13 најбољих алата за надгледање базе података

13 најбољих алата за надгледање базе података

Мало ресурса садржи толико важне информације као и базе података. Мали увиди и грешке могу довести до губитка неких од најважнијих података. Без правих алата за надгледање базе података за управљање овим услугама, врло је тешко пазити на све што вам је потребно за преглед. Скидање ока са лоптице може врло лако довести до тога да ваша база података пређе ограничење капацитета.

Ево наше листе најбољих алата за надгледање базе података:

 1. СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА) Укључује надгледање перформанси у реалном времену и функције анализе. Ради на Виндовс Серверу.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА) Функције надгледања базе података дио су овог све-у-једном мреже, сервера и монитора апликација. Ради на Виндовс Серверу.
 3. Сите24к7 Надгледање сервера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Интернет пакет за надгледање који укључује СКЛ надзор и функције анализе.
 4. СоларВиндс АппОптицс АПМ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)  Свеобухватни монитор перформанси заснованог на облаку који укључује специјализоване процесе за надгледање база података
 5. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Рјешење за даљинско управљање за управљане даватеље услуга које укључује аутоматизацију и надзор сигурносних копија података.
 6. дбВатцх контрола базе података Алат фокусиран на базу података који обједињује надгледање свих база података у предузећу којим управљају СКЛ Сервер, Орацле, Сибасе, МариаДБ, МиСКЛ и Постгрес.
 7. Идеа СКЛ Диагностиц Манагер Специјални монитор базе података за МиСКЛ или СКЛ Сервер.
 8. СКЛ Повер Тоолс Евидентира метрике перформанси базе података и скенира неправилно понашање ради откривања упада.
 9. Сентри Оне (СКЛ Сентри) Праћење перформанси базе података уживо са аутоматизованом дефрагментацијом индекса.
 10. Ред-Гате СКЛ монитор Монитор базе података у стварном времену са статусима обојеним у боји и сјајним визуализацијама података.
 11. Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг Монитор базе података који је цењен због својих функција кибернетичке сигурности.
 12. МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор Компетентни бесплатни монитор перформанси базе података водећег произвођача управљања инфраструктуром.
 13. Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг Бесплатан монитор перформанси базе података који подржава огласе.

Најбољи алати за надгледање базе података

Што је сервер већи, то је већи Процесори и меморија су потребне за обраду података. Кориштење алата за надгледање базе података је једини поуздан начин праћења база података. Слично томе, широка употреба СКЛ сервери је надзор над СКЛ серверима постао главни приоритет за надгледање Перформансе СКЛ сервера.

Погледајмо неке од најбољих алата за надгледање базе података на тржишту.

1. СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс анализатор перформанси базе података

СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ је постала основно средство за мрежне администраторе који желе да се баве проблемима база података у стварном времену. Можете да пратите перформансе свог сервера преко контролне табле и провери статус упита сервера, Процесори, меморија, диск, и сесије. Проблематични уређаји су означени жутом бојом Упозорење и црвено за Критичан. Такође имате могућност прегледавања графикона здравља вашег сервера како бисте видели све трендове у настајању.

Оно што ову платформу чини посебном је њено анализа узрока способност. Основа овога је прилика да се види како функционише код. То вам омогућава да гледате изван основа употребом дозвола на више нивоа и смерницама заснованим на групама. Ово је освежавајући приступ јер вам одузима метрику да бисте погледали код испод површине.

То је фер рећи СоларВиндс анализатор перформанси базе података не пада ни жртви понија са триком. Помоћу овог алата корисници могу пратити различите базе података. СКЛ Сервер, МиСКЛ, ДБ2, Аурора, виртуализовано, и цлоуд базе података да ли се сви могу пратити кроз овај програм. Разноликост опција значи да овај програм добро функционише у већини пословних окружења.

Ако тражите монитор базе података који ће вам помоћи да идентификујете проблеме и прецизно утврдите узрок у стварном времену, онда је ово програм који би дефинитивно требало да размислите. СоларВиндс анализатор перформанси базе података доступан је по цени од 1,995 долара (1,562 фунте). Такође је доступан за преузимање на 14-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ СерверДовнлоад 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробу

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Слика мрежног монитора ПРТГ

Следеће Паесслер ПРТГ мрежни монитор, алат за мрежни надзор који се може похвалити значајном способношћу праћења СКЛ-а. Овај програм може надгледати уобичајене базе података као што су Мицрософт СКЛ, МиСКЛ, Орацле СКЛ, и ПостгреСКЛ. Другим речима, он покрива све што је потребно да би се осигурао чврст темељ видљивости у већини предузећа.

За алат за надгледање мреже ПРТГ Нетворк Монитор такође је врло лако подесити. ПРТГ Нетворк Монитор долази са сензорима који су конфигурисани ван кутије. Ова унапред конфигурисана подешавања покривају већину великих провајдера база података попут Мицрософт СКЛ, МиСКЛ, и Орацле СКЛ. То има предност у томе што елиминишете потребу да конфигуришете сопствене конфигурације из ничега.

ПРТГ Нетворк Монитор може се користити за надгледање времена извршења за СКЛ упит. Алат ће мерити време од тренутка успостављања везе тачно преко преноса до краја везе. То вам омогућава да јасно видите перформансе своје базе података под притиском.

Све у свему ПРТГ Нетворк Монитор је производ који комбинује општу способност праћења мреже, истовремено пружајући убедљиво искуство за надгледање базе података. Доступно је више опција за цене ПРТГ Нетворк Монитор. Ово започиње бесплатном верзијом софтвера ПРТГ Нетворк Монитор што омогућава надгледање до 100 сензора бесплатно.

Прва плаћена верзија ПРТГ Нетворк Монитор кошта 1600 долара (£ 1253) за 500 сензора. Следећа три производа за веће организације коштају 2850 УСД (2,232) за 1000 сензора, 5950 долара (4,662) за 2500 сензора и 10500 долара (8,227 фунти) за 5000 сензора. Организације које треба још више да надгледају могу преузети верзију КСЛ1 Унлимитед која подржава неограничене сензоре за 14500 УСД (11,361 £). Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време доступно за преузимање.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Надгледање сервера Сите24к7 (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

13 најбољих алата за надгледање базе података

Сите24к7 Надгледање сервера понуде надгледање мреже, сервера и апликација. Ова комбинација је идеална за одржавање перформанси ваших база података у добром стању. Систем је услуга заснована на облаку, тако да не бисте морали да инсталирате ниједан софтвер да бисте га користили. Ова конфигурација га чини одличним алатом за надгледање удаљених локација и такође добро функционише за МСП.

Монитори апликација у овом пакету укључују оптимизатор перформанси базе података. Ће аутоматски откријте све ваше базе података и инсталирајте агенте да бисте их држали на картицама. Ови агенти се враћају у централни систем Сите24к7, где можете приступити резултатима путем прегледача.

Мјерне вриједности перформанси приказују се уживо на екрану и можете подесити параметре упозорења који вам омогућавају да спријечите преоптерећење. Како алат може надгледати било који број случајева, добар је помоћник за координацију између дистрибуираних база података и између производног и развојног окружења. Тхе услужни програм за извештавање у овом алату ће вам помоћи да анализирате перформансе својих база података током времена.

С обзиром да се овим алатом за подршку добијате наменски надзор сервера, лако је утврдити узрок смањења перформанси. Помоћу ресурса можете истражити да бисте тачно пронашли који елемент скупа повлачи перформансе ваших база података.

Сите24к7 се наплаћује дана модел претплате а различити планови и опције додавања омогућавају креирање прилагођеног пакета који је прилагођен потребама вашег предузећа. Постоји чак бесплатна верзија, што надзор ограничава на само пет сервера. Можете испробати систем на 30-дневно бесплатно пробно време. Ако одлучите да не купујете на крају тог периода, ваш рачун ће се пребацити на бесплатно издање.

Сите24к7 Мониторинг СерверСтарт 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

4. СоларВиндс АппОптицс АПМ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

13 најбољих алата за надгледање базе података
АппОптицс АПМ је услуга заснована на облаку која прати рад апликација и инфраструктуру која их подржава. Ниже издање, названо АппОптицс Инфраструцтуре само се фокусира на перформансе опреме и не укључује функције праћења перформанси апликације у АПМ пакету.

АПМ има специјалне екране за различите апликације, укључујући базе података. Услуга је у могућности да комуницира са дугом списком система за управљање базама података, укључујући Мицрософт СКЛ Сервер, МиСКЛ, Орацле, Постгрес и Апацхе ДБМС-ови.

Алат је у могућности испитајте упите док се приказују у вашој бази података, примећујући оне који изгледају предуго или се понашају неефикасно. Кад монитор уочи лоше изведен упит, прави датотеку у траговима свих трансакција у бази података које обавља, што омогућава даљу анализу. Остале функције у алату истражују код програма који укључују СКЛ упите као и све батцх датотеке и СКЛ скрипте које бисте могли имати на вашем систему. Ова функција идентифицира ретке кода и клаузуле у СКЛ-у које треба измијенити у циљу побољшања перформанси.

АПМ услуга АппОптицс није ограничена на само праћење база података и апликација које се покрећу на вашој веб локацији. Такође је у могућности да контролише перформансе апликација које раде на изнајмљеним виртуелним серверима АВС или Азуре сервери. Ако имате хибридни локални / облачни систем, онда то може да надгледа и служба.

Као Цлоуд услуга је АппОптицс наплаћује се претплатом. Услуга има паушалну накнаду годишње и није важно колико особља има приступ услузи. Уз АПМ и планове само за инфраструктуру, СоларВиндс нуди јефтинији пакет Метрицс. Међутим, да бисте добили функције праћења базе података, морате потражити АПМ издање. Можете да добијете 14-дневну бесплатну пробну верзију АппОптицс АПМ-а.

СоларВиндс АппОптицс АПМСтарт 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

5. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

Атера

Атера је услуга заснована на облаку који подржава управљане провајдере услуга (МСП). Платформа укључује и даљинско надгледање и управљање (РММ) и аутоматизацију професионалних услуга (ПСА). Дакле, укључује сав софтвер него што је МСП потребан за обављање послова.

Значајке праћења Атера укључују праћење статуси уживо и такође надзор датотеке датотека. Сви настали проблеми са базом података биће ухваћени једном од ове две методе и претворени су у упозорења на системској табли.

Једна од услуга даљинског управљања укључена у Атера РММ је могућност да управљајте сигурносним копијама и поступцима опоравка базе података кроз алат. Ова значајка не имплементира директно израду сигурносних копија и враћања - боље је користити изворне процедуре уграђене у ДБМС. Међутим, Атера интерфејс је у могућности да комуницира са ДБМС више добављача, што значи да администратор система који ради као део МСП тима може обављати све задатке за прављење резервних копија и опоравка преко једне надзорне плоче.

Систем Атера је у могућности да комуницира са системима за управљање базама података МС СКЛ Сервер, МиСКЛ, и Орацле.

Као мрежна услуга, Атера се наплаћује на основу претплате. Цене се наплаћују по техничару месечно, што услугу чини идеалном за мали МСП или независног техничара. Цене су ниже за оне који се одлуче да плаћају годишње. Међутим, услуга мора бити плаћено унапред год да изаберете период наплате.

Атера је доступна у три издања: Про, Раст, и Снага. Сва издања укључују редовну значајку праћења стања базе података, а укључују поступак израде сигурносних копија и опоравка. Међутим, горњи план, Повер, такође укључује могућност чувања снимака базе података. Атера је доступна за 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

6. дбВатцх контрола базе података

13 најбољих алата за надгледање базе података

Са седиштем у Норвешкој дбВатцх контрола базе података је специјализовани алат за надгледање базе података - није део генерализованог монитора за инфраструктуру. Дакле, овај алат је добар избор ако већ имате све своје алате за надгледање сервера и апликација, али им недостаје увид у перформансе ваших база података.

Алат се имплементира као локални софтвер. Лиценцу плаћате на основу броја база података које желите да пратите. Структура цена почиње минималним покривањем базе података од десет.

Алат је у могућности да надгледа низ база података у реалном времену и такође се окупља Историјски подаци за анализу и извештавање Прегледи и извештаји могу се приступити на свакој појединачној бази података или као укупни преглед перформанси свих ваших база података.

Није важно да ли имате РДМС од неколико провајдера на својој веб локацији јер алат може надгледати различите врсте база података одједном. Може да надгледа СКЛ Сервер, Орацле, Сибасе, МариаДБ, МиСКЛ, и Постгрес базе података. Није важно гдје се налазе те базе података јер дбВатцх може једноставно тако једноставно прегледавати удаљене и облаковно утемељене базе података као што може надгледати локалне инстанце. Такође је у могућности да надгледа СКЛ Сервер и Орацле кластере и може да интерферира са Азуре СКЛ-ом у облаку.

Пакет дбВатцх доступан је у три сервисна плана. Су дбВатцх Ессентиалс, дбВатцх Профессионал, и дбВатцх Ентерприсе. Пакет Ессентиалс добија вам све алате за надгледање базе података. Професионални план додаје аутоматизацију за задатке одржавања и укључује управљање лиценцама за СКЛ Сервер и Орацле базе података. Ентерприсе пакет укључује аутоматско откривање базе података и управљање кластерима.

Софтвер дбВатцх инсталира се на домаћине који покрећу Виндовс, Мац ОС и Линук оперативне системе. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно раздобље дбВатцх Ессентиалс плана како бисте га прошли кроз кораке прије куповине.

7. Идеа СКЛ Диагностиц Манагер

Идеа СКЛ Диагностиц Манагер

Када су у питању различита рјешења за надгледање база података, Јадера СКЛ дијагностички менаџер тешко је победити. Овај алат за надгледање СКЛ-а може надгледати базе података у физичком и виртуелном окружењу. Овај програм је посебно осмишљен да помогне кориснику да прегледа кључне метрике перформанси. Метрике на које ћете наићи Идеа СКЛ Диагностиц Манагер укључују Процесори, Употреба тврдог диска, Свемир, Употреба мреже, и Меморија. Ови подаци дају вам основе које су вам потребне да бисте процијенили успјешност базе података.

Такође можете да видите шта се дешава кроз објектив анализа трансакција. Ово вам омогућава да проблеме са апликацијом прегледате изоловано. На пример, СКЛ анализа оптерећења комбинује детаљно праћење стања и подешавање плана упита заједно са препорукама. То вам омогућава да направите циљане промене за решавање проблема слабих перформанси.

Оно што чини Идеа СКЛ Диагностиц Манагер издвојени производ су његова упозорења. Упозорења вас обавештавају када се појаве одређени подаци. Можете поставити властите прагове узбуне тако да ћете бити обавештени када се догоде одређени догађаји. Постоји и могућност предвиђања упозорења која показује проценат који детаљно описује вероватноћу да ће се одређени догађај десити.

Идеа СКЛ Диагностиц Манагер је један од најприступачнијих производа на тржишту. Комбинује упечатљив кориснички интерфејс доступан на мрежи и као мобилну апликацију како би вам помогао да ефикасно надгледате. Можете купити Про верзију система Виндовс Идеа СКЛ Диагностиц Манагер за $ 999 (£ 782). Овај алат можете да преузмете и као 14-дневно бесплатно пробно време.

8. СКЛ Повер Тоолс

СКЛ Повер Тоолс

У 2000, СКЛ Повер Тоолс почео да развија име за себе као основни алат за све ствари СКЛ мониторинга. Овај производ је и даље популаран као један од најлакших производа због своје употребе. СКЛ Повер Тоолс евидентира податке укључујући Време одзива, одредишни ИП, извор ИП апликације, ИД за пријаву, послати бајтови, и пакети послати итд. Укратко, овај алат вам пружа основе да бисте видели како ради ваша база података.

СКЛ Повер Тоолс такође пружа висококвалитетно искуство у погледу кибернетичке сигурности. Напредна анализа понашања и корисника Ентитетска бихејвиорална аналитика помоћи кориснику да препозна пријетње и реагује у складу с тим. У случају да хакер приступи вашем систему, кршење ће бити одмах препознато и активност ће престати што пре.

Опште искуство праћења које нуди СКЛ Повер Тоолс је врло темељит. Можете погледати све, од СКЛ-ових чекања до застоја, блокирања и застоја. Можете их чак видети у 3Д графиконима што олакшава разумевање шта се догађа.

СКЛ Повер Алати је алат који и данас омогућава савремено праћење искуства упркос старости. Међутим, мораћете да се обратите продајном тиму како бисте видели цену за куповину овог производа. Уз то, можете и да преузмете бесплатну пробну верзију.

9. Сентри Оне (СКЛ Сентри)

Сентри Оне

Сентри Оне је производ који користи старачки приступ праћењу база података. Корисничко сучеље нема исти сјај као и неки други производи на овој листи, али посао испуњава добро. Са Сентри Оне можете да видите податке у реалном времену у својим базама података на контролној табли. Сви приказани подаци омогућавају вам да критички сагледате колико су вам доступни СКЛ сервери.

Као и други производи за надгледање базе података врхунског квалитета Сентри Оне такође има свој систем упозорења. У ствари, постоје преко 100 услова упозоравања доступних ван кутије. Ова упозорења обавештавају вас када се сервери спусте и када базама података предуго траје обрада података. Можете чак прилагодите текст поруке упозорења да помогнете свом особљу да ефикасније одговори на проблеме.

Овај програм такође нуди аутоматизоване дефрагментација индекса и анализа визуелног застоја. Помаже вам да тачно знате када требате да обавите дефрагментацију. О томе се говори комбинацијом живих и историјских података тако да можете добити уравнотежену перспективу.

На много начина, Сентри Оне је програм који заслужује већу пажњу јер нуди искуство надгледања базе података које је много софистицираније од почетног изгледа. Сентри Оне је доступан као лиценца или претплата. Верзија лиценце може се купити за 2.495 долара (1.955 фунти) и пружа техничку подршку и исправке. Верзија претплате може се купити за 125 УСД (97,95 £) месечно. Постоји и 15-дневно бесплатно пробно време доступно за преузимање.

10. Ред-Гате СКЛ монитор

РедГате СКЛ Монитор

Следеће Ред-Гате СКЛ монитор. Ред-Гате СКЛ монитор је програм који има СКЛ надзорне могућности једнако упечатљиве као и његов визуелни дизајн. Помоћу овог алата можете надгледати све своје СКЛ базе података путем једне надзорне плоче на веб-базираном ГУИ-ју. Ваши сервери ће бити обојени у боји и можете у секунди препознати њихов статус. Постоји систем семафора са зеленим светлом за Здрав, амбер фор Упозорење, и црвено за Критичан.

Једна од најбољих ствари у вези Ред-Гате СКЛ монитор је да је то веб-ГУИ се ажурира сваких 15 секунди. То значи да можете пратити активност уживо, а да не заостанете. Ово је посебно повољно за суочавање са проблемима који се појављују у већим мрежама.

Постоје и разна упозорења која можете да искористите. Можете користити упозорења за високе Процесори, меморија, мало простора на диску, СКЛ грешке, и проблеми са перформансама. Укупно их има 40 прилагодљива упозорења које долазе са Ред-Гате СКЛ монитор изван кутије. Ово вам пружа све што је потребно да бисте били у току са оним што се дешава на вашој мрежи.

На располагању су разне опције цена Ред-Гате СКЛ монитор на основу колико сервера желите да надгледате. Ако желите да надгледате један до четири сервера, то можете учинити по цени од 1,495 УСД (1,171 фунти) по серверу. Ако вам ово није довољно, можете набавити од пет до девет сервера за 1.271 долара (995 фунти). Међутим, мораћете да директно контактирате компанију ако желите да видите цену за 10+ сервера. Постоји и Доступно је 14-дневно бесплатно пробно време.

11. Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг

Лепиде ревизија-делегација

Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг је производ који су током година користила многа велика имена. Брендови од Цисцоа и Интел до Цоца-Цоле позвали су нас ЛепидеАудитор да би заштитили своје податке током година. Ово не чуди с обзиром да овај производ нуди једну од најкомплетнијих платформи за праћење уживо и историјског СКЛ-а.

Корисничко искуство на Лепиде СКЛ Сервер покреће се путем контролне табле на којој можете видети све своје СКЛ сервере. Инструментална табла је дизајнирана тако да одмах можете видети промене у конфигурацијама и дозволама. Такође вам омогућава да прегледате своје базе података у хијерархијском формату. На пример, ви можете прегледати првих 10 активних база података и неуспеле пријаве.

Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг се из многих разлога користи, али многи администратори га користе због својих података о кибернетичкој сигурности. Овај програм вам омогућава надгледати било какве измене у дозволама корисника. У случају да је извршена сумњива промена, послаће вам се упозорење. Ове упозорења раде у реалном времену и могу чак покренути прилагођене скрипте како би кориснику омогућили конфигурирање аутоматског одговора на пријетњу.

Што се тиче СКЛ Мониторинга, Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг је програм који се топло препоручује администраторима који желе да остану заштићени од спољних претњи. Да бисте прегледали опције цена за Лепиде СКЛ Сервер Аудитинг морате контактирати продајни тим. Међутим, постоји и демо верзија коју можете преузети.

12. МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор

ФрееЕКЛ Хеалтх Монитор МониторЕнгине

МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор је алат који пружа врхунско, али приступачно искуство СКЛ Мониторинга. Са МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор можете надгледајте све верзије МС СКЛ-а, укључујући МС 2012 и МС СКЛ 2014. Другим речима, ако користите СКЛ сервере, онда је то алат који би дефинитивно требало да размислите о примени.

Корисничко сучеље пружа високу продукцијску вриједност коју би човјек могао очекивати од МанагеЕнгине производ. Постоји јасна контролна табла где можете надгледајте кључне метрике ваших МС СКЛ сервера са информацијама као што су Процесори, меморија, и искоришћеност дисковног простора се приказује. Ово вам омогућава централизовану локацију где можете да узмете повећало на своје МС СКЛ сервере.

Са друге стране, способност надгледања СКЛ сервера овог производа омогућава вам преглед података на користе се датотеке дневника, активни подаци о трансакцијаматрансакција у секунди, и лог цацхе хит радио. Ово је здрава мешавина која вам омогућава да погледате испод површине да бисте решили проблеме. То се додаје тако што можете поставити прагове упозорења на основу метрика попут простор на диску, меморија, и Процесори.

У погледу подешавања, МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор је врло лако подесити Можете чак аутоматско откривање СКЛ сервера широм ваше мреже. Ово је огромно јер значи да не морате да губите време на додавање сервера ручно. То значи мање времена конфигурирања и више праћења времена. Можете преузети МанагеЕнгине Фрее СКЛ Хеалтх Монитор бесплатно.

13. Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг

Спицеворкс СКЛ Сервер праћење

СпицеВоркс је још једно добро познато име у простору за надгледање мреже и СпицеВоркс надгледање СКЛ сервера је платформа која показује способност ове компаније у стварању производа за надзор инфраструктуре. Са Спицеворкс СКЛ Сервер Мониторинг можете провјерити здравље својих сервера из минута у минут у СКЛ базама података СКЛ Сервер 2005 и новије верзије.

Прилагодљиви графикони и графикони су подручје где се СпицеВоркс заиста истиче. Можете правите графиконе које мењају перспективу ваших послужитеља. На пример, можете изаберите или поништите избор метрике као што су ИО Битес / сец, Ред диска Дужина, Дужина реда ЦПУ-а, и Блокирани процеси. Резултат је способност анализирања перформанси вашег сервера на различите начине.

То се такође односи на прилагодљива контролна табла где можете одабрати тачно како је структуирано ваше окружење за надгледање. Можете креирати властите видгете и по потреби их посветити подацима сервера. Најбољи део тога је да вам није потребан сложен екран да бисте се упознали са основама, а оно што видите можете да ограничите само на кључне податке.

СпицеВоркс надгледање СКЛ сервера је производ који је одличан за мање организације које желе да свој пут уђу у СКЛ надзор прорачуна. Најбољи део овог производа је што је потпуно бесплатан.

Надгледање сервера: Наш најбољи избор

Сви горе наведени производи су и сами вредни алати за надгледање базе података. Међутим, ако бисте били ограничени на две, ми би препоручили СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер и Паесслер ПРТГ мрежни монитор. СоларВиндс анализатор перформанси базе података за СКЛ Сервер требао би бити најбољи избор за све организације које озбиљно схватају дугорочно надгледање перформанси базе података.

Способност да видите основни узрок проблема са перформансама нешто је што ће вам неизмерно помоћи приликом проласка кроз процес решавања проблема. Уместо да трошите време на решење за решења, моћи ћете да укажете на специфичности и предузмете одговарајуће мере.

Међутим, ако желите да комбинујете искуство праћења мреже заједно са СКЛ активностима праћења, онда је Паесслер ПРТГ Нетворк Монитор бољи избор. Има могућност праћења различитих СКЛ база података и испоручује скалабилну структуру цена која је погодна за организације свих величина.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Adblock
detector