13 najboljih alata i softvera aktivnog imenika

13 najboljih alata i softvera aktivnog imenika

Microsoft Active Directory jedan je od najčešće korištenih usluga mrežnih administratora. Za većinu administratora Microsoft Active Directory jedna je od najvažnijih usluga na raspolaganju. Unatoč širokoj korisnosti Microsofta Active Directory, to je ponekad se mogu prilično neugodno koristiti. Izvorno korisničko sučelje osjeća se vrlo sporo i nema automatizacije. Srećom, možete poboljšati sposobnost ovog alata oslanjajući se na softver treće strane.

Bilo da tražite automatizirani sustav upozorenja, prikladnije korisničko sučelje ili izvještavanje, onda vam je na raspolaganju proizvod. Na ovom ćemo popisu istražiti najbolje aktivne alate i softver direktorija na tržištu koji vaše iskustvo uzimaju od prolaznih do izvrsnih.

U nastavku ćemo ući u pojedinosti o svakom od alata koji su se našli na našem popisu, ali u slučaju da nemate vremena pročitati cijeli članak, evo našeg popisa najboljih aktivnih alata iz 2019. godine:

 1. SolarWinds analizator dozvola za Active Directory (BESPLATNO PREUZIMANJE) - Besplatno sučelje koje daje bolji pregled dozvola nego što ih možete vidjeti u samom Active Directoryu.
 2. ManageEngine ADManager Plus (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sučelje za Active Directory koje vam omogućuje učinkovitije planiranje prava pristupa.
 3. ManageEngine ADAudit Plus (BESPLATNO ISPITIVANJE) Značajke revizije za Active Directory koje vam pomažu da pokažete usklađenost sa standardima zaštite podataka.
 4. Naredba Specopsa Sučelje za PowerShell i VBScripts za automatizaciju mnogih zadataka upravljanja Active Directoryom.
 5. Upravitelj oporavka za Active Directory Ovaj alat oporavi Active Directory objekte bez potrebe za ponovnim pokretanjem kontrolera domene.
 6. Microsoftov dijagrammer topologije Active Directory Izvrstan alat za mapiranje koji će vam omogućiti da na prvi pogled vidite hijerarhiju dopuštenja.
 7. ManageEngine Free Active Directory Alati Besplatno paket od 12 alata koji vam pomažu u upravljanju implementacijom Active Directorya.
 8. IT skener zdravlja okoliša Ovaj alat pregledava DNS zapise, mrežne poslužitelje vremena i konfiguracije web mjesta i podmreže kako bi potvrdio točnost zapisa u Active Directoryu.
 9. BeyondTrust Privilege Explorer Jednostavno sučelje koje pojašnjava korisnička dopuštenja i prava pristupa uređajima koja se nalaze u Active Directoryu.
 10. Ispitivač zaključavanja računa Netwrix Ovaj alat podržava istrage zašto je korisnik iznenada izgubio dozvole za pristup.
 11. Kontrola skupne lozinke Upravitelj lozinki za Active Directory koji uključuje uređaje za skupne radnje.
 12. Praćenje neaktivnog korisnika Netwrix Pomoću ovog alata iskorijenite napuštene račune u Active Directoryu.
 13. Lepide Izvješće o zadnjoj prijavi Ovaj alat daje izvješća o aktivnostima koja vam omogućuju otkrivanje napuštenih računa.

Najbolji alati aktivnog imenika

Prilikom ocjenjivanja alata koji su napravili našu listu "najboljeg", naša glavna razmatranja su jednostavnost rada alata i jednostavnost upotrebe, njegova robusnost i pouzdanost, količina podrške i pravilnost ažuriranja dobivenog alata i njegova ukupna relativna vrijednost.

1. SolarWinds analizator dozvola za Active Directory (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds analizator dozvola za Active Directory Najbolji alati aktivnog imenika

Prvo na ovom popisu koji imamo SolarWinds analizatori dozvola za Active Directory. Jedna od najčešćih žalbi izvornog programa Active Directory je da on nudi loše upravljanje dozvolama. SolarWinds analizator dozvola za Active Directory nastoji to ispraviti omogućujući vam da vidite koji korisnici u vašoj mreži imaju dopuštenje za koje podatke.

To znači da ćete u mrežnom okruženju uživo moći brzo prepoznati koji članovi vašeg tima imaju pristup privilegijima osjetljivih podataka. To možete učiniti do pregled dozvola po grupi ili pojedinačnom korisniku. Također možete vidjeti zašto korisnik ima povlastice do određenih podataka.

Kao dodatni bonus, SolarWinds analizator dozvola za Active Directory je dostupno besplatno. Ovo je sjajno jer možete započeti nadzirati mrežna dopuštenja, a da ne morate trošiti čitavo bogatstvo kako biste to mogli učiniti. SolarWinds analizator dozvola za Active Directory možete besplatno preuzeti ovdje.

SolarWinds analizator dozvola za Active Directory100% BESPLATNO preuzimanje

2. ManageEngine ADManager Plus (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ADManager Plus

ManageEngine ADManager Plus je alat koji korisnicima omogućuje provođenje Aktivni direktorij upravljanje i generiranje izvještaja. U pogledu mogućnosti upravljanja, možete upravljati AD objektima, grupama i korisnicima s jedne lokacije. To je korisno jer vam omogućuje da izbjegnete gnjavažu vašeg Active Directory upravljanja i koristite elegantne ManageEngine Umjesto toga, GUI.

Što se tiče izvještaja, ManageEngine ADManager Plus mogu se koristiti za automatizaciju postupka generiranja izvještaja. To znači da možete generirati izvješća bez da sve radite ručno. To ne samo da Active Directory čini prikladnijim, već i smanjuje vrijeme koje bi se izgubilo na navigaciji u programu Active Directory.

To je također vrijedno spomenuti ManageEngine ADManager Plus je alat koji biste trebali uzeti u obzir i za ispunjavanje propisa. Ako trebate dovršiti reviziju usklađenosti za SOX ili HIPAA, sposobnost upravljanja podacima u Active Directoryu i generiranje izvještaja neprocjenjiva je..

Cijena-mudar ManageEngine ADManager Plus je dostupan za preuzimanje na 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Ovaj proizvod preporučujemo svima koji žele Active Directory upravljanje učiniti prikladnijim, kao i onima koji žele koristiti kvalitetnu funkciju izvještaja..

ManageEngine ADManager PlusDownload 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

3. ManageEngine ADAudit Plus (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ADAudit Plus

AdAudit Plus iz ManageEngine je snažnije usredotočen na poštivanje standarda od tvrtke ADManager Plus alat tvrtke. Ovaj alat za reviziju sustava daje vam uživo izvješća o aktivnostima korisnika i uključuje automatizirani sustavi za otkrivanje opasnosti od insajdera. Moći ćete onemogućiti neprimjereno korištenje ljudi kojima je dopušten pristup vašim resursima.

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg bi ADAudit Plus trebao biti zainteresiran je ako trebate dokazati poštivanje standarda zaštite podataka da biste pobijedili ili zadržali ugovore o uslugama. Ovaj alat ima sjajan skup unaprijed oblikovanih izvješća o usklađenosti sa standardima koja slijede SOX, HIPAA, GLBA, PCI-DSS i FISMA standardi. Dakle, neće vam trebati prilagođavati sustav ili postavljati vlastita izvješća kako biste pokazali usklađenost.

ManageEngine proizvodi tri izdanja ADAudit Plus. Ovi su Besplatno, Standard, i profesionalac. Izvrsna ponuda za potragu je 30-dnevno besplatno probno razdoblje izdanja Standarda. Ne morate unijeti podatke o plaćanju da biste preuzeli ovu ponudu i nećete biti automatski naplaćeni po isteku probnog razdoblja. Ako odlučite ne kupiti, vaša instalacija automatski prelazi na Besplatno izdanje.

ManageEngine ADAudit PlusDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

4. Naredba spekopsa

Naredba Specopsa je još jedan alat koji vam nudi sjajan doživljaj upravljanja Active Directoryom. Ovim programom koristite skripte za upravljanje mrežom. Naredba Specopsa omogućuje upotrebu Windows PowerShell i VBScripts za upravljanje korisnicima i uređajima širom vaše mreže. Naredbe možete izvršavati i izravno na klijentskim sustavima.

Ono što značajku skriptiranja čini zanimljivom je to da ne možete pisati samo svoje skripte već ih i uvesti izravno iz datoteke. Pored toga, možete zakazati kada će se izvršiti skripta. To vam daje dodatnu mjeru automatizacije koja vam omogućuje da napravite korak unatrag.

Ne želeći biti samo jedan trik poni, Naredba SpecOps također vam omogućuje da generiranje izvještaja također. Ta su izvješća internetska stranica i dizajnirana oko povratnih informacija o skriptu. Prednost je u tome što možete izdvojiti više vremena za analizu povratnih informacija o učinjenom.

Sve u svemu Naredba Specopsa je proizvod koji nudi komplementarnu kombinaciju dodatnih značajki Active Directorya. Ovaj se proizvod preporučuje samo na osnovu njegove skriptne sposobnosti, ali njegova podrška za izvješća također ga čini korisnim za ispunjavanje propisa. Naredba Specopsa mogu se preuzeti besplatno.

5. Upravitelj oporavka za Active Directory

oporavak-menadžer-za-aktivni-katalog-screenshot-1

Kao što ime sugerira, Oporavak za Active Directory je alat treće strane za Active Directory koji je dizajniran kako bi vam pomogao u oporavku podataka. Općenito govoreći, kad se objekt izgubi u Active Directoryu, morate ponovo pokrenuti kontroler domena da biste ga obnovili. Upravitelj oporavka za Active Directory uklanja ovu neugodnost dopuštajući vam da recover objekti bez ponovnog pokretanja Active Directorya.

S Upravitelj oporavka za Active Directory možeš vratiti objekte kao što su korisnici, računala, atributi, konfiguracije, stranice, podmreže skupina objekata politike, i organizacijske jedinice. Drugim riječima, ako nešto izgubite, možete ga vratiti.

Prednost toga je daleko više od praktičnosti. Omogućujući vam da se oporavite bez ponovnog pokretanja, vaša usluga ostaje na mreži, a bilo kakva oštećenja na usluzi smanjena su. Ako sustav padne zbog sigurnosnog događaja ili greške, možete odmah započeti postupak oporavka. Postoji i postupak izvještavanja koji ističe sve promjene koje su se dogodile od posljednje sigurnosne kopije. Ovo vam pomaže da vidite jesu li se dogodile neželjene promjene.

Međutim to nije sve, kao Upravitelj oporavka za Active Directory također vam nudi Hibrid i Azure Active Directory oporavak također. To znači da imate široku pokrivenost osnovne mrežne infrastrukture koliko i izvan lokacijskih usluga.

Jedino pitanje s Upravitelj oporavka za Active Directory je da nosi veliku cijenu. Jedinična cijena iznosi 12,97 USD (10,15 £) po jedinici, ali minimalna količina koju možete naručiti je 100 što daje ovom proizvodu cijenu od 1,297 USD (1,015 £). Iako je vrijedno ulaganja ako imate proračun, ona nije prikladna za manje tvrtke s ograničenim proračunima. Preuzmite besplatno probno razdoblje.

6. Microsoft Active Directory Topology Diagrammer

Microsoft Active Directory Topology Mapper

Microsoftov dijagrammer topologije Active Directory proizvod je koji dovodi do razine vizualizacije mješavine koja dobro nadopunjuje Active Directory. S ovim programom možete automatski stvorite Microsoft Visio dijagram tvojih Aktivni direktorij topologija. dijagrami uključuju značajke kao što su administrativne skupine, domena, stranice, poslužitelji, i organizacijske jedinice. To vam omogućuje gledanje vaše mreže iz druge perspektive.

Pri uzimanju informacija od Aktivni direktorij možete odlučiti ograničiti dijagram na jednu domenu ili web mjesto. To vam omogućuje da pristupite specifičnijem pristupu da biste vidjeli kako se pojedini uređaji međusobno povezuju izolirano prije nego što pregledate sve. Također možete uzeti svoje dijagrame i u njih dodati dodatne predmete Microsoft Office Visio za daljnju interakciju.

Microsoftov dijagrammer topologije Active Directory nosači Windows 2000 Server, Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP, Microsoft .NET Framework verzija 2.0, i Microsoft Office Visio 2003 i više. Microsoftov dijagrammer topologije Active Directory mogu se preuzeti besplatno.

7. ManageEngine Free Active Directory Alati

ManageEngine Active Directory Upitni alat

ManageEngine Free Active Directory Alati u osnovi je grupa uslužnih programa koja pomažu u upravljanju Aktivni direktorij. Neke od dostupnih uslužnih programa uključuju AD Upitni alat, CSV Generator, Posljednji izvjestitelj za prijavu, Upravitelj terminala, Upravitelj replikacije AD-a, SharePoint Manager, DMZ port analizator, Domena i Izvještava o DC ulogama, Upravitelj lokalnih korisnika, Upravitelj pravila o lozinkama, i Zamijeniti monitor zdravlja.

Sve ove alate usredotočene su na olakšavanje upravljanja Active Directoryom. Na primjer, postoji Besplatno obavijesti o isteku lozinke korisnost koji podsjeća korisnike da ažuriraju svoje lozinke putem e-pošte ili SMS-a. Slično tome, Identifikator duplikata omogućuje vam da vidite sve duplicirane objekte u jednom kliku. Rezultat je an Aktivni direktorij administrativno iskustvo koje je svestranije od Aktivni direktorij sam.

Još jedan zanimljiv program je Upravitelj terminala. Pomoću Terminal Session Manager korisnik može koristiti PowerShell cmdlet za pronalaženje i upravljanje rasponom terminalnih sesija s centraliziranog mjesta. Ovo je posebno korisno jer vam omogućuje upravljanje i isključenje više korisnika s jedne lokacije.

ManageEngine Free Active Directory Alati paket je vrijedno razmisliti ako želite dodati niz novih funkcija aktivnog imenika u torbu s trikovima. Jedna od najboljih stvari u vezi s tim je ta što nećete morati platiti privilegiju tih komunalnih usluga bilo zato što je sve moguće besplatno preuzeti.

8. Skener zdravstvene zaštite u IT okruženju

Microsoft IT skener za zdravlje okoliša

IT skener zdravlja okoliša je proizvod koji ima za cilj da vam pomogne u održavanju integriteta Aktivni direktorij. Aktivni direktorij treba održavati kao i sve druge usluge i IT skener zdravlja okoliša osmišljeno je da omogući korisnicima upravo to. Ovim alatom možete skenirati svoje Aktivni direktorij služba za traženje bilo kakvih problema ili zapreka u njegovom oklopu.

Možeš koristiti IT skener zdravlja okoliša za prikupljanje podataka o mjesto i podmreže konfiguracijeRezolucija naziva DNS-a, zdravlje i konfiguracija mrežnog protokola vremenskog kontrolera domena i konfiguracije mrežnih adaptera svih kontrolera domena. To vam daje osnove da utvrdite postoje li problemi s vašim Aktivni direktorij servis.

U smislu veličine, IT skener zdravlja okoliša pogodno je za manje i srednje organizacije. Preporučuje se do 500 računala i 20 poslužitelja. Kao rezultat, ovaj je proizvod odličan dodatak mrežnim alatima ako želite biti sigurni da je vaš Aktivni direktorij usluga nije ugrožena. IT skener zdravstvene zaštite možete preuzeti ovdje.

9. BeyondTrust Privilege Explorer

Privilege Explorer

BeyondTrust Privilege Explorer je još jedan uslužni program dopuštenja koji korisniku omogućuje da vidi tko ima čemu. Ovaj je alat jedan od boljih alata za upravljanje dozvolama jer stvari pojednostavljuju. Korisničko sučelje ima jednostavan klasični dizajn koji vam omogućava vidjeti tko je imao pristup Aktivni direktorij kada se događao određeni mrežni događaj.

Također imate mogućnost praćenja korisničkih dozvola tijekom vremena. Na primjer, možete pregledati dozvole za određeni uređaj i pregledavati zapisnike unutar PowerBroker Auditor da vidimo jesu li dopuštenja promijenjena. To vam omogućuje da pazite na bilo kakva neobična ponašanja i da se odmah pozabavite.

U slučaju da primijetite nešto neispravno, možete stvoriti izvještaj da biste detaljnije dokumentirali događaj. Tada možete koristiti napredno filtriranje usmjeriti ciljne resurse na određene skupine, dozvole, i datumi. Bez obzira na to šaljete li upravitelju ili dokumentirate prije revizije, on vam pruža trag papira potreban da pokažete kako su se dozvole promijenile.

Ako tražite lagan upravitelj dozvola s kojim ne možete pogriješiti, ne tražite dalje BeyondTrust Privilege Explorer. Ovaj program ne ostavlja mjesta za pogreške i omogućuje vam lako praćenje promjena dozvola tijekom vremena. Jedini problem je što morate izravno kontaktirati tvrtku kako biste vidjeli ponudu. Kad se kaže da možete preuzeti besplatno probno razdoblje.

10. Netwrix ispitivač za blokiranje računa

Ispitivač zaključavanja računa NetWrix

Mnogo je prilika u Aktivni direktorij gdje je korisnik zaključan Aktivni direktorij u najneugodnije vrijeme. Ispitivač zaključavanja računa Netwrix dizajniran je za izraženu svrhu postizanja dna Aktivni direktorij obustave. Ovaj alat obavještava administratore kada je račun zaključan Aktivni direktorij kako bi mogli bliže pogledati zašto je to slučaj.

Možeš koristiti Ispitivač zaključavanja računa Netwrix da se utvrdi zašto je korisnik relativno lako zaključan. Bez obzira na to radi li se o nepovezanoj radnoj površini ili o obazrivanju usluge koju ćete moći reći. Ovo vam omogućuje da kažete trebate li poduzeti daljnje korake ili je to privremeni udarac.

Nakon što administrator primijeti da je račun zaključan, može ga otključati putem centralizirane konzole ili mobilnog uređaja. Ovo omogućava korisniku da što prije otvori korisničke račune. Kao posljedica toga, normalan servis može se nastaviti mnogo brže nego što bi bio pokušaj da se ide sam Aktivni direktorij.

Ispitivač zaključavanja računa Netwrix je alat koji pruža solidno iskustvo nadgledanja računa. U slučaju da se korisnik zaključa, ovaj je alat neprocjenjiv pri otključavanju računa kako bi se brzo mogli vratiti u posao. Ovaj se proizvod može besplatno preuzeti.

11. skupno upravljanje lozinkom

Kontrola skupne lozinke

Kontrola skupne lozinke je alat osmišljen da pomogne korisnicima pri uključenju upravljanja zaporkama Aktivni direktorij. Kao upravitelj lozinki, Kontrola skupne lozinke jako se tempira. Možeš promijeniti lozinke na više računa odjednom. To možete učiniti pomoću a generator lozinki koji stvara lozinke za svaki račun. U slučaju da ovo želite učiniti jednostavnijim, možete postaviti svaku lozinku računa na isti kôd. Drugim riječima, skupnim lozinkama možete upravljati.

Međutim, niste ograničeni ni na resetiranje zaporki za korisničke račune; također možete otključati, omogućiti ili onemogućiti korisničke račune. To vam daje visok stupanj kontrole nad vašim aktivnim korisnicima direktorija, tako da ako trebate restrukturirati ili ukloniti neprimjereni račun, možete to učiniti s lakoćom.

Mogućnost skupnoga upravljanja lozinkom ovog proizvoda čini ga idealnim za veće poslovno okruženje s puno različitih korisnika i računa. Kontrola skupne lozinke mogu se preuzeti besplatno.

12. Netwrix InactXive User Tracker

Praćenje neaktivnog korisnika Netwrix

Praćenje neaktivnog korisnika Netwrix je alat koji se koristi za označavanje Aktivni direktorij računi koji se ne koriste i pomaže im da se ostave. Ovaj alat skenira neaktivne korisničke račune, a zatim vam pruža informacije o tome koliko dugo računi miruju. U stvari, alat vas automatski ažurira o stanju povezanih računa kako biste po potrebi mogli poduzeti mjere.

Kad vidite da je račun duže vrijeme neaktivan, možete ga deaktivirati. Deaktivacijom neaktivnih računa smanjit ćete rizik da će zlonamjerni subjekt dobiti pristup vašim podacima. Isto tako, također će vam pomoći ako vas se revidira, jer pokazuje da zauzimate proaktivan pristup prema kibernetičkoj sigurnosti i upravljanju evidencijama..

Praćenje neaktivnog korisnika Netwrix je alat koji vrijedi svoju težinu zlata za one trenutke u kojima trebate očistiti svoje Aktivni direktorij računi. Ako se to redovito odvija, ne samo da ćete se riješiti zapisa koji vam nisu potrebni, već će se ukloniti ranjivi računi kojima možete pristupiti u zlonamjerne svrhe.. Praćenje neaktivnog korisnika Netwrix mogu se preuzeti besplatno.

13. Izvještaj o posljednjem prijavi Lepide

Lepide zadnji izvjestitelj za prijavu

Napokon imamo Lepide Izvješće o zadnjoj prijavi. Lepide Izvješće o posljednjoj prijavi je alat koji vam omogućuje pregled podataka o tome kada su se korisnici zadnji put prijavili Aktivni direktorij. Vrijeme prijave možete skupno vidjeti, uz korisnička imena i uobičajena imena. Tu je i funkcija pretraživanja koja vam omogućuje pretraživanje po zapisima navedenim u tablici dok ne pronađete ono što tražite.

Nakon što završite potragu za posljednjim vremenima prijave nakon toga generiraju izvješća u CSV-u i HTML za daljnju analizu. Sve što trebate učiniti za generiranje izvještaja je upisati Ime domene / IP kontrolera domene i korisničko ime i lozinku. Možete jednostavno kliknuti izvještaj i započeti generiranje dokumenta.

Lepide Izvješće o zadnjoj prijavi je alat koji biste svakako trebali uzeti u obzir ako vam je potreban alat za nadziranje pristupa Aktivni direktorij. Lepide Izvješće o zadnjoj prijavi potpuno je besplatno, tako da ne morate trošiti bogatstvo da biste mogli uživati ​​u ovom korisnom proizvodu. Ovaj alat možete besplatno preuzeti.

Odlučivanje o alatu za upravljanje aktivnim direktorijima

Aktivni direktorij može biti popularna usluga, ali ne bez značajnih nedostataka u pogledu upravljanja i praktičnosti. Uključivanjem alata treće strane u vaš administrativni alat možete znatno poboljšati vaše iskustvo Aktivni direktorij i započnite učinkovitije upravljati podacima. Bez obzira provodite li upravljanje dozvolama ili zdravstvenu provjeru, moći ćete provoditi mnogo veću kontrolu nad svojim sustavom.

Istaknuti alati s ovog popisa uključuju SolarWinds analizator dozvola za Active Directory, upravitelj oporavka za Active Directory, i Kontrola skupne lozinke. SolarWinds analizator dozvola za Active Directory omogućuje vam da osigurate malo više provjeravanja tko ima pristup kakvim podacima. Na strani održavanja zdravlja, Upravitelj oporavka za Active Directory djeluje kao rezervni plan u slučaju da nešto pođe po zlu.

Samo po sebi to ne znači Kontrola skupne lozinke omogućuje vam dodjeljivanje i upravljanje korisničkim lozinkama na automatiziranoj osnovi. Kombinacijom ovih alata ili sličnih alata dobivate snažan presjek alata za redefiniranje vašeg Aktivni direktorij iskustvo.

Vidi također: PowerShell varalica 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 91

Adblock
detector