15 најбољих ВМ надзорних алата и софтвера

15 најбољих ВМ надзорних алата и софтвера

Виртуелно окружење нуди начин да се повећа употреба ресурса на лицу места. То је уобичајено решење за већину пословних мрежа захваљујући једноставности коришћења ВМВаре и Мицрософтових Софтвер Хипер-В за виртуелну машину (ВМ). Међутим, што се тиче праћења ресурса, додатни слој саобраћаја који је неизбежан са ВМ поставкама може мапирање ресурса усложнити. Једном када ваш посао расте, праћење тог ВМ решења може брзо изаћи из руке.

Надгледање виртуелне машине помаже вам да будете у току са питањима ресурса приликом расподјеле ресурса с једне машине на другу. Питања мрежног саобраћаја су неизбежна када се удаљени ресурси одмах и локално стављају на располагање. Морате да пратите потражњу и прилагођавате ресурсе да бисте били задовољни корисници мреже. Планирање капацитета је кључни део управљања ВМ и праћење употребе помаже вам да будете испред потребе и одржава време одзива ниским.

Добићемо много детаља о сваком од алата у наставку, али у случају да имате времена само за резиме, ево га наша листа најбољих алата за праћење ВМ-а:

 1. Монитор СоларВиндс ВМ (БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ) Бесплатан алат који прати ВМВаре и Мицрософт Хипер-В виртуализације на Виндовс Серверу.
 2. Сите24к7 Надгледање сервера (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Услуга заснована на облаку која вам омогућава праћење виртуализације Хипер-В и ВМВаре плус АВС и Азуре Цлоуд сервере.
 3. СоларВиндс Виртуализатион Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Плаћени алат који ради на Виндовс серверу и прати ВМВаре и Хипер-В, Амазон ЕЦ2 и Азуре.
 4. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Шира мрежа за надгледање мреже, сервера и апликација која укључује специјализоване функције надзора за Цитрик Ксен, Мицрософт Хипер-В, ВМВаре, Параллелс Виртуоззо Цонтаинерс и Амазон ЕЦ2.
 5. АппОптицс АПМ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Монитор перформанси заснован на облаку са додатним надзором инфраструктуре који чини одличан монитор за виртуализацију.
 6. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Покрива Мицрософт Хипер-В, Мицрософт Азуре, Мицрософт Оффице 365, ВМваре ЕСКС / ЕСКСи, ВМваре Хоризон Виев, Цитрик Ксен, Доцкер, Амазон ЕЦ2, Амазон РДС и ОпенСтацк операторе засноване на облаку.
 7. ЛогицМонитор Услуга праћења мреже заснована на облаку која укључује покривеност за ВМваре вЦентер, ЕСКС / и, Мицрософт Хипер-В и Цитрик КсенСервер.
 8. Вееам Оне Алат за праћење ресурса који прати сав хардвер, софтвер и услуге који доприносе ВМВаре вСпхере и Хипер-В виртуализацији.
 9. Куест Фоглигхт Монитор виртуализације за Цитрик Ксен, ВМВаре и Хипер-В који ради на оперативним системима Виндовс, Линук и Соларис.
 10. еГ Ентерприсе Систем за праћење ВМваре вСпхере, Цитрик КсенСервер, Мицрософт Хипер-В, Орацле ВМ Сервер, Ред Хат Ентерприсе Виртуализација, АИКС ЛПАРс, виртуализације Цонтаинер Цонтаинер.
 11. Аптаре Виртуализатион Манагер Овај алат прати ВМВаре, Амазон Веб Сервицес, Мицрософт Азуре и ОпенСтацк.
 12. ВхатсУп Голд Додатак за надгледање виртуализације злата Додатак основном систему за надгледање мреже ВхатсУп Голд.
 13. ЕСКСи Ембеддед Хост Цлиент Бесплатан ЕСКСи монитор за клијенте који пружа ВМВаре.
 14. Турбономиц Овај алат прати имплементацију на лицу места ВМваре, Хипер-В и КсенСервер и ван Цлоуд ресурса.
 15. 5Нине Манагер Овај алат се фокусира на надгледање Мицрософт ВМ-ова изграђених помоћу Азуре и Хипер-В.

Интеграција ресурса заснованих на облаку је стандардна карактеристика пословних система у данашње време. Традиционалне методе виртуализације постале су темељ комуникације између он-лине терминала и оутсите апликација и сервера датотека. Тако, набавка ВМ алата за надгледање који препознаје ваше сервере да ли су на локацији или у облаку је суштински услов за било који системски алат.

Најбољи алати и софтвер за праћење ВМ-а

Саставили смо анализу најбољи алати за праћење ВМ и саставио листу услужних програма које бисте требали узети у обзир приликом куповине софтвера. Ови ВМ алати за праћење су лидери у индустрији и уштедеће вам време на праћењу вашег виртуелног окружења. Следећи одељак даје информације о сваком од ових ВМ алата за надгледање.

1. СоларВиндс ВМ Монитор (БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ)

Соларвиндс ВМ Монитор

Ово бесплатан алат од СоларВиндс је свако полазиште за квалитетан надзор ВМ. Ово није свеобухватан систем; његова функционалност је ограничена на надгледање само једног сервера. Међутим, ова конфигурација описује многе мреже малих предузећа, тако да овај алат и даље може одговарати вашим потребама.

ВМ Монитор даје приоритет два кључна фактора перформанси сервера: Употреба процесора и употреба меморије. На захтјев добијате кратак резиме ова два стања. Екран користи нивое статуса кодираних бојама, показујући жутом за упозорења, а црвеном за критична стања, чинећи метрике перформанси лако разумети. На екрану сажетка добијате број свих ових нивоа статуса за ЦПУ и употребу меморије. Остали фактори перформанси које ће користити овај згодан алат укључују коришћење мреже, број конфигурираних ВМ-ова, и број покренутих ВМ-ова.

Осим ажурирања на захтев, ВМ монитор се покреће континуирано након што га покренете. Можете га смањити на системску траку како бисте простор екрана посветили другим надзорним табли. Преглед ресурса може се филтрирати тако да укључује само активне ВМ-ове.

Тхе Упозорења и Критичан услови пребројени на екрану сажетка односе се на прагове перформанси наведене у бази правила монитора. Монитор ВМ ради Виндовс Сервер и прати перформансе ВМВаре и Мицрософт Хипер-В софтвера за виртуализацију. Ово је једноставно средство које даје вам новости о вашем виртуалном окружењу, ослобађајући времена за фокусирање на другу инфраструктуру.

СоларВиндс ВМ МониторДовнлоад 30 дана БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ на СоларВиндс.цом

2. Надгледање сервера Сите24к7 (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

15 најбољих ВМ надзорних алата и софтвера

Сите24к7 Надгледање сервера се нуди на мрежи Софтвер као услуга модел. Не постоји локална верзија. Алат је производ од Зохо Гроуп, која такође поседује МанагеЕнгине.

Овај систем праћења нуди се у великом броју специјализованих издања која се баве редовним предузећима, МСП и предузећима која се баве интернетом. Његова надлежност обухвата сервери, мреже и апликације - комбинација која је идеална за надгледање виртуализација. Систем је у стању да надгледа Мицрософт Хипер-В и ВМВаре виртуализације на лицу места и АВС и Цлоуд сервери засновани на Мицрософт Азуре-у.

Конзоли за услугу приступа се путем прегледача, а такође можете инсталирати апликацију на мобилне зароне да бисте добили приступ. Чињеница да је систем заснован на удаљеним серверима ослобађа његове способности тако да може да надгледа мреже било где у свету. Алати у услузи укључују праћење статуса уживо и анализу перформанси на основу историјских података.

Систем започиње са услугом откривање и евидентирање све ваше инфраструктуре. Откриће ваше виртуализације и пресликати све ресурсе који доприносе. Након завршетка почетне фазе откривања, систем наставља да проверава топологију ваше мреже и виртуализације, аутоматски прилагођавајући своје записе ако промените било који аспект ваше имплементације.

Екрани за визуелизацију су врло јасно постављени. Једноставност сваког монитора за ВМ је корисна јер вам пружа велику видљивост на ономе што понекад може бити изузетно компликована технологија.

Приказ система је распоређен на неколико екрана и можете дрилл довн да видите пресликавања ВМ-а на хост, перформансе сваког сервера и активности на мрежи које пружају ваше виртуализације. Статуси су обојени бојама ради тренутне идентификације проблема и упозорења о ресурсима дају вам стално ажурирање статуса о сваком елементу који доприноси вашој виртуализацији.

Можете да прилагодите нивое упозорења и избегнете било какву потенцијалну претњу вашем ВМ окружењу пре него што дође до несташице ресурса. Извештаји у пакету укључују СЛА манагемент евиденције извештавања и коришћења ресурса.

Функције анализе помажу вам да поново поставите ВМ за хостове ако било који појединачни сервер изгледа преоптерећен. Извештаје из пакета можете користити да бисте показали потребе за ресурсима заинтересованим странама.

Ово је сјајно средство за тимски надзор ВМ-а. Наплаћује се претплатом и плаћате за број сервера које морате да пратите, а не број техничара који желите да имају приступ монитору. Планови цена за надгледање инфраструктуре су веома скалабилни. Извадите Стартер план, који обухвата до 10 сервера и додатни капацитет ако требате да гледате више сервера.

Ово је врло свеобухватан систем погодан за велике корпорације. Међутим, и мала предузећа га могу користити. Штавише, Сите24к7 је бесплатно коришћење ако требате да надгледате само до пет сервера. Дакле, Сите24к7 је добар избор свих величина посла. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време система. Ваша претплата ће се аутоматски пребацити на Бесплатно издање на крају пробног периода ако одлучите да не платите. Та услуга се у свако доба може надоградити на широко плаћену услугу.

Сите24к7 Мониторинг СерверСтарт 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. СоларВиндс Виртуализатион Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СолаВиндс Виртуализатион Манагер

Ако је ваш ВМ систем мало сложенији од једног сервера, вероватно ћете морати да приступите СоларВиндс Виртуализатион Манагер-у. Овај алат не само да покрива више од једног сервера, већ нуди и много дубље праћење услова у виртуелном окружењу. Ви нисте ограничени на он-лине ВМ сервере с овим пакетом јер се може интегрисати Амазон ЕЦ2 и Азуре сервере у окружењу за надгледање.

Надзорна плоча управитеља виртуелизације приказује детаљне метрике перформанси и укључује елементе визуализације података, попут точкића за бирање и графикона линија перформанси уживо. Систем ће показати и једно и друго ВМВаре и Хипер-В окружења, чување засебних листа метричких података за сваку врсту подршке за ОС ако имате комбинацију оба система која раде на вашој мрежи. Упозорења су у боји означена бојом: жута означава упозорења, а црвена наглашава критична стања. Листа потенцијалних ситуација упозорења стоји спремна на одвојеном панелу командне табле. Овај услужни програм пази на услове услуге који су достигли тачку смањења перформанси и приближавају се а Упозорење стање.

Кључне надоградње које овај алат има преко ВМ монитора укључују помоћ у планирању капацитета и „управљање ширењем.“Комбинација ова два алата вам даје предиктивне препоруке. Захваљујући овој функцији планирања, боље сте наоружани да спријечите прекомјерни капацитет у једном подручју околине и прерасподијелите недовољно искориштене ресурсе у другим подручјима система.

А симулацијски модул омогућава вам да тестирате ефекте додавања више корисника или апликација у мрежу. Овај модели Употреба процесора, доступност меморије, капацитет складиштења, и мрежни захтеви за дати сценарио. Тхе развући се функција вам показује где ВМ-ови мирују и омогућава вам да их искључите и поново одредите додељене ресурсе.

Ово је заиста корисна функција која помаже извуците максимум из свог буџета и спречите да погрешите мртве процесе за потражњом ресурса. На другом крају спектра, монитор за ширење показује који ВМ-ови подижу све ваше ресурсе. То вам омогућава да ограничите додјелу на те чворове а такође пружа почетну тачку за истраге неефикасне злоупотребе софтвера или система.

Контролна табла укључује ан Апплицатион Стацк то једноставно приказује слојеве ресурса и статусне услове присутне на сваком. Скуп је представљен линијама симбола стања упозорења за корисничке групе, апликације, базе података, трансакције, сервери, и домаћини. То вам омогућава да брзо видите где проблеми са капацитетом утичу на перформансе апликације и квалитет услуге.

Тхе Перф Стацк карактеристика управитеља виртуелизације је услужни програм доступан у великом броју алата за управљање инфраструктуром СоларВиндс. Дакле, ако сте већ користили други производ СоларВиндс, можда ћете бити упознати са ПерфСтацк-ом. Ово је графички еквивалент Апплицатион Стацк-а. Приказује податке уживо у линијском графикону за сваки ресурс у виртуелном окружењу. Бирате сваки од графова који вас занимају и повлачите их на плочу. То вам омогућава да креирате свој властити стог приказујући како врхови и корита потражње за једним ресурсом, попут базе података или мреже, утичу на перформансе других ресурса, као што су времена реакције апликације или употреба ЦПУ-а.

Управитељ виртуализације садржи пуно информација, а сажети прикази заиста долазе у корист како би се спречило да вас подаци претрпавају. Ускоро ћете се навикнути на формат презентације надзорне плоче за надгледање виртуелне машине и изградити сопствене радне праксе. Они ће вас видети како прелазите између сажетака и детаља и прелазите на алате за планирање како би виртуелно окружење остало да откуцава.

СоларВиндс Виртуализатион Манагер не долази јефтино - цене почињу од 2995 долара. Међутим, можете испробајте систем 30 дана бесплатно.

СоларВиндс Виртуализатион МанагерДовнлоад 30 дана БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ на СоларВиндс.цом

4. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Паесслеров виртуелни надзор

Паесслер производи одличан систем праћења мреже који покрива надзор над мрежним уређајима и анализу саобраћаја. Ова услуга интегрише функције за праћење перформанси ВМ-а. Иако је Паесслер ПРТГ мрежни монитор пуне услуге, ипак долази бесплатна верзија. Паесслер одређује своје цене на броју сензора које систем надгледа. „Сензор“ је аспект услуге, попут брзине мреже или тачке праћења, као што је порт. ПРТГ је намењен великим мрежама, али би бесплатна верзија била погодна за мала предузећа.

Могућности праћења ВМ апликација Паесслер ПРТГ проширују се на следеће платформе:

 • Цитрик Ксен
 • Мицрософт Хипер-В
 • ВМВаре
 • Параллелс Виртуоззо Цонтаинерс
 • Амазон ЕЦ2

Могућности монитора дају вам могућност праћења целе мреже помоћу овог алата, а не само виртуелног окружења. Анализа мрежног саобраћаја у основи ради на типичним системима за размену порука који су део фирмвера главних произвођача мрежне опреме. Физички мрежни уређаји се надгледају путем СНМП систем. ПРТГ проширује мрежни надзор по веб локацијама и у облак.

Надгледање перформанси сервера усредсређено је на Учитавање ЦПУ-а, употреба диска, и брзине преноса мреже. Физички аспекти машина домаћина које ПРТГ монитори укључују сервере температура, тренутна потрошња енергије, напон акумулатора, и брзина вентилатора.

Те метрике сервера воде до истицања услуга које ће вас упозорити на преоптерећене сервере. Помоћу овог знања можете да дистрибуирате ВМ-ове на серверима да бисте постигли праведније оптерећење и боље перформансе. Можете поставити властите нивое упозорења о перформансама за атрибуте сервера. Ова прилагођена упозорења омогућавају вам да видите који су сервери преоптерећени. Упозорења се појављују на контролној табли, али можете и да их пошаљете СМС, емаил, или преко АПИ-ја.

И надзорна плоча и нотификације могу се филтрирати на створите прилагођене приказе са ограниченом контролом за различите чланове тима Можете слати обавештења различитим примаоцима према извору упозорења или озбиљности.

Бесплатни ПРТГ је ограничен на 100 сензора. Можете и добити 30-дневно бесплатно пробно читаво систем, што нема ограничења у броју сензора које можете да пратите.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

5. АПОптицс АПМ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

15 најбољих ВМ надзорних алата и софтвера

АппОптицс АПМ је монитор перформанси апликације. Као такав, способан је да надгледа виртуализације, које настају апликацијама. АПМ услуга укључује и надзор инфраструктуре јер, у многим случајевима, аПогоршање перформанси апликације је због неке основне услуге подршке а не сама апликација.

АппОптицс АПМ посебно има могућности праћења рада виртуализација Хипер-В, Азуре и Доцкер. У сваком случају, услуга прати перформансе сервера који је домаћин имплементације виртуализације, проверавајући Доступност ЦПУ-а и меморије и осигуравање да их има довољно простор на диску на располагању за рад ВМ-а.

Систем АппОптицс је базирано у облаку а то захтева да се софтверски систем инсталира на систем који треба да се надгледа. Инструментална табла и сва процесорска снага за систем налазе се у облаку и укључују их у цене софтвера. Корисници приступају конзоли АппОптицс преко било којег стандардног веб прегледача.

АппОптицс је наплаћује се претплатом уз накнаду која се наплаћује годишње унапред. Не постоји ограничење броја техничара којима компанија купцима може приступити систему АппОптицс и не постоји ограничење надгледања или обраде услуге. Можете добити 14-дневно бесплатно пробно време АппОптицс-а да систем постави кроз своје кораке.

АппОптицсСтарт 14-дневна БЕСПЛАТНА проба

6. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

МанагеЕнгине је један од главних светских добављача софтвера за надгледање ресурса, али имао је неколико спотицања на тржишту праћења ВМ у последњих неколико година. Неодлучност компаније како жели да се бави виртуализацијама слаби своју позицију на тржишту и губи је на првом месту које заслужује већи део њеног софтвера.

Компанија је у прошлости креирала самосталне пакете за виртуализацију, али ови су пропали. Сада су његове функције виртуализације распоређене кроз два алата за надгледање: Апплицатионс Манагер и ОпМанагер. Ова подела задатака праћења комплицира ствари.

ОпМанагер је главни производ МанагеЕнгине-а и пружа одличне могућности надзора мреже. Те могућности укључују надзор ресурса ради подржавања виртуализације. Системи које ОпМанагер може да покрије укључују ВМваре ЕСКС сервери, Цитрик КсенСервер, и Мицрософт Хипер-В окружења. Међутим, разлог што ОпМанагер не води овај наслов је тај добијате много моћније могућности праћења ВМ-а с МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер-ом. Декларирана листа компатибилности ВМ софтвера за Апплицатионс Манагер је:

 • Мицрософт Хипер-В
 • Мицрософт Азуре
 • Мицрософт Оффице 365
 • ВМваре ЕСКС / ЕСКСи
 • ВМваре Хоризон Виев
 • Цитрик КсенСервер
 • Цитрик КсенАпп
 • Доцкер
 • Амазон ЕЦ2
 • Амазон РДС
 • Оператори ОпенСтацк засновани у облаку

Да бисте добили читав спектар праћења ВМ-а с МанагеЕнгине, вероватно бисте морали да набавите и ОпМанагер и Апплицатион Манагер. Добра вест је да су ова два комунала изграђена на истој платформи. Они се интегришу без проблема и могу чак дијелити податке. И ОпМанагер и Менаџер апликација ће се покренути на оба програма Виндовс или Линук. Можете добити бесплатна верзија ОпМанагер-а за надгледање до 10 уређаја.

Контролна табла Апплицатион Манагер-а укључује неколико панела. Главни медиј комуникације на инструментној табли састоји се од линијски графови на основу података уживо. Интерфејс укључује велики број екрана који сви садрже спискове догађаја или графичке приказе, попут питаних графикона, линијских графова и хистограма.

Систем се аутоматски поставља и мапира све апликације које раде на вашем систему. Функција мапирања показује зависности од ресурса, а та карактеристика је посебно корисна за надгледање виртуелизације. Физичка инфраструктура, мрежна мрежа на мрежи, интернетске везе с услугама у облаку и здравље мрежних уређаја такођер су укључени у надлежност Апплицатион Манагер-а. Овај приказ се налази изнад системских упозорења са мрежне опреме коју је прикупио ОпМанагер.

Монитор укључује модул за планирање капацитета који креира мапе тренда и варијанце на основу историјских података. То вам омогућава да уочите одређене апликације и ВМ који троше ресурсе. Такође можете да симулирате последице додавања потражње у систему.

Ако одаберете само Управитеља апликација или ОпМанагер-а, Апликације менаџеру је вјероватно боља понуда. Основне перформансе мреже су од интереса, посебно јер у ОпМанагеру можете добити приказе употребе мреже за виртуализацију. Међутим, Апплицатион Манагер вам пружа много више слојева информација и садржи детаље о системским активностима које ОпМанагер једноставно не покрива. Апплицатионс Манагер је знатно јефтинији од ОпМанагер-а. Такође можете да преузмете 30-дневну бесплатну пробну верзију.

МанагеЕнгине Апплицатион МанагерДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

7. ЛогицМонитор

ЛогицМонитор

ЛогицМонитор је систем управљања мрежом, али интегрише надгледање виртуелног окружења. Дакле, можете га користити као монитор за целокупни систем или га само ограничити на надгледање имплементација виртуелног рачунара. Систем ЛогицМонитор нуди ВМваре вЦентер праћење, ЕСКС / и домаћин надгледа и такође обухвата појединачне ВМ-ове, укључујући ЕСКС и ЕСКСи.

ЛогицМонитор наступа Мицрософт Хипер-В праћење перформанси и на нивоу хипервизора и на појединим ВМ нивоима. Овај систем такође може да комуницира са Цитрик КсенСервер технологија.

Софтверу за овај монитор приступа се у облаку. Неутралан је на платформи и може надгледати ВМ услуге које се пружају у облаку, као и на лицу места. Међутим, то није у потпуности ван имплементације, јер је морате инсталирати сакупљачи на вашим серверима и мрежним уређајима. Ови колекционари путују кроз ваш гатеваи до централног сервера ЛогицМонитор. Сва комуникација путем интернета је шифрирана, као и похрањени подаци на ЛогицМонитор серверу. Информације се дешифрују у стварном времену када им се приступа путем важећег корисничког налога, за који су потребни приступни акредитиви.

Монитор почиње са процес аутоматског откривања, која мапира целу мрежу, укључујући и вашу КсенСервер, ВМВаре и Хипер-В имплементације. Систем се проширује на Амазон цлоуд сервере и Мицрософт Азуре.

Основна технологија ВМ система покреће широк спектар тема за праћење. У ствари, како би се ВМ систем одржао у раду, морате гледати хардвер, оперативне системе, перформансе мреже, извршавање апликација и услуга и, изнад свега, употребу ресурса. Имате виртуалне прекидаче са којима се можете супротставити и требате осигурати да се сервери за складиштење и апликације не преоптерећују и јесу ли доступни прихватљивим брзинама испоруке. Надзорна плоча ЛогицМонитор покрива сва ова питања.

Атрибути хардверских перформанси да записа ВМ монитора укључују целокупно здравље ваших сервера. Они се фокусирају на употреба меморије, Учитавање ЦПУ-а, латенција диска, брзине дисковних података, диск ИО / с и ВМкернел стопе замене како би ниво услуге остао у току.

Обавештења о систему могу вам послати емаил, СМС, или Слаба обавештења. Можете одредити који чланови тима примају обавештења према класификацији и према извору. Ако дио свог виртуалног окружења додијелите изворима, тим за подршку пружатеља услуга може се аутоматски обавијестити. Инструментална табла може се прилагодити и улози, тако да можете сигурно делити конзоле са свим члановима тима, чак и млађим особљем. Може се створити само приказ података да би се финансијама и ц-Суите члановима омогућило да прегледају догађаје у ВМ систему.

ЛогицМонитор није бесплатан, али можете добити 14-дневно бесплатно пробно време како бисте га окренули. Пакет је доступан у три издања: Стартер, Про и Ентерприсе. Ова скалабилност значи да је ЛогицМонитор погодан за све величине предузећа.

8. Вееам Оне

Вееам Оне

Вееам Оне прати мрежне ресурсе и испитује употребу система од стране ВМВаре вСпхере и Хипер-В имплементације виртуализације. Моћ праћења алата шири се на услуге засноване на облаку. Вееам је посебно јак у прављењу резервних копија и опоравку система. Вееам Оне услуга дизајнирана је тако да се интегрише са компанијским менаџером за копирање и копирање.

Вееам Оне систем користи надгледање у стварном времену свакодневно. Ти монитори се пријављују 200 подешених сензора, и можете да додате своје прилагођене услове праћења и правила упозорења. Модул капацитета даје вам увид у текућу употребу ресурса као и анализу трендова на основу историјских података. Компоненте за прикупљање података покривају сву физичку инфраструктуру која подржава виртуализацију и провере упозорења о ограничењу капацитета.

Не морате се ослонити на интерпретације визуализација и извештаја надзорне табле које пружа Вееам Оне, јер такође добити приступ сировим подацима. То вам омогућава да направите сопствене прилагођене извештаје, апликације и правила упозорења.

Вееам Оне је плаћени производ. Међутим, постоји бесплатна верзија. Вееам Оне Фрее укључује све могућности надгледања виртуелне машине у плаћеном систему. Не постоји ограничење капацитета за бесплатну верзију система, што је ретко у индустрији. Вееам Оне Фрее ипак нема функције капацитета које су укључене у Вееам Оне. Бесплатној верзији такође недостају могућности праћења и обрачуна.

Приказују се бесплатне и плаћене верзије обавештења о упозорењу на екрану. Они се такође могу послати е-поштом, али само плаћени корисници могу прилагодити услове упозорења.

Вееам Оне је посебно ефикасан за клијенте софтвера за резервне сервере компаније. Праћење станара такође чини добар избор за провајдере услуга, како за обезбеђивање складишта у облаку, тако и за софтвер као услугу. Ако мислите да би вам било боље пружити комплетну, плаћену Вееам Оне услугу, можете је тестирати на 30-дневној бесплатној пробној верзији.

9. Куест Фоглигхт

Куест Фоглигхт

Фоглигхт је систем за надгледање система који има верзије за праћење облака и управљање окружењем ВМ-а. Систем ради са ВМВаре и Хипер-В, фокусирање на информације прикупљене на вСвитцх, у комбинацији са подацима о физичким перформансама са сервера.

Систем се поставља преко функција аутоматског откривања. Идентифицира сервере и њихове клијентске виртуалне машине и испитује промет који пролази између њих како би истакнуо мрежне перформансе. Одељак за прикупљање података о анализи саобраћаја овог алата проучава податке на нивоу пакета како би идентификовао који ВМ и апликације стварају највише промета.

Фоглигхт систем такође може да надгледа Цитрик КсенАпп и КсенДесктоп окружења. Надзорна плоча за надгледање апликација вам омогућава приказ свих елемената у Цитрик ВДИ стацк, истицање напете инфраструктуре која би могла утицати на постизање перформанси. Систем паметно пресликава топологију вашег виртуелног окружења како би вам помогао да се визуализују локације сваког ВМ-а и надгледајте физички проток саобраћаја између сервера и ВМ-а.

Монитор се такође шири и на функције управљања. Можете подесите да динамички прилагођава ресурсе додељене свакој апликацији или ВМ-у да се обрачуна са недовољном искоришћеношћу или прекомерним капацитетом у различитим областима мреже. Надзорна плоча монитора пружа низ прегледа о активностима Цитрикове сесије корисника од укупних сажетака броја ВМ до активности апликације.

Систем за праћење Фоглигхт пажљиво прати Перформансе НетСцалер-а и кашњење мреже. Тхе оптерећење на физичким уређајима и виртуелним прекидачима су друга разматрања. Монитор Фоглигхт препознаје неактивне ВМ-ове и омогућава вам уклањање зомби процеса како бисте ослободили ресурсе. То је сјајна особина јер, нажалост, ВМ окружење је склон висећим процесима и напуштеним сесијама које остављају браве у расподјели ресурса иза себе.

Фоглигхт систем истражује и чува податке за изградњу тестног лежаја. Контролна табла ће показати тренд и варијанте перформанси и изоловати податке за сваки хардверски елемент вашег система. То помаже у откривању уских грла и погрешној додјели ресурса.

Обрасци података и редовна статистика употребе дају вам функцију планирања капацитета. Помоћу овог алата можете идентификовати где да прилагодите алокацију ресурса за побољшање перформанси и радите ефекте повећане потражње. Монитор за маглу укључује могућности предвиђања које предлажу акције за решавање услова узбуњивања. Ово ће такође радити са подацима уживо који ће вам помоћи да прилагодите употребу мреже у току.

Ако користите окружење више добављача са оба ВМВаре и Хипер-В софтвер који ради на локацији, можете обједините своје задатке за праћење и управљање на једном месту са системом Фоглигхт. Монитор се проширује на складиште у облаку, тако да можете променити капацитет подешавањем додатних одредишта ван локације, као што је додатна меморија.

Куест Фоглигхт није бесплатан. Међутим, можете приступити бесплатно пробно време да бисте добили осећај за систем. Магла се покреће Виндовс, Линук, и Соларис оперативни системи.

10. еГ Ентерприсе

еГ Ентерприсе

Систем за надгледање еГ Ентерприсе обухвата ВМваре вСпхере, Цитрик КсенСервер, Мицрософт Хипер-В, Орацле ВМ Сервер, Виртуализација предузећа Ред Хат, АИКС ЛПАРс, Контејнер Соларис виртуализације и пратећа инфраструктура. Велико продајно место иза праћења ВМ еГ Ентерприсе-а је да провера меморије сервера и коришћења процесора не даје вам целу слику здравља виртуелизације. Такође морате да видите проблеме који настају на мрежи, на серверу за складиштење података, бази података или у оквиру софтвера за виртуализацију платформе.

Интерфејс за систем је заснован на прегледачу. Садржи графичке приказе, спискове живих података и упозорења и одељке за помоћ у планирању капацитета. Везе између ресурса пресликане су на контролној табли када инсталирате систем. еГ Ентерприсе је посебно јак у препознавању међузависности ресурса. Примери ових односа укључују интеракцију апликација и ВМ платформе и основне потребе физичке инфраструктуре софтвера за ВМ. Та основна линија обавештава базу правила еГ Ентерприсе-а о условима узбуњивања који нарушавају радну околину.

Не само да ћете добити упозорења да су времена одзива за одређени ВМ споро, на пример; бићете обавештени да ли је база података преоптерећена и да ли то узрокује да неки ВМ лоше ради.

Могућност идентификације узрока проблема са перформансама на најнижим нивоима даје еГ Ентерприсеу своју моћ. То значи да не морате губити време напрезање кроз слојеве слагања да бисте утврдили шта иде по злу. Околине за више добављача су уобичајене и еГ Ентерприсе обједињује надгледање резервног скупа за широк спектар могућих комбинација система виртуализације. Дакле, видећете сваку од платформи појединачно, али темељни ресурси који подржавају неколико окружења прате се укупном потражњом, а не на платформи по платформи.

Предност приступа уједињеног снопа је што вам омогућава да видите који ВМ веже ресурсе и чини тешким потешкоће за остатак мреже. Инструментална табла садржи сјајан дијаграм снопа у боји који приказује суживот платформи на потпорним нивоима. ЕГ зове ово ин-н-оут праћење. Тхе спољни поглед приказује све ВМ у опсегу величине пропорционално коришћењу ресурса сваке услуге. Тхе Поглед изнутра приказује сваки слој снопа са употребом сваког ВМ-а на том нивоу, један поред другог, у пропорцији.

Још једна лепа карактеристика визуелизације еГ Ентерприсе-а је дијаграм у стилу радног процеса који прати све ресурсе потребне виртуелној машини и, заузврат, ресурсе који захтевају сваку подршку. Сваки елемент у ланцу показује свој статус. Дакле, ако један од тих чворова покаже упозорење, тада тачно знате где да идете да бисте добили тај ВМ доброг здравља.

Тржиште ВМ надзора претрпано је врло импресивним алатима које пружају неке веома велике софтверске куће. Пакет еГ Ентерприсе има неке заиста корисне карактеристике које великим дечкима недостају. Тако, овај мали момак спакује ударац и заслужује своје место међу најбољим провајдерима ВМ система за праћење. Не постоји бесплатна верзија еГ Ентерприсе-а, али можете је добити бесплатно пробно време.

11. Аптаре Виртуализатион Манагер

Аптаре Виртуализатион Манагер

Аптаре Виртуализатион Манагер фокусира се на сервере за складиштење података који раде у виртуелизованим окружењима. Овај алат ће надгледати употребу складиштења у вашој виртуелној мрежи и извештавати који ВМ-ови троше капацитет.

Интерфејс за Аптаре Виртуализатион Манагер укључује а алат за планирање. Овај алат може предвидјети потребе за складишним капацитетом на основу историјских података. Монитор такође прати ВМ приступ складишту и идентификује потенцијална уска грла и проблеме у приступу.

Функције управљања шире се на идентификацију скитних процеса који закључавају распоређивање у складишту. Можете да користите овај алат за управљање да бисте ослободили простор додељен висећим процесима, стављајући га на располагање осталим ВМ окружењима.

Аптаре Виртуализатион Манагер доступан је за употребу са ВМВаре производи: ЕСКС, ЕСКСи, вСпхере, и вЦентер; Амазон Веб Сервицес: Амазон Еластиц Цомпуте Цлоуд (ЕЦ2), Амазон Симпле Стораге Сервице (С3), Амазон Биллинг Рецордс; Мицрософт Азуре: Виртуелна машина, Складиште диска, столова и чекања, Складиштење; и ОпенСтацк сервери. Иако ова алатка има ограничену функционалност, добро ће вам доћи ако сматрате да вам тренутни услужни програм за надгледање ВМ-а не даје довољно детаља о управљању складиштем.

12. ВхатсУп Голд Додатак за надгледање виртуализације злата

15 најбољих ВМ надзорних алата и софтвера

Надгледање ВМ окружења је компликовано. Морате да проверите и инфраструктуру и софтвер и непрестано надгледајте сваки елемент да бисте спречили слабљење перформанси. ВхатсУп Голд покрива све углове на које морате гледати да бисте успешно одржали виртуализацију.

Језгрански ВхатсУп Голд софтвер имплементира надзор перформанси мреже, пазећи на уређаје који заједно повезују ваше мрежне везе. Међутим, постоји много више што је потребно пратити како би се ВМ систем одржао и радио. Додатак за надгледање виртуелизације покриваће те додатне задатке.

Кључна карактеристика додатка је проширење функције откривања мреже ВхатсУп Голд-а. Ово ће применити на све ВМ компоненте на процесе мапирања веза и зависности да се главни пакет односи на мрежне уређаје. Системска провера даје ВхатсУп Голд основну линију и из тога додатак гради мапу која приказује сноп апликација који подржава сваки ВМ. Моћи ћете да погледајте који сервери подржавају који ВМс и статус атрибута сервера и софтвера за виртуализацију сервера.

Док се ваш ВМ систем наставља у уобичајене операције, додатак ће наставити да прати перформансе, пазећи на потенцијалне грешке у софтверу, серверима и мрежи. Подаци које је прикупио ВхатсУп Голд су приказује се у реалном времену на контролној табли и такође се спрема као извор информација за функције анализе. Помоћу тих алата за планирање можете утврдити да ли је неки од ваших сервера преоптерећен и предузети одговарајуће мере.

ВхатсУп Голд и додатак за надгледање виртуелизације могу се купити заједно с додатком за надгледање перформанси апликације Ипсвитцх у пакету Систем Админ'с. ВхатсУп Голд Тотал Плус пакет вам даје основну апликацију заједно са свим њеним додацима. Без обзира на који начин одлучите да набавите ВхатсУп Голд и додатак за надгледање виртуелизације, можете их добити 30-дневним бесплатним пробним временом пре него што се обавежете на куповину.

13. ЕСКСи Ембеддед Хост Цлиент

ЕСКСи Ембеддед Хост Цлиент

ВМВаре производи бесплатно окружење за своје ЕСКСи системе, а то је ЕСКСи Ембеддед Хост Цлиент. Клијентово сучеље је засновано на претраживачу и зато је неутралан за оперативни систем. Такође, за употребу овог алата за надгледање потребно је да инсталирате и радите софтвер ВМВаре. Неће радити са Цитрик или Хипер-В системима. Овај услужни програм није богат значајкама и неће вам дати потпуне могућности праћења система за остале опције на овој листи. Међутим, био би погодан за имплементацију виртуелизације за мала предузећа и лабораторијске сценарије.

Алат нуди унапређено сучеље вашим клијентима ЕСКСи. Можете поставити нове ВМ-ове путем овог услужног програма и конфигурирати хостинг за сваки. Аспективни аспект праћења даје вам увид у статусе домаћина. Такође ће навести податке уживо о догађајима који се дешавају у ВМ окружењу.

Ово је једноставан алат, али чињеница да је бесплатан и да долази директно из ВМВаре-а ће вас искушати да га инсталирате.

14. Турбономски

Турбономиц

Раст облака у обезбеђивању виртуелног окружења може се видети презентацијом производа Турбономиц. Донедавно су ВМ производи дали предност ресурсима на лицу места, а затим можда бавио се услугама заснованим на облаку. У случају Тубономиц, Алат је насловљен као услужни програм за надгледање Цлоуд ресурса. Ох, и успут, такође може гледати све ВМ сервере на лицу места које можда имате.

Турбономиц не штеди на надзору ВМ на лицу места и систем се може добро носити са хибридним имплементацијама. Овај врло свеобухватан алат за надгледање виртуелног окружења долази у три пакета: Ессентиалс, Адванце и Премиер.

Иако овај софтвер за праћење није бесплатан, можете добити 30-дневно бесплатно пробно коришћење Премиер пакета. Цијене се темеље на броју обима посла који монитор покрива. Пакет Ессентиалс има ограничење од 750 радних оптерећења, али друга два издања имају неограничен капацитет. Монитор интегрише контролне механизме и интегрише АИ у своје поступке препорука за дјеловање. Добијате више аутоматизације са вишим плановима, али сва издања укључују могућности планирања капацитета.

Директни модул за надгледање Турбономиц укључује сјајне функције визуелизације као што су графикони и графикони. Алат може да комуницира са ВМваре, Хипер-В, и КсенСервер окружења.  Процес подешавања је аутоматизован и завршава се системском контролом здравља. Ово скенирање од стране Турбономиц мотора мапира све ваше виртуелно окружење. Завршава своје бродове са списак препорука о томе где леже проблеми у систему и како их треба решити. Након завршетка почетне фазе, Турбономиц непрекидно надгледа околину, производећи упозорења на контролној табли, подржавајући их акционим препорукама.

Базу правила акције можете поставити у вишим издањима Турбономиц-а на аутоматски извршава резолуцију када се појаве одређене упозорења. Та аутоматизација није обавезна и можете ручно покренути препоручене акције или их игнорисати ако желите.

Ово је добро средство за одељења или службе које се придржавају споразума о нивоу услуге. Ти СЛА-ови могу се превести директно у систем праћења као захтеви квалитета услуге. Можете поставити ниво упозорења за аспекте услуга, укључујући времена одзива за испоруку и проток трансакције за наплату.

Монитор вам омогућава да преусмерите ресурсе у различите апликације или корисничке групе и наглашава подручја у којима је ширење ресурса у облаку неизбежно. На другој страни, Турбономски АИ мотор ће вам показати где сте превисоко предвидели, пружајући вам могућност да смањите мрежне услуге и смањите трошкове. Та визуализација капацитета такође се протеже и на функције планирања. Интерфејс пружа одељак за тестирање капацитета тамо где можете прегледајте ефекте проширења на корисничку базу или укључивање нових апликација и услуга. Ово је сјајно средство за планирање обраде понуда јер ће вам омогућити ефикасније планирање додатних услуга.

Инструментална табла за монитор је прилагодљива и можете доделити различите погледе и контроле члановима вашег тима. Могућност креирања корисничког интерфејса који уопште не садржи никакве контроле пружа вам могућност омогућавање клијентима или директорима приступ систему без ризика за оштећење подешавања ВМ-а.

15. 5Нине Манагер

5Нине интерфејс

5Нине циља на имплементацију дата центара на Мицрософт Цлоуд платформи. Дакле, ако желите да користите ВМВаре, овај производ вероватно неће бити за вас. Ако је све ваше виртуелно окружење Хипер-В, прочитајте даље. 5Нине интегрише облак-заснован Азуре сервери у ВМ инфраструктуру без проблема. Ово је добро решење ако управљате подацима за друге компаније јер можете идентификовати потражњу до закупца, прегледати перформансе сваког домаћина и пратити корисничку активност.

Контролна табла ове услуге је високо прилагодљива, што вам омогућава креирајте различите корисничке налоге са различитим правима приступа. Ово је још једна карактеристика која се свиђа предузећима која пружају услуге. Можете клијентима дати ограничену командну таблу и омогућити им да управљају сопственом ВМ доделом. Остали погледи могу се дати члановима тима на различитим нивоима стажа у вашој групи, а то омогућава директорима и другим заинтересованим странама унутар ваше компаније да гледају податке о перформансама уживо. Прилагодљиви извештаји побољшавају могућности дељења података овог пакета.

5Нине је свој производ прилагодио тако да га посебно проверава све оквире потребне од провајдера сервиса. Међутим, ако покренете интерни погон, функције праћења расподјеле ресурса засигурно неће наштетити ниједној политици СЛА-а и трошковног центра којом ваша компанија послује.

5Нине Манагер је услуга која се плаћа, али можете добити бесплатну пробну верзију.

Одабир ВМ алата за надгледање

Овај преглед вам је дао широк спектар алата за праћење ВМ-а да бирају. Које је најбоље за тебе? То ће вам диктирати ваше околности. Неки алати за праћење ВМ-а су заиста сустави управљања инфраструктуром на нивоу цијеле државе сјајне функције виртуализације. Остали алати на листи су само мали услужни програми који побољшавају ваш приказ података о ВМ-у или побољшавају само један аспект перформанси ВМ-а.

Пружање ВМ алата је веома широко поље. СоларВиндс покрива оба краја спектра пружајући мали, бесплатан алат и систем за праћење „звона и звиждука“. Паесслер и МанагеЕнгине такође покушавају да размотре све тачке на тржишту. Неки од малих играча нуде фантастичне производе који ће се свидети малим и средњим предузећима, али такође нуде могућности које би заиста могле помоћи предузећима са великим и компликованим виртуелизованим мрежама.

Као што ћете видети из изјава у овом извештају, индустрија надзора мреже је у транзицији тренутно. Пре десет година виртуализација је била у повојима и облачни сервиси су били нови тренд. Оба концепта сада доминирају умреженим сервисима. Није немогуће предвидети да ће врло брзо облачни сервиси и технологија виртуализације која им је омогућена бити стандардни метод обезбеђивања мреже. Сложености управљања серверима и апликацијама на лицу места биће ствар прошлости.

Имате ли препоруке за алате за праћење ВМ-а? Користите ли систем за надгледање виртуализације који смо превидјели? Како мислите да ће се посао системског администратора мењати како облачни сервиси расту? Оставите поруку у одељку за коментаре испод и поделите своје мисли са заједницом.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Adblock
detector