15 najboljih VM nadzornih alata i softvera

15 najboljih VM nadzornih alata i softvera

Virtualno okruženje nudi način za proširenje korištenja resursa na licu mjesta. To je uobičajeno rješenje za većinu poslovnih mreža zahvaljujući jednostavnosti upotrebe VMWare i Microsoftove Softver Hyper-V virtualni stroj (VM). Međutim, što se tiče praćenja resursa, dodatni sloj prometa koji je neizbježan kod VM postavki može mapiranje resursa usložniti. Jednom kada vaše poslovanje raste, praćenje tog VM rješenja može brzo izaći iz ruke.

Nadgledanje virtualnog stroja pomaže vam da ostanete na vrhuncu problema s resursima pri raspodjeli resursa s jednog stroja na drugi. Problemi s mrežnim prometom neizbježni su ako se udaljeni resursi omoguće odmah i lokalno. Morate pratiti potražnju i prilagođavati resurse da biste bili zadovoljni korisnici mreže. Planiranje kapaciteta je ključni dio upravljanja VM i korištenje praćenja pomaže vam da ostanete ispred potražnje, a vrijeme odziva drži niskim.

Proučimo puno detalja o svakom od alata u nastavku, ali u slučaju da imate vremena samo za sažetak, evo ga naš popis najboljih alata za praćenje VM-a:

 1. Monitor SolarWinds VM (BESPLATNO PREUZIMANJE) Besplatan alat koji nadgleda VMWare i Microsoft Hyper-V virtualizacije na Windows Serveru.
 2. Site24x7 Nadgledanje poslužitelja (BESPLATNO ISPITIVANJE) Usluga utemeljena na oblaku koja omogućuje praćenje virtualizacije Hyper-V i VMWare plus AWS i Azure Cloud poslužitelja.
 3. SolarWinds Virtualization Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) Plaćeni alat koji radi na Windows Serveru i nadzire VMWare i Hyper-V, Amazon EC2 i Azure.
 4. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Širi paket za nadzor mreže, poslužitelja i aplikacija koji uključuje specijalizirane nadzorne funkcije za Citrix Xen, Microsoft Hyper-V, VMWare, Parallels Virtuozzo Containers i Amazon EC2.
 5. AppOptics APM (BESPLATNO ISPITIVANJE) Nadzor performansi aplikacija utemeljen na oblaku s dodatnim nadzorom infrastrukture koji čini izvrstan monitor za virtualizaciju.
 6. ManageEngine Applications Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) Obuhvaća Microsoft Hyper-V, Microsoft Azure, Microsoft Office 365, VMware ESX / ESXi, VMware Horizon View, Citrix Xen, Docker, Amazon EC2, Amazon RDS i operatore OpenStack utemeljene na oblaku.
 7. LogicMonitor Usluga mrežnog praćenja putem oblaka koja uključuje pokrivenost za VMware vCenter, ESX / i, Microsoft Hyper-V i Citrix XenServer.
 8. Veeam jedan Alat za praćenje resursa koji nadgleda sav hardver, softver i usluge koji doprinose VMWare vSphere i Hyper-V virtualizaciji.
 9. Potražite svjetlo za maglu Monitor virtualizacije za Citrix Xen, VMWare i Hyper-V koji se izvodi na operacijskim sustavima Windows, Linux i Solaris.
 10. eG Enterprise Nadzorni sustav za VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V, Oracle VM Server, Red Hat Enterprise Virtualization, AIX LPARs, virtualizacije Container Container Container.
 11. Aptare upravitelj virtualizacije Ovaj alat prati VMWare, Amazon Web Services, Microsoft Azure i OpenStack.
 12. WhatsUp Dodatak za nadgledanje virtualizacije zlata Dodatak jezgri sustava praćenja mreže WhatsUp Gold.
 13. ESXi ugrađeni klijent domaćin Besplatni ESXi klijentski monitor koji nudi VMWare.
 14. Turbonomic Ovaj alat nadzire implementaciju na licu mjesta VMware-a, Hyper-V-a i XenServer-a i van mreže Cloud resursa.
 15. 5Nine Manager Ovaj se alat usredotočuje na nadgledanje Microsoft VM-ova izgrađenih pomoću Azure i Hyper-V.

Integriranje resursa utemeljenih u oblaku je danas uobičajena značajka poslovnih sustava. Tradicionalne metode virtualizacije postale su temelj komunikacije između onsite terminala i outsite aplikacija i poslužitelja datoteka. Tako, nabava alata za praćenje VM-a koji prepoznaje vaše poslužitelje da li su na licu mjesta ili u oblaku je ključan zahtjev za bilo koji sistemski alat.

Najbolji alati i softver za praćenje VM-a

Sastavili smo analizu najbolji alati za praćenje VM-a i sastavio je popis uslužnih programa koje biste trebali uzeti u obzir prilikom kupovine softvera. Ovi alati za praćenje VM-a su lideri u industriji i uštedjet će vam vrijeme prilikom praćenja vašeg virtualnog okruženja. Sljedeći odjeljak daje informacije o svakom od ovih VM alata za praćenje.

1. SolarWinds VM Monitor (BESPLATNO PREUZIMANJE)

Solarwinds VM Monitor

Ovaj besplatni alat od SolarWinds-a svako je polazište za kvalitetno praćenje VM-a. Ovo nije sveobuhvatni sustav; njegova je funkcionalnost ograničena na nadgledanje samo jednog poslužitelja. Međutim, ta konfiguracija opisuje mnoge mreže malih poduzeća, tako da ovaj alat još uvijek može odgovarati vašim potrebama.

VM Monitor postavlja dva ključna čimbenika performansi poslužitelja: Upotreba procesora i korištenje memorije. Na zahtjev dobivate brzi sažetak ova dva stanja. Na ekranu se koriste razine statusa označene bojom, pokazujući žutom za upozorenja, a crvena za kritična stanja, što metrike performansi čine lako razumljivim. Na zaslonu sažetka dobivate broj svih ovih razina statusa za CPU i memoriju. Ostali čimbenici izvedbe koje će pokrivati ​​ovaj zgodan alat uključuju korištenje mreže, broj konfiguriranih VM-ova, i broj pokrenutih VM-ova.

Osim ažuriranja na zahtjev, VM Monitor radi kontinuirano nakon što ga pokrenete. Možete je smanjiti na programsku traku kako biste prostor zaslona posvetili drugim nadzornim nadzornim pločama. Pregled resursa može se filtrirati i uključuje samo aktivne VM-ove.

Upozorenja i Kritično uvjeti koji se računaju na zaslonu sažetka odnose se na pragove performansi navedene u bazi pravila monitora. Monitor VM radi Windows Server i nadzire performanse VMWare i Microsoft Hyper-V softvera za virtualizaciju. Ovo je jednostavno sredstvo koje nudi vijesti o naslovu o vašem virtualnom okruženju, oslobađajući vremena za fokusiranje na drugu infrastrukturu.

SolarWinds VM MonitorDownload 30 dana BESPLATNO PREUZIMANJE na SolarWinds.com

2. Nadgledanje poslužitelja Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE)

15 najboljih VM nadzornih alata i softvera

Site24x7 Nadgledanje poslužitelja nudi se na mreži na Software-as-a-Service model. Ne postoji lokalna verzija. Alat je proizvod od Zoho grupa, koja također posjeduje ManageEngine.

Ovaj sustav nadzora dostupan je u velikom broju specijaliziranih izdanja koja se bave redovnim tvrtkama, MSP-ima i internetskim poduzećima. Njegova nadležnost obuhvaća poslužitelji, mreže i aplikacije - kombinacija koja je idealna za nadzor virtualizacije. Sustav je u stanju nadzirati Microsoft Hyper-V i VMWare virtualizacije na licu mjesta i AWS i Cloud poslužitelji temeljeni na Microsoft Azureu.

Konzoli za uslugu pristupa se putem preglednika, a također možete instalirati aplikaciju na mobilne zarone da biste dobili pristup. Činjenica da se sustav temelji na udaljenim poslužiteljima oslobađa njegove sposobnosti tako da može nadzirati mreže bilo gdje u svijetu. Alati u usluzi uključuju praćenje stanja uživo i analizu performansi na temelju povijesnih podataka.

Sustav započinje s uslugom otkrivanje i evidentiranje sve vaše infrastrukture. Otkrivat će vaše virtualizacije i mapirati sve resurse koji doprinose. Nakon završetka početne faze otkrivanja, sustav nastavlja provjeravati topologiju vaše mreže i virtualizacije, automatski prilagođavajući svoje zapise ako promijenite bilo koji aspekt vaše implementacije.

Zasloni vizualizacije vrlo su jasno postavljeni. Jednostavnost svakog monitora za VM je korisna jer vam pruža izvrsnu vidljivost u onome što ponekad može biti vrlo komplicirana tehnologija.

Prikaz sustava širi se na nekoliko zaslona i možete bušiti u dubinu vidjeti mapiranja VM-a s domaćinima, performanse svakog poslužitelja i aktivnosti na mreži koje pružaju vaše virtualizacije. Statusi su obojeni u boji za trenutno prepoznavanje problema, a upozorenja o resursima daju vam stalno ažuriranje statusa o svim elementima koji doprinose vašoj virtualizaciji.

Možete prilagoditi razinu upozorenja i izbjeći potencijalnu prijetnju vašem VM okruženju prije nego što dođe do nestašice resursa. Izvješća u paketu uključuju Upravljanje SLA-om evidencija izvješćivanja i korištenja resursa.

Značajke analize pomažu vam da preuredite VM-ove u host ako bilo koji pojedinačni poslužitelj izgleda preopterećeno. Izvještaje u pakiranju možete koristiti kako biste pokazali potrebe za resursima za dionike.

Ovo je sjajan alat za timski nadzor VM. Naplaćuje se na pretplati, a plaćate za broj poslužitelja koji morate nadzirati, a ne broj tehničara koji želite imati pristup monitoru. Planovi cijena za nadzor infrastrukture vrlo su skalabilni. Izvadite Starter plan, koji obuhvaća do 10 poslužitelja i dodatni kapacitet ako trebate gledati više poslužitelja.

Ovo je vrlo sveobuhvatan sustav pogodan za velike korporacije. Međutim, i mala poduzeća ga mogu koristiti. Štoviše, Site24x7 je besplatno korištenje ako trebate nadzirati samo do pet poslužitelja. Dakle, Site24x7 je dobar izbor svih veličina poslovanja. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje sustava. Vaša pretplata automatski će se prebaciti na Besplatno izdanje na kraju probnog razdoblja ako ne želite platiti. Tu uslugu možete u bilo kojem trenutku nadograditi na šire plaćenu uslugu.

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-dnevna BESPLATNA proba

3. SolarWinds upravitelj virtualizacije (BESPLATNO ISPITANJE)

SolaWinds Upravitelj virtualizacije

Ako je vaš VM sustav malo složeniji od jednog poslužitelja, vjerojatno ćete trebati korak do SolarWinds Virtualization Manager. Ovaj alat ne samo da pokriva više od jednog poslužitelja, već nudi i puno dublje praćenje stanja u virtualnom okruženju. Vi niste ograničeni na on-line VM poslužitelje s ovim paketom jer se također može integrirati Amazon EC2 i plavetnilo poslužitelji u okruženje za nadzor.

Nadzorna ploča upravitelja virtualizacije prikazuje detaljne metrike performansi i uključuje elemente vizualizacije podataka, poput biranja i linijske grafikone performansi. Sustav će pokazati i jedno i drugo VMWare i Hiper-V okruženja, držeći zasebne popise mjernih podataka za svaku potpornu vrstu OS-a ako imate mješavinu oba sustava koja rade na vašoj mreži. Upozorenja su u boji označena bojom: žuta označava upozorenja, a crvena naglašava kritična stanja. Popis potencijalnih situacija upozorenja spreman je na zasebnoj ploči nadzorne ploče. Ovaj uslužni program pazi na uvjete usluge koji su dosegli točku smanjenja performansi i pristupa a Upozorenje stanje.

Ključne nadogradnje koje ovaj alat ima preko VM monitora uključuju pomoć u planiranju kapaciteta i „upravljanje izvlačenjem.“Kombinacija ova dva alata daje vam prediktivne preporuke. Zahvaljujući ovoj značajki planiranja, bolje ste naoružani da spriječite prekomjerni kapacitet u jednom području okoliša i preraspodijelite premalo iskorištene resurse u drugim područjima sustava.

modula simulacije omogućuje testiranje učinaka dodavanja više korisnika ili aplikacija u mrežu. Ovaj modeli korištenje CPU-a, dostupnost memorije, kapacitet pohrane, i zahtjevi mreže za zadani scenarij. širenje značajka pokazuje gdje su VM u stanju mirovanja i omogućuje vam da ih isključite i preraspodijelite dodijeljene resurse.

Ovo je stvarno korisna značajka koja pomaže izvucite maksimum iz svog budžeta i sprečite da pogrešite mrtve procese za potražnjom resursa. Na drugom kraju spektra, monitor za širenje pokazuje koji VM-ovi gutaju sve vaše resurse. To vam omogućuje ograničavanje dodjele na te čvorove a također pruža polazište za istrage neučinkovite zloupotrebe softvera ili sustava.

Nadzorna ploča uključuje an Snop aplikacija to jednostavno prikazuje slojeve resursa i statusne uvjete prisutne na svakom. Skup je predstavljen linijama simbola stanja upozorenja za korisničke grupe, aplikacije, baze podataka, transakcije, poslužitelji, i domaćini. To vam omogućava da brzo vidite gdje problemi s kapacitetom utječu na performanse aplikacije i kvalitetu usluge.

Perf stack značajka Upravitelja virtualizacije je uslužni program dostupan u velikom broju alata za upravljanje infrastrukturom SolarWinds. Dakle, ako ste već koristili drugi proizvod SolarWinds, PerfStack vam je možda poznat. Ovo je grafički ekvivalent Application Stack-a. Prikazuje podatke uživo u linijskom grafikonu za svaki resurs u virtualnom okruženju. Odaberete svaki od grafova koji vas zanimaju i povlačite ih na ploču. To vam omogućuje stvaranje vlastitog skupa prikazujući kako vrhovi i korita potražnje za jednim resursom, poput baze podataka ili mreže, utječu na performanse drugih resursa, kao što su vrijeme odziva aplikacije ili korištenje CPU-a.

Upravitelj virtualizacije sadrži puno informacija, a sažeti pogledi stvarno dolaze u korist kako bi se spriječilo da vas podaci pretrpavaju. Uskoro ćete se naviknuti na format prezentacije nadzorne ploče virtualnog stroja i graditi vlastite radne prakse. Oni će vas vidjeti kako prelazite između sažetaka i detalja i prelazite na alate za planiranje kako bi virtualno okruženje prošlo u otkucaju..

SolarWinds Virtualization Manager ne dolazi jeftino - cijene počinju od 2995 dolara. Međutim, možete isprobajte sustav 30 dana besplatno.

SolarWinds Virtualization ManagerDownload 30 dana BESPLATNO ISPITIVANJE na SolarWinds.com

4. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Paesslerov virtualni nadzor

Paessler proizvodi sjajan mrežni nadzorni sustav koji pokriva i nadzor mrežnih uređaja i analizu prometa. Ova usluga integrira funkcije za praćenje performansi VM-a. Iako je Paessler PRTG mrežni monitor pune usluge, ipak se pojavljuje besplatna verzija. Paessler postavlja svoje cijene na broj senzora koje sustav nadzire. "Senzor" je aspekt usluge, poput mrežne brzine ili točke praćenja, poput priključka. PRTG je usmjeren na velike mreže, ali besplatna verzija bila bi prikladna za mala poduzeća.

Mogućnosti praćenja VM aplikacija Paessler PRTG proširuju se na sljedeće platforme:

 • Citrix Xen
 • Microsoft Hyper-V
 • VMWare
 • Kontejneri za paralele Virtuozzo
 • Amazon EC2

Mogućnosti monitora omogućuju vam praćenje cijele mreže ovim alatom, a ne samo virtualnim okruženjem. Analiza mrežnog prometa dotična radi na tipičnim sustavima za razmjenu poruka koji su dio firmvera glavnih proizvođača mrežne opreme. Uređaji fizičke mreže prate se putem SNMP sustav. PRTG proširuje mrežni nadzor na web mjesta i u oblak.

Nadzor performansi poslužitelja usredotočen je na Učitavanje CPU-a, korištenje diska, i brzine mrežnog prijenosa. Fizički aspekti računala domaćina koje PRTG monitori uključuju servere temperatura, trenutna potrošnja energije, napon akumulatora, i brzina ventilatora.

Te metrike poslužitelja vode do isticanja usluga koje će vas upozoriti na preopterećene poslužitelje. Pomoću ovog znanja možete ponovno distribuirati VM-ove na poslužiteljima kako biste postigli pravednije opterećenje i bolje performanse. Možete postaviti vlastite razine upozorenja o performansama za atribute poslužitelja. Ova prilagođena upozorenja omogućuju vam da vidite koji su poslužitelji preopterećeni. Upozorenja se pojavljuju na nadzornoj ploči, ali možete ih i poslati SMS, e, ili putem API-ja.

I nadzorna ploča i obavijesti mogu se filtrirati u stvorite prilagođene prikaze s ograničenim kontrolama za različite članove tima Možete slati obavijesti različitim primateljima prema izvoru upozorenja ili ozbiljnosti.

Besplatni PRTG je ograničen na 100 senzora. Također možete dobiti 30-dnevno besplatno suđenje cijelog sustava, što nema ograničenja u broju senzora koje možete nadzirati.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

5. AppOptics APM (BESPLATNO ISPITIVANJE)

15 najboljih VM nadzornih alata i softvera

AppOptics APM je monitor performansi aplikacije. Kao takav, može nadzirati virtualizacije, koje nastaju aplikacije. APM usluga uključuje i nadzor infrastrukture jer, u mnogim slučajevima, aPonižavanje performansi aplikacije posljedica je neke osnovne pomoćne usluge a ne sama aplikacija.

AppOptics APM posebno ima mogućnosti praćenja rada virtualizacija Hyper-V, Azure i Docker. U svakom slučaju, usluga prati performanse poslužitelja koji domaćin implementaciju virtualizacije, provjeravajući Dostupnost CPU-a i memorije i osiguravanje da ih ima dovoljno prostor na disku dostupno za rad VM-a.

Sustav AppOptics je bazirano u oblaku i zahtijeva da se u sustav koji treba nadzirati instalira agentski softver. Nadzorna ploča i sva procesorska snaga za sustav nalaze se u oblaku i uključuju ih u cijenu softvera. Korisnici pristupaju konzoli AppOptics putem bilo kojeg standardnog web preglednika.

AppOptics je naplaćuje se pretplatom s naknadom godišnje koja se naplaćuje unaprijed. Ne postoji ograničenje broja tehničara kojima tvrtka kupca može dati pristup AppOptics sustavu i nema ograničenja praćenja ili obrade usluge. Možeš dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje AppOptics-a da bi sustav prošao kroz tempo.

AppOpticsStart BESPLATNO probno razdoblje

6. ManageEngine Applications Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ManageEngine Applications Manager

ManageEngine jedan je od najvećih svjetskih dobavljača softvera za praćenje resursa, ali je imao nekoliko spoticanja na tržištu praćenja VM u posljednjih nekoliko godina. Neodlučnost tvrtke u načinu na koji se želi baviti virtualizacijama slabi svoju poziciju na tržištu i gubi to prvo mjesto koje zaslužuje velik dio softvera.

Tvrtka je u prošlosti stvorila samostalne pakete za virtualizaciju, ali ovi su propali. Sada su njegove funkcije virtualizacije raspoređene u dva alata za praćenje: Upravitelj aplikacija i OpManager. Ova podjela zadataka praćenja komplicira stvari.

OpManager je glavni proizvod ManageEngine i pruža izvrsne mogućnosti nadzora mreže. Te mogućnosti uključuju nadzor resursa radi podržavanja virtualizacije. Sustavi koje OpManager može pokriti uključuju VMware ESX poslužitelji, Citrix XenServer, i Microsoft Hyper-V okruženja. No, razlog zbog kojeg OpManager ne vodi ovaj naslov, je taj dobivate mnogo moćnije mogućnosti praćenja VM-a s ManageEngine Application Manager. Deklarirani popis kompatibilnosti VM softvera za Applications Manager je:

 • Microsoft Hyper-V
 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • Lučki radnik
 • Amazon EC2
 • Amazonski RDS
 • Operatori OpenStack-a utemeljeni u oblaku

Da biste dobili čitav spektar praćenja VM-a s ManageEngine, vjerojatno biste trebali dobiti OpManager i Upravitelja aplikacija. Dobra vijest je da su ova dva alata izgrađena na istoj platformi. Oni se integriraju bez problema i mogu čak dijeliti podatke. I OpManager i Upravitelj aplikacija pokrenut će se na bilo kojem Windows ili Linux. Možeš dobiti besplatna verzija OpManager-a za nadzor do 10 uređaja.

Nadzorna ploča programa Application Manager uključuje nekoliko ploča. Glavni komunikacijski medij na nadzornoj ploči sastoji se od linijski grafovi na temelju podataka uživo. Sučelje uključuje veliki broj ekrana koji na svim sadržavaju popise događaja ili grafičkih prikaza, poput pitanih grafikona, crteža i histograma.

Sustav se automatski postavlja i preslikava sve aplikacije koje rade na vašem sustavu. Funkcija mapiranja pokazuje ovisnosti o resursima, a ta je značajka posebno korisna za nadzor virtualizacije. Fizička infrastruktura, internetska mreža, internetske veze s uslugama u oblaku i zdravlje mrežnih uređaja također su uključeni u nadležnost Application Manager-a. Ovaj pogled nalazi se na vrhu upozorenja sustava iz mrežne opreme koju je prikupio OpManager.

Monitor uključuje modul za planiranje kapaciteta koji stvara povijesne podatke. To vam omogućuje da uočite određene aplikacije i VM-ove koji troše resurse. Možete simulirati i posljedice dodavanja potražnje u sustav.

Ako odaberete samo Upravitelja aplikacija ili OpManager, Upravitelj aplikacija vjerojatno će bolje odgovarati. Zadane mrežne performanse su od interesa, posebno jer u OpManageru možete dobiti prikaze korištenja mreže za virtualizaciju. Međutim, Application Manager vam pruža mnogo više slojeva informacija i sadrži detalje o sistemskim aktivnostima koje OpManager jednostavno ne pokriva. Programi za aplikacije znatno su jeftiniji od OpManager-a. Također možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

ManageEngine Application ManagerDownload 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

7. LogicMonitor

LogicMonitor

LogicMonitor je sustav upravljanja mrežom, ali integrira nadzor virtualnog okruženja. Dakle, možete ga koristiti kao monitor za cijeli sustav ili ga samo ograničiti na nadgledanje implementacija vašeg virtualnog računala. Sustav LogicMonitor nudi VMware vCenter nadgledanje, ESX / i domaćin nadzire, a također obuhvaća pojedine VM-ove, uključujući ESX i ESXi.

Izvodi LogicMonitor Microsoft Hyper-V praćenje performansi na nivou hipervizora i pojedine VM. Ovaj sustav također može komunicirati sa Citrix XenServer tehnologija.

Softveru za ovaj monitor pristupa se u oblaku. Neutralan je na platformi i može nadzirati VM usluge koje se pružaju u oblaku kao i na licu mjesta. Međutim, to nije potpuno van-site implementacija jer je morate instalirati kolektori na vašim poslužiteljima i mrežnim uređajima. Ti se sakupljači usmjeravaju kroz vaš gateway do centralnog poslužitelja LogicMonitor. Sva komunikacija putem interneta šifrirana je, kao i pohranjeni podaci na LogicMonitor poslužitelju. Informacije se dešifriraju u stvarnom vremenu kada im se pristupa putem važećeg korisničkog računa, za koji su potrebne pristupne vjerodajnice.

Monitor započinje s postupak autodotkrivanja, koja preslikava cijelu vašu mrežu, uključujući vašu XenServer, VMWare i Hiper-V implementacije. Sustav se proteže na Amazon oblačni poslužitelji i Microsoft Azure.

Temeljna tehnologija VM sustava pokreće širok raspon tema praćenja. Zapravo, kako bi se VM sustav održao u radu, morate gledati hardver, operacijske sustave, performanse mreže, izvršavanje aplikacija i usluga i, iznad svega, korištenje resursa. Morate se suprotstaviti virtualnim prekidačima i trebate osigurati da se poslužitelji za pohranu i aplikacije ne preopterećuju i jesu li dostupni prihvatljivim brzinama isporuke. Nadzorna ploča LogicMonitor pokriva sva ova pitanja.

Atributi hardverske performanse da zapise VM monitora uključuju ukupno zdravlje vaših poslužitelja. Usredotočuju se na korištenje memorije, Učitavanje CPU-a, kašnjenje diska, brzine diskovnih podataka, disk IO / s i Stope zamjene VMkernela zadržati razinu usluge.

Upozorenja o sustavu može poslati e, SMS, ili Obavijesti o zaostanku. Možete odrediti koji članovi tima primaju obavijesti prema klasifikaciji i prema izvoru. Ako dio svog virtualnog okruženja dodijelite vanjskim izvorima, tim za pružanje usluga može se automatski obavijestiti. Nadzorna ploča može se prilagoditi i prema ulogama, tako da možete sigurno dijeliti konzole sa svim članovima tima, čak i mlađim osobljem. Može se stvoriti samo podatke o podacima koji omogućavaju članovima financija i c-Suitea da pregledaju događaje u VM sustavu.

LogicMonitor nije besplatan, ali možete dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje i olaksati ga. Paket je dostupan u tri izdanja: Starter, Pro i Enterprise. Ova skalabilnost znači da je LogicMonitor prikladan za sve veličine poduzeća.

8. Veeam One

Veeam jedan

Veeam One prati mrežne resurse i ispituje korištenje sustava VMWare vSphere i Hiper-V implementacije virtualizacije. Moć praćenja alata širi se na usluge temeljene na oblaku. Veeam je posebno jak na sigurnosnu kopiju i oporavak sustava. Usluga Veeam One osmišljena je kako bi se integrirala s tvrtkinim menadžerom sigurnosnih kopija i replikacija.

Koristi sustav Veeam One nadgledanje u stvarnom vremenu svakodnevno. Oni monitori se prijavljuju 200 unaprijed postavljenih senzora, i možete dodati vlastite prilagođene uvjete praćenja i pravila upozorenja. Modul kapaciteta daje vam uvid u kontinuirano korištenje resursa kao i analizu trendova na temelju povijesnih podataka. Komponente za prikupljanje podataka pokrivaju svu fizičku infrastrukturu koja podržava virtualizaciju i provjerava upozorenja o ograničenju kapaciteta.

Ne morate se pouzdati u interpretacije vizualizacija nadzorne ploče i izvještaja koje je izdao Veeam One jer također dobiti pristup sirovim podacima. To vam omogućuje izradu vlastitih prilagođenih izvješća, aplikacija i pravila upozorenja.

Veeam One je plaćeni proizvod. Međutim, postoji besplatna verzija. Veeam One Free uključuje sve mogućnosti praćenja virtualnog stroja u plaćenom sustavu. Ne postoji ograničenje kapaciteta za besplatnu verziju sustava, što je rijetkost u industriji. Veeam One Free ipak nema funkcije kapaciteta koje su uključene u Veeam One. Besplatnoj verziji nedostaju i značajke praćenja i naplata troškova.

Prikazuju se besplatne i plaćene verzije obavijesti upozorenja na ekranu. Oni se mogu poslati i e-poštom, ali samo korisnici s plaćanjem mogu prilagoditi uvjete upozorenja.

Veeam One je posebno učinkovit za klijente tvrtke softver sigurnosnih kopija. Praćenje stanara takodje je dobar izbor za davatelje usluga, kako za uslugu pohrane u oblaku, tako i za uslugu softvera kao usluge. Ako mislite da bi vam bilo bolje pružiti cjelovitu, plaćenu Veeam One uslugu, možete je testirati na 30-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

9. Potražite svjetlo za maglu

Potražite svjetlo za maglu

Foglight je sustav praćenja sustava koji ima verzije za nadzor oblaka i upravljanje okolišem VM. Sustav radi sa VMWare i Hiper-V, usredotočujući se na informacije prikupljene na vSwitch, u kombinaciji s podacima o fizičkim performansama s poslužitelja.

Sustav se postavlja putem funkcija automatskog otkrivanja. Identificira poslužitelje i virtualne strojeve njihovih klijenata te istražuje promet koji prolazi između njih kako bi istaknuo mrežne performanse. Odjeljak za prikupljanje podataka o prometu ovog alata istražuje podatke na razini paketa kako bi utvrdio koji VM-ovi i aplikacije stvaraju najviše prometa.

Sustav Foglight također može nadzirati Citrix XenApp i XenDesktop okruženja. Nadzorna ploča za nadzor aplikacija daje prikaz svih elemenata u snop Citrix VDI, ističući naprezanu infrastrukturu koja bi mogla utjecati na postizanje performansi. Sustav pametno preslikava topologiju vašeg virtualnog okruženja kako bi pomogao vizualizirati lokacije svakog VM-a i nadziranje fizičkih protoka prometa između poslužitelja i VM-a.

Monitor se proširio i na funkcije upravljanja. Možeš postavite ga da dinamički prilagođava resurse dodijeljene svakoj aplikaciji ili VM-u kako bi se obračunalo sa nedovoljnom iskorišćenošću ili prevelikim kapacitetima u različitim područjima mreže. Nadzorna ploča monitora pruža niz pogleda na aktivnosti Citrixove sesije korisnika, od cjelokupnih sažetaka broja VM do aktivnosti aplikacije.

Sustav praćenja Foglight pomno prati Performanse NetScalera i kašnjenje mreže. učitavanje fizičkih uređaja i virtualnih sklopki druga su razmatranja. Monitor Foglight prepoznaje neaktivne VM-ove i omogućuje vam uklanjanje zombi procesa kako biste oslobodili resurse. To je sjajna osobina, jer, nažalost, VM okruženje je sklon visećim procesima i napuštenim sesijama koje za sobom ostavljaju brave u raspodjeli resursa.

Sustav Foglight istražuje i pohranjuje podatke da sastavi testni ležaj. Na nadzornoj ploči prikazat će se trend i izvedba varijanti i izolirati podatke za svaki hardverski element vašeg sustava. To pomaže u otkrivanju uskih grla i pogrešnoj dodjeli resursa.

Obrasci podataka i redovna statistika uporabe daju funkciju planiranja kapaciteta. Ovim alatom možete odrediti gdje trebate prilagoditi raspodjelu resursa za poboljšanje performansi i utvrditi učinke povećane potražnje. Monitor za maglu uključuje prediktivne sposobnosti koje predlažu akcije za rješavanje uvjeta uzbune. Ovo će također raditi sa podacima uživo kako bi se omogućilo prilagođavanje mreže u pokretu.

Ako koristite okruženje više dobavljača s obje strane VMWare i Hiper-V softver koji radi na web mjestu, možete objedinite svoje nadzorne i upravljačke zadatke na jednom mjestu sa sustavom Foglight. Monitor se proširio na pohranu u oblaku, tako da možete promijeniti kapacitet prilagodbom dodatnih odredišta izvan mjesta, kao što je dodatna pohrana.

Quest Foglight nije besplatan. Međutim, možete pristupiti besplatno suđenje dobiti osjećaj za sustav. Svjetlo za maglu radi dalje Windows, Linux, i Solaris operativni sustavi.

10. eG Enterprise

eG Enterprise

Sustav za nadzor eG Enterprise obuhvaća VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V, Oracle VM Server, Virtualizacija poduzeća Red Hat, AIX LPAR, Kontejner Solaris virtualizacije i prateća infrastruktura. Velika prodajna točka iza praćenja VM eG Enterprise-a je da provjera memorije poslužitelja i CPU-a ne daje cijelu sliku zdravlja virtualizacije. Morate vidjeti i probleme koji nastaju na mreži, na poslužitelju za pohranu, u bazi podataka ili u softveru za platformu za virtualizaciju..

Sučelje sustava temelji se na pregledniku. Sadrži grafičke prikaze, popise živih podataka i upozorenja i odjeljke koji pomažu u planiranju kapaciteta. Poveznice između resursa preslikane su na nadzornoj ploči kada instalirate sustav. eG Enterprise je posebno jak u prepoznavanju međuovisnosti resursa. Primjeri ovih odnosa uključuju interakciju aplikacija i VM platforme i osnovne potrebe fizičke infrastrukture softvera VM. Ta osnovna crta obavještava bazu pravila eG Enterprise-a o uvjetima uzbunjivanja koji narušavaju rad okoliša.

Ne samo da ćete dobiti upozorenja kako su, na primjer, vremena odziva pojedinog VM-a spora; bit ćete obaviješteni ako je baza podataka preopterećena i da li to uzrokuje slabu izvedbu određenog VM-a.

Sposobnost identificiranja uzroka problema s performansama na najnižim razinama daje eG Enterpriseu svoju moć. To znači da ne morate gubiti vrijeme ulančavanjem kroz slojeve slojeva da biste utvrdili što ide po zlu. Okruženje više dobavljača je uobičajeno, a eG Enterprise objedinjuje nadgled rezervnog skupa za širok raspon mogućih kombinacija sustava virtualizacije. Dakle, vidjet ćete svaku platformu pojedinačno, ali temeljni resursi koji podržavaju nekoliko okruženja prate se prema ukupnoj potražnji, a ne na platformi po platformi..

Prednost pristupa ujedinjenog snopa je u tome što vam omogućuje da vidite koji VM hogs resurse i čini teške poteškoće za ostatak mreže. Nadzorna ploča uključuje sjajan dijagram snopa u boji koji prikazuje suživot platformi na potpornim razinama. EG to naziva svojim in-n-out nadzor. vanjski pogled prikazuje sve VM u opsegu veličine proporcionalno potrošnji resursa svake usluge. iznutra pogled prikazuje svaki sloj snopa s upotrebom svakog VM-a na toj razini, jedan pored drugog, u proporciji.

Još jedna značajka vizualizacije eG Enterprise je dijagram u stilu radnog tijeka koji prati sve resurse potrebne virtualnom stroju i, zauzvrat, resurse koji zahtijevaju svaku značajku podrške. Svaki element u lancu pokazuje svoj status. Dakle, ako jedan od tih čvorova pokaže upozorenje, tada točno znate kuda otići kako bi se VM vratio u dobro zdravlje.

Tržište VM nadzora pretrpano je vrlo impresivnim alatima koje pružaju neke vrlo velike softverske kuće. Paket eG Enterprise ima neke stvarno korisne značajke koje nedostaju velikim dečkima. Tako, ovaj mali momak spakira udarac i zaslužuje svoje mjesto među najboljim pružateljima VM sustava za praćenje. Ne postoji besplatna verzija eG Enterprise-a, ali možete je dobiti besplatno suđenje.

11. Aptare upravitelj virtualizacije

Aptare upravitelj virtualizacije

Aptare Virtualization Manager fokusira se na poslužitelje za pohranu koji rade u virtualiziranim okruženjima. Ovaj će alat nadzirati potrošnju prostora u vašoj virtualnoj mreži i izvješćivati ​​o tome koji VM koriste povećani kapacitet.

Sučelje za Aptare Virtualization Manager uključuje a alat za planiranje. Ovaj alat može predvidjeti potrebe za spremanjem kapaciteta na temelju povijesnih podataka. Monitor također evidentira pristup VM-a za pohranu i identificira potencijalna uska grla i ograničenje pristupa.

Funkcije upravljanja šire se na identifikaciju skitnih procesa koji zaključavaju raspoređivanje prostora za pohranu. Pomoću ovog alata za upravljanje možete osloboditi prostor dodijeljen visećim procesima i učiniti ga dostupnim ostalim VM-ovima u okruženju.

Aptare Virtualization Manager dostupan je za upotrebu s VMWare proizvodi: ESX, ESXi, vSphere, i vCenter; Web usluge Amazon: Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), Amazonska usluga jednostavnog pohranjivanja (S3), Zapisi o naplati Amazona; Microsoft Azure: Virtualni stroj, Pohrana na disku, tablici i u redu, Skladištenje prostora; i Server-kompatibilni poslužitelji. Iako ovaj alat ima ograničenu funkcionalnost, bit će vam koristan ako smatrate da vam trenutni uslužni program za praćenje VM-a ne daje dovoljno detalja o upravljanju pohranom.

12. WhatsUp Dodatak za nadgledanje virtualizacije zlata

15 najboljih VM nadzornih alata i softvera

Nadgledanje VM okruženja je komplicirano. Trebaš provjerite i infrastrukturu i softver i stalno pratite svaki element kako biste spriječili slabljenje performansi. WhatsUp Gold pokriva sve kutove koje morate gledati kako biste uspješno održali virtualizaciju.

Jezgranski softver WhatsUp Gold provodi nadzor performansi mreže, pazeći na uređaje koji zajedno povezuju vaše mrežne veze. Međutim, postoji mnogo više toga što trebate pratiti kako bi održali i radili svoj VM sustav. Dodatak Nadgledanje virtualizacije pokrivat će one dodatne zadatke.

Ključna značajka dodatka je proširenje funkcije mrežnog otkrivanja WhatsUp Gold. Ovo će primjenjuju se na sve VM komponente na procese mapiranja veza i ovisnosti da se glavni paket odnosi na mrežne uređaje. Provjera sustava daje osnovnoj liniji WhatsUp Gold, a od toga dodatak gradi kartu koja prikazuje snop aplikacija koji podržava svaki VM. Moći ćete pogledajte koji poslužitelji podržavaju koji VM i status atributa poslužitelja i poslužiteljskog softvera za virtualizaciju.

Dok se vaš VM sustav nastavlja s uobičajenim radom, dodatak će nastaviti nadzirati performanse, tražeći potencijalne pogreške u softveru, poslužiteljima i mreži. Podaci koje je prikupio WhatsUp Gold jesu prikazuje se u stvarnom vremenu na nadzornoj ploči i ona se također sprema kao izvor informacija za analizne funkcije. Pomoću tih alata za planiranje možete utvrditi je li neki od vaših poslužitelja preopterećen i poduzeti odgovarajuće mjere.

WhatsUp Gold i dodatak za nadgledanje virtualizacije mogu se kupiti zajedno s dodatkom za nadgledanje performansi aplikacije Ipswitch u pakiranju administrativnog sustava. WhatsUp Gold Total Plus paket daje vam osnovnu aplikaciju zajedno sa svim njenim dodacima. Na koji god način odlučili nabaviti WhatsUp Gold i dodatak za nadgledanje virtualizacije, možete ih dobiti 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom prije nego što se obvezate kupiti.

13. ESXi ugrađeni klijent domaćin

ESXi ugrađeni klijent domaćin

VMWare proizvodi besplatno okruženje za svoje ESXi sustave, a to je ESXi Embedded Host Client. Klijentovo sučelje temeljeno je na pregledniku i zato je neutralan za operativni sustav. Također trebate imati instaliran i raditi VMWare softver da biste koristili ovaj alat za praćenje. Neće raditi s Citrix ili Hyper-V sustavima. Ovaj uslužni program nije bogat značajkama i neće vam dati potpunu sposobnost praćenja ostalih opcija na ovom popisu. Međutim, bio bi pogodan za implementaciju virtualizacije za male tvrtke i laboratorijske scenarije.

Alat nudi poboljšano sučelje vašim klijentima ESXi. Možete postaviti nove VM-ove putem ovog uslužnog programa i konfigurirati hosting za svaki. Aspekt praćenja ovog alata daje vam uvid u statuse domaćina. Također će se navesti podaci uživo o događajima koji se događaju u VM okruženju.

Ovo je jednostavan alat, ali činjenica da je besplatan i da dolazi izravno iz VMWare-a, iskušavat će vas da ga instalirate.

14. Turbonomski

Turbonomic

Rast oblaka u pružanju virtualnih okruženja može se vidjeti prezentacijom proizvoda Turbonomic. Donedavno su VM proizvodi dali prednost izvorima na licu mjesta, a zatim može biti bavio se uslugama utemeljenim u oblaku. U slučaju Tubonomic, alat je s naslovom kao alat za nadgledanje Cloud resursa. Oh, i usput, to također može gledati sve VM servere na licu mjesta koje možda imate.

Turbonomic ne štedi na nadzoru VM na licu mjesta i sustav se može dobro nositi s hibridnim implementacijama. Ovaj vrlo sveobuhvatan alat za praćenje virtualnih okruženja dolazi u tri paketa: Essentials, Advance i Premier.

Iako ovaj softver za praćenje nije besplatan, možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje Premier paketa. Cijene se temelje na broju opterećenja koje monitor pokriva. Paket Essentials ima ograničenje od 750 radnih opterećenja, ali ostala dva izdanja imaju neograničen kapacitet. Monitor integrira upravljačke mehanizme i integrira AI u svoje postupke preporuke o djelovanju. Dobivate više automatizacije s višim planovima, ali sva izdanja uključuju mogućnosti planiranja kapaciteta.

Izravni modul za nadgledanje Turbonomic uključuje sjajne značajke vizualizacije poput grafikona i grafikona. Alat može komunicirati s VMware, Hiper-V, i XenServer okruženja.  Postupak postavljanja je automatiziran a završava provjerom stanja sustava. Ovo skeniranje od strane Turbonomic motora mapira sve vaše virtualno okruženje. Svoj brod završava s a popis preporuka o tome gdje se nalaze problemi sa vašim sustavom i kako ih trebate riješiti. Nakon završetka početne faze, Turbonomic kontinuirano nadgleda okoliš, proizvodeći upozorenja na nadzornoj ploči, podržavajući ih sigurnosnim preporukama.

Podnožje pravila djelovanja možete postaviti u višim izdanjima Turbonomic-a na automatski izvesti razlučivost kad se pojave određene upozorenja. Ta je automatizacija neobavezna i preporučene radnje možete pokrenuti ručno ili ih po želji ignorirati.

Ovo je dobro sredstvo za odjele ili usluge koje se pridržavaju sporazuma o razini usluge. Ti SLA-ovi mogu se prevesti izravno u sustav praćenja kao zahtjevi kvalitete usluge. Možete postaviti razinu upozorenja za neke aspekte usluge, uključujući vrijeme odziva za isporuku i prolazni promet za naplatu.

Monitor vam omogućuje preraspodjelu resursa u različite aplikacije ili korisničke grupe te ističe područja u kojima je širenje resursa u oblaku neizbježno. Na stranu, Turbonomski AI motor pokazat će vam gdje ste previsoko predvidjeli, pružajući vam mogućnost smanjenja mrežnih usluga i smanjenja troškova. Ta se vizualizacija kapaciteta proširuje i na funkcije planiranja. Sučelje nudi odjeljak za ispitivanje kapaciteta tamo gdje možete pregledati učinke proširenja na korisničku bazu ili uključivanje novih aplikacija i usluga. Ovo je izvrstan alat za planiranje obrade ponuda jer će vam omogućiti učinkovitije planiranje dodatnih usluga.

Nadzorna ploča za monitor je prilagodljiva i možete dodijeliti različite poglede i kontrole članovima vašeg tima. Mogućnost stvaranja korisničkog sučelja koje uopće ne sadrži nikakve kontrole pruža vam mogućnost ostavljajući klijentima ili direktorima pristup sustavu bez rizika za štetu na vašem VM setupu.

15. 5Nine Manager

5Nine sučelje

5Nine cilja na implementaciju podatkovnog centra na Microsoftovoj platformi u oblaku. Dakle, ako želite koristiti VMWare, ovaj proizvod vjerojatno neće biti za vas. Ako je vaše virtualno okruženje sve Hyper-V, pročitajte dalje. 5Nine integrira u oblaku Azure poslužitelji u VM infrastrukturu neprimjetno. Ovo je dobro rješenje ako upravljate podacima za druge tvrtke jer možete prepoznati potražnju prema stanaru, pregledati performanse svakog domaćina i pratiti korisničku aktivnost.

Nadzorna ploča ove usluge vrlo je prilagodljiva, što vam omogućava stvoriti različite korisničke račune s različitim pristupnim pravima. Ovo je još jedna značajka koja privlači tvrtke koje pružaju usluge. Klijentima možete dati ograničenu nadzornu ploču i omogućiti im da upravljaju vlastitim dodjelom VM-a. Drugi se pogledi mogu dati članovima tima na različitim razinama staža u vašoj grupi, a to omogućava direktorima i drugim zainteresiranim stranama unutar vaše tvrtke da gledaju podatke o učinku uživo. Prilagodljiva izvješća poboljšavaju značajke dijeljenja podataka ovog paketa.

5Nine je svoj proizvod prilagodio tako posebno provjerava sve okvire potrebne od davatelja usluga. No ako pokrenete interni pogon, značajke praćenja raspodjele resursa zasigurno neće naštetiti bilo kojoj politici ugovora o ugovoru o trgovačkoj suradnji i troškovnom središtu koju vaša tvrtka posluje.

5Nine Manager je usluga koja se plaća, ali možete dobiti besplatno probno razdoblje.

Odabir VM alata za nadzor

Ovaj pregled vam je dao širok raspon alata za praćenje VM-a izabrati od. Koji je za vas najbolji? To će vam diktirati vaše okolnosti. Neki su alati za praćenje VM-a doista sustavi upravljanja infrastrukturom na cijelom sustavu sjajne funkcije virtualizacije. Ostali alati na popisu su samo mali alati koji poboljšavaju vaš prikaz podataka o VM-u ili poboljšavaju samo jedan aspekt performansi VM-a.

Pružanje VM alata vrlo je široko polje. SolarWinds pokriva oba kraja spektra opskrbljujući malim, besplatnim alatom i sustavom za praćenje "zvona i zvižduka". Paessler i ManageEngine također pokušavaju razonoditi sve točke na tržištu. Neki od malih igrača nude fantastične proizvode koji će se svidjeti malim i srednjim poduzećima, ali također nude mogućnosti koje stvarno mogu pomoći tvrtkama s velikim i kompliciranim virtualiziranim mrežama.

Kao što ćete previdjeti iz izjava u ovom izvješću, industrija za nadzor mreže trenutačno je u tranziciji. Prije deset godina virtualizacija je bila u povojima, a usluge u oblaku bile su novi trend. Oba koncepta dominiraju umreženim uslugama. Nije nemoguće predvidjeti da će vrlo brzo usluge u oblaku i tehnologija virtualizacije koja im omogućuje biti standardni način mrežnog pružanja usluga. Složenosti posluživanja i upravljanja aplikacijama na licu mjesta ostat će prošlost.

Imate li preporuke za alate za praćenje VM-a? Koristite li sustav nadzora virtualizacije koji smo previdjeli? Što mislite, kako će se posao administratora sustava mijenjati kako oblačni servisi rastu? Ostavite poruku u odjeljku s komentarima ispod i podijelite svoje misli sa zajednicom.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 31 =

Adblock
detector