15 најбољих бесплатних алата и софтвера за удаљену радну површину

15 најбољих бесплатних алата и софтвера за удаљену радну површину

Системи за удаљене радне површине су посебно корисни за тимови корпоративне подршке и техничари Службе за помоћ који грађанима омогућавају да њихове куповине софтвера раде.

Ови програми су такође корисни за свакодневну употребу физичка лица. Ако можете да контактирате свој рачунар код куће и приступите му преко таблета, не морате да ризикујете да изгубите све сачуване датотеке крађу, губитак или случајно оштећење. Држите најбољи рачунар закључан код куће и примајте приступ свим вашим важним стварима без копирања свега или куповине додатних лиценци вашег омиљеног софтвера коришћењем програма удаљене радне површине.

Доносимо пуно детаља о сваком од алата у наставку, али у случају да вам недостаје времена, ево наше листе најбољи бесплатни алати за удаљену радну површину:

 1. СоларВиндс Дамеваре (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Две опције за пословање са 14-дневним бесплатним пробним временом.
 2. Зохо помоћ (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Пакет подршке у облаку који укључује даљински приступ и даљинске услужне програме за радну површину.
 3. СоларВиндс МСП преузми контролу (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Компактан систем даљинског управљања који укључује цхат, ВоИП и редове чекања да би се послужило више корисника.
 4. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Пакет даљинског праћења и управљања за МСП који укључује Спласхтоп.
 5. ТеамВиевер Широко коришћени систем за удаљену радну површину који се бесплатно користи за приватне људе.
 6. Цхроме Ремоте Десктоп Једноставан, лаган приступ систему удаљене радне површине који пролази кроз прегледач Гоогле Цхроме.
 7. РемотеПЦ Плаћени систем удаљене радне површине који има бесплатну верзију за лично коришћење.
 8. Мицрософт Ремоте Десктоп Бесплатан услужни програм који обезбеђује Мицрософт који омогућава удаљени приступ радној површини уређајима са оперативним системом Виндовс.
 9. РеалВНЦ ВНЦ Цоннецт Услуга заснована на облаку, бесплатна за кућну употребу и омогућава приступ Линук машинама, као и рачунарима и Мац рачунарима.
 10. ТигхтВНЦ Софтвер за даљинско управљање који је бесплатан како за предузећа тако и за појединце.
 11. ТигерВНЦ Пројект отвореног кода који нуди бесплатне услужне програме за удаљене радне површине за приватну и пословну употребу.
 12. Реммина Потпуно од појединаца и предузећа - ово је пројекат отвореног кода.
 13. Спласхтоп Бесплатно за приватно коришћење и плаћа се за предузећа. Корисници који плаћају могу приступити бесплатном пробном року од седам дана.
 14. НоМацхине Бесплатно за све, али са побољшаним верзијама за посао.
 15. Удаљени услужни програми за Виндовс Плаћени систем удаљене радне површине који има бесплатну верзију.

Ако вам је потребан даљински систем за радну површину за слободно време, вероватно не желите да плаћате много новца за луксуз. Па, можемо да вам помогнемо јер имамо списак десет програма за удаљену радну површину који су слободни за коришћење.

Мале компаније и стартапови са мало новца за уштеду такође ће имати користи од информација садржаних у овом чланку, јер многе од њих имају бесплатни удаљени десктоп програми Наведени овде су слободни за употребу и за предузећа. Велике компаније са великим буџетима би се вероватно осећале угодније са уобичајеним плаћеним апликацијама које имају пуну софтверску подршку. Међутим, чак смо и у овој категорији пронашли неколико примера које можете бесплатно добити на пробама.

Коришћење софтвера за удаљену радну површину

Алат за удаљену радну површину има две компоненте. Један је конзола, који је прозор на вашем рачунару кроз који управљате програмом и имате поглед на удаљени рачунар. Други елемент система је ан агент програма који мора бити резидент на удаљеном рачунару.

Обично је агент позадински процес и корисник га не примећује на удаљеном рачунару. Захтев за инсталирање програма на прегледани рачунар значи да власник тог уређаја мора дати дозволу да бисте инсталирали агент за удаљену радну површину и покренули га.

Ето су програми који омогућавају хакеру да даљински гледа садржај рачунара и преузме контролу над њим без дозволе власника. Ти системи се називају „Тројанци са даљинским приступом.“У овом прегледу не покривамо оне хакерске програме, који су скраћени до„ РАТс “.

Неки удаљени радни системи раде са облак. У тим конфигурацијама, програму конзоле приступа се путем Интернета. Међутим, агентски програм и даље треба да буде инсталиран на удаљеном рачунару коме се приступа или контролише.

Софтвер за удаљене радне површине за предузећа

Многи бесплатни системи за даљинску радну површину на тржишту представљају кућне верзије софтвера за професионални приступ. У већини случајева, произвођачи алата за удаљене радне површине очекују да пословни корисници плаћају софтвер.

Ако тражите бесплатни софтвер за своју компанију, онда су ваше могућности ограничене. Од система на нашој листи, само следеће вам даје бесплатан приступ:

 • Цхроме Ремоте Десктоп
 • РемотеПЦ (ограничено)
 • Мицрософт Ремоте Десктоп
 • ТигхтВНЦ
 • ТигерВНЦ
 • Реммина
 • НоМацхине

Још пет услуга на нашој листи нуди бесплатне пробе за пословне кориснике:

 • СоларВиндс Дамеваре (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 • РемотеПЦ (проширено)
 • РеалВНЦ ВНЦ Цоннецт
 • Спласхтоп
 • СоларВиндс МСП преузми контролу (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 • Атера (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Обратите посебну пажњу на описе ових производа у доњим рецензијама.

Најбољи бесплатни софтвер и алати за удаљену радну површину

Ова листа софтвера за удаљену радну површину представља комбинацију услужних програма за пословне и личне кориснике и за читав низ оперативног система. Има један атрибут заједнички свима - они га могу слободно користити.

1. СоларВиндс Заштита (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

СоларВиндс Дамеваре

Дамеваре је професионални систем подршке, тако да вјероватно не би занимали кућне кориснике. Међутим, несумњиво је најкомпетентнији систем удаљеног радног стола за пословне тимове за подршку на тржишту, због чега у овом прегледу добија слот број један..

Дамеваре је платформа за даљинску подршку која се наплаћује претплатом. Међутим, СоларВиндс ипак нуди 14-дневно бесплатно пробно време сваког од његових производа за заштитне програме, тако да можете користите ову услугу бесплатно, ако само две недеље.

Дамевареу можете приступити као интернетска услуга, која се наплаћује претплатом или као локални софтвер, који купујете једнократним плаћањем. Интернет верзија се зове Даљински управљач свуда и позван је локални систем Даљинска подршка за Дамеваре.

Даљинска подршка инсталирана на Дамеваре Виндовс и Виндовс Сервер; Дамеваре Ремоте свуда није зависан од оперативног система јер је конзола којима се приступа преко прегледача.

Оба система имају приступ уређајима који раде Виндовс, Мац ОС, и Линук и оба су доступна преко мобилних апликација. Помоћу Дамеваре Ремоте Еверивхере плаћате претплату по техничару, али услуга сваком оперативцу омогућава приступ до 500 удаљених уређаја. Локални софтвер Дамеваре Ремоте Суппорт нема ограничења удаљених уређаја. Међутим, лиценцирање овог софтвера је слично он-лине верзији јер се цени по техничару.

Овај софтвер је посебно намењен одељењима за ИТ подршку и управљаним провајдерима услуга. Испробати 14-дневно бесплатно пробно време Дамеваре Ремоте Еверивхере.

14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија ДамевареСтарт

2. Зохо помоћ (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

15 најбољих бесплатних алата и софтвера за удаљену радну површину

Зохо производи широк спектар пословног софтвера, а компанија такође поседује МанагеЕнгине, који је водећи добављач софтвера за управљање ИТ инфраструктуром. Зохо Ассист је облак пакет услуга удаљеног приступа који је идеалан за шалтер за информације и МСП техниари. Удаљена радна површина у услужном програму је брендабилна, тако да можете ставити логотип ваше компаније на све екране.

Даљинско повезивање може се успоставити само уз сагласност купца. Све комуникације су заштићене 256-битна АЕС енкрипција.

Пакет Зохо Ассист укључује систем за ливе цхат и интегрисани услужни програм за пренос датотека. Техничар може отворити више сесија на истом удаљеном рачунару, омогућавајући акције видљиве у једном прозору и радње оперативног система у другом. Такође је могуће да техничар покаже купцу његов сопствени екран у интересу давања системског обиласка или упутстава за употребу без да том потенцијалном купцу одобри рачун.

Осим даљинског услужног програма за радну површину, Зохо Ассист укључује пуни даљински приступ карактеристике које укључују аутоматизацију за скупно истраживање и ажурирања преко крајњих тачака. Зохо нуди бесплатно пробно време пакета Ассист.

Бесплатна пробна верзија Зохо АссистСтарт-а

3. СоларВиндс МСП преузми контролу (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

15 најбољих бесплатних алата и софтвера за удаљену радну површину

СоларВиндс МСП преузми контролу је погодно за употребу од стране техничари за подршку који раде за МСП, или за ИТ одељење компаније. Ово је посебно занимљива услуга за независне техничаре за подршку слободним лицима јер укључује све алате потребне за комуникацију са корисником коме је потребна помоћ. То чак укључује систем чекања за услуге.

Услуга се испоручује из облака и наплаћује се претплата са тарифом по техничару месечно. То значи то цео систем је доступан независним техничарима као и тимови који раде за МСП и велике организације.

Софтвер за даљински приступ опционо приказује поступке техничара на корисничком екрану. Могуће је приступити и оперативном систему без проласка кроз радну површину удаљеног уређаја.

Систем Таке Цонтрол доступан је на два нивоа, а виши ниво се зове Узми Цонтрол Плус. Виши ниво је посебно користан за надгледане техничаре, јер укључује надгледање сесија и функције извештавања о техничком раду. Таке Цонтрол Плус такође укључује корисничку анкету за процену компетенције сваког техничара.

Услуга се може платити по месецу или години. Годишњи план плаћања делује јефтиније. Међутим, имајте на уму да морате платити за сервисни период унапред. СоларВиндс га нуди 14-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс МСП Узми ЦонтролСтарт 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

4. Атера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

15 најбољих бесплатних алата и софтвера за удаљену радну површину

Атера је пакет подршке за управљани провајдери услуга (МСП). Услуга укључује све услужне програме које техничарима МСП-а требају да управљају удаљеном мрежом и такође има модул који помаже менаџерима МСП-а да воде посао.

Одељење за техничку подршку у Атери назива се „даљинско надгледање и управљање”(РММ) систем. Укључује софтвер за даљински приступ и такође аутоматизоване скрипте за даљинско управљање за одржавање клијентовог система. Још један услужни програм у пакету је Систем за помоћ, који укључује портал за приступ заједници корисника и контролну таблу за употребу од стране техничара када раде на карте.

Контролна табла Хелп Деск-а омогућава приступ систему удаљене радне површине, што је заправо Спласхтоп, о чему сте прочитали горе. Интерфејс укључује систем за четовање тако да техничар може да води и саветује корисника док истражује удаљену крајњу тачку и производи решење за проблем који је постављен на листи за подршку.

Атера је услуга заснована на облаку и приступ му се преко било којег стандардног веб прегледача. Услузи се може приступити и путем посебне апликације која је бесплатно доступна за мобилне уређаје. Платформа се наплаћује даље месечна или годишња претплата по техничару. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време и тестирајте Атера систем пре него што се пријавите за претплату.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

5. ТеамВиевер

ТеамВиевер

ТеамВиевер је лидер у индустрији. Овај систем удаљене радне површине је инсталиран више од две милијарде пута, што показује његову популарност. Овај систем удаљене радне површине стављамо на врх наше листе јер је то веома свеобухватан комерцијални производ који то омогућава бесплатно коришћење приватних лица. Међутим, ако вам је потребан програм удаљене радне површине за пословну употребу, морат ћете платити.

Као што име сугерира, ТеамВиевер је усмјерен тимска сарадња и има бројне карактеристике групне комуникације које ово чине више од обичног алата за удаљену радну површину. Они укључују услужне програме за видео конференције и демонстративно емитовање.

Систем повезивања се ослања на двофакторску аутентификацију ради побољшања сигурности и заштићени су од свих преноса 256-битна АЕС енкрипција.

Софтверу контролера може се приступити са Андроид мобилних уређаја. Бићете у могућности да приступите удаљеним уређајима који раде Виндовс, Мац ОС, Линук, Андроид, и иОС. Систем такође укључује безбедно средство за пренос датотека и могућности извођења скрипте у конзоли.

6. Цхроме Ремоте Десктоп

Цхроме Ремоте Десктоп

Можете да користите а Гоогле Цхроме прегледач као даљински прегледач радне површине. Верзију за даљинску подршку могу користити предузећа и то апсолутно бесплатно коришћење.

Да бисте користили систем, потребан вам је Гоогле налог, али ако имате Гмаил адресу, онда је то већ решено. Уређају коме се приступа потребан је програм инсталиран на њему. Ово је агентски програм. Када се то покрене, можете дозволити приступ свима дајући им ПИН. Прегледник је базиран на прегледачу и приступа било којем уређају путем интернета.

Систем ће радити на било ком оперативном систему који може да отвори Гоогле Цхроме, а ту су и апликације за Андроид и иОС уређаји. Комуникација путем интернета заштићена је ХТТПС, који је исти сигурносни систем који штити податке о кредитним картицама када купујете ствари на вебу.

7. РемотеПЦ

РемотеПЦ

РемотеПЦ је плаћени производ, али има бесплатно издање. Бесплатна верзија омогућава вам приступ само једном уређају и даје вам само један кориснички налог. Међутим, ако вам је потребан само програм удаљене радне површине за кућну употребу, онда би то требало бити довољно. У опису ове услуге не постоји ништа што вас спречава да користите бесплатно издање за пословање. Дакле, посебно ако сте власник малог предузећа, можда ћете моћи да се извучете само коришћењем ове услуге без плаћања.

Три плаћена плана омогућавају приступ на више рачунара. Најнижи од ових планова омогућава приступ једном рачуну на 10 рачунара, а највиши план омогућава неограничен број налога за приступ до 100 рачунара. За два виша плана постоји понуда бесплатног пробног периода од 30 дана.

Конзола је прегледач а удаљени рачунар мора да има агент инсталиран и покренут на њему. Конзоли можете приступити са било којег оперативног система који има прегледач и на који се може инсталирати агент Виндовс, Мац ОС, Андроид, и иОС уређаји.

8. Мицрософт Ремоте Десктоп

Мицрософт Ремоте Десктоп

Мицрософт производи систем удаљене радне површине који је бесплатно коришћење и дозвољава приступ рачунарима на којима је покренут Виндовс Профессионал, Виндовс Ентерприсе, или Виндовс Сервер оперативни системи. Даљинском рачунару можете приступити са мобилног уређаја све док тај уређај ради Виндовс Мобиле. Такође је могуће користити Ксбок Оне било као удаљени уређај или као приступник.

Помоћу овог програма можете приступити до десет уређаја са једним Мицрософт налогом. Није важно гдје се у свијету налазе ти уређаји јер систем даљинске радне површине комуницира путем интернета. Велика предност овог система је једноставна интеграција у оперативни систем вашег рачунара. Не постоји ограничење корисничког профила за употребу овог софтвера, тако да га предузећа могу бесплатно користити.

9. РеалВНЦ ВНЦ Цоннецт

РеалВНЦ

"ВНЦ" је индустријски термин који се залаже за "виртуално мрежно рачунање“. Скраћеница се користи у именима прилично неколико удаљених десктоп система, укључујући РеалВНЦ. Компанија нуди низ комуникационог софтвера и свој алат за удаљену радну површину који он назива „софтвер за дељење екрана," се зове ВНЦ Цоннецт. Постоје две компоненте за ВНЦ Цоннецт: ВНЦ Виевер, који је софтвер за конзолу и ВНЦ Сервер, који је агент који треба да ради на удаљеном рачунару.

Не морате само да гледате екран удаљеног рачунара са овим пакетом, већ можете да преузмете контролу и користите уређај као да седите за њим. Ово је одличан избор ако желите да сав свој скупи софтвер оставите код куће на свом најбољем рачунару, док истовремено приступате свему са таблета или лаптопа у покрету..

Ово је такође добра опција за техничари за подршку софтвера ко може да добије удаљени приступ рачунару који има грешке, истражи његово понашање и поправи проблеме са софтвером, чак и поново инсталира програм и покреће скрипте.

ВНЦ Цоннецт бесплатан је само за кућну употребу; предузећа то морају платити. Плаћена верзија је доступна у два издања, под називом Професионални и Ентерприсе. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно раздобље за било који од ових планова.

10. ТигхтВНЦ

ТигхтВНЦ

ТигхтВНЦ је у потпуности бесплатно коришћење за све - чак и за предузећа. Сви програмери удаљене радне површине нуде СДК који омогућава другим програмерима софтвера да интегришу услужни програм удаљене радне површине у своје системе.

Једна од мана ТигхтВНЦ-а је та што је доступан само да олакша приступ рачунарима који раде Виндовс. Системска конзола ТигхтВНЦ такође се може инсталирати само на Виндовс. Пратећи програм, назван Риппле, може се инсталирати на Андроид и иОС уређаји који им омогућавају да делују као гледаоци удаљених десктопа. Поново је апликација Риппле бесплатна за коришћење.

Иако не постоји верзија за Мацс или Линук рачунаре, ово је пројекат отвореног кода, па ако имате могућности програмирања, дозвољено вам је преузимање програмског кода и прилагођавање га вашем оперативном систему.

11. ТигерВНЦ

ТигерВНЦ

ТигерВНЦ је систем отвореног кода, тако да ако постоји нешто у вези са тим што вам се не свиђа, слободно преузмите код и сами га промените. Како је код за овај систем доступан, тако је и за њега доступан бесплатно за свакога ко га може користити, укључујући предузећа.

Овај софтвер је вилица за ТигхтВНЦ код. Еволуција ТигхтВНЦ-а до четврте верзије застала је, а неки ентузијасти који су допринели његовом развоју су марширали и створили сопствени производ, за који су сматрали да могу брже напредовати..

На њему се могу инсталирати и агент и конзола ТигерВНЦ Виндовс, Мац ОС, тхе тхе Федора, Арцх, РХЕЛ, ОпенСУСЕ и СУСЕ ЛЕ дистрок Линука и ФрееБСД Уника. Сигурност везе пружа Сигурност транспортног слоја (ТЛС) систем, који подупире сигуран ХТТПС систем који штити веб странице у претраживачима.

12. Реммина

Реммина

Реммина је пројекат отвореног кода. Појединцима и предузећима дозвољено је користите овај систем удаљене радне површине бесплатно. На овој листи постоје услуге које су доступне само за Виндовс. Реммина је донекле изједначила резултат јер је доступан само за Уник, Линук, Распберри Пи, и Мац ОС. Иако не можете да покренете конзолу у Виндовс-у, сервис може да контактира и контролише рачунаре са било којим оперативним системом, укључујући Виндовс.

Комуникацијске опције Реммина распоређују читав низ протокола, тако да можете бирати између ВНЦ, РДП, КСДМЦП или сигуран ССХ систем доћи до удаљеног рачунара. Конзола има интерфејс на картицама, тако да можете истовремено да отворите везе са многим удаљеним рачунарима. Пошто је систем отвореног кода, такође можете да преузмете код и да га прилагодите сопственим захтевима.

13. Спласхтоп

Спласхтоп

Спласхтоп је плаћени систем за удаљену радну површину који појединци могу бесплатно да користе. За услугу је потребна инсталација два програма. Тхе Спласхтоп лична апликација треба да буде инсталиран на рачунару који желите да користите као конзолу. Тхе Спласхтоп Стреамер се инсталира на удаљени рачунар којем желите да приступите.

Покренуће се апликација Спласхтоп Персонал Виндовс, Виндовс Мобиле, Мац ОС, Андроид, иОС, и Амазон Фире. Иако је већина тих производа бесплатна за употребу, постоји наплата за верзију иОС-а, који се покреће на иПаду и иПхонеу. Спласхтоп Стреамер је доступан за Виндовс, Мац ОС, и Линук. Дакле, иако можете приступити удаљеном рачунару са овим системом ако ваш рачунар има Линук, на Линук рачунар можете да се повежете са телефона, лаптопа, рачунара или Маца.

Предузећа морају да плате за Спласхтоп. Наплаћује се основа претплате, месечно по техничару. Можете добити седмодневну бесплатну пробну верзију плана пословног приступа.

14. НоМацхине

НоМацхине

НоМацхине је импресиван и флексибилан систем даљинског радног стола који ће се покренути Виндовс, Мац ОС, Линук, Распберри Пи, Андроид, и иОС. НоМацхине је „бесплатно за све.“Међутим, за предузећа постоји плаћено Ентерприсе издање. Ако вам нису потребни додаци у Ентерприсе Едитион-у, ништа вас неће спречити да користите бесплатну верзију за ваше пословање.

15. Удаљени услужни програми за Виндовс

Удаљени услужни програми за Виндовс

Удаљени услужни програми за Виндовс звуче као Мицрософт додатак. Међутим, овај алат за удаљену радну површину производ је независне компаније, која се такође назива Ремоте Утилитиес.

Алат има два елемента: Виевер, који је програм за конзоле и Домаћин, који је агентски програм који се изводи на удаљеном рачунару којем желите да приступите. Овај софтвер је бесплатан - до одређене тачке.

Хост можете преузети колико год пута желите и никад не морате платити. Приказивач је бесплатан и ако га користите за контактирање до 10 уређаја. Након тога морате платити. Тај бесплатни додатак је доступан и појединцима и предузећима.

Прегледник је доступан за Виндовс, иОС, и Андроид а домаћин се може инсталирати на рачунаре који раде Виндовс.

Овај чланак описује најбоље доступне бесплатне софтверске апликације за даљински приступ. Погледајте оне који ће вам омогућити да контактирате свој рачунар било где са приступом интернету.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 79 =

Adblock
detector