13 najboljih alata za nadgledanje baze podataka

13 najboljih alata za nadgledanje baze podataka

Malo resursa sadrži toliko važne informacije kao i baze podataka. Mali uvidi i pogreške mogu dovesti do gubitka nekih od najvažnijih podataka. Bez pravih alata za nadgledanje baze podataka za upravljanje ovim uslugama, vrlo je teško pratiti sve što vam treba za pregled. Skidanje očiju s lopte vrlo bi lako moglo dovesti do toga da vaša baza podataka pređe ograničenje kapaciteta.

Ovdje je naš popis najboljih alata za nadgledanje baze podataka:

 1. SolarWinds analizator performansi baze podataka za SQL Server (BESPLATNO ISPITIVANJE) Uključuje nadgledanje performansi u stvarnom vremenu i funkcije analize. Radi na Windows Serveru.
 2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Funkcije nadgledanja baze podataka dio su ovog sveobuhvatnog nadzora mreže, poslužitelja i aplikacija. Radi na Windows Serveru.
 3. Site24x7 Nadgledanje poslužitelja (BESPLATNO ISPITIVANJE) Internetski paket za nadzor koji uključuje SQL nadzor i funkcije analize.
 4. SolarWinds AppOptics APM (BESPLATNO ISPITIVANJE)  Sveobuhvatni monitor performansi aplikacija utemeljen na oblaku koji uključuje specijalizirane procese za nadziranje baza podataka
 5. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Rješenje za daljinsko upravljanje za upravljane davatelje usluga koje uključuje automatizaciju i nadzor sigurnosnih kopija baze podataka.
 6. dbWatch kontrola baze podataka Alat usmjeren na baze podataka koji objedinjuje nadzor za sve baze podataka u poduzeću kojim upravljaju SQL Server, Oracle, Sybase, MariaDB, MySQL i Postgres.
 7. Idea SQL Diagnostic Manager Specijalizirani monitor baze podataka za MySQL ili SQL Server.
 8. SQL Power Tools Zapisuje mjerne podatke o izvedbi baze podataka i skenira nepravilno ponašanje radi otkrivanja upada.
 9. Sentry One (SQL Sentry) Praćenje performansi baze podataka uživo s automatiziranom defragmentacijom indeksa.
 10. Red-Gate SQL Monitor Monitor baze podataka u stvarnom vremenu s statusima obojenim u boji i izvrsnim vizualizacijama podataka.
 11. Lepide SQL Server Auditing Monitor baze podataka koji je cijenjen zbog svojih značajki cyber-sigurnosti.
 12. ManageEngine Free SQL Health Monitor Kompetentni besplatni monitor performansi baze podataka vodećeg proizvođača upravljanja infrastrukturom.
 13. Nadgledanje začina za SQL Server Besplatan monitor performansi baze podataka koji podržava oglase.

Najbolji alati za nadgledanje baze podataka

Što je veći server, to je više CPU i memorija su potrebne za obradu podataka. Korištenje alata za praćenje baza podataka jedini je pouzdan način praćenja baza podataka. Slično tome, raširena upotreba SQL poslužitelji nadzor nad SQL poslužiteljima postao je glavni prioritet za praćenje Performanse SQL poslužitelja.

Pogledajmo neke od najboljih alata za praćenje baza podataka na tržištu.

1. SolarWinds analizator performansi baze podataka za SQL Server (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds analizator performansi baze podataka

SolarWinds analizator performansi baze podataka za SQL je postalo osnovno sredstvo za mrežne administratore koji žele riješiti probleme baza podataka u stvarnom vremenu. Možete pratiti performanse vašeg poslužitelja putem nadzorne ploče i provjerite status upita poslužitelja, CPU, memorija, disk, i sjednice. Problematični uređaji označavaju se žutom bojom Upozorenje i crveno za Kritično. Također imate mogućnost pregledavanja grafikona zdravlja vašeg servera kako biste vidjeli sve trendove u nastajanju.

Ono što ovu platformu čini posebnom jest njeno analiza uzroka uzroka sposobnost. Osnova ovoga je prilika da se vidi kako kôd radi. To vam omogućuje gledanje izvan osnova upotrebom dozvola na više razina i grupnih pravila. Ovo je osvježavajući pristup jer vam oduzima metriku da biste pogledali kôd ispod površine.

Pošteno je to reći SolarWinds analizator performansi baze podataka ne pada ni žrtvi ponija s jednim trikom. Pomoću ovog alata korisnici mogu pratiti različite baze podataka. SQL Server, MySQL, DB2, zora, virtualiziranih, i oblačne baze podataka sve se može pratiti kroz ovaj program. Raznolikost mogućnosti znači da ovaj program dobro funkcionira u većini poslovnih okruženja.

Ako tražite monitor baze podataka koji će vam pomoći u prepoznavanju problema i utvrđivanju uzroka u stvarnom vremenu, to je program koji svakako biste trebali razmotriti. SolarWinds analizator performansi baze podataka dostupan je po cijeni od 1.995 USD (1.562 £). Dostupna je i za preuzimanje na 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds analizator performansi baze podataka za SQL ServerDownload 14-dnevnu BESPLATNO probno razdoblje

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

PRTG slika mrežnog monitora

Dalje, imamo Paessler PRTG mrežni monitor, mrežni alat za praćenje koji se može pohvaliti značajnom sposobnošću praćenja SQL-a. Ovaj program može nadzirati uobičajene baze podataka kao što su Microsoft SQL, MySQL, Oracle SQL, i PostgreSQL. Drugim riječima, ono pokriva sve što je potrebno da bi se osigurao čvrst temelj vidljivosti u većini poslovnih mreža.

Za alat za nadzor mreže PRTG mrežni monitor je također vrlo lako postaviti. PRTG mrežni monitor dolazi s senzorima koji su konfigurirani izvan okvira. Ove unaprijed konfigurirane postavke pokrivaju većinu velikih davatelja podataka poput Microsoft SQL, MySQL, i Oracle SQL. To ima prednost jer eliminira potrebu da sami konfigurirate svoje konfiguracije.

PRTG mrežni monitor može se koristiti za praćenje vremena izvršenja za SQL upit. Alat će mjeriti vrijeme od trenutka uspostavljanja veze upravo preko prijenosa do kraja veze. To vam omogućuje da jasno vidite rad svoje baze podataka pod pritiskom.

Sve u svemu PRTG mrežni monitor je proizvod koji kombinira opću mrežnu sposobnost praćenja, istodobno pružajući uvjerljiv doživljaj za nadgledanje baze podataka. Dostupno je više opcija za cijene PRTG mrežni monitor. Ovo počinje s besplatnom verzijom sustava Windows PRTG mrežni monitor što dopušta nadzor do 100 senzora besplatno.

Prva plaćena verzija sustava Windows PRTG mrežni monitor košta 1600 dolara (£ 1253) za 500 senzora. Sljedeća tri proizvoda za veće organizacije koštaju 2850 dolara (2,232 funte) za 1000 senzora, 5950 dolara (4,662) za 2500 senzora i 10500 dolara (8,227 funti) za 5000 senzora. Organizacije koje trebaju još više nadgledati mogu preuzeti verziju XL1 Unlimited koja podržava neograničene senzore za 14500 USD (11,361 £). Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje dostupno za preuzimanje.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Nadgledanje poslužitelja Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE)

13 najboljih alata za nadgledanje baze podataka

Site24x7 Nadgledanje poslužitelja ponude nadzor mreže, poslužitelja i aplikacija. Ova je kombinacija idealna za održavanje učinkovitosti svojih baza podataka u dobrom stanju. Sustav je usluga temeljen na oblaku, tako da ne biste trebali instalirati nijedan softver da biste ga koristili. Ova konfiguracija ga čini odličnim alatom za nadgledanje udaljenih mjesta, a također djeluje dobro za MSP-ove.

Monitori aplikacija u ovom paketu uključuju alat za optimizaciju performansi baze podataka. Hoće automatski otkrijte sve vaše baze podataka instalirajte agente kako biste ih zadržali. Ti se agenti vraćaju u središnji sustav Site24x7, gdje možete pregledavati rezultate putem preglednika.

Mjerne vrijednosti performansi prikazuju se uživo na zaslonu i možete postaviti parametre upozorenja koji vam omogućavaju da spriječite preopterećenje. Kako alat može nadzirati bilo koji broj slučajeva, dobar je pomoćnik za koordinaciju između distribuiranih baza podataka te između proizvodnog i razvojnog okruženja. uslužni program za izvještavanje u alatu će vam pomoći analizirati performanse vaših baza podataka tijekom vremena.

S obzirom na to da ste s ovim alatom za podršku dobili namjenski nadzor poslužitelja, lako je utvrditi uzrok smanjenja performansi. Pomoću resursa možete istražiti kako biste točno pronašli koji element skupa povlači performanse vaših baza podataka.

Site24x7 naplaćuje se dana model pretplate a različiti planovi i opcije dodavanja omogućavaju izradu prilagođenog paketa prilagođenom potrebama vašeg poduzeća. Postoji čak besplatna verzija, što ograničava nadzor na samo pet poslužitelja. Možete isprobati sustav na 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Ako odlučite da ne kupujete na kraju tog razdoblja, vaš će se račun prebaciti na besplatno izdanje.

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-dnevna BESPLATNA proba

4. SolarWinds AppOptics APM (BESPLATNO ISPITIVANJE)

13 najboljih alata za nadgledanje baze podataka
AppOptics APM je usluga utemeljena na oblaku koja prati izvedbu aplikacija i infrastrukturu koja ih podržava. Donje izdanje, nazvano AppOptics Infrastructure samo se usredotočuje na performanse opreme i ne uključuje značajke praćenja performansi aplikacija u APM paketu.

APM ima specijalne zaslone za različite aplikacije, uključujući baze podataka. Usluga je u mogućnosti komunicirati s dugačkim popisom sustava za upravljanje bazama podataka, uključujući Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, Postgres i Apache DBMS-ovi.

Alat je u mogućnosti istražite upite dok se prikazuju u vašoj bazi podataka, uočavajući one za koje se čini da predugo traju ili se ponašaju neučinkovito. Kad monitor uoči loše izvedljiv upit, on napravi datoteku u tragovima za sve transakcije baze podataka koje obavlja, što omogućava daljnju analizu. Ostale značajke u alatu ispituju kôd programa koji uključuju SQL upite i sve batch datoteke i SQL skripte koje biste mogli imati na vašem sustavu. Ova značajka identificira retke koda i klauzule u SQL-u koje treba izmijeniti radi poboljšanja performansi.

Usluga AppOptics APM nije ograničena na samo praćenje baza podataka i aplikacija koje se pokreću na vašoj web lokaciji. Također je u mogućnosti nadzirati performanse aplikacija koje rade na iznajmljenim virtualnim poslužiteljima AWS ili plavetnilo poslužiteljima. Ako imate hibridni lokalni / oblačni sustav, onda to može nadgledati i služba.

AppOptics je kao usluga oblaka naplaćuje se pretplatom. Usluga ima jedinstvenu naknadu godišnje i nije važno koliko osoblja pristupa usluzi. Uz APM i planove samo za infrastrukturu, SolarWinds nudi jeftiniji paket Metrics. No, za dobivanje značajki praćenja baze podataka morate potražiti APM izdanje. Možete dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje AppOptics APM-a.

SolarWinds AppOptics APMStart 14-dnevna BESPLATNA proba

5. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Atera

Atera je usluga utemeljena na oblaku koji podržava upravljane davatelje usluga (MSP). Platforma uključuje daljinski nadzor i upravljanje (RMM) i automatizaciju profesionalnih usluga (PSA). Dakle, ona uključuje sav softver nego što je MSP potreban za obavljanje svog posla.

Značajke praćenja Atera uključuju praćenje živi statusi I također nadzor datoteke datoteka. Svi nastali problemi s bazom podataka uhvatit će se jednom od te dvije metode i pretvoriti u upozorenja na nadzornoj ploči sustava.

Jedna od usluga daljinskog upravljanja uključena u Atera RMM je mogućnost upravljanje postupcima sigurnosne kopije i oporavka baze podataka kroz alat. Ova značajka ne implementira izravno izradu sigurnosnih kopija i obnavljanja - bolje je koristiti izvorne postupke ugrađene u DBMS. Međutim, Atera sučelje može komunicirati s DBMS više dobavljača, što znači da administrator sustava koji radi kao dio MSP tima može obavljati sve zadatke za sigurnosno kopiranje i oporavak putem jedne nadzorne ploče.

Atera sustav može komunicirati sa sustavima za upravljanje bazama podataka za MS SQL Server, MySQL, i Proročanstvo.

Kao internetska usluga, Atera se naplaćuje uz pretplatu. Cijene se naplaćuju po tehničaru mjesečno, što uslugu čini idealnom za mali MSP ili nezavisnog tehničara. Cijene su niže za one koji se odluče plaćati godišnje. Međutim, usluga mora biti plaćeno unaprijed ovisno o vremenu naplate koji odaberete.

Atera je dostupna u tri izdanja: profesionalac, Rast, i Vlast. Sva izdanja uključuju redovitu značajku praćenja stanja baze podataka, a uključuju postupke sigurnosne kopije i oporavka. No, gornji plan, Snaga, uključuje i mogućnost spremanja snimki baze podataka. Atera je dostupna za 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

6. dbWatch kontrola baze podataka

13 najboljih alata za nadgledanje baze podataka

Norveška bazi dbWatch kontrola baze podataka je specijalizirani alat za praćenje baza podataka - ne čini dio generaliziranog monitora za infrastrukturu. Dakle, ovaj je alat dobar izbor ako već imate sve svoje alate za nadzor poslužitelja i aplikacija, ali im nedostaje uvid u performanse vaših baza podataka.

Alat se implementira kao lokalni softver. Licencu plaćate na temelju broja baza podataka koje želite pratiti. Struktura cijena počinje s minimalnim pokrivanjem baze podataka od deset.

Alat je u mogućnosti nadzirati niz baza podataka u sustavu stvarno vrijeme a također se okuplja povijesni podaci za analizu i izvještavanje. Pozorima i izvješćima može se pristupiti na svakoj pojedinačnoj bazi podataka ili kao ukupni prikaz učinkovitosti svih vaših baza podataka.

Nije važno imate li RDMS od nekoliko davatelja usluga na svojoj web lokaciji jer alat može nadzirati različite vrste baza podataka odjednom. To je u stanju nadzirati SQL Server, Proročanstvo, Sybase, MariaDB, MySQL, i Postgres baza podataka. Nije važno gdje se nalaze te baze podataka jer dbWatch može tako jednostavno pregledavati udaljene i oblačno utemeljene baze podataka koliko može nadgledati lokalne instance. Također može nadgledati SQL Server i Oracle klastere, a može se sučeliti s Azure SQL-om u oblaku.

Paket dbWatch dostupan je u tri servisna plana. Ovi su dbWatch Essentials, dbWatch Professional, i dbWatch Enterprise. Essentials paket nudi vam sve alate za nadgledanje baze podataka. Profesionalni plan dodaje automatizaciju za zadatke održavanja, a uključuje i upravljanje licencama za SQL Server i Oracle baze podataka. Enterprise paket uključuje automatsko otkrivanje baze podataka i upravljanje klasterima.

Softver dbWatch instalira se na domaćine koji pokreću Windows, Mac OS i Linux operativne sustave. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje dbWatch Essentials plana kako biste ga prošli kroz korake prije kupnje.

7. Ideja SQL Diagnostic Manager

Idea SQL Diagnostic Manager

Kada su u pitanju različita rješenja za praćenje baza podataka, jadera SQL dijagnostički upravitelj teško je pobijediti. Ovaj alat za nadzor SQL-a može nadzirati baze podataka u fizičkom i virtualnom okruženju. Ovaj je program posebno osmišljen kako bi korisniku olakšao pregled ključnih mjernih podataka. Mjerne vrijednosti na koje ćete naići Idea SQL Diagnostic Manager uključiti CPU, Upotreba tvrdog diska, Prostor, Upotreba mreže, i Memorija. Ovi podaci daju vam osnove potrebne za procjenu uspješnosti baze podataka.

Također možete vidjeti što se događa kroz objektiv filma analiza transakcija. Ovo vam omogućuje da probleme s aplikacijom pregledate izolirano. Na primjer, SQL analiza radnog opterećenja kombinira detaljno praćenje stanja i podešavanje plana upita zajedno s preporukama. To vam omogućuje unošenje ciljanih promjena u rješavanju problema s lošom izvedbom.

Ono što čini Idea SQL Diagnostic Manager istaknuti proizvod su njegova upozorenja. Upozorenja vas obavještavaju kada se pojave određeni podaci. Možete postaviti vlastite pragove uzbune tako da ćete biti obaviješteni kada se dogode određeni događaji. Postoji i prediktivno upozorenje koje pokazuje postotak koji detaljno opisuje vjerojatnost da će se određeni događaj dogoditi.

Idea SQL Diagnostic Manager jedan je od najpristupačnijih proizvoda na tržištu. To kombinira uvjerljivo korisničko sučelje koje je dostupno na mreži i kao mobilna aplikacija koja vam pomaže učinkovito nadzirati. Možete kupiti Pro verziju sustava Windows Idea SQL Diagnostic Manager za 999 USD (782 £). Ovaj alat možete preuzeti i kao 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

8. SQL električni alati

SQL Power Tools

Još 2000. godine, SQL Power Tools počeo razvijati ime za sebe kao glavni alat za sve stvari SQL monitoringa. Ovaj je proizvod i dalje popularan kao jedan od najlakših proizvoda zbog svoje upotrebe. SQL Power Tools bilježi podatke, uključujući vrijeme odziva, odredište IP, izvor IP aplikacije, Prijava id, bajtova poslao, i paketi poslani itd. Ukratko, ovaj alat pruža vam osnove za prikaz uspješnosti vaše baze podataka.

SQL Power Tools također pruža visokokvalitetno iskustvo u smislu kibernetičke sigurnosti. Napredna analiza ponašanja i korisnika Entitetska bihejvioralna analitika pomoći korisniku da prepozna prijetnje i reagira u skladu s tim. U slučaju da haker pristupi vašem sustavu, kršenje će biti odmah prepoznato i aktivnost zaustavljena što prije.

Opće iskustvo praćenja koje nudi SQL Power Tools vrlo je temeljit. Možete pogledati sve, od SQL-ovih čekanja do zaustavljanja, blokiranja i zastoja. Možete ih vidjeti i u 3D grafikonima što olakšava razumijevanje onoga što se događa.

SQL snaga alat je alat koji još uvijek pruža suvremeno iskustvo praćenja i pored njegove starosti. Međutim, morat ćete se obratiti prodajnom timu kako biste vidjeli ponudu za kupnju ovog proizvoda. U tom slučaju možete preuzeti i besplatnu probnu verziju.

9. Sentry One (SQL Sentry)

Sentry One

Sentry One proizvod je koji koristi starački pristup praćenju baza podataka. Korisničko sučelje nema isti sjaj kao i neki drugi proizvodi na ovom popisu, ali posao ispunjava dobro. S Sentry One možete vidjeti podatke u stvarnom vremenu na svojim bazama podataka na nadzornoj ploči. Svi prikazani podaci omogućuju vam da kritički vidite koliko su vam dostupni SQL poslužitelji.

Poput ostalih proizvoda za praćenje vrhunskih baza podataka Sentry One također ima svoj sustav upozorenja. U stvari, postoje više od 100 uvjeta uzbune dostupnih izvan okvira. Ta se upozorenja obavještavaju kada se poslužitelji spuste i kada baze podataka predugo obrađuju podatke. Možete čak prilagodite tekst poruke upozorenja kako biste svom osoblju pomogli učinkovitije odgovoriti na probleme.

Ovaj program također nudi automatizirane defragmentacija indeksa i analiza vizualne zastojnosti. Pomaže vam da točno znate kada trebate izvesti defragmentaciju. To se informira kombinacijom podataka uživo i povijesnih podataka kako biste dobili uravnoteženu perspektivu.

Na mnogo načina, Sentry One je program koji zaslužuje veću pažnju jer nudi iskustvo praćenja baze podataka koje je mnogo sofisticiranije od početnog izgleda. Sentry One dostupan je kao licenca ili pretplata. Verzija licence može se kupiti za 2.495 dolara (1.955 funti) i pruža tehničku podršku i ažuriranja. Verziju pretplate možete kupiti za 125 USD (97,95 £) mjesečno. Tu je i 15-dnevno besplatno probno razdoblje dostupno za preuzimanje.

10. Red-Gate SQL monitor

RedGate SQL Monitor

Dalje, imamo Red-Gate SQL Monitor. Red-Gate SQL Monitor program koji je SQL nadzorne sposobnosti jednako upečatljiv kao i njegov vizualni dizajn. Pomoću ovog alata možete nadgledati sve svoje SQL baze podataka kroz jednu nadzornu ploču na internetskom GUI-u. Vaši će poslužitelji biti obojeni u boji i možete prepoznati njihov status u sekundi. Postoji sustav semafora sa zelenim svjetlom za Zdrav, jantar za Upozorenje, i crveno za Kritično.

Jedna od sjajnih stvari o Red-Gate SQL Monitor je da je web-GUI ažurira se svakih 15 sekundi. To znači da možete pratiti aktivnost uživo, a da ne zaostanete. To je posebno korisno za rješavanje problema koji se pojavljuju u većim mrežama.

Postoje i razna upozorenja koja možete iskoristiti. Možeš koristiti upozorenja za visoke CPU, memorija, malo prostora na disku, SQL pogreške, i problema s performansama. Ukupno ih ima 40 prilagodljiva upozorenja koji dolaze s Red-Gate SQL Monitor Izvan kutije. To vam pruža sve što je potrebno da biste bili iznad onoga što se događa na vašoj mreži.

Na raspolaganju su razne mogućnosti određivanja cijena Red-Gate SQL Monitor na osnovu koliko poslužitelja želite nadzirati. Ako želite nadzirati jedan do četiri poslužitelja, to možete učiniti za cijenu od 1.955 USD (1.171 £) po poslužitelju. Ako vam to nije dovoljno, možete kupiti pet do devet poslužitelja za 1.271 USD (995 £). Međutim, morat ćete izravno kontaktirati tvrtku ako želite vidjeti cijenu za 10+ poslužitelja. Tu je i Dostupno je 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

11. Lepide SQL Server Auditing

Lepide revizija-delegiranje

Lepide SQL Server Auditing je proizvod koji su tijekom godina koristila mnoga velika imena. Marke od Ciscoa i Intela do Coca-Cole pozvale su nas LepideAuditor kako bi zaštitili svoje podatke tijekom godina. Ovo ne čudi s obzirom da ovaj proizvod nudi jednu od najpotpunijih platformi za praćenje uživo i povijesti SQL-a.

Korisničko iskustvo uključeno Lepide SQL Server pokreće se putem nadzorne ploče na kojoj možete vidjeti sve svoje SQL poslužitelje. Nadzorna ploča dizajnirana je tako da odmah možete vidjeti promjene u konfiguracijama i dozvolama. Također vam omogućuje pregledavanje baza podataka u hijerarhijskom formatu. Na primjer, vi možete pregledati prvih 10 aktivnih baza podataka i neuspjele prijave.

Lepide SQL Server Auditing često se koristi iz više razloga, ali mnogi ga administratori koriste zbog svojih vjerodajnica za cyber-sigurnost. Ovaj program vam omogućuje da nadzirati sve promjene dopuštenja korisnika. U slučaju da je izvršena sumnjiva promjena, dobit će vam upozorenje. To upozorenja rade u stvarnom vremenu i mogu pokrenuti čak i prilagođene skripte kako bi se korisniku omogućilo konfiguriranje automatskog odgovora na prijetnju.

Što se tiče SQL Monitoringa, Lepide SQL Server Auditing program se toplo preporučuje administratorima koji žele ostati zaštićeni od vanjskih prijetnji. Da biste pogledali mogućnosti određivanja cijena za Lepide SQL Server Auditing trebate kontaktirati prodajni tim. No, tu je i demo verzija koju možete preuzeti.

12. ManageEngine Free SQL Health Monitor

Besplatni monitor zdravlja SQL ManagEngine

ManageEngine Free SQL Health Monitor je alat koji pruža vrhunsko, ali pristupačno iskustvo SQL Monitoringa. S ManageEngine Free SQL Health Monitor možeš nadgledajte sve verzije MS SQL-a, uključujući MS 2012 MS SQL 2014. Drugim riječima, ako koristite SQL poslužitelje, onda bi to svakako trebalo da razmislite o implementaciji.

Korisničko sučelje donosi visoku produkcijsku vrijednost koju bi čovjek mogao očekivati ​​od ManageEngine proizvod. Postoji jasna nadzorna ploča gdje možete nadgledajte ključne podatke vaših MS SQL poslužitelja s informacijama kao što su CPU, memorija, i iskorištavanje prostora na disku prikazuje se. Omogućuje vam centralizirano mjesto na koje možete ponijeti povećalo na svoje MS SQL poslužitelje.

S druge strane, mogućnosti praćenja SQL poslužitelja ovog proizvoda omogućuju vam pregled podataka na korištene datoteke dnevnika, aktivni podaci o transakcijamatransakcija u sekundi, i log cache hit radio. Ovo je zdrava mješavina koja vam omogućuje gledanje ispod površine kako biste riješili probleme. To se dodaje tako da možete postaviti pragove upozorenja na temelju metrika poput prostor na disku, memorija, i CPU.

U smislu postavljanja, ManageEngine Free SQL Health Monitor vrlo je lako postaviti. Možete čak automatsko otkrivanje SQL poslužitelja širom vaše mreže. Ovo je ogromno, jer znači da ne morate gubiti vrijeme ručno dodajući poslužitelje. To znači manje vremena konfiguriranja i više praćenja vremena. Možete preuzeti ManageEngine Free SQL Health Monitor besplatno.

13. Nadgledanje začina za SQL Server

Nadgledanje začina SQL Server

SpiceWorks je još jedno dobro poznato ime prostora za praćenje mreže i SpiceWorks Nadgledanje SQL poslužitelja je platforma koja pokazuje sposobnost ove tvrtke u stvaranju proizvoda za nadzor infrastrukture. S Nadgledanje začina za SQL Server možete provjeriti zdravlje svojih poslužitelja iz minute u minutu na SQL bazama podataka SQL Server 2005 i novije verzije.

Prilagodljivi grafikoni i grafikoni područje su područja na kojem se SpiceWorks stvarno ističe. Možeš stvaraju grafikone koje mijenjaju perspektivu vaših poslužitelja. Na primjer, možete odaberite ili poništite odabir metrike kao što su IO Bajtova / s, Red diska dužina, Dužina reda CPU-a, i Blokirani procesi. Rezultat je sposobnost analize performansi vašeg poslužitelja na različite načine.

To vrijedi i za prilagodljiva nadzorna ploča gdje možete točno odabrati kako je strukturirano vaše okruženje za praćenje. Možete izraditi vlastite widgete i po potrebi ih posvetiti podacima na poslužitelju. Najbolji dio u tome je što vam nije potreban složen prikaz da biste se osnovali, a ono što vidite možete ograničiti samo na ključne podatke.

SpiceWorks Nadgledanje SQL poslužitelja proizvod je koji je izvrstan za manje organizacije koje žele ući u SQL nadzor proračuna. Najbolji dio ovog proizvoda je što je potpuno besplatan.

Nadgledanje poslužitelja: Naš najbolji izbor

Svi gore navedeni proizvodi vrijedni su alati za praćenje baza podataka. Međutim, ako biste bili ograničeni na dvije, mi bismo vam preporučili SolarWinds analizator performansi baze podataka za SQL Server i Paessler PRTG mrežni monitor. SolarWinds analizator performansi baze podataka za SQL Server trebao bi biti najbolji izbor za sve organizacije koje ozbiljno razmatraju dugoročne performanse baze podataka.

Sposobnost da se vidi temeljni uzrok problema sa izvedbom nešto je što će vam neizmjerno pomoći prilikom prolaska kroz postupak rješavanja problema. Umjesto da trošite vrijeme naišući na rješenja, moći ćete ukazati na specifičnosti i poduzeti odgovarajuće mjere.

Ako želite kombinirati iskustvo praćenja mreže zajedno sa SQL aktivnostima praćenja, onda je Paessler PRTG Network Monitor bolji izbor. Ima mogućnost praćenja različitih SQL baza podataka i pruža skalabilnu strukturu cijena koja je pogodna za organizacije svih veličina.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 23

Adblock
detector