15 najboljih besplatnih alata i softvera za udaljenu radnu površinu

15 najboljih besplatnih alata i softvera za udaljenu radnu površinu

Sustavi udaljenih radnih površina osobito su korisni za timovi za korporativnu podršku i tehničare Službe za pomoć koji građanima omogućuju rad svojih kupovina softvera.

Ovi su programi također korisni za svakodnevnu upotrebu privatne osobe. Ako možete kontaktirati svoje računalo kod kuće i pristupiti mu putem tableta, ne morate riskirati da izgubljene datoteke spremite putem krađe, gubitka ili slučajne štete. Držite svoje računalo zaključano kod kuće i dobijte pristup svim važnim stvarima bez potrebe za kopiranjem svega ili kupnjom dodatnih licenci vašeg omiljenog softvera pomoću programa udaljene radne površine.

Donosimo puno detalja o svakom od alata u nastavku, ali u slučaju da vam nedostaje vremena, evo našeg popisa najbolji alati za udaljenu radnu površinu:

 1. Zaštita od SolarWinds-a (BESPLATNO SUĐENJE) Dvije mogućnosti za poslovanje s 14-dnevnim besplatnim probnim vremenom.
 2. Zoho pomoć (besplatna probna verzija) Paket podrške u oblaku koji uključuje daljinski pristup i udaljene uslužne programe za radnu površinu.
 3. SolarWinds MSP preuzmi kontrolu (BESPLATNO ISPITIVANJE) Kompaktni sustav za daljinsko upravljanje koji uključuje chat, VoIP i redove čekanja radi posluživanja više korisnika.
 4. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Paket daljinskog praćenja i upravljanja za MSP-ove koji uključuje Splashtop.
 5. TeamViewer Široko korišteni sustav za udaljenu radnu površinu koji se besplatno koristi za privatne osobe.
 6. Chrome Remote Desktop Izravni, lako pristupačni sustav udaljene radne površine koji prolazi kroz preglednik Google Chrome.
 7. RemotePC Sustav udaljenog računara s plaćenim računalom koji ima besplatnu verziju za osobnu upotrebu.
 8. Microsoft Remote Desktop Besplatni uslužni program koji pruža Microsoft koji omogućuje udaljeni pristup radnoj površini uređajima sa sustavom Windows.
 9. RealVNC VNC Connect Usluga utemeljena u oblaku, besplatna za kućnu upotrebu i omogućuje pristup Linux računalima, kao i osobnim računalima i Mac računalima.
 10. Čvrst Softver za daljinsko upravljanje besplatan je za tvrtke kao i za pojedince.
 11. TigerVNC Projekt otvorenog koda koji nudi besplatne uslužne programe za udaljenu radnu površinu kako za privatnu, tako i za poslovnu upotrebu.
 12. Remmina Potpuno od pojedinaca i poduzeća - ovo je projekt otvorenog koda.
 13. Splashtop Besplatno za privatno korištenje i plaćeno za tvrtke. Korisnici koji plaćaju mogu pristupiti besplatnoj probnoj verziji od sedam dana.
 14. NoMachine Besplatno za sve, ali s poboljšanim verzijama za posao.
 15. Udaljeni uslužni programi za Windows Sustav udaljenog računa s plaćenim računalom koji ima besplatnu verziju.

Ako vam je potreban samo sustav udaljene radne površine za slobodno vrijeme, vjerojatno ne želite platiti mnogo novca za luksuz. Pa, možemo si pomoći jer imamo popis deset programa za udaljenu radnu površinu koji se mogu besplatno koristiti.

Male tvrtke i startupi s malo novca za uštedu također će imati koristi od informacija sadržanih u ovom članku, jer mnoge od njih imaju besplatni programi za udaljene radne površine Navedeni ovdje su slobodni za upotrebu i za tvrtke. Velike tvrtke s velikim proračunima vjerojatno bi se osjećale ugodnije s uobičajenim plaćenim aplikacijama koje dolaze s potpunom softverskom podrškom. No, čak smo i u ovoj kategoriji pronašli nekoliko primjera koje možete dobiti besplatno na probnom postupku.

Korištenje softvera za udaljenu radnu površinu

Alat za udaljenu radnu površinu ima dvije komponente. Jedan je a konzola, što je prozor na vašem računalu kojim upravljate programom i imate pogled na udaljeno računalo. Drugi element sustava je an agent program koji se mora nalaziti na udaljenom računalu.

Obično je agent pozadinski proces i korisnik ga ne primjećuje na udaljenom računalu. Uvjet za instaliranje programa na računalo koje gledate znači da vlasnik tog uređaja mora dati dopuštenje da biste instalirali agent za udaljenu radnu površinu i pokrenuli ga.

Tamo su programi koji omogućuju hakeru da daljinsko pregledava sadržaj računala i preuzme kontrolu nad njim bez vlasnikovog odobrenja. Ti se sustavi nazivaju "Trojanci s daljinskim pristupom."U ovom pregledu ne pokrivamo one hakerske programe koji se u skraćenici nazivaju" RATs ".

Neki sustavi udaljenih radnih površina djeluju od oblak. U tim konfiguracijama programu konzole pristupa se putem Interneta. Međutim, agentski program i dalje treba biti instaliran na udaljenom računalu kojem se pristupa ili kontrolira.

Softver udaljene radne površine za tvrtke

Mnogi besplatni sustavi za udaljenu radnu površinu na tržištu kućne su verzije softvera za profesionalni pristup. U većini slučajeva proizvođači alata za udaljene radne površine očekuju da poslovni korisnici plaćaju softver.

Ako tražite besplatni softver za svoju tvrtku, tada su vaše mogućnosti ograničene. Od sustava s našeg popisa, samo vam sljedeće daje besplatan pristup:

 • Chrome Remote Desktop
 • RemotePC (ograničeno)
 • Microsoft Remote Desktop
 • Čvrst
 • TigerVNC
 • Remmina
 • NoMachine

Još pet usluga na našem popisu nudi besplatna ispitivanja poslovnim korisnicima:

 • SolarWinds Dameware (BESPLATNO ISPITIVANJE)
 • RemotePC (prošireno)
 • RealVNC VNC Connect
 • Splashtop
 • SolarWinds MSP preuzmi kontrolu (BESPLATNO ISPITIVANJE)
 • Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Obratite posebnu pozornost na opise ovih proizvoda u donjim recenzijama.

Najbolji besplatni softver i alati za udaljenu radnu površinu

Ovaj je popis softvera za udaljenu radnu površinu mješavina uslužnih programa za poslovne i osobne korisnike te za cijeli operativni sustav. Ima jedan atribut zajednički svima - oni ga mogu besplatno koristiti.

1. SolarWinds Zaštita (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Dameware

Dameware je profesionalni sustav podrške, tako da vjerojatno ne bi zanimali kućne korisnike. Ipak, nesumnjivo je najkompetentniji poslovni sustav daljinske radne površine za timove za podršku na tržištu, zbog čega u ovom pregledu dobiva utor broj jedan..

Dameware je platforma za daljinsku podršku koja se naplaćuje pretplatom. Međutim, SolarWinds ipak nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje svakog od njegovih proizvoda za zaštitu od dna, pa to možete koristite ovu uslugu besplatno, ako samo za dva tjedna.

Damewareu možete pristupiti kao internetska usluga koja se naplaćuje pretplatom ili kao lokalni softver, koji kupujete jednokratnim plaćanjem. Naziva se internetska inačica Daljinski upravljač svuda i zove se lokacijski sustav Daljinska podrška Dameware-a.

Daljinska podrška za softver Dameware instalirana je na Windows i Windows Server; Dameware Remote Nigdje nije ovisan o operativnom sustavu jer je konzola kojima se pristupa putem preglednika.

Oba sustava imaju pristup uređajima koji rade Windows, Mac OS, i Linux i oba su dostupna putem mobilnih aplikacija. S uređajem Dameware Remote Everywhere plaćate pretplatu po tehničaru, ali usluga svakom operativcu omogućuje pristup do 500 udaljenih uređaja. Lokalni softver tvrtke Dameware Remote Support nema ograničenja udaljenih uređaja. Međutim, licenciranje ovog softvera slično je internetskoj verziji jer se cijeni po tehničaru.

Ovaj je softver posebno namijenjen odjelima za informatičku podršku i upravljanim pružateljima usluga. Probati 14-dnevno besplatno probno razdoblje od davnina na daljinu.

DamewareStart BESPLATNO probno razdoblje

2. Zoho pomoć (BESPLATNO SUĐENJE)

15 najboljih besplatnih alata i softvera za udaljenu radnu površinu

Zoho proizvodi širok spektar poslovnog softvera, a tvrtka je također posjeduje ManageEngine, koji je vodeći dobavljač softvera za upravljanje IT infrastrukturom. Zoho Assist je oblak paket usluga udaljenog pristupa koji je idealan za Podrška i MSP tehničara. Udaljena radna površina u uslužnom programu je poznata, tako da možete staviti logotip vaše tvrtke na sve zaslone.

Daljinska veza može se uspostaviti samo uz pristanak kupca. Sve komunikacije zaštićene su 256-bitna AES enkripcija.

Paket Zoho Assist uključuje sustav uživo razgovaranja i integrirani uslužni program za prijenos datoteka. Tehničar može otvoriti više sesija na istom udaljenom računalu omogućujući vidljive korisniku radnje u jednom prozoru i radnje operacijskog sustava u drugom. Moguće je i da tehničar pokaže kupcu vlastiti zaslon u interesu davanja obilaska sustava ili upute za upotrebu bez da tom potencijalnom kupcu odobri račun.

Osim uslužnog programa za udaljenu radnu površinu, Zoho Assist uključuje puni daljinski pristup značajke koje uključuju automatizaciju za skupno istraživanje i ažuriranja na krajnjim točkama. Zoho nudi besplatno suđenje paketa Assist.

Zoho AssistStart BESPLATNO probno razdoblje

3. SolarWinds MSP preuzmi kontrolu (BESPLATNO ISPITIVANJE)

15 najboljih besplatnih alata i softvera za udaljenu radnu površinu

SolarWinds MSP preuzmi kontrolu je pogodno za upotrebu od strane tehničari za podršku koji rade za MSP, ili za informatički odjel tvrtke. Ovo je posebno zanimljiva usluga za neovisne tehničare za podršku slobodnih stručnjaka jer uključuje sve potrebne alate za komunikaciju s korisnikom koji treba pomoć. To čak uključuje sustav čekanja usluga.

Usluga se isporučuje iz oblaka i naplaćuje se pretplatom s cijenom po tehničaru mjesečno. To znači da cijeli je sustav dostupan neovisnim tehničarima kao i timovi koji rade za MSP-ove i velike organizacije.

Softver za daljinski pristup opcionalno prikazuje postupke tehničara na korisnikovom zaslonu. Također je moguće pristupiti operativnom sustavu bez prolaska kroz radnu površinu udaljenog uređaja.

Sustav Take Control dostupan je na dvije razine, a zove se viša razina Uzmi kontrolu plus. Viša razina posebno je korisna za nadzirane tehničare, jer uključuje nadzor nad sjednicom i funkcije izvješćivanja o tehničkom radu. Take Control Plus također uključuje korisničku anketu za procjenu sposobnosti svakog tehničara.

Usluga se može platiti po mjesecu ili godini. Godišnji plan plaćanja funkcionira jeftinije. Međutim, imajte na umu da morate platiti za razdoblje usluge unaprijed. SolarWinds nudi za 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds MSP Preuzmite ControlStart BESPLATNO probno razdoblje

4. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

15 najboljih besplatnih alata i softvera za udaljenu radnu površinu

Atera je paket za podršku za upravljani davatelji usluga (MSP). Usluga uključuje sve uslužne programe koji tehničarima MSP-a trebaju da upravljaju udaljenom mrežom i također ima modul koji pomaže menadžerima MSP-a da vode posao..

Odjel za tehničku podršku Atere nazvan je "daljinsko nadgledanje i upravljanje”(RMM) sustav. Uključuje softver za daljinski pristup i automatizirane skripte za daljinsko upravljanje za održavanje klijentovog sustava. Još jedan uslužni program u paketu je Sustav za pomoć, koji uključuje portal za pristup zajednici korisnika i nadzornu ploču koju tehničari koriste za rad na kartu.

Nadzorna ploča Help Desk-a omogućuje pristup udaljenom radnom stolu, što je zapravo Splashtop, o čemu ste gore pročitali. Sučelje uključuje chat sustav kako bi tehničar mogao voditi i savjetovati korisnika dok istražuje udaljenu krajnju točku i proizvodi rješenje za problem koji se postavlja na ulaznoj listi za podršku.

Atera je usluga utemeljena na oblaku i pristup mu se putem bilo kojeg standardnog web preglednika. Usluzi se može pristupiti i putem posebne aplikacije koja je besplatno dostupna za mobilne uređaje. Platforma se naplaćuje dana mjesečna ili godišnja pretplata po tehničaru. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje i testirajte Atera sustav prije nego što se prijavite za pretplatu.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

5. TeamViewer

TeamViewer

TeamViewer je lider u industriji. Ovaj sustav udaljene radne površine je instaliran više od dvije milijarde puta, što pokazuje njegovu popularnost. Ovaj sustav udaljene radne površine stavimo na vrh našeg popisa, jer se radi o vrlo sveobuhvatnom komercijalnom proizvodu koji to dopušta besplatno korištenje privatnih osoba. Međutim, ako vam je potreban program udaljene radne površine za poslovnu upotrebu, morat ćete platiti.

Kao što ime sugerira, TeamViewer je usmjeren timska suradnja i ima brojne mogućnosti grupne komunikacije koje ovo čine više od alata na udaljenoj radnoj površini. Oni uključuju uslužne programe za video konferencije i demonstracijsko emitiranje.

Sustav veze oslanja se na dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako bi se poboljšala sigurnost i svi su prenosi zaštićeni 256-bitna AES enkripcija.

Softveru kontrolera može se pristupiti s mobilnih uređaja Android. Moći ćete pristupiti udaljenim uređajima koji rade Windows, Mac OS, Linux, Android, i iOS. Sustav također uključuje mogućnost sigurnog prijenosa datoteka i mogućnosti izvođenja skripte u konzoli.

6. Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop

Možete koristiti a Google Chrome preglednik kao daljinski preglednik radne površine. Verziju udaljene podrške mogu koristiti tvrtke i to apsolutno besplatno korištenje.

Za upotrebu sustava potreban vam je Google račun, ali ako imate Gmail adresu, to je već riješeno. Uređaj kojem se pristupa treba program instaliran na njemu. Ovo je agentski program. Nakon što se pokrene, možete dopustiti pristup svima dajući im PIN. Preglednik se temelji na pregledniku i pristupa bilo kojem uređaju putem interneta.

Sustav će raditi na bilo kojem operativnom sustavu koji može otvoriti Google Chrome, a tu su i aplikacije za Android i iOS uređaji. Komunikacija putem interneta zaštićena je HTTPS, koji je isti sigurnosni sustav koji štiti podatke o kreditnim karticama prilikom kupovine stvari na webu.

7. RemotePC

RemotePC

RemotePC je plaćeni proizvod, ali ima besplatno izdanje. Besplatna verzija omogućuje vam pristup samo jednom uređaju i daje vam samo jedan korisnički račun. No, ako vam je potreban samo program udaljene radne površine za kućnu upotrebu, onda bi to trebalo biti dovoljno. Ništa u opisu ove usluge ne sprječava upotrebu besplatnog izdanja za poslovanje. Dakle, pogotovo ako ste vlasnik male tvrtke, možda ćete se moći izvući samo korištenjem ove usluge bez plaćanja.

Tri plaćena plana omogućavaju pristup na više računala. Najniži od tih planova pruža pristup jednom računu na 10 računala, a najviši plan omogućuje neograničen broj računa za pristup do 100 računala. Za dva viša plana postoji ponuda besplatne probne verzije od 30 dana.

Konzola je browser-based a udaljeno računalo mora imati an agent instaliran i pokrenut na njemu. Konzoli možete pristupiti s bilo kojeg operativnog sustava koji ima preglednik i na koji se može instalirati agent Windows, Mac OS, Android, i iOS uređaji.

8. Microsoft Remote Desktop

Microsoft Remote Desktop

Microsoft proizvodi sustav udaljene radne površine koji je besplatno korištenje i omogućuje pristup računalima na kojima se upravlja Windows Professional, Windows Enterprise, ili Windows Server operativni sustavi. Udaljenom računalu možete pristupiti s mobilnog uređaja sve dok taj uređaj radi Windows Mobile. Moguće je koristiti i Xbox One bilo kao udaljeni uređaj ili kao pristupnik.

Pomoću ovog programa možete pristupiti do deset uređaja s jednim Microsoftovim računom. Nije važno gdje se na svijetu nalaze ti uređaji jer sustav udaljene radne površine komunicira putem interneta. Velika prednost ovog sustava je jednostavna integracija u operativni sustav vašeg računala. Ne postoji ograničenje korisničkog profila za upotrebu ovog softvera, tako da ga tvrtke mogu besplatno koristiti.

9. RealVNC VNC Connect

Stvarnost

"VNC" je industrijski pojam koji označava "računalno virtualno umrežavanje”. Kratica se koristi u imenima prilično malog broja udaljenih stolnih sustava, uključujući RealVNC. Tvrtka nudi niz komunikacijskog softvera i alata za udaljenu radnu površinu koji naziva „softver za dijeljenje ekrana," Zove se VNC Connect. Postoje dvije komponente za VNC Connect: VNC preglednik, koji je softver za konzolu i VNC poslužitelj, koji je agent koji treba pokrenuti na udaljenom računalu.

Ne morate samo gledati ekran udaljenog računala s ovim paketom, već možete preuzeti kontrolu i uređaj koristiti kao da sjedite za njim. Ovo je odličan izbor ako želite sav svoj skupi softver ostaviti kod kuće na svom najboljem računalu, dok istovremeno pristupite svemu sa tableta ili prijenosnog računala u pokretu..

Ovo je također dobra opcija za tehničari za softversku podršku koji može dobiti udaljeni pristup računalu s greškama, istražiti njegovo ponašanje i popraviti softverske probleme, čak i ponovno instaliranje programa i pokretanje skripti.

VNC Connect besplatan je samo za kućnu upotrebu; tvrtke to moraju platiti. Plaćena verzija dostupna je u dva izdanja, pod nazivom profesionalac i Poduzeće. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje za bilo koji od ovih planova.

10. TightVNC

Čvrst

TightVNC je u potpunosti besplatno korištenje za sve - čak i za tvrtke. Svi programeri udaljene radne površine nude SDK koji omogućuje ostalim programerima softvera da integriraju uslužni program udaljene radne površine u svoje vlastite sustave.

Jedan nedostatak TightVNC-a je taj što je dostupan samo za olakšavanje pristupa računalima na kojima se radi Windows. Konzola sustava TightVNC također se može instalirati samo na Windows. Popratni program, nazvan Mreškanje, može se instalirati na Android i iOS uređaji koji će im omogućiti da djeluju kao gledatelji udaljenih radnih površina. Ponovno je aplikacija Ripple besplatna za upotrebu.

Iako ne postoji verzija za Macsove ili Linux računala, ovo je projekt otvorenog koda, pa ako imate mogućnosti programiranja, dopušteno vam je preuzimanje programskog koda i prilagođavanje vašem operativnom sustavu.

11. TigerVNC

TigerVNC

TigerVNC je sustav s otvorenim kodom, tako da ako postoji nešto u vezi s tim što vam se ne sviđa, slobodno preuzmite kôd i sami ga promijenite. Kako je kod za ovaj sustav dostupan, dostupan je i za besplatno za bilo koga tko može koristiti, uključujući poduzeća.

Ovaj softver je vilica Čvrst kodirati. Evolucija TightVNC-a do četvrte verzije zaustavila se, a neki su entuzijasti koji su doprinijeli njegovom razvoju napredovali i stvorili vlastiti proizvod za koji su smatrali da mogu napredovati brže..

Na njemu se mogu ugraditi agent i konzola TigerVNC Windows, Mac OS, Fedora, luk, RHEL, Linux i FreeBSD Unix OpenSUSE i SUSE LE. Sigurnost veze pruža internetska mreža Sigurnost transportnog sloja (TLS) sustav koji podupire siguran HTTPS sustav koji štiti web stranice u preglednicima.

12. Remmina

Remmina

Remmina je projekt otvorenog koda. Pojedinci i tvrtke mogu to učiniti koristite ovaj sustav udaljene radne površine besplatno. Na ovom su popisu usluge koje su dostupne samo za Windows. Remmina evens rezultat malo jer je dostupan samo za Unix, Linux, Raspberry Pi, i Mac OS. Iako ne možete pokrenuti konzolu u sustavu Windows, usluga može kontaktirati i upravljati računalima s bilo kojeg operativnog sustava, uključujući Windows.

Komunikacijske opcije Remmina raspoređuju čitav niz protokola, tako da možete birati između VNC, RDP, XDMCP ili siguran SSH sustav doći do udaljenog računala. Konzola ima sučelje s pločicama, tako da možete istovremeno otvoriti veze s mnogim udaljenim računalima. Kako je riječ o sustavu s otvorenim kodom, možete također preuzeti kôd i prilagoditi ga vlastitim potrebama.

13. Splashtop

Splashtop

Splashtop je plaćeni sustav udaljene radne površine koji pojedinci mogu besplatno koristiti. Za uslugu je potrebna instalacija dva programa. Aplikacija Splashtop Personal trebalo bi biti instalirano na računalo koje želite koristiti kao konzolu. Splashtop Streamer instaliran je na udaljeno računalo kojemu želite pristupiti.

Pokrenut će se aplikacija Splashtop Personal Windows, Windows Mobile, Mac OS, Android, iOS, i Amazonska vatra. Iako je većina tih proizvoda besplatna za upotrebu, postoji naplata za verziju iOS-a, koja se izvodi na iPadu i iPhoneu. Splashtop Streamer je dostupan za Windows, Mac OS, i Linux. Dakle, iako možete pristupiti udaljenom računalu s ovim sustavom ako vaše računalo ima Linux, na Linux računalo možete se povezati s telefona, prijenosnog računala, računala ili Maca.

Poduzeća moraju platiti Splashtop. Naplaćuje se na osnova pretplate, po tehničaru mjesečno. Možete dobiti sedmodnevno besplatno probno razdoblje plana pristupa poslu.

14. NoMachine

NoMachine

NoMachine je impresivan i fleksibilan sustav udaljenog radnog stola koji će se pokrenuti Windows, Mac OS, Linux, Raspberry Pi, Android, i iOS. NoMachine je „besplatno za sve.“Međutim, za tvrtke postoji plaćeno Enterprise izdanje. Ako vam dodaci nisu potrebni u izdanju Enterprise, ništa vas neće spriječiti da koristite besplatnu verziju za svoje poslovanje.

15. Udaljeni uslužni programi za Windows

Udaljeni uslužni programi za Windows

Udaljeni uslužni programi za Windows zvuče kao Microsoftovo poboljšanje. Međutim, taj je alat za udaljenu radnu površinu proizvod neovisne tvrtke, koji se također naziva Udaljeni uslužni programi.

Alat ima dva elementa: the Preglednik, koji je program za konzole i Domaćin, a to je agentski program koji se izvodi na udaljenom računalu kojem želite pristupiti. Ovaj je softver besplatan - do određene točke.

Host možete preuzeti koliko god puta želite i nikad ne morate platiti. Preglednik je besplatan i ako ga koristite za kontaktiranje do 10 uređaja. Nakon toga morate platiti. Ovaj besplatni dodatak dostupan je pojedincima i tvrtkama.

Preglednik je dostupan za Windows, iOS, i Android a host se može instalirati na računala koja rade Windows.

Ovaj članak opisuje najbolje dostupne softverske aplikacije za daljinski pristup. Pogledajte one koji će vam omogućiti da kontaktirate svoje računalo s bilo kojeg mjesta s pristupom internetu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 54

Adblock
detector