13 најбољих алата за управљање и анализу дневника

Најбољи алати за управљање и анализу дневника

Датотеке дневника ће вам рећи шта је пошло по злу када систем изненада престане да ради. Они ће вам такође помоћи да пратите све промене система и чак вам могу помоћи да примените сигурност своје мреже. Датотеке дневника су тако важан елемент извора информација о вашој мрежној администрацији да постоје посебно алати који вам помажу у управљању њима.

Улазимо у детаље сваког алата који су стигли до овог чланка у даљем тексту, али у случају да имате времена само за кратки преглед, ево нашег листа најбољих алата за управљање евиденцијама:

 1. СоларВиндс Сецурити Евент Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Овај алат аутоматски генерише извештаје ХИПАА, ПЦИ ДСС, СОКС, ИСО, НЦУА, ФИСМА, ФЕРПА, ГЛБА, НЕРЦ ЦИП, ГПГ13, ДИСА СТИГ.
 2. МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) СИЕМ алат који лови на претње од уљеза. Инсталира се на Виндовс, Виндовс Сервер или Линук.
 3. СоларВиндс Папертраил (БЕСПЛАТНИ ПЛАН) Услуга заснована на облаку има могућности филтрирања садржаја датотека и може издвојити записе по датуму како би вам помогла у вашим задацима управљања догађајима.
 4. Логгли (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Анализатор дневника заснован на облаку који податке преноси на удаљене сервере на анализу. Доступно у бесплатним и плаћеним верзијама.
 5. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Овај систем за надгледање покрива мреже, сервере и апликације; укључује сензор евиденције догађаја Виндовс и пријемник Сислог.
 6. Сплунк Свеобухватни систем управљања дневницима за мацОС, Линук и Виндовс.
 7. Течно говори Центар са сједиштем у облаку за информације о датотекама дневника које је сакупио агент у вашем систему.
 8. Логстасх Дио бесплатног еластичног стака, ово је алат за прикупљање података у записницима.
 9. Кибана Ово је апликација за преглед података Еластиц Стацк-а; наредбе доступне са Кибана укључују основно управљање датотекама које могу подијелити било коју датотеку дневника по датуму.
 10. Граилог Бесплатан, опен-соурце систем базиран на фајловима за Убунту, Дебиан, ЦентОС и СУСЕ Линук.
 11. КспоЛог Овај алат може да анализира податке из Апацхе дневника сервера, АВС, евиденције догађаја Виндовс и Линука и Мицрософт ИИС.
 12. МанагеЕнгине Сислог Форвардер Бесплатни менаџер порука дневника за Виндовс који може филтрирати небитне, свакодневне или неважне поруке дневника.
 13. Манагелогс Бесплатан услужни програм са отвореним кодом за управљање записима веб сервера Апацхе.

Једном када пронађете алат за управљање дневником који вам се свиђа, постаћете зависни од њега за низ административних задатака, укључујући безбедносне информације и управљање догађајима (СИЕМ) и надгледање ваше мреже и њене опреме у стварном времену. Ако ваш омиљени алат нестане из производње, морат ћете брзо пронаћи замену која ће вам омогућити да наставите са управљањем евиденцијама догађаја и сортирањем свих података дневника.

Најбољи алати за управљање евиденцијама за Виндовс, Линук и Мац

Нажалост, Аналог је обустављен још 2010. године, али можда ћете пронаћи нашу следећу листу алата за управљање и анализу записа који ће вам помоћи да пронађете алтернативу. Наши критеријуми за избор следећих алата су углавном њихова робусност у различитим случајевима примене у индустрији, једноставност коришћења и инсталације, опсежна документација и подршка, као и свеукупне перформансе и карактеристике.

1. СоларВиндс Сецурити Евент Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Соларвиндс Лог и Евент Манагер

За разлику од Цронолог-а, тхе СоларВиндс Сецурити Евент Манагер није слободан. Међутим, можете приступите томе 30-дневним бесплатним пробним временом. Ово је врло свеобухватан систем управљања логом и био би посебно користан за велике организације. Омогућит ће вам праћење у стварном времену и помоћи вам да брзо пронађете сваки дневник догађаја.

Овај софтвер ради на Виндовс Сервер оперативног система, али није ограничено на управљање евидентираним догађајима који се појављују само у оперативном систему Виндовс. Менаџер је више платформски услужни програм који ће се бавити свим вашим задацима евидентирања система, без обзира из којег оперативног система потичу.

Невероватна карактеристика овог менаџера дневника је та она ће провјерити податке у вашим датотекама дневника засебним праћењем података уживо. Ово је сјајна сигурносна карактеристика ових дана напредних упорних претњи када хакери редовно мењају датотеке дневника како би прикрили своје записе. Ово је пример како се менаџер сигурносних догађаја СоларВиндс протеже изван историјске потребе да се провери шта се догодило када ствари пођу по злу..

Данас је управљање датотекама дневника постало функција безбедности система и рутине интегритета података. Захваљујући новим ЕУРР захтјевима ЕУ, заштита података постала је витално важан приоритет администрације система. Потреба закрпавања цурења података брзо чини датотеке дневника примарним извором информација. Додатне карактеристике овог алата укључују управљање УСБ меморијским штапићем и функције анализе догађаја.

Овај менаџер дневника је такође добар избор за сајтове који захтевају усаглашавање са стандардима. Дневник и Менаџер догађаја се аутоматски генерише ХИПАА, ПЦИ ДСС, СОКС, ИСО, НЦУА, ФИСМА, ФЕРПА, ГЛБА, НЕРЦ ЦИП, ГПГ13, ДИСА СТИГ извештаји који демонстрирају усаглашеност или истичу недостатке за корективне мере.

Сигурносно осетљивим локацијама треба много више од њиховог софтвера за управљање дневницима него што то може да понуди Цронолог. Дакле, ако тражите замјенски услужни програм и потребне су вам и СИЕМ функције, размислите шта вам сада треба од система за управљање дневницима, а не са оним што бисте могли да избегнете када је Цронолог први пут написан.

СоларВиндс Лог Евент МанагементДовнлоад 30 дана БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ на СоларВиндс.цом

2. МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

МанагеЕнгине анализатор дневника догађаја

Тхе МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер је више од сервера датотека датотека дневника. То је систем за откривање упада која тражи претње мрежи.

Скоро сваки комад опреме и софтвера у вашем предузећу генерише поруке дневника периодично и као одговор на изванредне догађаје. ЕвентЛог анализатор хвата ове поруке док се крећу по мрежи и смешта их у датотеке.

Главни извор порука је Виндовс Евент Лог систем и Сислог поруке које стижу из Линук система. ЕвентЛог анализатор такође преузима поруке дневника са Апацхе Веб Сервера, база података, заштитни зидови, мрежна опрема и сигурносни софтвер.

Након што се поруке дневника похране у датотеке, потребно их је периодично архивирати. Датотеке морају бити организоване на логичан начин, што догађајима одређених датума олакшава приступ. ЕвентЛог Анализер обрађује све послове управљања датотекама дневника. Као извор откривања неовлаштених активности, хакери често таргетирају хаклове датотеке да би уклонили трагове свог упада. ЕвентЛог Манагер надгледа измене у евиденцијама и блокира неовлашћени приступ.

Подаци дневника су богат извор информација о статусу ваше системске опреме. Тхе модул за анализу програма ЕвентЛог Анализер користи информације дневника за ревизију приступа корисника критичним ресурсима. Ово је посебно важно у лову на уљезе. Интрузија не може бити само неовлаштени приступ од стране странаца, већ може бити и непримјерен приступ подацима од стране особља.

ЕвентЛог анализатор такође врши ревизију активности апликација, проверавајући рад веб сервера, ДХЦП сервера, база података и других основних услуга у вашем систему. Информације прикупљене овим активностима праћења важне су за статус перформанси као и за сигурност.

Инсталира се МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер Виндовс, Виндовс Сервер и РХЕЛ, Мандраке, СУСЕ, Федора и ЦентОС Линук. Ово је плаћени производ, али постоји и бесплатно издање, које окупља записе из чак пет извора. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно коришћење Премиум Едитион. Мрежна верзија, под називом Дистрибуирано издање, такође је доступна за 30-дневно бесплатно пробно раздобље.

МанагеЕнгине ЕвентЛог АнализерДонесите 30-дневну БЕСПЛАТНУ Пробну верзију

3. Папертраил (БЕСПЛАТНИ ПЛАН)

Снимак екрана за Папертраил

Папертраил је систем управљања логом произведен од стране СоларВиндс, водећег произвођача мрежног софтвера. Главна сврха иза Папертраил-а је да на једном месту централише све податке о датотекама дневника, па је то записник агрегатор. То се знатно разликује од Цоронолог-а, логфиле-а парсер. То је рекло, Могућности филтрирања садржаја датотеке Папертраил могу издвојити записе по датуму како би вам помогли у управљању догађајима.

Можете користити Папертраил за преглед низа датотека дневника, укључујући Виндовс догађаје, поруке програма Руби он Раилс, обавештења рутера и заштитног зида и датотеке дневника Апацхе сервера.. Услуга је заснована на облаку, тако да не требате бринути да ли ће се покренути на вашем оперативном систему. Инструменталној табли приступате путем веб прегледача.

Цена услуге варира у зависности од обима претраживања који сте поставили кроз њу. Постоји бесплатан план што вам омогућава додавање протока података од 100 МБ месечно. То није много, али ако ограничите покривеност своје услуге само на Апацхе записницима, можда ћете се моћи извући. Најјефтинији плаћени план вам омогућава пренос података од 1 ГБ месечно по цени од 7 долара. Плаћени планови раде на основу претплате и плаћате месечну накнаду.

Сваки план омогућава вам да прегледате период података и омогућава вам архивирање података различито време. На пример, бесплатна услуга омогућава вам да радите са подацима из последња 48 сати и да можете да архивирате податке током седам дана. То би било довољно за опонашање Цронолог-а, јер за то, требате погледати само вредности једног дана вредне података.

СоларВиндс Папертраил Лог Лог Пријавите се за БЕСПЛАТНИ план

4. Логгли (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Логгли догађаји

Логгли је консолидатор дневника који се темељи у облаку. Ова интернетска услуга такође нуди могућности анализе дневника. Велика предност овог приступа заснованог на облаку је та што вам није потребан одржавање било ког софтвера да бисте користили услужни програм. Ваш локални систем мора бити координиран са Логгли сервисом тако да ће периодично слати ваше стандардне датотеке дневника на мрежни сервер.

Као консолидатор, Логгли преобликује пренесене записе о датотеци дневника у стандардни формат. То омогућава анализатору да обрађује записе из више различитих извора и омогућава вам праћење догађаја широм вашег система, без обзира на оперативни систем или методологију која је генерирала те записе догађаја. Извори порука датотека датотека нису ограничени на ваше сервере на локалним локацијама. Такође може да обрађује записе генерисане на мрежним серверима, попут АВС-а, и може да укључује поруке креиране апликацијама као што су Доцкер и Логстасх.

Могућа тачка рањивости у овом оперативном моделу лежи у преносу података. Међутим, без сумње већ користите заштићени систем преноса датотека, попут ФТПС. ТЛС заштита уграђена у тај стандард штитиће ваше податке током отпреме. ТЛС такође покрива преносе података са Логгли сервера на ваш претраживач, преко ХТТПС протокол.

Услуга Логгли нуди се у три сервисна плана. Пакет улазног нивоа је бесплатан за употребу. Ово се зове Логгли Лите. Сваки план има ограничење за обраду података и можда ћете установити да вам ограничења бесплатне услуге не дају довољно простора за ваше податке у записнику. Дозвољено вам је да учитавате 200 МБ података дневника са Логгли Лите-ом и систем ће сваки запис чувати седам дана.

Тхе Стандардно пакет Логгли вам даје додатак за отпрему од 1 ГБ дневно и чува сваки запис током 30 дана. Такође добијате вишеструки приступ корисничком налогу са плаћеним пакетима. Са пакетом Стандард можете да имате три корисничка налога. Пакет с већим плаћањем нема ограничење броја корисника које можете поставити на свом налогу. Тај план, који се зове Логгли Ентерприсе, представља наручени пакет са ценама у зависности од количине капацитета преноса и потребног времена складиштења.

Логгли је услуга претплате коју можете плаћати годишње или месечно. Можете добити 14-дневно бесплатно пробно време Стандардног плана. Ако одлучите да не наставите са овим планом на крају пробног периода, ваш рачун ће се аутоматски пребацити на бесплатни Логгли Лите план.

логглиДовнлоад 13-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

5. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

ПРТГ Мониторинг евиденције

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је свеобухватно средство за надгледање мрежа, сервера и апликација. Управљање евиденцијом важан је део администрације система па је Паесслер побринуо да укључи ПРТГ одељак за надгледање дневника.

Свако надзорно сучеље у ПРТГ-у назива се сензором. Постоје два сензора који управљају записницима. Ово су Виндовс Евент Лог сензор и Сислог Рецеивер сензор.

ПРТГ Сензор дневника догађаја Виндовс

13 најбољих алата за управљање и анализу дневника

Тхе Евент Лог Виндовс АПИ сензор хвата све поруке дневника које генерише Виндовс систем. Ово укључује упозорења о апликацијама и обавештења оперативног система. Сензор прати брзину дневника, а не садржај сваке поруке. Међутим, те аларме категорише према извору или врсти догађаја. Сензор ће генерирати аларм на контролној табли ако брзина порука дневника догађаја ескалира. Та обавештења могу вам се послати у облику е-маила или СМС поруке. Обавештења о упозорењу можете прилагодити тако да се шаљу различитим члановима тима према тежини или извору.

ПРТГ сензор пријемника сислог

ПРТГ сензор сислог пријемника

Тхе Сензор пријемника Сислог прима, прати и чува сислог поруке. Ово вам даје алат за управљање сислог датотекама, али сензор није само пасивна функција креирања датотека. Елемент за надгледање обавеза примаоца генерише аларме ако се појаве забрињавајући услови, попут повећања стопе стварања датотека. Можете поставити услове који активирају упозорења и можете одлучити коме и на који начин се обавештења достављају.

Паесслер ПРТГ је слободан да надгледа до 100 сензора. Ако желите да користите алат за надгледање ваше целе мреже, требат ће вам много више сензора и тај ниво услуге се наплаћује. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време са неограниченим сензорима.

Преузмите бесплатну пробну верзију (42.6МБ) Преузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

6. Сплунк

Снимка заслона Сплунк

Сплунк је свеобухватан систем управљања дневницима за мацОС, Линук и Виндовс. Систем је добро познат програм у заједници администрације система. Сплунк, Инц производи три верзије софтвера за надгледање мрежних података. Врхунска верзија назива се Сплунк Ентерприсе, која кошта 173 долара месечно. Ово је систем управљања мрежом, а не само организатор датотека датотека. срећом, Сплунк је доступан и бесплатно, уврштавајући се у наш списак алтернатива за Цронолог.

Бесплатни Сплунк је ограничен на анализу улазних датотека. Можете уносити било који од својих стандардних дневника или података уживо из лијевка преко датотеке у анализатор. Бесплатни услужни програм може имати само један кориснички налог, а проток података му је ограничен на 500 МБ дневно. Систем се изричито не бави мрежним упозорењима, али можете искористити ту функцију тако што ћете добити упозорења написана у датотеку и затим одскочити у Сплунк.

Услужни програм за сортирање и филтрирање података је уграђен у Сплунк и можете да га отписујете у датотеке из анализатора. Ове функције могу опонашати Цронолог дијељењем записа дневника по датуму и писањем сваке групе у нове датотеке.

7. Течно

Скривени снимак слике

Као и Цронолог, Флуентд ради на Линук системима - Дебиан, ЦентОС и Убунту. Такође се може инсталирати на Мац ОС, Амазон Линук, РХЕЛ и Виндовс. Ово услужни програм заснован на облаку дјелује као чвориште података о датотеци дневника које је агент сакупио у вашем систему. Алат може прикупити протоке података уживо како би створио датотеке дневника, као и надгледао постојеће датотеке и управљао њима. Један од извора података којим је Флуентд написан да управља је систем записивања података Апацхе.

Резултати анализе записа евиденције могу се начинити да активирају упозорења, али то мора да обрађује Нагиос или систем за праћење на бази Нагиос-а. Флуентд је пројекат отвореног кода, тако да можете преузети изворни код. Овај алат је бесплатан за употребу.

Веб локација Флуентд извор је програма, а такође је и локација странице заједнице на којима можете добити помоћ и савет о покретању алата од других корисника. Основни пакет може се проширити додацима који су написали други чланови заједнице. Ти додаци су обично бесплатни.

Можете користити многе друге бесплатне интерфејсе као предњи крај за Флуентд, као што је Кибана. Алат Флуентд се такође може интегрисати са алаткама које укључују Еластицсеарцх, МонгоДБ и ИнфлукДБ за анализу.

8. Логстасх

Снимак екрана за Логстасх

Логстасх је објект за креирање дневника који производи Еластиц. Ова холандска софтверска организација створила је низ производа за истраживање података који се заједно повезују у „Еластиц Стацк.”Овај програм програма је отвореног кода и сваки производ је доступно бесплатно. Основни елемент еластичног апартмана је Еластицсеарцх. Ово је услужни програм за претраживање и сортирање који може обрадити податке из неколико датотека у обједињене резултате. Еластицсеарцх се може интегрисати у друге алате и доступан је за употребу са многим другим услужним програмима на овој листи.

Логстасх је алат за прикупљање података еластичног стака. Функције Логстасх-а могу се прилагодити опонашати Цронолог. Уређај ствара изворне датотеке за анализу помоћу других алата, као што је Еластицсеарцх. Моћ овог алата је да може сакупљати податке из више различитих извора. Међутим, ако желите да реорганизујете своје датотеке дневника Апацхе, нема разлога зашто не можете ограничити претраживање података на само једну изворну датотеку дневника.

Могућности Логстасх-а укључују рашчлањивање датотека, тако да можете користити ову функцију да поделите своје датотеке дневника по датуму. Излаз Логстасх-а може се форматирати тако да одговара дугачкој листи услужних програма за анализу или приказ. Може се уписати и у обичну текстуалну датотеку на диску, што је управо оно што је радио Цронолог.

9. Кибана

Снимак слике Кибане

Еластик производи Кибану, што је а одличан бесплатни предњи крај за било који алат за прикупљање података. Остали корисни алати на овој листи могу преусмерити податке на Кибану, тако да се не морате ослањати само на друге програме Еластиц Стацк да бисте изворили податке за ову апликацију.

Потпуне могућности Кибане знатно превазилазе функцију Цронолог за рашчлањивање датотека. Међутим, широки распон команди доступних уз Кибана укључује основно управљање датотекама које могу подијелити било коју датотеку дневника по датуму. Кибана има конзолу за командни језик која вам омогућава да креирате скрипте и програме за обраду датотека. Међутим, ако немате вештине програмирања, унапред постављене могућности за управљање подацима на интерфејсу дају вам пуно моћних алата за сортирање и филтрирање података који ће вам помоћи у управљању датотекама дневника.

Интерфејс укључује алатке за анализу засноване на времену, укључујући филтере, тако да можете лако изоловати записе у датотеци дневника који се односе на одређени датум. Сирови подаци, графикони и друге визуализације могу се исписати у датотеке или користити за генерисање извештаја. Стандардни извештаји се могу повремено покретати, па би креирање филтера по датуму и његово постављање да се покреће свакодневно и излаз у обичну текстуалну датотеку добили потпуно исте резултате као и ви из Цронолог-а.

Предност употребе Кибане је у томе што она може дати много више помоћи него што би Цронолог могао. Можете упоређивати податке из различитих извора и визуализовати информације из свих датотека вашег системског дневника анализирати перформансе и прогнозирати потребе за капацитетима. Да бисте добили потпуну могућност управљања подацима, вероватно би требало да користите Логстасх за поређење изворних података, Еластицсеарцх за сортирање података и Кибана за приказ резултата. Кибана има обиље могућности прикупљања података и манипулација, тако да се може користити као самостално средство за анализу података.

10. Граилог

Снимка заслона Граилог

Граилог је бесплатан систем са фајловима са отвореним кодом који вам може дати пуно више функционалности него само услужни програм за архивирање дневника. Овај анализатор дневника има графичко корисничко сучеље и може се изводити на Убунту, Дебиан, ЦентОС и СУСЕ Линуку. Такође можете да га покренете на виртуелној машини у Мицрософт Виндовс-у и можете да инсталирате Граилог систем на Амазон АВС.

Овај објект за управљање дневницима може радити са било којим записником. Можете их уносити из других извора каналисање система извештава у датотеку, стварајући сопствене записе. Интерфејс не добија копије дневника, али седи у живим записима и ажурира информације које се убацују у механизам за анализу јер се у записник уписују нови записи.

Акцијске скрипте могу податке проследити на екран, у друге записе или у друге апликације. На контролној табли се приказују подаци у облику хистограма, питаних графикона, линијских графова и листама обојених у боји. Сучеље укључује функцију претраживања и упита, која вам омогућава филтрирање записа дневника како бисте добили информације о одређеним врстама догађаја или одређеним изворима.

Граилог обрађује збирне податке како би поједноставио приказе на почетној страници контролне табле и такође омогућио да се услови упозорења специфицирају кроз изворе података и током времена. Ти укупни прикази података нису ваша једина опција можете детаљно прегледати и видети детаљне записе то је створило резиме. Због тога Граилог представља алат за вађење података.

Услови узбуњивања могу се прилагодити и можете написати акције које треба извести у случају појаве упозорења. Ове акције укључују извршавање скрипти или обавештавање одређених чланова тима путем е-поште или Слацк поруком.

Ово је невероватна и врло свеобухватна алатка која може аутоматизовати обраду датотека дневника и аутоматски извршити решавање грешака.

11. КспоЛог

Снимак екрана КспоЛогДва основна елемента Цронолога су да он може раздвојити датотеке дневника по датуму и да се може аутоматски покренути. КспоЛог укључује обе те функције. Ово је, међутим, велико побољшање за Цронолог, јер КспоЛог укључује пуно друге функционалности. То је велико побољшање на том прекинутом алату за рашчлањивање дневника.

КспоЛог може да анализира податке из различитих извора, укључујући евиденцију сервера Апацхе, евиденцију догађаја АВС, Виндовс и Линук и Мицрософт ИИС. Услужни програм се може инсталирати на Мац ОС Кс 10.11, мацОС 10.12 и 10.13, Виндовс Сервер 2008 Р2, Виндовс Сервер 2012, Виндовс Сервер 2016, Виндовс 8, 8.1 и 10. Софтвер се такође може инсталирати на Линук Кернел 2.6 и новије верзије. Можете се одлучити за верзију засновану на облаку ако не желите да инсталирате софтвер. Можете му приступити путем Цхроме-а, Фирефока, Интернет Екплорера или Мицрософт Едге-а.

Осим директног управљања датотекама дневника, механизам за анализу КспоЛог открива неовлашћени приступ датотекама и помаже у оптимизацији употребе апликација и хардвера.. КспоЛог прикупља податке из одабраних извора и надгледаће те датотеке које укључујете у његов опсег. Једном када се подаци централизирају, КспоЛог обједињује све изворе података и ствара властиту базу података. Ти се записи могу претраживати и филтрирати ради анализе, а резултати се могу записати у датотеке. Та функционалност нуди исту анализу датотека као и Цронолог. Резултати се могу отписати у датотеке или задржати као архиве за преглед кроз КспоЛог контролну таблу.

КспоЛог је доступно бесплатно. Ако само желите да поделите своје датотеке дневника Апацхе, бесплатна верзија ће бити довољно добра. Да бисте се бавили већом количином података и користили систем за анализу, можда ћете морати да приступите једном од плаћених планова.

Бесплатна верзија омогућава обраду до 1 ГБ података дневно, а систем ће те податке чувати пет дана. Увек можете да напишете записе у текстуалне датотеке да бисте прешли ограничење од пет дана. Најјефтинији плаћени план нуди потпуно исти лимит протока података и период задржавања података као бесплатна услуга, па је тешко разумети зашто би неко плаћао 9 УСД месечно цена за тај пакет. Скупљи планови вам омогућавају неограничен временски период задржавања података, са најјефтинијом неограниченом опцијом, укључујући допуштење од 1ГБ протока података дневно за 39 долара месечно. Добијате прогресивно веће дневне дозволе за проток података по свакој цјеновној цијени. Горњи план вам омогућава проток података од 8ГБ дневно и кошта 534 УСД месечно. Морате да плаћате услугу годишње унапред, иако је цена месечно. Такође можете да купите и сталну лиценцу.

12. МанагеЕнгине Сислог Форвардер

МанагеЕнгине Сислог Форвардер

Сислог Форвардер ради на Виндовс оперативном систему и јесте потпуно бесплатан за употребу. Она пресреће сислог записе и просљеђује их различитим сислог серверима, у складу с базом правила. Функције прослеђивача омогућавају вам филтрирање небитних, дневних или неважних порука дневника. Све блокиране поруке шаљу се у оригиналну датотеку дневника, али се не шаљу на крајњу датотеку дневника.

База правила Сислог Форвардер-а омогућава вам писање у нове датотеке дневника сваки дан, емулирајући функционалност Цронолог-а. Велика разлика између Сислог Форвардер и Цронолог-а је у томе што овај постојећи управитељ дневника ради на Виндовс-у са ГУИ интерфејсом, док је Цронолог био функција командне линије за Уник и Линук системе.

13. Манагелогс

Манагелогс вебсите

Вероватно најближа алтернатива Цронологу, Манагелогс је написан у „Ц.“ Не само да је услужни програм бесплатан, али изворни код вам је доступан за читање. Програм је посебно дизајниран за управљање записима веб сервера Апацхе.

Манагелогс има различите режиме рада активиране од променљивих наведених приликом покретања програма. Можете поставити алат да архивира датотеке дневника по датуму, или можете одредити максималну величину датотеке која ће преко датотеке дневника копирати на ново име и затим избрисати тренутну датотеку дневника како би могла поново да крене испочетка и створи нове записе.

Ако одредите да би се дневници требало поделити по датуму, Манагелогс ће осигурати да се датотеке консолидују током сесија, тако да заустављање и поновно покретање менаџера сервера неће избрисати постојеће записе непотпуног дана.

ДИИ архивирање дневника

Можете написати сопствену копију Цронолог-а као скрипте за Уник или Уник-ове оперативне системе, као што су Линук и Мац ОС. Иако има доста паметних ствари које можете урадити регуларним изразима и подударањем узорака како бисте одабрали записе за одређени датум, најлакши начин да се архивирају дневници дневно је писање скрипте за копирање и заказивање њеног покретања у поноћ. Ако последња упутства из скрипте уклоне постојећу датотеку, нови записи ће се акумулирати у засебној датотеци током дана, и поново архивирати у поноћ.

ДАТЕ = `датум +% И% м% д`
МВ = / уср / бин / мв
ЛОГДИР = / опт / апацхе / дневници
ЛОГАРЦХ = / ввв / логс
ФИЛЕС = ”приступ_лог грешка_лог”
ЦП = / уср / бин / цп
за ф у $ ФИЛЕС
урадити
$ ЦП $ ЛОГДИР / $ ф $ ЛОГАРЦХ / $ ф. $ ДАТЕ.лог
$ МВ $ ЛОГДИР / $ ф $ ЛОГДИР / $ ф. $ ДАТЕ.саведено
Готово
цат / дев / нулл > / опт / апацхе / логс / аццесс_лог

Замените Цронолог

Не наглашавајте да цронолог.орг више не ради или да га ниједна од локација за преузимање које је испоручивао Цронолог више не наводи. Цронолог није био тако сјајан, и врло лако бисте могли да напишете своју верзију за само неколико минута.

Услужни програми за управљање дневницима су врло корисни и упркос ограниченим могућностима компаније Цронолог, многи системски администратори су се ослањали на његове услуге. Као што видите из ове рецензије, многи други алати за управљање дневницима не само да вам могу да анализирате датотеке дневника по датуму, већ вам пружају и невероватне могућности визуелизације и анализе података.

Свака препорука на нашој листи замена Цронологије могу се користити или испробати бесплатно. Сви ови садржаји пружају вам бољу услугу од саме уради реплике Цронолог-а. Испробајте било који од ових алата и погледајте који од њих вам пружа додатне функције потребне за побољшање управљања записницима и објектима.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 45

Adblock
detector