначно јесмо Извештај о последњем пријављивању у Лепидеу. Извештај о последњем пријављивању у Лепидеу је алат који вам омогућава да видите информације о томе када су се корисници последњи пут пријавили Ацтиве Дирецтори. Можете да видите скупно време за пријаву уз корисничка имена и уобичајена имена. Ту је и функција претраживања која вам омогућава да претражујете записе наведене у табели све док не пронађете оно што тражите.

Када завршите са претрагом последњих пута за пријаву, тада можете генерисање извештаја у ЦСВ-у и ХТМЛ за даљу анализу. Све што је потребно да направите извештај је да унесете Име домена / ИП контролера домена и корисничко име и лозинку за пријаву. Можете једноставно да кликнете извештај да бисте започели генерисање документа.

Извештај о последњем пријављивању у Лепидеу је алат који бисте дефинитивно требали размотрити ако вам је потребан алат за надгледање приступа Ацтиве Дирецтори. Извештај о последњем пријављивању у Лепидеу је потпуно бесплатно, тако да не морате трошити богатство да бисте могли да уживате у овом корисном производу. Овај алат можете бесплатно преузети.

Одлучивање о алатки за управљање активним директоријумом

Ацтиве Дирецтори може бити популарна услуга, али не без значајних недостатака у погледу управљања и практичности. Укључивањем алата треће стране у ваш административни алат можете знатно побољшати ваше искуство Ацтиве Дирецтори и почети ефикасније да управљате својим подацима. Без обзира да ли имплементирате управљање дозволама или здравствени проверник, моћи ћете да вршите много више контроле над вашим системом.

Истакнути алати са ове листе укључују СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори, Рецовери Манагер за Ацтиве Дирецтори, и Контрола масовне лозинке. СоларВиндс анализатор дозвола за Ацтиве Дирецтори омогућава вам да пружите мало више надзора над ко има приступ подацима. На страни здравственог одржавања ствари, Рецовери Манагер за Ацтиве Дирецтори делује као резервни план у случају да нешто пође по злу.

Подразумева се да Контрола масовне лозинке омогућава вам додељивање и управљање лозинкама корисника на аутоматизованој основи. Комбиновањем ових алата или сличних алата добијате снажан пресек алата за редефинисање ваших Ацтиве Дирецтори искуство.

Такође видети: ПоверСхелл Цхеат Схеет 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 24

Adblock
detector